آموزش, رنگ‌کاری, سیلر, کیلر

آموزش رنگ کاری چوب با سیلر کیلر + نقاشی چوب ۰ تا ۱۰۰

آموزش رنگ آمیزی چوب به روش سیلر و کیلر و نیم پلی استر

رنگ چوب یکی از مهم‌ترین مباحث در صنعت چوب است. بسیاری از منابع مالی و زمانی صنعت چوب به‌خاطر اجرای نادرست رنگ چوب از بین می‌رود.

 پروژه‌های بسیاری به‌خاطر مشکلات در اجرای رنگ چوب از بین رفته و رنگ‌کار چوب مجبور شده است از نو رنگ‌کاری را انجام دهد. سازه‌های چوبی به‌خاطر اجرای نادرست رنگ چوب عمر زیادی ندارند.

 در این نوشته که بیشتر از ۲ میلیون بازدید در ۸ سال گذشته داشته است، تلاش می‌کنیم آموزشی مناسب علاقه‌مندان به رنگ چوب فراهم کنیم. دوستانی که به مبحث رنگ چوب علاقه‌مند هستند و اطلاعاتی در این مورد ندارند.

 این مقاله حاصل تجربه شخصی ما هست و یکی از روش‌هایی است که برای اجرای رنگ چوب می‌توانید به کار بگیرید. به دلیل استفاده زیاد از سیلر و کیلر و نیم پلی استر و تمام پلی است رو روغن جلا در رنگ کاری چوب، این مطلب حول این محور تهیه شده است.

 پیشنهاد می‌کنیم در صورتی که دوست دارید به‌صورت حرفه‌ای به مبحث رنگ چوب بپردازید، دوره آموزشی رنگ‌کار ماهر را تهیه کنید.

تماشای آنلاین ویدئو آموزش رنگ چوب با نیم پلی استر

دسترسی سریع : پنهان

 

 

تماشا این ویدئو در برخی اپراتور ها با ترافیک نیم بها محاسبه می شود!

 

لوازم موردنیاز برای رنگ‌کاری چوب

برای انجام هر کاری نیاز به ابزار و تجهیزاتی است تا بتوانید آن کار را به‌درستی انجام دهید. رنگ کاری چوب هم نیاز به مواد اولیه و ابزار مخصوص به خود را دارد. در زیر فهرستی از لوازمی که برای رنگ کاری چوب نیاز دارید را به شما معرفی خواهیم کرد.

کمپرسور هوا (حداقل ۵۰ لیتری برای کارگاه خانگی | ۲۰۰ لیتری برای کارگاه رنگ کاری)

پیستوله رنگ کاری کاسه بالا پلاستیکی سه تنظیم

سنباده پولیشر

سنباده گرد لرزان

کاردک و لیسه و…

 

انواع سنباده برای سنباده کاری چوب

 سنباده ورقه‌ای از جنس کاغذ یا مقوا یا پارچه است که دانه‌های سخت ساینده بر روی آن به‌وسیلهٔ چسب مخصوص نصب‌شده و برای ساییدن مواد مختلفی چون فلزات، چوب، گچ و در بعضی موارد سرامیک استفاده می‌شود.

 سنباده‌ها بر اساس تعداد دانه‌های موجود در یک سانتی‌متر مربع شناخته می‌شوند. به‌عنوان‌مثال در سنباده ۱۲۰، حدوداً تعداد ۱۲۰ عدد دانه در یک سانتی‌متر مربع وجود دارد.

 با این توضیح سنباده شماره ۱۲۰ نرم‌تر از سنباده شماره ۸۰ هست؛ و در هنگام خرید سنباده باید به این اعداد توجه داشته باشید.

 سنباده‌های مورداستفاده در رنگ گاری چوب، معمولاً دو نوع سنباده پوستاب و سنباده پارچه‌ای قرمز هستند.

 سنباده پارچه‌ای قرمز معمولاً برای سنباده‌کاری دست‌اول و سنباده کاری بتونه استفاده می‌شود و سنباده پوستاب برای سنباده کاری پرزهای حاصل از سیلر پاشی برای پرداخت نهایی کار استفاده می‌شود.

سنباده‌های پوستاب معمولاً نرم‌تر از سنباده پارچه‌ای هستند. البته برای سنباده کاری نرم می‌توانید از سنباده‌های پارچه‌ای کارکرده هم استفاده کنید.

 در رنگ کاری چوب برای استفاده از سنباده پوستاب به‌هیچ‌عنوان از آب استفاده نکنید، درواقع آب به رنگ چوب آسیب وارد می‌کند.

 سنباده‌های پارچه‌ای قرمز رنگ در مدل‌های پشت کرکی هم در بازار موجود هست که بر روی صفحه‌های مخصوص به این سنباده‌ها نصب می‌شوند.

سنباده کرکی ازنظر کارایی تفاوتی با سنباده‌های ساده ندارند و معمولاً به‌منظور سهولت و سرعت در نصب بر روی صفحه از سنباده کرکی استفاده می‌شود. البته این سنباده‌ها کمی گران‌تر از سنباده‌های معمولی هستند.

 در دوره رنگکار ماهر کامل به معرفی این سنباده‌ها پرداختیم.

 در روش‌های دیگر شما می‌توانید به‌صورت ابتکاری و یا نصب سنباده بر روی مواد مختلف، سنباده کاری آسان‌تری داشته باشید.

به‌عنوان مثال می‌توانید با چسباندن سنباده روی یک تکه چوب، سنباده کاری راحت‌تری برای گوشه‌ها و تیغه‌های چوب داشته باشید. البته موارد مصرف این مدل از سنباده خیلی زیاد هست و تقریباً هر استاد کاری چند عدد از این سنباده‌ها در کارگاه خودش دارد.

 صفحه‌های سنباده هم در اندازه‌های مختلفی در بازار موجود هستند. این صفحه‌ها معمولاً پلاستیکی هستند.

همچنین صفحه‌های فلزی هم در بازار موجود هست؛ اما با ورود صفحه‌های پلاستیکی، از پد سنباده با کفی فلزی کمتر استفاده می‌شود. قطر این صفحات متفاوت هست و بر اساس نیازتان می‌توانید این صفحات را تهیه کنید.

 شما می‌توانید ده‌ها مدل سنباده ابتکاری برای خودتان بسازید. به‌عنوان مثال می‌توانید از سنباده پره‌ای برای سنباده‌کاری گوشه‌ها، شیارها و چوب‌های منبت‌کاری‌شده استفاده کنید.

 پیشنهاد می‌کنیم برای شناخت انواع سنباده مخصوص چوب از مقاله‌های قبلی آیچوب استفاده کنید.

شاپان چوب چیست؟

شاپان چوب

آستری شاپان که به عنوان تغییر دهنده رنگ چوب استفاده می شود

 

 شاپان درواقع همان قیر تصفیه شده است که از قدیم تا به امروز در رنگ چوب کاربرد زیادی دارد. شاپان را با بنزین حل می‌کنند و می‌توانید این محصول را در دو رنگ شاپان قهوه‌ای و شاپان مشکی در بازار خریداری کنید.

 با ترکیب شاپان و رنگ‌های روغنی می‌شود به تم رنگ‌های زیادی دست پیدا کرد. با تمرین فراوان و گذشت زمان می‌توانید به رنگ‌های مورد نظر خودتان دست پیدا کنید.

 ما در نوشته‌های پیشین در مورد شاپان و انواع آن و روش ساخت شاپان در تم رنگ‌های مختلف توضیح دادیم.

استفاده از جوهر فوری برای تغییر رنگ چوب

 یکی از آستری‌های موجود در بازار که می‌توان در کنار شاپان از آن استفاده کرد، جوهر هست. جوهر با تینر فوری حل می‌شود و با کم‌وزیاد کردن مقدار تینر، می‌توان به رنگ موردنظر رسید. به دلیل قدرت بسیار بالای این مایع، جوهر باید قطره‌قطره به تینر اضافه شود تا رنگ موردنظر شما به دست بیاید. برای کنترل بهتر میزان جوهر می‌توانید از قطره‌چکان استفاده کنید.

 اگر تازه‌کار هستید، پیشنهاد نمی‌کنیم از جوهر فوری برای تغییر رنگ چوب استفاده کنید. کار با تینر فوری نیاز به مهارت و تجربه کافی دارد.

سیلر فوری چیست؟

 سیلر درواقع یک نوع بتونه مایع بی‌رنگ جهت پر کردن خلل‌وفرج و منافذ بسیار ریز چوب هست که با چشم غیرمسلح قابل‌دیدن نیست. سیلر تقریباً رنگ کهربایی یا عسلی شکل دارد که در ظرف‌های یک و چهار و بیست کیلویی به بازار عرضه می‌شود.

 سیلر یکی از مهم‌ترین موارد مورداستفاده در رنگ چوب است. در واقع در سیستم شیمیایی رنگ چوب، باید از سیلر به‌عنوان اشباع کننده چوب استفاده کنید.

پیشنهاد مطالعه بیشتر: ۷ اشتباه بزرگ در زمان اجرای سیلر روی چوب

کیلر سلولوزی چیست؟

کیلر رنگی هست شفاف که به‌عنوان رنگ نهایی و بعد از سیلر استفاده می‌شود. حلال کیلر تینر فوری ۱۰.۰۰۰ است. کیلر در دو نوع کیلر مات و کیلر براق در بازار به فروش می‌رسد.

پیشنهاد مطالعه بیشتر: تفاوت سیلر و کیلر چیست؟

 

همرنگی چوب چیست و چه کاربردی دارد

پیستوله سایه پاش

از پیستوله سایه پاش برای سایه پاشی چوب و اجرای همرنگی استفاده می شود.

 

 معمولاً از همرنگی برای پوشش عیب‌های احتمالی سطح کار استفاده می‌شود. معایبی مانند ایرادات در نحوه رنگ‌کاری، شره کردن رنگ، مشخص‌بودن محل بتونه، همرنگ نبودن محل گره و موارد دیگر استفاده می‌شود.

 برای ساخت همرنگی باید کیلر را با رنگ‌های فوری ترکیب کنید تا به تم رنگی جدید دست پیدا کنید

 در نوشته‌های پیشین در مورد همرنگی صحبت کرده بودیم و توضیحاتی در مورد روش ساخت همرنگی و روش اجرای همرنگی داده بودیم.

پیشنهاد مطالعه بیشتر: همرنگی چوب چیست و چگونه ساخته و اجرا می‌شود؟

کاربرد پیستوله در رنگ کاری چوب

 پیستوله ابزاری است که وابسته به کمپرسور هوا که با استفاده از آن می‌توانید رنگ را به‌صورت کنترل‌شده و استاندارد بپاشید. پیستوله‌ها در مدل‌های مختلف در بازار موجود هستند.

ما از پیستوله کاسه بالا که با فشار باد کار می‌کند استفاده می‌کنیم و این دستگاه پرکاربردترین مدل پیستوله برای انجام رنگ‌کاری هست.

 در این بخش شما را با قسمت‌های مختلف پیستوله آشنا می‌کنیم.

 یکی از قسمت‌های پیستوله مخزن پیستوله هست که حدود ۴۰۰ سی‌سی رنگ را در داخل خودش جا می‌دهد. مخازن پیستوله معمولاً در دو مدل پلاستیکی و فلزی در بازار موجود هست. مخازن پلاستیکی درپوش پیچی دارند و مخازن فلزی معمولاً از درپوش‌های فشاری استفاده می‌کنند.

 نکته‌ای که در هنگام خرید پیستوله پلاستیکی باید در نظر داشته باشید این هست که حتماً تست کنید در زمان بسته‌بودن درب مخزن پیستوله، نشتی رنگ نداشته باشد. چون در برخی موارد مشاهده شده که پیستوله با مخزن پلاستیکی این‌چنین مشکلاتی داشتند.

 پیشنهاد می‌کنیم از پیستوله‌هایی با مخزن پلاستیکی استفاده کنید.

 با چرخاندن نازل پیستوله می‌توانید جهت پاشش را مشخص کنید. این جهت می‌تواند به‌صورت عمودی یا افقی و یا حتی مورب انجام گیرد.

 در زمان فشار نازل پیستوله، دو حالت وجود دارد. در حالت اول وقتی نازل را تا نیمه‌راه نگه‌دارید، فقط باد از پیستوله خارج می‌شود و وقتی فشار بیشتر می‌کنید و نازل را تا آخر حرکت می‌دید، رنگ هم به باد اضافه می‌شود و عملیات پاشش انجام می‌شود.

 در کنار ورودی هوای، پیچ تنظیم فشار باد وجود دارد که با باز و بسته کردن پیچ می‌توانید مقدار وردی باد را کنترل کنید و بر اساس نیاز، حجم باد را کنترل کنید. با باز کردن پیچ فشار باد بیشتری خواهید داشت و با بستن پیچ، فشار باد کمتر خواهد شد.

پیشنهاد آیچوب: انواع پیستوله رنگ پاشی | کدام پیستوله مناسب شماست؟

نازل پیستوله رنگ چوب

نازل پیستوله

 یکی دیگر از قسمت‌های پیستوله، پیچ تنظیم گستره پاشش هست. به این صورت که با چرخش پیچ در خلاف جهت عقربه ساعت می‌توانید مقدار پخش‌شدن و تیزی رنگ را تنظیم کنید.

اگر پیچ را ببندید رنگ در تیزترین حالت ممکن پاشیده می‌شود و هرچه پیچ را بازتر کنید، رنگ فضای بیشتری را پوشش می‌دهد. اگر این پیچ بیش از حد باز شود، رنگ بسیار بد و حالت دون دو پاشیده می‌شود.

 پیچ دیگری که در همه پیستوله‌ها وجود دارد، پیچ تنظیم میزان خروج رنگ هست. با باز کردن این پیچ، حجم رنگ زیادی از مخزن پیستوله خارج می‌شود و با بستن پیچ، مقدار کمتری از رنگ خارج می‌شود.

 قطعات و اتصالات پیستوله به صورتی طراحی می‌شوند که امکان باز کردن و سرویس‌کاری پیستوله به‌راحتی وجود داشته باشد. مثلاً می‌توانید نازل و کاسه و سوزن و دیگر اتصالات را به‌راحتی باز کنید

 با باز کردن پیچ تنظیم میزان رنگ، می‌توانید سوزن و فنر را از جای خودش خارج کنید.

 نکتهٔ بسیار مهمی که در مورد پیستوله باید بدانید این هست که برای سرویس‌کاری به‌هیچ‌عنوان کاسه مخزن را به‌تنهایی نچرخانید؛ چون امکان دارد مهره پرس شده در مخزن از جای خودش خارج شود.

 برای باز کردن مخزن حتماً از آچار مخصوص مهره نصب‌شده بر روی مخزن استفاده کنید.

 در نوشته‌های پیشین در مورد انواع پیستوله و روش کار با پیستوله و خطرات استفاده از پیستوله مقاله‌های مختلفی منتشر کرده بودیم.

نحوه رنگ كردن چوب خام

 پس از آشنایی با ابزارها و اصطلاحات رایج در صنعت چوب، روش رنگ کاری چوب را به شما آموزش خواهیم داد. لطفاً تمامی متن را باحوصله بخوانید تا سرمایه و وقت شما تلف نشود.

 باز هم پیشنهاد می‌کنیم که برای رنگ کردن اصولی چوب از دوره آموزشی رنگ‌کار ماهر استفاده کنید.

برطرف کردن ایرادات قبل از رنگ چوب

برای شروع باید ایرادات مانند وجود میخ یا منگنه بر روی سطح کار را برطرف کنید.

به این صورت که در صورت وجود میخ بر روی چوب، با استفاده از سنبه و چکش، میخ را حدود ۲ میلی‌متر به داخل چوب هدایت کنید و اگر منگنه‌ای وجود داشت با استفاده از پیچ‌گوشتی و انبردست، منگنه را از روی کار خارج کنید.

از بین بردن صمغ چوب

 همچنین اگر از قرار است چوب نراد یا به‌اصطلاح چوب سفید روسی را رنگ کنید، ممکن است حفره‌های رزینی و یا حتی قطره‌های صمغ روی چوب وجود داشته باشد.

 چند روش برای ازبین‌بردن این صمغ وجود دارد که در نوشته‌های پیشین به آن اشاره کرده‌ایم. در صوتی که با روش‌های ازبین‌بردن صمغ چوب آشنا نیستید، مطلب پیشنهادی را مطالعه کنید.

سنباده کاری چوب با دست

سنباده کاری چوب با دست

سنباده کاری چوب قبل از نقاشی چوب

 یکی از مهم‌ترین کارهایی که در زمان رنگ کردن چوب باید به آن توجه داشته باشید، سنباده کاری درست و اصولی چوب است.

ما در نوشته‌های پیشین در مورد سنباده کاری چوب چندین مقاله منتشر کرده‌ایم. پیشنهاد می‌کنیم از این مقاله‌های ارزشمند استفاده کنید.

 اگر بهترین سازه چوبی ساخته باشید و نتوانید با سنباده کاری پرداخت حرفه‌ای داشته باشید، ارزشی ندارد. پس این مرحله را بادقت ویژه انجام دهید.

 برای سنباده کاری سطح چوب دستگاه‌های زیادی وجود دارد که هرکدام کارایی مخصوص به خودش را دارند از این دستگاه‌ها می‌شود به سنباده دیسکی یا ماشین پوست، سنباده لرزان، سنباده گرد لرزان، سنباده تانکی، سنباده نواری و دیگر دستگاه‌ها مثل درام سندر که مخصوص کارگاه‌های بزرگ صنایع چوب یا تولیدی‌ها هست، اشاره کرد.

 پیشنهاد می‌کنیم برای آشنایی بیشتر از این دستگاه‌ها از مقاله زیر استفاده کنید.

 در رنگ کاری چوب از سنباده دیسکی یا ماشین پوست برای پرداخت اولیه و هم‌سطح کردن چوب استفاده می‌شود و معمولاً به دلیل چرخش دیسک و یا ناتوانی کاربر در کنترل دستگاه و دلایل دیگر، معمولاً خطوطی دایره‌ای شکل بر روی سطح ایجاد می‌شود که باید با استفاده از سنباده لرزان یا سنباده گرد لرزان این خط‌ها را از بین ببرید.

 قسمت‌هایی از درب یا میز و یا صندلی ممکن است به صورتی باشد که امکان استفاده از دستگاه را نداشته باشید. در این حالت بهتر است با استفاده از دست و با سنباده ۲۲۰ سنباده کاری این بخش‌ها را انجام بدید.

 برای ساخت سنباده دستی می‌توانید سنباده را به سه بخش تقسیم و تا کنید؛ و با استفاده از چسب آهن صنعتی، این بخش‌ها را به هم بچسبانید تا از لول شدن و باز شدن سنباده جلوگیری کنید. تأکید می‌کنم که سنباده کاری چوب باید در جهت رگه چوب انجام شود.

 اگر به‌عنوان مثال مشغول رنگ‌کاری درب منزلتان هستید، باید با استفاده از سنباده تیزی‌های زهوار درب را به استفاده از سنباده دستی پخ کنید.

بتونه کاری چوب برای پوشش ترک و شیار و سوراخ

بتونه به ماده‌ای گفته می‌شود که برای پر کردن منافذ و درزها و خلل و فرج‌ها، ترک‌خوردگی‌ها، زدگی‌ها، پوشاندن سر پیچ‌ها و میخ‌ها و در محل اتصالات به کار می‌رود. بتونه کاری بعد از آخرین مرحله پرداخت و قبل از رنگ کاری انجام می‌شود.

مواد موردنیاز برای ساخت بتونه چوب

مل، سیریش و پودرهای رنگی مانند امرا، اخرا، گل ماشی، دوده و همچنین رنگ‌های دیگر که عموماً فانتزی هستند ساخته می‌شود. این مواد به‌اندازه استاندارد با هم ترکیب می‌شوند و از ترکیب این مواد با آب، خمیری به دست میاید که به آن بتونه میگویند.

همان‌طور که قبلاً توضیح داده بودم، عملیات بتونه کاری را می‌توانید قبل از سنباده کاری و یا بعد از سنباده کاری انجام بدید.

در کتاب‌ها و آموزش‌های تئوری این‌طور توضیح داده شده که بتونه کاری بعد از پرداخت نهایی باید انجام شود؛ اما برخی از اساتید معتقدند، انجام بتونه قبل از سنباده کاری زمان کمتری را اتلاف می‌کند.

این شما هستید که تصمیم می‌گیرد کدام روش بهتر هست.

برای شروع به‌اندازه موردنیاز (که بعد از چند بار تجربه و تمرین به دست می‌آید) باید مواد بتونه را با هم ترکیب کنید.

ابتدا باید صفحه‌ای از جنس آلومینیوم، چوب، ام دی اف، شیشه و … به‌عنوان محل ساخت بتونه فراهم کنیم. مثلاً می‌توانید از یک ورق ۴۰ در ۴۰ ام دی اف پرتی استفاده کنید.

به‌اندازه یک کاردک مل بر روی صفحه بریزید. پس از آن به ازای هر یک کاردک مل، یک قاشق چای‌خوری سیریش اضافه کنید.

بهتر است بگوییم ۱۰ درصد از مقدار کل مل، سیریش اضافه کنید. برای بتونه های دست اول اگر مقار سیریش بیشتر باشد هم ایرادی ندارد.

در مرحله‌ی بعد باید پودر یا پودرهای رنگ موردنیاز را به مل اضافه کنید. مقدار پودر موردنیاز را باید به‌مرور زمان و تجربه، به دست بیاورید؛ اما برای شروع بهتر است از مقدار کم شروع کنید.

با استفاده از دو کاردک پودرها را در هم مخلوط کنید و آب را به این پودر اضافه کنید. بعد از حدود یک یا دو دقیقه، آب به داخل پودر نفوذ می‌کند و می‌توانید به‌راحتی خمیر بتونه را بسازید.

اگر بعد از مخلوط کردن پودر و آب به این نتیجه رسیدید که خمیر بیش از حد آبکی شده، می‌توانید با اضافه کردن کمی مل، این مشکل را حل کنید.

به‌خوبی مواد را با هم مخلوط کنید تا سیریش و پودر رنگی در همه جای خمیر وجود داشته باشد.

بعد از ساخته شدن خمیر، با استفاده از کاردک و لیسه، بتونه را بر روی چوب بکشید. به این کار ماستیک کردن گفته می‌شود.

اضافه کردن خاک اره و چسب چوب به بتونه

 لازم به توضیح است که برخی اساتید برای بتونه دست اول از مقداری خاک اره و چسب چوب هم استفاده می‌کنند. به این صورت که خاک اره را با الک نرم الک می‌کنید و به مل اضافه می‌کنید.

 همچنین حدود یک قاشق غذاخوری چسب چوب به بتونه اضافه می‌کنید تا استحکام بتونه به بیشترین حد برسد؛ اما لازم است بدانید که این سبک بتونه بسیار قوی و محکم خواهد شد و سنباده کاری بیشتری نیاز خواهید داشت.

 بتونه را با استفاده از کاردک روی چوب اجرا کنید تا به خوبی ترک و شیار و سوراخ‌ها پوشش داده شود.

سنباده کاری بعد از  بتونه کردن چوب

 بعد خشک شدن بتونه که حدود سه یا ۸ ساعت (باتوجه‌به دمای هوا) ممکن است طول بکشد، سنباده کاری بتونه را شروع کنید. شما می‌توانید از سنباده ۲۲۰ کارکرده برای سنباده کاری بتونه استفاده کنید.

دقت داشته باشید که باید سنباده کاری در جهت رگه چوب انجام شود.

 بتونه را کامل از سطح چوب پاک کنید؛ اما مراقب باشید که داخل شیارها در اثر سنباده کاری زیاد خالی نشود.

آموزش رنگ چوب با شاپان

اجرای شاپان با دست

آموزش اجرای شاپان یا آستری روی چوب

 شاپان درواقع همان قیر است که در دورنگ قهوه‌ای و مشکی در بازار موجود هستند. حلال شاپان بنزین است و شما می‌توانید به‌وسیله بنزین شاپان را از حالت خمیری به مایع تبدیل کنید. برای انجام این کار می‌توانید حدود ۱۰۰ گرم شاپان را با بنزین حل کنید.

 برای انجام این کار یک ظرف ترجیحاً گرد تهیه کنید و ۱۰۰ گرم شاپان را با ۲۰۰ سی‌سی بنزین مخلوط کنید. برای این کار بهتر است از دستکش بنایی استفاده کنید.

دستکش بنایی می‌تواند از دست شما در مقابل نفوذ بنزین جلوگیری کند. شاپان برای حل‌شدن به زمان نیاز دارد و این کار را باید باحوصله انجام بدید. با دستان به‌خوبی شاپان را با بنزین حل کنید.

 در ابتدا رنگ شاپان قهوه‌ای تیره هست و با اضافه‌کردن بنزین به شاپان می‌توانید این رنگ را روشن‌تر کنید. هرقدر مقدار شاپان بیشتر باشد، رنگ تیره‌تری خواهید داشت. همچنین می‌توانید برای تیره‌تر کردن آستری، شاپان مشکی به کار اضافه کنید.

 اگر دوست داشته باشید رنگ آستری شما فندقی شود یا کمی قرمزی داشته باشد، می‌توانید با اضافه‌کردن کمی رنگ قرمز روغنی و یا حتی ضد زنگ روغنی، به رنگ موردنظرتان برسید.

 خب برای آستر کاری دستکش بنایی به دست کنید و با استفاده پارچه زیرپیراهنی مردانه، شاپان را روی کار بکشید. آستر شاپان بعد از حدود ۱۰ دقیقه خشک می‌شود؛ اما بین ۲ تا ۶ ساعت (باتوجه‌به دمای هوا) اجازه دهید تا آستر کامل خشک شود…

 شما می‌توانید از قلم‌مو هم برای اجرای شاپان روی چوب استفاده کنید. پیشنهاد می‌کنیم از مقاله ((آموزش ساخت شاپان)) استفاده کنید.

 از این مرحله به بعد باید از پیستوله استفاده کنید. به همین دلیل نکته‌هایی مهم در مورد کار با پیستوله در رنگ چوب به شما ارائه خواهیم داد.

آموزش کار با پیستوله رنگ کاری برای رنگ کردن چوب

 در زمان استفاده از پیستوله باید نکاتی را رعایت کنید تا رنگ‌کاری اصولی و درست داشته باشید.

 در هنگام استفاده از پیستوله در داخل کارگاه حتماً باید از فن قوی برای خروج گاز و گرد رنگی که در هوا معلق هست استفاده کنید.

 برای شروع رنگ‌کاری از پایین شروع کنید.

 حرکت دست شما باید به‌صورت کاملاً موازی باشد (مانند رباط) و از انجام حرکت قوسی خودداری کنید.

 فاصله پیستوله از سطح کار معمولاً حدود ۲۰ تا ۳۰ سانتی‌متر هست. فاصله نزدیک پیستوله به کار باعث شره شدن رنگ می‌شود و اگر این فاصله زیاد باشد، گرد رنگ روی کار می‌نشیند و سطح رنگ زبر می‌شود.

 در هر بار پاشش به‌صورت رفت‌وبرگشت، باید ۵۰ درصد از خروجی رنگ را بر روی رنگ پاشیده شده قبلی بپاشید تا کاملاً سطح کار پوشش داده شود.

 برای شروع پاشش، باید از نزدیک‌ترین قسمت کار که نزدیک به شماست شروع کنید تا گرد رنگ روی کار ننشیند.

 در روزهای سرد زمستانی و روزهایی که رطوبت هوا بالاست سعی کنید پاشش انجام ندهید و این کار را به یک روز آفتابی موکول کنید. دمای بین ۲۲ تا ۳۰ درجه برای پاشش توصیه می‌شود.

 حتماً از جوراب زنانه برای فیلترکردن رنگ استفاده کنید.

 اطلاعات کامل اجرای رنگ چوب با پیستوله در دوره رنگ‌کار ماهر آیچوب آمده و به صورت ویدئویی و حرفه‌ای می‌توانید روش کار با پیستوله را آموزش ببینید.

پیشنهاد مطالعه بیشتر: آموزش رنگ‌کاری با پیستوله بادی

 

بعد از شاپان چی بزنیم؟

همانطور که در بالا توضیح دادیم، شاپان فقط تغییر دهنده رنگ چوب هست و کاربرد دیگری برای افزایش مقاومت چوب ندارد. به همین خاطر باید بعد از شاپان سیلر بزنیم تا خلل و فرج های ریز چوب شود.

همانطور که می دانید، سیلر بتونه مایع هست و برای پر کردن خلل و فرج بسیار ریز چوب به کار می شود.

 

راهنمای اجرای سیلر روی چوب

برای ساخت سیلر همان‌طور که می دانید باید سیلر را با تینر ۱۵۰۰۰ مخلوط کنید. در فصل زمستان حتی می توانید از تینر ۲۰.۰۰۰ هم بهره بگیرید تا کارتان کیفیت بیشتری داشته باشد.

درصد اختلاط تینر با سیلر باید به‌اندازه‌ای باشد که سیلر به‌راحتی با پیستوله پاشیده شود.

قبل از مخلوط کردن سیلر با تینر، اول محتویات ظرف سیلر را به‌خوبی هم بزنید تا محتویات ظرف کاملاً با هم ترکیب شوند.

آموزش رنگ چوب با رنگ های ایرانی

کارگاه رنگ کاری چوب

آموزش اجرای سیلر با استفاده از قلم مو

 اگر در نظر دارید با استفاده از قلم‌مو سیلر کاری کنید، کمی سیلر را غلیظ بسازید.

 نکتهٔ بسیار مهمی که در هنگام سیلر کاری با قلم‌مو:

 اگر بعد از شاپان کاری در نظر دارید از سیلر استفاده کنید، شاپان در اثر حرکت قلم موی آغشته به سیلر، از روی چوب پاک می‌شود و این مورد باعث برهم ریختگی یکنواختی رنگ می‌گردد.

 اگر در دست دوم سیلر، از قلم مو استفاده کنید، به شاپان آسیبی نمی‌رسد.

 برای سیلر کاری با پیستوله، باید حداقل دو دست روی کار سیلر بپاشید تا چوب به‌خوبی اشباع شود. البته نباید در این کار زیاده‌روی کنید چوب استفاده بیش از حد سیلر و یا حجم زیاد سیلر باعث ایجاد سفیدک روی کار خواهد شد.

 نکته: هیچ‌گاه سعی نکنید سیلر را با نور آفتاب و یا به‌وسیلهٔ گرمای مستقیم خشک کنید!

بتونه کاری بعد از خشک شدن سیلر

 بعد از سیلر کاری باز هم فرصتی دارید که موارد جامانده از قبل را بتونه کاری کنید و یا اینکه اگر بتونه دست اول نشست کرد و یا ترک گرفت، با بتونه کاری دوباره این ایرادات را برطرف کنید.

 در نظر داشته باشید که در این مرحله خاک اره و چسب چوب را به بتونه اضافه نکنید و فقط از ترکیب مل، سیریش و پودرهای رنگی استفاده کنید.

سنباده کاری بعد از سیلر

 بعد از بتونه‌کاری، با سنباده ۲۲۰ کارکرده، کار را سنباده کاری کنید. در این مرحله سنباده نباید بیش از حد قوی باشد که سیلر را از روی کار پاک کند. سنباده باید نرم باشد، در حدی که زبری روی کار را از بین ببرد و بتونه را صاف و یکدست کند.

 معمولاً دوستان تازه‌کار با سنباده کاری سنگین، سیلر موجود روی چوب را از بین می‌برند و به چوب خام می‌رسند که این موضوع یک اشتباه هست.

 سیلر دست اول را اجرا کنید و اجازه دهید حداقل ۴ و حداکثر ۸ ساعت از اجرای سیلر زمان بگذرد تا سیلر دست دوم را اجرا کنید.

اجرای سیلر دست دوم در رنگ کاری چوب

 برای بار دوم هم روی کار سیلر بپاشید و درصورتی‌که نیاز بود، باز هم بتونه کاری کنید؛ اما اگر نیاز نبود، یک‌بار دیگر کار را سنباده کاری کنید.

 برای کارهای معمولی دو دست سیلر پاشی کفایت می‌کند؛ اما اگر دوست دارید کاری باکیفیت و حرفه‌ای داشته باشید، می‌توانید برای دست سوم هم سیلر کاری کنید. البته در دست سوم نیاز نیست سیلر را به‌اندازه دست اول سنگین و غلیظ بپاشید.

 بعد از سیلر پاشی دست سوم هم باید با استفاده از سنباده پوست کارکرده (سنباده ۴۰۰ پوستاب کارکرده یا سنباده ۸۰۰ پوستاب)، روی کار را سنباده کاری کنید.

 این بخش در برخی از کارها، به می‌تواند به‌عنوان قسمت پایانی باشد و بعد از بادگیری کار، شروع به پاشیدن نیم پلی استر یا کیلر کنید.

 اما اگر سازه از چوب‌هایی مثل چوب روسی ساخته شده باشد، ممکن است نیاز باشد از همرنگی استفاده کنید که در ادامه در مورد همرنگی با شما صحبت خواهیم کرد.

رنگ چوب,رنگ کاری چوب,نیم پلی استر چوب,روش رنگ چوب,اجرای رنگ فوری,سیلر کیلر,انواع رنگ چوب,رنگ مخصوص چوب,رنگ چوب فندقی,رنگ کردن چوب,انواع جوهر رنگ چوب,رنگ مناسب برای چوب,رنگ شاپان,

مرحله اجرای همرنگی روی چوب

 همرنگی چوب با استفاده از ترکیب کیلر، تینر ۱۰.۰۰۰ و رنگ‌های فوری ساخته می‌شود. به این صورت که برای شروع باید کیلر را با رنگ‌های مختلف فوری ترکیب کنید تا به تم رنگ موردنظرتان دست یابید.

 معمولاً رنگ‌هایی که به همرنگی اضافه می‌شوند عبارت‌اند از اخری، گل ماشی، مشکی… همچنین می‌توانید از رنگ‌های فوری دیگر باتوجه‌به تجربه و توانایی‌های خودتان استفاده کنید.

 همرنگی را باید بسیار رقیق (شل) بسازید و در هنگام پاشش با پیستوله، کمترین مقدار رنگ را از پیستوله خارج کنید و اجازه ندید رنگ زیادی از پیستوله خارج شود.

در زمان پاشش قسمت‌هایی که تیره هست را زیاد همرنگی نپاشید تا بیش از حد رنگ کار تیره نشود. هدف شما از پاشش همرنگی، ایجاد سطحی یکنواخت از رنگ بر روی کار هست.

 ساخت رنگ مناسب همرنگی باتوجه‌به تجربه و دانش متوسط از رنگ‌شناسی و ترکیب رنگ‌ها با هم به دست میاید و ساخت همرنگی چیزی نیست جز تجربه شناخت رنگ.

 نکته مهم در مورد همرنگی این است که همرنگی را حتماً باید با پیستوله پاشید.

نحوه کیلر زدن چوب

 کیلر در مدل‌های مختلف به بازار عرضه می‌شود. کیلر سلولوزی، کیلر روغنی و کیلر پلی‌اورتان از مدل‌های پر استفاده کیلر در صنعت هستند. در صنعت چوب بیشتر از کیلرهای سلولوزی استفاده می‌شود.

 برای استفاده از کیلر می‌توانید از قلم مو یا پیستوله استفاده کنید. البته پیشنهاد ما استفاده از پیستوله است چون به نتیجه بهتری خواهید رسید. برای رنگ کاری با قلم مو، باید کیلر کمی غلیظ‌تر از حالتی باشد که برای پاشش با پیستوله استفاده می‌کنید.

 اگر دوست دارید از نیم پلی استر به‌عنوان رنگ پایانی استفاده کنید، نیاز نیست کیلر بپاشید، اما اگر کیلر رنگ پایانی شماست، بهتر است دو دست روی کار کیلر بپاشید و اجازه بدید رنگ خشک شود.

نحوه کیلر زدن چوب به این صورت است که ابتدا باید طبق آموزشی که داده ایم، بعد از سنباده کاری چوب حداقل ۲ تا ۳ دست سیلر و اجرا کنید.

در مرحله بعد کیلر فوری را با تینر فوری ترکیب کنید و روی کار اجرا کنید. حداقل باید ۸ ساعت از اجرای آخرین دست سیلر گذشته باشد.

کیلر با قلم مو هم اجرا می شود اما بهترین گزینه زدن کیلر با پیستوله است.

اجرای نیم پلی استر روی چوب

اجرای نیم پلی استر روی درب منبت کاری شده

اجرای نیم پلی استر روی چوب

 قبل از پاشش نیم پلی استر ابتدا سطح کار را عاری از هرگونه گردوغبار کنید که این کار روی می‌توانید با استفاده از بادپاش و پارچه تمیز انجام بدید.

 همچنین می‌توانید کف کارگاه را آب‌پاشی کنید تا از پخش‌شدن گردوغبار احتمالی جلوگیری کنید. همچنین حتماً در زمان رنگ‌پاشی، از فن هواکش قوی برای هدایت گرد رنگ به بیرون از فضای کارگاه استفاده کنید.

 نیم پلی استر را با تینر ۱۰ یا ۱۲ هزار مخلوط کنید. درصد اختلاط نیم پلی استر با توجه به استانداردهای شرکت‌های تولیدکننده متفاوت هست.

اگر این اطلاعات روی قوطی درج نشده، با شرکت تولیدکننده تماس بگیرید و نسبت ترکیب دقیق را از بخش فنی بپرسید.

نیم پلی استر را در یک ظرف بسیار تمیز با تینر ترکیب کنید، حالا شما دو راهکار برای اضافه کردن هاردنر پیش رویتان دارید:

اضافه کردن نیم پلی استر در ظرف اصلی

 برای ترکیب بهتر مواد نیم پلی استر با هم می‌توانید ۳۰ دقیقه قبل از اجرای رنگ چوب نیم پلی استر را با تینر ترکیب کنید. در زمستان حتی اگر یک ساعت قبل هم این کار را انجام دهید، ایرادی ندارد.

اگر تجربه کافی از مقدار رنگ مصرفی دارید این روش به شما پیشنهاد می‌شود. در این مرحله به‌هیچ‌عنوان هاردنر را به نیم پلی استر اضافه نکنید.

 چون به هر دلیلی اگر نتوانید از نیم پلی استر استفاده کنید، هاردنر موجود در مایع، موجب فاسدشدن آن می‌شود.

نسبت ترکیب مناسب هاردنر و نیم پلی استر

 شما می‌توانید در داخل پیستوله هاردنر را اضافه کنید. در این روش به‌ازای هر ۴۰۰ سی‌سی نیم پلی استر ۲ درپوش هاردنر (۱۰ درصد) اضافه کنید. برای فصل‌های سرد و زمستانی بهتر است از ۳ درپوش هاردنر استفاده کنید. ابتدا ۳۰ درصد کاسه پیستوله را با نیم پلی استر پرکنید، بعد دو درپوش هاردنر اضافه کنید و ۵۰ درصد دیگر نیم پلی استر اضافه کنید.

 برای ترکیب هاردنر و مایع نیم پلی استر در کاسه پیستوله، ابتدا انگشت دستتان را روی سوراخ خروجی رنگ و هوای پیستوله قرار دهید و ماشه را فشار دهید تا رنگ در داخل کاسه قل بخورد و مواد داخل آن ترکیب شوند.

در این مرحله مواظب باشید که مواد داخل پیستوله به بیرون یا به سمت چشم شما پرتاب نشود.

 اگر فشار هوا زیاد باشد، مایع به بیرون پرت می‌شود.

 همیشه ۲۰ درصد از ظرفیت کاسه پیستوله را خالی بگذارید تا در اثر تکان‌خوردن کاسه، مواد از کاسه بیرون نریزد.

 با فشار بادی کمی بیشتر از همرنگی و با صبر حوصله دودست روی کار بپاشید و پس از گذشت چهار تا پنج دقیقه دوباره دو دست روی کار بپاشید پس از گذشت دو ساعت لایه ابتدایی کار خشک شده و پس از گذشت شش ساعت لایه میانی و بعد از دوازده ساعت کار به‌صورت عمقی خشک می‌شود.

 بعد از اتمام کار، کارگاه را ترک کنید و اجازه بدید رنگ به‌خوبی خشک شود.

 البته برای تحویل به مشتری بهتر است اجازه دهید ۷۲ ساعت از اجرا رنگ بگذرد. به‌هیچ‌عنوان قبل از ۷۲ ساعت، سازه چوبی را بسته‌بندی نکنید.

سرویس و تمیز کردن پیستوله

تمیز کردن پیستوله

پاک کردن پیستوله رنگ کاری و لوازم رنگ چوب

 یکی از مهم‌ترین کارهایی که هر استادکار یا هنرجویی بعد از اتمام رنگ کاری چوب انجام می‌دهد، سرویس کاری و تمیز لوازم و ابزار کار هست و پیستوله هم از این امر مستثنا نیست. اگر پیستوله تمیز نداشته باشید، نباید انتظار پاشش درست داشته باشید.

 برای سرویس پیستوله می‌توانید تینر ۱۵۰۰۰، پارچه، مسواک کهنه، استفاده کنید.

 بخش‌هایی مثل نازل، فنر، سوزن را از بدنه پیستوله خارج کنید و کمی تینر روی این بخش‌ها بپاشید.

 اگر سوراخ‌های خروج باد و رنگ کامل بسته شده است، با استفاده از یک سیم بسیار نازک یا مسواک همه‌ی بخش‌ها را تمیز کنید و با پارچه خشک کنید.

پیشنهاد آیچوب: آموزش تمیز کردن پیستوله رنگ کاری

جمع بندی پایانی اجرای رنگ چوب

 در پایان مراحل کار رنگ چوب به روش سیلر و کیلر و نیم پلی استر را یک‌بار دیگر به‌صورت تیتروار توضیح می‌دهیم:

 ۱- سنباده‌کاری و برطرف‌کردن عیب ظاهری

 ۲- بتونه کاری چوب و سنباده کاری دوباره

 ۳- اجرای شاپان (آستری) در صورت نیاز (برای کارهای خودرنگ نیاز به اجرای شاپان نیست)

 ۴- اجرای سیلر + سنباده کاری

 ۵- بتونه کاری در صورت نیاز

 ۶- اجرای سیلر دست دوم + سنباده

 ۷- اجرای همرنگی (در صورت نیاز) + سنباده پوست

 ۸- اجرای رنگ پایانی (کیلر یا نیم پلی استر)

امیدواریم این مطلب موردتوجه شما قرار گرفته باشد. این مقاله حاصل تجربیات شخصی ما هست و لطفا از کپی کردن این مقاله و سایر مقالات آیچوب خودداری کنید. کپی کردن این مقاله ها به هیچ عنوان جایز نیست و تحت پیگرد قانونی قرار خواهید گرفت.

 

تماشا ویدئو پاسخ به پرسش های شما

تماشا این ویدئو با ترافیک نیم بها محاسبه می شود!

سوال اول:برای ظروف چوبی از چه رنگی استفاده میشه؟ 01:48

– سوال دوم:درب چوب روسی خام دارم میخوام فقط وارنیش بزنم؟02:30

– سوال سوم:برای ضد آب کردن چوب در برابر رطوبت چه کنیم؟03:25

– سوال چهارم:چرا بعد از اجرای نیم پلی استر روی کار پرز به وجود میاد؟04:09

– سوال پنجم:شاپان رو با چی ترکیب کنیم که به بهترین نتیجه برسیم؟05:23

– سوال ششم:شاپان به تنهایی کفایت میکنه؟06:14 –

پاسخ به پرسش های شما

 ۱. چگونه چوب را به روش سیلر و کیلر رنگ کنیم؟

 ابتدا چوب را سنباده‌کاری کنید. سپس با بتونه‌کاری ترک و شیار چوب را پوشش دهید و سنباده‌کاری کنید. در مرحله بعد حداقل دو دست سیلر روی کار اجرا کنید و در نهایت کیلر مات یا براق را روی کار بپاشید تا به نتیجه دلخواه برسید.

 ۲. روش اجرای سیلر و کیلر با قلم مو چگونه است؟

 برای اجرای سیلر و کیلر با قلم مو باید رنگ را غلیظ‌تر بسازید. سپس سیلر دست اول را بدون اینکه زیاد روی چوب مالش دهید، روی سطح چوب اجرا کنید.

بعد از خشک‌شدن سیلر یک دست سنباده نرم روی کار بکشید و این کار را تا سه مرحله انجام دهید. سپس کیلر را با قلم مو و به‌آرامی روی چوب اجرا کنید.

 ۳. سیلر و کیلر چیست؟

 سیلر در واقع بتونه مایع هست که برای پوشش خلل‌وفرج بسیار ریز چوب و اشباع آن به کار می‌رود. بعد از اجرای سیلر و برای افزایش مقاومت و زیبایی بیشتر چوب باید روی آن وارنیش اجرا کرد که یکی از معروف‌ترین وارنیش‌ها کیلر است.

کیلر در دو نوع مات و براق وجود دارد که بعد از اجرا روی چوب زیبایی آن را دوچندان می‌کند.

منبع: آیچوب

2,087 نظر در “آموزش رنگ کاری چوب با سیلر کیلر + نقاشی چوب ۰ تا ۱۰۰

  1. معین گفت:

    سلام و خسته نباشید

    درصورتی که بخوایم در یک سطح همزمان و درکنار هم دیگه رنگ خود چوب و مثلا رنگ فندقی ( یا هر رنگه دیگه ایی بجز رنگ چوب ) رو داشته باشیم و مرز تمیزی بین این دورنگ داشته باشم باید چکار کنیم ؟ یکبار از چسب 5 سانت برای ایجاد مرز استفاده کردم اما انگار تینر فوری ( حاوی جوهر چوب برای ایجاد رنگ دوم ) حلال چسب هست و به زیر چسب نفوذ میکنه و منجر به خراب شدن مرز میشه!!!

    1. آیچوب گفت:

      سلام معین عزیز
      بله، این مشکل به وجود میاد
      از چسب کاغذی استفاده کنید شاید بهتر بشه، اما هر کاری کنید آوند های چوب رنگ رو جذب می کنند و نمیشه به راحتی کنترل کرد…

  2. معین گفت:

    سلام و خسته نباشید

    1.نظرتون راجع به سیلر و کیلر های اکرولیک چوب چی هست؟ ایا میشه به عنوان جایگزین سیلر و کیلر فوری مورد استفاده قرار بگیرند؟
    2.آیا میشه بین سیلر و کیلر فوری از رنگ اکرولیک استفاده کنیم؟اگه میشه ، چه مدت زمانی صبر کنیم تا رنگ اکرولیک به اندازه کافی سخت بشه ؟

    1. آیچوب گفت:

      سلام معین عزیز
      بهترین سیلر برای چوب همون سیلر های سلولوزی (فوری) هست.
      به شخصه از سیلر های دیگه استفاده نمی کنم.

  3. محمد جوکار گفت:

    با عرض سلام . ادب و احترام . استاد بزرگوار . من یک میز و شش صندلی چوبی به رنگ فندقی دارم . ششب عید میخوام رنگش کنم همون فندقی که تمیز بشه . لطفا راهنمایی فرمایید . متشکرم

    1. آیچوب گفت:

      سلام محمد عزیز
      اگر پیستوله دارید، کیلر خودرویی رو نسبت یک به یک با بنزین ترکیب کنید
      یک دست سنباده 220 کارکرده یا 400 به صورت نرم روی کار بکشید و بعد از تمیز کردن سازه، کیلر رو روی کار بپاشید.
      با قلم مو هم میتونید کار رو انجام بدید؛ اما کیفیت نداره و خوب خشک نمیشه

  4. AliAsadi گفت:

    سلام خسته نباشید من برای ساخت رنگ طلایی پودر اکلیل طلایی را با کلیر سلوزی ترکیب میکنم و رنگ طلای درست میک آیا این روش درست است یا خیر .چون از همون رنگ اضاف که موند ریختم داخل یک قوطی بعد چند ساعت اکلیل ته نشین شد و چسبید بهم انگار که دنگ خراب شده باشه مشکل کار کجاست

    1. آیچوب گفت:

      سلام دوست عزیز
      بله، کاملا درسته و مشکلی نیست
      اون ته نشین شدن هم عادیه و باید قبل از استفاده خوب هم بزنید

  5. ایمان گفت:

    سلام. خسته نباشید. ممنون از اینکه تجربه های ارزشمندتون رو به اشتراک میگذارین و تشکر از مطالب جامع و مفید سایتتون.
    برای رنگ آمیزی یکدست قطعات چوبی کوچک مینیاتوری در حد ابعاد 1 الی 2 سانتیمتر چه راهکاری هست؟
    این قطعات مجسمه های کوچک هستند. بعضا برجستگی و فرو رفتگیهای ظریف هم دارند (جنس چوب روس و گاهی mdf)
    ممنون میشم راهنمایی بفرمایید.
    موفق باشید

    1. آیچوب گفت:

      سلام ایمان عزیز
      از روغن گیاهی مخصوص چوب استفاده کنید.

  6. سولماز گفت:

    سلام ممنون از مطالب مفید تون
    من یه مبتدی هستم باچوبهای رودخونه ای جاشمعی درست کردم میخوام رنگ گردویی بهش بزنم شما چه روشی رو پیشنهاد میکنید ممنون میشم راهنماییم کنید

    1. آیچوب گفت:

      سلام سولماز گرامی

      راه حل ساده استفاده از روغن گیاهی مخصوص چوب هست. راه حل کمی سخت استفاده از رنگ های شیمیایی هست.
      پیشنهاد می کنیم برای استفاده از شاپان و سیلر و کیلر از آموزش زیر استفاده کنید:

      آموزش رنگ چوب به روش سیلر و کیلر و نیم پلی استر

  7. مسعود گفت:

    با عرض سلام و خسته نباشید
    بزرگوار من یه میز با چوب روس درست کردم و میخام اونو رنگ قهوه ایه خیلی روشن یا بهتر بگم کرم قهوه ای بزنم طوری که طرح و بافت چوب کاملا مشخص باشه.خب روشهای مختلفی وجود داره.مثل لاک الکل شاپان و سیلرکاری استفاده از جوهرها و …
    بهترین روش برای من کدوم می‌تونه باشه؟ضمنا من نجار و نقاش هم نیستم و تجربه ای ندارم.
    همچنین آیا بعد از رنگ آمیزی با لاک الکل و جوهرها میشه از سیلر کیلر استفاده کرد؟ممنون

    1. آیچوب گفت:

      سلام مسعود عزیز
      اگر تجربه و ابزار ندارید، از روغن گیاهی مخصوص چوب استفاده کنید.

      1. مسعود گفت:

        آخه مگه روغن های گیاهی بی رنگ نیستن؟اینجوری که چوب روس همون‌جوری سفید میمونه که

        1. آیچوب گفت:

          روغن گیاهی هم در کد رنگ های مختلف موجود هست.

  8. مهدی گفت:

    سلام .تفاوت کیلر و نیم پلی استر در چیه ؟ به عنوان مثال برای یه تخت نرد کدوم یک از این گزینه ها مناسب تر هست و از نظر کیفیت شفافیت و در مرور زمان رنگ رو به زردی نمیره و…

    1. آیچوب گفت:

      سلام مهدی عزیز
      نیم پلی استر پوشش و براقیت بیشتری نسبت به کیلر داره
      در مجموع نیم پلی استر نسبت به کیلر بهتر هست.

      1. مسعود گفت:

        با سلام
        ممنون از مطالب مفیدتون
        ببخشید من میخام چوب روس رو رنگ قهوه ایه خییلی خیلی روشن بزنم.یه چیزی تو مایه های کرم قهوه ای.در این صورت دیگه نباید از شاپان استفاده کنم.درسته؟
        لطفاً راهنمایی بفرمایید

        1. آیچوب گفت:

          سلام
          اگه منظورتون خودرنگه…
          بله نیاز نیست.
          همون رنگ چوب نراد میشه
          در غیر این صورت می تونید شاپان روبا بنزین زیاد بسازید و اجرا کنید.

    2. مسعود گفت:

      با سلام
      من میخام چوب روس رو رنگ قهوه آیه خیلی روشن بزنم.به عبارتی کرم قهوه ای.روشهای زیادی هست مثل لاک الکل.شاپان و سیلر.استفاده از جوهرها و ….
      بهترین روش برای کار من چی می‌تونه باشه؟درضمن میخام طرح و بافت چوب کاملا مشخص باشه.ممنون

  9. مهدی گفت:

    سلام وقت بخیر . جسارتا مراحل اجرای سیلر و کیلر دقیقش به این شکل هست یا خیر ؟
    سیلر۱ سمباده سیلر۲ سمباده سیلر۳ سمباده کیلر۱ سمباده کیلر نهایی ؟ یعنی بعد از هر دست بدی سمباده میخوره و بعد از کیلر دست اول سمباده خیلی نرم و کیلر نهایی اجرا میشه؟

    1. آیچوب گفت:

      سلام مهدی عزیز
      بعد از اینکه کیلر اجرا کردید دیگه نیاز به سنباده کاری نیست.
      البته اگر دوست داشتید بعد از کیلر، نیم پلی استر بپاشید، می تونید یک دست سنباده نرم بکشید.

      1. مهدی گفت:

        ممنونم از لطفتون

  10. مهدی گفت:

    سلام وقت بخیر . ممنون از مطلب مفیدتون. جسارتا برای اجرای کیلر بعد دست اول پوستم ۴۰۰ بزنیم بعد دست دوم اجرا کنیم؟ برای اجرا با قلمو هست

    1. آیچوب گفت:

      سلام مهدی عزیز
      مراحل به صورت زیر هست
      سیلر
      سنباده 400
      سیلر
      سنباده 400
      کیلر

      اجرا با قلم مو و پیستوله فرقی نداره

  11. معین گفت:

    سلام و خسته نباشید

    1.با توجه به این که سرعت خشک شدن رنگ های فوری از روغنی بسیار بیشتر هست ، میشه بجای ” روغن جلای خودرویی (برند خوش کحالی)” از ” کیلر فوری خودرویی (برند خوش کحالی)” استفاده کرد ؟
    2. سوال دومم اینه که در پایان کار تفاوت بین این دو رنگی که خدمتتون گفتم (کیلر فوری خودرویی و روغن جلای خودرویی )چی هست؟

    1. آیچوب گفت:

      سلام معین عزیز
      سلامت باشید
      1. بله، می تونید استفاده کنید (البته کمی براقیتش کمتر هست)
      2. مقدار براقیت سطح

      1. معین گفت:

        خیلی ممنون

  12. چ گفت:

    سلام، وقتتون بخیر
    من روی صندلی ها رو شاپان قهوه ای زدم، آیا زدن کیلر الزامی هست؟ یکی از صندلی ها رو با قلمو کیلر زدم ولی سطح یکنواخت و خوبی درمی‌آمد و کمی از رنگ به اصطلاح کل کلی شد، آیا میشه به جای کیلر از وارنیش استفاده کنم، چون با غلطک یک دست تر میشه، یا میشه کلا روی شاپان چیزی نزنم؟

    1. آیچوب گفت:

      سلام چ
      بله، باید بعد از شاپان حتما از سیلر و بعدش از کیلر یا نیم پلی استر استفاده کنید.
      لطفا از آموزش زیر استفاده کنید:
      آموزش رنگ چوب به روش سیلر و کیلر و نیم پلی استر

  13. معین گفت:

    سلام و خسته نباشید

    بعد از اینکه رنگ کاری به پایان رسید ، چه مدت زمانی باید منتظر بمونم که بفهمم کارم عیب و ایرادی داشته یا نه ؟که بتونم کالا رو برای فروش بذارم

    1. آیچوب گفت:

      سلام معین عزیز
      سلامت باشید
      حدود 2 تا 6 ساعت کفایت می کنه

      1. معین گفت:

        خیلی ممنون

  14. قلی پور گفت:

    استاد باید عرض کنم من فقط با راهنمایی و آموزشهای دقیق شما به رغم هیچ اطلاعاتی در زمینه سیلر و کیلر زدن چوب موفق به رنگ آمیزی چوب روسی برای پس زمینه تلویزیون دیواری شدم و به نظرم بسیار بسیار بسیار عالی شده واقعا واقعا از شما ممنون و سپاسگزارم اگه محل قراردادن عکس موجود بود آپلود میگردم خدمتتون

    1. آیچوب گفت:

      سلام
      بسیار عالی و از این بابت خوشحالیم

  15. قلی پور گفت:

    استاد اسپری سیلر کوچک مثلا 400 گرمی وجود دارد؟
    اگه هست آدرس لطف بفرمایید

    1. آیچوب گفت:

      اطلاعی ندارم

  16. قلی پور گفت:

    استاد سلام
    آیا امکان داره به خاطر نداشتن سیلر، بعد از شاپان 2 یا 3 مرحله کیلر زده بشه

    1. آیچوب گفت:

      سلام جناب قلی پور عزیز
      می تونید این کار رو انجام بدید؛ اما کیفیت نهایی خوب نمیشه و پیشنهاد نمی کنیم.

  17. Mj گفت:

    سلام وقت بخیر.
    برای رنگ آمیزی درب آهنی با قلمو ، به منظور بالابردن کیفیت و براقیت رنگ ، میشه کیلر روغنی رو با رنگ روغنی استفاده کنم؟؟؟

    1. آیچوب گفت:

      سلام دوست عزیز
      بعد از اجرای رنگ روغنی و گذشت 72 ساعت یک لایه کیلر روغنی اجرا کنید.

  18. عبد گفت:

    با سلام دوست عزیز من رویه چوب سیلر زدم بعد بتونه کاری کردم
    الان که خوندم دیدم اول بایید شاپان اجرا بشه
    با ابن شرایط من الان که سیلر زدم بایید چیکار کنم
    ممنون میشم راهنمای کنید

    1. آیچوب گفت:

      سلام
      پاک کنید
      با سنباده یا رنگ پاک کن
      رو شهای پاک کردن رنگ رو در آیچوب جستجو کنید

  19. مهدی گفت:

    سلام استاد من یه تابلو معرق خط دارم آیت الکرسیه میخوام رنگ کنم ولی میخوام مات کامل یا براق کامل نشه مثلا ۶۰ درصد براق با ۴۰ درصد مات باشه . لایه آخرم چی میتونه باشه کیلر مات و براق داره ؟ نیم پلی استر چی؟ اونم مات و براق داره ؟ بعد کیلر دوقلو چیه من به ترتیب سمباده سیلر سمباده سیلر سمباده سیلر سمباده بعد کیلر درسته ؟

    1. آیچوب گفت:

      سلام مهدی عزیز
      میتونید با همین ترکیب پیش برید و رنگ نیمه براق داشته باشید.
      همین نیم پلی استر رو اجرا کنید و به نتیجه می رسید
      کیلر دو قلو براق هست و گرون تر و قوی تر و پوشش بیشتری داره…
      مراحلی که توضیح دادید هم درسته

  20. امین گفت:

    سلام ممنون از مطالب مفیدتون
    سوالی داشتم، ایا تکنیک ها و روش های رنگ کاری در داخل و خارج از ایران به یک صورت انجام میشه ،مثلا کشور فنلاند

    ممنون از شما????????????

    1. آیچوب گفت:

      سلام
      خیلی نه
      اما در ایجابا توجه به محدودیت هایی که وجود دارد از تکنیک هایی استفاده می شود که برای خارج از ایران احتمالا عجیب و تا حدودی نبوغ آمیز خواهد بود!

برای ثبت نظر لطفا وارد اکانت خود شوید ( عضویت رایگان است )