آموزش, رنگ‌کاری, سیلر, کیلر

آموزش رنگ کاری چوب با سیلر کیلر + نقاشی چوب ۰ تا ۱۰۰

آموزش رنگ آمیزی چوب به روش سیلر و کیلر و نیم پلی استر

رنگ چوب یکی از مهم‌ترین مباحث در صنعت چوب است. بسیاری از منابع مالی و زمانی صنعت چوب به‌خاطر اجرای نادرست رنگ چوب از بین می‌رود.

 پروژه‌های بسیاری به‌خاطر مشکلات در اجرای رنگ چوب از بین رفته و رنگ‌کار چوب مجبور شده است از نو رنگ‌کاری را انجام دهد. سازه‌های چوبی به‌خاطر اجرای نادرست رنگ چوب عمر زیادی ندارند.

 در این نوشته که بیشتر از ۲ میلیون بازدید در ۸ سال گذشته داشته است، تلاش می‌کنیم آموزشی مناسب علاقه‌مندان به رنگ چوب فراهم کنیم. دوستانی که به مبحث رنگ چوب علاقه‌مند هستند و اطلاعاتی در این مورد ندارند.

 این مقاله حاصل تجربه شخصی ما هست و یکی از روش‌هایی است که برای اجرای رنگ چوب می‌توانید به کار بگیرید. به دلیل استفاده زیاد از سیلر و کیلر و نیم پلی استر و تمام پلی است رو روغن جلا در رنگ کاری چوب، این مطلب حول این محور تهیه شده است.

 پیشنهاد می‌کنیم در صورتی که دوست دارید به‌صورت حرفه‌ای به مبحث رنگ چوب بپردازید، دوره آموزشی رنگ‌کار ماهر را تهیه کنید.

تماشای آنلاین ویدئو آموزش رنگ چوب با نیم پلی استر

دسترسی سریع : پنهان

 

 

تماشا این ویدئو در برخی اپراتور ها با ترافیک نیم بها محاسبه می شود!

 

لوازم موردنیاز برای رنگ‌کاری چوب

برای انجام هر کاری نیاز به ابزار و تجهیزاتی است تا بتوانید آن کار را به‌درستی انجام دهید. رنگ کاری چوب هم نیاز به مواد اولیه و ابزار مخصوص به خود را دارد. در زیر فهرستی از لوازمی که برای رنگ کاری چوب نیاز دارید را به شما معرفی خواهیم کرد.

کمپرسور هوا (حداقل ۵۰ لیتری برای کارگاه خانگی | ۲۰۰ لیتری برای کارگاه رنگ کاری)

پیستوله رنگ کاری کاسه بالا پلاستیکی سه تنظیم

سنباده پولیشر

سنباده گرد لرزان

کاردک و لیسه و…

 

انواع سنباده برای سنباده کاری چوب

 سنباده ورقه‌ای از جنس کاغذ یا مقوا یا پارچه است که دانه‌های سخت ساینده بر روی آن به‌وسیلهٔ چسب مخصوص نصب‌شده و برای ساییدن مواد مختلفی چون فلزات، چوب، گچ و در بعضی موارد سرامیک استفاده می‌شود.

 سنباده‌ها بر اساس تعداد دانه‌های موجود در یک سانتی‌متر مربع شناخته می‌شوند. به‌عنوان‌مثال در سنباده ۱۲۰، حدوداً تعداد ۱۲۰ عدد دانه در یک سانتی‌متر مربع وجود دارد.

 با این توضیح سنباده شماره ۱۲۰ نرم‌تر از سنباده شماره ۸۰ هست؛ و در هنگام خرید سنباده باید به این اعداد توجه داشته باشید.

 سنباده‌های مورداستفاده در رنگ گاری چوب، معمولاً دو نوع سنباده پوستاب و سنباده پارچه‌ای قرمز هستند.

 سنباده پارچه‌ای قرمز معمولاً برای سنباده‌کاری دست‌اول و سنباده کاری بتونه استفاده می‌شود و سنباده پوستاب برای سنباده کاری پرزهای حاصل از سیلر پاشی برای پرداخت نهایی کار استفاده می‌شود.

سنباده‌های پوستاب معمولاً نرم‌تر از سنباده پارچه‌ای هستند. البته برای سنباده کاری نرم می‌توانید از سنباده‌های پارچه‌ای کارکرده هم استفاده کنید.

 در رنگ کاری چوب برای استفاده از سنباده پوستاب به‌هیچ‌عنوان از آب استفاده نکنید، درواقع آب به رنگ چوب آسیب وارد می‌کند.

 سنباده‌های پارچه‌ای قرمز رنگ در مدل‌های پشت کرکی هم در بازار موجود هست که بر روی صفحه‌های مخصوص به این سنباده‌ها نصب می‌شوند.

سنباده کرکی ازنظر کارایی تفاوتی با سنباده‌های ساده ندارند و معمولاً به‌منظور سهولت و سرعت در نصب بر روی صفحه از سنباده کرکی استفاده می‌شود. البته این سنباده‌ها کمی گران‌تر از سنباده‌های معمولی هستند.

 در دوره رنگکار ماهر کامل به معرفی این سنباده‌ها پرداختیم.

 در روش‌های دیگر شما می‌توانید به‌صورت ابتکاری و یا نصب سنباده بر روی مواد مختلف، سنباده کاری آسان‌تری داشته باشید.

به‌عنوان مثال می‌توانید با چسباندن سنباده روی یک تکه چوب، سنباده کاری راحت‌تری برای گوشه‌ها و تیغه‌های چوب داشته باشید. البته موارد مصرف این مدل از سنباده خیلی زیاد هست و تقریباً هر استاد کاری چند عدد از این سنباده‌ها در کارگاه خودش دارد.

 صفحه‌های سنباده هم در اندازه‌های مختلفی در بازار موجود هستند. این صفحه‌ها معمولاً پلاستیکی هستند.

همچنین صفحه‌های فلزی هم در بازار موجود هست؛ اما با ورود صفحه‌های پلاستیکی، از پد سنباده با کفی فلزی کمتر استفاده می‌شود. قطر این صفحات متفاوت هست و بر اساس نیازتان می‌توانید این صفحات را تهیه کنید.

 شما می‌توانید ده‌ها مدل سنباده ابتکاری برای خودتان بسازید. به‌عنوان مثال می‌توانید از سنباده پره‌ای برای سنباده‌کاری گوشه‌ها، شیارها و چوب‌های منبت‌کاری‌شده استفاده کنید.

 پیشنهاد می‌کنیم برای شناخت انواع سنباده مخصوص چوب از مقاله‌های قبلی آیچوب استفاده کنید.

شاپان چوب چیست؟

شاپان چوب

آستری شاپان که به عنوان تغییر دهنده رنگ چوب استفاده می شود

 

 شاپان درواقع همان قیر تصفیه شده است که از قدیم تا به امروز در رنگ چوب کاربرد زیادی دارد. شاپان را با بنزین حل می‌کنند و می‌توانید این محصول را در دو رنگ شاپان قهوه‌ای و شاپان مشکی در بازار خریداری کنید.

 با ترکیب شاپان و رنگ‌های روغنی می‌شود به تم رنگ‌های زیادی دست پیدا کرد. با تمرین فراوان و گذشت زمان می‌توانید به رنگ‌های مورد نظر خودتان دست پیدا کنید.

 ما در نوشته‌های پیشین در مورد شاپان و انواع آن و روش ساخت شاپان در تم رنگ‌های مختلف توضیح دادیم.

استفاده از جوهر فوری برای تغییر رنگ چوب

 یکی از آستری‌های موجود در بازار که می‌توان در کنار شاپان از آن استفاده کرد، جوهر هست. جوهر با تینر فوری حل می‌شود و با کم‌وزیاد کردن مقدار تینر، می‌توان به رنگ موردنظر رسید. به دلیل قدرت بسیار بالای این مایع، جوهر باید قطره‌قطره به تینر اضافه شود تا رنگ موردنظر شما به دست بیاید. برای کنترل بهتر میزان جوهر می‌توانید از قطره‌چکان استفاده کنید.

 اگر تازه‌کار هستید، پیشنهاد نمی‌کنیم از جوهر فوری برای تغییر رنگ چوب استفاده کنید. کار با تینر فوری نیاز به مهارت و تجربه کافی دارد.

سیلر فوری چیست؟

 سیلر درواقع یک نوع بتونه مایع بی‌رنگ جهت پر کردن خلل‌وفرج و منافذ بسیار ریز چوب هست که با چشم غیرمسلح قابل‌دیدن نیست. سیلر تقریباً رنگ کهربایی یا عسلی شکل دارد که در ظرف‌های یک و چهار و بیست کیلویی به بازار عرضه می‌شود.

 سیلر یکی از مهم‌ترین موارد مورداستفاده در رنگ چوب است. در واقع در سیستم شیمیایی رنگ چوب، باید از سیلر به‌عنوان اشباع کننده چوب استفاده کنید.

پیشنهاد مطالعه بیشتر: ۷ اشتباه بزرگ در زمان اجرای سیلر روی چوب

کیلر سلولوزی چیست؟

کیلر رنگی هست شفاف که به‌عنوان رنگ نهایی و بعد از سیلر استفاده می‌شود. حلال کیلر تینر فوری ۱۰.۰۰۰ است. کیلر در دو نوع کیلر مات و کیلر براق در بازار به فروش می‌رسد.

پیشنهاد مطالعه بیشتر: تفاوت سیلر و کیلر چیست؟

 

همرنگی چوب چیست و چه کاربردی دارد

پیستوله سایه پاش

از پیستوله سایه پاش برای سایه پاشی چوب و اجرای همرنگی استفاده می شود.

 

 معمولاً از همرنگی برای پوشش عیب‌های احتمالی سطح کار استفاده می‌شود. معایبی مانند ایرادات در نحوه رنگ‌کاری، شره کردن رنگ، مشخص‌بودن محل بتونه، همرنگ نبودن محل گره و موارد دیگر استفاده می‌شود.

 برای ساخت همرنگی باید کیلر را با رنگ‌های فوری ترکیب کنید تا به تم رنگی جدید دست پیدا کنید

 در نوشته‌های پیشین در مورد همرنگی صحبت کرده بودیم و توضیحاتی در مورد روش ساخت همرنگی و روش اجرای همرنگی داده بودیم.

پیشنهاد مطالعه بیشتر: همرنگی چوب چیست و چگونه ساخته و اجرا می‌شود؟

کاربرد پیستوله در رنگ کاری چوب

 پیستوله ابزاری است که وابسته به کمپرسور هوا که با استفاده از آن می‌توانید رنگ را به‌صورت کنترل‌شده و استاندارد بپاشید. پیستوله‌ها در مدل‌های مختلف در بازار موجود هستند.

ما از پیستوله کاسه بالا که با فشار باد کار می‌کند استفاده می‌کنیم و این دستگاه پرکاربردترین مدل پیستوله برای انجام رنگ‌کاری هست.

 در این بخش شما را با قسمت‌های مختلف پیستوله آشنا می‌کنیم.

 یکی از قسمت‌های پیستوله مخزن پیستوله هست که حدود ۴۰۰ سی‌سی رنگ را در داخل خودش جا می‌دهد. مخازن پیستوله معمولاً در دو مدل پلاستیکی و فلزی در بازار موجود هست. مخازن پلاستیکی درپوش پیچی دارند و مخازن فلزی معمولاً از درپوش‌های فشاری استفاده می‌کنند.

 نکته‌ای که در هنگام خرید پیستوله پلاستیکی باید در نظر داشته باشید این هست که حتماً تست کنید در زمان بسته‌بودن درب مخزن پیستوله، نشتی رنگ نداشته باشد. چون در برخی موارد مشاهده شده که پیستوله با مخزن پلاستیکی این‌چنین مشکلاتی داشتند.

 پیشنهاد می‌کنیم از پیستوله‌هایی با مخزن پلاستیکی استفاده کنید.

 با چرخاندن نازل پیستوله می‌توانید جهت پاشش را مشخص کنید. این جهت می‌تواند به‌صورت عمودی یا افقی و یا حتی مورب انجام گیرد.

 در زمان فشار نازل پیستوله، دو حالت وجود دارد. در حالت اول وقتی نازل را تا نیمه‌راه نگه‌دارید، فقط باد از پیستوله خارج می‌شود و وقتی فشار بیشتر می‌کنید و نازل را تا آخر حرکت می‌دید، رنگ هم به باد اضافه می‌شود و عملیات پاشش انجام می‌شود.

 در کنار ورودی هوای، پیچ تنظیم فشار باد وجود دارد که با باز و بسته کردن پیچ می‌توانید مقدار وردی باد را کنترل کنید و بر اساس نیاز، حجم باد را کنترل کنید. با باز کردن پیچ فشار باد بیشتری خواهید داشت و با بستن پیچ، فشار باد کمتر خواهد شد.

پیشنهاد آیچوب: انواع پیستوله رنگ پاشی | کدام پیستوله مناسب شماست؟

نازل پیستوله رنگ چوب

نازل پیستوله

 یکی دیگر از قسمت‌های پیستوله، پیچ تنظیم گستره پاشش هست. به این صورت که با چرخش پیچ در خلاف جهت عقربه ساعت می‌توانید مقدار پخش‌شدن و تیزی رنگ را تنظیم کنید.

اگر پیچ را ببندید رنگ در تیزترین حالت ممکن پاشیده می‌شود و هرچه پیچ را بازتر کنید، رنگ فضای بیشتری را پوشش می‌دهد. اگر این پیچ بیش از حد باز شود، رنگ بسیار بد و حالت دون دو پاشیده می‌شود.

 پیچ دیگری که در همه پیستوله‌ها وجود دارد، پیچ تنظیم میزان خروج رنگ هست. با باز کردن این پیچ، حجم رنگ زیادی از مخزن پیستوله خارج می‌شود و با بستن پیچ، مقدار کمتری از رنگ خارج می‌شود.

 قطعات و اتصالات پیستوله به صورتی طراحی می‌شوند که امکان باز کردن و سرویس‌کاری پیستوله به‌راحتی وجود داشته باشد. مثلاً می‌توانید نازل و کاسه و سوزن و دیگر اتصالات را به‌راحتی باز کنید

 با باز کردن پیچ تنظیم میزان رنگ، می‌توانید سوزن و فنر را از جای خودش خارج کنید.

 نکتهٔ بسیار مهمی که در مورد پیستوله باید بدانید این هست که برای سرویس‌کاری به‌هیچ‌عنوان کاسه مخزن را به‌تنهایی نچرخانید؛ چون امکان دارد مهره پرس شده در مخزن از جای خودش خارج شود.

 برای باز کردن مخزن حتماً از آچار مخصوص مهره نصب‌شده بر روی مخزن استفاده کنید.

 در نوشته‌های پیشین در مورد انواع پیستوله و روش کار با پیستوله و خطرات استفاده از پیستوله مقاله‌های مختلفی منتشر کرده بودیم.

نحوه رنگ كردن چوب خام

 پس از آشنایی با ابزارها و اصطلاحات رایج در صنعت چوب، روش رنگ کاری چوب را به شما آموزش خواهیم داد. لطفاً تمامی متن را باحوصله بخوانید تا سرمایه و وقت شما تلف نشود.

 باز هم پیشنهاد می‌کنیم که برای رنگ کردن اصولی چوب از دوره آموزشی رنگ‌کار ماهر استفاده کنید.

برطرف کردن ایرادات قبل از رنگ چوب

برای شروع باید ایرادات مانند وجود میخ یا منگنه بر روی سطح کار را برطرف کنید.

به این صورت که در صورت وجود میخ بر روی چوب، با استفاده از سنبه و چکش، میخ را حدود ۲ میلی‌متر به داخل چوب هدایت کنید و اگر منگنه‌ای وجود داشت با استفاده از پیچ‌گوشتی و انبردست، منگنه را از روی کار خارج کنید.

از بین بردن صمغ چوب

 همچنین اگر از قرار است چوب نراد یا به‌اصطلاح چوب سفید روسی را رنگ کنید، ممکن است حفره‌های رزینی و یا حتی قطره‌های صمغ روی چوب وجود داشته باشد.

 چند روش برای ازبین‌بردن این صمغ وجود دارد که در نوشته‌های پیشین به آن اشاره کرده‌ایم. در صوتی که با روش‌های ازبین‌بردن صمغ چوب آشنا نیستید، مطلب پیشنهادی را مطالعه کنید.

سنباده کاری چوب با دست

سنباده کاری چوب با دست

سنباده کاری چوب قبل از نقاشی چوب

 یکی از مهم‌ترین کارهایی که در زمان رنگ کردن چوب باید به آن توجه داشته باشید، سنباده کاری درست و اصولی چوب است.

ما در نوشته‌های پیشین در مورد سنباده کاری چوب چندین مقاله منتشر کرده‌ایم. پیشنهاد می‌کنیم از این مقاله‌های ارزشمند استفاده کنید.

 اگر بهترین سازه چوبی ساخته باشید و نتوانید با سنباده کاری پرداخت حرفه‌ای داشته باشید، ارزشی ندارد. پس این مرحله را بادقت ویژه انجام دهید.

 برای سنباده کاری سطح چوب دستگاه‌های زیادی وجود دارد که هرکدام کارایی مخصوص به خودش را دارند از این دستگاه‌ها می‌شود به سنباده دیسکی یا ماشین پوست، سنباده لرزان، سنباده گرد لرزان، سنباده تانکی، سنباده نواری و دیگر دستگاه‌ها مثل درام سندر که مخصوص کارگاه‌های بزرگ صنایع چوب یا تولیدی‌ها هست، اشاره کرد.

 پیشنهاد می‌کنیم برای آشنایی بیشتر از این دستگاه‌ها از مقاله زیر استفاده کنید.

 در رنگ کاری چوب از سنباده دیسکی یا ماشین پوست برای پرداخت اولیه و هم‌سطح کردن چوب استفاده می‌شود و معمولاً به دلیل چرخش دیسک و یا ناتوانی کاربر در کنترل دستگاه و دلایل دیگر، معمولاً خطوطی دایره‌ای شکل بر روی سطح ایجاد می‌شود که باید با استفاده از سنباده لرزان یا سنباده گرد لرزان این خط‌ها را از بین ببرید.

 قسمت‌هایی از درب یا میز و یا صندلی ممکن است به صورتی باشد که امکان استفاده از دستگاه را نداشته باشید. در این حالت بهتر است با استفاده از دست و با سنباده ۲۲۰ سنباده کاری این بخش‌ها را انجام بدید.

 برای ساخت سنباده دستی می‌توانید سنباده را به سه بخش تقسیم و تا کنید؛ و با استفاده از چسب آهن صنعتی، این بخش‌ها را به هم بچسبانید تا از لول شدن و باز شدن سنباده جلوگیری کنید. تأکید می‌کنم که سنباده کاری چوب باید در جهت رگه چوب انجام شود.

 اگر به‌عنوان مثال مشغول رنگ‌کاری درب منزلتان هستید، باید با استفاده از سنباده تیزی‌های زهوار درب را به استفاده از سنباده دستی پخ کنید.

بتونه کاری چوب برای پوشش ترک و شیار و سوراخ

بتونه به ماده‌ای گفته می‌شود که برای پر کردن منافذ و درزها و خلل و فرج‌ها، ترک‌خوردگی‌ها، زدگی‌ها، پوشاندن سر پیچ‌ها و میخ‌ها و در محل اتصالات به کار می‌رود. بتونه کاری بعد از آخرین مرحله پرداخت و قبل از رنگ کاری انجام می‌شود.

مواد موردنیاز برای ساخت بتونه چوب

مل، سیریش و پودرهای رنگی مانند امرا، اخرا، گل ماشی، دوده و همچنین رنگ‌های دیگر که عموماً فانتزی هستند ساخته می‌شود. این مواد به‌اندازه استاندارد با هم ترکیب می‌شوند و از ترکیب این مواد با آب، خمیری به دست میاید که به آن بتونه میگویند.

همان‌طور که قبلاً توضیح داده بودم، عملیات بتونه کاری را می‌توانید قبل از سنباده کاری و یا بعد از سنباده کاری انجام بدید.

در کتاب‌ها و آموزش‌های تئوری این‌طور توضیح داده شده که بتونه کاری بعد از پرداخت نهایی باید انجام شود؛ اما برخی از اساتید معتقدند، انجام بتونه قبل از سنباده کاری زمان کمتری را اتلاف می‌کند.

این شما هستید که تصمیم می‌گیرد کدام روش بهتر هست.

برای شروع به‌اندازه موردنیاز (که بعد از چند بار تجربه و تمرین به دست می‌آید) باید مواد بتونه را با هم ترکیب کنید.

ابتدا باید صفحه‌ای از جنس آلومینیوم، چوب، ام دی اف، شیشه و … به‌عنوان محل ساخت بتونه فراهم کنیم. مثلاً می‌توانید از یک ورق ۴۰ در ۴۰ ام دی اف پرتی استفاده کنید.

به‌اندازه یک کاردک مل بر روی صفحه بریزید. پس از آن به ازای هر یک کاردک مل، یک قاشق چای‌خوری سیریش اضافه کنید.

بهتر است بگوییم ۱۰ درصد از مقدار کل مل، سیریش اضافه کنید. برای بتونه های دست اول اگر مقار سیریش بیشتر باشد هم ایرادی ندارد.

در مرحله‌ی بعد باید پودر یا پودرهای رنگ موردنیاز را به مل اضافه کنید. مقدار پودر موردنیاز را باید به‌مرور زمان و تجربه، به دست بیاورید؛ اما برای شروع بهتر است از مقدار کم شروع کنید.

با استفاده از دو کاردک پودرها را در هم مخلوط کنید و آب را به این پودر اضافه کنید. بعد از حدود یک یا دو دقیقه، آب به داخل پودر نفوذ می‌کند و می‌توانید به‌راحتی خمیر بتونه را بسازید.

اگر بعد از مخلوط کردن پودر و آب به این نتیجه رسیدید که خمیر بیش از حد آبکی شده، می‌توانید با اضافه کردن کمی مل، این مشکل را حل کنید.

به‌خوبی مواد را با هم مخلوط کنید تا سیریش و پودر رنگی در همه جای خمیر وجود داشته باشد.

بعد از ساخته شدن خمیر، با استفاده از کاردک و لیسه، بتونه را بر روی چوب بکشید. به این کار ماستیک کردن گفته می‌شود.

اضافه کردن خاک اره و چسب چوب به بتونه

 لازم به توضیح است که برخی اساتید برای بتونه دست اول از مقداری خاک اره و چسب چوب هم استفاده می‌کنند. به این صورت که خاک اره را با الک نرم الک می‌کنید و به مل اضافه می‌کنید.

 همچنین حدود یک قاشق غذاخوری چسب چوب به بتونه اضافه می‌کنید تا استحکام بتونه به بیشترین حد برسد؛ اما لازم است بدانید که این سبک بتونه بسیار قوی و محکم خواهد شد و سنباده کاری بیشتری نیاز خواهید داشت.

 بتونه را با استفاده از کاردک روی چوب اجرا کنید تا به خوبی ترک و شیار و سوراخ‌ها پوشش داده شود.

سنباده کاری بعد از  بتونه کردن چوب

 بعد خشک شدن بتونه که حدود سه یا ۸ ساعت (باتوجه‌به دمای هوا) ممکن است طول بکشد، سنباده کاری بتونه را شروع کنید. شما می‌توانید از سنباده ۲۲۰ کارکرده برای سنباده کاری بتونه استفاده کنید.

دقت داشته باشید که باید سنباده کاری در جهت رگه چوب انجام شود.

 بتونه را کامل از سطح چوب پاک کنید؛ اما مراقب باشید که داخل شیارها در اثر سنباده کاری زیاد خالی نشود.

آموزش رنگ چوب با شاپان

اجرای شاپان با دست

آموزش اجرای شاپان یا آستری روی چوب

 شاپان درواقع همان قیر است که در دورنگ قهوه‌ای و مشکی در بازار موجود هستند. حلال شاپان بنزین است و شما می‌توانید به‌وسیله بنزین شاپان را از حالت خمیری به مایع تبدیل کنید. برای انجام این کار می‌توانید حدود ۱۰۰ گرم شاپان را با بنزین حل کنید.

 برای انجام این کار یک ظرف ترجیحاً گرد تهیه کنید و ۱۰۰ گرم شاپان را با ۲۰۰ سی‌سی بنزین مخلوط کنید. برای این کار بهتر است از دستکش بنایی استفاده کنید.

دستکش بنایی می‌تواند از دست شما در مقابل نفوذ بنزین جلوگیری کند. شاپان برای حل‌شدن به زمان نیاز دارد و این کار را باید باحوصله انجام بدید. با دستان به‌خوبی شاپان را با بنزین حل کنید.

 در ابتدا رنگ شاپان قهوه‌ای تیره هست و با اضافه‌کردن بنزین به شاپان می‌توانید این رنگ را روشن‌تر کنید. هرقدر مقدار شاپان بیشتر باشد، رنگ تیره‌تری خواهید داشت. همچنین می‌توانید برای تیره‌تر کردن آستری، شاپان مشکی به کار اضافه کنید.

 اگر دوست داشته باشید رنگ آستری شما فندقی شود یا کمی قرمزی داشته باشد، می‌توانید با اضافه‌کردن کمی رنگ قرمز روغنی و یا حتی ضد زنگ روغنی، به رنگ موردنظرتان برسید.

 خب برای آستر کاری دستکش بنایی به دست کنید و با استفاده پارچه زیرپیراهنی مردانه، شاپان را روی کار بکشید. آستر شاپان بعد از حدود ۱۰ دقیقه خشک می‌شود؛ اما بین ۲ تا ۶ ساعت (باتوجه‌به دمای هوا) اجازه دهید تا آستر کامل خشک شود…

 شما می‌توانید از قلم‌مو هم برای اجرای شاپان روی چوب استفاده کنید. پیشنهاد می‌کنیم از مقاله ((آموزش ساخت شاپان)) استفاده کنید.

 از این مرحله به بعد باید از پیستوله استفاده کنید. به همین دلیل نکته‌هایی مهم در مورد کار با پیستوله در رنگ چوب به شما ارائه خواهیم داد.

آموزش کار با پیستوله رنگ کاری برای رنگ کردن چوب

 در زمان استفاده از پیستوله باید نکاتی را رعایت کنید تا رنگ‌کاری اصولی و درست داشته باشید.

 در هنگام استفاده از پیستوله در داخل کارگاه حتماً باید از فن قوی برای خروج گاز و گرد رنگی که در هوا معلق هست استفاده کنید.

 برای شروع رنگ‌کاری از پایین شروع کنید.

 حرکت دست شما باید به‌صورت کاملاً موازی باشد (مانند رباط) و از انجام حرکت قوسی خودداری کنید.

 فاصله پیستوله از سطح کار معمولاً حدود ۲۰ تا ۳۰ سانتی‌متر هست. فاصله نزدیک پیستوله به کار باعث شره شدن رنگ می‌شود و اگر این فاصله زیاد باشد، گرد رنگ روی کار می‌نشیند و سطح رنگ زبر می‌شود.

 در هر بار پاشش به‌صورت رفت‌وبرگشت، باید ۵۰ درصد از خروجی رنگ را بر روی رنگ پاشیده شده قبلی بپاشید تا کاملاً سطح کار پوشش داده شود.

 برای شروع پاشش، باید از نزدیک‌ترین قسمت کار که نزدیک به شماست شروع کنید تا گرد رنگ روی کار ننشیند.

 در روزهای سرد زمستانی و روزهایی که رطوبت هوا بالاست سعی کنید پاشش انجام ندهید و این کار را به یک روز آفتابی موکول کنید. دمای بین ۲۲ تا ۳۰ درجه برای پاشش توصیه می‌شود.

 حتماً از جوراب زنانه برای فیلترکردن رنگ استفاده کنید.

 اطلاعات کامل اجرای رنگ چوب با پیستوله در دوره رنگ‌کار ماهر آیچوب آمده و به صورت ویدئویی و حرفه‌ای می‌توانید روش کار با پیستوله را آموزش ببینید.

پیشنهاد مطالعه بیشتر: آموزش رنگ‌کاری با پیستوله بادی

 

بعد از شاپان چی بزنیم؟

همانطور که در بالا توضیح دادیم، شاپان فقط تغییر دهنده رنگ چوب هست و کاربرد دیگری برای افزایش مقاومت چوب ندارد. به همین خاطر باید بعد از شاپان سیلر بزنیم تا خلل و فرج های ریز چوب شود.

همانطور که می دانید، سیلر بتونه مایع هست و برای پر کردن خلل و فرج بسیار ریز چوب به کار می شود.

 

راهنمای اجرای سیلر روی چوب

برای ساخت سیلر همان‌طور که می دانید باید سیلر را با تینر ۱۵۰۰۰ مخلوط کنید. در فصل زمستان حتی می توانید از تینر ۲۰.۰۰۰ هم بهره بگیرید تا کارتان کیفیت بیشتری داشته باشد.

درصد اختلاط تینر با سیلر باید به‌اندازه‌ای باشد که سیلر به‌راحتی با پیستوله پاشیده شود.

قبل از مخلوط کردن سیلر با تینر، اول محتویات ظرف سیلر را به‌خوبی هم بزنید تا محتویات ظرف کاملاً با هم ترکیب شوند.

آموزش رنگ چوب با رنگ های ایرانی

کارگاه رنگ کاری چوب

آموزش اجرای سیلر با استفاده از قلم مو

 اگر در نظر دارید با استفاده از قلم‌مو سیلر کاری کنید، کمی سیلر را غلیظ بسازید.

 نکتهٔ بسیار مهمی که در هنگام سیلر کاری با قلم‌مو:

 اگر بعد از شاپان کاری در نظر دارید از سیلر استفاده کنید، شاپان در اثر حرکت قلم موی آغشته به سیلر، از روی چوب پاک می‌شود و این مورد باعث برهم ریختگی یکنواختی رنگ می‌گردد.

 اگر در دست دوم سیلر، از قلم مو استفاده کنید، به شاپان آسیبی نمی‌رسد.

 برای سیلر کاری با پیستوله، باید حداقل دو دست روی کار سیلر بپاشید تا چوب به‌خوبی اشباع شود. البته نباید در این کار زیاده‌روی کنید چوب استفاده بیش از حد سیلر و یا حجم زیاد سیلر باعث ایجاد سفیدک روی کار خواهد شد.

 نکته: هیچ‌گاه سعی نکنید سیلر را با نور آفتاب و یا به‌وسیلهٔ گرمای مستقیم خشک کنید!

بتونه کاری بعد از خشک شدن سیلر

 بعد از سیلر کاری باز هم فرصتی دارید که موارد جامانده از قبل را بتونه کاری کنید و یا اینکه اگر بتونه دست اول نشست کرد و یا ترک گرفت، با بتونه کاری دوباره این ایرادات را برطرف کنید.

 در نظر داشته باشید که در این مرحله خاک اره و چسب چوب را به بتونه اضافه نکنید و فقط از ترکیب مل، سیریش و پودرهای رنگی استفاده کنید.

سنباده کاری بعد از سیلر

 بعد از بتونه‌کاری، با سنباده ۲۲۰ کارکرده، کار را سنباده کاری کنید. در این مرحله سنباده نباید بیش از حد قوی باشد که سیلر را از روی کار پاک کند. سنباده باید نرم باشد، در حدی که زبری روی کار را از بین ببرد و بتونه را صاف و یکدست کند.

 معمولاً دوستان تازه‌کار با سنباده کاری سنگین، سیلر موجود روی چوب را از بین می‌برند و به چوب خام می‌رسند که این موضوع یک اشتباه هست.

 سیلر دست اول را اجرا کنید و اجازه دهید حداقل ۴ و حداکثر ۸ ساعت از اجرای سیلر زمان بگذرد تا سیلر دست دوم را اجرا کنید.

اجرای سیلر دست دوم در رنگ کاری چوب

 برای بار دوم هم روی کار سیلر بپاشید و درصورتی‌که نیاز بود، باز هم بتونه کاری کنید؛ اما اگر نیاز نبود، یک‌بار دیگر کار را سنباده کاری کنید.

 برای کارهای معمولی دو دست سیلر پاشی کفایت می‌کند؛ اما اگر دوست دارید کاری باکیفیت و حرفه‌ای داشته باشید، می‌توانید برای دست سوم هم سیلر کاری کنید. البته در دست سوم نیاز نیست سیلر را به‌اندازه دست اول سنگین و غلیظ بپاشید.

 بعد از سیلر پاشی دست سوم هم باید با استفاده از سنباده پوست کارکرده (سنباده ۴۰۰ پوستاب کارکرده یا سنباده ۸۰۰ پوستاب)، روی کار را سنباده کاری کنید.

 این بخش در برخی از کارها، به می‌تواند به‌عنوان قسمت پایانی باشد و بعد از بادگیری کار، شروع به پاشیدن نیم پلی استر یا کیلر کنید.

 اما اگر سازه از چوب‌هایی مثل چوب روسی ساخته شده باشد، ممکن است نیاز باشد از همرنگی استفاده کنید که در ادامه در مورد همرنگی با شما صحبت خواهیم کرد.

رنگ چوب,رنگ کاری چوب,نیم پلی استر چوب,روش رنگ چوب,اجرای رنگ فوری,سیلر کیلر,انواع رنگ چوب,رنگ مخصوص چوب,رنگ چوب فندقی,رنگ کردن چوب,انواع جوهر رنگ چوب,رنگ مناسب برای چوب,رنگ شاپان,

مرحله اجرای همرنگی روی چوب

 همرنگی چوب با استفاده از ترکیب کیلر، تینر ۱۰.۰۰۰ و رنگ‌های فوری ساخته می‌شود. به این صورت که برای شروع باید کیلر را با رنگ‌های مختلف فوری ترکیب کنید تا به تم رنگ موردنظرتان دست یابید.

 معمولاً رنگ‌هایی که به همرنگی اضافه می‌شوند عبارت‌اند از اخری، گل ماشی، مشکی… همچنین می‌توانید از رنگ‌های فوری دیگر باتوجه‌به تجربه و توانایی‌های خودتان استفاده کنید.

 همرنگی را باید بسیار رقیق (شل) بسازید و در هنگام پاشش با پیستوله، کمترین مقدار رنگ را از پیستوله خارج کنید و اجازه ندید رنگ زیادی از پیستوله خارج شود.

در زمان پاشش قسمت‌هایی که تیره هست را زیاد همرنگی نپاشید تا بیش از حد رنگ کار تیره نشود. هدف شما از پاشش همرنگی، ایجاد سطحی یکنواخت از رنگ بر روی کار هست.

 ساخت رنگ مناسب همرنگی باتوجه‌به تجربه و دانش متوسط از رنگ‌شناسی و ترکیب رنگ‌ها با هم به دست میاید و ساخت همرنگی چیزی نیست جز تجربه شناخت رنگ.

 نکته مهم در مورد همرنگی این است که همرنگی را حتماً باید با پیستوله پاشید.

نحوه کیلر زدن چوب

 کیلر در مدل‌های مختلف به بازار عرضه می‌شود. کیلر سلولوزی، کیلر روغنی و کیلر پلی‌اورتان از مدل‌های پر استفاده کیلر در صنعت هستند. در صنعت چوب بیشتر از کیلرهای سلولوزی استفاده می‌شود.

 برای استفاده از کیلر می‌توانید از قلم مو یا پیستوله استفاده کنید. البته پیشنهاد ما استفاده از پیستوله است چون به نتیجه بهتری خواهید رسید. برای رنگ کاری با قلم مو، باید کیلر کمی غلیظ‌تر از حالتی باشد که برای پاشش با پیستوله استفاده می‌کنید.

 اگر دوست دارید از نیم پلی استر به‌عنوان رنگ پایانی استفاده کنید، نیاز نیست کیلر بپاشید، اما اگر کیلر رنگ پایانی شماست، بهتر است دو دست روی کار کیلر بپاشید و اجازه بدید رنگ خشک شود.

نحوه کیلر زدن چوب به این صورت است که ابتدا باید طبق آموزشی که داده ایم، بعد از سنباده کاری چوب حداقل ۲ تا ۳ دست سیلر و اجرا کنید.

در مرحله بعد کیلر فوری را با تینر فوری ترکیب کنید و روی کار اجرا کنید. حداقل باید ۸ ساعت از اجرای آخرین دست سیلر گذشته باشد.

کیلر با قلم مو هم اجرا می شود اما بهترین گزینه زدن کیلر با پیستوله است.

اجرای نیم پلی استر روی چوب

اجرای نیم پلی استر روی درب منبت کاری شده

اجرای نیم پلی استر روی چوب

 قبل از پاشش نیم پلی استر ابتدا سطح کار را عاری از هرگونه گردوغبار کنید که این کار روی می‌توانید با استفاده از بادپاش و پارچه تمیز انجام بدید.

 همچنین می‌توانید کف کارگاه را آب‌پاشی کنید تا از پخش‌شدن گردوغبار احتمالی جلوگیری کنید. همچنین حتماً در زمان رنگ‌پاشی، از فن هواکش قوی برای هدایت گرد رنگ به بیرون از فضای کارگاه استفاده کنید.

 نیم پلی استر را با تینر ۱۰ یا ۱۲ هزار مخلوط کنید. درصد اختلاط نیم پلی استر با توجه به استانداردهای شرکت‌های تولیدکننده متفاوت هست.

اگر این اطلاعات روی قوطی درج نشده، با شرکت تولیدکننده تماس بگیرید و نسبت ترکیب دقیق را از بخش فنی بپرسید.

نیم پلی استر را در یک ظرف بسیار تمیز با تینر ترکیب کنید، حالا شما دو راهکار برای اضافه کردن هاردنر پیش رویتان دارید:

اضافه کردن نیم پلی استر در ظرف اصلی

 برای ترکیب بهتر مواد نیم پلی استر با هم می‌توانید ۳۰ دقیقه قبل از اجرای رنگ چوب نیم پلی استر را با تینر ترکیب کنید. در زمستان حتی اگر یک ساعت قبل هم این کار را انجام دهید، ایرادی ندارد.

اگر تجربه کافی از مقدار رنگ مصرفی دارید این روش به شما پیشنهاد می‌شود. در این مرحله به‌هیچ‌عنوان هاردنر را به نیم پلی استر اضافه نکنید.

 چون به هر دلیلی اگر نتوانید از نیم پلی استر استفاده کنید، هاردنر موجود در مایع، موجب فاسدشدن آن می‌شود.

نسبت ترکیب مناسب هاردنر و نیم پلی استر

 شما می‌توانید در داخل پیستوله هاردنر را اضافه کنید. در این روش به‌ازای هر ۴۰۰ سی‌سی نیم پلی استر ۲ درپوش هاردنر (۱۰ درصد) اضافه کنید. برای فصل‌های سرد و زمستانی بهتر است از ۳ درپوش هاردنر استفاده کنید. ابتدا ۳۰ درصد کاسه پیستوله را با نیم پلی استر پرکنید، بعد دو درپوش هاردنر اضافه کنید و ۵۰ درصد دیگر نیم پلی استر اضافه کنید.

 برای ترکیب هاردنر و مایع نیم پلی استر در کاسه پیستوله، ابتدا انگشت دستتان را روی سوراخ خروجی رنگ و هوای پیستوله قرار دهید و ماشه را فشار دهید تا رنگ در داخل کاسه قل بخورد و مواد داخل آن ترکیب شوند.

در این مرحله مواظب باشید که مواد داخل پیستوله به بیرون یا به سمت چشم شما پرتاب نشود.

 اگر فشار هوا زیاد باشد، مایع به بیرون پرت می‌شود.

 همیشه ۲۰ درصد از ظرفیت کاسه پیستوله را خالی بگذارید تا در اثر تکان‌خوردن کاسه، مواد از کاسه بیرون نریزد.

 با فشار بادی کمی بیشتر از همرنگی و با صبر حوصله دودست روی کار بپاشید و پس از گذشت چهار تا پنج دقیقه دوباره دو دست روی کار بپاشید پس از گذشت دو ساعت لایه ابتدایی کار خشک شده و پس از گذشت شش ساعت لایه میانی و بعد از دوازده ساعت کار به‌صورت عمقی خشک می‌شود.

 بعد از اتمام کار، کارگاه را ترک کنید و اجازه بدید رنگ به‌خوبی خشک شود.

 البته برای تحویل به مشتری بهتر است اجازه دهید ۷۲ ساعت از اجرا رنگ بگذرد. به‌هیچ‌عنوان قبل از ۷۲ ساعت، سازه چوبی را بسته‌بندی نکنید.

سرویس و تمیز کردن پیستوله

تمیز کردن پیستوله

پاک کردن پیستوله رنگ کاری و لوازم رنگ چوب

 یکی از مهم‌ترین کارهایی که هر استادکار یا هنرجویی بعد از اتمام رنگ کاری چوب انجام می‌دهد، سرویس کاری و تمیز لوازم و ابزار کار هست و پیستوله هم از این امر مستثنا نیست. اگر پیستوله تمیز نداشته باشید، نباید انتظار پاشش درست داشته باشید.

 برای سرویس پیستوله می‌توانید تینر ۱۵۰۰۰، پارچه، مسواک کهنه، استفاده کنید.

 بخش‌هایی مثل نازل، فنر، سوزن را از بدنه پیستوله خارج کنید و کمی تینر روی این بخش‌ها بپاشید.

 اگر سوراخ‌های خروج باد و رنگ کامل بسته شده است، با استفاده از یک سیم بسیار نازک یا مسواک همه‌ی بخش‌ها را تمیز کنید و با پارچه خشک کنید.

پیشنهاد آیچوب: آموزش تمیز کردن پیستوله رنگ کاری

جمع بندی پایانی اجرای رنگ چوب

 در پایان مراحل کار رنگ چوب به روش سیلر و کیلر و نیم پلی استر را یک‌بار دیگر به‌صورت تیتروار توضیح می‌دهیم:

 ۱- سنباده‌کاری و برطرف‌کردن عیب ظاهری

 ۲- بتونه کاری چوب و سنباده کاری دوباره

 ۳- اجرای شاپان (آستری) در صورت نیاز (برای کارهای خودرنگ نیاز به اجرای شاپان نیست)

 ۴- اجرای سیلر + سنباده کاری

 ۵- بتونه کاری در صورت نیاز

 ۶- اجرای سیلر دست دوم + سنباده

 ۷- اجرای همرنگی (در صورت نیاز) + سنباده پوست

 ۸- اجرای رنگ پایانی (کیلر یا نیم پلی استر)

امیدواریم این مطلب موردتوجه شما قرار گرفته باشد. این مقاله حاصل تجربیات شخصی ما هست و لطفا از کپی کردن این مقاله و سایر مقالات آیچوب خودداری کنید. کپی کردن این مقاله ها به هیچ عنوان جایز نیست و تحت پیگرد قانونی قرار خواهید گرفت.

 

تماشا ویدئو پاسخ به پرسش های شما

تماشا این ویدئو با ترافیک نیم بها محاسبه می شود!

سوال اول:برای ظروف چوبی از چه رنگی استفاده میشه؟ 01:48

– سوال دوم:درب چوب روسی خام دارم میخوام فقط وارنیش بزنم؟02:30

– سوال سوم:برای ضد آب کردن چوب در برابر رطوبت چه کنیم؟03:25

– سوال چهارم:چرا بعد از اجرای نیم پلی استر روی کار پرز به وجود میاد؟04:09

– سوال پنجم:شاپان رو با چی ترکیب کنیم که به بهترین نتیجه برسیم؟05:23

– سوال ششم:شاپان به تنهایی کفایت میکنه؟06:14 –

پاسخ به پرسش های شما

 ۱. چگونه چوب را به روش سیلر و کیلر رنگ کنیم؟

 ابتدا چوب را سنباده‌کاری کنید. سپس با بتونه‌کاری ترک و شیار چوب را پوشش دهید و سنباده‌کاری کنید. در مرحله بعد حداقل دو دست سیلر روی کار اجرا کنید و در نهایت کیلر مات یا براق را روی کار بپاشید تا به نتیجه دلخواه برسید.

 ۲. روش اجرای سیلر و کیلر با قلم مو چگونه است؟

 برای اجرای سیلر و کیلر با قلم مو باید رنگ را غلیظ‌تر بسازید. سپس سیلر دست اول را بدون اینکه زیاد روی چوب مالش دهید، روی سطح چوب اجرا کنید.

بعد از خشک‌شدن سیلر یک دست سنباده نرم روی کار بکشید و این کار را تا سه مرحله انجام دهید. سپس کیلر را با قلم مو و به‌آرامی روی چوب اجرا کنید.

 ۳. سیلر و کیلر چیست؟

 سیلر در واقع بتونه مایع هست که برای پوشش خلل‌وفرج بسیار ریز چوب و اشباع آن به کار می‌رود. بعد از اجرای سیلر و برای افزایش مقاومت و زیبایی بیشتر چوب باید روی آن وارنیش اجرا کرد که یکی از معروف‌ترین وارنیش‌ها کیلر است.

کیلر در دو نوع مات و براق وجود دارد که بعد از اجرا روی چوب زیبایی آن را دوچندان می‌کند.

منبع: آیچوب

2,087 نظر در “آموزش رنگ کاری چوب با سیلر کیلر + نقاشی چوب ۰ تا ۱۰۰

  1. علی گفت:

    سلام استاد وقت بخیر
    بعد پاشیدن سیلر روی نئوپان خام چقدر زمان باید بگذره تا بشه سمباده بزنیم؟ و اینکه بین هر بار سیلر تا دست بعدی سیلر چقدر زمان باید بگذره ؟ بعد وقتی که رنگ خودرویی روی سیلر بزنم سیلر رو حل نمیکنه ؟ شما چه برندی برای سیلر و رنگ خودرویی پیشنهاد میکنید؟
    خیلی ممنون از پاسختون .

    1. آیچوب گفت:

      سلام دوست عزیز
      به تمامی سوالات شما در همین مطلب پاسخ داده شد.

  2. علی گفت:

    سلام استاد وقت بخیر
    بنده دکور مغازمو با نوپان خام زدم میخواستم بدونم روی سیلر برای رنگ سفید براق از چه نوع رنگی بهتره استفاده کنم رنگ فوری خودرویی یا روغنی …؟؟ و اینکه روی رنگ برای شیشه ای شدن و تا حدودی ضد خش شدن چی بزنم پی استر یا کیلر ؟؟یا هر
    و اینکه این رنگ های پلی امید بهترن یا رنگ های دیگه؟؟
    ممنون

    1. آیچوب گفت:

      سلام علی عزیز
      برای تغییر رنگ از رنگ فوری سفید استفاده کنید و برای پوشش نهایی و براق شدن از کیلر پلی اورتان استفاده کنید.

  3. علی گفت:

    سلام استاد عزیز
    وقت بخیر
    بنده دکور مغازمو از جنس نوپان خام زدم و میخوام با بهترین کیفیت رنگش کنم . مطلب بالا رو مطالعه کردم و چندتا سئوال برام پیش اومد.
    1- مراحلشه ؟؟اول سمباده بعد بتونه حفره ها و درز های کار, بعد باز سمباده ببعد سه دست سیلر و سمباده به ترتیب بعدش نیاز به همرنگی هست یا نه ؟؟؟ با توجه به اینکه میخوام رنگ سفید بزنم.
    2- بعد مرحله رنگ برای اینکه کار براق و شیشه ای بشه و اینکه یه جورایی ضد خش هم در بیاد کیلر بزنم یا پلی استر ؟؟ و اینکه چه نوع کیلر یا پلی استری بزنم کیلر خودرویی؟؟
    3- از چه نوع رنگی استفاده کنم ؟؟ رنگ فوری خودرویی یا رنگ روغنی و …
    4- ایا میشه مراحل سمباده کاری رو با پد های سمباده پشت کرکی که سر مینی فرز بسته میشه انجام بدم ؟؟ سمباده چه گریدی خوبه؟؟
    با عرض پوزش که طولانی شد
    و پیشاپیش از پاسختون ممنونم????????

    1. آیچوب گفت:

      سلام علی عزیز

      1. پیشنهاد می کنیم از نوشته زیر استفاده کنید:
      آموزش کامل و تصویری رنگ کاری‌ ام دی اف خام از مبتدی تا حرفه‌ای!
      نیاز به همرنگی نیست و همرنگی اصلا در رنگ ام دی اف کاربرد نداره

      2. از کیلر خودرویی استفاده کنید
      3. رنگ فوری خودرویی
      4. بله، می تونید انجام بدید. از سنباده 220 استفاده کنید.

      1. علی گفت:

        استاد یه سرچی کردم در مورد سیلر مدلای مختلفی داره سیلر پلی یورتان یا مدل سلف سیلی پلی یورتان و …. از چه مدل و برندی استفاده کنم.
        و رنگ پلی یورتان بهتره یا خودرویی که فرمودین؟
        ممنون از پاسختون????

        1. آیچوب گفت:

          در مورد برند های مناسب رنگ پلی اورتان اطلاعات چندانی ندارم متاسفانه

  4. محمد گفت:

    سلام
    من یه ام دی اف خام دارم که میخوام طلایی رنگش کنم و میخوام براق باشه.
    1- برای آستری که بالا گفتید شاپان بزنم؟ یا نه و اینکه آیا شاپان رو با پودر طلایی مخلوط کنم؟
    2-بعد از مراحل سیلر و سمباده چه رنگی استفاده کنم؟؟
    3- نیاز به کیلر داره؟ یا نه؟

    1. آیچوب گفت:

      سلام
      برای ام دی اف خام باید از رنگ های پوششی استفاده کنید.
      پیشنهاد می کنیم از مطلب زیر استفاده کنید:

      آموزش کامل و تصویری رنگ کاری‌ ام دی اف خام از مبتدی تا حرفه‌ای!

  5. رها آزاد گفت:

    با سلام. مقالاتتون بسیار مفید و کارآمده. راستش من یک میز و یک سینی جنس نئوپان دارم که می خوام رنگشون کنم اما نمی دونم چیکار باید بکنم؟ حتی با نمایندگی مونوکوت هم تماس گرفتم ولی مشخص شد که چون نئوپان چوب طبیعی نیست قابلیت کار با روغنهای مونوکوت رو نداره. میشه مستقیما رنگ اکریلیک multipurpose بزنم و بعد روش یک لایه وارنیش اجرا کنم بخصوص مشکلم با سینی هست که اگر دست بگیرم و رطوبت بهش برسه خراب می شه. ممکنه راهنماییم کنید؟

    1. آیچوب گفت:

      سلام رها عزیز
      اول اینکه انتخاب نئوپان (تخته فشرده چوبی)به عنوان متریال ظرف چوبی اشتباه هست و اگر بهترین رنگ رو هم اجرا کنید در نهایت کارتون خراب خواهد شد.
      در مورد رنگ Multipurpose هم اطلاعات چندانی ندارم.
      همون روغن گیاهی مخصوص چوب گزینه مناسبی برای کار شماست که متاسفانه روی اون چوب نمی تونید اجرا کنید…
      رنگ هایی مثل سیلر و کیلر و نیم پلی استر هم مناسب ظروف چوبی نیستند.

      1. رها آزاد گفت:

        انتخاب من نبوده من این سینی رو آنلاین خریدم و وقتی رسید دستم متوجه شدم که همینطوری قابل استفاده نیست. امیدوار بودم راهی باشه که بتونم بعنوان سینی ازش استفاده کنم ولی انگار خرید بیهوده ای بوده. ممنونم از شما به هر حال. برای میز هم همین بحث صادقه؟

        1. آیچوب گفت:

          برای میز می تونید از رنگ های شیمیایی استفاده کنید و نیاز نیست حتما از روغن گیاهی استفاده کنید.

  6. قلی پور گفت:

    سلام استاد میخواستم بدونم ترتیب زیر درسته
    سمباده
    سیلر
    سمباده
    سیلر
    سمباده
    سیلر
    سمباده کیلر

    1. آیچوب گفت:

      سلام
      بله دوست عزیز، درسته

      1. علی گفت:

        سلام استاد
        بعد از کیلر دست اول هم باید برای دست دوم سمباده زد؟

        1. آیچوب گفت:

          دوست گرامی اول بخوانید بعد بپرسید

  7. قلی پور گفت:

    این طور خدمتتون عرض کنم سطح باید بعد از سیلر مرحله آخر سمباده و کیلر پاشیده بشه یا بدون سمباده کیلر پاشیده بشه؟

  8. قلی پور گفت:

    استاد سلام عرض شد واقعا سپاسگزار از این همه اطلاعات مفید تا حالا با دستور و راهنمایی شما جلو رفتم و چوب روسی رو به روش شما شاپان و سیلر زدم میخواستم بپرسم بعد از سه مرحله سیلر قبل از کیلر سطح سیلر پاشیده شده باید بازهم سمباده بخوره یا خیر

    1. آیچوب گفت:

      سلام
      بله دوست عزیز
      از سنباده 400 پوستاب کارکرده استفاده کنید.

  9. حمید گفت:

    با سلام، در تکمیل سوال قبلیم عرض کنم خدمتتون که چوپهام روسی هست و قبلاً مراحل شاپان و سیلر کاری و سنباده زنی را طبق گفته های سایتتون انجام دادم و الان به قسمت زدن کیلر رسیدم،ممنون

  10. حمید گفت:

    با عرض سلام و خسته نباشید حضور اساتید محترم، چند سوال از خدمتتون داشتم، ۱_برای زدن چند دست کیلر به عنوان رنگ نهایی آیا باید هر دست بعد از چند دقیقه یعنی پس از خشک شدن سطحی دست قبل زده شود یا بهتر است هر دست کامل خشک شود و سپس دست بعدی زده شود متاسفانه چون هر دو مورد شنیدم نتونستم به هیچ کدام اعتماد کنم۲_اگر قرار به خشک شدن کامل باشد آیا نیاز به سنباده کاری پس از هر دست هست یا خیر،۳_ نسبت ترکیب کیلر پارس اشن با تینر ۱۰۰۰۰بیات چقدر باشد بهتر است برای پیستوله،توی سایتی که پارس اشن تبلیغ میکرد نوشته بود بیست درصد رنگ اما در جاهای دیگه نسبت یک به یک و حتی یک و نیم برابر هم دیدم۴_ایا با ترکیب تینر۲۰۰۰۰ و تینر ۱۰۰۰۰نتیجه تینر ۱۵۰۰۰ میشه یا خیر، اینوهم از یه فروشنده شنیدم، لطفاً اگر لیست و زمان بندی دوره های اموزشیتون موجود هست چطور میتونم اطلاعات کسب کنم ،پر چونگی بنده را ببخشید، پیشاپیش از صبر و شکیبایی در پاسخ به سوالات کمال تشکر را دارم،

    1. آیچوب گفت:

      سلام حمید عزیز
      1. یک دست سیلر رو اجرا کنید. بعد از 3 تا 5 دقیقه، دست بعدی رو اجرا کنید.
      2. بله، در این حالت باید یک دست سنباده نرم پوست روی کار اجرا کنید
      3. اگر اشتباده نکنم 1 کیلر و 2 تینر
      4. اطلاعی در این مورد ندارم اما این کار رو انجام ندید، بهتره… برای سیلر از تینر 20.000 استفاده کنید

      برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد دوره رنگکار ماهر از لینک زیر استفاده کنید:
      معرفی دوره آموزش رنگ کار ماهر چوب؛ جامع‌ترین دوره آموزش رنگ چوب

  11. عرفان گفت:

    با سلام وعرض خسته نباشیداز مطالب مفیدتان
    آیا میشه از شاپان و اسپری کیلر به عنوان رنگ نهایی در قنداق سلاح استفاده کرد وماندگاری و مقاومتش چقدره؟

    1. آیچوب گفت:

      سلام عرفان عزیز
      خیر
      این پوشش مناسب نیست. اگر نیاز نیست براق باشه، از روغن گیاهی مخصوص چوب استفاده کنید.

  12. امید گفت:

    باسلام وخسته نباشید ببخشیددرمورد رنگ طلایی قبل ازپاشیدن پودرطلایی کیلربپاشیم روکار یاسیلرکه مقاومت رنگ بیشترشه وزودبلندنشه دست آخرنیم پلی استرروبلدم اما قبل از پاشیدندپودرطلایی چی بپاشم کیلریاسیلر ممنون

    1. آیچوب گفت:

      سلام امید عزیز
      ابتدا زیر کار رو باسیلر در بیارید و اشباع کنید (حداقل دو دست)
      بعد رنگ طلایی رو اجرا کنید
      در پایان هم نیم پلی استر رو اجرا کنید.

  13. مهران گفت:

    سلام وقتتون بخیر
    اینطور که متوجه شدم برای رنگ آمیزی چوب روسی بعد از اجرای شاپان از سیلر استفاده میکنیم و برعکسش به کار آسیب میزنه
    خواستم بپرسم روش کار برای پودر جوهر هم به همین صورته؟
    یعنی ابتدا رنگ پودر جوهری رو اجرا می‌کنیم سپس سیلر میزنیم؟ تشکر

    1. آیچوب گفت:

      سلام
      وقت شما هم بخیر
      بله، اگر شاپان رو بعد از سیلر اجرا کنید، کار خراب میشه…
      منظور از پودر جوهر چی هست دقیقا؟
      سیلر همیشه بعد از آستری اجرا میشه.

      1. احسان گفت:

        برای‌استرکاری‌مبلمان‌غیرپوششی‌چه‌قسمتی‌ازکارنیازبه‌آسترداره‌‌مثلاکل‌کاریامنبت‌ویا‌به‌جزمنبت‌وبرای‌رنگ‌زیره‌ی‌مبلمان‌پوششی‌به‌رنگ‌قهوه‌ای‌چی‌بایدزد‌سیلرکیلریا‌بتونه‌فوری

        1. آیچوب گفت:

          سلام احسان
          از همین روش استفاده کنید. نهایت می تونید برای قسمت های منبت کاری شده، قسمت های سرگل رو بعد از شاپان، خیلی نرم سنباده بکشید تا دو رنگ بشه…

  14. nima گفت:

    سلام به شما
    میشه بگید که بهترین شیوه واسه تمیز و براق کردن درب ضد سرقت ورودی ساختمان چی هستش؟

    1. آیچوب گفت:

      درود بر شما نیما عزیز
      در هایپر مارکت ها اسپری تمیزکننده سطوح چوبی وجود داره که مناسب این درب ها هم هست. مثل اسپری شیشه شور این تمیز کننده رو اسپری می کنید و با دستمال روی کار می کشید. به همین سادگی سطح کار تمیز میشه

  15. قلی پور گفت:

    با سلام
    با عرض خسته نباشید و تشکر از مطالب مفیدتان جسارته همان طور که از مطالب بالا متوجه شدم این بود که برای چوب روسی بعد از برطرف کردن عیب چوب و سمباده کاری ابتدا باید شاپان زد و بعد از آن چند مرتبه سیلر و سمباده و آخرین مرحله کیلر زده شود ولی بعضی از نقاش ها برای چوب روسی اول سیلر میپاشند بعد سمباده و سپس شاپان و آخرین مرحله کیلر لطفا راهنمایی بفرمایید ترتیب کدام روش علمی و درست است سپاس فراوان از حوصله شما در پاسخگویی مطالب

    1. آیچوب گفت:

      سلام جناب قلی پور عزیز
      روش اولی که به خوبی هم توضیح دادی، کاملا درست هست. روش درست کار رو خراب میکنه و نقش چوب رو از بین می بره…
      متاسفانه برخی دوستان به اشتباه از این روش استفاده می کنند.

      1. قلی پور گفت:

        پس میفرمایید برای از بین نرفتن نقش چوب باید اول شاپان زد بعد سیلر و بعد کیلر

        1. آیچوب گفت:

          بله دوست عزیز
          کاملا درسته

    2. قلی پور گفت:

      با تشکر فراوان
      منظورتون از اینکه روش درست کار رو خراب میکنه اینه که روش دوم اشتباهه و نقش چوب خراب میشه و روش اولی که به ترتیب شاپان و سیلر و کیلر درسته؟

      1. آیچوب گفت:

        بله، درسته

        1. قلی پور گفت:

          سلام داداشم
          سپاس فراوان از صبوری و پاسخگویی و احساس مسئولیت در مقابل سئوالات و از مطالب مفید بسیار ممنونم

        2. آیچوب گفت:

          سپاس از همراهی شما جناب قلی پور عزیز

  16. مسعود گفت:

    با سلام. یه سازه از جنس MDF دارم که با CNC تراش خورده و اماده است. منتها میخوام رنگش مشکی براق باشه (مثل هایگلاس) که چنین پوششی برای وکیوم وجود نداره و گفتن باید رنگش کنم. خواستم ببینم برای اینکار از الگوی بالا باید استفاده کنم؟ یعنی رنگ اصلی رو بعد از پرداخت و آستری زدن، با پیستوله اجرا کنم و بعد واسه براق شدن کیلر بزنم؟
    ممنونم از سایت خیلی خوب و پاسخگویی مناسبتون.

    1. آیچوب گفت:

      درود بر شما مسعود عزیز
      یک سری از مبانی رنگ کاری در همه روش های رنگ کاری یکی هست و هیچ تفاوتی با هم ندارند. شما آموزش این بخش رو کامل مطالعه کنید تا اطلاعات کافی در مورد روش اجرای رنگ روی چوب به دست بیارید. سپس با این الگو پیش برید:
      سنباده
      بتونه مل و سیریش
      سنباده
      سیلر
      بتونه فوری
      سنباده
      بتونه فوری
      سنباده
      رنگ فوری مشکی

      بعد از 4 روز که رنگ کامل خشک شد، یک دست کیلر دوقلو اجرا کنید که براق بشه. بعدش هم اگر دوست دارید، پولیش بکشید (البته اگر تجربه دارید)

      با توجه به اینکه این سازه سی ان سی شده، احتمالا پرز های داره که باید کامل کامل کامل از بین بره به سطحی تمیز و یکنواخت دست پیدا کنید.

      پیروز باشید.

      1. مسعود گفت:

        واقعا ممنون از این پاسخ سریع. راستش زیاد آشنایی با نقاشی ندارم. سیلر همون سیلر سلولزی هست دیگه؟ با توجه به اینکه آشنایی ندارم، آیا بدم بیرون (مراکز نقاشی ماشین) انجام میدن؟

        1. آیچوب گفت:

          خواهش می کنم
          بله منظور همون سیلر سلولزی هست.
          اگر با این سبک رنگ کاری آشنا نیستید، حتما کار رو به رنگ کار حرفه ای چوب بسپارید.

  17. حمیدرضا گفت:

    باسلام استاد ارجمند
    بنده یک اینه کنسول جنس فایبرگلاس دارم یا همون رزین که خام خریدم
    میخاستم رنگش کنم درخواست داشتم که بدونم مراحل رنگ ایا مثل چوب هست کمی مراحل توضیح بدید ممنون میشم
    و سوال بعد اینکه وقتی مرحله رنگ کار تموم میشه برای درزها جهت زیباتر شدن کار از شاپان استفاده میکنم و با پارچه پاک میکنم که داخل درزها شاپان بمونه زیباتربشه ایا بعد از زدن شاپان برای درزها سیلر باید بزن و بعد نیم پلی استر یا نیازی به سیلر نمیباشد?

    باتشکر از شما استاد ارجمند.

    1. آیچوب گفت:

      سلام حمیدرضا عزیز
      متاسفانه مراحل انجام این سبک رنگ کاری رو نمی دونم به چه صورت هست. (احتمالا اینطوریه: سنباده، بتونه فوری، سنباده، بتونه فوری، سنباده، رنگ فوری، پتینه کاری و شاپان، رنگ نهایی)
      در مورد سوال دوم هم بله، بعد از شاپان حتما باید از پوشش استفاده کنید تا پاک نشه…

    2. هادی گفت:

      سلام و ارادت،اگه سیلر پلی یورتان تاریخ گذشته باشه،قابل استفاده هست؟

      1. آیچوب گفت:

        سلام هادی عزیز
        خیر
        استفاده نکنید.

  18. پدرام گفت:

    سلام
    من برای تثبیت رنگ شاپان و جلا از اسپری کیلر براق استفاده کردم ولی بعضی نقاط مات باقی ماند و بعد از خشک شدن دوباره کیلر اسپری کردم بعضی قسمتها حالت تاول بوجود آمد لطفاً بفرمایید چه باید بکنم تا تاول ها از بین بروند و سطح صاف و صیقلی و براق شود؟

    1. آیچوب گفت:

      سلام پدرام عزیز
      شما نباید روی رنگ روغنی (روغن جلا) کیلر فوری اجرا کنید.
      دقیقا به خاطر اسپری کردن کیلر هست که رنگ زیرین سوخته…
      باید کار رو سنباده کاری کنید و دوباره رنگ رو اجرا کنید. راهی برای ترمیم نقطه های سوختگی نیست. باید کل کار رو سنباده کاری کنید.

  19. علی گفت:

    سلام و خسته نباشید،شاپان زدن یا همان استری زدن به چوب الزامی است یا با توجه به چوب و رنگ نهایی چوب این کار صورت میگیرد؟
    و سوال دوم،امکان زدن کیلر بعد از پلی استر و یا برعکس وجود دارد یا الزامی برای این کار نیست و یکی از این دو برای رنگ نهایی کافیست؟

    1. آیچوب گفت:

      سلام
      ۱. خیر اجرای شاپان یا آستری اجباری نیست و اگر دوست داشته باشید رنگ چوب رو تغییر بدید از این آستری ها می تونید استفاده کنید.

      ۲. هرکدام از این پوشش ها می تونن به عنوان رنگ پایانی باشند و مشکلی از این بابت نیست. بعد از کیلر می تونید نیم پلی استر اجرا کنید؛ اما بعد از نیم پلی استر نباید کیلر استفاده کنید.

    2. علی گفت:

      سلام. برای پتینه شمعدان چوبی خام میشه از رنگ اکریلیک استفاده کرد؟ یا حتما باید قبلش چیزی مثل سیلر به چوب بخوره .
      و اینکه بعد از رنگ زدن با رنگ اکریلیک باید از وارنیش استفاده کرد حتما؟

      پیشاپیش ممنون از راهنماییتون

      1. آیچوب گفت:

        سلام علی عزیز
        در زمینه رنگ اکرلیک تجربه چندانی ندارم متاسفانه
        پتینه هم بسیار گسترده هست و تقریبا با هر رنگ و طرح و سبکی می تونید پتینه در مدل های مختلف اجرا کنید.
        متاسفانه در این زمینه نمی تونیم راهنمایی کنیم.

  20. مصطفی گفت:

    در مطالب گفتید با ترکیب شاپان و رنگ‌های روغنی می‌شود به تم رنگ‌های زیادی دست پیدا کرد.
    شاپان را با رنگ روغنی برای چه کاری ترکیب می کنند؟ مثلا رنگ روغنی سفید داریم شاپان را باهاش قاطی کنیم که تغییر رنگ بدهد؟

    1. آیچوب گفت:

      سلام مصطفی
      معمولا برای رسیدن به ترکیب رنگ فندقی شاپان را را رنگ روغنی قرمز رنگ یا قرمز خودرویی ترکیب می کنند.

برای ثبت نظر لطفا وارد اکانت خود شوید ( عضویت رایگان است )