رنگ‌کاری, سیلر

۷ اشتباه بزرگ و رایج در زمان اجرای سیلر روی چوب و رنگ چوب

اشتباع اجرای سیلر

اجرای سیلر روی چوب یکی ابتدایی‌ترین کارها برای رنگ چوب است. معمولاً افراد تازه‌کار در زمان اجرای سیلر با مشکلاتی روبرو می‌شوند که موجب ایجاد خسارت می‌شود. در این نوشته به ۷ اشتباه رایج در زمان اجرای سیلر می‌پردازیم. پیشنهاد می‌کنیم اطلاعات کامل را در ویدئو منتشر شده در این مقاله بیابید.

 

تماشا آنلاین ویدئو ۷ اشتباه رایج سیلر چوب

 

 

تماشا این ویدئو برای شما با ترافیک نیم بها محاسبه می شود!

 

ته نشین شدن مواد سیلر سلولوزی

 یکی از اشتباهاتی که در ابتدای فعالیت رنگ‌کاری خودم زیاد مرتکب شدم، مشکل ساختن سیلر بیش از حد نیاز بود. به عبارتی من همیشه بیشتر از مقدار موردنیاز برای مصرف روزانه، سیلر را با تینر ترکیب می‌کردم و همین امر موجب ته‌نشین شدن مواد اصلی و مهم سیلر در ته ظرف می‌شد.

 با کارشناسان شرکت‌های تولیدکننده سیلر مشورت کردم و کارشناسان فنی این شرکت‌ها تأکید داشتند که همیشه سیلر را به مقدار مورد نیازتان با تینر ترکیب کنید و اقدام به پاشش آن کنید.

 درصورتی‌که سیلر بیشتر از یک روز با تینر ترکیب شود و از آن استفاده نکنید، مواد سفید رنگی (شبیه به گچ) ته‌نشین می‌شود و دیگر این سیلر حتی پس از هم زدن موارد ته‌نشین شده هم کارایی خود را ندارد.

 

تاریخ انقضا سیلر

 

پیشنهاد مطالعه بیشتر: معرفی انواع رنگ مخصوص چوب

 

تاریخ انقضا سیلر را حتماً چک کنید

 همه رنگ‌های موجود در بازار تاریخ تولید و تاریخ انقضا دارند. شما به‌عنوان خریدار رنگ یا هر مواد شیمیایی و طبیعی دیگر باید از تاریخ تولید و تاریخ انقضا محصول مطلع باشید.

 در زمان خرید سیلر هم دانستن تاریخ انقضا محصول بسیار مهم است. در صورتی حتی یک روز از تاریخ انقضا سیلر یا کیلر و نیم پلی‌استر گذشته باشد به‌هیچ‌عنوان از آن استفاده نکنید.

 سیلر به‌عنوان پوشش پایه و پرایمر نقش بسیار مهمی را بازی می‌کند و حتماً باید از بهترین مواد و سالم‌ترین نوع سیلر در بازار استفاده کنید.

 درصورتی‌که تاریخ انقضا سیلر گذشته باشد مشکلات مختلفی ممکن است پیش بیاید. به‌عنوان‌مثال ممکن است سیلر خشک نشود و حالت چسبناک داشته باشد. همچنین ممکن است پس از اجرا روی کار پوسته شود و یا اینکه بعد از اجرای کیلر ساختار خود را از دست دهد.

 

 

سنباده کاری بعد از سیلر

 

پبشنهاد مطالعه بیشتر: آموزش رنگ کردن چوب با سیلر کیلر

 

سنباده کاری بعد از اجرای سیلر

 یکی از مهم‌ترین کارهایی که باید بعد از اجرای سیلر انجام دهید، سنباده کاری است. در واقع شما باید قبل اجرای سیلر به‌خوبی و بادقت زیاد چوب را سنباده کاری کنید و تمامی پرزها و خرابی‌های چوب را برطرف کنید.

 بعد از اجرای سیلر و گذشت حدود ۸ ساعت از اجرای آن، وقتی روی کار دست می‌کشید زیر دستتان پرزهای بسیار ریزی حس می‌کنید.

 این پرزها نشانگر اجرای درست سیلر هستند. در این حالت باید با استفاده از سنباده نرم (۴۰۰ یا ۲۲۰ کارکرده) پرزهای ایجاد شده را از بین ببرید.

 نکته مهم در این مرحله سنباده کاری با فشار مناسب است. در واقع ابتدا باید از گرید سنباده نرم برای سنباده کاری استفاده کنید و در مرحله بعد با دستتان فشار بسیار کمی به سطح (در زمان سنباده کاری) وارد کنید.

 در صورت ایجاد فشار زیاد، سیلر اجرا شده روی کار از بین می‌رود و شما دوباره به چوب خام می‌رسید. درصورتی‌که به چوب خام برسید انگار هیچ سیلری روی کار اجرا نکردید و کاری بیهوده انجام داده‌اید!

 

غلظت مناسب سیلر

مقدار مناسب غلظت سیلر

 تنظیم مقدار مناسب غلظت رنگ در سیلر و هر رنگ دیگری بسیار مهم است. در واقع باتوجه‌به ابزار اجرای رنگ (قلم‌مو، پیستوله، کاردک یا غلتک) باید غلظت رنگ را تنظیم کنید. برای تنظیم مقدار غلظت سیلر از تینر ۱۵ یا ۲۰ هزار استفاده می‌شود. حالا سؤال اینجاست که آیا می‌توان بدون ترکیب سیلر با تینر اقدام به اجرای سیلر کرد؟

 برخی از اساتید قدیمی معتقد هستند که بله… اجرای سیلر با کاردک هم یکی از روش‌های اجرای آن است. درصورتی‌که شرکت‌های تولیدکننده سیلر معتقدند برای نفوذ بهتر سیلر در چوب و خشک‌شدن و تأثیرگذاری بهتر، باید سیلر را به مقدار مناسب با تینر ترکیب کرد به‌تمامی منافذ چوب را اشباع کند.

 تجربه هم ثابت کرده است که با رقیق ساختن سیلر در دست‌اول و دوم می‌توان به نتیجه‌ای به‌مراتب بهتر هم رسید.

 

اجرای سیلر با قلم مو

اجرای سیلر با قلم درست است یا نه؟!

 یکی از مشکلاتی که رنگ‌کارهای تازه‌کار با اجرای سیلر دارند، مشکل اجرای سیلر با قلم‌مو است. در برخی پروژه‌ها اساتید با استفاده از شاپان یا جوهر اقدام به تغییر رنگ چوب می‌کنند. در مرحله بعد باید روی کار سیلر اجرا شود تا چوب کامل اشباع و منافذ بسیار ریز آن پر شود.

 سیلر به‌واسطه ترکیب با تینر و خاصیت حل‌کنندگی که دارد، به‌راحتی آستری اجرا شده روی چوب را پاک می‌کند. معمولاً وقتی تجهیزات کافی مانند پیستوله و کمپرسور هوا نداشته باشید، مشکلات این چنینی خواهید داشت.

 قلم‌مو وقتی روی کار مالش داده می‌شود به‌راحتی رنگ روی چوب را پاک می‌کند یا باعث کم‌رنگ‌شدن آستری اجرا شده و یا دورنگی می‌شود.

 پیشنهاد می‌کنیم زمانی از قلم‌مو برای اجرای سیلر استفاده کنید که کارتان خودرنگ (بدون اجرای آستری) باشد.

 

سیلر را چند دست اجرا کنید؟

 برخی از دوستان به‌واسطه تنبلی یا کم‌کردن هزینه‌ها فقط یک‌دست سیلر اجرا می‌کنند و به سراغ اجرای وارنیش پایانی (کیلر، نیم پلی‌استر و…) می‌روند. در این حالت مطمئناً نتیجه نهایی خوب نخواهد شد و مقداری از رنگ جذب چوب خواهد شد.

 برای رسیدن به نتیجه‌ای درست بهتر است بین ۲ تا ۳ دست سیلر روی کار اجرا کنید و بعد از آن به سراغ اجرای کیلر بروید.

 بعد از اجرای هر دست سیلر هم از سنباده نرم‌تر استفاده کنید و بین هر دست سیلر حداقل ۴ ساعت (در تابستان) به کار استراحت دهید تا بخارات سیلر کامل خارج شود.

اجرای سیلر با پیستوله

 

پیشنهاد مطالعه بیشتر: تفاوت سیلر و کیلر چیست؟

 

آیا سیلر چوب را ضد آب می کند؟

 یکی از پرسش‌های علاقه‌مندان به رنگ چوب، موضوع ضد آب بودن سیلر است. سؤال اینجاست که آیا سیلر چوب را ضد آب می‌کند؟

 همان‌طور که توضیح دادیم سیلر بتونه مایع هست و وظیفه اشباع چوب را بر عهده دارد و ضد آب کننده چوب نیست. پس جواب خیر است. به‌هیچ‌عنوان از سیلر برای ضد آب‌کردن چوب استفاده نکنید.

 

سخن پایانی

لطفاً شما هم اگر تجربه‌ای درزمینهٔ اجرای سیلر دارید و اشتباهاتی داشتید در قسمت کامنت های این نوشته با ما در میان گذارید. آیچوب به واسطه همراهی و مشارکت شما در کامنت ها برنامه های آموزشی بعدی خود را تدوین خواهد کرد.

 

منبع: آیچوب

2 نظر در “۷ اشتباه بزرگ و رایج در زمان اجرای سیلر روی چوب و رنگ چوب

  1. alabaster گفت:

    با سلام ، برای تغییر رنگ چوب میتوان به خود ترکیب سیلر و تینر جوهر اضافه کرد و به کار زد ؟

    1. Khorami گفت:

      درود بر شما
      کلمه ((همرنگی)) رو در آیچوب سرچ کنید

      پیشنهاد نمی کنیم این کار رو انجام بدید

برای ثبت نظر لطفا وارد اکانت خود شوید ( عضویت رایگان است )