رنگ‌کاری, کابینت

آموزش رنگ‌ کاری کابینت چوبی آشپزخانه به روش صنعتی

آموزش رنگ‌کاری کابینت چوبی آشپزخانه

رنگ‌کاری کابینت چوبی به روش‌های مختلف امکان‌پذیر است. شما می‌توانید باتوجه‌به نوع کابینت و دکوراسیون خانه و مقدار بودجه‌ای که در دسترس دارید، کابینت خانه‌تان را رنگ کنید. در این مقاله به روش‌های مختلف رنگ‌کاری کابینت چوب خواهیم پرداخت. با ما در ادامه همراه باشید…

ابزار موردنیاز برای رنگ‌کردن کابینت چوبی

  • برای رنگ‌کردن کابینت چوبی به ابزارهای زیر نیاز خواهید داشت:
  • پیستوله ۱.۸
  • سنباده پولیشر
  • سنباده گرد لرزان
  • کاردک و لیسه و لوازم بتونه‌کاری چوب
  • سنباده
  • کمپرسور هوا

آموزش رنگ‌کردن کابینت چوبی

آموزش رنگ‌کردن کابینت چوبی

 

کابینت چوبی ممکن است به روش‌های مختلف ساخته شود. ممکن است یک کابینت به‌صورت ماسیو از چوب طبیعی ساخته شود یا اینکه ترکیبی از ورق‌های چوبی و روکش چوبی و چوب طبیعی باشد…

رفتار شما باید باتوجه‌به نوع سازه متفاوت باشد. مطمئناً رنگ‌کاری کابینت چوبی ساخته شده از ورق‌های چوبی و روکش چالش‌های مخصوص به خود را دارد.

در ادامه به بررسی هر یک از این روش‌های خواهیم پرداخت. با ما در ادامه همراه باشید.

سنباده‌کاری کابینت چوبی

سنباده‌کاری کابینت چوبی

 

در مرحله اول باید کابینت را کامل سنباده‌کاری کنید تا پستی‌وبلندی و ایرادات کار کامل برطرف شود. برای سنباده‌کاری کابینت پیشنهاد ما استفاده از ترکیب سنباده پولیشر و سنباده گرد لرزان است.

ابتدا با سنباده پولیشر پستی و بلندی‌ها و ایرادات اصلی کار را برطرف کنید. در گام اول با سنباده ۱۲۰ سنباده‌کاری را انجام دهید و برای سنباده‌کاری‌های بعدی از سنباده ۲۲۰ استفاده کنید.

سپس روی دستگاه سنباده گرد لرزان سنباده ۱۲۰ نصب کنید و سنباده‌کاری مرحله بعد را انجام دهید. هدف از سنباده‌کاری با سنباده گرد لرزان، ازبین‌بردن خط‌وخش حاصل از سنباده‌کاری با سنباده پولیشر است.

در مورد انواع سنباده و انواع ابزارهای سنباده‌کاری در مقالات قبلی آموزش‌های کامل منتشر کردیم که پیشنهاد می‌کنیم این آموزش‌ها را در سایت آیچوب پیدا کنید.

 

پیشنهاد مطالعه بیشتر:

سنباده گرد لرزان چیست؟ راهنمای خرید و موارد کاربرد

چگونه از سنباده گرد لرزان استفاده کنیم؟

 

بتونه‌کاری سطح کابینت چوبی

بعد از سنباده‌کاری باید سوراخ‌ها درزها و ترک‌های موجود روی سطح چوب را با بتونه پر کنید تا سطح کار کاملاً یکدست یکنواخت شود.

برای ساخت بتونه باید مل و سیریش و پودرهای رنگی را باتوجه‌به رنگ چوب ترکیب کنید تا بتونه همرنگ چوب شود. برای ساخت بتونه همرنگی باید پودر رنگی را خیلی کم به مل اضافه کنید.

اجرای بتونه و ترکیب پودرهای رنگی با بتونه نیاز به تجربه کافی دارد. در سایت آیچوب هم در مورد روش‌های بتونه‌کاری چوب و ساخت بتونه همرنگی و بتونه مل و سیریش با هم صحبت کردیم.

 

پیشنهاد مطالعه بیشتر: بتونه چوب چیست؟ آموزش ساخت بتونه چوب

 

اجرای شاپان (آستری) برای تغییر رنگ کابینت

آموزش تغییر رنگ کابینت

 

درصورتی‌که قصد تغییر رنگ کابینت به تم رنگ موردنظرتان را داشته باشید، پیشنهاد می‌کنیم از شاپان برای تغییر رنگ چوب استفاده کنید. تأکید می‌کنیم که تغییر رنگ با شاپان باید زمانی انجام شود که چوب هنوز خام هست و سیلر و کیلر و روغن روی آن اجرا نشده باشد.

برای ساخت شاپان باید بنزین و شاپان را در ظرفی جداگانه حل کنید تا به رنگ قهوه‌ای دست پیدا کنید. البته می‌توانید با اضافه‌کردن رنگ قرمز روغنی رنگ شاپان را به فندقی تغییر دهید.

در مرحله بعد با استفاده از یک دستمال تمیز (مانند زیرپیراهن مردانه) شاپان را روی کار اجرا کنید. حتماً قبل از اجرای شاپان، رنگ آن را روی چوبی شبیه به چوب کابینت تست کنید.

 

پیشنهاد مطالعه بیشتر: شاپان چیست؟ آموزش کامل ساخت انواع شاپان و اجرای آن روی چوب

 

اجرای سیلر روی کابینت چوب

بعد از اجرای شاپان حداقل ۴ ساعت به کابینت اجازه دهید تا بخارات شاپان خارج شود. در مرحله بعد باید سیلر را روی کابینت اجرا کنید.

سیلر نوعی بتونه مایع است که ریزترین روزنه‌های چوب را پوشش می‌دهد و در واقع چوب را اشباع می‌کند تا چوب جذب رنگ نداشته باشد.

برای اجرای سیلر در کابینت باید از پیستوله استفاده کنید. البته درصورتی‌که کابینت را به‌صورت خودرنگ، رنگ می‌کنید، امکان استفاده از قلم‌مو هم وجود دارد.

در کل برای رسیدن به نتیجه بهتر در هر دو حالت، پیستوله پیشنهاد می‌شود. با پیستوله سیلر به‌صورت یکنواخت و سریع اجرا می‌شود.

بعد از اجرای سیلر به کار بین ۴ تا ۸ ساعت فرصت دهید تا بخارات سیلر کامل خارج شود. پس از خشک‌شدن سیلر با سنباده ۲۲۰ کارکرده یا ۴۰۰ پرزهای سطح چوب کابینت را به‌آرامی سنباده‌کاری کنید. سنباده‌کاری باید به‌اندازه‌ای باشد که سیلر اجرا شده روی چوب را پاک نکنید.

بعد از سنباده کاری، گردوغبار روی چوب را پاک کنید و یک بار دیگر سیلر را روی سطح چوب اجرا کنید. باز هم در این مرحله ۴ تا ۸ ساعت به قطعه کار فرصت دهید تا سیلر خشک شود و بخارات رنگ کامل خارج شود.

این مراحل را تا ۳ مرتبه هم پیشنهاد می‌کنیم انجام دهید. هرچه این مرحله را درست و بهتر انجام دهید در مرحله اجرای نیم پلی‌استر به نتیجه بهتری دست خواهید یافت.

اجرای وارنیش پایانی کابینت چوبی

آموزش تغییر رنگ کابینت

 

بعد از اجرای سیلر، نوبت به اجرای وارنیش پایانی (کیلر یا نیم پلی‌استر یا پلی‌اورتان) می‌رسد. در این حالت شما باید سطح چوب را با یک لایه مقاوم پوشش دهید. این لایه می‌تواند مات یا براق باشد و باتوجه‌به سلیقه شما امکان انتخاب و شخصی‌سازی آن را خواهید داشت.

باتوجه‌به اینکه در آشپزخانه مدام با آب سروکار دارید، پیشنهاد می‌کنیم از وارنیش‌های مقاوم در برابر رطوبت استفاده کنید.

یکی از بهترین پوشش‌ها برای مقاوم‌سازی کابینت در برابر رطوبت استفاده از کیلر پلی‌اورتان است. البته در سیستم‌های رنگی گیاهی امکان استفاده از «روغن گیاهی مخصوص چوب» را خواهید داشت.

برای اجرای کیلر فقط کافی است کیلر را با تینر ۱۰ هزار به نسبت استانداری که شرکت تولیدکننده اعلام می‌کند ترکیب کنید و با پیستوله روی کار اجرا کنید.

در مورد انواع وارنیش‌ها و روش اجرای آن در «دوره آموزشی رنگ‌کار ماهر» کامل توضیح داده‌ایم. پیشنهاد می‌کنیم با تهیه این دوره تمامی مشکلات خود در زمینه رنگ چوب را برطرف کنید.

 

پیشنهاد مطالعه بیشتر: آموزش صفر تا صد رنگ کردن چوب با سیلر کیلر

 

آموزش رنگ‌کردن کابینت چوبی

 

پرسش و پاسخ‌های مهم و پرتکرار در مورد رنگ‌کاری کابینت آشپزخانه

 بهترین رنگ برای کابینت چوبی آشپزخانه چیست؟

 باتوجه‌به اینکه کابینت آشپزخانه معمولاً با آب در تماس است، پیشنهاد می‌کنیم از رنگ پلی‌اورتان یا روغن گیاهی برای رنگ‌کردن کابینت چوبی استفاده کنید.

 آیا امکان رنگ‌کردن کابینت در خانه وجود دارد؟

 بله می‌توان کابینت را در خانه رنگ کرد؛ اما بهترین پیشنهاد ما این است که کابینت را در محیط کارگاه رنگ کنید تا پروسه رنگ‌کاری سریع‌تر و باکیفیت بالاتر انجام شود.

 آیا رنگ اکریلیک برای کابینت را پیشنهاد می‌کنید؟

 خیر؛ پیشنهاد نمی‌کنیم از رنگ اکریلیک برای پوشش کابینت آشپزخانه استفاده کنید. این رنگ مانایی و مقاومت رنگ‌های فوری و پلی‌اورتان را ندارد.

منبع: آیچوب

برای ثبت نظر لطفا وارد اکانت خود شوید ( عضویت رایگان است )