آموزش, پیستوله رنگ‌کاری, رنگ‌کاری

آموزش تنظیم پیستوله رنگ | آموزش رنگ آمیزی با پیستوله

آموزش کار با پیستوله و تنظیمات پیستوله

 آموزش کار با پیستوله بادی یکی از مهم‌ترین موارد در آموزش رنگ چوب است. تا زمانی که کار با پیستوله بادی را بلد نباشید، نمی‌توانید به نتیجه‌ای درست در رنگ برسید.

 رنگ کاری با پیستوله یکی از چالش‌های پیشروی هر رنگ‌کار است. پیستوله یکی از ابزارهای مهم و لازم در رنگ‌کاری چوب است. در این مطلب به چگونگی استفاده از پیستوله، نوع تنظیمات و ترفندهای رنگ‌آمیزی با پیستوله می‌پردازیم.

 اگر با انواع پیستوله و سیستم‌های رنگ‌پاش آشنایی کامل ندارید، پیشنهاد می‌کنم مطلب انواع پیستوله و سیستم‌های رنگ رسانی را مطالعه کنید.

 در رنگ کاری چوب، پیستوله ابزاری مهم و پرکاربرد است که با استفاده از آن می‌توان اجرای رنگ را سریع‌تر و باکیفیت‌تر از روش‌هایی مانند غلتک و قلم‌مو انجام داد. سیستم عملکرد پیستوله رنگ‌پاش رایج مورداستفاده در رنگ چوب و خودرو بر پایه (Hvlp) است.

 در پیستوله‌های HVLP به علت حجم زیاد و فشار کم هوا سرعت ذرات کم شده و بیشتر ذرات رنگ در روی سطح می‌نشیند در این سیستم بازده انتقال در حدود ۶۵ تا ۹۰ درصد است. این پیستوله‌ها معمولاً به شکل کاسه بالا در بازار موجود هستند.

ویدئو شناخت پیستوله و آموزش کار با پیستوله

تماشا این ویدئو در برخی اپراتور ها با ترافیک نیم بها محاسبه می شود!

 

پیشنهاد آیچوب: آموزش ۰ تا ۱۰۰ رنگ چوب و ام دی اف

 

قابلیت سه تنظیم بودن پیستوله چیست؟

 سه تنظیم بودن پیستوله به رنگ‌کار اجازه می‌دهد تا کنترل بهتری در پاشش رنگ داشته باشد. امکان کنترل مناسب و با توجه به شرایط رنگ کاری، درنهایت کیفیت بالا در اجرای رنگ را در برخواهد داشت. اجازه دهید شما را بیشتر با این تنظیمات آشنا کنیم.

 در سال‌های گذشته پیستوله دو تنظیم در بازار موجود بود؛ اما امروزه پیستوله‌های سه تنظیم به‌عنوان راهکاری بهتر به فروش می‌رسند و گزینه‌ای بهتر هستند.

 در ادامه به معرفی هر یک از این بخش‌ها می‌پردازیم تا بدانید هر یک از این تنظیمات مربوط به چه بخشی هستند.

 

پیچ تنظیم پیستوله (مقدار خروجی رنگ)

پیچ تنظیم مقدار خروجی رنگ پیستوله

پیستوله

این پیچ تنظیم که معمولاً در پشت پیستوله و زیر کاسه قرار دارد به رنگ‌کار این امکان را می‌دهد که مقدار خروج رنگ از کاسه به سمت پیستوله را مشخص کند. استاد رنگ‌کار می‌تواند با توجه به نوع رنگ، غلظت آن و خروجی موردنیاز، پیچ را شل یا سفت کند.

پیچ تنظیم پیستوله (میزان فشار هوا)

 

پیچ تنظیم مقدار فشار هوا

 این پیچ در زیر دستگیره پیستوله و برای کم‌وزیاد کردن فشار هوای کمپرسور در زمان خروج از پیستوله استفاده می‌شود. در نمونه‌های قدیمی پیستوله این پیچ وجود ندارد و معمولاً نقاش‌ها با تا کردن شیلنگ هوای ورودی به پیستوله را کنترل می‌کردند.

 با توجه به غلظت رنگ و فاصله شما از قطعه کار، تصمیم می‌گیرید که فشار هوای ورودی به پیستوله تا چه حدی باشد.

 ما در دوره آموزشی رنگ‌کار ماهر کامل به این موضوع پرداختیم.

تنظیم گستره پاشش یا پرده رنگ

 

پیچ تنظیم گستره پاشش رنگ پیستوله

 پیچ نصب شده در قسمت چپ بدنه پیستوله رنگ‌پاش به شما امکان می‌دهد گستردگی پاشش را از حالت تیز و مستقیم به حالت پخش و تا عرض ۲۵ سانتی‌متر تنظیم کنید. فقط باید در نظر داشته باشید که در عرض‌های زیاد باید فشار باد را هم کمی بیشتر کنید تا رنگ دانه‌دانه پاشیده نشود.

 به‌اصطلاح به این حالت تف پاش هم گفته می‌شود.

 پیستوله دارای نازل‌های به شماره‌های مختلف است که در رنگ کاری خودرو رو رنگ چوب از پیستوله با نازل‌های ۱٫۶ و ۱٫۸ و ۲ استفاده می‌شود. این شماره‌ها مربوطه به قطر سوزن پیستوله است.

 در رنگ فوری از سوزن ۱٫۶ استفاده می‌شود و برای پاشش تمام پلی استر از سوزن ۲ استفاده می‌شود. البته بیشتر اساتید از سوزن ۱٫۸ برای تمامی این موارد استفاده می‌کنند.

 برای رنگ چوب پیشنهاد می‌کنیم از پیستوله با نازل ۱.۶ یا ۱.۸ استفاده کنید. بین این دو پیستوله فرق چندانی وجود ندارد.

آموزش تنظیم پیستوله بادی

 اجرای رنگ با پیستوله یکی از مهم‌ترین کارهایی است که یک رنگ‌کار چوب باید در اجرای درست آن مهارت و تجربه کافی داشته باشد.

 بعد از سنباده‌کاری درست و به‌اصطلاح زیر کار در آوردن، باید با پیستوله سیلر و کیلر و نیم پلی استر و همرنگی و… را روی چوب اجرا کنیم. در رنگ کاری خودرو هم شرایط به همین منوال هست و تفاوت چندانی بین رنگ کاری این دو وجود ندارد.

پیشنهاد آیچوب: مشکلات رایج در رنگ‌کاری با پیستوله نقاشی

تنظیم پیستوله رنگ

 قبل از شروع به رنگ کاری با پیستوله، باید تنظیمات مربوط به پیستوله را انجام دهید. این تنظیمات با توجه به نوع سازه، نوع رنگ، سردی و گرمی هوا، مقدار فشار هوا و… باید انجام شود.

 همان‌طور که در بالا اشاره کردیم، پیستوله‌های استاندارد موجود در بازار ایران از نوع سه تنظیم هستند. شما باید به استفاده از پیچ‌های تنظیم دستگاه (که عموماً سه تنظیم هستند) مواردی مانند تنظیم مقدار خروجی هوا، تنظیم مقدار خروجی رنگ و تنظیم گستره پاشش رنگ را انجام دهید.

غلظت رنگ پیستوله چقدر باید باشد؟

 غلظت رنگ هم باید به‌گونه‌ای باشد که امکان خروج از پیستوله را داشته باشد. اگر رنگ بیش از حد غلیظ باشد، به‌سختی خارج می‌شود و به اصلاح تف می‌شود.

 همچنین اگر رنگ بیش از حد شل (رقیق) باشد، امکان شره کردن آن وجود دارد.

استاندارد غلظت رنگ پیستوله این است که بعد از ترکیب رنگ با تینر (حلال) نه به اندازه ای غلیظ باشد که مانند نخ از هم زن آویزان شود و نه مانند آب شل و روان و بدون مواد باشد.

به طور کلی، غلظت رنگ باید در یک محدوده مناسب باشد تا به خوبی از پیستوله خارج شود و روی سطح مورد نظر به طور یکنواخت و بدون خطوط یا لکه‌های ناخواسته پخش شود.

اگر رنگ بسیار غلیظ باشد، ممکن است جریان آن در پیستوله مسدود شود و اگر رنگ بسیار رقیق (شل) باشد، قدرت پوشش و کیفیت رنگ آمیزی کاهش می‌یابد.

برای اینکه بدانید مقدار استاندارد ترکیب رنگ و حلال آن چگونه است، از راهنمای موجود روی قوطی رنگ استفاده کنید و اگر این راهنما وجود نداشت، با بخش فنی شرکت تولیدکننده رنگ تماس بگیرید و پرسش‌های خود را مطرح کنید.

در ویدئو منتشر شده در همین مقاله به صورت ویدئویی امکان تماشای غلظت استاندارد رنگ پیستوله را خواهید داشت.

پیشنهاد مطالعه بیشتر: خطرات استفاده از پیستوله رنگ‌کاری چیست؟

غلظت رنگ پیستوله برقی

غلظت رنگ پیستوله برقی هیچ تفاوتی با پیستوله بادی ندارد. اما اگر پیستوله برقی که دارید کاسه پایین است، پیشنهاد می کنیم رنگ کمی غلیظ تر است پیستوله بادی بسازید.

در کل پیستوله های برقی به دقت و کیفیت پیستوله بادی رنگ نمی پاشند. ما در مقاله ای جداگانه به تفاوت بین پیستوله برقی و بادی پرداخته بودیم. پیشنهاد می کنیم این ویدئو را تماشا کنید.

 

 

نکته‌هایی که باید قبل از رنگ کاری با پیستوله رعایت کنید

 قبل از رنگ کاری با پیستوله این نکته‌ها را رعایت کنید تا درنهایت به نتیجه‌ای درست دست پیدا کنید.

 * قبل از شروع رنگ کاری اجازه دهید که کمپرسور هوا از هوا پر شود و یک‌بار دستگاه خاموش شود.

 * در مسیر خروجی هوا حتماً از فیلتر تصفیه هوا مخصوص کمپرسور هوا استفاده کنید تا ذرات آب و روغن داخل کمپرسور به پیستوله راه پیدا نکند.

 * از تمیز بودن پیستوله و عملکرد صحیح همه بخش‌های آن مطمئن شوید.

 * در هنگام رنگ کاری با پیستوله حتماً از هواکش‌های قوی استفاده کنید تا در اثر یک جرقه کوچک، انفجار صورت نگیرد.

 * قبل از استفاده پیستوله، سطح کار را عاری از هرگونه گردوغبار کنید.

آموزش تنظیم پیستوله بادی

آموزش رنگ آمیزی چوب با پیستوله

در این بخش به آموزش کار با پیستوله رنگ کاری برای اجرای رنگ بر روی ورق صاف چوبی می‌پردازیم. همان‌طور که می‌دانید، رنگ کاری صندلی چوبی با رنگ کاری صفحه چوبی متفاوت است و هرکدام نکته‌های مخصوص به خود را دارند.

زاویه نادرست در زمان رنگ کارن با پیستوله

 برای رنگ کاری ورق پیستوله را به‌گونه‌ای تنظیم کنید که گستره پاشش رنگ آن بین 12 تا 17 سانتی‌متر باشد (برای رنگ ورق چوبی). نازل را بچرخانید تا پاشش به‌صورت عمودی انجام شود.

 در مرحله بعد از پایین ورق شروع به رنگ کاری کنید. روشی که در تصویر بالا مشاهده می‌کنید اشتباه است. شما باید از پایین صفحه یا از نزدیک‌ترین قسمت به خودتان شروع به رنگ کاری کنید و به جلو پیشروی کنید تا گرد رنگ بر روی کار ننشیند.

پیشنهاد آیچوب: آموزش رنگ چوب به روش سیلر و کیلر و پلی استر

جهت پاشش درست با پیستوله

 در موقع پاشیدن حرکت پیستوله باید کاملاً موازی سطح باشد حرکت‌دادن پیستوله در روی کار به‌صورت قوسی باعث می‌شود فاصله پیستوله نسبت به سطح در وسط کم شده و در کناره‌ها زیاد شود و این خود باعث شکم دادن رنگ در وسط می‌شود.

 تقریباً می‌توان گفت یاد بگیرید که مثل یک ربات پیستوله را در محور حرکت دهید.

فاصله مناسب پیستوله تا سطح کار

 فاصله پیستوله تا سطح کار باید به‌اندازه و مناسب باشد. فاصله کم باعث تراکم زیاد رنگ گردیده و شره می‌کند (از سطح) و فاصلهٔ زیاد بالعکس باعث پراکندگی رنگ گردیده سطح رنگ دانه‌دانه یا زبر می‌شود.

 به عبارتی به علت فاصله زیاد پیستوله با سطح رنگ قبل از اینکه به سطح برخورد کند به علت تماس زیاد با هوا پودر می‌شود و بعد از نشستن روی کار سطح را زبر می‌کند.

 فاصلهٔ مناسب با توجه به انواع مختلف رنگ و غلظت‌های گوناگون بین ۲۰ الی ۳۰ سانتیمتر در نظر گرفته شده است. در هر حرکت حدود ۵۰% از قسمت رنگ شده با حرکت قبلی مجدداً تحت پوشش حرکت جدید قرار گیرد.

 علت این امر تراکم متفاوت پاشیدگی رنگ از پیستوله است. برای مثال شما می‌توانید حداقل به‌اندازه یک وجب پیستوله را از کار فاصله دهید. البته همان‌طور که گفته شد، این فاصله با توجه به شرایط رنگ کاری متفاوت خواهد بود.

روش درست پاشش رنگ با پیستوله

ترفند های کار با پیستوله رنگ

 درجه حرارت رنگ هنگام پاشیدن و همچنین درجه حرارت قطعه کار در کیفیت کار نقش مهمی ایفا می‌کنند درجه حرارت رنگ در موقع پاشیدن ۲۲ درجه سانتیگراد و قطعه کار از ۲۲ تا ۳۰ درجه توصیه می‌شود. در روزهای سرد زمستانی سعی کنید پاشش را انجام ندهید و به یک روز آفتابی موکول کنید و یا اینکه دمای کارگاه را به‌اندازه کافی برسانید.

 فشار هوای لازم جهت پودر کردن رنگ به جنس و غلظت رنگ بستگی دارد فشار هوای خیلی کم‌رنگ را کاملاً گرد نکرده و سطح رنگ شده چروک بر می‌دارد و فشار هوای زیاد سطح رنگ شده دانه می‌زند پیستوله باید طوری تنظیم شود که هوا و رنگ به یک نسبت متعادل مخلوط و از درپوش پیستوله خارج شود.

 حتماً از جوراب زنانه نازک برای فیلترکردن رنگ ورودی به پیستوله استفاده کنید و بعد از یک دوره رنگ‌کاری، جوراب را تعویض نمایید.

 در پایان پس از اتمام کار، حتماً پیستوله را با استفاده از حلال مناسب تمیز کنید. به‌عنوان‌مثال اگر با پیستوله رنگ روغنی پاشیدید، از بنزین برای تمیزکردن ابزار استفاده کنید.

 اگر از رنگ فوری استفاده کردید، با استفاده از تینر فوری اقدام به تمیزکاری پیستوله کنید. در آیچوب مطلبی جامع در مورد تمیزکاری پیستوله برای شما تهیه کردیم که حتماً موردتوجه شما قرار خواهد گرفت.

پیشنهاد آیچوب جدول نسبت ترکیب رنگ و تینر برای پیستوله (نسبت ترکیب کیلر و تینر)

نازل پیستوله

همچنین اگر علاقه‌مند به یادگیری مباحث رنگ‌کاری چوب و آموزش‌ها و ترفندهای رنگ چوب هستید، نوشته‌های مربوط به آموزش رنگ چوب را از دست ندهید. امیدوارم سری مطالب آموزشی موردتوجه شما قرار گیرد.

پیشنهاد مطالعه بیشتر: آموزش تمیزکاری پیستوله رنگ‌کاری و دلایل گرفتگی نازل پیستوله رنگ‌کاری و راه حل آن

پاسخ به پرسش ها در مورد پیستوله

 ۱. تنظیمات پیستوله رنگ‌کاری چگونه است؟

 برای تنظیم پیستوله باید با سه پیچ موجود روی پیستوله تنظیمات را انجام دهید. یکی از پیچ‌ها برای تنظیم فشار هوای خروجی و پیچ دیگر برای تنظیم مقدار رنگ خروجی رنگ است.

یک پیچ هم در کنار بدنه پیستوله وجود دارد که از آن می‌توان برای تنظیم گستره پاشش استفاده کرد.

 ۲. بهترین نازل برای رنگ‌کردن چوب کدام است؟

 برای رنگ‌کردن چوب (سیلر و کیلر و نیم پلی‌استر) می‌توان از نازل‌های ۱.۶ و ۱.۷ و ۱.۸و ۲ استفاده کرد. البته برای پاشش سایه (سایه کاری) داشتن پیستوله ۰.۵ انتخابی مناسب است. از میان پیستوله برق و بادی، بدون شک پیستوله بادی انتخابی بهتر است.

 ۳. بهترین دما برای اجرای رنگ با پیستوله چقدر است؟

 برای اجرای رنگ با پیستوله بهتر است دمای اتاق رنگ بین ۲۵ تا ۳۰ درجه سانتی‌گراد باشد. البته باید به رطوبت فضا هم توجه داشت. اگر رطوبت هوا بیشتر از ۵۰ درصد باشد، احتمال سفیدک‌زدن رنگ افزایش می‌یابد. پیشنهاد می‌کنیم در روزهای بارانی و روزهایی که رطوبت هوا زیاد است رنگ نپاشید.

منبع: آیچوب

447 نظر در “آموزش تنظیم پیستوله رنگ | آموزش رنگ آمیزی با پیستوله

  1. شاهین گفت:

    سلام
    وقتی که از بتونه کناف استفاده میکنم
    و بعد که روی ان رنگ امیزی میکنم
    اول که گاهی رنگ در اونجا به حالت نقطه نقطه میشود و مجبورم رنگ در ان قسمت بیشتر اسپری کنم و بعد از چند دقیقه هم چندین حباب هوا در رنگ پیدا میشود
    میخواستم بپرسم که مشکل کجا است ؟
    من رنگ را با اسپری برقی میزنم
    ایا باید بتونه کناف را اشباع کرد ؟ مثلا روغن الیف بهش بزنم
    یا اینکه بتونه کناف رو با رنگ روغنی بسازم تا بتونه اشباع بشه
    ممنون میشم اگه جواب این مسوله را نیز بفرمایید

    1. آیچوب گفت:

      سلام
      دقیقا نکته در اشباع شدن بتونه هست
      شما باید بتونه رو اشباع کنید.
      اگر روی چوب هست، ار سیلر و اگر روی دیوار هست از روغن الیف استفاده کنید.

      1. شاهین گفت:

        ایا میتونم بجای روغن الیف برای اشباع بتونه
        از همون رنگی که میخوام روی کار بزنم ، استفاده کنم ؟
        دقیقا مثل فرمولی که برای گل و مل استفاده میکردیم
        اگه رنگ پلاستیک بود ، رنگ پلاستیک به بتونه کناف بزنم
        یا اگه روی کار رنگ روغنی بود ، همون رنگ روغنی را به بتونه کناف بزنم
        ایا این کار شدنی هست ؟؟؟
        چون اگه شدنی باشه ، کار رو اسونتر و راحت تر میکنه
        ضمنا روی بسته بندی بتونه کناف نوشته شده ، فقط با آب مخلوط گردد

        1. آیچوب گفت:

          شدنی هست، اما اگر از رنگ های آستری استفاده کنید، به مراتب تاثیر بهتری خواهید گرفت و هزینه کمتر ….
          اگر از رنگ اصلی استفاده کید،ممکنه کار دو رنگ بشه.

  2. شاهین گفت:

    با عرض ادب و سلام مجدد
    راهنمایی شما در پست قبلی بسیار به من کمک کرد و از شما بسیار تشکر و قدردانی میکنم
    میخواستم بپرسم پیرو پست قبلی که من کابیت های فلزی را با رنگ روغنی براق سفید با پیستوله در حال رنگ هستم ، ایا میشه که درهای کابیت که
    در واقع جلوه اصلی رنگ کاری است را با رنگ روغنی مات انجام بدم ؟
    چون بدنه دیگه براق هست و کارهاش پایان یافته ، را چه پیشنهاد خوبی میدهید ؟؟؟
    که مات کنم ؟ یا نیمه مات کنم ؟ یا نسبت اختلاط خوبی میشناسید ، بفرمایید چه نسبت باشد بهتر است

    ضمنا درهای چوبی اتاق خواب اپارتمان را که قبلا رنگ کرم ساده خورده اند را با پیستوله سفید براق کردم که نتیجه این شد که تمام معایب در مشخص شو و خیلی کار زشت شد
    میخواستم نسبت اختلاط مناسب رو در مورد این درها بفرمایید که من هم از تجربه خوب شما استفاده کرده و این مشکل رو حل کنم
    در پایان از این سایت خوب و همچنین توضیح و راهنمایی شما و صد البته جواب دادن فوری شما هم بسیار سپاسگذاری و قدردانی ویژه میکنم
    با احترام
    مشتری سایت خوب شما

    1. آیچوب گفت:

      سلام
      خواهش می کنم
      رنگ روغنی مات بهتر از براق هست و کمتر ایرادات کار رو نشون میده
      میتونید از رنگ مات کُن برای مات کردن رنگ استفاده کنید.
      به شخصه مات رو میپسندم
      میزان اختلاط رنگ بستگی به فرمولاسیون شرکت سازنده داره. با توجه به برندی که تهیه می کنید، باید از رنگ فروش بخواید که میزان اختلاط رو با توجه به اعمال از طریق پیستوله، قلمو، یا غلتک به شما اعلام کنه.

      1. شاهین گفت:

        سلام مجدد
        میدونید که فروشنده ها اطلاعات خوبی ندارند
        من رنگ براق و رنگ مات ، مارک توپ تهیه کردم
        میخوام از تجربه شما در این امر استفاده کنم که چه میزان رنگ براق و مات را با هم قاطی کنم تا بتونم درهای چوبی اتاق ها را بخوبی رنگ بزنم که هم جلوه داشته باشه و هم معایب مشخص نشه
        نصف به نصف خوبه ؟

        ضمنا در مورد درهای کابینت فلزی هم بفرمایید که به چه میزان رنگ مات و براق رو قاطی کنم ؟
        منتطر جوابتون میمونم
        ممنون

        1. آیچوب گفت:

          نصف نصف خوبه
          اما من به شخصه رنگ مات رو بیشتر می پسندم.

  3. شاهین گفت:

    سلام ، من دارم با پیستوله برقی ، کابینت فلزی اشپزخانه را رنگ روغنی سفید ساده میزنم
    ، با توجه به دقت زیادی که انجام میدم ، و فاصله پیستوله را دو ر میگیرم و به محض پوشش دستم را حرکت میدهم ، و رنگ روغن هم با حلال بنزین رقیق کرده ام ، ولی باز شاهد دیده شدن شره در برخی نقاط هستم که واقعا بعد از این همه رنگ و زحمت ، ناراحتم میکنه
    دیروز قسمتی از کابینت فلزی را با همین رنگ ، دست اولش را زدم ، امروز که دست دوم را که زدم ، دیدم قسمت بزرگی از کار ، چروک برداشته و در طول کار ادامه پیدا کرده
    میخواستم از شما راهنمایی بگیرم که مشکل کن از کجا است ؟؟؟
    ایا برای رنگ کردن کابینت فلزی ، رنگ روغنی براق انجام میشه و یا میشه از رنگهای دیگه استفاده کرد ؟
    داشتم با خودم فکر میکردم که نکنه باید از رنگ دیگه ای ، مثل رنگ ماشین استفاده میکردم
    رنگ من ، مارک رنگ توپ هست که حتما این مارک رو میشناسید
    ضمنا من روی کابینت بتونه نزدم ، چون سطح زیرین صاف بود ،

    لطفا راهنمایی جامعی بفرمایید ، متشکرم

    1. آیچوب گفت:

      سلام شاهین عزیز
      مبحث پاشش رنگ بر روی سطوح ایستاده، بسیار مشکل و نیاز به تجربه ی بسیار زیادی هست. یکی از مهم ترین مواردی که باید در این نوع رنگ کاری مورد توجه قرار بدید، تنظیم میزان حجم خروجی رنگ هست که باید در کمترین مقدار باید باشه.
      علت چروک شدن هم، خشک نشدن رنگ دست اول هست. رنگ دیت دوم رو باید بعد از چند روز اجرا می کردید.
      میتونستید از رنگ فوری اتوموبیلی هم استفاده کنید که زودتر خشک می شد.
      همچنین غلظت رنگ رو کمی بیشتر کنید.

  4. احمد گفت:

    با سلام خدمت استاد گرامی

    در کارهای منبت کاری شده از چوب که خیلی کنج و زاویه داره نحوه کار و پاشش پیستوله به چه صورتی باید باشه ؟

    با تشکر و ارادت

    1. آیچوب گفت:

      سلام احمد عزیز
      نمیدونم دقیقا کدوم قسمت کار رو مد نظر دارید…
      اگر امکان داره، عکس ارسال کنید.

  5. Moslem گفت:

    باسلام .استادخواستم ببینم رنگ روغنی برای رنگ آمیزی درب ورودی باپستوله باچه محلولی رقیق سازیم .بنزین روغن رنگ رو ازبین میبره .تینر چی

  6. saina گفت:

    سلام ممنون از اطلاعات مفیدتون من دخترم و اصلا با مباحث رنگ پاشی ساختمان اشنایی ندارم میخام با پیستوله اشپزخونمون رو که رنگ ابی روشن پلاستیک داره رو رنگ یاسی بزنم حفره هارو با گچ خام گرفتم و سمباده زدم الان برای رنگ پلاستیک میتونم از پیستوله استفاده کنم و اینکه با یک دور رنگ میگیره یا باید دو دور بزنم؟ یک کمد چوبی قدیمی رو هم با پیستوله رنگ روغن که با تینر قاطی کرده بودم زدم و بعضی جاها شره کرد الان متوجه شدم از زاویه نامناسب رنگ زدم الان برای رنگ دوم کاری میتونم بکنم که شره ها از بین بره؟

    1. آیچوب گفت:

      سلام
      برای رنگ پلا ستیک بهتره از رول نقاشی استفاده کنید. با پیستوله های کاسه بالا به سادگی نمیتونید این کار رو انجام بدید.
      رنگ پلاستیک با یک دست پوشش کافی نداره و باید چندین دست رنگ رو اجرا کنید
      برای رنگ های شره شده هم میتونید با استفاده از سنباده یا لیسه، شره ها رو پاک کنید و یک بار دیگه به صوت پودری رنگ بپاشید.

  7. مصطفی گفت:

    سلام و خسته نباشید
    من رنگ سفید اکریلیک را با پیستوله ۱.۸ روی چوب خام زدم و اصلا راضی نیستم
    بعضی کارها شره کرد بعضی ها ترک ترک شد
    آیا غلیظ باید باشد رنگ یا رقیق
    چه کنم که پخش رنگ روی سطح یکنواخت باشه و روی سطح فقط بپاشه نه همه اطراف

    1. امیر حنیفه گفت:

      رنگ های آکرلیک بر پایه آب هستن.

      در حقیقت نمیشه این رنگ ها رو با پیستوله بزنید!

      نه اینکه پیستوله نمی‌تونه بزنه ، نه! رنگ زده شده خشک نمیشه و شرره می‌کنه و مشکلات خودش رو داره.

      اما اگر اسرار دارید که از رنگ های آکرلیک استفاده کنید، باید براشیه زیر سازی کاملاً متخلخل داشته باشید!

      برای این منظور پودر مل رو با آب مخلوط کنید و یکمی بهش چسب چوب اضافه کنید. غلظتش رو چک کنید که خیلی رقیق یا غلیظ نباشه
      طوری که پیستوله بتونه بپاشه.

      رنگ روی چوب رو کاملاً بتراشید و آستری که درست کردید رو بزنید.
      منتظر باشید تا کاملاً خشک بشه.
      به رنگ اکریلیک زیاد آب اضافه نکنید.

      بعد خشک شدن آستر، با پیستوله با نازل ۱.۳ رنگ رو بپاشید.

      اگر یک دست نشد، تا زمانی که دست قبلی خشک نشده، دست بعدی رو نزنید

      1. باورصاد گفت:

        سلام استاد
        من برای رنگ کاری چوب یک پیستوله برقی خرطومی رونیکس مدل ۱۳۹۵ با توان ۹۵۰ خریدم که راحت بتواند سیلر و کیلر رو انجام بده اما کاتولگ رو که خوندم نوشته بود به هیچ عنوان از تینر فوری نباید استفاده کنید چون باعث خورندگی دستگاه میشود سوال من این است که با توجه به اینکه سیلر و کیلر حلالشان تینر فوری است باید چکار کرد یعنی واقعا از این دستگاه نمیتونم استفاده کنم و صرفا باید از رنگهای روغنی که تینرشون روغنیه استفاده کنم
        ممنون میشم راهنمایی بفرمایید

        1. آیچوب گفت:

          سلام دوست عزیز
          بله، حتما به توصیه های فروشنده توجه کنید و با این پیستوله رنگ های فوری را نپاشید.

  8. فرزاد گفت:

    جناب رنگ پلاستیک رو با پیسوله خاصی باید زد؟؟؟

    1. آیچوب گفت:

      با همین پیستوله های رایج میتونید کار کنید. اما باید از نازل بزرگتر استفاده کنید.
      مثلا ۲٫۵
      البته در مورد رنگ پلاستیک اطلاعات چندانی ندارم متاسفانه.

  9. محسن گفت:

    سلام
    استاد آدرس میدید که چند صبایی درکنارتون کارکنم

    1. آیچوب گفت:

      سلام
      شما کجا تشریف دارید؟

  10. حمزه گفت:

    سلام نیم پلی استر روی ام دی اف زدم دان دان شد

    1. آیچوب گفت:

      سلام
      احتمالا مراحل رو درست اجرا نکردید.
      سنباده
      بتونه
      سیلر
      بتونه
      سیلر
      رنگ پایانی

  11. محمد گفت:

    سلام.
    مطالب خوبی را به اشتراک گذاشته اید.
    یک سوال دارم: میخواهم رنگ قفسه های کتابخانه را از قهوه ای به سفید تغییر دهم.
    جنس کتابخانه از ام دی اف است.
    آیا میتوان ام دی اف را رنگ کرد؟
    رنگ پلی اورتان را مناسب میدانید؟

    1. آیچوب گفت:

      سلام محمد عزیز
      اگه ام دی اف با روکش لمینیت هست، صرفه زمانی و اقتصادی و زیبایی نداره که رنگ روتغییر بدید.
      اما اگه ام دی اف خام باشه که روی اون رنگ فوری اجرا شده، امکانش هست که البته باید آشنایی کامل با مباحث رنگ چوب و ام دی اف داشته باشید.

  12. شاهرخ بهاءالدینی گفت:

    سلام استاد رنگ قهوه ای بلوطی یا مغز بادامی چگونه تهیه و ترکیب میشود

    1. آیچوب گفت:

      سلام دوست گرامی
      راستش تا حالا این تم رنگ رو نساختم و نمیتونم راهنمایی درستی داشته باشم.

  13. نوید گفت:

    سلام میخواستم درمورد پوشش سلولزی چو ب دانزه کمک کنید باتشکر

    1. آیچوب گفت:

      سلام دوست عزیز
      متوجه سوالتون نشدم.

      1. حسین گفت:

        سلام استاد
        با تشکر از مطالب عالی سایت
        برای پاشش نیم پلی استر و سیلر و کیلر بهترین سایز نازل چند هست؟
        من پیستوله با نازل ۱.۶ دارم اما بهترین قطر رو میخواستم بدونم

        1. آیچوب گفت:

          سلام حسین عزیز
          برای پاشش نیم پلی استر و سیلر و کیلر همین نازل ۱.۶ عالی هست. اگر قرار بود پلی استر ایستاده کار کنید، پیشنهاد ما نازل ۱.۸ بود.

  14. mohammad گفت:

    جایی فرموده بودید کارباجوهررنگ سخته.علتش چیه من باجوهررنگ کارکردم. باتینرفوری مخلوط وباکهنه به چوب کشیده میشه.سختیش چیه ایاچیزخاصی داره

    1. آیچوب گفت:

      در کارهایی با اندازه بزرگ، امکان چند رنگ شدن وجود داره که اگه حرفه ای کار کنید هیچ مشکلی به وجود نمیاد.

  15. mohammad گفت:

    البته روی صفحه ام دی اف خام روروغنی نزدم.فقط بتونه مل ورنگ روغن بود که تفقریباباسمباده پاک شده بود.روی صندلی ومیزرورنگ روغنی سفیدالوان زدم

  16. mohammad. گفت:

    سلام صندلی خام روبتونه مل ورنگ روغن زدم.وروش رنگ روغنی باغلطک زدم.کارجالب درنیامدسوالم اینه میتونم روی رنگ روغنی رنگ فوری بزنم رنگ فروش میگفت نمیشه چون بتونه ورنگت روغنیه.تجربه شماچی میگه.میگه رنگ فوری نمیشینه میسوزه یه همچین چیزایی.همچنین صفحه ام دی اف خام روبتونه مل ورنگ روغن زدم وبعدازسنباده رنگ فوری دم ولی رنگ حالت برفکی داره چندین دست هم زدم.ولی بازهم برفکیه پیستوله روازنزیک زدم ولی تغییری نکرد.ازطرفی بادپیستوله روکم کردم ولی رنگ شرع به تف کردن کرد.چرابرفکی شد

    1. آیچوب گفت:

      سلام محمد عزیز
      شک نداشته باشید که رنگ فروش درست گفته و امکان اجرای ارنگ فوری روی رنگ روغنی وجود نداره و مشکلاتی مثل برفک و چروک و سوختن رنگ به وجود میاد.
      باید رنگ روغنی رو پاک کنید و رنگ فوری رو اجرا کنید.
      شما از چه رنگ روغنی استفاده کردید؟( تم رنگ)

  17. ع ف گفت:

    باسلام
    کلاس آموزش نجاری برای خانمهاهست؟

    1. امیر غفرانی گفت:

      سلام در تهران بله

  18. امین روشن گفت:

    سلام من برای نقاشی روب پارچه بوم قصد دارم که با ایربراش کار کنم اندازه بوم من ۱۵۰ در ۲۰۰ سانتیمتر هست و اینکه مثلا اگر بخواهم آسمان کارم رو رنگ بپاشم که تقریبا یه سطح ۱۵۰ در ۱۰۰ سانت میشه، آیا باید پیستوله خریداری کنم یا ایربراش؟ من با آکریلیک کار میکنم و ممنون میشم ازتون بگید دقیقا چه چیزی باید خریداری کنم و چه برندی بهتره و چه شماره سوزنی باید باشه. بینهایت سپاسگذارم و اینکه واقعا محبت میکنید اینجا وقت میگذارید و جواب اینهمه وال و میدید آدم لذت میبره. باز هم بینهایت سپاس.

    1. آیچوب گفت:

      جناب روشن درود بر شما
      استفاده از پیستوله بزرگ برای کار شما زیاد مناسب نیست و بهتر اینه از سایه پاش استفاده کنید.
      پیستوله سایه پاش کوچکتر هست کنترل پاشش راحت تر هست. همونظور که میدونید ایربراش خیلی کوچیک هست و دقتش بالا…
      باز تصمیم با خودتون هست.
      ۱٫۶ به نظرم مناسب کار شماست.
      البته ۱٫۸ هم خوبه و میتونید بیشتر رنگ ها رو با همین سایز بپاشید.
      پیروزو شادکام باشید.

      1. امین روشن گفت:

        درود و سپاس از جواب سریع شما. بی نظیرید. من علاقه به ایربراش دارم و برای جاههای کوچکتر نقاشی فکر میکنم بیشتر به کار من میاد شما فکر میکنید میشه با ایربراش یک عرض ۱۵۰ در ۱۰۰ سانت رو قشنگ محو کرد و رنگ کرد.؟
        سپاس

        1. آیچوب گفت:

          خواهش می کنم.
          این کار شدنی هست اما گستره پاشش رنگ در ایربراش خیلی پایین تر از پیستوله هست. ایربراش به صورت خطی پاشش انجام میده و امکان داره در زمان رفت و برگشت در اینچنین فضای بزرگی، خط هایی ایجاد بشه و کار یکنواخت رنگ نشه.
          در اندازه ۱۰۰ * ۱۵۰ ، بهترین گزینه پیستوله هست.
          یا پیستوله استاندارد و یا سایه پاش….
          انتخاب با شماست.

  19. علی گفت:

    سلام دوستان میخواستم بدونم از پیستوله واسه رنگ امیزی سقف با رنگ پلاستیک میشه استفاده کرد ممنون میشم راهنماییم کنید.

    1. آیچوب گفت:

      سلام میشه استفاده کرد.
      به شما پیشنهاد میکنم این مطلب رو مرورکنید:
      https://ichoob.ir/pistoole-model-397/

  20. حمید گفت:

    سلام می خواستم بدونم با هر کیلو رنگ چند متر مربع میشه رنگ زد با پیستوله و درصد مخلوط کردن رنگ با بنزین چقدره؟
    ممنون میشم راهنمایی کنید.

    1. آیچوب گفت:

      سلام حمید عزیز
      این پرسشی که شما مطرح کردید، خیلی کلی هست و نمیشه جواب درستی داد. اینکه رنگ شما از چه برندی هست. برای چه کاری نیاز داری؟ زیر کار چی کار شده؟ و سوالاتی زیادی که باید پرسید.
      بهترین مشاور برای شما در این مورد، میتونه رنگ فروش باشه.
      پیروز باشید.

برای ثبت نظر لطفا وارد اکانت خود شوید ( عضویت رایگان است )