آموزش, پیستوله رنگ‌کاری, رنگ‌کاری

آموزش تنظیم پیستوله رنگ | آموزش رنگ آمیزی با پیستوله

آموزش کار با پیستوله و تنظیمات پیستوله

 آموزش کار با پیستوله بادی یکی از مهم‌ترین موارد در آموزش رنگ چوب است. تا زمانی که کار با پیستوله بادی را بلد نباشید، نمی‌توانید به نتیجه‌ای درست در رنگ برسید.

 رنگ کاری با پیستوله یکی از چالش‌های پیشروی هر رنگ‌کار است. پیستوله یکی از ابزارهای مهم و لازم در رنگ‌کاری چوب است. در این مطلب به چگونگی استفاده از پیستوله، نوع تنظیمات و ترفندهای رنگ‌آمیزی با پیستوله می‌پردازیم.

 اگر با انواع پیستوله و سیستم‌های رنگ‌پاش آشنایی کامل ندارید، پیشنهاد می‌کنم مطلب انواع پیستوله و سیستم‌های رنگ رسانی را مطالعه کنید.

 در رنگ کاری چوب، پیستوله ابزاری مهم و پرکاربرد است که با استفاده از آن می‌توان اجرای رنگ را سریع‌تر و باکیفیت‌تر از روش‌هایی مانند غلتک و قلم‌مو انجام داد. سیستم عملکرد پیستوله رنگ‌پاش رایج مورداستفاده در رنگ چوب و خودرو بر پایه (Hvlp) است.

 در پیستوله‌های HVLP به علت حجم زیاد و فشار کم هوا سرعت ذرات کم شده و بیشتر ذرات رنگ در روی سطح می‌نشیند در این سیستم بازده انتقال در حدود ۶۵ تا ۹۰ درصد است. این پیستوله‌ها معمولاً به شکل کاسه بالا در بازار موجود هستند.

ویدئو شناخت پیستوله و آموزش کار با پیستوله

تماشا این ویدئو در برخی اپراتور ها با ترافیک نیم بها محاسبه می شود!

 

پیشنهاد آیچوب: آموزش ۰ تا ۱۰۰ رنگ چوب و ام دی اف

 

قابلیت سه تنظیم بودن پیستوله چیست؟

 سه تنظیم بودن پیستوله به رنگ‌کار اجازه می‌دهد تا کنترل بهتری در پاشش رنگ داشته باشد. امکان کنترل مناسب و با توجه به شرایط رنگ کاری، درنهایت کیفیت بالا در اجرای رنگ را در برخواهد داشت. اجازه دهید شما را بیشتر با این تنظیمات آشنا کنیم.

 در سال‌های گذشته پیستوله دو تنظیم در بازار موجود بود؛ اما امروزه پیستوله‌های سه تنظیم به‌عنوان راهکاری بهتر به فروش می‌رسند و گزینه‌ای بهتر هستند.

 در ادامه به معرفی هر یک از این بخش‌ها می‌پردازیم تا بدانید هر یک از این تنظیمات مربوط به چه بخشی هستند.

 

پیچ تنظیم پیستوله (مقدار خروجی رنگ)

پیچ تنظیم مقدار خروجی رنگ پیستوله

پیستوله

این پیچ تنظیم که معمولاً در پشت پیستوله و زیر کاسه قرار دارد به رنگ‌کار این امکان را می‌دهد که مقدار خروج رنگ از کاسه به سمت پیستوله را مشخص کند. استاد رنگ‌کار می‌تواند با توجه به نوع رنگ، غلظت آن و خروجی موردنیاز، پیچ را شل یا سفت کند.

پیچ تنظیم پیستوله (میزان فشار هوا)

 

پیچ تنظیم مقدار فشار هوا

 این پیچ در زیر دستگیره پیستوله و برای کم‌وزیاد کردن فشار هوای کمپرسور در زمان خروج از پیستوله استفاده می‌شود. در نمونه‌های قدیمی پیستوله این پیچ وجود ندارد و معمولاً نقاش‌ها با تا کردن شیلنگ هوای ورودی به پیستوله را کنترل می‌کردند.

 با توجه به غلظت رنگ و فاصله شما از قطعه کار، تصمیم می‌گیرید که فشار هوای ورودی به پیستوله تا چه حدی باشد.

 ما در دوره آموزشی رنگ‌کار ماهر کامل به این موضوع پرداختیم.

تنظیم گستره پاشش یا پرده رنگ

 

پیچ تنظیم گستره پاشش رنگ پیستوله

 پیچ نصب شده در قسمت چپ بدنه پیستوله رنگ‌پاش به شما امکان می‌دهد گستردگی پاشش را از حالت تیز و مستقیم به حالت پخش و تا عرض ۲۵ سانتی‌متر تنظیم کنید. فقط باید در نظر داشته باشید که در عرض‌های زیاد باید فشار باد را هم کمی بیشتر کنید تا رنگ دانه‌دانه پاشیده نشود.

 به‌اصطلاح به این حالت تف پاش هم گفته می‌شود.

 پیستوله دارای نازل‌های به شماره‌های مختلف است که در رنگ کاری خودرو رو رنگ چوب از پیستوله با نازل‌های ۱٫۶ و ۱٫۸ و ۲ استفاده می‌شود. این شماره‌ها مربوطه به قطر سوزن پیستوله است.

 در رنگ فوری از سوزن ۱٫۶ استفاده می‌شود و برای پاشش تمام پلی استر از سوزن ۲ استفاده می‌شود. البته بیشتر اساتید از سوزن ۱٫۸ برای تمامی این موارد استفاده می‌کنند.

 برای رنگ چوب پیشنهاد می‌کنیم از پیستوله با نازل ۱.۶ یا ۱.۸ استفاده کنید. بین این دو پیستوله فرق چندانی وجود ندارد.

آموزش تنظیم پیستوله بادی

 اجرای رنگ با پیستوله یکی از مهم‌ترین کارهایی است که یک رنگ‌کار چوب باید در اجرای درست آن مهارت و تجربه کافی داشته باشد.

 بعد از سنباده‌کاری درست و به‌اصطلاح زیر کار در آوردن، باید با پیستوله سیلر و کیلر و نیم پلی استر و همرنگی و… را روی چوب اجرا کنیم. در رنگ کاری خودرو هم شرایط به همین منوال هست و تفاوت چندانی بین رنگ کاری این دو وجود ندارد.

پیشنهاد آیچوب: مشکلات رایج در رنگ‌کاری با پیستوله نقاشی

تنظیم پیستوله رنگ

 قبل از شروع به رنگ کاری با پیستوله، باید تنظیمات مربوط به پیستوله را انجام دهید. این تنظیمات با توجه به نوع سازه، نوع رنگ، سردی و گرمی هوا، مقدار فشار هوا و… باید انجام شود.

 همان‌طور که در بالا اشاره کردیم، پیستوله‌های استاندارد موجود در بازار ایران از نوع سه تنظیم هستند. شما باید به استفاده از پیچ‌های تنظیم دستگاه (که عموماً سه تنظیم هستند) مواردی مانند تنظیم مقدار خروجی هوا، تنظیم مقدار خروجی رنگ و تنظیم گستره پاشش رنگ را انجام دهید.

غلظت رنگ پیستوله چقدر باید باشد؟

 غلظت رنگ هم باید به‌گونه‌ای باشد که امکان خروج از پیستوله را داشته باشد. اگر رنگ بیش از حد غلیظ باشد، به‌سختی خارج می‌شود و به اصلاح تف می‌شود.

 همچنین اگر رنگ بیش از حد شل (رقیق) باشد، امکان شره کردن آن وجود دارد.

استاندارد غلظت رنگ پیستوله این است که بعد از ترکیب رنگ با تینر (حلال) نه به اندازه ای غلیظ باشد که مانند نخ از هم زن آویزان شود و نه مانند آب شل و روان و بدون مواد باشد.

به طور کلی، غلظت رنگ باید در یک محدوده مناسب باشد تا به خوبی از پیستوله خارج شود و روی سطح مورد نظر به طور یکنواخت و بدون خطوط یا لکه‌های ناخواسته پخش شود.

اگر رنگ بسیار غلیظ باشد، ممکن است جریان آن در پیستوله مسدود شود و اگر رنگ بسیار رقیق (شل) باشد، قدرت پوشش و کیفیت رنگ آمیزی کاهش می‌یابد.

برای اینکه بدانید مقدار استاندارد ترکیب رنگ و حلال آن چگونه است، از راهنمای موجود روی قوطی رنگ استفاده کنید و اگر این راهنما وجود نداشت، با بخش فنی شرکت تولیدکننده رنگ تماس بگیرید و پرسش‌های خود را مطرح کنید.

در ویدئو منتشر شده در همین مقاله به صورت ویدئویی امکان تماشای غلظت استاندارد رنگ پیستوله را خواهید داشت.

پیشنهاد مطالعه بیشتر: خطرات استفاده از پیستوله رنگ‌کاری چیست؟

غلظت رنگ پیستوله برقی

غلظت رنگ پیستوله برقی هیچ تفاوتی با پیستوله بادی ندارد. اما اگر پیستوله برقی که دارید کاسه پایین است، پیشنهاد می کنیم رنگ کمی غلیظ تر است پیستوله بادی بسازید.

در کل پیستوله های برقی به دقت و کیفیت پیستوله بادی رنگ نمی پاشند. ما در مقاله ای جداگانه به تفاوت بین پیستوله برقی و بادی پرداخته بودیم. پیشنهاد می کنیم این ویدئو را تماشا کنید.

 

 

نکته‌هایی که باید قبل از رنگ کاری با پیستوله رعایت کنید

 قبل از رنگ کاری با پیستوله این نکته‌ها را رعایت کنید تا درنهایت به نتیجه‌ای درست دست پیدا کنید.

 * قبل از شروع رنگ کاری اجازه دهید که کمپرسور هوا از هوا پر شود و یک‌بار دستگاه خاموش شود.

 * در مسیر خروجی هوا حتماً از فیلتر تصفیه هوا مخصوص کمپرسور هوا استفاده کنید تا ذرات آب و روغن داخل کمپرسور به پیستوله راه پیدا نکند.

 * از تمیز بودن پیستوله و عملکرد صحیح همه بخش‌های آن مطمئن شوید.

 * در هنگام رنگ کاری با پیستوله حتماً از هواکش‌های قوی استفاده کنید تا در اثر یک جرقه کوچک، انفجار صورت نگیرد.

 * قبل از استفاده پیستوله، سطح کار را عاری از هرگونه گردوغبار کنید.

آموزش تنظیم پیستوله بادی

آموزش رنگ آمیزی چوب با پیستوله

در این بخش به آموزش کار با پیستوله رنگ کاری برای اجرای رنگ بر روی ورق صاف چوبی می‌پردازیم. همان‌طور که می‌دانید، رنگ کاری صندلی چوبی با رنگ کاری صفحه چوبی متفاوت است و هرکدام نکته‌های مخصوص به خود را دارند.

زاویه نادرست در زمان رنگ کارن با پیستوله

 برای رنگ کاری ورق پیستوله را به‌گونه‌ای تنظیم کنید که گستره پاشش رنگ آن بین 12 تا 17 سانتی‌متر باشد (برای رنگ ورق چوبی). نازل را بچرخانید تا پاشش به‌صورت عمودی انجام شود.

 در مرحله بعد از پایین ورق شروع به رنگ کاری کنید. روشی که در تصویر بالا مشاهده می‌کنید اشتباه است. شما باید از پایین صفحه یا از نزدیک‌ترین قسمت به خودتان شروع به رنگ کاری کنید و به جلو پیشروی کنید تا گرد رنگ بر روی کار ننشیند.

پیشنهاد آیچوب: آموزش رنگ چوب به روش سیلر و کیلر و پلی استر

جهت پاشش درست با پیستوله

 در موقع پاشیدن حرکت پیستوله باید کاملاً موازی سطح باشد حرکت‌دادن پیستوله در روی کار به‌صورت قوسی باعث می‌شود فاصله پیستوله نسبت به سطح در وسط کم شده و در کناره‌ها زیاد شود و این خود باعث شکم دادن رنگ در وسط می‌شود.

 تقریباً می‌توان گفت یاد بگیرید که مثل یک ربات پیستوله را در محور حرکت دهید.

فاصله مناسب پیستوله تا سطح کار

 فاصله پیستوله تا سطح کار باید به‌اندازه و مناسب باشد. فاصله کم باعث تراکم زیاد رنگ گردیده و شره می‌کند (از سطح) و فاصلهٔ زیاد بالعکس باعث پراکندگی رنگ گردیده سطح رنگ دانه‌دانه یا زبر می‌شود.

 به عبارتی به علت فاصله زیاد پیستوله با سطح رنگ قبل از اینکه به سطح برخورد کند به علت تماس زیاد با هوا پودر می‌شود و بعد از نشستن روی کار سطح را زبر می‌کند.

 فاصلهٔ مناسب با توجه به انواع مختلف رنگ و غلظت‌های گوناگون بین ۲۰ الی ۳۰ سانتیمتر در نظر گرفته شده است. در هر حرکت حدود ۵۰% از قسمت رنگ شده با حرکت قبلی مجدداً تحت پوشش حرکت جدید قرار گیرد.

 علت این امر تراکم متفاوت پاشیدگی رنگ از پیستوله است. برای مثال شما می‌توانید حداقل به‌اندازه یک وجب پیستوله را از کار فاصله دهید. البته همان‌طور که گفته شد، این فاصله با توجه به شرایط رنگ کاری متفاوت خواهد بود.

روش درست پاشش رنگ با پیستوله

ترفند های کار با پیستوله رنگ

 درجه حرارت رنگ هنگام پاشیدن و همچنین درجه حرارت قطعه کار در کیفیت کار نقش مهمی ایفا می‌کنند درجه حرارت رنگ در موقع پاشیدن ۲۲ درجه سانتیگراد و قطعه کار از ۲۲ تا ۳۰ درجه توصیه می‌شود. در روزهای سرد زمستانی سعی کنید پاشش را انجام ندهید و به یک روز آفتابی موکول کنید و یا اینکه دمای کارگاه را به‌اندازه کافی برسانید.

 فشار هوای لازم جهت پودر کردن رنگ به جنس و غلظت رنگ بستگی دارد فشار هوای خیلی کم‌رنگ را کاملاً گرد نکرده و سطح رنگ شده چروک بر می‌دارد و فشار هوای زیاد سطح رنگ شده دانه می‌زند پیستوله باید طوری تنظیم شود که هوا و رنگ به یک نسبت متعادل مخلوط و از درپوش پیستوله خارج شود.

 حتماً از جوراب زنانه نازک برای فیلترکردن رنگ ورودی به پیستوله استفاده کنید و بعد از یک دوره رنگ‌کاری، جوراب را تعویض نمایید.

 در پایان پس از اتمام کار، حتماً پیستوله را با استفاده از حلال مناسب تمیز کنید. به‌عنوان‌مثال اگر با پیستوله رنگ روغنی پاشیدید، از بنزین برای تمیزکردن ابزار استفاده کنید.

 اگر از رنگ فوری استفاده کردید، با استفاده از تینر فوری اقدام به تمیزکاری پیستوله کنید. در آیچوب مطلبی جامع در مورد تمیزکاری پیستوله برای شما تهیه کردیم که حتماً موردتوجه شما قرار خواهد گرفت.

پیشنهاد آیچوب جدول نسبت ترکیب رنگ و تینر برای پیستوله (نسبت ترکیب کیلر و تینر)

نازل پیستوله

همچنین اگر علاقه‌مند به یادگیری مباحث رنگ‌کاری چوب و آموزش‌ها و ترفندهای رنگ چوب هستید، نوشته‌های مربوط به آموزش رنگ چوب را از دست ندهید. امیدوارم سری مطالب آموزشی موردتوجه شما قرار گیرد.

پیشنهاد مطالعه بیشتر: آموزش تمیزکاری پیستوله رنگ‌کاری و دلایل گرفتگی نازل پیستوله رنگ‌کاری و راه حل آن

پاسخ به پرسش ها در مورد پیستوله

 ۱. تنظیمات پیستوله رنگ‌کاری چگونه است؟

 برای تنظیم پیستوله باید با سه پیچ موجود روی پیستوله تنظیمات را انجام دهید. یکی از پیچ‌ها برای تنظیم فشار هوای خروجی و پیچ دیگر برای تنظیم مقدار رنگ خروجی رنگ است.

یک پیچ هم در کنار بدنه پیستوله وجود دارد که از آن می‌توان برای تنظیم گستره پاشش استفاده کرد.

 ۲. بهترین نازل برای رنگ‌کردن چوب کدام است؟

 برای رنگ‌کردن چوب (سیلر و کیلر و نیم پلی‌استر) می‌توان از نازل‌های ۱.۶ و ۱.۷ و ۱.۸و ۲ استفاده کرد. البته برای پاشش سایه (سایه کاری) داشتن پیستوله ۰.۵ انتخابی مناسب است. از میان پیستوله برق و بادی، بدون شک پیستوله بادی انتخابی بهتر است.

 ۳. بهترین دما برای اجرای رنگ با پیستوله چقدر است؟

 برای اجرای رنگ با پیستوله بهتر است دمای اتاق رنگ بین ۲۵ تا ۳۰ درجه سانتی‌گراد باشد. البته باید به رطوبت فضا هم توجه داشت. اگر رطوبت هوا بیشتر از ۵۰ درصد باشد، احتمال سفیدک‌زدن رنگ افزایش می‌یابد. پیشنهاد می‌کنیم در روزهای بارانی و روزهایی که رطوبت هوا زیاد است رنگ نپاشید.

منبع: آیچوب

447 نظر در “آموزش تنظیم پیستوله رنگ | آموزش رنگ آمیزی با پیستوله

  1. Kianpour گفت:

    سلام میشه از پیسوله برای رنگ پلاستیکی نیز استفاده کرد?

    1. آیچوب گفت:

      سلام بله امکانش هست
      اما معمولا پیستوله های اختصاصی این کار وجود داره که میزان خروجی رنگش بیشتره.
      شماره نازل رنگ چوب ۱٫۸ هست.
      کلمه پیستوله رو در سایت آیچوب جستجو کنید. مطلبی در مورد سرویس پیستوله وجود داره . شماره نازل رو میتونید اونجا ببینید.

  2. مصطفی گفت:

    سلام میخواستم رنگ طلایی رو واسه رنگ کردن حفاظ استفاده کنم واسه همین کیلر و پودر رنگ طلایی رو با تینر رقیق کردم تا با پیستوله به نرده ها بپاشم ولی متاسفانه رنگ هم تیره میشه و هم شره میکنه لطفا یه راهکار بدین بهم دوستان

    1. آیچوب گفت:

      سلام
      اینکه رنگ تیره میشه، نمیدونم دلیلش چیه ولی شره کرده رنگ در این موارد به چند دلیل هست:
      ۱٫رنگ بیش از حد رقیق شده
      ۲٫ فشار باد زیاده
      ۲٫ میزان خروجی رنگ از پیستوله بیش از حد هست
      در مجنوع استفاده از پیستوله بر روی سازه های عمودی، نیاز به مهارت بالایی داره تا کار شره نکنه.

      1. مصطفی گفت:

        ممنون از پاسختون ، من شغلم رنگ آمیزیه و رنگای ساده کار میکنم ولی تا حالا با کیلر کار نکدذه بودم و رنگ فروشی بهم این پیشنهادو داد غلظت رنگم مناسبه پیچ تنظیم باد پیستوله هم رو تنظیم کردم ولی کیلری که با پودر درست کردم خوب طلایی نشد یعنی رنگ طلایی از کیلر جدا میشه و همش باید مخلوط بشه تا طلایی بشه و وقتی که روی سطح میزنم سیاه میشه و شره میکنه چون تا حالا با کیلر کار نکرده بودم نمیدوتم با کار رنگای دیگه فرق داره لطفا بهم طریقه ی آماده کردن و اجرای کیلر رو بگین

        1. آیچوب گفت:

          خواهش می کنم
          باید از یکی از دوستان در این زمینه بپرسم تا شاید راهکا رمناسب ارائه بشه.

        2. علیرضا گفت:

          به جای تینر از بنزین استفاده کنید

  3. موسی گفت:

    سلام
    من میخوام دیوار حیاط رو رنگ بزنم که تقریبا ۱۳۰ متر مربع میشه
    میخواستم ببینم چه رنگی میتونم استفاده کنم و
    حتما باید از پرایمر برای زیرسازی استفاده کنم یانه.
    توضیح اینکه جنس دیوار سیمان سیاه پاششی هست.(سطح سیمان زبر هست)

  4. امید گفت:

    سلام
    چون تا به حال با اپوکسی کار نکردم میخواستم بپرسم آیا رزین اپوکسی cr205رو میشه با پیستوله پاشید یا خیر با تشکر

    1. آیچوب گفت:

      سلام
      اطلاعی ندارم.

  5. علی گفت:

    سلام
    ایا بتونه پایه اب رو میشه با پیستوله پاشید
    یا چه بتونه ای رو میشه با پیستوله پاشید بطوریکه درزارو پر کنه؟
    ممنون

    1. امیر غفرانی گفت:

      سلام
      تنها بتونه قابل پاشش بتونه فوری هست این بتونه هم بیشار برای صاف کردن سطح به کار میره نه پر کردن درز.بهتره بتونه سیریشی بسازید کار کامل بتونه کنید بعد سنباده بزنید و در آخر بتونه فوری استفاده کنید.لازم به ذکر هست بتونه فوری برای کارهایی با رنگ پوششی کاربرد داره

  6. میثم بهپور گفت:

    سلام در جواب جواد موسوی برای رنگ کردن سطوح پلاستیکی بعد از اینکه سطح کار رو رنگ کردید و خشک شد کارتون باید دو دست سیلر کیلر یا همون براق کننده بخوره
    بطوری که یه دست میزنید تا کاملا خشک بشه و برای اطمینان یه دست سیلر کیلر هم بزنید من امتحان کردم جواب داده.

  7. Mehdi گفت:

    از موقعی که سایتو آپدیت کردین با موبایل نمیشه بصورت کامل تو سایت کنکاش کرد.

    1. آیچوب گفت:

      مهدی عزیز
      در تلاش هستیم این مشکل رو حل کنیم.

    2. حمید گفت:

      اگه گوشی رو افقی بگیرید ، اکثر مواقع مشکل حله

  8. جواد موسوی گفت:

    با درود و عرض ادب ، من میخوام با رنگ فوری قاب های پلاستیکی رنگ کنم ، ولی وقتی پاشش رنگ تمام میشود و پلی استر رو میزنم بعد از خشک شدن رنگ با ناخن به سادگی کنده میشه، برای جلوگیری از این اتفاق از چسب سپر ماشین استفاده کردم ، استقامت رنگ کمی بهتر شد ولی بازم جوابگو نبود ، ازتون درخواست دارم اگر راهکاری دارید لطف کنید به من کمک کنید . سپاس

    1. امیر غفرانی گفت:

      @جواد موسوی,
      سلام
      مواد پلاستیکی رنگ خاص خودشون دارن مثل خانواده ABS یا PP که رنگ مخصوص به خودشون دارن

    2. پارساparsakia90 گفت:

      از نظر من باید با سمباده ۶۰۰به خوبی مات شود وبد کاملا شسته و خشک کنید بد استر پلاستک طوسی اتومیلی بپاشید استر که خشک شد دوباره سمباده ۸۰۰بکشید روی استر بد شروع به رنگ امیزی کنید تضمینیه

      1. آیچوب گفت:

        سپاس از همراهی شما دوست عزیز.

  9. ناصر گفت:

    سلام،
    برای رنگ کردن صفحه با جنس pvc چه رنگی مناسبه و جواب میده،
    اسم شرکت و نحوه استفاده اونو بگید. ممنون میشم در ضمن قیمتش هم برام مهمه.

    1. آیچوب گفت:

      @ناصر,
      سلام
      در این زمینه تخصص ندارم دوست عزیز .

    2. امید گفت:

      شما باید از رنگهای سری ۲۱ استفاده کنید که نیاز به کیلر هم ندارد و به خودیه خود هم مقاومتش بالاست هم براقیت دارد ولی رنگ زدنش حتما باید با پیستوله و با فشار مناسب صورت بگیرد

  10. فرزین گفت:

    با سلام
    به تازگی کارگاه نقاشی کوچکی جهت رنگ مبلمان و سازه های مشابه راه اندازی کردم. متاسفانه اطلاعات کاملی در این رابطه ندارم و نقاشی که استخدام کردم نیز دارای مهارت کافی نمیباشد. در حال حاضر برای نقاشی مبلمان ابتدا از سنباده و دستگاه لرزان استفاده میکنیم که این کار باعث صرف زیادی زمان و همچنین کار انطور که میبایست صاف و صیقلی نمیشود، خصوصا نواحی گل دار مبلمان… ایا روشی هست که بتوان سرعت و کیفیت کار را بالا برد؟؟
    با تشکر

  11. رضا گفت:

    سلام برای آموزش …… هستید لطف میکنید شماره تماس بدین

    1. آیچوب گفت:

      @رضا,
      چه آموزشی دوست عزیز؟

  12. فائزه گفت:

    با سلام و احترام
    من میخوام چوب بدون روکش ام دی اف شش میل رو بعد از برش لیزر رنگ کنم
    چند باری امتحان کردم روی چوب بعد از سمباده زدن راحت تر رنگ میگیره اما اون قسمتی از چوب که با لیزر برش میخوره یعنی در حقیقت میسوزه رنگ به سختی میگیره اذیتم میکنه
    به نظرتون چیکار کنم که اون قسمت راحت تر رنگ بگیره

  13. میلاد گفت:

    ممنون از اطلاعات مفیدتون.
    برای رنگ کاری گاه به گاه، کمپرسور با چه حجمی مناسبه؟ مثلا بخوایم یه سطح 1 متر در 1.5 متر رو رنگ کنیم.

    1. آیچوب گفت:

      @میلاد,
      سلام دوست عزیز
      50 لیتری برای شما مناسبه
      حتی در متراژ بالاتر هم کارایی مناسبی داره.

  14. كاويان گفت:

    @امير غفراني
    اقا امير دم شما گرم مرسي از راهنمايتون.

  15. امیر غفرانی گفت:

    @مهدی,
    سلام
    نه

  16. مهدی گفت:

    سلام میشه با شیشه شور هم سیلر کیلر نیم پلی استر زد {برای تخته نرد}

  17. كاويان گفت:

    سلام مجدد،
    طبق فرمايشات ديروز شما يكم با دستگاه سرو كله زدم و احساس ميكنم اينسري بهتر بتونم انجامش بدم.
    فقط يك سوالي داشتم.سري اول كه رنگ زدم و خراب شد و شره كرد رو ميخواستم با سمباده پاك كنم ولي متاسفانه متوجه شدم كه با وجود اينكه ٣ روز از رنگكاري ميگزره رنگ عين چسب با فشار ناخن از روي كار بلند ميشه. محض ياداوري دارم دچرخه رنگ ميكنم با رنگ ماشين. مشكل از كار منه يا نوع رنگ؟
    و سوال بعدي اينكه نقاشاي ماشين ميگن برات رنگ كوره اي ميزنيم يعني چي؟ يعني رنگ خاصي هست؟ يا بعد رنگ ميزارن تو كو ره؟ والا جاهاي كه اينو گفتن به كارگاهشون نميخورد كوره داشته باشن.
    پيشاپيش مرسي از پاسخگويتون.

    1. امیر غفرانی گفت:

      @كاويان,
      سلام
      خشک کن رمگ کم زدید تو فصل سرما مقدار خشک کن 2 برابر میکنن
      رنگ کوره ای چسبندگی بهتری داره و رنگ اصطلاحا لول(level)تر میشه یعنی سطحش یکدست تر میشه اما معمولا کوره ای با 180 درجه دما نیاز داره و اون کسایی که حرف از رنگ کوره ای زدن از رویاهاشون استفاده کردن

  18. کاویان گفت:

    نه مشکل حلال نیست چون خود رنگ ساز داد. و نسبت ها رو هم خودش گفت ولی نتیجتن رقیق تر از اونی شد که در دفترچه راهنمای دستگاه نوشته بود که مجبور شدم سری دوم ترکیبهارو کم کنم.
    راستی پس رنگ روغنی رو اگه نباید با تینر قاتی کرد پس ار چی باید جای تینر استفاده کرد؟
    واقعا نمیفهمم مشکل دستگاهم هست یا ناواردی من.

  19. مرجان گفت:

    میخواستم ببرم همون اول میبردم. بهرحال ممنون از راهنماییتون

    1. امیر غفرانی گفت:

      @مرجان,
      سلام خانم محترم حالا چرا عصبانی میشید من با این که کارامو خودم رنگ می کنم و وسایل رنگ کارین نسبتا کامل هستن سمت رنگ ماشین نمیرن شما خیلی دل گنده هستین که اینکارو شروع کردید اونم با پیستوله برقی
      اول اینکه با پیستوله برقی نمیشه دوم اینکه اول باید بتونه سنگی بزنید بهد پوستاب بعد رنگ و در آخر کیلر پلی یورتان.نه این که این کار از عهده یه خانم بر نیاد اما بدون آموزش و امکانات شدنی نیست

  20. کاویان گفت:

    سلام و خسته نباشید
    واقعا پاسخگوییاتون منقلب کرد دستسون درد نکنه.
    من یه مشکل اساسی دارم و به کمکتون نیازمندم.
    من یک دستگاه رنگ پاش خونهگی خریدم (هائوپن ez-1100) میخوام باهاش یه دوچرخه رنگ کنم واسه همین رفتم رنگ ماشین خریدم با خشک کن و تینر. زیر سازه هم کردم ولی وقتی رنگ کاریو انجام دادم کل کار خراب شد.
    رنگ کامل پودر نمیشد و نقطه نقطه پرت میشد واسه همین مجبور بودم که پیستوله رو بیشتر نکه دارم که باعث شره شدن رنگ شد.
    مشکل کجاس؟ چیکار کنم؟ رنگشم به نسبت گرون بود. 🙁

    1. امیر غفرانی گفت:

      @کاویان,
      سلام
      رنگ پاش های برقی قدرت مناسبی برای رنگ ندارن منظورم رنگ های فوری و دو جزئی هست.اما جدا از بحث قدرت دستگاه این مشکل ممکنه بدلیل غلظت بالای رنگ هم اتفاق بیوفته.برای پوشوندن یک سطح گاهی اوقات باید چند بار رنگ کاری انجام شه نه اینکه رو یک نطقه زیاد عمل پاشش انجام بدیم تو چند نوبت با فاصله زمانی مناسب که با توجه به نوع رنگ متفاوت هست مثلا رنگهای سلولزی شاید یک دقیقه کافی باشه اما رنگ پلی یورتان که شما هم تهیه کردید زمان بیشتری نیاز داره

    2. آیچوب گفت:

      سلام
      رنگپاش های برقی و خرطومی به دلیل نوع عملکردی که دارند برای پاشش رنگ چندان حرفه ای نیستند
      نه فشار کافی رو برای رنگ تولید می کنند و نه حالت پودری استاندارد کارهای رایج رو امکان تامین دارند
      برای رنگ حصار و درب های فلزی و کارهای معمولی شاید مناسب باشه اما برای کارهایی که انتظار یک رنگ خوب رو داریم خیر
      در مورد رنگ باید دقت کنید رنگتون تینری هست یا روغنی
      هر یک حلال مربوط به خود رو دارند
      مثلا رنگ روغنی رو اگر با تینر قاطی کنید رنگ رو ژله می کنه و امکان پاشش فراهم نمیشه
      یکی از دلایل می تونه این باشه. دلیل دیگر عدم رعایت نسبت مناسب حلال و رنگ هست که با توجه به فشار پایین رنگ پاش های برقی امکان خروج مناسب از نازل رو فراهم نمی کنه
      اگر مشکل حلال ندارید رنگ رو رقیق تر کنید

برای ثبت نظر لطفا وارد اکانت خود شوید ( عضویت رایگان است )