آموزش, پیستوله رنگ‌کاری, رنگ‌کاری

آموزش تنظیم پیستوله رنگ | آموزش رنگ آمیزی با پیستوله

آموزش کار با پیستوله و تنظیمات پیستوله

 آموزش کار با پیستوله بادی یکی از مهم‌ترین موارد در آموزش رنگ چوب است. تا زمانی که کار با پیستوله بادی را بلد نباشید، نمی‌توانید به نتیجه‌ای درست در رنگ برسید.

 رنگ کاری با پیستوله یکی از چالش‌های پیشروی هر رنگ‌کار است. پیستوله یکی از ابزارهای مهم و لازم در رنگ‌کاری چوب است. در این مطلب به چگونگی استفاده از پیستوله، نوع تنظیمات و ترفندهای رنگ‌آمیزی با پیستوله می‌پردازیم.

 اگر با انواع پیستوله و سیستم‌های رنگ‌پاش آشنایی کامل ندارید، پیشنهاد می‌کنم مطلب انواع پیستوله و سیستم‌های رنگ رسانی را مطالعه کنید.

 در رنگ کاری چوب، پیستوله ابزاری مهم و پرکاربرد است که با استفاده از آن می‌توان اجرای رنگ را سریع‌تر و باکیفیت‌تر از روش‌هایی مانند غلتک و قلم‌مو انجام داد. سیستم عملکرد پیستوله رنگ‌پاش رایج مورداستفاده در رنگ چوب و خودرو بر پایه (Hvlp) است.

 در پیستوله‌های HVLP به علت حجم زیاد و فشار کم هوا سرعت ذرات کم شده و بیشتر ذرات رنگ در روی سطح می‌نشیند در این سیستم بازده انتقال در حدود ۶۵ تا ۹۰ درصد است. این پیستوله‌ها معمولاً به شکل کاسه بالا در بازار موجود هستند.

قابلیت سه تنظیم بودن پیستوله چیست؟

 سه تنظیم بودن پیستوله به رنگ‌کار اجازه می‌دهد تا کنترل بهتری در پاشش رنگ داشته باشد. امکان کنترل مناسب و با توجه به شرایط رنگ کاری، درنهایت کیفیت بالا در اجرای رنگ را در برخواهد داشت. اجازه دهید شما را بیشتر با این تنظیمات آشنا کنیم.

 در سال‌های گذشته پیستوله دو تنظیم در بازار موجود بود؛ اما امروزه پیستوله‌های سه تنظیم به‌عنوان راهکاری بهتر به فروش می‌رسند و گزینه‌ای بهتر هستند.

 در ادامه به معرفی هر یک از این بخش‌ها می‌پردازیم تا بدانید هر یک از این تنظیمات مربوط به چه بخشی هستند.

ویدئو شناخت پیستوله و آموزش کار با پیستوله

تماشا این ویدئو در برخی اپراتور ها با ترافیک نیم بها محاسبه می شود!

 

 

 

مقالات و ویدئوهای بیشتر در مورد پیستوله رنگ‌کاری را می‌توانید در لینک‌های زیر دنبال کنید:

معرفی و راهنمای انتخاب انواع پیستوله‌های رنگ‌پاشی
آموزش نحوه رنگ‌کاری با پیستوله بادی و آموزش تنظیم پیستوله رنگ
مقایسه پیستولهٔ بادی و پیستولهٔ برقی و راهنمای انتخاب بین این دو
مشکلات رایج در رنگ‌کاری با پیستوله نقاشی
دلایل گرفتگی نازل پیستوله رنگ و روش حل آن
خطرات استفاده از پیستوله رنگ‌کاری چیست؟
آموزش تمیزکاری پیستوله رنگ‌کاری
جدول نسبت ترکیب تینر با رنگ (روغنی، فوری و نیم‌پلی‌استر) در پیستوله بادی
روش اجرای صحیح نیم‌پلی‌استر با پیستوله و قلم‌مو و غلتک چیست؟
آموزش رنگ‌کردن چوب با سیلر کیلر و پیستوله بادی

 

پیچ تنظیم پیستوله (مقدار خروجی رنگ)

پیچ تنظیم مقدار خروجی رنگ پیستوله

پیستوله

این پیچ تنظیم که معمولاً در پشت پیستوله و زیر کاسه قرار دارد به رنگ‌کار این امکان را می‌دهد که مقدار خروج رنگ از کاسه به سمت پیستوله را مشخص کند. استاد رنگ‌کار می‌تواند با توجه به نوع رنگ، غلظت آن و خروجی موردنیاز، پیچ را شل یا سفت کند.

پیچ تنظیم پیستوله (میزان فشار هوا)

 

پیچ تنظیم مقدار فشار هوا

 این پیچ در زیر دستگیره پیستوله و برای کم‌وزیاد کردن فشار هوای کمپرسور در زمان خروج از پیستوله استفاده می‌شود. در نمونه‌های قدیمی پیستوله این پیچ وجود ندارد و معمولاً نقاش‌ها با تا کردن شیلنگ هوای ورودی به پیستوله را کنترل می‌کردند.

 با توجه به غلظت رنگ و فاصله شما از قطعه کار، تصمیم می‌گیرید که فشار هوای ورودی به پیستوله تا چه حدی باشد.

 ما در دوره آموزشی رنگ‌کار ماهر کامل به این موضوع پرداختیم.

تنظیم گستره پاشش یا پرده رنگ

 

پیچ تنظیم گستره پاشش رنگ پیستوله

 پیچ نصب شده در قسمت چپ بدنه پیستوله رنگ‌پاش به شما امکان می‌دهد گستردگی پاشش را از حالت تیز و مستقیم به حالت پخش و تا عرض ۲۵ سانتی‌متر تنظیم کنید. فقط باید در نظر داشته باشید که در عرض‌های زیاد باید فشار باد را هم کمی بیشتر کنید تا رنگ دانه‌دانه پاشیده نشود.

 به‌اصطلاح به این حالت تف پاش هم گفته می‌شود.

 پیستوله دارای نازل‌های به شماره‌های مختلف است که در رنگ کاری خودرو رو رنگ چوب از پیستوله با نازل‌های ۱٫۶ و ۱٫۸ و ۲ استفاده می‌شود. این شماره‌ها مربوطه به قطر سوزن پیستوله است.

 در رنگ فوری از سوزن ۱٫۶ استفاده می‌شود و برای پاشش تمام پلی استر از سوزن ۲ استفاده می‌شود. البته بیشتر اساتید از سوزن ۱٫۸ برای تمامی این موارد استفاده می‌کنند.

 برای رنگ چوب پیشنهاد می‌کنیم از پیستوله با نازل ۱.۶ یا ۱.۸ استفاده کنید. بین این دو پیستوله فرق چندانی وجود ندارد.

آموزش تنظیم پیستوله بادی

 اجرای رنگ با پیستوله یکی از مهم‌ترین کارهایی است که یک رنگ‌کار چوب باید در اجرای درست آن مهارت و تجربه کافی داشته باشد.

 بعد از سنباده‌کاری درست و به‌اصطلاح زیر کار در آوردن، باید با پیستوله سیلر و کیلر و نیم پلی استر و همرنگی و… را روی چوب اجرا کنیم. در رنگ کاری خودرو هم شرایط به همین منوال هست و تفاوت چندانی بین رنگ کاری این دو وجود ندارد.

تنظیم پیستوله رنگ

 قبل از شروع به رنگ کاری با پیستوله، باید تنظیمات مربوط به پیستوله را انجام دهید. این تنظیمات با توجه به نوع سازه، نوع رنگ، سردی و گرمی هوا، مقدار فشار هوا و… باید انجام شود.

 همان‌طور که در بالا اشاره کردیم، پیستوله‌های استاندارد موجود در بازار ایران از نوع سه تنظیم هستند. شما باید به استفاده از پیچ‌های تنظیم دستگاه (که عموماً سه تنظیم هستند) مواردی مانند تنظیم مقدار خروجی هوا، تنظیم مقدار خروجی رنگ و تنظیم گستره پاشش رنگ را انجام دهید.

غلظت رنگ پیستوله چقدر باید باشد؟

 غلظت رنگ هم باید به‌گونه‌ای باشد که امکان خروج از پیستوله را داشته باشد. اگر رنگ بیش از حد غلیظ باشد، به‌سختی خارج می‌شود و به اصلاح تف می‌شود.

 همچنین اگر رنگ بیش از حد شل (رقیق) باشد، امکان شره کردن آن وجود دارد.

استاندارد غلظت رنگ پیستوله این است که بعد از ترکیب رنگ با تینر (حلال) نه به اندازه ای غلیظ باشد که مانند نخ از هم زن آویزان شود و نه مانند آب شل و روان و بدون مواد باشد.

به طور کلی، غلظت رنگ باید در یک محدوده مناسب باشد تا به خوبی از پیستوله خارج شود و روی سطح مورد نظر به طور یکنواخت و بدون خطوط یا لکه‌های ناخواسته پخش شود.

اگر رنگ بسیار غلیظ باشد، ممکن است جریان آن در پیستوله مسدود شود و اگر رنگ بسیار رقیق (شل) باشد، قدرت پوشش و کیفیت رنگ آمیزی کاهش می‌یابد.

برای اینکه بدانید مقدار استاندارد ترکیب رنگ و حلال آن چگونه است، از راهنمای موجود روی قوطی رنگ استفاده کنید و اگر این راهنما وجود نداشت، با بخش فنی شرکت تولیدکننده رنگ تماس بگیرید و پرسش‌های خود را مطرح کنید.

در ویدئو منتشر شده در همین مقاله به صورت ویدئویی امکان تماشای غلظت استاندارد رنگ پیستوله را خواهید داشت.

پیشنهاد مطالعه بیشتر: خطرات استفاده از پیستوله رنگ‌کاری چیست؟

غلظت رنگ پیستوله برقی

غلظت رنگ پیستوله برقی هیچ تفاوتی با پیستوله بادی ندارد. اما اگر پیستوله برقی که دارید کاسه پایین است، پیشنهاد می کنیم رنگ کمی غلیظ تر است پیستوله بادی بسازید.

در کل پیستوله های برقی به دقت و کیفیت پیستوله بادی رنگ نمی پاشند. ما در مقاله ای جداگانه به تفاوت بین پیستوله برقی و بادی پرداخته بودیم. پیشنهاد می کنیم این ویدئو را تماشا کنید.

 

 

نکته‌هایی که باید قبل از رنگ کاری با پیستوله رعایت کنید

 قبل از رنگ کاری با پیستوله این نکته‌ها را رعایت کنید تا درنهایت به نتیجه‌ای درست دست پیدا کنید.

 * قبل از شروع رنگ کاری اجازه دهید که کمپرسور هوا از هوا پر شود و یک‌بار دستگاه خاموش شود.

 * در مسیر خروجی هوا حتماً از فیلتر تصفیه هوا مخصوص کمپرسور هوا استفاده کنید تا ذرات آب و روغن داخل کمپرسور به پیستوله راه پیدا نکند.

 * از تمیز بودن پیستوله و عملکرد صحیح همه بخش‌های آن مطمئن شوید.

 * در هنگام رنگ کاری با پیستوله حتماً از هواکش‌های قوی استفاده کنید تا در اثر یک جرقه کوچک، انفجار صورت نگیرد.

 * قبل از استفاده پیستوله، سطح کار را عاری از هرگونه گردوغبار کنید.

آموزش تنظیم پیستوله بادی

آموزش رنگ آمیزی چوب با پیستوله

در این بخش به آموزش کار با پیستوله رنگ کاری برای اجرای رنگ بر روی ورق صاف چوبی می‌پردازیم. همان‌طور که می‌دانید، رنگ کاری صندلی چوبی با رنگ کاری صفحه چوبی متفاوت است و هرکدام نکته‌های مخصوص به خود را دارند.

زاویه نادرست در زمان رنگ کارن با پیستوله

 برای رنگ کاری ورق پیستوله را به‌گونه‌ای تنظیم کنید که گستره پاشش رنگ آن بین 12 تا 17 سانتی‌متر باشد (برای رنگ ورق چوبی). نازل را بچرخانید تا پاشش به‌صورت عمودی انجام شود.

 در مرحله بعد از پایین ورق شروع به رنگ کاری کنید. روشی که در تصویر بالا مشاهده می‌کنید اشتباه است. شما باید از پایین صفحه یا از نزدیک‌ترین قسمت به خودتان شروع به رنگ کاری کنید و به جلو پیشروی کنید تا گرد رنگ بر روی کار ننشیند.

پیشنهاد آیچوب:

آموزش رنگ چوب به روش سیلر و کیلر و پلی استر

جهت پاشش درست با پیستوله

 در موقع پاشیدن حرکت پیستوله باید کاملاً موازی سطح باشد حرکت‌دادن پیستوله در روی کار به‌صورت قوسی باعث می‌شود فاصله پیستوله نسبت به سطح در وسط کم شده و در کناره‌ها زیاد شود و این خود باعث شکم دادن رنگ در وسط می‌شود.

 تقریباً می‌توان گفت یاد بگیرید که مثل یک ربات پیستوله را در محور حرکت دهید.

فاصله مناسب پیستوله تا سطح کار

 فاصله پیستوله تا سطح کار باید به‌اندازه و مناسب باشد. فاصله کم باعث تراکم زیاد رنگ گردیده و شره می‌کند (از سطح) و فاصلهٔ زیاد بالعکس باعث پراکندگی رنگ گردیده سطح رنگ دانه‌دانه یا زبر می‌شود.

 به عبارتی به علت فاصله زیاد پیستوله با سطح رنگ قبل از اینکه به سطح برخورد کند به علت تماس زیاد با هوا پودر می‌شود و بعد از نشستن روی کار سطح را زبر می‌کند.

 فاصلهٔ مناسب با توجه به انواع مختلف رنگ و غلظت‌های گوناگون بین ۲۰ الی ۳۰ سانتیمتر در نظر گرفته شده است. در هر حرکت حدود ۵۰% از قسمت رنگ شده با حرکت قبلی مجدداً تحت پوشش حرکت جدید قرار گیرد.

 علت این امر تراکم متفاوت پاشیدگی رنگ از پیستوله است. برای مثال شما می‌توانید حداقل به‌اندازه یک وجب پیستوله را از کار فاصله دهید. البته همان‌طور که گفته شد، این فاصله با توجه به شرایط رنگ کاری متفاوت خواهد بود.

روش درست پاشش رنگ با پیستوله

ترفند های کار با پیستوله رنگ

 درجه حرارت رنگ هنگام پاشیدن و همچنین درجه حرارت قطعه کار در کیفیت کار نقش مهمی ایفا می‌کنند درجه حرارت رنگ در موقع پاشیدن ۲۲ درجه سانتیگراد و قطعه کار از ۲۲ تا ۳۰ درجه توصیه می‌شود. در روزهای سرد زمستانی سعی کنید پاشش را انجام ندهید و به یک روز آفتابی موکول کنید و یا اینکه دمای کارگاه را به‌اندازه کافی برسانید.

 فشار هوای لازم جهت پودر کردن رنگ به جنس و غلظت رنگ بستگی دارد فشار هوای خیلی کم‌رنگ را کاملاً گرد نکرده و سطح رنگ شده چروک بر می‌دارد و فشار هوای زیاد سطح رنگ شده دانه می‌زند پیستوله باید طوری تنظیم شود که هوا و رنگ به یک نسبت متعادل مخلوط و از درپوش پیستوله خارج شود.

 حتماً از جوراب زنانه نازک برای فیلترکردن رنگ ورودی به پیستوله استفاده کنید و بعد از یک دوره رنگ‌کاری، جوراب را تعویض نمایید.

 در پایان پس از اتمام کار، حتماً پیستوله را با استفاده از حلال مناسب تمیز کنید. به‌عنوان‌مثال اگر با پیستوله رنگ روغنی پاشیدید، از بنزین برای تمیزکردن ابزار استفاده کنید.

 اگر از رنگ فوری استفاده کردید، با استفاده از تینر فوری اقدام به تمیزکاری پیستوله کنید. در آیچوب مطلبی جامع در مورد تمیزکاری پیستوله برای شما تهیه کردیم که حتماً موردتوجه شما قرار خواهد گرفت.

نازل پیستوله

همچنین اگر علاقه‌مند به یادگیری مباحث رنگ‌کاری چوب و آموزش‌ها و ترفندهای رنگ چوب هستید، نوشته‌های مربوط به آموزش رنگ چوب را از دست ندهید. امیدوارم سری مطالب آموزشی موردتوجه شما قرار گیرد.

پیشنهاد مطالعه بیشتر: آموزش تمیزکاری پیستوله رنگ‌کاری و دلایل گرفتگی نازل پیستوله رنگ‌کاری و راه حل آن

پاسخ به پرسش ها در مورد پیستوله

 ۱. تنظیمات پیستوله رنگ‌کاری چگونه است؟

 برای تنظیم پیستوله باید با سه پیچ موجود روی پیستوله تنظیمات را انجام دهید. یکی از پیچ‌ها برای تنظیم فشار هوای خروجی و پیچ دیگر برای تنظیم مقدار رنگ خروجی رنگ است.

یک پیچ هم در کنار بدنه پیستوله وجود دارد که از آن می‌توان برای تنظیم گستره پاشش استفاده کرد.

 ۲. بهترین نازل برای رنگ‌کردن چوب کدام است؟

 برای رنگ‌کردن چوب (سیلر و کیلر و نیم پلی‌استر) می‌توان از نازل‌های ۱.۶ و ۱.۷ و ۱.۸و ۲ استفاده کرد. البته برای پاشش سایه (سایه کاری) داشتن پیستوله ۰.۵ انتخابی مناسب است. از میان پیستوله برق و بادی، بدون شک پیستوله بادی انتخابی بهتر است.

 ۳. بهترین دما برای اجرای رنگ با پیستوله چقدر است؟

 برای اجرای رنگ با پیستوله بهتر است دمای اتاق رنگ بین ۲۵ تا ۳۰ درجه سانتی‌گراد باشد. البته باید به رطوبت فضا هم توجه داشت. اگر رطوبت هوا بیشتر از ۵۰ درصد باشد، احتمال سفیدک‌زدن رنگ افزایش می‌یابد. پیشنهاد می‌کنیم در روزهای بارانی و روزهایی که رطوبت هوا زیاد است رنگ نپاشید.

منبع: آیچوب

447 نظر در “آموزش تنظیم پیستوله رنگ | آموزش رنگ آمیزی با پیستوله

  1. شکیلا گفت:

    سلام خسته نباشید
    مطالبتون عالی هستند مخصوصا صفر تا صد رنگاری بر روی چوب
    اگر فیلمی آموزشی با همین موضوع دارید ممنون میشم معرفی کنید که بتونم ببینم..
    من وسایل چوبی رو بعد از سمباده سیلر میزنن و بعد بتونه و باز سیلر و بعد کل کار رو رو با اکریلیک رنگ میزنم و بعد از خشک شدن نیمه پلی استر میزنم…به نظرتون کیفیت و مقاومت وسایل چوبی برای استفاده در خونه خوب میشه؟
    و اینکه یک دست نیم پلی استر بزنم کافی یا دو دست در اخر بزنم کیفیت کار رو بیشتر میکنه؟
    بازهم ممنون از شما

    1. آیچوب گفت:

      درود بر شما شکیلا گرامی
      فیلم آموزشی در این مورد نداریم
      بله
      همین روشی که انجام میدید خوب هست
      دو دست به فاصله ۲ دقیق اجرا کنید خوبه…

  2. علیرضا گفت:

    سلام
    حال شما
    خسته نباشید
    من میخواستم پیستوله ای بخرم که هم رنگ پاش باشه و هم کنیتکس
    میشه یه مارک خوب از نوع بادی بهم معرفی کنید که هزینه زیادی هم نداشته باشه

    ممنون میشم.

    1. آیچوب گفت:

      سلام
      سلامتی، سپاس از شما
      امکان این کار نیست. سوزن پیستوله رنگ پاشی بسیار کوچکتر از پیستوله کنیتکس هست.
      مجبور هستید دو پیستوله جداگانه تهیه کنید.

      1. prn گفت:

        سلام.بعد از پاشش نیم پلی استر روی چوب .حباب میزنه مشکل از چیه؟

        1. آیچوب گفت:

          درود بر شما دوست عزیز

          ایجاد حباب در نیم پلی استر به عوامل زیادی بستگی دارد و نمی‌توان مشخصاً یک مورد خاصی را اشاره نمود؛ اما از دلایل شایع ایجاد حباب روی نیم پلی استر می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

          هاردنر بیش‌ازاندازه استاندارد به نیم پلی استر اضافه‌شده است.

          محلول نیم پلی استر با شدت زیاد هم خورده است و در داخل مایع قبلاً حباب‌های بسیار ریز ایجادشده است.

          نیم پلی استر با قلم مو اجرا شده و حرکت رفت و برگشتی سریعی وجود داشت.

          تینری که استفاده کردید از کیفیت خوبی برخوردار نبود.

          در داخل مخزن رطوبت وجود داشت است.

          اطلاعات بیشتر:

          پرسش و پاسخ مشکلات اجرای رنگ نیم پلی استر چوب! مشکل شما چیست؟

      2. امیر گفت:

        با سلام و خسته نباشید و سپاس از اینکه وقت میگذارید و جواب دوستان را با حوصله میدهید ، دوست عزیز من یک آماتور هستم و میخوام برای رنگرزی چوب پیستوله تهیه کنم و سوالم این هست که بهترین شماره نازل برای پاشش کدام هست و آیا مارک مشخصی را میشناسید برای پیستوله که زیاد هزینه نکنم . سپاسگزارم از شما و تیم ایچوب

        1. آیچوب گفت:

          درود بر شما امیر عزیز
          برای پیستوله هایی تا رنج قیمت ۲۵۰ تومن نمیشه برند خاصی رو معرفی کرد، معمولا همه در یک سطح هستند؛ اما هیوندای محصولات پنوماتیک خوبی داره
          نازل ۱.۸ برای رنگ های متداول چوب مناسب هست.

  3. حامد گفت:

    با عرض سلام و خسته نباشید
    یه سوال داشتم، فرق پیستوله دو تنظیم و سه تنظیم در چیست و تنظیم سوم که برای فشار باد هست چه تاثیری در کیفیت رنگ آمیزی دارد؟
    در ضمن من آماتور هستم به نظر شما دو تنظیمه خریداری کنم یا سه تنظیمه؟
    با تشکر

    1. آیچوب گفت:

      درود بر شما حامد عزیز
      در سه تنظیم قابلیت تنظیم فشار هوا رو دارید و در دو تنظیم ندارید.
      بدون تنظیم درست فشار هوا نمیتونید به نتیجه دلخواه برسید.
      به هیچ عنوان دو تنظیم خریداری نکنید.

  4. علی گفت:

    سلام و عرض ادب
    خسته نباشین
    بنده پوششی رو نیاز دارم که سمباده خور و پولیش خور باشه
    و نهایت براقی رو در نازکترین حالت داشته باشه
    از کیلر پلی اورتان اروماتیک ترکیه استفاده میکنم
    لطفا راهنماییم کنین برای چوب

    1. آیچوب گفت:

      سلام دوست گرامی
      میتونید از کیلر دوقلو هم استفاده کنید… تمام پلی استر ضخامت بالایی داره و به نظر میرسه مناسب کار شما نیست.

  5. مهرداد جهانی گفت:

    از استاد کاران خودرو در رابطه با پاشش رنگ صدفی تقاضای راهنمایی دارم .خودم نقاش قدیمی هستم منتهی تا حالا صدفی نپاچیدم اگر راهنمایی کنیید بسیار سپاسگزار م

  6. اسماعیل گفت:

    سلام جهت رنگ کاری چوب خام مبلمان سنتی از چه پیستوله ای استفاده کنیم بهتره برقی یا بادی

    1. آیچوب گفت:

      سلام
      بدون شک پیستوله بادی گزینه بهتری هست.

  7. امین گفت:

    سلام ایا پیستوله ایرلسی هست که بادی باشه و برای رنگ کاری چوب و ام دی اف خام مناسب باشه و بتونه کار رو صیقل و شیشه ای کنه؟
    با تشکر از همراهان همیشگی

    1. آیچوب گفت:

      پیستوله های ایرلس airless قاعدتا بادی نیستند و با فشار پمپ کار می کنند.
      فکر نمی کنم این پیستوله ها مناسب این کار باشند. بهتره از کمپرسور هوا و پیستوله استفاده کنید.

  8. امیرارسلان گفت:

    روی سطح شیشه میخوام رنگ لعاب بزنم چکار کنم گه کم پوشش نشه و شره نکنه و زیاد زخیم نشه

    1. آیچوب گفت:

      سلام امیر ارسلان عزیز
      در مورد رنگ شیشه هیچ اطلاعاتی ندارم.
      پیروز باشید.

  9. زیبا گفت:

    با سلام
    اگر دیواری تا کنون نقاشی نشده باشه با پیستوله می توان نقاشی کرد؟

    1. آیچوب گفت:

      سلام
      بله هیچ مشکلی نداره.

  10. وحید گفت:

    سلام
    برای کابینت فلزی با پیستوله بهتره رنگ زد و یا با قلم
    مرسی

    1. آیچوب گفت:

      سلام
      اگر در بیرون از خانه رنگ کاری رو انجام میدید، بدون شک پیستوله بهتر هست.

      1. Hamid گفت:

        سلام قربان وقت بخیر مراحل انجام رنگ کاری روی mdf خام رو میشه توضیح بدین
        و اینکه برای اینکه کار درجه یک انجام بشه چه رنگی به جز رنگ ۲۱ ماشینی رو توصیه میکنین ؟

        1. آیچوب گفت:

          سلام حمید عزیز
          مراحل درست اجرای رنگ فوری به صورت زیر هست:

          سنباده کاری
          بتونه ماستیک (مل و سیریش)
          سنباده
          سیلر
          سنباده پوست
          بتونه فوری
          سنباده پوست
          آستری فوری
          رنگ پایانی (در صورت نیاز)

          برای رنگ پایانی می تونید از رنگ های پلی ارتان، رزین های پوششی و یا کیلر های دوقلو استفاده کنید. کیلر دو قلو در برند ها و کیفیت های مختلف در بازار موجود هست که می تونید خریداری کنید.

          سپاس از همراهی شما

  11. مریم گفت:

    با سلام
    برای دیوار چه رنگ روغنی استفاده کنم که زیاد بو نداشته باشه و سریع هم خشک بشه؟
    ممنون

  12. مریم گفت:

    با سلام
    میخواستم روی دیواری که رنگ روغنی شده با پیستوله رنگ اکریلیک بزنم
    قبلش باید سنباده و آستری بزنم یا اینکه احتیاجی نداره
    و اگه لازمه که آستری بزنم باید از چه ترکیبی استفاده کنم

    1. آیچوب گفت:

      سلام مریم
      بهترین گزینه غلتک هست.
      استفاده از پیستوله مناسب دیوار نیست.
      متاسفانه در مورد رنگ ها مربوط به دیوار اطلاعاتی ندارم

    2. Reza گفت:

      سلام
      میشه از رنگ آکرلیک برای کار با پیسوله برقی استفاده کرده ؟

      1. آیچوب گفت:

        سلام. بله مشکلی نداره

  13. سینا گفت:

    سلام خسته نباشین.
    من دو لیتر روغن جلا گرفتم برای رنگ زدن به درهای اتاق خواب ها. که چوبی و از جنس تخته سه لایی هستن. میخام بدونم بدون زدن سیلر و فقط با سمباده کشی و پاشش روغن جلا روی درها مشکلی پیش نمیاد؟
    چون درب های اتاق چوب خام و معمولی هستن و نمیخام زیاد هزینه کنم.
    میخام بدونم با پاشش روغن جلا ۳ سال میتونه خوب بمونه یا نه.
    ممنون میشم اگه راهنمایی کنید.
    با تشکر.

    1. آیچوب گفت:

      سلام سینا عزیز
      بله امکان استفاده از روغن جلا هست.
      اما اگر دو دست سیلر روی کا راجرا کنید، یک کار خوب و ماندگار و بدون پرز خواهید داشت.
      به شما پیشنهاد می کنیم مطالب آموزش رنگ چوب را اینجا مطالعه کنید.

  14. عارفه گفت:

    سلام وقتتون بخیر. من یه میز آرایش دارم که جنسش کاملا چوب هست . میخوام از رنگ طلایی به سفید تغییرش بدم. هرجا رفتم که برام رنگش کنن کسی انجام نداد. حالا خودم تصمیم دارم تو خونه رنگش کنم. میز آرایشم جزییات ت زیادی داره و پر از منبت و کنده کاریه. اول اینکه با چی رنگش کنم که یکدست بشه وتمیز دربیاد با وجود اینهمه جزییات. دوم اینکه از چه رنگی استفاده کنم که ضد اب باشه و مقاومتش بالا باشه و رنگ از روی کار کنده نشه؟

    1. آیچوب گفت:

      سلام
      یک مطلب در همین زمینه منتشر کردیم و به همه ی این پریش ها پاسخ دادیم.
      چگونه رنگ لوازم چوبی را تغییر دهیم.

  15. بابک گفت:

    سلام من می خوام‌یه گریدر رو رنگ بزنم اما باید ضخامت رنگ زیاد باشه چطور می تونم اینوکاردو انجام بدم که رنگم هم شره نشه

    1. آیچوب گفت:

      سلام بابک عزیز
      در مورد رنگ خودرویی اطلاعات ندارم متاسفانه

  16. حامد گفت:

    سلام وقتی روی سطحی که قبلأ شاپان زدم دارم کیلر میزنم گرد سفیدی میشینه رو ی کار.لطفأراهنمایی کنید

    1. آیچوب گفت:

      سلام
      ممکنه این ایرادات باشه
      فشار باد پیستوله زیاده
      هوا رطوبتی هست و بارونیه
      تینر فاسد شده

  17. حمید رضا گفت:

    سلام خسته نباشید ممنون از راهنمای های شما میخاستم بگم من کرج هستم هیچ کسی هم حامی من نیست فقط خودمم و زن و بچه ام کارم خلاف بوده سالهاست طعبه کردم اما هیچکی بهم فرصت نمیده یادم بده کسی و میشناسید کرج بهم کار یاد بده بتونم منم زندگی کنم رنگکاری و بیشتر دوس دارم عاشق رنگ ها هستم ساعت ها میتونن به رنگ ها خیر ه بشم لذت ببرم به راحتی به رنگ نگاه میکنم ترکیب رنگها رو تشخیص میدم ولی کار دیگه هم بود حاضرم به هرکی میگم ۳۴سالم میگه دست زیاد میشه یاد نمیدم

    1. آیچوب گفت:

      سلام حمید رضا عزیز
      متاسفانه در کرج کسی رو نمیشناسم
      اما در حد توان خودمون در آیچوب مطالبی در مورد آموزش رنگ چوب منتشر کرده ایم.
      برای مشاهده تمامی مطالب آموزش رنگ چوب اینجا کلیک کنید:
      https://ichoob.ir/category/paint/

  18. شاهین گفت:

    سلام مجدد
    استاد فرمودید و توصیه کردید که درهای چوبی اتاق خواب ها رو رنگ روغنی مات بزنم و کن هم اجرا کردم
    همانطور که فرمودید خیلی زیباتر میشن
    ولی یک مشکل بزرگ پیش میاد و اونم اینه که پوشش دهی در حد صفر میشه
    باورتون نمیشه که فقط یک طرف درب ، تاکید میکنم که فقط یک طرف یک درب را با پیستوله ، یک کیلو کامل رنگ روغنی مات زدم و هنوز بعد خشک شدن ، جای بتونه ها در نور پیدا هستند
    موقع اسپری زدن نیز اصلا پوشش نمیداد و یک کیلو رنگ را اسپری کردم

    خب واقعا ادامه این روند ممکن نیست
    چه باید کرد ؟؟؟

    در یکی از سایتها نگاه کردم و دیدم که اگه رنگ مات با براق به نسبت پنجاه ، پنجاه قاطی بشوند ، هنوز رنگ نهایی مات میشود
    ایا اینگونه ترکیب کنم و رنگ بزنم ؟ که هم رنگم مات بشه و هم پوشش داشته باشم

    ضمنا شما در صجبت هاتون فرمودید که میتونم از رنگ مات کن استفاده کنم ، خب من این را تا به حال اصلا نشنیدم
    یعنی من رنگ براق بخرم و چیزی وجود داره که رنگ براق رو مات میکنه ؟
    اگه چنین هست ، مزایای رنگ براق رو نگه میداره ؟
    مثل پوشش و مقاومت در برابر رنگ براق رو داره ؟؟؟

    ایا رنگ مات اماده مقرون به صرفه تره یا رنگ براقی که با مات کن ، مات شده ؟؟

    لطفا در این مورد هم ، مثل همیشه راهنمایی جامعی بفرمایید
    بسیار متشکرم
    و شرمندم که وقت شما رو میگیرم

    1. شاهین گفت:

      اصلاح تایپی میکنم یک جمله از پیام قبلی رو
      پوشش و مقاومت بهتر در مقابل اب و رطوبت
      که از مزایای رنگ براق هست
      مد نظر بود
      که ایا رنگ براقی که با رنگ مات کن ساخته میشه ، این مزیت رو هنوز حفظ میکنه و یا مثل رنگ مات اماده میشه

    2. آیچوب گفت:

      سلام شاهین عزیز
      نکته اول اینکه رنگ پاک کن با رنگ اصلی به نسبت مشخصی که رنگ فروش میدونه ترکیب میشه و به واسطه خواص شیمیای که داره، رنگ براق رو به مات تبدیل میکنه. در این حالت به هیچ عنوان خاصیت قبلی رنگ از بین نمیره.
      نکنه بعدی و خیلی مهم اینه که مهم ترین اصل در رنگ کاری، در آوردن زیر کار هست. یعنی وظیفه رنگ این نیست پستی و بلندی و سوراخ ها رو پوشش بده، این وظیفه بر عهده بتونه هست.
      مطرف یک لیتر محلول برای یک درب امری عادی هست. شما اگر دو پیستوله رنگ مصرف کرده باشید، ۱ لیتر خواهد شد.
      اگر در زمان اسپر کردن پوشش نمیداد، ممکنه رنگ بیش از حد رقیق شده باشه.

      1. شاهین گفت:

        یعنی یک طرف در
        نه اینکه دو طرف درب را حساب کنید
        یک کیلو یا یک لیتر رنگ مصرف میکنه ؟

        منظور من از پوشش ندادن ، این نیست که فرو رفتکی و برامدکی ها ، پنهان بشه
        بلکه خود رنگ بتونه که در زیر کار هست ، در نور ، مشخص هست

        ولی واقعا اگه رنگ مات کن که میگید وجود داره و رنگ براق رو به مات تبدیل میکنه و از همه مهمتر خواص رنگ براق رو نگه میداره ، واقعا عالیه
        خدا خیر دنیا و اخرت رو به مخترعش بده که با این کار خیلی از مشکلات حل میشه

        1. آیچوب گفت:

          بله
          یک کیلو برای یک درب
          بله ۱۰۰ درصد مات کن رنگ روغنی وجود داره.
          پیروز باشید شاهین عزیز

    3. متین گفت:

      سلام.دوست عزیز.میتونی یک کیلو رنگ روغنی مات رو با نیم کیلو رنگ روغنی براق
      باهم قاطی کنی.بعدش با قلم ۳×۱۲ به درب ها بزنی.از پیستوله استفاده نکن چون هزینه بالا میره.
      با همون قلم که گفتم بزن یک دست.بعد از ۱۲ ساعت یک دست دیگه روش بزن کارت خیلی زییبا میشه.
      رنگ رو با بنزین رقیق کن خیلی هم غلیظ نیاشه همون اندازه که رنگ استفاده کردی به همون اندازه بنزین تو رنگت بریز

  19. شاهین گفت:

    سلام استاد
    بالاخره ایراد وچود دونه ها رو در اسپری کردن رنگ رو پیدا کردم
    بله شما بدرستی متوجه شدید
    این دونه ها از پبستوله خارج میشن و تیکه های بسیار کوچکی از رنگ هستند
    توی رنگ که ناخالصی نیست و من صاف میکنم ، و تازه روی صافی هم چبزی گیر نمیکنه ، پس رنگ تمیزه
    پس دو حالت ممکنه بودجود بیاد ، یا در لوله و متعلقات پیستوله کثیفی رنگ هست که تا اونجایی که در توانم بود تمیز کردم ولی دیگه داخل لوله های و متعلقات داخلی که دست نمیره رو فقط تونستم با رد کردن بنزین و یا فشار اب داغ تمیز کنم ، اما حالت دوم اینکه در هنگام اسپری زدن ، مقداری دور سوزن رنگی میشه که دائم باد پیستوله بهش میخوره و ممکنه گاهی خشک و نیمه خشک بشه و کنده بشه و بر روی سطح کار بیفته
    شما گفتید که از فیلتر استفاده کنم
    میشه در این مورد بیشتر توضیح بدید که چکار میتونم برای جلوگیریش انجام بدم ؟؟
    مرسی از راهنماییتون

    1. آیچوب گفت:

      سلام خواهش می کنم
      فیلتر هوا مخصوص پمپ باد در بازار موجود هست که از ورود گرد و خاک و روغن و رطوبت جلوگیری می کنه.
      قیمش حدود ۵۰ تومن هست.
      یک سری فیلتر دیگه زیر پیستوله بسته میشه وهمین کار رو انجام میده.
      به نظرم بهتره همون فیلتر اولی رو ببندید.

  20. شاهین گفت:

    سلام خدمت استاد
    من رنگ روغنی رو که میخوام اسپری کنم ، اول رنگ رو با جوراب نازک زنانه صاف میکنم و بعد سطح کار رو دستمال میکشم و بعد هم برای اطمینان باد روی سطح میگیرم که هیچ گرده ای باقی نمونه ، ولی موقعی که اسپری میکنم ، گاهی دانه های ریزی مثل ریگ های ریز روی سطح کارم ایجاد میشه ، میخواستم بپرسم اشکال کار من کجا است ؟؟؟
    در محیط سرپوشیده کار میکنم و احتمال گرد و خاک خیلی کم هست
    واقعا دیگه نمیدونم اشکال از کجا است

    1. آیچوب گفت:

      سلام شاهین عزیز
      سطح کار چوب هست دیگه …. درسته؟
      اگر چوب هست، اون پرزها تکه های ریز چوب هست که در اثر واکنشی که رنگ ایجاد میکنه، حرکت میکنه و به حالت پرز ایجاد میشه.
      معمولا در این حالت ابتدا روی کار سیلر میپاشن و سنباده کاری می کنند تا پرز ها از بین بره

      1. شاهین گفت:

        سلام مجدد
        نه الان روی کابینت فلزی ، اینجوری میشه
        پرز نیست ، مثل ریگ ریز هست ، که روی کار ایجاد میشه
        مثلا روی هر در کابینت ، پنج تا ایجاد میشه
        روی هر چیزی ، چه فلز و یا چوب بزنم این اتفاق میافته

        گاهی وسط اسپری زدن ، اگه ببینم ، با انگشت برمیدارم و سپس به بقیه کار ادامه میدم ، ولی جای انگشتم میمونه و خیلی سخته که جای انگشتم رو ردست کنم
        کنتکس رو دیدید چه دونه هایی داره ؟ دقیقا بین دو تا ده تا از لین دونه ها توی سطح کارم پدیدار میشه
        البته وقتی با جوراب زنانه رنگ رو صاف میکنم ، به لون صورت چیزی در صاف کردن روی جوراب نمیمونه ، یعنی فکر کنم از خود کارخونه رنگ صاف شده هست
        میدونید که پیستوله برقی ، سوراخ ژیگلور پیستوله اش ، بزرگتر از پیستوله های دیگه هست

        خیلی تلاش کردم که بفهمم ایرادم از کجا است ، ولی متوجه نشدم
        رنگم هم برند توپ هست ، از بقیه رنگ های ایرانی گرونتره و خوب هم هست و سطحش زود خشک میشه

        توی اتاق خواب رنگ میزنم و در اتاق رو میبندم و پنجره را باز میذارم و سپس رنگ میکنم

        دیگه نمیدونم چه اطلاعاتی بهتون بدم که متوجه بشید ایراد کار از کجا است
        اصلا فرقی نداره که چی رو رنگ بزنم
        هر چیزی که باشه ، این چند تا دونه ها یا مثل ریگ های ریز ، پیدار میشه
        امکان داره خودر رنگ موقع اسپری کردن به حالت کلوخ ریز دربیاد ؟
        از حلال بنزین استفاده میکنم
        شما میتونید متوجه بشید ؟؟؟

        1. آیچوب گفت:

          سلام شاهین عزیز
          به نظر میاد باید رنگ باید رنگ رو از دو تا جوراب هم زمان عبور بدید.
          با این توضیحاتی که دادید، مطمئنا یک ناخالصی وجود داره.
          نکته دیگه اینه کا ممکنه در پمپ باد کثیفی وجود داشته باشه که با رنگ ترکیب میشه
          در این حالت بهتره از فیلتر استفاده کنید تا خبالتون از این بابت راحت باشه.
          باید همه موارد رو بررسی کنید.

        2. فرداد گفت:

          سلام دوست عزیز.تمام قطعات پیستوله را جدا کن و هر کدام را جداگانه با حلال مناسب تمیز کن و دوباره مونتاژ کن.اون نا خالصیها که به شکل دونه شن روی کار نمود پیدا میکنه در واقع رنگهای خشک شده داخل پیستوله است که از نقاشی قبلی باقی مانده و کاملا تمیز نشده.

برای ثبت نظر لطفا وارد اکانت خود شوید ( عضویت رایگان است )

[dm-modal]