پیستوله رنگ‌کاری, رنگ‌کاری, معرفی ابزار

معرفی انواع پیستوله مخصوص رنگ پلاستیک و پلی اورتان و چوب

راهنمای خرید پیستوله

 انواع پیستوله رنگ در بازار موجود هستند و هر یک کارایی مخصوص به خود را دارند. در این مقاله به معرفی انواع پیستوله مورداستفاده در صنعت می‌پردازیم. با ما در ادامه همراه باشید.

 پیستوله انواع مختلفی دارد و برای خرید پیستوله ابتدا باید بدانید چه مدل پیستوله‌هایی در بازار موجود هست و کارایی هر یک چیست؟ در این نوشته تلاش می‌کنیم انواع پیستوله و دستگاه‌های پاشش رنگ را به شما معرفی کنیم.

 

انواع پیستوله رنگ کاری

۱- سیستم رنگ رسانی ثقلی (Gravity feed spraying)

۲- سیستم اسپری سیفونی (Siphon spraying)

۳- سیستم اسپری تحت فشار Pressure feed spraying

 

پیشنهاد آیچوب: آموزش ۰ تا ۱۰۰ رنگ چوب و MDF

 

۱- پیستوله رنگ (Gravity feed spraying) HVLP چیست؟

 

سیستم رنگ رسانی ثقلی پیستوله های معمولی

 

 در این نوع کاسه یا ظرف رنگ روی پیستوله رنگ‌پاش قرار گرفته و رنگ در اثر نیروی جاذبه زمین به عبارتی نیروی وزن خود توأم با نیروی مکش هوای فشرده به کلاهک هدایت و پخش می‌شود.

 این سیستم نسبت به سیستم سیفونی نیاز به هوای فشرده کمتری دارد در نتیجه ضایعات رنگ کمتری هم در این سیستم وجود دارد منبع در این سیستم با زاویه ۴۵ درجه نصب شده تا بتوان آن را برای سطوح عمودی و افقی به کار برد. معمولاً از این پیستوله برای رنگ‌کاری چوب و خودرو استفاده می‌شود.

 از این نوع پیستوله رنگ عموماً در ایران برای رنگ‌کاری سازه‌های چوبی و خودرو استفاده می‌شود. به عبارتی می‌توان گفت این پیستوله پرکاربردترین پیستوله موجود در بازار است.

 

پیشنهاد مطالعهٔ بیشتر: معرفی انواع رنگ مخصوص چوب

 

 

۲- پیستوله سیفونی (Siphon spraying) چیست؟

سیستم اسپری و پیستوله سیفونی (پیستوله کاسه زیر)

 

 در این نوع کاسه رنگ در زیر پیستوله رنگ‌پاش قرار گرفته زمانی که هوا با سرعت زیاد از یک مجرای تنگ رد شود حالت مکش ایجاد می‌کند. پیستوله‌های سیفونی از این سیستم به همراه فشار هوای جو که توسط سوراخی در روی منبع به سطح مایع فشار وارد می‌کند برای بالاآوردن مایع رنگ از داخل منبع و نهایتاً اسپری آن استفاده می‌کنند.

 این پیستوله‌ها در بازار ایران به‌عنوان پیستوله‌های کاسه زیر شناخته می‌شوند. از این پیستوله‌ها کمتر استفاده می‌شود و معمولاً اساتید رنگ‌کار ساختمان از این پیستوله استفاده می‌کنند.

 

۳- پیستوله تحت فشار Pressure feed spraying چیست؟

 

پیستوله های تخت فشار ایرلس

 

 یکی دیگر از نوع پیستوله رنگ را به شما معرفی خواهیم کرد. منبع اسپری‌های تحت‌فشار به‌صورت درزگیری شده هست نیروی فشار هوای داخل منبع باعث بالارفتن رنگ از داخل لوله می‌شود؛ لذا از این پیستوله می‌توان برای پاشیدن رنگ‌های غلیظ‌تر استفاده کرد.

 این نوع پیستوله‌ها در دو نوع منبع متصل به پیستوله (شکل سمت چپ) و منبع جدا از پیستوله (شکل سمت راست) وجود دارد. معمولاً رنگ‌های مالتی کالر با این پیستوله اجرا می‌شوند. این پیستوله بیشتر در رنگ ساختمان مورداستفاده دارد.

 در نوع مخزن جدا مخزن محتوی رنگ از تفنگ جدا بوده و هوای فشرده از کمپرسور به داخل مخزن رنگ هدایت شده و رنگ تحت‌فشار قرار می‌گیرد و توسط دو لوله، یکی رنگ و دیگری هوای فشرده به سر تفنگ رنگ‌پاش هدایت می‌شود.

 

پیشنهاد مطالعه بیشتر: آموزش رنگ‌کاری با پیستوله بادی

 

مزیت‌های پیستوله تحت فشار منبع جدا

 ۱- در این سیستم به علت بالابودن حجم مخزن از تعداد دفعات پر کردن مجدد مخزن به مقدار زیادی کاسته خواهد شد؛ لذا زمان کمتری برای پر کردن مخزن از بین می‌رود در جاهایی که سطح زیادی را می‌خواهیم رنگ کنیم.

 ۲- به علت جدا بودن مخزن از خود پیستوله شخص رنگ‌کار آزادی عمل بیشتری در حرکت‌دادن پیستوله در تمام جهات دارد.

 

پیستوله HVLP (HIGH_VOLUME,LOW PRESSURE)

 پیستوله‌های متداول از حجم کم و فشار زیاد هوا برای پودر کردن مایع رنگ استفاده می‌کنند در این نوع پیستوله‌ها به علت سرعت زیاد ذرات رنگ مقدار ماده رنگی که روی سطح می‌نشیند.

 به عبارتی بازده انتقال رنگ در حدود ۲۰ الی ۴۰ درصد است. یعنی بالای نصف رنگ به‌صورت گرد رنگ در این سیستم تلف می‌شود درحالی‌که در پیستوله‌های HVLP به علت حجم زیاد و فشار کم هوا سرعت ذرات کم شده و بیشتر ذرات رنک در روی سطح می‌نشیند.

 در این سیستم بازده انتقال در حدود ۶۵ تا ۹۰ درصد است پیستوله‌های HVLP هم با کمپرسورهای عادی و هم با توربین‌های تولید باد می‌توانند کار کنند درصورتی‌که از کمپرسور استفاده می‌کنید پیستوله باید قابلیت تبدیل فشار زیاد به فشار کم را داشته باشد.

پیشنهاد مطالعه بیشتر: نقشهٔ راه یادگیریِ حرفه‌ای کار با پیستوله رنگ‌کاری

 

رنگ آمیزی با پیستوله بدون کمک هوای فشرده (Airless)

پیستوله بدون کمک هوای فشرده

 پیستوله‌های بدون هوای فشرده از یک پمپ هیدرولیکی برای تحت‌فشار قراردادن مایع رنگی که اسپری می‌شود استفاده می‌کنند.

 این پمپ در مورد پیستوله‌های صنعتی بدون هوای فشرده به‌صورت یک دستگاه بزرگ خارجی وجود دارد. اما در مورد پیستوله‌های خانگی در داخل خود پیستوله قرار دارد مایع رنگ به‌وسیله نیرویی که آن را از سوراخ ریز پیستوله می‌گذراند به ذرات ریز تبدیل می‌شود.

 در این سیستم هیچ هوایی با رنگ ترکیب نمی‌شود در نوع خانگی رنگ باید به مقدار زیادی رقیق شود تا پیستوله قادر به پاشیدن آن باشد برای تنظیم غلظت فنجانی هم تعبیه شده که با پر کردن و گرفتن زمان خروج رنگ از انتهای فنجان می‌توان غلظت مناسب را تشخیص داد.

پیشنهاد آیچوب: مشکلات رایج در رنگ‌کاری با پیستوله نقاشی

پیستوله‌های بدون هوای فشرده صنعتی نیاز خیلی کمی به رقیق کردن رنگ دارند اسپری‌های صنعتی مناسب برای کارهایی که مکرراً بخواهیم نوع رنگ را عوض کنیم نیستند تمیزکردن آن‌ها از رنگ قبلی مشکل بوده و همچنین مقدار زیادی ماده رنگ برای پر کردن خط نیاز داریم در واقع بهترین استفاده در جایی که یک نوع رنگ به طور مکرر مورداستفاده قرار بگیرد.

 

رنگ پاش ایرلس

مزیت‌های پیستوله رنگ پاش ایرلس

 ۱- به علت مخلوط نبودن هوا و رنگ ذراتی که بر سطح شیء می‌نشیند رنگ خالص بوده و فاقد حباب هوا هست.

 ۲- در پیستوله‌هایی که با هوای فشرده کار می‌کنند قسمتی از رنگ به‌صورت ابر رنگ متشکل از هوا و ذرات رنگ در اطراف آن پراکنده می‌شود و باعث آلودگی محیط و به هدررفتن رنگ می‌شد؛ ولی در سیستم ایرلس به علت استفاده‌نکردن از هوا ضایعات آن به‌اندازه ۳۰% کمتر هست.

 ۳-به علت غلیظ‌تر بودن رنگ مصرفی در این سیستم لایه‌های رنگ ضخیم‌تر در نتیجه از تعداد دفعات رنگ کاری کاسته خواهد شد.

 ۴- پیستوله‌های مخصوص این سیستم از نوع کاسه‌ای نبوده و از منبع رنگ تغذیه می‌شوند به همین دلیل امکان مانور دست در این سیستم نسبت به پیستوله‌های کاسه‌ای بیشتر است.

 

ایربراش یا قلم رنگ‌پاش (Airbrush)

ایربراش

 

 پیستوله بسیار کوچک و سبک وزنی است که برای نقاشی قسمت‌های بسیار ظریف مانند نوارها مورداستفاده قرار می‌گیرد ظرفیت رنگ آن ۱۴ تا ۲۸ گرم و طرح پاشش تا اندازه یک نقطه قابل‌تنظیم است.

 معمولاً از این پیستوله برای رنگ‌کاری سازه‌های بسیار کوچک استفاده می‌شود. معمولاً در آرایشگاه (بانوان) هم از این دستگاه برای ایجاد طرح روی صورت هم استفاده می‌شود. با این مثال درک بهتری از حجم پاشش و قابلیت پاشش سبک و جزئی را خواهید دید.

 

پیشنهاد آیچوب: معایب پیستوله برقی چیست؟ تفاوت پیستوله برقی و بادی!

 

رنگ کاری به وسیله اسپری (Aerosol)

این وسیله بیشتر در مواردی استفاده می شود که حجم کار کوچک بوده و یا نتوان از پیستوله استفاده کرد.

رنگ کاری به وسیله اسپری (Aerosol)

نکات مهم برای استفاده از پیستوله

 ۱- در بیشتر قوطی‌های اسپری گوی همزنی قرار داده شده تا رنگ ته‌نشین شده در انتهای قوطی را به‌وسیله آن هم زده و آماده مصرف کنیم.

 ۲- لوله کشنده رنگ در انتها خمی دارد که کمک می‌کند حتی در مواردی که مقدار رنگ داخل قوطی کم است و یا قوطی در زاویه ۴۵ درجه قرار دارد رنگ را به بالا هدایت کند.

 ۳- برای رنگ‌کاری سطوح عمودی اسپری را مستقیم به‌طرف بالا و برای سطوح افقی با زاویه ۴۵ درجه نگه می‌داریم تا لوله کشنده رنگ بتواند عمل انتقال رنگ را به‌درستی انجام دهد.

 ۴- برای جلوگیری از گرفتگی لوله کشنده رنگ بعد از هر بار استفاده از اسپری قوطی را سروته کرده و به مدت ۴ ثانیه رنگ بپاشد تا لوله کشنده رنگ عاری از رنگ شود.

در پایان پیشنهاد می‌دهیم تا دو مقاله‌ٔ خطرات استفاده از پیستوله ‌رنگ‌کاری و آموزش تمیزکاری پیستوله رنگ را هم مطالعه بفرمایید.

161 نظر در “معرفی انواع پیستوله مخصوص رنگ پلاستیک و پلی اورتان و چوب

  1. امین گفت:

    سلام استاد عزیز
    شما اطلاعی در مورد پیستوله ایرکوت دارین
    ممنون میشم

    1. آیچوب گفت:

      سلام امین عزیز
      به زودی اطلاعاتی د راین مورد منتشر می کنیم.

  2. بهنام گفت:

    سلام
    خاستم بدونم برای پاشش سیمان وپودرسنگ روی سطح دیوار ازکینتکس پاش میتونم استفاده کنم. لطفابگین برای این کارچه پستوله ای مناسب هستش. ممنون

    1. آیچوب گفت:

      سلام.
      خیر.
      شاتکریت باید تهیه کنید.نمونه های کم حجم اون هم موجود هست در بازار.

  3. سید محسن گفت:

    سلام .
    میخواهم دوغاب سیمان و پودر سنگ را توسط شلنگ باریک داخل سوراخهایی با فشار کمپسور باد وارد کنم آیا برای اینکار پیستوله یا وسیله ای وجود دارد؟
    از مطالعه مطالب ارسالی شما لذت بردم با تشکر
    محسن

    1. آیچوب گفت:

      سلام سید محسن عزیز
      فکر نکنم پیستوله ای وجود داشته باشه، باید با شلنگ و نیروی بسیار زیاد دوغاب رو انتقال بدید. البته نمیدونم استانداردش چطور هست…!

  4. علیرضا گفت:

    سلام خسته نباشین…..برای پاچشه مواد غلیظ …مثل رزین ..وقیر …چه پیستولهای توصیه میکنید ..ممنون میشم راهنمایی کنید…..در حال حاضر از پیستوله ۲.۵ استفاده میکنم اما جواب گو نیست وسرعت کار را خیلی پایین اورده .

    1. آیچوب گفت:

      سلام علی رضا سلامت باشید.
      پیستوله کنیتکس پاش رو امتحان کردید؟
      البته فشار باد هم باید مناسب باشه.

    2. میثم گفت:

      سلام وعرض ارادت و تشکر بابت اینهمه مطالب حرفه ای و کارا.
      درخصوص پودرسنگ وسیمان یا همان نرمه با کنتکس پاش،من بشخصه هم با ملات پاش بادی انجام دادم هم کنتکس پاش، که باید بگم ملات پاش برای زبره مناسبه بخاطر دانه های ماسه ولی نرمه رو کنتکس پاش با فشار باد بالا و اضافه کردن روان کننده و چسب بتن به میزان کم با پودر سنگ نرم یا الک شده و سیمان سفید و میزان متناسب آب، بسیار عالی کار رو آب در میاره و حالته کنتکس شده به دیوار میده.من ابتکاری این روش رو انجام دادم که نتیجه اش عالی بود. ضمن اینکه ضخامت کار هم در حد یک تا یک و نیم میلیمتر بیشتر نیست وتو زمان هم صرفه جویی میشه.
      با تشکر از آیچوب

  5. رها گفت:

    سلام تفاوت پیستوله و ایربراش چیه؟
    من برای رنگ کردن نقاشیخط میخوام کدومش بهتره

    1. آیچوب گفت:

      سلام
      پیستوله حجم و گستره بیشتری برای پاشش رنگ داره و ایربراش می تونه متمرکز رنگ رو پاشش کنه. با سبک نقاشی خط آشنا نیستم ولی به نظر میاد ایربراش گزینه خوبی باشه.

  6. Nila گفت:

    سلام
    لطفا پیستوله ایی معرفی کنید که بتونم باهاش رنگ اکرولیک به مجسمه پلی استر وجعبه و استندهای چوبی زد

    1. آیچوب گفت:

      سلام تا یک هفته اینده یک پیستوله مناسب معرفی خواهیم کرد.
      اگر سازه خیلی کوچک هست، میتونید از سایه پاش استفاده کنید.
      اگر سازه بزرگتر هست، باید از پیستوله های استاندارد استفاده کرد
      لینک خرید پیستوله سایه پاش:
      https://ichoob.ir/kiamax-hvlp-paint-spray-gun/

  7. el.j گفت:

    سلام خسته نباشید دنبال پیستوله یا ایربراشی هستم که بشود با رنگ اکرلیک روی دیوار نقاشی کرد هم طرحهای ظریف هم بزرگ
    میتونید در این رابطه وسیله ی خوبی بهم پیشنهاد بدید؟

    1. آیچوب گفت:

      سلام
      سه شنبه صبح، یک پیستوله مناسب این کار معرفی خواهیم کرد.

  8. محمد گفت:

    سلام یک پیستوله خریدم یه صافی پلاستیکی کوچیک تو جعبه اشه کاربرد این قطعه چیه؟؟

    1. امین گفت:

      سلام دوست عزیز این این صافی باعث میشه که ناخالصی ها و اشغالهایی که در رنگ هست به مقدار زیادی گرفته بشه و رنگ با کیفیت بهتری روی سطح کار بشینه و برای جا دادن صافی ابتدا کاسه پیستوله رو باز کرده صافی رو تو گلویی پیستوله بزارید و سپس کاسه پیستوله رو ببندید
      مطلب خیلی مهم در مورد صافی اینه که حتما بعد از هر بار استفاده باید صافی را در اورده و کاملا تمیز کنیم که برای کار بعد قابل استفاده باشه

  9. علی گفت:

    سلام ممنون بایت اطلاعات مفیدتون
    اگر میشه راهنمایی کنید برای خرید پیستوله بادی باید به چه مواردی دقت کنیم. منظورم از لحاظ کیفت و جنس و حساسیت کار خروجی هست.

    1. آیچوب گفت:

      سلام علی عزیز
      برند های زیادی در حال حاضر در بازار موجود هستند که بیشتر چینی هستند.
      نازل ۱.۸
      امکان کنترل فشار باد
      امکان کنترل مقدار خروجی رنگ
      امکان کنترل عرض پاشش رنگ
      این قابلیت ها رو داشته باشه کفایت میکنه
      در مورد برند هم نمیشه نظر خاصی داد.

      1. محسن گفت:

        سلام دوست عزیز
        وقت بخیر
        لطفا تفاوت نازل ١.٨ و ١.۶ رو بهم میگین
        و اینکه
        واسه رنگ پلیرتان کدوم بهتره
        ممنون

        1. آیچوب گفت:

          سلام محسن عزیز
          تفاوت در میزان خروجی رنگ و هوا هست. به نظرم از ۱.۸ استفاده کنید.

  10. barooni گفت:

    سلام
    لطفا در صورتیکه اطلاعاتی در مورد پیستوله های برقی و انواع آنها دارید راهنمایی کنید.
    با سپاس

    1. آیچوب گفت:

      سلام
      کمی زمان بر خواهد بود، اما تلاش میکنیم یک مطلب جامع در این مورد منتشر کنیم.

  11. علیرضا گفت:

    سلام
    میخواستم رنگ طلایی روی گل پلاستیکی بزنم
    وقتی با اسپری طلایی میزنم رنکم هم بعد از خشک شدن با اندک تحریک شدنی پوسته مکنه
    به نظرتون چیکارش کنم که این اتفاق نیافته
    ممنونم از لطف شما

    1. آیچوب گفت:

      سلام علیرضا عزیز
      از رنگ طلایی شرکت رنگ سازی خوش (کحالی) استفاده کنید.
      در هنگام استفاده از رنگ، باید مدام محلول رو هم بزنید تا پودر طلایی ته نشین نشه.

  12. محمد گفت:

    با عرض سلام و خسته نباشید
    برای نقاشی با رنگ اکرولیک میشه با پیستوله و پمپ باد اقدام کرد یا خیر؟
    چه پیستوله ای مناسب هست؟
    آیا پیستوله برقی نیاز رو برطرف میکنه؟
    ممنون میشم پاسخ بدید

    1. آیچوب گفت:

      سلام
      بله امکانش هست
      اما شماره نازل رو باید بیشتر انتخاب کنید.
      با توجه به اینکه در زمینه رنگ اکرلیک فعالیت ندارم، اطلاعات دقیقی ندارم.

  13. آرش گفت:

    سلام وقت بخیر
    میخواستم ببینم از پیستوله های برقی میشه برای رنگ آمیزی خودرو با رنگ متالیک و کیلر استفاده کرد؟

    1. آیچوب گفت:

      سلام آرش گرامی
      خیر این پیستوله های مناسب این کار نیستند. مخصوصا رنگ خودرو که از اهمیت و شرایط خاصی برخورداره…

  14. H گفت:

    سلام.ببخشید ایر براش های چند کاره بهتر هستندیا تک کاره؟
    یه مدل دیدم هم برای گریم وآرایش و هم نقاشی روی بوم وکارهای قنادی استفاده میشد.

    1. آیچوب گفت:

      سلام
      تا حالا با ایربراش کار نکردم متاسفانه.

  15. احسان گفت:

    سلام
    مخزن پیستوله مدل italco H3000HVLP رو میخام از کجا میتونم تهیه کنم؟

    1. آیچوب گفت:

      سلام
      از حسن اباد تهیه کنید.

  16. پیمان گفت:

    با سلام
    با توجه به اینکه پیستوله های موجود در بازار دارای قطرهای نازل مختلف هستند (از ۱٫۲ تا ۱٫۷ میلیمتر) لطفا بفرمایید برای نقاشی رنگ روغن و همچنین اجرای سیلر و نیم پلی استر پیستوله با چه قطر نازلی مناسب است؟ همچنین بفرمایید برای کارهای فوق پیستوله کاسه رو مناسب تر است یا کاسه زیر.
    خیلی ممنونم

    1. آیچوب گفت:

      سلام پیمان عزیز
      شماره ۱٫۸ برای رنگ چوب مناسب هست.
      پیروزباشید.

  17. علی گفت:

    با تشکر از زحمات شما و سایر همکاران عزیزتون برای پاسخ دهی مناسب به دوستان .
    بنده می خواستم یک خانه ۱۸۰ متری را رنگ روغن بزنم بهمراه درهای ان به نظر شما اگه یک کمپرسور باد هیوندای (HYUNDAI) با ظرفیت ۱۰ لیتر بگیرم کارم را راه می اندازه یا خیر اگر راهنمایی دیگری برای خرید بنده دارید ممنون میشم بفرمایید
    باتشکر

    1. آیچوب گفت:

      @علی,
      سلام دوست عزیز
      حداقل 50 لیتری تهیه کنید.
      هر برندی میتونه باشه . در این حجم معمولا برند ها یکی هستند.

  18. Pari گفت:

    سلام من با اسپری کار کردم ونمیدونستم ک باید اخر کار سروته کنیم و 4 ثانیه بزنیم الان اسپری من کار نمیکنه فک کنم لولش گرفته راهی هست ک گرفتگیش برطرف بشه .؟

  19. milad گفت:

    سلام،وقتتون بخیر.. ببخشید من داشتم سوالات دوستان و پاسخ های شمارومیخوندم درمورد رنگهای ساختمانی سوالی برام پیش اومد،میخواستم بدونم که رنگواگه باپیسوله روی دیوار بپاشیم چندوقت دیگه پوسته وطبله نمیکنه؟؟

    1. آیچوب گفت:

      @milad,
      سلام دوست عزیز
      برای رنگ ساختمانی سعی کنید از غلطک استفاده کنید تا کیفیت و ماندگاری بهتری خواهید داشت.
      در مورد استفاده از پیستوله نمیشه زمان مشخصی رو اعلام کرد.

    2. مرجان گفت:

      با سلام وتشکر از مطالب مفیدتان،،شاخه فعالیت من در زمینه چرم و چوب هست که محصولاتم از جعبه کوچک تا میز های تزیینی هست،برای رنگ امیزی باید ازترکیب جوهر خودرو و کیلر فوری استفاده کنم ،اچه مدل پیستوله ای برای کارم مناسبه که رنگ دقیقو تمیز پاشیده بشه،،سپاس

      1. آیچوب گفت:

        سلام مرجان گرامی
        پیستوله ۱.۸ کاسه بالا با کاسه پلاستیکی با رنج قیمتی ۲۵۰ تا ۳۰۰ تومن مناسب کار شما هست. برندش هم می شه گفت زیاد مهم نیست. چون تقریبا همه یک کارکرد رو دارند. البته در مدل های گران قیمت تر، می تونید تفاوت رو حس کنید.

  20. امین اقایی گفت:

    با سلام.
    من جوابه سواله 1 و 2(کامنت قبلی) رو از قسمته نظراته بخش “کمپرسورهای بادی” پیدا کردم.با توجه به کامنت قبلیم.
    1- برای من از پیستوله 1 و 2 و 3 به ترتیب کدوم بهتره؟
    2- برای نصب قرنیز چه نوع میخکوبی باید بگیرم؟
    3– کدوم روش ریزش رنگش رو زمین کمتره؟ اصلا ریزش رو زمین داره؟ چون کف و سرامیک زدم؟
    4-رنج قیمته پیستوله ایرلس چقدر هست؟منظورم مدل های کوچیکش هست من یه مدل در یوتیوب دیدم با باطریه و کلا شبیه دریل شارژیه .همچین چیزی تا حالا کسی دیده یا قیمت داره؟
    یه چندتا سوالم راجع به کمپرسور دارم که جای خودش مطرح میکنم.
    ممنون..

برای ثبت نظر لطفا وارد اکانت خود شوید ( عضویت رایگان است )