آموزش

معرفی انواع موریانه چوب + راهکار نابودی موریانه جوب خوار

راهکار نابودی موریانه جوب خوار

 موریانه چوب و حشره‌های چوب‌خوار یکی از عواملی هستند که چوب و لوازم چوبی را تهدید می‌کنند. این حشرات از زمان وجود یک درخت تا زمانی که درخت تبدیل به الوارهای چوبی و الوارهای چوبی تبدیل به سازه‌های چوبی می‌شوند، ممکن است چوب را مورد حمله قرار دهند.

 از گذشته تا به امروز اساتید و نجارها سازه‌هایشان مورد هجوم این حشرات موذی قرار می‌گرفت و آن‌ها هم راهکارهای متفاوتی را برای ازبین‌بردن این حشرات موذی مورداستفاده قرار داده‌اند تا مانع از نابودی لوازم چوبی شوند.

در این نوشته در نظر داریم انواع موریانه چوب و حشرات چوب‌خوار را به شما معرفی کنیم همچنین راه‌هایی را برای ازبین‌بردن این حشرات موذی به شما معرفی کنیم با ما در ادامه این مطلب همراه باشید…

پیشنهاد مطالعه بیشتر: نکات کلیدی در انتخاب و خرید چوب مناسب برای پروژه‌های نجاری

پیشنهاد مطالعه بیشتر: چوب روسی چیست؟ قیمت چوبی روسی؟ ۰ تا ۱۰۰ چوب نراد روسی!

پیشنهاد مطالعه بیشتر: معرفی انواع چوب مناسب فضای باز

موریانه چوب

 موریانه‌ها از لحاظ مشخصات بیولوژیکی و شکل ظاهری شبیه به هم هستند و در رنگ‌های سفید قهوه‌ای روشن و سیاه دیده می‌شوند. موریانه‌ها از نور فراری هستند و در هوای آزاد زندگی و رفت‌وآمد نمی‌کند. موریانه‌ها به‌صورت دسته‌جمعی و اغلب در سوراخ‌ها و تونل‌هایی که در چوب یا خاک ایجاد می‌کند سکونت دارند.

 موریانه‌ها حشراتی ریز، آرام و بسیار خطرناک هستند؛ چون به‌آرامی و بدون جلب‌توجه انسان ممکن است پایه‌های یک خانه چوبی را به‌کلی ویران کنند و خسارت‌های زیادی به بار آورند.

موریانه‌ها به سه گروه تقسیم می‌شوند

 موریانه‌هایی که در زیر خاک زندگی می‌کنند

 موریانه‌هایی که در چوب خشک زندگی می‌کنند

 موریانه‌هایی که در چوب تر زندگی می‌کنند

 موریانه‌هایی که در زیر خاک زندگی می‌کنند نسبت به دو گروه دیگر بسیار خطرناک‌تر هستند. غذای اصلی این موریانه‌ها عمدتاً چوب است که به‌وسیله موریانه‌های کارگر تأمین می‌شود.

 این گروه از موریانه‌ها تقریباً به انواع درختان سوزنی‌برگ و پهن‌برگ حمله می‌کنند؛ اما چوب‌هایی مانند سرخ‌دار، سرو تالاب و برخی از کاج‌ها مانند نراد دوام نسبتاً بالایی نسبت به این حشرات دارند.

 این موریانه‌ها از طریق مجاری بسیاری که در داخل زمین ایجاد می‌کند به پایه‌های ساختمان‌های چوبی نفوذ می‌کنند و به عبارتی اصلی‌ترین بخش ساختمان که پایه‌های آن است را به نابودی می‌کشاند.

 به‌طورکلی بیش از ۲۰۰۰ گونه موریانه وجود دارد که حدود ۸۰۰ گونهٔ آن‌ها چوب‌خوار هستند در ایران نیز دو گونه موریانه شناخته شده است. یکی در منطقه شمال به نام هودوترمس Hodotermes و دیگری در جنوب به نام آناکانتوترمس Anacanthotermes است.

پیشنهاد آیچوب:

۸ نکته مهم برای استفاده از چوب در فضای باز و مشکل آب با چوب!

راه‌های مبارزه با موریانه‌های چوب‌خوار

 *بهترین روش برای حفاظت از چوب ساختمان‌های چوبی بستن راه‌های مخفی ورود آن‌ها به داخل ساختمان است. به عبارتی باید ساختمان را به‌گونه‌ای بسازید که هیچ منفذی برای ورود حشره به داخل ساختمان وجود نداشته باشد.

 فونداسیون اصلی ساختمان باید از بتن یا مصالحی مانند آجر سنگ یا بلوک‌های سیمانی ساخته شود و این مصالح باید برای موریانه‌ها نفوذناپذیر ساخته شود. درصورتی‌که ساختمان دارای زیر زمین است باید کف آن را با بتن پوشش دهید. پایه‌های چوبی که در زیر ساختمان نصب می‌شود باید داخل بتن و چندسانتی متر بالاتر از کف کار گذاشته شود.

 فاصله بین تخته‌ها باید به نحوی رعایت شود که هوا به‌راحتی در بین آن تهیه شود و از جمع‌شدن رطوبت جلوگیری شود. با این کار از رشد قارچ‌ها و موریانه‌ها جلوگیری خواهید کرد.

 * شما می‌توانید پس از ساختن اسکلت خاک را با محلول‌های شیمیایی مانند کلر دین ضدعفونی کنید. این کار زمانی تأثیر خواهد داشت که عملیات ضدعفونی‌کردن بعد از ساخته‌شدن فونداسیون انجام شود.

 *روش دیگر برای جلوگیری از نفوذ موریانه‌ها اشباع کردن چوب است. اشباع کردن چوب‌ها با استفاده از محلول‌های شیمیایی ضدقارچ و ضد حشره یکی از بهترین روش‌ها برای ضد موریانه کردن چوب است

 *چوب‌های اضافه و خاک چوب را بهتر است از اطراف ساختمان دور کنید انبارکردن این‌گونه مواد به مدت طولانی در اطراف خانه باعث تشکیل کلونی‌های بزرگ موریانه خواهد شد.

 *درصورتی‌که در مبلمان سوراخی از موریانه پیدا کردید، مقدار زیاد نمک را با آب ترکیب کنید و با سرنگ (آمپول) آب نمک را به داخل سوراخ تزریق کنید تا لارو داخل سوراخ از بین برود. البته احتمالاً این لارو، یکی از چندین لارو موجود در سازه است.

موریانه از کجا میاد؟

 موریانه‌ها به دو حالت وارد چوب می‌شوند.

 ۱. عموماً موریانه‌ها در تنه درخت وجود دارند و بعد از برش درخت و ساخت سازه چوبی توسط نجار همچنان داخل چوب هستند. این موریانه‌ها معمولاً یک سال بعد از ساخت سازه از آن بیرون می‌آیند.

 ۲. برخی موریانه‌ها از بیرون به چوب نفوذ پیدا می‌کنند. معمولاً این موریانه‌ها به قسمت رنگ نشده چوب حمله می‌کنند. برای همین همیشه پیشنهاد می‌کنیم برای حفاظت از سازه چوبی حتماً آن را رنگ کنید.

 قسمت‌های داخلی مبلمان چوبی پارچه‌ای و پشت کمد که رنگ نشده‌اند فضای خوبی برای حمله موریانه از بیرون هستند.

موریانه ام دی اف

 این موریانه‌ها نسل عجیب‌وغریب موریانه‌ها هستند که متأسفانه به ورق ام‌دی‌اف هم رحم نمی‌کنند. این موریانه‌ها از بیرون به سازه حمله می‌کنند و ورق ام‌دی‌اف به‌هیچ‌عنوان آلوده نیست. تلاش کنید با سم‌پاشی قسمت زیر و پشت سازه چوبی از رشد بیشتر آن‌ها جلوگیری کنید.

 در آیچوب گزارش‌های زیادی از حمله موریانه به کابینت ام‌دی‌اف داده شده است.

 

چگونه سوراخ‌های چوب و محل موریانه را برطرف کنم؟

حل مشکل سوراخ موریانه در چوب

 

 پرسش شما:

 در مورد یک‌تخته چوب افرا، به ضخامت ۷ سانتی‌متر و طول ۲ متر و ۴۰ سانتی‌متر که قرارِ به میز تبدیل بشه با این نکته که وسطش، حفره‌ای به طول ۷۰*۴۰ سانتی‌متر هم دارم.
دو تا موردی که نگرانم کرده:
۱. اطراف حفره سوراخ‌هایی بود که قبلاً بود روی چوب بود و به نظرم جای موریانه بود، اما الآن حفره‌های ریز تازه‌ای می‌بینم که داخلش پر از خرده چوب هست و معلومِ موریانه‌خورده.
آیا میتونم با استفاده از تینر یا در مرحله سیلر کیلر زدن اونا از بین ببرم یا احیاناً با سمی روند خورده شدن چوب توسط موریانه رو متوقف کنم یا کلاً باید بی‌خیال این چوب بشم

 ۲. از حفره تا یکی از لبه‌های چوب یک ترک‌خوردگی وجود داره، آیا به غیر بتونه که رنگ داره، با چیز دیگری میتونم حفره پر کنم مثل چسب چوب یا رزین یا قیر البته در این مورد استقامت ماده هم برای من مهم تره که بتونه استحکام به چوب ببخشد، چیزی هست که هم بی‌رنگ باشه و هم دارای استقامت؟

 پاسخ آیچوب:

 قبل از هر چیز برای پر کردن ترک‌ها و سوراخ روی سطح چوب موردنظرتان یک کاردک مل رو با یک قاشق غذاخوری سریش و یک قاشق چسب چوب و دو قاشق خاک‌اره نرم الک شده و آب و در صورت لزوم پودرهای رنگی ترکیب کرده و بتونه موردنظر را با لیسه کاردک روی کار اجرا کنید.

 پس از خشک‌شدنش و سنباده‌کاری کافی یک‌دست سیلر به کار بزنید پس از خشک‌شدن سیلر این بار بتونه‌ای رو با ترکیب یک کاردک مل نصف قاشق سریش و در صورت لزوم پودرهای رنگی بسازید و کار رو بتونه کنید.

 بعد از خشک‌شدنش تمام سطح کار رو با سنباده ۲۲۰ سنباده کنید و فقط به سنباده‌کاری محل‌های بتونه شده اکتفا نکنید پس از اتمام سنباده‌کاری کار رو عاری از گردوخاک کرده و یک‌بار دیگه سیلر اجرا کنید و دوباره بتونه و سنباده و برای بار سوم فقط یک‌دست سیلر اجرا کنید و بتونه نیاز ندارد.

 بعد هم یک سنباده نرم و در پایان هم پلی‌استر البته این روش خودرنگ هست و اگر احیاناً خواسته باشید کارتون رنگی مانند فندقی و گردویی و.. داشته باشه روشش فرق میکنه و کاملاً هم‌خیالتان از بابت موریانه و آفت و سوراخ‌ها راحت باشه و یک توصیه هم برای شما داشتم سعی کنید در زمان انتخاب چوب از چوب‌های باخته استفاده نکنید.

پیشنهاد آیچوب:

آموزش رنگ کردن چوب با سیلر کیلر + نقاشی چوب ۰ تا ۱۰۰

حل مشکل موریانه و سوراخ‌های روی چوب

 سلام

 در مورد یک تخته چوب افرا، به ضخامت ۷ سانتی‌متر و طول ۲ متر و ۴۰ سانتی‌متر که قراره به میز تبدیل شود با این نکته که وسطش، حفره‌ای به طول ۷۰*۴۰ سانتی‌متر هم دارم
دو تا موردی که نگرانم کرده

 ۱. اطراف حفره سوراخ‌هایی بود که قبلاً بود روی چوب بود و به نظرم جای موریانه بود، اما الآن حفره‌های ریز تازه‌ای می‌بینم؟ که داخلش پر از خرده چوب هست و معلومه موریانه‌خورده
آیا می‌توانم با استفاده از تینر یا در مرحله سیلر کیلر اونا از بین ببرم یا احیاناً با سمی روند خورده شدن چوب توسط موریانه را متوقف کنم یا کلاً باید بی‌خیال این چوب بشم

 ۲. از حفره تا یکی از لبه‌های چوب یک ترک‌خوردگی وجود دارد، آیا به غیر بتونه که رنگ دارد، با چیز دیگری می‌توانم حفره پر کنم مثل چسب چوب یا رزین یا قیر البته در این مورد استقامت ماده هم برام مهم تره که بتونه استحکام به چوب ببخشد، چیزی هست که هم بی‌رنگ باشد و هم دارای استقامت؟

 پاسخ:

 با سلام

 قبل از هر چیز برای پر کردن ترک‌ها و سوراخ روی سطح چوب موردنظرتان یک کاردک مل را با یک قاشق غذاخوری سریش و یک قاشق چسب چوب و دو قاشق خاک‌اره نرم الک شده و آب و در صورت لزوم پودرهای رنگی ترکیب کرده و بتونه موردنظر را با لیسه کاردک به کار بزنید.

 پس از خشک‌شدنش و سنباده‌کاری کافی یک دست سیلر به کار بزنید پس از خشک‌شدن سیلر این بار بتونه‌ای را با ترکیب یک کاردک مل، نصف قاشق سریش و در صورت لزوم پودرهای رنگی بسازید و کار را بتونه کنید و بعد از خشک‌شدنش تمام سطح کار را با سنباده ۲۲۰ سنباده کنید و فقط به سنباده‌کاری محل‌های بتونه شده اکتفا نکنید.

 پس از اتمام سنباده‌کاری گردوخاک موجود روی سازه را پاک کنید و یک‌بار دیگر سیلر بزنید و دوباره بتونه و سنباده و برای بار سوم فقط یک دست سیلر اجرا کنید. اگر نیاز به بتونه‌کاری نیست، یک دست سنباده نرم و در پایان هم پلی استر را اجرا کنید.

 البته این روش خودرنگ هست و اگر احیاناً خواسته باشید کارتان رنگی مانند فندقی و گردویی و… داشته باشد. روش کمی فرق می‌کند و کاملاً هم‌خیالتان از بابت موریانه و آفت و سوراخ‌ها راحت باشد و یک توصیه هم برای شما داشتم سعی کنید در زمان انتخاب چوب از چوب‌های باخته استفاده نکنید موفق باشید.

پیشنهاد آیچوب:

آموزش تغییر رنگ چوب قهوه‌ای به سفید یا هر رنگ دیگری!

سوسک‌های چوب‌خوار

 سوسک‌های چوب‌خوار هم به چوب‌های تازه قطع شده و هم به چوب‌های خشک سوزنی‌برگان و پهن‌برگان حمله می‌کند. سوسک‌های شاخ دراز و سوسک‌های آمبروزیا Ambrosia از جمله حشراتی هستند که علاقه شدید به چوب دارند.

سوسک‌های چوب‌خوار

سوسک‌های آمبروزیا معمولاً چوب را سوراخ‌سوراخ می‌کنند و این سوراخ‌ها مکان مناسبی برای رشد قارچ است این حشرات را ((حشرات چوب‌های تازه)) نیز می‌نامند. یکی از روش‌های مبارزه با این سوسک سم‌پاشی گرده‌بینه‌های تازه قطع شده برای جلوگیری از حمله قارچ‌ها و حشرات است.

 زمانی که گرده‌بینه‌ها کمی خشک شدند شرایط برای تغذیه حشراتی مانند لیکتوس ها و بوسترکیدها مناسب می‌شود. این حشرات درون آوندهای درشت پهن‌برگان تخم‌ریزی می‌کنند.

لارو این حشرات دالان‌هایی به قطر یک و نیم تا دو میلی‌متر ایجاد می‌کنند و بافاصله‌های مشخص دالان را با پودر نرم‌چوب پر می‌کند. شفیره این سوسک‌ها در پایان تابستان به حشره کامل تبدیل می‌شود از چوب خارج می‌گردد.

 مهم‌ترین حشرات چوب‌خوار که خسارت‌های زیادی را به چوب وارد می‌کنند عبارت‌اند از:

سوسک‌های معمولی مبلمان یا آنوبیوم

 سوسک‌های آنوبیوم معمولاً در مبلمان پله‌های چوبی و دیگر لوازم تزئینی چوبی و در شرایط آب‌وهوایی سرد و مرطوب زندگی می‌کنند. سوسک ماده بر روی سطح ناصاف و ناهموار چوب ۴۰ تخم می‌گذارد و تخم‌ها بعد از ۵ هفته تبدیل به لارو می‌شوند.

سوسک‌های مبلمان یا آنوبیوم

 لاروها ۳ تا ۵ سال در درون چوب زندگی می‌کنند و پس از گذشت این زمان در نزدیکی سطح چوب به شفیره تبدیل می‌گردند. شفیره‌ها هم بعد از ۶ تا ۸ هفته به حشره کامل تبدیل می‌شود و با ایجاد سوراخ بر روی سطح چوب از آن خارج می‌گردند. این سوسک بیشتر بومی مناطق کشورهای حاشیه دریای مازندران است.

سوسک‌های پودر کننده چوب

سوسک‌های پودر کننده چوب

 

 این سوسک معمولاً در مناطق گرمسیر به بیرون چوب حمله می‌کنند و باتوجه‌به ارزش غذایی چوب و نوع آب‌وهوا آن از چند ماه تا دو سال زنده می‌ماند. این سوسک‌های چوب‌خوار معمولاً فقط به چوب پهن‌برگان حمله‌ور می‌شوند.

 این سوسک‌ها فقط یک سال زنده هستند و سوسک ماده در درون آوندهای چوب حدود ۵ تخم می‌گذارد و لاروها پس از سه هفته از تخم خارج می‌شوند. آن‌ها معمولاً بین ۱۰ تا ۱۱ ماه زنده می‌ماند و فقط از نشاسته چوب تغذیه می‌کنند و با سلولز کاری ندارند.

 مرحله شفیرگی این سوسک‌ها ۲ تا ۴ هفته زمان می‌برد و سوسک کامل از اواخر اردیبهشت تا مهرماه از چوب خارج می‌شود.

سوسک شاخ‌دار خانگی

سوسک شاخ‌دار خانگی

 

 سوسک شاخ‌دار خانگی به مهمان موذی خانه معروف هستند و بیشتر در کشورهای اروپایی و آفریقای جنوبی و آمریکا فعالیت دارند. خسارت و صدماتی که این سوسک به نسبت دو نوع قبلی وارد می‌کند به‌مراتب بیشتر است.

 حشره ماده در هر چرخه زندگی حدود ۲۰۰ تخم در درزها و شکاف‌های چوب می‌گذرد سوسک شاخ‌دار خانگی به نسبت دیگر سوسک‌ها بزرگ‌تر است و لارو آن حدود ۳ سانتی‌متر طول دارد. این نوع سوسک بین ۳ تا ۶ سال زنده می‌ماند و به زندگی خود در چوب ادامه می‌دهند.

زنبور چوب‌خوار

زنبور چوب‌خوار

 

 این حشره ((سیرکس)) نام دارد. نه‌تنها لارو زنبور چوب‌خوار چوب را نابود می‌کند، بلکه خود حشره هم می‌تواند به‌راحتی پوشش یا پولیش روی چوب را از بین ببرد و به داخل چوب نفوذ کند.

 برای مبارزه با این زنبور چوب‌خوار چوب‌های حساس به این زنبور را باید بلافاصله بعد از قطع‌کردن با محلول‌های شیمیایی مخصوص سم‌پاشی کنید. سم‌پاشی حتی پس از خشک‌شدن چوب‌ها هم ممکن است تأثیرگذار باشد.

 یکی دیگر از روش‌های مبارزه با این زنبور استریل یا ضدعفونی‌کردن چوب‌های تازه قطع شده با بخار آب در ۱۳۰ درجه فارنهایت تحت شرایط رطوبت نسبی قابل‌کنترل برای مدت ۲ ساعت است. همچنین قراردادن چوب باضخامت کم در محلول‌های نفتی حاوی ماده حشره‌کش برای مدت ۳ دقیقه هم در جلوگیری از آلودگی مؤثر خواهد بود.

 این زنبورها حدود دو سال یا بیشتر زندگی می‌کنند و برای زنده‌ماندن به حدود ۱۵ درصد رطوبت نیاز دارد. در ساختمان‌های مدرن و امروزی که رطوبت چوب کمتر از ۱۵ درصد است، شرایط زندگی برای این نوع از حشرات مناسب نخواهد.

موریانه چند روز زیر آب زنده می ماند؟

 موریانه‌ها یا همان لارو حشرات تا دو روز در زیر آب زنده می‌مانند و پس از آن در اثر کمبود اکسیژن و غذا، از بین می‌روند.

 در این نوشته تلاش کردیم تعدادی از حشراتی که به چوب آسیب می‌رساند را به شما معرفی کنیم. نکته بسیار مهمی که در زمان خرید چوب‌های جنگلی و بومی باید در نظر داشته باشید این است که بهتر است بدانید درخت یا تنه‌ای که خریداری می‌کنید در چه فصلی برش داده شده است.

 معمولاً درختانی که در اوایل زمستان برش می‌شوند امکان وجود حشره و نار در داخل آن‌ها کمتر است؛ اما درختانی که در بهار یا تابستان بریده می‌شوند به‌احتمال زیاد به یکی از این حشرات آلوده هستند.

 یکی از درختانی که در مقابل این حشرات بسیار مقاوم است، چوب نراد یا سفید روسی است این چوب از گونه درختان کاج است و به‌واسطه مقاومت بالایی در مقابل حملات حشرات و موریانه‌ها در شمال کشور بسیار مورداستفاده قرار می‌گیرد.

 از روش‌های مبارزه با موریانه یا حشرات در داخل چوب می‌توان به روش‌های قدیمی و معمول که در بین نجارها متداول است اشاره کرد. یکی از این روش‌ها واردکردن گازوئیل یا نفت به داخل دالان‌های ایجاد شده توسط لارو است. اگر بتوانید مواد نفتی مانند گازوئیل را از طریق این سوراخ‌ها به لارو حشره برسانید مطمئن باشید که این موجود به‌راحتی از بین خواهد رفت.

شما هم اگر تجربه یا راهکاری برای از بین بردن این حشرات دارید لطفاً در قسمت دیدگاه‌های همین نوشته با ما و دیگر بازدیدکنندگان در میان بگذارید.

منبع: آیچوب

181 نظر در “معرفی انواع موریانه چوب + راهکار نابودی موریانه جوب خوار

  1. شراره گفت:

    سلام،ممنونم ازراهنماییتون،مطالبروخوندم،پاسخ داده بودین که به ام دی اف نفوذ نمیکنه موریانه،،ولی تقریبا هرروز اززیر یک دیوارام دی افی کنارخونم پودرنرم شده شبیه به خاک اره جمع میکنم،صدایی هم نمیشنوم ،،اینا چین وچکارمیتونم انجام بدم..وبرای باقی قسمتهای چوبی ومبلمان وفرش نزدیک بهش چطور..چکارکنم؟

    1. آیچوب گفت:

      جدیدا این موارد زیاد شده
      اینکه از جنس ام دی اف هست یا چوب خوار ها آپدیت شدند باید توسط متخصصین تحقیق شود

  2. ملکی گفت:

    یک سال و نیم اومدیم تو این خونه آپارتمانی 8 سال ساخت. یک ساله هر از گاهی یه خرخاکی می بینم که فکر می کردم از گلدون هاست . هر چی بهشون سم زدم بازم خرخاکی بود . تا پریروز که در حموم را که پایینش پوسیده شده درآوردیم تعمیر کنیم از توی در خرخاکی افتاد . یه روز در رو جلوی آفتاب گذاشتیم. قبل از نصب در توش چیزی ندیدم . ولی امروز 10 تا خرخاکی توی پذیرایی دیدم .به نظر شما توی در لانه کردند ؟ راهی غیر از تعویض در دارد ؟

    1. آیچوب گفت:

      خر خاکی چوب رو نمیخوره
      از فضای خالی داخل در برای زندگی استفاده می کنه…

  3. ملکی گفت:

    سلام . توی خونه مون خرخاکی دیدم . ممکنه توی در حموم که باد کرده ، خرخاکی زندگی کنه یا تخم بذاره

    1. آیچوب گفت:

      سلام
      خیر
      این حشره با چوب کاری نداره.

  4. رضا میلی گفت:

    سلام من خراط هستم. شش ماه پیش تنه درخت توت رو برش دادم و آوردم مغاره که خشک بشه. دیروز دیدم صدای موریانه از توش میاد. میخوام کلا اون چوبهارو بندازم دور. بنظرتون میتونه به چوبهای دیگه هم که در کنارش بوده سرایت کنه

    1. آیچوب گفت:

      سلام رضا عزیز
      چوب توت مورد پسند موریانه هست.
      پیشنهاد می کنیم چوب ها رو از محیط خارج کنید و با تکه کردنش، بخش های موریانه زده رو امحا کنید و سمپاشی هم فراموش نکنید.

  5. احمدی گفت:

    سلام
    کف اتاق من لمینت هست و سرویس ام دی اف دارم. تقریبا یک ماه هست که به تعداد محدود هر چند روز یک بار، در یک جای مشخصی از اتاق، روی زمین تعداد کمی حشره بسیار شبیه به حشره برنج و با تفاوت خیلی کمی وجود داره که با فشار دست هم نمیمیرن.
    ممکنه راهنمایی کنید که اینا چی هستن؟

    1. آیچوب گفت:

      سلام دوست عزیز
      اطلاعی نداریم متاسفانه

      1. Mj گفت:

        سلام وقت بخیر
        سه ساله که کابینت های گلاس زدم اما مدتیه که حشره های ریز می‌دیدم و الان رشد کرده وخیلی شبیه به سوسک هستش اما باریکه. خیلی نگرانم و برام سواله که از چوب هستش یا از فاضلاب میاد. اینم بگم که تمام راه فاضلاب سفت کردم که نیاد اما باز هم این حشره رو دیدم

        1. آیچوب گفت:

          درود بر شما
          ممکنه پشت کابینت زندگی کنند.
          محیط پشت کابینت رو سم پاشی کنید.

  6. سحر عزیزی گفت:

    سلام
    جدیدا که هوا گرم شده یک سری حشرات ریز مشکی رنگ که قبلا نبودند پیدا شده. ریز و مشکی هستند و پوست سفتی شبیه سوسک دارند. رطوبت زیاد بالا نیست حدود 24 درصد و دما بین 30 تا 32 درجه سانتی گراد. این حشرات گاهی هم پرواز می کنند و از یک طرف به طرف دیگر می روند ولی عمدتا روی وسایل چوبی می نشینند. آیا موریانه هستند؟ هر دو سه روزی یکی از این حشرات را می بینیم و از بین می بریم. قبل از گرم شدن هوا هم اصلا نبودند.

    1. آیچوب گفت:

      سلام سحر گرامی
      خیر فکر نمی کنم موریانه باشند، اما اگر بتونید محیط رو سمپاشی کنید که عالیه

  7. مهتاب گفت:

    سلام.چنتا چوب از درختای مختلف رو برشهای عرضی زدم برای تزیین به دیوار چسباندم و بعداز چندروز خرده های نرم چوب از چوب های توت ریخته شده بودندو سوراخ های ریزی در اونها ایجاد شده بود. دیدم سوسکهای ریز سیاهی هستند. باید تمام این چوبای چسبانده شده رو بکنم بریزم دور؟ یا میشه با سم پاشی ازبینشون برد؟ چه سمی؟ و یا اینکه آیا راهکار دیگه ای هست؟ ممکنه این ها به مبلمان و ام دی اف هم آسیب بزنن؟ لطفا راهنمایی کنید ممنون.

    1. آیچوب گفت:

      سلام مهتاب عزیز
      این چوب آلوده هست
      پیشنهاد می کنم همه رو از خونه خارج کنید و آتش بزنید

  8. مهدی گفت:

    سلام
    من چند تا تخته گردو دارم صدای خوردن چوب می یومد بعدش با گازوئیل اسپری کردم کرم های سفید رنگ از روزنه بیرون آمدن اما همچنان صدای خوردن چوب میاد ولی یکم کمتر بنظرتون اگه تخته ها رو در بشکه گازوئیل بذارم این مشکل حل میشه ؟

    1. آیچوب گفت:

      سلام مهدی عزیز
      احتمالا لارو های زیادی در داخل چوب هستند.
      چوب رو اگر در داخل گازوئیل قرار بدید و جذب بشه، بوی گازوئیل از بین نمیره و تا مدت زمان زیادی باقی میمونه…
      این مشکل به سادگی حل شدنی نیست.

  9. حامد گفت:

    سلام وقتتون بخیر
    من به تازگی وارد خانه نوسازی شدم.چند ماه اول مشکلی وجود نداشت اما به تازگی از زیر ام دی آف آشپزخانه و درب ورودی که فاصله زیادی از آشپزخانه داره حشرات ریزی شبیه آفت برنج (شپشک‍)با همان سایز اما با اندکی ظاهری متفاوت بیرون میاد.با اینکه خانه کاملا پاکیزه هست و ما سمپاشی کردیم نتونستیم کاملا از بین ببریمشون.بصورت اینترنتی عکسش رو به سمپاش دادیم گفت سوسک غلات هست و باید منبعش رو شناسایی کنیم اما در خونه ما اصلا مواد خوراکی خارج از یخچال وجود ندارد این حشره ها اکثرا از پشت قرنیز جابجا میشن و اکثرا در کنجها میان بیرون
    میتونید راهنمایی کنید چی هستند

    1. آیچوب گفت:

      سلام
      جدیدا دیده شده که نوعی سوسک به ام دی اف می زند و بیشتر ام دی اف هایی که از تفاله نیشکر درست شده اند
      به هر صورت حتما افت کشی کنید

  10. شهاب گفت:

    پلای وود هم ممکنه مورد حمله‌ی حشرات چوب خوار قرار بگیره؟

    1. آیچوب گفت:

      سلام
      خیر
      ندیدم هنوز

  11. حامد گفت:

    با سلام یک مدت هست که زیر کابینت های خانمان مقداری خاک سیاه رنگ که همرنگ چوب کابینت نیست تمیز می کنیم امروز خوب که به خاک ها دقت کردم یک سری حشره خیلی ریز داخلشون هست که کرمی رنگ هستند و انقدر ریز هستند که بسیار سخت دیده می شوند و هر روز ما یک مقداری خاک دیگه به همرا اون حشرات جمع می کنیم به نظر شما چه حشره ای هستند وما باید چه کنیم متشکر

    1. آیچوب گفت:

      سلام حامد عزیز
      نمیدونم چه حشره ای هستند؛ اما پیشنهاد می کنیم محیط زیر کابینت رو سمپاشی کنید. یا اینکه حشره رو به سم فروشی نشون بددی تا سم مناسب رو پیشنهاد بدن.

    2. شقایق گفت:

      سلام
      میشه لطفا بگید چطور اون حشره ها رو از بین بردید، من هم دقیقا همین مشکل رو دارم

  12. علی گفت:

    سلام. ما یه ماهه از تولیدی مبل گرفتیم و سالم بود. امروز یهو دیدم یه سوراخ ریز روی پایه‌ی مبل هست که قبلا نبود خودشم جلو چشمه. اخه مبل تازه که رنگ هم شده ممکنه موریانه افتاده باشه؟ خواهشاااا کمک کنید چکار کنم از بین بره کلی پول دادیم

    1. آیچوب گفت:

      سلام
      بله موریانه هست.لارو موریانه از قبل درون درز های چوب بوده و حالا خارج شده
      احتمال بیشتر شدن آن هم هست

  13. رادمهر گفت:

    سلام امروز از خواب که بیدار شدم طرف پذیرایی روی میز یه جایی سوراخ شده و خاک ریخته بود بعد دو ساعت داخل سوراخ یک صدای اروم شنیدم بد کم کم صدا بلندتر شد بعد صدا قطع شد این نمونه حشره چیه؟

    1. آیچوب گفت:

      سلام جناب رادمهر عزیز
      احتمالا داخل چوب لارو حشره بود که معمولا میگن موریانه…
      با سرنگ تزریق مقداری آب نمک (با نمک زیاد) به داخل سوراخ تزریق کنید
      بعد سوراخ رو با خک اره و چسب چوب پر کنید تا حشره جدید واردش نشه.

  14. محمدهادی گفت:

    سلام
    وقت بخیر
    امروز صدای خورده شدن چوب یا چیزی شبیه تکه شدن چوب از روی کابینت شنیدم و بعد از اینکه لامپ روشن کردم صدا قطع شد. میخواستم ببینم چه حشره یا جونوری هست و چطور مقابله کنم؟
    البته جدیدا هم سوسک کابینتی هم توی خونم پیدا شده که با اینکه سم پاشی کردم از بین نرفتن
    میتونه همین سوسک ها باشن؟

    1. آیچوب گفت:

      سلام
      صدای خورده شدن چوب از موریانه چوب خوار هست

      1. محمدهادی گفت:

        الان باید از چه سمی استفاده کنم؟

  15. بهاد گفت:

    با سلام .ببخشید من مستاجرم دو ساله که تو این خونه هستیم .خونه کاملا تمیز و تقریبا تازه ساخته ولی الان حدود شش ماهه که تو چهار چوب دره اتاق وقتایی که سکوته صدای ناخن کشیدن به چهار چوب میاد یا انگار یه چیزی داره سوراخ میشه صداش خیلی زیاده به حدی که از خواب بیدار میشیم .چهار چوب در آهنه .سوراخی چیزی هم نداره .کلافه شدیم از این صداها.میتونه موش یا سوسکی چیزی باشه ؟لطفا جواب بدید

    1. آیچوب گفت:

      سلام
      بله ممکن هست

    2. zero boy گفت:

      موش هم امکان داره باشه

  16. نازنین گفت:

    سلام ووقت شمابخیر
    من میز تحریری دارم که در زیر ان تعدادی سوراخ پیدا کردم ، نمیدانم موریانه است یا خیر ، البته در اتاق من قبلا یک میز و صندلی که موریانه زده بود ، وجود داشت ، الان ممکنه اتاق من الوده شده باشه و میز جدیدم هم موریانه زده باشه ؟
    الان مدتی هم میشه که میز قدیمی که موریانه داشت از خانه خارج کردم

    1. آیچوب گفت:

      سلام نازنین گرامی
      ممکنه موریانه باشه
      معمولا زیر این سوراخ ها خاک وجود داره که نشانه حضور موریانه هست.
      با این حال پیشنهاد می کنیم از بتونه خاک ام دی اف برای پوشش این سوراخ ها استفاده کنید تا آلوده نشه
      اگر حشره داخل سوراخ بشه می تونید با تزریق آب نمک حشره رو بکشید.

  17. زهرا گفت:

    سلام،یه سوال داشتم خدمتتون،اینکه قسمت وسط تخت خوابمون که تشک روی اون قرار میگیره از جنس نئوپان هست زیرش پر از موجودات ریزی هست که خیلی سبک و بی ازارند و حرکت کندی دارن و پاهایی حالت خار خاری دارند ،میخواستم ببینم شما می دونید که این موجودات چی هستن و راه از بین بردنشون چیه؟و اینکه تمام وسایل تو خونمون از چوبند نگرانم که به اونام نفوذ کنند،و یا برای لباسها مشکل به وجود بیاد،ممنون میشم راهنماییم کنید،اگه بخواد میتونم عکسشونو هم براتون ارسال کنم

    1. آیچوب گفت:

      سلام زهرا
      پیشنهاد می کنیم محیط زیر تخت رو سمپاشی کنید و این موجودات رو از بین ببرید.

  18. علیرضا گفت:

    سلام خسته نباشید ، من مقداری چوب خشک برای کار گرفتم که سالم و تمیز هستن ، ولی جدیدا چند تا تنه درخت گرفتم که حشراتی مانند موریانه و مورچه و … داخلشون بود موقع برش فهمیدم! حالا سوالم اینه به چوبای قدیمیم اینا نفوذ میکنن یا نه ؟ و سوال دیگه به درخت سالم و زنده هم نفوذ میکنن

    1. آیچوب گفت:

      سلام علیرضا عزیز
      برای این حشرات فرقی نداره
      هم به درختان سالم حمله می کنند و هم به چوب خشک
      پیشنهاد می کنیم محیط کار رو سم پاشی کنید.

  19. یلدا گفت:

    سلام . وقتتون بخیر
    من دیروز صبح روی کابینت که از جنس ام دی اف هست دیدم مورچه هست . با دست نم برداشتم و شستم گفتم شاید چیز شیرینی ریخته بوده حدود 20 عدد بودن ظهر که از اداره برگشتم دیدم تعدش زیاد شده حدود 40 عدد با دست برداشتم دیدم اصلا موچه نیست و موریانه هست . روی همون قسمت هم ذرات بسیار کوچیک قهوه این رنگ هست که حدس میزنم مدفوع باشه .
    خیلی نگرام کابینت رو 10 ماهه نصب کردیم . جنس ام دی اف کل آشزخانه هم کاشی از کف تا سقف و کفش هم سرامیک .
    موندم اینا از کجا اومدن . داخل کابینت هم با چراغ قوه بررسی کردم اصلا هیچی نیست . رطوبت هم اصلا نداره آشپزخونه . نمی دونم واقعا باید چکار کنم ؟ یعنی بگم بیان کابینت رو کلا جدا کنند برام تا بشه پشتش که به دیوار هست بررسی کنیم؟؟؟؟ موندم چکار کنم .
    زیر کابینت هم جلو پایه ها کاملا پوشیده هست و هیچی پیدانیست. هیچ وسیله چوبی یا کارتنی هم جدیدا داخل کابینت نذاشتم اصلا داخل کابینت هیچی وسیله چوبی ندارم .
    لطفا زود زود راهنمایی کنید.

    1. آیچوب گفت:

      سلام یلدا گرامی
      پیشنهاد می کنیم ابتدا محل حضور حشره رو سمپاشی کنید. اگر حل نشد، کابینت رو جدا کنید.

  20. Alma گفت:

    سلام لطفا جواب بدین بمن واقعا این موضوع عصابمو خورد کرده مم برا جهازم مبل گرفتم خیلیم گرون ازیجای خیلی معتبر وخفن ولی اوردم خونه فعلا خونه پدرمه ۱سالع ک گرفتم هنوز استفادم نکردیم ازشون از نشیمنش یه صدای خرچ خرچ میاد چیه اخه این صدا اعصابمو بهم ریخته واقعا لطفا راهنماایی کنین.ن سوراخی هس نه براده ای هیچییی فقط هرچ هرچ مث صدای کشیدن ناخن تو سکوتم صداش بیشتر میاد چی میتونه باش پشتشو یکم وا کردم سم گرفتماسپری کردم ولی باز میاد

    1. آیچوب گفت:

      سلام
      صدای خورده شدن چوب توسط بید هست
      پس از مدتی که این صدا ها شنیده میشه بید چوب رو سوراخ می کنه و بیرون میاد

      1. Alma گفت:

        ازکجا میاد باید چیکارکنیم؟باچی سم پاشی کنمش اینو میتونه سوسک یاکرم باشه؟صدای خرچ خرچ میده اخه تازت مبل من

        1. آیچوب گفت:

          معمولا این ها قبل از پروسه تولید سازه چوبی، در داخل چوب وجود دارند و شاید تا چندین سال زندگی کنند.

        2. Alma گفت:

          چجوری از بین میرع؟مبلوخراب میکنه؟

        3. آیچوب گفت:

          فعلا راهکار خاصی نمیشناسیم

      2. زهرا گفت:

        سلام مبل من هم این مشکلو دارم پشت چوب مبلم قسمت‌های سیاه ایجاد شده ک راحت کنده میشه و هنوز صدا میده باید چیکار کنم

        1. آیچوب گفت:

          سلام و ارادت
          اگر سوراخ موریانه رو پیدا کردید، آب نمک با نمک زیاد بسازید با سرنگ تزریق، به داخل سوراخ بریزید.
          در حدیه که لارو رو از بین ببرید.

برای ثبت نظر لطفا وارد اکانت خود شوید ( عضویت رایگان است )