در, رنگ‌کاری

آموزش ۰ تا ۱۰۰ رنگ کردن درب چوبی | کدام رنگ بهتر است؟!

 آموزش رنگ‌کاری درب چوبی

رنگ‌کردن درب چوبی به روش‌های مختلف امکان‌پذیر است. شما می‌توانید باتوجه‌به نوع درب و نوع چوب به‌کاررفته و جایگاه آن اقدام به انتخاب پوشش و رنگ مناسب کنید.

درب در مدل‌های مختلف تولید می‌شود، از درب‌های فلزی و شیشه‌ای گرفته تا درب‌های ضدسرقت ام‌دی‌اف و چوبی… برای رنگ‌کردن درب سیستم‌ها و استراتژی‌های مختلفی می‌توان در نظر گرفت. دستیابی به بهترین روش برای رنگ‌کردن درب در بلندمدت سود زیادی را برای شما در برخواهد داشت.

در این مقاله به آموزش رنگ‌کاری درب به روش‌های مختلف اشاره خواهیم کرد. با ما در ادامه همراه باشید.

مزایا و معایب رنگ کردن درب چوب به روش سیلر و کیلر و نیم پلی استر

یکی از روش‌های رنگ‌کردن درب، استفاده از سیلر و کیلر است. سیلر و کیلر در دسته رنگ‌های شیمیایی و فوری و سلولوزی قرار می‌گیرند و برای پوشش چوب گزینه مناسبی هستند.

همان‌طور که از نام این پوشش‌ها پیداست، فوری هستند و بسیار سریع‌تر از انواع دیگر رنگ‌ها خشک می‌شوند. از رنگ‌های فوری زمانی استفاده می‌شود که سازه در فضای داخلی ساختمان باشد و همچنین در تماس با آب و رطوبت قرار نگیرد. به‌عنوان‌مثال برای رنگ‌کردن روشویی چوبی یا ام‌دی‌اف پیشنهاد نمی‌کنیم که از رنگ‌های فوری استفاده کنید.

با توضیحات بالا می‌توان نتیجه گرفت که برای رنگ‌کردن درب چوبی با سیلر و کیلر و نیم پلی‌استر، بهتر از درب‌هایی را انتخاب کنیم که در فضای داخل ساختمان باشند و با آب و رطوبت در تماس نیستند. از این نوع درب‌ها می‌توان به درب ورودی آپارتمان‌ها و درب اتاق‌خواب اشاره کرد.

درب ورودی ساختمان‌های ویلایی و درب حمام در داخل و درب سرویس بهداشتی در داخل را نباید با نیم پلی‌استر یا کیلر سلولوزی رنگ کرد.

 

پیشنهاد آیچوب: آموزش ۰ تا ۱۰۰ رنگ چوب و MDF | ویدئو

 

آموزش رنگ کاری درب چوبی با سیلر و کیلر

 

آموزش رنگ کاری درب چوبی با سیلر و کیلر

 

نکته اول اینکه آموزش برای رنگ‌کردن درب چوبی خام است… نه درب رنگ شده…

برای شروع رنگ‌کاری ابتدا درب را از چهارچوب جدا کنید. این بخش با جداکردن پین لولا انجام می‌شود. سپس درب را روی چهارپایه یا میز یا خرپا قرار دهید.

با استفاده از سنبه میخ‌های بیرون‌زده را به داخل چوب هدایت کنید تا حدود ۲ میلیمتر از سطح چوب پایین‌تر برود. شما در این زمان باید شرایط را برای اجرای بتونه فراهم کنید.

البته همه این موارد را ما در <<دوره آموزشی رنگ‌کار ماهر>> کامل توضیح دادیم و به‌صورت ویدئویی امکان تماشای این دوره را خواهید داشت.

بتونه کاری سطح درب چوبی

 

بتونه کاری چوب

 

اکنون زمان شروع به بتونه‌کاری است. ابتدا مل را با ۱۰ درصد سیریش و پودرهای رنگی ترکیب کنید و در نهایت این پودر را با آب ترکیب کنید تا خمیر ساخته شود. ما در نوشته‌های پیشین در مورد انواع بتونه و آموزش ساخت بتونه و روش اجرای بتونه صحبت کرده بودیم.

پس از آماده‌سازی بتونه، آن را با استفاده از کاردک برای پوشش سوراخ‌ها و درزها و شیارها روی چوب اجرا کنید. در واقع شما باید ایرادهای ظاهری چوب را کامل برطرف کنید تا هیچ مشکلی وجود نداشته باشد. شاید بهتر است بگوییم باید ایرادات نجار را برطرف کنید!

پس از حدود ۳ ساعت از اجرای بتونه و زمانی که خشک شد، با استفاده از سنباده بتونه‌های باقی‌مانده روی سطح را پاک کنید. البته باید مراقب باشید که سنباده‌کاری بیش از حد سنگین نباشد که بتونه‌های داخل شیار هم پاک شود.

گاهی مجبور هستید پروسه بتونه‌کاری را تا ۳ بار هم انجام دهید.

سنباده کاری درب چوبی

 

سنباده کاری درب چوبی

 

بعد از اتمام بتونه‌کاری باید با استفاده از دستگاه سنباده (پولیشر ای گرد لرزان) سطح کار را کامل سنباده‌کاری کنید تا همه ایرادات کار برطرف شود.

برای شروع از سنباده ۱۲۰ شروع کنید. اگر تازه‌کار هستید یک دستگاه سنباده گرد لرزان تهیه کنید و با استفاده از سنباده ۱۲۰ کل سطح را سنباده‌کاری کنید.

سنباده‌کاری باید در جهت راه چوب انجام شود. بعد از سنباده ۱۲۰ از سنباده ۲۲۰ استفاده کنید تا کوچک‌ترین خط‌وخش باقی‌مانده روی چوب از بین برود. این مرحله یکی از مهم‌ترین مراحل رنگ‌کردن چوب است.

زیر کار درآوردن یا سنباده‌کاری سطح چوب و بتونه‌کاری و مرحله سیلر اگر به‌درستی انجام شود، نتیجه کار به‌مراتب زیباتر خواهد بود.

ما در نوشته‌های پیشین در مورد انواع دستگاه سنباده و روش‌های سنباده‌کاری چوب صحبت کرده بودیم.

اجرای آستری شاپان و تغییر رنگ درب چوبی

توجه: این مرحله اجباری نیست و درصورتی‌که دوست داشته باشید رنگ چوب را تغییر دهید پیشنهاد می‌کنیم که از شاپان استفاده کنید. اگر از شاپان استفاده نکنید در واقع چوب به‌صورت خودرنگ، رنگ شده است.

بعد از سنباده‌کاری پرداخت چوب، حالا نوبت تغییر رنگ چوب است. درصورتی‌که دوست دارید رنگ چوب را کمی تغییر دهید، می‌توانید از شاپان استفاده کنید.

 

آموزش تغییر رنگ درب چوبی

 

شاپان نوعی قیر مصنوعی است که در اثر ترکیب با بنزین به یک‌رنگ شفاف و موج نما تبدیل می‌شود. حدود یک لیتر بنزین را در ظرف پلاستیکی با دهانه‌گشاد اضافه کنید و پس از آن شاپان را کم‌کم به بنزین اضافه کنید.

در مرحله بعد شاپان را در درون بنزین آن‌قدر هم بزنید تا کامل در داخل بنزین حل شود. در این حالت رنگ بنزین به مایع قهوه‌ای‌رنگ تغییر می‌کند.

برای اجرای شاپان فقط کافی است پارچه را به شاپان آغشته کنید و روی چوب اجرا کنید. در واقع باید پارچه را به سطح چوب بمالید تا رنگ چوب تغییر کند. در زمان اجرا باید بسیار مراقب باشید که دورنگی و لکه ایجاد نشود. این کار را باید بسیار باحوصله انجام دهید.

هرچه مقدار شاپان در داخل بنزین بیشتر باشد، رنگ آستری تیره‌تر خواهد شد. پیشنهاد می‌کنیم ابتدا رنگ روشن‌تری از شاپان را بسازید و در صورت نیاز برای تیره‌شدن رنگ، شاپان بیشتری به بنزین اضافه کنید.

بعد از اجرای شاپان، حدود ۴ تا ۸ ساعت اجازه دهید تا شاپان کامل خشک شود و سطح چوب خیس یا چرب نباشد.

پیشنهاد آیچوب:

شاپان چیست؟ + ویدئو آموزش رنگ کردن چوب با شاپان

 

اجرای سیلر روی درب چوبی

بعد از اجرای شاپان نوبت اجرای سیلر می‌رسد. سیلر در واقع نوعی بتونه مایع است که خلل‌وفرج بسیار ریز چوب را پوشش می‌دهد. اگر سیلر را روی چوب اجرا نکنید، در مرحله بعد با مشکلات بسیار زیادی روبرو خواهید شد.

سیلر مانع از جذب رنگ بعدی (کیلر یا نیم پلی‌استر) به چوب می‌شود. وقتی وارنیش پایانی جذب چوب نشود، لایه مناسبی روی چوب شکل می‌گیرد.

بهترین روش برای اجرای سیلر روی چوب، استفاده از پیستوله رنگ‌پاشی است؛ اما اگر پیستوله در دسترس ندارید از قلم‌مو هم می‌توانید استفاده کنید.

پیشنهاد آیچوب:

سیلر چیست؟ بررسی ۰ تا ۱۰۰ سیلر و روش اجرای آن در رنگ چوب

 

آموزش سیلر

 

فقط مشکل قلم‌مو این است که در کارهایی که با شاپان رنگ می‌شوند، شاهد پاک‌شدن شاپان خواهید بود؛ اما اگر سیلر با پیستوله اجرا شود این‌چنین مشکلاتی نخواهید داشت.

سیلر را با تینر ۱۵۰۰۰ فوری ترکیب کنید و مایع به‌دست‌آمده را روی چوب اجرا کنید.

بعد از اجرای سیلر باید حدود ۸ ساعت به رنگ اجازه دهید تا کامل خشک شود. شاید سیلر بعد از یک ساعت هم خشک شود؛ اما باید اجازه دهید حتی گازهای سیلر هم کامل از بین برود.

برای سنباده‌کاری سیلر باید از سنباده ۴۰۰ یا ۲۲۰ کارکرده استفاده کنید. سنباده‌کاری باید به‌اندازه‌ای انجام شود که پرزهای بسیار ریزی که روی سطح ایجاد شده از بین برود و به‌هیچ‌عنوان نباید سیلر از روی کار پاک شود!

پس از سنباده‌کاری، خاک باقی‌مانده روی سطح را پاک کنید و با یک‌پارچه تمیز خاکی باقی‌مانده را از بین ببرید.

سپس دوباره سیلر روی کار اجرا کنید و مراحل را طبق استانداردهای بالا پیش ببرید.

این کار باید سه بار انجام شود. در واقع باید در سه مرحله سیلر روی کار اجرا شود تا تمامی پرزهای سطح از بین برود.

ما در دوره آموزشی <<رنگ‌کار ماهر>> تمامی این آموزش‌ها را به‌صورت عملی و ویدئویی به شما علاقه‌مندان رنگ چوب آموزش داده‌ایم.

پیشنهاد آیچوب:

آموزش رنگ کاری چوب با سیلر کیلر + نقاشی چوب ۰ تا ۱۰۰

 

اجرای وارنیش پایانی روی درب چوبی

پس از اتمام سیلر کاری و اشباع کامل سطح چوب، نوبت به اجرای وارنیش پایانی است. این وارنیش می‌تواند کیلر یا نیم پلی‌استر باشد.

کیلر و نیم پلی‌استر در دو نوع مات و براق موجود هستند و شما باتوجه‌به سلیقه خودتان امکان انتخاب هر یک از آن‌ها را دارید. کیلر و نیم پلی‌استر سلولوزی با تینر ۱۰۰۰۰ و ۱۲۰۰۰ ترکیب می‌شوند و باتوجه‌به نوع ابزار اجرای رنگ نسبت ترکیب آن متفاوت است.

برای اجرای کیلر روی چوب از قلم‌مو و پیستوله می‌توان استفاده کرد؛ اما بهترین گزینه پیستوله بادی است.

در مورد نیم پلی‌استر و روش اجرای آن هم ما در نوشته‌های پیشین کامل توضیح دادیم و پیشنهاد می‌کنیم آن‌ها را مطالعه کنید.

پس از اجرای وارنیش پایانی درب را به اتاقی تمیز و بدون گردوغبار منتقل کنید. اجازه دهید بین ۱۲ تا ۲۴ ساعت درب در اتاق ایزوله باقی بماند تا کامل خشک شود. سپس درب را روی چهارچوب نصب کنید.

پیشنهاد آیچوب:

وارنیش چیست؟ معرفی انواع وارنیش های چوب

 

منبع: آیچوب

برای ثبت نظر لطفا وارد اکانت خود شوید ( عضویت رایگان است )