رنگ‌کاری چوب, معرفی ابزار

بهترین ابزار کارگاه رنگ کاری چوب کدام است؟ | لیست

ابزار مورد نیاز برای راه اندازی کارگاه رنگ کاری چوب

ابزار کارگاه رنگ کاری
برای راه‌اندازی کارگاه رنگ‌کاری چوب به ابزار و تجهیزات به خصوصی نیاز خواهید داشت. رنگ‌کاری چوب حرفه‌ای است که افراد بسیار زیادی در این رشته مشغول به فعالیت هستند و کسب درآمد می‌کند.

 این رشته ارتباط مستقیم با نجارها و اساتید فعال در حوزه صنعت چوب دارد. اساساً وظیفه اصلی رنگ‌کار چوب تبدیل یک سازه چوبی خام به یک اثر زیبای هنری است.

 به عبارتی نقاش چوب می‌تواند یک سازه زیبای چوبی را به یک اثری بی‌ارزش و یک سازه معمولی چوبی را به یک اثر هنری زیبا تبدیل کند.

 اگر شما واقعاً به رنگ‌کاری چوب علاقه‌مند هستید نیاز دارید ابزار و تجهیزات مناسب این رشته را تهیه کنید. در این نوشته تلاش می‌کنیم مجموعه‌ای از ابزارهای کارگاه رنگ‌کاری چوب را معرفی کنیم تا برای خرید ابزار آمادگی داشته باشید.

پیشنهاد آیچوب: آموزش ۰ تا ۱۰۰ رنگ چوب و MDF

 شما می‌توانید این ابزارها را از فروشگاه‌های اینترنتی ابزار خریداری کنید. همچنین پیشنهاد می‌کنیم اینجا لیست کمکی خرید ابزار را دانلود کنید.

تماشای آنلاین ویدئو ابزار های ضروری راه اندازی کارگاه رنگ چوب (5 ابزار اصلی)

 

تماشا این ویدئو در برخی اپراتورها با ترافیک نیم بها محاسبه می‌شود!

دستگاه سنباده دیسکی یا پولیشر

دستگاه سنباده دیسکی یا پولیشر

سنباده پولیش رنگ چوب

 دستگاه سنباده پولیشر از مهم‌ترین دستگاه‌های رنگ‌کاری چوب است. با استفاده از دستگاه سنباده دیسکی و صفحه‌هایی که در فروشگاه‌های ابزار یراق به‌وفور پیدا می‌شود، امکان سنباده‌کاری اولیه و پرداخت ابتدایی سطح چوب را دارید.

 به‌راحتی با استفاده از این دستگاه می‌توانید پستی و بلندی‌های روی سطح چوب را صاف و یکنواخت کنید. همچنین امکان این را دارید که بر روی دستگاه سنباده برقی پدهای مختلفی نصب کنید. سَری‌های رایج موجود در فروشگاه‌های ابزار یراق در دو سایز کوچک و بزرگ معمولاً موجود هستند.

 قطر صفحه سایز بزرگ ۲۳ سانتی‌متر و قطر صفحه سایز کوچک ۱۰ سانتیمتر است برای این صفحات معمولاً سنباده‌هایی از شماره ۸۰ تا ۲۲۰ استفاده می‌شود. پس از استفاده از دستگاه سنباده برقی بر روی چوب خطوط دایره‌ای‌شکل ایجاد می‌شود که باید با سنباده دستی یا سنباده لرزان و سنباده گرد لرزان این خطوط را از بین برد.

پیشنهاد آیچوب: راهنمای خرید دستگاه سنباده‌زن برقی برای کارگاه نجاری

دستگاه سنباده تخت لرزان

دستگاه سنباده تخت لرزان

سنباده تخت لرزان

  این دستگاه پس از سنباده دیسکی مورداستفاده قرار می‌گیرد و با نصب سنباده‌های مختلف بر روی آن می‌توانید خطوط ریز موجود بر روی سطح چوب را به‌راحتی از بین ببرید. به عبارتی خطوطی که در اثر استفاده از سنباده دیسکی به وجود آمده را می‌توانید با استفاده از سنباده لرزان از بین ببرید.

 باید در نظر داشته باشید که جهت حرکت سنباده لرزان با جهت نقش و راه چوب یکی باشد. اگر شما خلاف جهت راه چوب از سنباده لرزان استفاده کنید خطوط بسیار ریزی بر روی چوب ایجاد می‌شود که در مراحل بعد رنگ‌کاری شما را به دردسر خواهد انداخت.

سنباده لرزان هم در ابعاد و توان‌های مختلف در بازار موجود است شما باتوجه‌به میزان بودجه و نوع نیاز خود می‌توانید دستگاه موردنظر خود را انتخاب کنید.

پیشنهاد آیچوب: تفاوت سنباده گرد لرزان و تخت لرزان چیست؟ کدام یک مناسب کار شماست؟

دستگاه سنباده گرد لرزان مناسب سنباده کاری چوب

دستگاه سنباده گرد لرزان

سنباده گرد لرزان

این دستگاه در کمتر کارگاه نجاری یافت می‌شود؛ اما یکی از بهترین دستگاه‌ها برای پرداخت نهایی سطح چوب است. شما با استفاده از سنباده گرد لرزان می‌توانید ریزترین خطوط موجود بر روی سطح چوب را از بین ببرید.

همچنین باتوجه‌به مکانیسم آن سرعت صیقلی کردن و پرداخت‌کار به نسبت روش دستی بسیار بالاتر خواهد بود این دستگاه می‌تواند به‌راحتی به‌اندازه چندین کارگر برای شما کار کند و سرعت انجام کارهای شما را بالاتر ببرد.

کمپرسور هوا

کمپرسور هوا

کمپرسور هوا

 اگر قرار است به‌صورت حرفه‌ای رنگ‌کاری کنید و پروژه‌هایتان را باکیفیت به مشتری تحویل دهید یکی دیگر از دستگاه‌های مورد نیازتان کمپرسور هوا است. از کمپرسور هوا برای تأمین فشار هوای موردنیاز پیستوله و همچنین تمیزکردن سطح کار از هرگونه گردوخاک با استفاده از فشار باد و بادپاش استفاده می‌شود.

 اگر قرار باشد با استفاده از قلم‌مو سیلر، کیلر و نیم پلی‌استر را بر روی سطح چوب اجرا کنید نباید انتظار انجام یک پروژه حرفه‌ای و بدون عیب‌ونقص داشته باشید.

کمپرسور هوا در ظرفیت‌های مختلف به بازار عرضه می‌شود؛ اما حداقل ظرفیت موردنیاز یک کارگاه رنگ‌کاری کوچک کمپرسور هوا ۱۰۰ لیتری و برای کارگاه بزرگ‌تر باید کمپرسور هوای به ظرفیت ۵۰۰ لیتر و بیشتر در نظر داشته باشید.

رطوبت گیر کمپرسور هوا کارگاه رنگکاری

رطوبت گیر کمپرسور هوا

رطوبت گیر کمپرسور هوا

 رطوبت‌ گیر وسیله‌ای است که مانع از ورود رطوبت به پیستوله و مخلوط‌شدن آن با رنگ می‌شود. همان‌طور که می‌دانید بسیاری از مشکلاتی که در هنگام رنگ‌کاری با آن مواجه می‌شوید در اثر نفوذ رطوبت آب به داخل پیستوله و مخلوط‌شدن آن با رنگ هست.

 رطوبت‌گیرها در دو نوع بزرگ و کوچک در فروشگاه‌های ابزار یراق موجود هست مدل بزرگ در قسمت خروجی کمپرسور هوا نصب می‌شود؛ اما رطوبت‌گیر سایز کوچک در قسمت زیر پیستوله و به ابتدای ورودی هوا در پیستوله نصب می‌شود و مانع از عبور رطوبت به داخل پیستوله می‌گردد.

قیمت رطوبت‌گیر بزرگ حدود ۵۰ تا ۷۰ هزار تومان و قیمت رطوبت‌گیر کوچک ۱۵ تا ۲۵ هزار تومان است.

پیشنهاد آیچوب: فیلتر کمپرسور هوا و رطوبت گیر چیست و چرا اهمیت زیادی دارد؟

پیستوله رنگ کاری مخصوص چوب

پیستوله رنگ کاری مخصوص چوب

پیستوله رنگ چوب

 پیستوله ابزاری است که برای پاشش درست و اصولی و یکنواخت رنگ بر روی سطح چوب مورداستفاده قرار می‌گیرد. به عبارتی شما وقتی رنگ آستر را بر روی کار اجرا کردید باید مابقی مراحل کار را با استفاده از پیستوله پیش ببرید.

 اجرای سیلر، اجرای کیلر، اجرای نیم پلی‌استر، پاشش تمام پلی‌استر، پاشش همرنگی و دیگر موارد جزو وظایف پیستوله است. هرچند که می‌توان رنگ را با استفاده از قلم‌مو بر روی کار اجرا کرد؛ اما به‌هیچ‌عنوان قلم‌مو نمی‌تواند؛ مانند پیستوله رنگ را اجرا کنید.

پیشنهاد آیچوب: آموزش تنظیم پیستوله رنگ | آموزش رنگ آمیزی با پیستوله

کاردک و لیسه رنگ کاری

کاردک و لیسه رنگ کاری

کاردک و لیسه رنگ چوب

کاردک ابزاری است که معمولاً به‌صورت جفت در رنگ کاری برای اجرای بتونه چوب مورد استفاده قرار می‌گیرد شما می‌توانید با استفاده از کاردک، مل، سیریش و پودرهای رنگی را با آب مخلوط کنید و خمیری به نام بتونه بسازید.

با استفاده از کاردک می‌توانید سطح چوب را ماستیک کنید و یا درز و سوراخ‌های موجود بر روی چوب را بپوشانید. تلاش کنید بعد از استفاده کاردک و بتونه کاری، به‌خوبی کاردک را تمیز کنید تا برای بتونه کاری بعدی، آماده باشد.

دریل برقی

دریل برقی

دریل برقی برای ساخت سنباده ابتکاری

 

دریل ابزاری است که کاربرد بسیار زیادی در صنعت چوب و دیگر صنایع دارد. با استفاده از این ابزار می‌توانید بر روی سطوح مختلف سوراخ ایجاد کنید؛ اما واقعاً کاربردهای دریل محدود به سوراخ‌کردن اشیا نیست.

 شما می‌توانید به‌صورت ابتکاری ابزارهای مختلف سنباده‌کاری بسازید و با دریل برقی سنباده‌کاری آسان‌تری انجام دهید. به‌عنوان‌مثال در نوشته‌های پیشین آموزش ساخت سنباده پره‌ای را منتشر کرده بودیم که برای به حرکت درآوردن سنباده پره‌ای باید از دریل استفاده کنید

 ابزار موردنیاز کارگاه رنگ‌کاری چوب محدود به مواردی که در این مطلب آورده‌ایم نیست. به‌مرورزمان به تجهیزات و ابزارآلات بیشتری نیاز پیدا خواهید کرد.

 اگر به نظر شما ابزار دیگری برای راه‌اندازی کارگاه رنگ‌کاری چوب موردنیاز است که در این مطلب به آن اشاره نشده است لطفاً در قسمت دیدگاه‌های همین نوشته به ما اطلاع دهید.

 برای مطالعه تمامی آموزش‌های ما در زمینه رنگ چوب، از بخش آموزش رنگ چوب دیدن کنید.

منبع: آیچوب

16 نظر در “بهترین ابزار کارگاه رنگ کاری چوب کدام است؟ | لیست

  1. گندم گفت:

    لیسه ابزاری که فکر کنم بیشتر در منبت به کار میره لاازمه گاهی برای رنگ تعمیری وسایل نیاز هست قسمتی از رنگ قبلی یا حتی کل آن برداشته شود.
    این ابزار مستطیل شکل خدود ۲×8 است.

  2. علی رسولی گفت:

    سلام استاد عزیز لطفا در مورد انواع رنگ که حالت شیشه ای دارند و برای پرکردن فضای خالی و ایجاد جذابیت میشه توضیح بدین وراهنمای کنید
    بابت راهنمای شما متشکرم

    1. آیچوب گفت:

      سلام علی سلامی عزیز
      منظور شما رزین اپوکسی هست…
      لطفا از لینک زیر استفاده کنید:
      https://ichoob.ir/epoxy-resin/

  3. Reza گفت:

    سلام میخام یه کارگاه کوچیک در حد رنگ پایه مبل یا جلو مبلی بزنم اونقدم وقت ندارم تمام آموزشها رو پاس کنم. دننال آموزش خلاصه و فشرده هستم که درحد کارم باشه باید چیکار کنم؟ ممنون

    1. آیچوب گفت:

      سلام
      هیچ راه میانبری وجود ندارد
      رنگ کاری یک پروسه آموزشی و تجربی هست. حتی اساتید با سابقه طولانی هم در مواجه به بسیاری فرایند ها از یکدیگر مشاوره و کمک طلب می کنند
      چرا که هر روز سبک ها و رنگ ها و پوشش های جدیدی وارد بازار می شود که نیاز به آموزش بیشتر خواهید داشت
      فرایند پرداخت و بتونه و انواع پوشش و پتینه رنگ نیاز به آموزش اساسی دارد و شاگردی
      اگر فرصت کلاس رفتن ندارد می تونیم به شما دوره “رنگ کار ماهر” رو پیشنهاد کنیم :

  4. علی شاهمیر گفت:

    سلام. من میخواهم یک رنگ ترکیبی عنابی رو با روکش کیلر رنگ ترک کنم. اگه داخل کیلر سینکا بریزم رنگ زیر کار عوض میشه یا نه؟ اگه کیلر تنها بزنم بهتره؟ لطفأ منو راهنمایی کنید. باتشکر

    1. آیچوب گفت:

      سلام علی شاهمیری عزیز
      متاسفانه در مورد رنگ ترک اطلاعاتی نداریم.

  5. mahdie گفت:

    سلام
    شاپان من تقریبا خشک شده تو قوطی خودش بوده با در بسته، مال پارسال بوده
    آیا راهی هست که بتونم ازش استفاده کنم؟
    یه مقدار بنزین بریزم تو قوطی خودش اتفاقی نمی افته؟ خطرناک نیست؟
    لطفا جواب رو برام ایمیل کنید
    مرسی

    1. آیچوب گفت:

      سلام
      شاپان قیمتی نداره به نظرم اگر امکانش هست، یک قوطی جدید بخرید. اگر دوست دارید، یک لیوان بنزین داخل قوطی بریزید و یک روز زمان بدید تا بینید چی میشه. البته بنزین خطرناکه و به نظرم اگر شاپان جدید بخرید، بهتره.

    2. فرهاد گفت:

      سلام سعی کنید مقداری بنزین یا بهتر است،تینر روغنی اضافه کنید،سپس در جای نسبتا گرمی بزارید و هم بزنید،سعی کنید از تینر رغنی استفاده کنید

  6. من گفت:

    سلام مجدد.
    منظورم شما پودر مل را می فرمایید با سریش مخلوط کنیم؟ یا مایع آماده مل که سطلس به فروش میرسه؟ در بتونه آماده که پودری نیست هم باید سریش بریزیم؟
    خیلی ممنون

    1. آیچوب گفت:

      سلام
      بله منظور پودر مل هست که باید با سیریش ترکیب بشه.
      برای آشنایی بیشتر با بتونه اینجا کلیک کنید.

  7. من گفت:

    عرض سلام و احترام… اطلاعات من بسیار کمه
    شما در پست ها فرمودید برای بتونه ..سریش رو با مل قاطی کنیم…حالا مل آماده اگر خریده باشیم چکار کنیم؟؟ اونها بدرد نمیخووره؟؟مثلا اونها برای دیواره برای چوب قابل استفاده نیست ؟؟؟

    1. آیچوب گفت:

      سلام
      خب همیشه آماده هست. نمیدونم منظور شما دقیقا چی هست؟ بتونه سریشی آماده برای فروش داشتند؟
      منظور شما بتونه کناف هست؟

  8. علي گفت:

    سلام یک سوْال دارم احتیاج به راهنمای من کارم Mdf هست و میخواهم رنک کاری را شروع کنم از چه رنگی و چه روشی برای براق شدن و ضد خش شدن سطح Mdf استفاده کنم خیلی ممنون

    1. آیچوب گفت:

      سلام علی عزیز
      به شخصه تجربه خیلی زیادی در مورد رنگ ام دی اف ندارم اما به توجه به نمونه کار هایی که از اساتید مختلف دیده ایم، برای MDF خام پس از انجام مراحل استاندارد اولیه از رنگ های پایانی مثل نیم پلی استر، رنگ ۲۱، کیلر خودروی و کیلر دو قلو و…. استفاده می کنند.
      اساسا رنگ ضد خش میشه گفت وجود نداره. هرجسمی در اثر سایت فراوان خش می گیره
      اما کیلر خودرویی و کلا رنگ های خودرویی مقاومت بیشتری در مقابل خش دارند. و احتمالا اپوکسی هم همین قابلیت رو داره.
      موفق باشد

برای ثبت نظر لطفا وارد اکانت خود شوید ( عضویت رایگان است )