معرفی ابزار, نجاری

گندگی نجاری چیست؟ شناخت بیشتر دستگاه گندگی

آموزش گندگی نجاری

گندگی نجاری یکی از دستگاه‌های مهم و لازم در کارگاه‌های صنایع چوب است. به عبارتی می‌توان این دستگاه را در میان اره فلکه و اره میزی یا سه‌کاره، دستگاهی دوست‌داشتنی دانست.

شاید به این خاطر باشد که استادکار فقط با تنظیم درست دستگاه، باید منتظر یک چوب صاف و یکدست باشد. چون عمل حرکت و رندیدن چوب را خودکار انجام می‌دهد و شما فقط باید به دستگاه، خوراک دهید.

پس از توضیحات بالا باید به معرفی بیشتر این دستگاه بپردازیم. معمولاً گندگی در مرحلهٔ آخر مربوط به ساخت یک قطعه چوبی به کار می‌رود.

ابتدا الوار به‌وسیلهٔ رنده میزی، یا همان دستگاه‌های سه‌کاره موجود در کارگاه‌های نجاری، یک نر و یکرو می‌شود سپس به‌وسیله اره نواری به اندازه‌های دلخواه برش داده می‌شود و پس از آن با استفاده از گندگی، چوب بریده‌شده به‌صورت صاف و یکنواخت تراشیده می‌شود.

 

پیشنهاد مطالعه بیشتر: تفاوت دستگاه کف‌رنده و گندگی نجاری چیست؟

 

بخش های مختلف دستگاه گندگی نجاری

دستگاه گندگی نجاری از بخش‌های مختلف تشکیل‌شده است که به معرفی هر یک از این بخش‌ها می‌پردازیم.

در این نوشته به دستگاه‌های گندگی نجاری تمام‌خودکار و با تنظیمات حرفه‌ای نمی‌پردازیم و هدف ما در این آموزش معرفی گندگی‌های معمول در کارگاه‌های نجاری است.

این دستگاه هم مانند اره فلکه و سه‌کاره در مدل‌های سه فاز و تک فاز موجود است. مدل‌های سه فاز به‌مراتب از قدرت و سرعت بیشتری برخوردار هستند و شما پس از کار کردن با این مدل‌ها به تفاوت‌های آن پی خواهید برد. پس اگر کارگاهی دارید که مجهز به برق سه فاز است، حتماً از مدل‌های سه فاز استفاده کنید.

 

دستگاه گندگی نجاری

نمای دستگاه گندگی

 

ماشین‌های گندگی از نظر هدایت صفحه و تنظیم آن به دو گروه تقسیم می‌شود:

  • ماشین گندگی با بالابر خودکار (تنظیم صفحه خودکار)
  • ماشین گندگی با بالا بر دستی

در نوع اول، صفحه‌ی تنظیم ضخامت تنها با استفاده از دو دکمه به حرکت در می‌آید، یکی صفحه را بالا برده و دیگری آن را پایین می‌آورد.

به این وسیله اندازه‌ی مورد لزوم تنظیم می‌شود؛ در این ماشین‌ها بالابر دستی نیز وجود دارد تا وقتی بالابر خودکار از کار می‌افتد یا نیازی به استفاده از آن نیست، مورد استفاده قرار گیرد. در نوع دوم، بالابر با دست حرکت کرده و صفحه را به‌اندازه‌ی لازم، بالا یا پایین برده و تنظیم می‌کند.

ابتدا به معرفی بخش‌های بیرونی دستگاه می‌پردازیم.

 

پیشنهاد آیچوب: خطرناک ترین دستگاه های نجاری را بشناسید! انگشتان بریده نجار…

 

کلید خاموش و روشن

این کلید تقریباً در هر دستگاهی وجود دارد و نیاز به بحث بیشتر در این مورد نیست.

 

اهرم تنظیم ارتفاع صفحه

تنظیم ارتفاع صفحه گندگی

تنظیم ارتفاع صفحه گندگی

در همهٔ دستگاه‌های گندگی نجاری صفحه‌ای متحرک وجود دارد که با چرخاندن اهرم موجود در روبروی دستگاه، قادر خواهید بود اندازه صفحه را بر اساس نیاز خود تغییر دهید و مقدار باری که نیاز دارید از روی چوب برداشته شود را مشخص نمایید.

هرچه صفحه به سمت بالاتر حرکت کند، باربرداری بیشتر انجام می شود. البته در ادامه توضیح خواهیم داد که محدودیت های باربرداری با گندگی چقدر است.

 

نشانگر مقدار باربرداری گندگی

در همهٔ دستگاه‌ها نشانگر مندرجی وجود دارد که فاصله صفحه تا تیغه را نمایش می‌دهد. به عبارتی قبل از روشن کردن دستگاه باید اندازه صفحه گندگی را بر اساس نیاز خود، تنظیم کنید.

 

اهرم قفل کن صفحه

قبل از چرخاندن اهرم تنظیم ارتفاع، باید اطمینان حاصل کنید که اهرم قفل کن دستگاه باز باشد و صفحه امکان حرکت داشته باشد.

پس اهرمی که در سمت چپ پیچ تنظیم ارتفاع وجود دارد، برای ثابت نگه‌داشتن فاصلهٔ تیغه تا صفحه به کار می‌رود. چون در اثر لرزش دستگاه امکان چرخیدن پیچ تنظیم ارتفاع وجود دارد.

به همین جهت اگر به ارتفاع موردنظر خود رسیده‌اید، حتماً با استفاده از این اهرم، صفحه را ثابت نگه دارید. با چرخاندن اهرم به سمت چپ، صفحه را آزاد خواهید کرد و با چرخاندن اهرم به سمت راست، صفحه قفل می‌شود.

 

آموزش گندگی نجاری

معرفی قطعات گندگی

 

اهرم کنترل سرعت گندگی

اهرم دیگری هم معمولاً در گندگی وجود دارد که به‌صورت نیم دور حرکت می‌کند. این اهرم به گیربکس گندگی متصل است و سرعت گردش غلطک رانش به جلو را تنظیم می‌کند. این حرکت به دو صورت آرام و تند صورت می‌پذیرد.

 

اهرم ترمز پیشروی قطعه گندگی

در برخی گندگی‌های حرفه‌ای‌تر، اهرمی وجود دارد که به‌صورت ترمز عمل می‌کند و از حرکت چوب به سمت جلو، جلوگیری می‌کند این اهرم بانام ((ترمز پیشروی قطعه)) به کار می‌رود.

یک مثال: گاهی وقت‌ها پیش می‌آید سطح چوب ناهموار است در برخی قسمت‌ها ضخامت چوب بسیار زیاد می‌شود و دستگاه توانایی رندیدن بخش ضخیم را نخواهد داشت. به همین منظور برای جلوگیری از فشار آمدن به دستگاه، از ((ترمز پیشروی قطعه)) استفاده می‌شود.

 

تا به اینجای کار در مورد قسمت‌های بیرونی دستگاه اطلاعاتی در اختیار شما قراردادیم.

 

پیشنهاد آیچوب: ۴۴ ابزار نجاری که برای راه اندازی کارگاه نجاری نیاز دارید

 

بدنهٔ گندگی نجاری هم مانند اره فلکه نجاری، از جنس چدن است و همان‌طور که میدانید بدنهٔ چدنی وزن بالا دارد و دستگاه را در جای خود میخکوب می‌کند. با این حساب در اثر لرزش‌ها، دستگاه به دو طرف حرکت نمی‌کند.

در زیر این بدنه چدنی و آهنی، تجهیزاتی وجود دارد که در این قسمت به معرفی این بخش می‌پردازیم.

گندگی نجاری به‌غیراز بدنه چدنی آن از قسمت‌های فلزی تشکیل‌شده است که با پیچ به بدنه متصل شده‌اند. هر یک از این بخش‌ها را برای دسترسی بهتر به زیر گندگی می‌توانید جدا کنید و به محتویات داخل دستگاه دسترسی داشته باشید.

 

معرفی بخش های گندگی

معرفی بخش های گندگی

 

از قسمت بالا شروع می‌کنیم. درپوش بالا را بازکنید تا غلطک ها و توپی و تیغه‌ها را مشاهده کنید. معمولاً این بخش از دستگاه برای سرویس‌کاری، گریس کاری و تعویض تیغه‌ها باز می‌شود.

همان‌طور که در تصویر می‌بینید، این بخش از چند قسمت تشکیل‌شده است.

 

حفاظ شانه‌ای گندگی

حفاظ شانه‌ای گندگی

نمای حفاظ شانه‌ای گندگی

 

این شانهٔ فلزی و متحرک، مانع از پس زدن چوب، گره‌های شکسته شده و چوب‌های شکسته شده می‌شود. چون اگر این قطعه‌ها به عقب پرتاب شود، موجب آسیب جدی به نجار خواهد شد.

توضیح ساده تر اینکه بعد از تنظیمات درست صفحه، امکان به جلو فرستادن قطعه چوب را داریم؛ اما امکان به عقب کشیدن آن وجود ندارد.

 

غلطک شیاردار

این غلطک در کنار حفاظ شانه‌ای وجود دارد و چوب را به جلو هدایت می‌کند. این غلطک در دو طرف به فنرهایی متصل است که بر اساس اندازه چوب و پستی و بندی‌هایی که ممکن است در سطح چوب وجود داشته باشد، تغییر ارتفاع می‌دهد.

 

توپی تیغه گندگی

توپی تیغه گندگی

نمای توپی تیغه گندگی

 

یکی از مهم‌ترین قسمت‌های دستگاه گندگی است که نقش رندیدن چوب را به عهده دارد. در دو طرف توپی، کفشک‌هایی وجود دارد که پوشال را به سمت بیرون هدایت می‌کند.

 

غلطک ساده کشنده

این غلطک فلزی صیقلی است و چوب را به بیرون هدایت می‌کند.

یکی از مهم‌ترین آموزش‌های کار با دستگاه گندگی نجاری، آموزش تنظیم تیغه‌های توپی است که بسیار مهم و نیازمند و اطلاعات کافی در این زمینه است. تلاش می‌کنیم در آینده و به‌صورت برنامه‌ریزی شده، به این مبحث بپردازیم.

 

پیشنهاد آیچوب: توپی رنده مارپیچ چیست؟ معرفی تکنولوژی جدید در ابزار صنایع چوب

 

 

پس‌ازاین بخش، بهتر است قسمت کناری دستگاه را معرفی کنیم. معمولاً در سمت چپ دستگاه دربی وجود دارد که با پیچ‌دستی مهارشده و به بدنه چسبیده است. دستگاه را از برق خارج کنید و درب را بازکنید. همان‌طور که می‌بینید تسمه و زنجیر گیربکس به توپی‌ها نمایان است.

تسمه‌ها به توپی متصل شده و زنجیر، به غلطک های عقب و جلو متصل شده است.

 

موتور گندگی

موتور و گیربکس گندگی

موتور و گیربکس گندگی

 

الکتروموتور ماشین‌های گندگی، تک فاز یا سه فاز بوده و دارای قدرتی بین ۴ تا ۱۰ اسب بخار می‌باشند که این، به عرض صفحه‌ی گندگی بستگی دارد. به این نکته باید توجه داشت که در هنگام بار دادن به ماشین، به عرض چوب و سختی آن توجه کرد تا فشار بیش از اندازه به الکتروموتور وارد نیاید.

ازآنجایی‌که توپی نیاز به دور بالایی دارد، از تسمه برای اتصال آن به موتور استفاده‌شده است و با توجه به اینکه غلطک ها به‌آرامی باید حرکت کنند، از زنجیر استفاده می‌شود. قدرت در غلطک ها بسیار مهم است. غلطک ها باید آن‌قدر قدرت داشته باشند که به‌راحتی یک الوار ۶ متری را به حرکت درآورند. به همین خاطر است که در دستگاه گندگی نجاری از گیربکس استفاده می‌شود.

 

سرویس و نگهداری گندگی نجاری

گندگی نجاری هم مانند هر دستگاه دیگر، نیاز به سرویس و نگهداری دارد. نکات مهم در زمان استفاده از گندگی را به‌صورت تیتروار توضیح می‌دهیم.

حتماً غلطک ها، توپی و قسمت‌های گریس خور را طبق دستورالعمل کارخانه، گریس کاری کنید. حتماً با استفاده از بادپاش گردوغبار و پوشال را به بیرون برانید.

برای از بین بردن صمغ درخت و شیره‌های چسبناک، از گازوییل استفاده کنید. گازوییل به تیغه‌ها و بدنه گندگی آسیب نمی‌رساند و مانع از زنگ‌زدگی تیغه‌ها و توپی می‌شود.

تسمه‌ها و زنجیر را به‌صورت دوره‌ای کنترل کنید.

در هنگام کار با دستگاه حتماً از عینک، ماسک و دستکش استفاده کنید.

زمانی که دستگاه روشن است، هیچ‌گاه دست خود را به سمت توپی و غلطک ها نبرید.

این بود توضیحات کلی در مورد دستگاه گندگی نجاری که خدمت شما ارائه کردیم. در آموزش‌های بعدی دستگاه‌های بیشتری را معرفی خواهیم کرد. همچنین سعی می‌کنیم کار با این دستگاه را به شما آموزش دهیم.

 

پیشنهاد مطالعه بیشتر: دلیل گیر کردن چوب در گندگی و راه حل آن

منبع: آیچوب

62 نظر در “گندگی نجاری چیست؟ شناخت بیشتر دستگاه گندگی

  1. خوبیان گفت:

    سلام.
    ممنون بابت این مطلب و مطالب دیگر سایت خوبتون.
    کارم ساخت زیورآلات و وسایل تزیینی چوبیه. خیلی پیش میاد که باید بعد از بریدن چوب به قطعات کوتاه و گاهی بعد از گندگی، دوباره قطعات رو کم‌ضخامت کنم. اما دستگاهی ندیدم که چوبهای کوتاه و مثلا ۵سانتی رو گندگی کنه. شما یحتمل اطلاع ندارید همچین دستگاهی گندگی‌ای تو بازار باشه؟
    دستگاه خودم ماکیتاست که فاصلهٔ غلطکهاش ۱۳ سانته و طبعا چوبهای کوتاهتر از اون رو پس میزنه یا رنده نمیکنه.
    تشکر

    1. Khorami گفت:

      درود بر شما دوست عزیز
      نه ندیدم
      جز اینکه یک قالب بسازید و قطعه رو قرار بدید توی قالب و بعدش بدید زیر گندگی

  2. منصوری گفت:

    سلام.
    تشکر از سایت مرجع و اطلاعات فوق‌العاده شما. چقدر خوب که این سایت هست.
    من به تازگی رنده گندگی فمی ۲۵ سانت خریدم و مدت کوتاهی استفاده کردم، کمتر از ۲ هفته و به دفعات محدود. اما الان روی سطح چوب شیار میندازه. و دقت که کردم، تیغه رنده دندانه دار شده و آسیب دیده.
    ۱- به نظر شما این مشکل به چه دلیل رخ داده و چرا به این سرعت تیغه آسیب دیده؟
    ۲- آیا تیغه قابلیت اصلاح داره یا باید تیغه جدید بخرم؟

    1. آیچوب گفت:

      درود بر شما
      اگر از اول مشکل نداشت، احتمالا چوب حاوی میخ یا هر جسم سخت دیگه ای بود و تیغه خراب شده
      اگر تیغه قابل تیز شدن هست، باید بدید تیز کنند
      تیغه ها دو نوع هستیند (چاقویی و ژیلتی)
      از فروشنده بپرسید و یا اینکه خودتون بررسی کنید
      در واقع خودتون باید تشخیص بدید

  3. علی گفت:

    سلام من به تازگی ی دستگاه گندگی کارگاهی خریدم وقتی چوب رو میدم داخل دستگاه به جای اینکه صاف تیغ خورده تحویل بده اثر پوشالی رو چوب هک میشه و فکر میکنم پوشالی ها هنگامی که توسط رنده از چوب جدا میشن ریخته میشه رو چوب و میره زیر غلطتک دوم (غلطک صاف) و با فشاری که غلطتک ایجاد میکنه اثر پوشال روی چوب میافته چکار باید کرد؟

    1. آیچوب گفت:

      دقیقا درسته
      مشکل اینجاست که پوشال درست از دستگاه خارج نمیشه
      یا ساختار خروجی مکنده مشکل داره
      راهکار سریع اینه که با مکنده پوشال ها رو مکش کنید تا دوباره زیر غلتک نره

  4. سید حسن موسوی گفت:

    باسلام
    من دنبال یه دستگاه گندگی ایرانی هستم میخاستم راهنماییم کنین ک چه مارکی رو بخرم اصفهان بهتره یا تبریز؟
    لطفا درموردش راهنماییم کنین ممنون

    1. آیچوب گفت:

      سلام سید بزرگوار
      در برند های ایرانی هیچ مداومت و ثباتی وجود نداره
      به همین خاطر پیشنهاد می کنیم تشریف ببرید تهران / خیابان کارگر جنوبی و حضوری دستگاه رو مشاهده و بررسی کنید.

  5. محمد گفت:

    برای گندگی کردن یه قطعه چوب باید حتما با رنده یه طرف اونو صاف کنیم یا میشه با گندگی هر دو طرف کاررو سیقل بدیم؟
    چندباربا یه گندگی احمدیوسفی انجام دادم ،قطعه چوب موج وتاب برمیدارد
    لطفا پاسخ دهید
    سپاسگذارم

    1. آیچوب گفت:

      گندگی نیاز به یک سطح مبنای صاف داره
      حتما باید رنده کنید و یا از جیگ دست ساز برای زیر آن استفاده کنید که خطر ایمنی دارد

  6. امین گفت:

    سلام و خسته نباشی خدمت شما،نطر شما راجب دو کاره پایون 400c چیه غز نظر کیفیت و دقت در کار؟

    1. آیچوب گفت:

      سلام
      تجربه ای از این دستگاه نداریم

  7. سعید گفت:

    با سلام. در مورد گندگی رو میزی محک ( با اینکه میدونم محک کیفیت خیلی پایینی داره) تا چه حد میشه بهش اطمینان کرد؟ من فضای کارگاهی برای خریدن گندکی بزرگ ایرانی ندارم و هزینه ماکیتا و دیوالت و متابو هم نمیتونم متاسفانه. در حال حاضرکف رند گندگی فمی دارم که به نظرم گندگی اون خیلی قابل استفاده نیست. صفحه کارگیر در حال گندگی چوب های هاردوود کمی پایین میره و خطا ایجاد میکنه در دوسر کار.

    سپاس از شما

    1. آیچوب گفت:

      سلام سعید عزیز
      اگر فمی شما رو به نتیجه دلخواه نمی رسونه، از محک هم انتظار چندانی نداشته باشید.
      ایکاش این تولید کننده های ایرانی گندگی رومیزی می ساختند… با اینکه گندگی ایرانی چنگی به دل نمیزنه؛ اما کیفیتش بهتر از محک هست.

      1. سعید گفت:

        ممنون از راهنماییتون

  8. محمد مهدی گفت:

    سلام وقت بخیر دم خودتون و سایتتون گرم
    من ی کارگاه کوچیک نجاری دارم ، محصولاتی که می سازم بیشتر وقتمو سنباده زدن میگیره ، چوبامو گندگی میکنم بعد دو مرحله سنباده میزنم ، راهی نیست که این سنباده رو نزنم یا خیلی کمتر بزنم ، مثلا گندگی رو میزی بخرم دیگه احتیاج به سنباده زدن نیست ؟
    برام خیلی مهمه نقش چوب خیلی خوب خودش نشون بده
    ممنون

    1. آیچوب گفت:

      سلام محمد مهدی عزیز
      پرداخت درست چوب بخش جدا نشدنی از پروسه ساخت یک سازه چوبی هست. درسته که با استفاده از گندگی رومیزی و با تیغه های ژیلتی می تونید به سطحی صاف و یکنواخت و پرداخت شده برسید؛ اما سوال اینجاست که آیا دیگه نیاز به سنباده کاری نیست؟!
      محل اتصال چوب ها نیاز به سنباده ندارند؟ محل میخ و پیچ نیاز به بتونه و سنباده ندارند؟
      البته این مورد کاملا به نوع سازه بستگی داره و باید دید روش کار چگونه هست.
      اگر کار رو حرفه ای پرداخت کنید به بهترین نقش چوب خواهید رسید.

      1. محمد مهدی گفت:

        ممنون از راهنمایی شما درست می فرمایید

        1. عرفان گفت:

          از سمباده پولیشی های برقی یا بادی استفاده کنید

  9. جواد گفت:

    ببخشید میشه بگید تیغ ژیلتی گندگی های رومیزی خارجی مثل دیوالت و … چه قدر عمر میکنه ؟ میخوام ببینم مثلا ۲ میلیون قیمتِ تیغشه هر چند وقت یه بار باید به فکر تیغ بشیم ؟

    1. آیچوب گفت:

      بستگی به ساعت استفاده و نوع چوب و مقدار باربرداری داره
      نمیشه به یک عدد دقیق در این مورد اشاره کرد.
      در حالت متوسط هر سال یک بار باید تعویض رو انجام بدید.

  10. جواد گفت:

    با سلام خدمت شما و تشکر از وب سایت خوبتون که من به شخصه کلی چیز از اینجا یاد گرفتم که شاید اگه اینجا رو پیدا نمیکردم تا ۱۰ سال دیگه هم یاد نمیگرفتم.
    سوالم اینه که من میخوام یه کارگاه نسبتا کوچیک ( ولی بدم نمیاد در آینده گسترشِش بدم ) برای ساخت کار های تزیینی و ظریف چوب مثل ظروف چوبی اعم از کفگیر و قاشق و تخته سِرو و سینی و کاسه و اردور خوری و ….. راه اندازی کنم و میخوام برای این کار وام بگیرم ، تا الآن یه چیزایی ساختم و حدود ۶ ماهی توی این زمینه فعالیت داشتم و هرچی ساختم اطرافیانم ازم خریدن ولی میخوام وام بگیرم تا این کار رو حرفه ای تر با تجهیزات بیشتر ادامه بدم چون واقعا به این کار علاقه دارم. میخوام منو راهنمایی کنید که چه وسایلایی بخرم و چه برندی و چه مدلی ، بودجه نهایتا ۵۰ میلیون تومن.
    ابزار هایی که فعلا دارم : فرز مینیاتوری درمل ، اره چکشی دیوالت ، مینی فرِز بوش ، دِلِر بوش و سنباده گرد لرزان بوش ( عاشقشم! )
    راستی یکی از دوستام نجاری داره و کار رنده و برش تنه های درختایی که میخرم رو برام انجام میده و نمیخوام فعلا برای اره نواری و رنده ی بزرگ هزینه کنم ولی گندگی نداره و فعلا چوب ها رو گندگی نمیکنم یا اینکه میبرم پیش یه نفر دیگه و برام گندگی میکنه.
    طبق تحقیقات و سرچ توی اینترنت ( مخصوصا آیچوب عزیز ) و یوتیوب و … در نظر دارم این ابزار ها رو بخرم ولی مدل و مارک رو مطمئن نیستم راهنماییم کنید لطفا :
    ۱. مهم تر از همه به نظرم باید یه اوور فرزِ خوب بخرم چون دیدم باهاش چه چیزای خفنی که نمیشه ساخت.
    ۲. یه دستگاه خراطی محک میخوام بخرم که کارگیرش کمه ( حدود ۳۰ سانت ) ولی به نظرم چون ۴ نظام داره برای من که میخوام ظروف چوبی بسازم باهاش عالیه
    ۳. یه اره میزیِ خوب مثلا بوش میخوام بخرم که بتونم باهاش دقیق ترین برش ها رو بزنم و کارِ فارسی بر رو هم برام انجام بده.
    ۴. باید کلی گیره تفنگی و تنگ لوله ای و گیره ماهی بخرم ( مثلا حدودا ۱۰ ۲۰ تا )
    ۵. یه سنباده نواری و دیسکی محک توی اینترنت دیدم فک میکنم اونم جزو واجباتِ.
    ۶. یه سری چیزی مثل مقار و اره دستی و …..
    گندگی هم ذهن منو خیلی مشغول کرده هم خیلی دوست دارم یه دونشو توی کارگاهم داشته باشم هم بودجه ی کمی دارم و اصلا دوست ندارم برم سمت گندگی محک و فمی و ….. و حتی گندگی های ایرانی هم که توی سطح شهرمون دیدم اصلا چوب رو تمیز گندگی نمیکنن . گندگی دیوالت که کارگیرش حدود ۳۰ سانت هست و قیمتش ۱۸ میلیون تومن شده رو خیلی دوست دارم بخرم ( نمیدونم به دردم میخوره یا نه ) ولی بودجه ی کمی دارم.
    ببخشید که سرتون رو به درد میارم ، لطفا راهنماییم کنید.
    اینم بگم کارگاهم خونگی نیست و میخوام مغازه اجاره کنم و در مورد مغازه و ویژگی هایی مثل حداقل متراژ و … هم راهنمایی کنید.

    1. آیچوب گفت:

      درود بر شما جواد عزیز و سپاس بابت متن پر مهر و محبت شما
      اول اینکه تبریک میگیم بابت شروع حرفه ای کار نجاری و ورود به این صنعت و خوشحالیم از اینکه آیچوب تونسته در این راه تاثیرگذار باشه.
      خب بریم سراخ پاسخ به پرسش های شما دوست عزیزمون

      ۱. برای خرید اور فرز به شما پیشنهاد می دیم از برند بوش خریداری کنید که قیمتش به نسبت کیفیتش مناسب هست. البته ماکیتای باکیفیت هم داریم که قیمتش بسیار بالاست و ارزش خرید نداره. باز هم پیشنهاد می کنم که به دنبال بوش باشید. قیمت گذاری منطقی تری داره

      ۲.برای دستگاه خراطی به هیچ عنوان دنبال محک نباشید. این برند کیفیت نداره متاسفانه… یک سری تولید کننده های ایرانی مدل های رومیزی دستگاه خراطی رو تولید می کنند که بسیار باکیفیت هست. برای این مورد عجله نکنید، به زودی در آیچوب ما تولید کننده خوب معرفی می کنیم.

      ۳. اره میزی هم بدون شک برید سراغ GTS10XC بوش که قیمت و کیفیت مناسبی داره

      ۴. برای خرید گیره و تنگ هم بدون شک برید سراغ محصولات ((مدریت)) که هم معتبر هستند و هم خوش قیمت و هم با کیفیت

      ۵. برای خرید سنباده نواری فکر می کنم مجبور هستید از محک خریداری کنید. البته چون ساختار پیچیده ای نداره، این مورد رو می تونید چشم پوشی کنید و محک تهیه کنید.

      ۶. مغار که نارکس تهیه کنید و مابقی موارد رو هم خودتون باید انتخاب کنید

      ۷. در مورد کندگی هم نکته ای که وجود داره اینه که دیوارلت تیغه ژیلتی داره که کیفیتش اینقدر بالاست. البته نمیشه ساختار خوب دستگاه رو نادیده گرفت؛ اما میخوام بگم اگر دستگاه ایرانی با کیفیت خریداری کنید و تیغه مناسب تهیه کنید (از ابزار عمویی) و تنظیم رو درست انجام بدید، می تونید به نتیجه عالی برسید. در واقع نیاز هم نیست مثل دیوالت برای شما گندگی بزنه… با سنباده کاری می تونید به نتیجه دلخواه برسید و نیاز نیست ۱۸ تومن هزینه کنید و هر دفعه ۲ تومن بابت تیغه پرداخت کنید!

      1. جواد گفت:

        باور کنید اینقدر خوشحال شدم به این سرعت به پرسشم پاسخ دادید ، کلی دعاتون کردم ، زنده باشید . پرچم آیچوب بالاست
        ۱. دقیقا در مورد اوور فرز خودمم نظرم روی بوش بود ولی واقعا نمیدونم چه مدلی باید بخرم ؟ یه مدل هست ( GOF 1600 CE ) که الآن ۱۲ میلیون تومنه و سایز کولتش ۱۲ هست ولی یه مدل هم داره ( POF 1200 AE ) که قیمتش حدود ۴ تومنه و سایز کولتش ۸ و ۶ هست یه مدل هم هست که ( GKF 600 ) که قیمتش حدود ۳ تومنه و حالت مشتی داره ، برای کاربری که من میخوام کدوم بهتره ؟ لطفا یه مدلی بگید که اگه در آینده بخوام باهاش کار های دیگه ای هم انجام بدم کم نیاره.
        ۲. چه خوب شد که راهنمایی کردید و گرنه شاید کلی بابت خرید خراطی محک ضرر میکردم ( باید برم بخش حمایت از آیچوب از خجالتتون در بیام 🙂 ) پس این مورد رو فعلا پولشو نگه میدارم تا لطف کنید و فروشنده معرفی کنید.
        ۳. اره میزی هم که ای جونم چه برندی چه مدلی ! عشقه
        ۴. بابت مدریت یه مقدار نگران بودم ولی حالا که شما تایید کردید با خیالِ راحت ۱۰۰% میرم برای خرید مدریت
        ۵. بله هرچی گشتم مارک و مدلی خوبی مثل بوش و ماکیتا و ….. پیدا نکردم همش آینهل و محک
        ۶. چشم حتما نارکس میگیرم و اره دستی هم به نظرم اروین با قیمت ۶۰۰ هزار تومن خوبِ ولی یه مقدار زیادی گرونه :))
        ۷. میشه زحمت بکشید یه برند بهم معرفی کنید برای گندگی ایرانی ، چون برند عمویی فک میکنم فقط تیغه میسازه ( همینطور که خودتون هم اشاره کردین)
        یه سوال فنی هم دارم اینکه آیا با اوور فرز میشه مثلا کاسه تراشی کرد یا مثلا گودیِ ملاقه ها رو بار برداری کرد؟ آخه ویدیویی ندیدم که با اوور فرز گود برداری مقعر انجام بدن و همه به صورت یکسان و یکنواخت باربرداری میکنند.
        زنده باد آی چوب

        1. آیچوب گفت:

          انجام وظیفه هست جواد عزیز

          ۱. در مورد اور فرز میخوام بگم واقعا ۱۲ تومن هزینه زیادی هست. به نظرم بیشتر از ۵ تومن روی این دستگاه هزینه نکنید. حتی اگر رونیکس ۲ تومنی هم تهیه کنید، باز هم کارتون رو راه میندازه و نیاز نیست واقعا ۱۲ تومن هزینه اضافی داشته باشید. کما اینکه ما هم اور فرز ۱۰ تومنی داریم و هم ۲ تومنی… تفاوت وجود داره؛ اما به نظرم اور فرز ۵ تومنی هم خوب کار می کنه…

          ۲. آره، این برند کیفیت چندانی نداره متاسفانه… تا یک یا دو ماه آینده یک برند و دستگاه حرفه ای و جون دار معرفی می کنیم.

          ۳. بله، این اره میزی یکی از باکیفیت ترین و دقیق ترین اره میزی های بازار هست.

          ۴. شک نکنید محصولات مدریت با کیفیت هستند

          ۷. پیشنهاد می کنم از فروشگاه فردماشین در این مورد کمک بگیرید. در اینستاگرام هم فعال هستند.

          ۸. با اور فرز می تونید کسه تراشی کنید، به شرط اینکه شابلون مناسب رو بسازید. اگر میخواید با دستتون هر دفعه طرح جدیدی بسازید و سری کاری نمی کنید، از فرز مشتی گلو بلند استفاده کنید و مثل حجم تراشی، کاسه رو در حالت مورد نظرتون بتراشید.

          سپاس از همراهی شما

        2. جواد گفت:

          این لطفی هست که شما بزرگوارا در حق من و امثال من که تازه کار هستیم در این زمینه میکنید.
          ممنون بابت توضیحات و وقتی که برام گذاشتین. سوال آخر اینکه آیا با دستگاه CNC میشه قاشق و کفگیر و ظروف چوبی و … تولید کرد یا نه ؟ آیا مقرون به صرفه هست ؟ شما پیشنهاد میکنید با توجه به بودجه ی محدود من ( ۵۰ تومن ) CNC بخرم یا نه ؟ اگه آره چه سایزی و چه مدلی

        3. آیچوب گفت:

          سلام جواد
          تنها ماشین سی ان سی که قادر به تولید چنین حجم هایی هست ماشین های سی ان سی روتر مجهز به روتاری هستند.
          برای اینکه کار با صرفه باشد نیاز به روتاری چند کله دارید که به هیچ عنوان به مبلغ شما قابل تهیه نخواهد بود.
          پیشنهاد دیگر می تواند استفاده از کپی تراش باشد. می توانید کپی تراش چند کله ( چند هد) تهیه کنید و با قرار دادن یک نمونه تراشده شده ( که می تواند با سی ان سی باشد) تعداد بیشتری در هر سری تولید و کپی کنید.
          موردی که در بالا عرض شد مربوط به قاشق و کفگیر و.. که سه بعدی هستند و حجم هایی در پشت و رو دارند.

        4. جواد گفت:

          ببخشید من هر چی تو سایت های ایرانی میگردم فرز مشتی گلو بلند که گفته بودین پیدا نمیکنم ، میشه یه زحمت بکشید یه مارک و مدل که خوب باشه بهم پشنهاد بدین چون واقعا میخوام بخرمش چون اینطور که فرمودین خیلی به کارم میاد.
          در رابطه با کپی تراش که توضیح دادین هم خیلی خیلی خیلی ممنونم گزینه ی خیلی خوبی هست برای من و اگه از این هم مارک و مدل خاصی رو پیشنهاد بدید عالی میشه. ببخشید که خیلی اذیتتون کردم.

        5. آیچوب گفت:

          سلام جواد عزیز
          میتونید فرز انگشتی ۲۸۰۰۰ دور گلو بلند بوش مدل GGS 28 LCE تهیه کنید. البته قبلش حتما در یوتیوب سرچ بزنید که بهترنی روش های خالی کردن ظرف و … چی هست.

        6. جواد گفت:

          گرفتم . زنده باشی خدا خیرت بده

  11. سیاوش گفت:

    لطفابفرماییدفرق گنده گی بارنده چیه؟

    1. آیچوب گفت:

      سلام سیاوش عزیز
      در نجاری ابتدا با رنده الوار کج و ناصاف رو از دو طرف (رو + نر) می رندید تا صاف و یک نواخت و با زاویه ۹۰ درجه بشه… و در مرحله بعد با گندگی دو طرف دیگه رو صاف و یکنواخت می کند. در واقع گندگی اتوماتیک کار رو انجام میده و در واقع یک کپی از طرف رندیده شده رو روی طرف دیگه اجرا می کنده.
      شما رد رنده قطعه کار رو حرکت میدید و گندگی خودش چوب رو می کشه…

  12. هادی گفت:

    همون پیچهایی که در بالای قلطکها هستش و نمیدونم مدل آچارهاشون چیه و از کجا باید تهیه کنم،اگه زود راهنمایی کنین ممنون میشم خیلی ضروری هستش

  13. هادی گفت:

    با عرض سلام و خسته نباشید،بنده میخواستم یه توضیحی بدین راجب اون پیچهایی که در دو طرف قلطک شیاری و قلطک صاف وجود داره

    1. آیچوب گفت:

      این پیچ ها برای باز و بسته کردن توپی ها هست و تنظیم میزان فشار توپی، با شل و سفت کردن فنر اون….
      در مجموع برای کار با گندگی نیازی به تنظیم این پیچ نخواهید داشت.

  14. سعيد گفت:

    سلام پیشنهاد شما برای خرید رنده گندگی برای کارگاه کوچک چیست
    اگر لطف کنید به ترتیب اولویت بگید؟

    1. آیچوب گفت:

      سلام سعید عزیز
      پیشنهاد ما خرید رنده رو گندگی به صورت جداگانه هست.
      گندگی دیوالت و متابو دو گزینه خوب و با قیمت نسبتا بالا و گارانتی کمی ضعیف و متابو ضعیف تر…
      گندگی ماکیتا با قیمت پایین تر و گارانتی کمی بهتر…

      برای رنده رومیزی هم باز هم انتخاب اول ما دیوالت و انتخاب بعدی پاور پلا و فمی و …
      محصولاتی مثل دیوالت گزینه های خوبی هستند؛ اما بحث تامین تیغه و گارانتی هم مهم هست و باید از ((ابزار سپه)) بپرسید که قیمت و موجودی تیغه های این دستگاه چطور هست.

  15. محمد گفت:

    سلام قصد خرید رنده گندگی رو دارم اگه دارین برا فروش اطلا بدین لطفا

    1. آیچوب گفت:

      سلام محمد.
      آیچوب فعالیتی در زمینه فروش ابزار ندارد.

  16. صبا گفت:

    با سلام
    سایت شما به نوعی برای من مرجع به حساب میاد بطوریکه با مطالب شما تونستم بخش رنگکاری کارگاه خودمو راه بندازم
    سوالم اینه که برای یه قطعه که یه سمتش منبته و روی دیگه اش تخت هست میشه از گندگی برای صاف کردن تا ۳ میل روی تخت استفاده کرد؟

    1. آیچوب گفت:

      سلام
      خواهش می کنم
      نظر لطف شماست.
      امکان پذیر هست اما منبت رو خراب میکنه چون گندگی فشار زیادی به چوب میاره.
      به نظرم این کار رو انجام ندید.

      1. صبا گفت:

        یعنی اره هم از بالا و هم از کف به قطعه فشار میاره؟ برای این کاری که مد نظر منه چه دستگاهی پیشنهاد میکنید؟

        1. آیچوب گفت:

          گندگی به قطعه از دو طرف فشار میاره.
          اگر عرض دستگاه زیاد نیست، از رنده میزی استفاده کنید.

  17. علی گفت:

    سلام خدمت دوستان
    قصد خرید گندگی دارم ولی تمام گندگی ها سری جدید عرض کارشون نهایت ۳۰ سانت هست من هم به ۴۰ سانت نیاز دارم ایا مدل آینهل یا ماکیتا یا هر نوع سری جدید با عرض ۴۰ پیدا میشه

    1. آیچوب گفت:

      سلام دوست عزیز
      مدل های ۴۰ سانت فراوونه
      کمی جستجو داشته باشید حتما پیدا میشه.

  18. بهنام گفت:

    سلام یک دستگاه رنده کندگی دیوالت نو برای فروش دارم دوستان اگه کسی لازم داشت توی ایسام گذاشتم قیمت مناسب هم میدم

    1. حسین گفت:

      سلام دوست عزیز اگر مناسب کار بنده باشه خریدارم لطفا تماس بگیرید۰۹۱۷******۰

    2. علي گفت:

      اقا این دستگاه مونده یا فروختید؟

  19. آرش گفت:

    بسیار عالی بود خداوند سلامتی وخیرو برکت فراوان به شما بدهد

  20. محمد گفت:

    عالی…عالی…عالی
    یه دانشگاهیه واسه خودش این آیچوب

    1. آیچوب گفت:

      از شما دوست و همراه عزیز سپاسگزاریم . نظر لطف شماست.

  21. سعید گفت:

    و این

    1. امیر غفرانی گفت:

      تو نمایشگاه نمونه هاش بود برای دستگاه های صنعتی و گرون قیمت استفاده میکنن

  22. سعید گفت:

    ممنون امیر اقا بابت توضیحاتتون.
    شاید من هم اشتباه گفته باشم راجع به الماس بودن تیغچه ها.در هر صورت تنها عکسی که تونستم ازش پیدا کنم این بود .

  23. سعید گفت:

    سلام
    یه سوال خیلی مهم دارم.
    ایا دستگاه کندگی ای موجود هست که جنس تیغه هاش الماسه باشه؟؟
    لطفا دستگاه های مدرن و جدید گندگی و کلا نجاری رو هم معرفی کنید تا بتونیم به سمت جلو حرکت کنیم.تجهیزات کارگاه های ما در همون ۵۰ سال پیش دارند در جا می زنند.

    1. امیر غفرانی گفت:

      سلام
      تیغه های گندگی دو نوع هستند تیغه های قابل تیز کردن و تیغه های ژیلتی یا یکبار مصرف.من دقیق متوجه منظورتون از الماسه نشدم اما دستگاه های مدرن توپی اسپیرال دارن که روی این توپی ها دیگه خبری از تیغه های پهن و معمول تو بازار ایران نیست و تیغه های مربع شکلی دارن که ۴ طرفشون تیز هست و بعد از کند شدن طرف دیگه تیغه قابل جایگزینی هست

      1. سعید گفت:

        بله امیر اقا دقیقا منظور من هم همون گندگی هایی هست که توپی اسپیرال یا مارپیچ دارند.
        ایا اون توپی ها رو میشه روی همین گندگی ها سوار کرد یا اونها دستگاه های خاص خودشون رو دارند؟
        تیغ های اون توپی ها الماسه هستند؟

        1. امیر غفرانی گفت:

          باید شرکت سازنده این کار رو انجام بده چون قطر توپی وزن توپی عرض توپی باید رعایت بشه الان نه تنها دستگاه های گندگی بله کف رنده ها و فرزهای نجاری هم از این مدل توپی استفاده میکنن.این توپی ها محاسن و معایب خودشون دارن بزرگترین حسن این هست که نرم تر کار بار برداری میکنن و ضربه و لرزش کمتری ایجاد میکنن و بزرگ ترین عیبشون هم قیمت بالای تیغچه ها هست.والا نمیدونم عبارت الماسه درست هست یا نه اما اگر اشتباه نکنم این تیغچه ها ترکیبی از تنگستن کارباید دارن

    2. علی گفت:

      https://ichoob.ir

      سلام آقا سعید
      این لینک رو ببینید !
      انواع مختلف گندگی به همراه قیمتهاشون موجوده البته سایت استرالیایی هستش.

      1. سعید گفت:

        ممنونم اقا
        خودمم چند تا لینک عکس اینجا گذاشتم از اون گندگی ها نمیدونم چرا پاک کردن کامنت ها رو.

        1. آیچوب گفت:

          مشکل نرم افزاری بود . حل شد .

  24. مهراد گفت:

    با سلام و درود…
    اگر امکان داره یه توضیحی در مورد گندگی های ارزان قیمت بازار بفرمایید.
    محک و آینهل طبق معمول ارزون ترین ها هستند… آیا شما اینها رو پشنهاد می کنید ؟

برای ثبت نظر لطفا وارد اکانت خود شوید ( عضویت رایگان است )