ابزار نجاری باتوجهبه نوع نیاز نجار ممکن است متفاوت باشد. سؤالهای بسیار زیادی در مورد لوازم موردنیاز نجاری معمولاً در قسمت دیدگاهها و یا بهصورت ایمیلی، در مورد ابزارهای موردنیاز نجاری و امدیاف کاری پرسیده میشود.
ازاینرو در این مطلب ۴۰ ابزاری که در نجاری به کار میرود را برای شما لیست کردهایم؛ بنابراین اگر شما هم به دنبال لیست مناسبی در این زمینه هستید، قلم و کاغذ را در دست بگیرید و لوازم موردنیاز خود را با مشاهدهٔ موارد این لیست، یادداشت کنید. با ما در ادامهٔ مطلب همراه باشید…
همچنین ما در آیچوب چکلیست خرید ابزار نجاری را برای شما آماده کردهایم. فقط کافی است این چکلیست را بهرایگان دانلود کنید و پرینت بگیرید. پس از دانلود این چکلیست، ابزار موردنیاز خود را در این لیست وارد کنید و سپس اقدام به خرید ابزار نجاری نمایید.
ابزار نجاری مورد نیاز علاقهمندان راهاندازی کارگاه نجاری
اره نواری یا اره فلکه
اره نواری یکی از ابتداییترین ابزارهایی هست که یک نجار باید در کارگاه نجاری خود داشته باشد. با استفاده از این ابزار میتوانید. تنه درخت یا الوارهای خریداری شده از چوبفروشی را برش دهید. اره فلکه را معمولاً با قطر فلکههای آن میشناسند. یکی از رایجترین مدلهای اره فلکه که امکان تهیه آن را دارید، اره نواری ۶۰ هست.
اگر یک کارگاه معمولی دارید، اره نواری ۶۰ و اره فلکه ۸۰ گزینه مناسب پیش روی شما هستند؛ اما اگر یک کارگاه خانگی دارید، مدلهای ۴۰ و کوچکتر هم برای برش قطعات کوچک به شما کمک میکنند. اگر کارخانه تولیدی بزرگ دارید و فضای زیاد، قطر ۱۰۰ هم گزینه بسیار خوبی هست.
پس اگر قصد خرید ابزار نجاری دارید، اره فلکه باید یکی از اولین گزینههای شما باشد.
دستگاه رنده میزی (کف رند نجاری)
رندیدن چوب کاری بسیار مهم است. یا استفاده از انواع رندههای چوب میتوانید سطح چوب موردنظرتان را صاف و یکنواخت کنید. رنده میزی یکی از بزرگترین انواع رنده چوب است. با استفاده از رنده میزی میتوانید الوارهای برش شده با اره نواری را صاف و یکنواخت کنید.
به عبارتی با استفاده از رنده، نر و روی الوار چوبی را میتوان در زاویه ۹۰ درجه نسبت به هم تراش داد تا آماده رندیدن با گندگی یا برش با ساید دستگاهها شود.
ابعاد رنده میزی باتوجهبه عرض صفحه آن شناخته میشود. یکی از رایجترین رندههای موجود در بازار، رنده میزی عرض ۳۰ هست. البته شرکتهای تولیدی ایرانی در سالهای اخیر بیشتر رنده سایز ۴۰ تولید میکنند. همچنین باتوجهبه درخواست بازار، بیشتر این رنده میزیها بهصورت دستگاه سه کاره هم تولید میشوند که در بخش بعدی به معرفی آن میپردازیم.
سه کاره نجاری
سه کاره نجاری درواقع همان رنده میزی هست که دو قابلیت دیگر به آن افزوده شده است. کام کنی و اره میزی دو بخش دیگری از اره میزی هستند که به آن افزوده شده است. در قسمت کام کنی امکان نصب انواع مته بر روی آن را خواهید داشت و با استفاده از صفحه متحرکی که در قسمت کام کن وجود دارد، میتوانید شیار کام (مخصوص اتصال کام و زبانه) را ایجاد کنید.
در بخش اره میزی هم یک تیغه اره متصل به شفت دستگاه وجود دارد که تیغه برش دیسکی بر روی آن نصب میشود. اگر بهتازگی قصد راهاندازی کارگاه نجاری دارید و فضای و بودجه زیاد ندارید، پیشنهاد میکنیم از دستگاه سه کاره نجاری استفاده کنید.
البته دستگاهی که در این نوشته مشاهده میکنید، ۷ کاره نجاری است.
گندگی نجاری
گندگی هم از دیگر دستگاههایی هست که باید در کارگاه نجاری خود آن را موجود داشته باشید. با استفاده از گندگی میتوانید عمل رندیدن چوب را سریع و دقیق انجام دهید. همچنین میتوانید ضخامت چوب را در اندازه موردنظرتان بهسادگی تنظیم کنید. برای راهاندازی کارگاه نجاری خانگی میتوانید از گندگی رومیزی استفاده کنید. گندگی رومیزی قابلحمل است و کیفیت رندیدن بسیار بالایی دارد. این کیفیت بالا به دلیل استفاده از تیغه ژیلتی در آن هست.
البته گندگی رومیزی مناسب مصارف صنعتی نیست و اگر حجم کاری زیاد و چوبهای سنگین دارید، باید از گندگی کارگاهی استفاده کنید. این دستگاهها هم از گذشته تابهحال در ایران تولید میشود و همچنان بدون ایجاد تغییر باقیماندهاند. گندگی چوب هم یکی دیگر از دستگاههای نجاری اصلی است که باید در کارگاه نجاری خود آن را موجود کنید.
به عبارتی نجاری بدون اره نواری و رنده و گندگی معنای چندانی ندارد.
اره میزی
اره میزی دستگاههای است که با استفاده از آن میتوان ورقها و پروفیلهای چوبی را در عرض و ضخامتهای مختلف برش داد. برش با اره میزی بسیار دقیق هست و در صنعت کابینت از آن بهوفور استفاده میشود. برای خرید اره میزی باید به حجم کار و بودجه موردنظرتان نگاهی بیندازید.
هرچه حجم کار بیشتر باشد و از ورقهای بزرگتری استفاده کنید، باید به دنبال خرید اره میزی با اندازه بزرگتر باشید. اره میزی هم در مدلهای میزی و صنعتی در بازار موجود است. مدل میزی، سبک و قابلحمل است. اگر یک نجار خانگی هستید و فضای کافی ندارید و سازههایی که میسازید کوچک هست، پیشنهاد میکنیم اره میزی پرتابل (قابلحمل) رومیزی تهیه کنید. اگر هم صنعتی کار هستید و فضا و بودجه کافی دارید، اره دورکن صنعتی خرید کنید.
کمپرسور هوا
کمپرسور هوا وظیفه تأمین فشار هوای موردنیاز ابزارهای بادی (پنوماتیک) کارگاه شما را بر عهده دارد. در کارگاه نجاری از کمپرسورهای ۵۰ تا ۱۰۰۰ لیتری استفاده میشود.
کمپرسور ۵۰ لیتری مناسب کارگاههای کوچک و خانگی و نصابها هست؛ اما اگر حجم کار شما زیاد است، از کمپرسور هوا با گنجایش ذخیرهسازی هوای بیشتر استفاده کنید. بهعنوانمثال کمپرسور هوا ۱۵۰ یا ۲۰۰ لیتری مناسب یک کارگاه نجاری معمولی است.
فارسی بر
فارسی بر یکی از پرکاربردترین ابزارهای یک کارگاه نجاری است. فارسی بر وظیفه برش چوب در زوایای مختلف (زوایای دقیق) را بر عهده دارد. این زاویهها میتواند در حالت عمودی و یا افقی باشد. فارسی بر هم یکی از ابزارهای اصلی موردنیاز در صنعت چوب و نجاری است.
این ابزار هم در مدلهای مختلفی تولید میشود که نشان از گستردگی بالای استفاده از این ابزار دارد. ما در نوشتههای پیشین در مورد انواع فارسی بر توضیحاتی ارائه کرده بودیم و پیشنهاد میکنیم از قصد خرید فارسی بر نجاری دارید، از این نوشتهها دیدن کنید.
عمود بر
با استفاده از عمود بر میتواند چوب را در حالتهای مختلف برش داد. از برش ساقههای درخت گرفته تا برش الوار و ورقهای چوبی… جزو وظایف اره عمود بر نجاری است. مهمترین مزیت اره عمود بر برش چوب در انحنا است.
اگر قصد برش چوب در حالت صاف داشته باشید، اره فارسی بر و اره میزی بسیار مناسب و دقیق و کارآمد هستند؛ اما اگر برش منحنی یا ناصاف باشد، باید دستگاهی داشته باشی که امکان چرخش و تغیر مسیر راحتی به شما دهد.
اره عمود بر این قابلیت را برای شما فراهم میکند و یک ابزار نجاری مناسب برای هر نجار حرفهای یا غیرحرفهای است.
میخکوب بادی
از میخکوب برای اتصال دو قطعه چوبی به هم و یا اتصال یک قطعه چوبی به دیگر مواد (مانند گچ در زمان نصب قرنیز) استفاده میشود. میخکوب بسیار کارآمد و کارراهانداز است. با استفاده این ابزار نجاری، بهراحتی دو قطعه چوبی را به هم متصل میکنید.
سرعت ایجاد اتصال در میخکوب بسیار بالا است. در چند صدم ثانیه، میخ سوزنی شلیک میشود و اتصال برقرار میشود. اگر از چسب چوب در کنار میخ استفاده کنید، این اتصال چندین برابر قویتر میشود.
منگنه کوب بادی
منگنه کوب از نظر ظاهری بسیار شبیه به میخکوب هست. با استفاده از این دستگاه میتوان سوزنهای منگنه را با فشار هوا به سمت چوب شلیک کرد. مبلسازها و درب سازها از مشتریان اصلی این دستگاه هستند.
البته بهعنوان یک نجار تازهکار هم نباید از قابلیتها و امکاناتی که منگنه کوب بادی میتواند در اختیار شما قرار دهد، غافل شوید.
اره دیسکی
اره دیسکی همان اره گرد بر هست. این دستگاه جزء ابزارهای دستی برقی به شمار میرود که دارای تیغه متصل به موتور است. با استفاده از اره دیسکی میتوان برشهای طولی و عرضی صاف و یکنواخت ایجاد کرد. اگر درزمینهٔ نصب پارکت و کفپوش و دیوارپوش فعالیت دارید، اره دیسکی یکی از گزینههای مناسب پیش روی شماست.
این دستگاه یکی از دستگاههای اصلی نجاری نیست؛ اما با استفاده از آن میتوان برشهای طولی در عمق و زوایای مختلف را روی چوب ایجاد کرد.
دریل
در صنعت چوب معمولاً از دریل برای سوراخکاری چوب استفاده میشود. البته نمیتوان کارایی دریل را محدود به سوراخکاری دانست و با استفاده از سریهای مختلف کارهایی مانند پرداخت و سنبادهکاری را هم انجام داد.
نیازی به توضیح زیاد در مورد این ابزار نیست. حتی بیشتر افراد دریل برقی را بهعنوان یک ابزار مهم در کارگاه خانگی خود خریداری میکنند.
پیچ بند شارژی
ازجمله ابزارهایی است که باید در کارگاه نجاری خود داشته باشید. چه امدیاف کار باشید و چه نجار، خرید پیچ بند شارژی را به شما توصیه میکنیم. برای اتصال ورقهای امدیاف ابتدا با دریل سوراخ پیچ را ایجاد میکنید و در مرحله بعد با پیچ بند شارژی، پیچ امدیاف را میبندید.
در سایت آیچوب چندین آموزش در مورد پیچ بند شارژی بهصورت ویدئویی منتشر شده است. پیشنهاد میکنیم از این آموزشهای رایگان استفاده کنید.
اور فرز و ست تیغه اور فرز
اور فرز نجاری را شاید بتوان یک کارگاه نجاری دانست! با نصب صدها تیغه مخصوص اور فرز میتوان طیف گستردهای از کارها از برشکاری تا پرداخت و ابزارزنی را بر روی چوب انجام داد. چه یک نجار حرفهای باشید و چه یک خویش ساز خانگی، اور فرز را حتماً تهیه کنید. اگر در صنعت چوب مشغول باشید، حتماً اور فرز به کارتان خواهد آمد.
البته دستگاه اور فرز بهتنهایی هیچ کارای ندارد و باید بر روی شفت آن تیغ اور فرز ببندید. تیغ اور فرز بهصورت جداگانه و یا بهصورت یک پکیج چند دهتایی تیغ اور فرز با کاراییهای مختلف به فروش میرسد.
رنده دستی و برقی
رنده دستی و برقی از ابزارهای مورداستفاده در نجاری هستند. با استفاده از رنده میتوان چوب را رندید و به یک سطح صاف و یکنواخت دست یافت. اگر درزمینهٔ ساخت سازههای چوبی مانند کابینت چوبی، درب چوبی، تخت چوبی، دیوارپوش و کفپوش چوبی فعالیت دارید، رنده دستی یا رنده برقی در شرایط خاص به یاری شما خواهد آمد.
باتوجهبه ورد ابزارهایی مانند رنده میزی و گندگی، از رنده دستی کمتر استفاده میشود؛ اما همچنان میتوان از آن بهعنوان یک دستگاه کارآمد استفاده کرد.
جعبه ابزار
جعبهابزار معرف حضور همه شما هست. نیازی به توضیح زیاد در مورد این جعبه نیست. اگر اهل نصب در ساختمان باشید، حداقل به دو جعبهابزار نیاز دارید. یک جعبه برای نگهداری پیچ امدیاف و پیچ چوب و ملزومات آن و یک جعبه هم برای نگهداری سایر تجهیزات دستی ریزودرشت…
دریل تخریبی
اگر کابینت کار باشید و یا اینکه سازههایی نصب میکنید که نیاز به پیچشدن در دیوار یا کف را داشته باشند، دریل تخریبی ابزاری هست که باید در کارگاه خود موجود کنید.
اگر درزمینهٔ نصب و پروژههای ساختمانی فعالیت ندارید، نیاز نیست برای خرید دریل تخریبی هزینه کنید. پولتان را برای خرید یک ابزار نجاری دیگر کنار بگذارید و از هزینههای اضافی پرهیز کنید.
دریل ستونی
دریل ستونی هم یکی از ابزارهایی هست که در صنعت چوب و فلز کاربرد دارد. اگر کابینت کار باشید، از این دستگاه برای ایجاد سوراخ لولا گازور استفاده میکنید. البته دریل ستونی محدود به این نوع سوراخ کاری نیست و بر روی سه نظام آن امکان نصب متههای مختلف را خواهید داشت.
برخی اساتید هم با بستن توپی بر روی سه نظام دریل ستونی، قطعات چوبی را سنبادهکاری میکنند.
پولیشر
پولیش کردن و سنباده زنی و پرداخت نهایی چوب یکی از مهمترین کارها در پروسه ساخت سازههای چوبی است. شما با استفاده از پولیشر و صفحه سنباده نصب شده بر روی آن میتوانید چوب را سنباده کاری کنید و خطوخش موجود بر روی آن را از بین ببرید.
پولیشر هم جزو ۴۰ ابزار نجاری مهم هست که باید در زمان راهاندازی کارگاه نجاری به فکر خرید آن باشید.
سنباده لرزان
سنباده لرزان در دو مدل تخت و گرد در بازار ابزار نجاری موجود هست. از سنباده لرزان میتوان برای سنباده زنی پایانی و برای از بین بردن خط و خشهای ریز در اثر سنباده زنی با سنباده دیسکی (پولیشر) استفاده کرد. هر دو دستگاه سنباده تخت لرزان و سنباده گرد لرزان بسیار ارزشمند هستند؛ اما ارزش خرید سنباده گرد لرزان بیشتر از سنباده تخت لرزان است.
میز کار
مونتاژ و سخت قطعات چوبی بخشی از فرایند تولید است. باتوجهبه اینکه در طول روز نیاز به جابهجایی قطعات چوبی بسیار زیادی را دارید، حتماً باید یک میز کار در کارگاه خود داشته باشید تا نیاز نباشد مدام در حالت خمیده کار کنید.
مطمئناً کارکردن بهصورت خمیده، آسیبهای جدی به ستون فقرات شما ایجاد خواهد کرد و خستگی بیشتری هم برای شما در برخواهد داشت. ما در نوشتههای پیشین در مورد میز کار و اهمیت آن مطلبی منتشر کرده بودیم که پیشنهاد میکنیم اگر قصد ساخت میز کار نجاری را دارید، از این نوشته استفاده کنید.
گیره دستی و پیچ دستی
با استفاده از گیره دستی یا پیچدستی میتوانید قطعات چوبی را به یکدیگر یا به میز کار بهصورت موقت متصل کنید. کارگاه بدون پیچ دستی یا گیره دستی اتوماتیک تقریباً بیمعنا هست.
اگر قصد خرید ابزار نجاری دارید، حتماً پیچ دستی را در لیست خرید خود قرار دهید. البته نسل جدید گیرههای دستی به بازار ایران هم ورود پیدا کردهاند که با نام گیره دستی اتوماتیک مدریت شناخته میشوند. گیرههای سری S مدریت یکی از بهترین گیرههای دستی موجود در بازار هستند که گارانتی بسیار خوبی دارند.
متر و گونیا و کولیس
ابزارهای اندازهگیری نجاری را از یاد نبرید! متر و گونیا و… ابزارهایی هستند که برای اندازه گیری و اندازهگذاری مناسباند. نمیتوانید بدون انجام محاسبات دقیق گونیایی و اندازهای چوب، اقدام به ساخت لوازم چوبی کنید.
در هنگام خرید متر به این نکته توجه داشته باشید که متر موردنظر شما از نوع متر نجاری باشد. در قسمت زبانه متر نجاری یک شیار وجود دارد و باید از دو طرف نوار متر اندازه به سانتیمتر در آن درج شده باشد.
در قسمت زبانه متر آهنگری دو عدد آهنربا وجود دارد که از آن برای چسباندن زبانه به فلز استفاده میشود که مناسب نجاری نیست.
اره دستی
هرچند که ابزارهای زیادی برای برش چوب وجود دارند و بیشتر آنها از مدلهای دستی به مدلهای برقی و سریع تغییر پیدا کردهاند؛ اما نمیتوان ارزش و اهمیت اره دستی نجاری را نادیده گرفت. اره دستی نجاری در مدلهای مختلف در بازار موجود هست.
شما میتوانید بر اساس نوع کار اره موردنظرتان را انتخاب کنید. برخی ارهها دارای دندانههای ریز هستند که برش تمیز و کند دارند و برخی اره دستی نجاریها دارای دندانههای درشت هستند که برش سریع و ناصاف دارند.
زاویه سنج
اگر دستگاههایی مانند فارسی بر و اره میزی داشته باشید، زاویه سنج حتماً به کارتان خواهد آمد. با استفاده از زاویه سنج میتوانید این دستگاهها را کالیبره کنید.
کالیبره کردن به این معناست که فارسی بر در زاویه ۹۰ درجه دقیقاً چوب را ۹۰ درجه برش دهید و در زاویه ۴۵ درجه، چوب را دقیقاً ۴۵ درجه برش دهد. چون حتی اگر دستگاه یک درجه هم خطا داشته باشد، برای ساخت سازههای چوبی با مشکل مواجه خواهید شد.
مغار و چکش
قرار نیست با مغار و چکش منبت کاری کنید. در زمان اجرای انواع اتصالات چوبی و یا نصب درب چوبی و… حتماً به مغار و چکش نیاز پیدا خواهید کرد. در نجاری معمولاً از مغار تخت استفاده میشود. ما در نوشتههای پیشین در مورد انواع مغار مورداستفاده در نجاری و منبت کاری توضیحاتی ارائه داده بودیم.
خرپا
در بازار ایران خرپا نجاری بهصورت آماده به فروش نمیرسد. شما میتوانید با استفاده از قوطی فلزی، خرپا نجاری بسازید. اگر میز کار نجاری ندارید یا توان ساخت ندارید، با استفاده از دو عدد خرپا و یک صفحه چوبی میتوانید میز کار موقت و پرتابل (قابلحمل) داشته باشید.
سنگ رومیزی
در نجاری از سنگ رومیزی برای تیزکردن تیغهها و مغار استفاده میشود. این دستگاه مکانیسم خاصی ندارد و با نصب سنگ مخصوص امکان تیزکردن خواهید داشت.
فرز مینیاتوری
فرز مینیاتوری یکی از جذابترین دستگاههایی هست که در صنایع مختلف و بهخصوص صنعت چوب میتوان از آن استفاده کرد. اگر درزمینهٔ ساخت ماکت و سازههای کوچک چوبی فعالیت دارید، فرز مینیاتوری را حتماً در سبد خرید خود قرار دهید.
طیف گسترده از کارها مانند سوراخ کاری، برشکاری، سنباده زنی و برشکاری را میتوانید با استفاده از فرز مینیاتوری انجام دهید.
لوازم محافظتی
همه دستگاههای نجاری خطرناک هستند. برای استفاده از هر دستگاه با تجهیزات ایمنی مربوط به آن را استفاده کنید. دستکش، کلاه، عینک، ماسک، کفش ایمنی، لباس کار، گوشی ایمنی و… ازجمله تجهیزاتی هستند که در هنگام ساخت سازه چوبی باید از آنها استفاده کنید.
البته استفاده از همه این ابزارها بهصورت یکجا شاید لازم نباشد؛ اما حتماً باید این تجهیزات را در کارگاه نجاری خود موجود کنید.
بادپاش و شیلنگ
اگر کمپرسور هوا خرید کردهاید، حتماً بادپاش و شیلنگ هوا هم باید در لیست خرید شما باشد. با شیلنگ هوا را از کمپرسور هوا به دستگاههایی مانند میخکوب و منگنه کوب و بادپاش و پیستوله منتقل میکنید. پیشنهاد میکنیم برای خرید شیلنگ باد، از مدلهای صنعتی و ضخیم استفاده کنید تا فشار هوا و عمر بیشتری داشته باشد.
مکنده گرد و خاک
ایمنی در کارگاه نجاری محدود به ابزارهایی که در بالا اشاره کردیم، نیست. شما باید در کارگاه خود از دستگاه مکنده برای مکش گردوخاک حاصل از برش استفاده کنید.
دستگاه مکنده را در بخش خروجی گندگی، رنده، اره فلکه، اره میزی، فارسی بر و… نصب کنید تا گردوخاک را به داخل کیسههای مخصوص جذب کند. هرچند که متأسفانه مکنده در کارگاههای نجاری ایران هنوز جایگاه خود را پیدا نکرده است؛ اما امیدواریم اساتید به این موضوع توجه ویژهای داشته باشند.
پیستوله
اگر علاقه دارید کارهای چوبی خودتان را رنگ کنید، پیشنهاد میکنیم یک پیستوله هم در سبد خرید ابزار نجاری خود قرار دهید. با استفاده از پیستوله امکان اجرای رنگهایی مانند سیلر و کیلر و نیم پلی استر را خواهید داشت. البته همیشه پیشنهاد ما استفاده از روغن گیاهی مخصوص چوب هست.
اره مویی
همیشه برش کاری در صنعت چوب بر روی چوبها بلند و قطور و سنگین نیست. گاهی نیاز هست که برشهای بسیار زیر و میلیمتری بر روی چوبهای کم عرض و کم ضخامت و با طول کم داشته باشید. اگر پیشبینی میکنید ازایندست برش کاری دارید، از اره مویی برقی استفاده کنید.
باز هم برای خرید اره مویی پیشنهاد ما استفاده از اره موییهای ساخت ایران هست.
رطوبت سنج
یکی از مهمترین مواردی که یک نجار باید در تهیه چوب توجه کند، خرید چوب خشک و باکیفیت بالا است. هرچه چوب خشکتر باشد، مشکلاتی که پس از ساخت سازه به وجود میآید کمتر است.
هرچه چوب باکیفیتتر باشد، سازه استقامت و کیفیت بیشتری دارد و در زمانبرش چوب پرتی کمتری خواهید داشت. تشخیص اینکه یک چوب چقدر رطوبت دارد، کمی مشکل است و باید تجربه بسیار زیادی داشته باشید تا بتوانید مقدار رطوبت درون چوب را حدس بزنید.
اگر در این کار تجربه ندارید، از دستگاه رطوبتسنج استفاده کنید. پیشنهاد میکنیم نکتههایی که در مورد رطوبتسنج وجود دارد را در لینک زیر مطالعه کنید.
هر آنچه باید قبل از خرید رطوبتسنج چوب باید بدانید!
تنگ نجاری
اگر دوست دارید نجاری را حرفهای شروع کنید، تنگ نجاری هم میتواند یکی از گزینههای پیش روی شما باشد. با استفاده از تنگ نجاری میتوانید انواع قاب و صفحات چوبی را بهراحتی و باقدرت بسیار بالا پرس کنید.
اینکه به تنگ نجاری نیاز داشته باشید یا نه بستگی به نوع کار شما دارد. شاید هیچوقت به تنگ نیاز پیدا نکنید و شاید استفاده از آن هر روزه باشد.
ابزار همه کاره
ابزار همهکاره یک ابزار فوقالعاده عالی برای استفاده در هر کارگاه است. با استفاده از این ابزار میتوانید کارهایی مانند تراشیدن، سنباده زنی، برش و … انجام دهید. البته کاراییهای این دستگاه به همین موارد محدود نیست و شما میتوانید بر اساس نیاز و ابتکار خود استفادههای بیشتری از این ابزار ببرید.
ابزار همه کاره بهخاطر انجام طیف گستردهای از کارها امکان استفاده از آن در بسیاری از مشاغل وجود دارد. ابزار همه کاره محدود به فعالیتهای مربوط به صنعت چوب نیست یک کارگاه رنگکاری، کارگاه نجاری، کارگاه آهنگری و یا حتی یک معمار هم میتوانند در فعالیتهای ساختمانی خود از این دستگاه استفاده کنند.
بتونه حرارتی
به دلیل خاصیت چوب همیشه با درزها و ترکهای طبیعی و یا شیارها و سوراخهایی در اجرای اتصالات در چوب مواجه هستیم. بتونهکاری یکی از روشهای معمول برای پوشش درز، ترک و سوراخ در چوب است. روش معمول در ایران و بسیاری از کشورها ساخت بتونههای مختلف است که با وجود زمانبر بودن اجرای آن معمولاً راضیکننده نیست.
ترکیب مل و سریش و خاکاره و پودرهای رنگی از روشهای معمول ساخت بتونه در بین اساتید ایرانی است. همانطور که میدانید نشست بتونه و ایجاد ترک یکی از اشکالات رایج در این روش بتونهکاری است.
باتوجهبه اینکه مشکلات، شرکتهای فعال در این حوزه محصولی به نام بتونه حرارتی تولید کردند. این بتونه یک روش سریع برای درزگیری و بتونهکاری روی انواع چوب، روکش، امدیاف، لمینت و حتی سنگهای کورین است. درزگیری اسلبهای چوبی و پر کردن زدگیهای روکش و کله پیچها در MDF را میتوان از کاربردهای مفید بتونه حرارتی نامید.
دفترچه راهنما بخشی از محتویات کارتن هر محصول است. شرکتهای تولیدی بزرگ و کوچک همواره به همراه محصولات خود یک دفترچه راهنما بهعنوان دستورالعمل قرار میدهند. در ایران برخی واردکنندهها و نمایندهها همین یک دفترچه کوچک سیاهوسفید را از خریداران دریغ میکنند! قرار است در این نوشته به بررسی اهمیت وجود دفترچه راهنما محصول به همراه یک ابزار خواهیم پرداخت.
در صنعت چوب و نجاری، تجهیزات زیادی مورداستفاده قرار میگیرد. تعداد علاقهمندان به چوب و فعالیت در صنعت چوب به حدی زیاد است که بسیاری از افراد حتی در خانه خود هم اقدام به تولید لوازم چوبی میکنند. برخی هیچ تجربهای از کار با محصول ندارند و فقط بر اساس دیدهها (اعم از ویدئوهای آموزشی یا حضور در کارگاههای نجاری و…) یا حتی شنیدههای خود، اقدام به استفاده از ابزار نجاری میکنند.
همانطور که میدانید بسیاری از ابزارهای نجاری دارای تیغه و تجهیزات سوراخ زنی و برش هستند. به همین دلیل معمولاً این تجهیزات خطرناک هستند و هرگونه اشتباه در استفاده از دستگاه و راهاندازی آن ممکن است موجب ایجاد خسارتهای جانی و مالی شود.
دفترچه راهنمای کار با محصول راهکاری مناسب برای آموزش و اطلاعرسانی به خریداران و کاربران است. این دفترچه راهنما باتوجهبه کارکرد محصول شامل بخشهایی است که خریدار را از کموکیف چگونگی کار با محصول آشنا میکند.
محتویات دفترچه راهنما محصول چیست؟
وظیفه شرکتهای تولیدکننده شرح تمامی نکات فنی و ایمنی کار با محصول در دفترچه راهنما ابزار است. این اطلاعات میتواند شامل موارد زیر باشد:
* تصویر دستگاه، نام دستگاه، مدل و…
* محتویات کارتن محصول
* هشدارهای ایمنی قبل از استفاده از دستگاه
* مشخصات فنی ابزار
* توضیح معنی علائم موجود روی دستگاه
* نقشه انفجاری دستگاه
* موارد کاربرد دستگاه
* آمادهسازی دستگاه قبل از روشن نمودن آن
* نحوه استفاده از دستگاه
* راهنمای نصب قطعات و تجهیزات جانبی
* معرفی بخشهای مختلف یک دستگاه
* مراقبت و نگهداری از دستگاه
* مشخصات و نام قطعات دستگاه
* شرح عیب احتمالی دستگاه و راهکار برای حل مشکل
* لیست نمایندگان برای خدمات پس از فروش
* و…
آیا خواندن دفترچه راهنما محصول الزامی هست؟
بله… بدون شک الزامی هست. شاید شما ۲۰ سال تجربه کار با یک ابزار را داشته باشید؛ اما احتمالاً این یادگیریها تجربی هستند و سینهبهسینه منتقل شده و حاصل مطالعه و آموزش نیست. شرکتهای تولیدکننده با توجه به اینکه اشراف کامل به محصولاتشان دارند، مطمئناً به نکتههای بسیار ریز و مهمی اشاره میکنند که برخی تابهحال آن را رعایت نمیکردند.
این نکتهها ممکن است حاصل تجربه هزاران نجار باشد که در دفترچه راهنمای محصول درجشده است. چرا شما باید اشتباه دیگران را تجربه کنید؟! پیشنهاد ما این هست که حتی اگر سالهاست با پیچ بند شارژی کار میکنید؛ اما پس از خرید پیچ بند شارژی حتماً دفترچه را کامل مطالعه کنید.
بهعنوان مثال بیشتر نجارهای قدیمی اعتقادی به روغنکاری میخکوب ندارند و اصلاً کسی این مورد را به آنها آموزش نداده است. در صورتی که در دستگاههای میخکوب و منگنه کوب بادی، با توجه به مقدار استفاده از دستگاه، باید کمی آن را چرب کنید.
تجربه شخصی ما از خواندن دفترچه راهنما نشان میدهد که یک سری نکات ریزی در دفترچه وجود دارد که شاید سالها از کاربرد و اهمیت آن آگاه نبودیم.
چرا برخی ابزارهای دفترچه راهنما ندارند؟!
این مورد دیگر فاجعه است. تولیدکننده محترم، مگر کار با محصول شما جزء واحدهای درسی دوران تحصیلمان بوده؟! باید در نظر داشته باشید تولیدکنندهای که برای دستگاه خود دفترچه راهنما تهیه نمیکند، لیاقت این را ندارد که محصولش را خریداری کنید.
در جعبه یک عروسک اسباببازی دفترچه راهنمای ایمنی وجود دارد؛ اما به همراه یک ابزار برقی که تیغه دارد، هیچ کاتالوگی نیست! این مورد در ابزارهای چینی که به سفارش واردکننده ایرانی تولید میشود مشهود است.
واردکننده محترم، چرا دفترچه راهنما فارسی تهیه نمیکنید؟!
در اینکه به همراه یک محصول باید دفترچه راهنما داشته باشد و کاربر قبل از استفاده از دستگاه آن را مطالعه نماید هیچ شکی نیست. حال سؤال اینجاست که چرا برای یک محصولی که در بازار ایران و برای کاربر ایرانی که به زبان فارسی مکالمه میکند، دفترچه راهنما و کاتالوگ انگلیسی ارائه میشود؟!
مگر شما از خریدار ایرانی پول نمیگیرید؟ مگر شما از بازار ایران کسب درآمد نمیکنید؟ مگر خودتان مصرفکننده دیگر محصولات نیستید؟
حال اگر سازمانها و نهادهای نظارتی کارشان را دست انجام نمیدهند، شما هم باید بیتفاوت باشید؟
چون خریدار ایرانی انتخابهای محدودی برای خرید ابزار دارد، شما باید سوءاستفاده کنید؟!
آیا سود فروشتان کم است؟
آیا کاتالوگ فارسی و دفترچه راهنما فارسی ابزار هم تحریم شده؟ مبلغ ۵.۰۰۰ تومان! (حداکثر رقم برای چاپ دفترچه راهنما در تعداد) عدد زیادی است؟
شما چه مشکلی دارید که برای خریداران محصول خود هیچ ارزشی قائل نیستید؟
خریدار ایرانی از تفریح و خوراک و استراحت خود کم میکند تا پولی ذخیره کند و ابزار شما را خریداری کند؛ اما شما چون درکی از سختیهای او ندارید، نسبت به حداقل حقوق او بیتفاوت هستید. حال شرایط افتضاح گارانتی در ایران بماند که برخی شرکتها هیچ ارزشی برای خریداران خود قائل نیستند!
راهکار برای فرهنگسازی و مطالبه گری چیست؟
دو راهکار پیش روی شما خریداران است. شما میتوانید با یک رفتار دست و دقیق به واردکننده بفهمانید که باید برای حقوق خریدارانش ارزش قائل شود. اساساً فروشندهای که در ابتدا به شما خدمات خوبی ارائه نمیدهد، قرار نیست در آینده خدمات پس از فروش خوبی ارائه دهد…
اول: نخریدن ابزاری که دفترچه فارسی ندارد
این روش شاید کمی مشکل باشد و شما مجبور باشید از یک برند و واردکننده به خصوصی ابزار تهیه کنید؛ اما پیشنهاد ما این است که اگر چند محصول با مشخصات نزدیک به هم پیش روی شماست، محصولی خریداری کنید که دارای دفترچه راهنما فارسی و خدمات گارانتی بهتر است.
یک محصول چینی بی نام و نشان که هیچ نمایند، سیستم فروش منسجم، تأمین قطعات خدمات پس از فروشی ندارد، خاطره خوبی از خود بهجا نخواهد گذاشت.
مطمئن باشید اگر همه دست به دست هم دهیم و یک رفتار معنادار و متحد نسبت به خدمات و محصولی که به ما ارائه میشود نشان دهیم، درگذر زمان به نتیجه مطلوب خواهیم رسید.
دوم: برقراری ارتباط با واردکننده یا مجموعه خدمات پس از فروش
اگر محدود و مجبور هستید از محصولی مشخص استفاده کنید و دفترچه راهنما محصول نداشت، حداقل کاری که میتوانید انجام دهید این است که با شرکت واردکننده یا شرکتی که خدمات پس از فروش میدهد ارتباط برقرار کنید. از آنها بخواهید و مطالبه کنید که دفترچه راهنما فارسی یا حداقل یک برگه A4 پشت و رو! پرینت بگیرند و در جعبه محصول قرار دهند.
مطمئن باشید این پیامها در تعداد زیاد تأثیرگذار خواهد بود.
سوم: تماس با تولیدکننده اصلی
اگر در ایران و از نمایندگی نتیجه نگرفتید، با جستجو در اینترنت به وبسایت شرکت تولیدکننده مراجعه کنید و در یک خط بنویسید که نماینده این برند در ایران، کاتالوگ فارسی ارائه نمیدهد. مطمئن باشید آنها از نماینده خود عملکرد بهتری خواهند داشت.
سخن پایانی
همه باید برای رسیدن به اهداف خود تلاش کنیم. هرکس باید به سهم خود برای داشتن یک جامعهای که ارزشهای انسانی و حقوق اجتماعی در آن مورد توجه قرار میگیرد، تلاش کنیم. شما به سهم خود، ما هم به سهم خود…
واردکنندههای بسیاری هستند که دفترچه راهنما و کاتالوگ فارسی دارند و از مطالعه آن لذت خواهید برد.
لطفاً شما تجربه خود از بودن یا نبودن کاتالوگ محصول با دیگر عزیزان در میان گذارید.
سلام، خواندن مطالب آرامش و اعتماد را بهمراه دارد. درود و سپاس
با احترام: جلال درودگرزاده
درود بر شما جناب درودگرزاده عزیز
سلام و وقت بخیر ، ممنون بابت مطالب مفیدی که تهیه کردین و به رایگان در اختیار ما گذاشتین
تا جایی که از رویه تفکری شما و تیمتون آشنایی دارم ، چه در سایت چه در اینستاگرام ، شما پاسخ واضحی برای سوال هایی همچون : از کجا شروع کنم یا چه چیز هایی بخرم ندادین چون معتقدین افراد باید خودشون تحقیق و جست و جو کنن ، و از جهتی دیگه با نظر شما موافقم چون هر تجربه ای قیمتی داره و قرار نیست به رایگان در اختیار کسی قرار بگیره و باز هم از جهتی دیگه اینکه با تحقیق و جست و جو آدم خودش آبدیده میشه
حالا سوال من اینه :
برای دریافت تجربه های شما ،آیا دوره نجاری مجازی یا حضوری وجود داره که هزینه ش رو بپردازیم و یاد بگیریم ؟
اگر همچیم چیزی نیست ، فرد خاصی یا منبع خاصی رو پیشنهاد میکنید تا هم هزینه های بیخودی نکنیم و درصد خطاهای آموزشی رو با افراد مجرب پایین بیارم ؟
درود بر شما جناب شمسایی عزیز
در مورد آموزش نجاری هنوز دوره ای برگزار نکردیم (حضوری و مجازی)
با احترام می تونم بگم لطفا کمی صبور باشید
به زودی با اتفاق های خوب همراه شما خواهیم بود
گام اول تغییر قالب بود که انجام شد
به زودی با آموزش های ویژه همراه با شما خواهیم بود و تلاش می کنیم بخش زیادی از نیاز هایی از این دست رو پوشش بدیم.
سپاس از همراهی شما
دستخوش عالی بود دقیق مفید مثل سایتایی دیگه ناقص وسایل میزارن با توضیح ناقص میدن نبود
فقط برای که سایتتون بهتر طرفدار کسب کنه نوشته ها کوتاه تر کنید مثلا درباره یک وسیله میخواین بگین دیگه لازم نیست باز اسمش بیارید و باز بگید پر استفاده هست در صنعت و خیلی استفاده میشود فقط به صورت ساده کاربرد -انواع- قیمت – بنویسید بره
افراد مثل شما موجب پیشرفت بشریت اند موفق باشین
سلام خوبی من میخوام گارگاه چوب راه اندازی کنم میخوام ببینم چقدر برای راه اندازی خرج میشه من میخوام کمد و جای کفشی و میز ناهار خوری و تخت و میز تلوزیون بزنم کدوم وسایل بزنم ممنون از زحمات شما
سلام جناب نوروزی عزیز
محاسبه دستگاه های مورد نیاز برای کارگاه شما نیاز به حداقل دو یا سه روز زمان داره…
پینشهاد می کنیم از نوشته زیر استفاده کنید:
نکته های مهم ورود به بازار صنعت چوب ایران چیست؟!
سلام وقتتون بخیر. ما میخوایم تخته برش چوبی به صورت عمده تولید کنیم و توی زمینه چوب تازه کاریم. امکانش هست راهنمایی بفرمایید؟
سلام
باید وارد فاز تحقیقاتی بشید تا به این اطلاعات برسید
ما نمی تونیم این تحقیقات رو برای شما انجام بدیم
اگر کار برای شما جدی هست حتما چنین پروسه ای را طی می کنید.
درود اقا نقاله اره میزی از کجا تهیه کنم میشه لطفا یک فروشگاه معرفی کنید
سلام قاسم عزیز
سلامت باشید.
با سلام و عرض ادب
برای ساخت استندهای چوبی برای گل و گلدان چه ابزارهایی لازم دارم؟
سلام و عرض ادب
باید دوره نجاری طی کنید
حتی اگر اسم ابزارها را هم بدانید کاربری ایمن اون رو هم باید بدانید
پس از اینکه نجاری یاد گرفتید به راحتی قادر به تشخیص و خرید ابزار خواهید بود
سلام خسته نباشید میشه ی سایت معتبر معرفی کنید ک فروش ۴۰ ابزار مورد نیاز رو داشته باشه؟
سلام سپید گرامی
خیر
هیچ سایتی در ایران این تنوع ابزار رو یکجا نداره…
سلام
سپاسگزارم از مطالب ارزشمند و مفید شما
و البته تشکر ویژه بابت رایگان بودن آنها
من هم به کارهای چوبی علاقمند هستم و کم و بیش با وسایل اولیه تو خونه خلاقیت به خرج میدم و ایده های زیادی دارم .
لیکن از لحاظ ابزار در مضیقه ام
یه دستگاه پروفیل بر فلز دارم که از آن استفاده خاصی نمی کنم ، امکانش هست که یک تیغه چوب بری روش نصب کنم و برای برشهای کوتاه و فارسی بر کردن ازش استفاده کنم؟
البته با همین تیغه چوب برش زده ام ولی اونو میسوزونه.
سپاس مجدد
سلام جناب خوشبخت عزیز
دستگاه پروفیل بر دورش خیلی بالاست و استاندارد نیست.
پیشنهاد نمی کنیم این کار رو انجام بدید.
سلام
خیلی ممنون از مطالب مفیدتون
برای راه اندازی یه کارگاه نجاری خانگی البته فقط با چوب کار می کنم تقربیا چقدر باید هزینه کرد ایا ۷ میلیون کافی هست و اینکه باید در دوره های آموزشی شرکت کنم من نمی خوام کار خاصی کنم ساخت خانه چوبی برای سگم و میز چوبی و اینجور چیزی
سلام
با هفت میلیون تنها چند ابزار دستی می توان خرید و مقدمات اولیه شامل میز کارگاه و سیم کشی و .. را می توانید انجام دهید.
در مورد پرسش دومتان بله. نیاز به دوره دارید
نجاری واقعی با آن چه در یوتیوب و اینستاگرام می بینید بسیار بسیار متفاوت هست و نیاز به آموزش و تجربه اندوزی دارید.
ساخت میز چوبی برای یک نجاز حرفه ای هم چالش هست و شمایی که هیچ دیدگاهی نسبت به این هنر صنعت ندارید و ابزار را هم به خوبی نمی شناسید نمی توانید ادعا کنید که این ها کار خاصی نیست.
حتما دوره نجاری را طی کنید و پس از آن شاگردی کنید اگر قصد ورود جدی دارید
اگر نه برای خرید ابزار هزینه نکنید
خیلی ممنون از راهنمایی تون
پی برای راه اندازی یک کارگاه نجاری چقدر باید هزینه کرد می شه تقریبی بگید
خیلی ممنون
درود بر شما
بستگی به سطح کار شما داره و هدفی که دارید.
حداقل 50 تومن برای راه اندازی کارگاه نیاز دارید.
با سلام و احترام
بهترین نوع چوب برای تولید ظروف چوبی که در ایران در دسترس باشه چی هست
البته منظورم فینگر نیست
ممنون
سلام مجید عزیز
هیچ محدودیتی در ساخت ظرف چوبی ندارید.
چوب هایی مثل راش و بلوط و گردو در دسترس هستند و از اون ها می تونید برای ساخت ظروف چوبی استفاده کنید.
خیلی مطلب خوبی رو ارائه دادین. من خودم به شخصه با وجود خانم بودنم خیلی به کارای فنی اینجوری علاقه دارم. ولی یا وقت یادگیریش نداشتم یا موقعیتش. گاها مطالب مربوط به برق یا نجاری رو مطالعه میکنم تا اطلاعاتم ی کوچولو بالا بره. پیروز و سربلند باشین.
با سلام
وقت تون بخیر
چند تا سوال داشتم که نیاز به راهنمایی شما داشتم
که با اراعه عکس بهتر می تونستم انجام بدم
آیا امکانش است؟
چون در غیر این صورت کمی سوالم طولانی میشه
با تشکر
سلام دوست عزیز
می تونید در اینستاگرام ارسال کنید.
سلام . من در حال حاضر علاقمند هستم که به ساخت چیزهایی مثل مجسمه های کوچیک چوبی ، موتور سیکلت، دوچرخه و چیزهایی که جنبه فانتزی دارند بپردازم و این کار رو صرفا برای پر کردن اوقات فراغتم میخوام انجام بدم. اگر ممکنه راهنمایی کنید که برای انجام اینکار به چه وسایلی نیاز دارم. ممنون
سلام مجید
قبل از هر کاری باید دوره های آموزشی را طی کنید
در طول دوره هم مهارت خواهید آموخت و هم در مورد ابزار مورد استفاده به دیدگاه خوبی خواهید رسید
بدون مهارت، خرید ابزار خرج بیهوده است
سلام محمد عزیز
اگر دوست دارید کارگاه اختصاصی خودتون رو داشته باشید، تقریبا به همه این ابزار ها نیاز دارید. این ها ابزار هایی هستند که یک نجار حرفه ای باید در کارگاه خودش داشته باشه
برای کار در خانه به حداقل به این ابزار ها نیاز دارید:
اره مویی
اور فرز
سنباده گرد لرزان
فارسی بر
عمود بر
فرز مینیاتوری
و…
با این لوازم می تونید اسباب بازی چوبی بسازید. (البته کافی نیست)
سلام، میشه لطفا در مورد سنباده و پولیش زدن توسط دریل دستی توضیح بدین. برای مصرف خانگی تویه فکرم بود.
سلام مهدی عزیز
احتمالا بتونیم مطلبی در این زمینه منتشر کنیم.
برای چندمین بار ممنون از سایت عالیتون.
سلام
ببخشید شاید سوالاتم تا حدی بی ربط باشه
کارم خونگی است هر چیزی که باشه
وسایل تزئینی بگیر تا میز و …
می خواستم ببینم رنده برقی یا دستی بگیرم؟
ممنون میشم اساتد جواب بدن
درود بر شما امیر عزیز
رنده برقی بخرید به مراتب بهتر هست و راحت تر از دستی می تونید ازش استفاده کنید.
سپاسگزارم که وقت می گذارید هم مطالب واقعا خوب را انتشار می دهید و هم به سوالات جواب می دهید
ی دنیا ممنون
سلام وخداقوت به شما عزیزان
ازاینکه مطالب خوبی میگذارید ازشما سپاسگزارم
یه نقد کوچولو
ایچوب عزیز شما وقتی یه مطلب درمورد یه دستگاه میگذارید معمولا برندهای معتبررومیذارید وخب طبیعیه که دستگاه های برندهای معروف خوب هست البته گاهی اوقات برندهای ایرانی روهم معرفی میکنین
کسایی مثل من که درشهرستانهای کوچک زندگی میکنم واینقدربودجه کافی برای خرید برندهای معتبر نداریم امکان دارد دستگاه هایی ارزانترمعرفی کنید که ماهم بتونیم خریداری کنیم وشما درمورد اونها هم اطلاعات بدیم
متاسفانه برندهای معتبر هم که قیمتهای بالایی میذارن که توانایی خرید اونها رو نداریم
البته درسته که کیفیت این برندهای معروف بسیارعالی هستن
درود بر شما یونس عزیز
بله درست می فرمایید. متاسفانه دستگاه های ارزان و عموما چینی کیفیت خوبی ندارند و بعد از معرفی شرمنده همراهان عزیز آیچوب خواهیم شد. البته از این موضوع دو نشدیم و تلاش کردیم ابزار های ارزان رو هم معرفی کنیم. پیشنهاد میکنیم ویدئو #پیشنهاد_خرید پیچ بند شارژی که در سری ابزار ارزان قیمت هستند را تماشا کنید.
پیشنهاد خرید دریل پیچ بند شارژی تا یک میلیون تومان (دی ۹۸) + ویدئو
سلام دوست عزیز
من کارگاه چوب بری دارم.شما مشتری چوب برش خورده رو دارید.ترجیحا گردو و چنار
سلام دوست گرامی
در حال حاضر خیر.
شماره تماستونو لطف میکنید؟
سلام یه سوالی داشتم برای یه کارگاه 30 تا 40 متری برای کار روی چوب و اهن چه ابزار هایی نیاز دارم . مطالبتون بسیار خوب است
سلام محمد.
در اولین فرصت در یکی از دوره های نجاری آزاد یا فنی و حرفه ای شرکت کنید.
با اتمام دوره دید خوبی از ابزار های مورد نیاز پیدا خواهید کرد.
تمام 40 ابزار که در این مطلب نوشته شده است از ضروریات اولیه درودگری و نجاری است.
سلام من ابزار داارم ولی جا و سرمایه ندارم
درود بر شما سیامک
پیشنهاد می کنیم با یک استاد کار که جا داره و ابزار نداره، مشارکت کنید. سرمایه چندانی هم نیاز ندارید. می تونید با پیش پولی که از مشتری دریافت می کنید، متریال رو خرید کنید. این کاری هست که بیشتر اساتید انجام می دن.