آموزش, فارسی‌بر

آموزش اتصال نیم و نیم چوب با فارسی بر + ویدئو

 آموزش اجرای اتصال نیم و نیم چوب

اتصال نیم و نیم یکی از اتصالات رایج در صنعت چوب است. احتمالاً در یکی از سازه‌های چوبی موجود در اطراف شما از اتصال نیم و نیم استفاده شده است.

 در صنعت چوب روش‌های مختلفی برای ایجاد اتصال بین دو قطعه چوبی وجود دارد. یادگیری نحوه اجرای اتصال نیم و نیم به ساخت سازه‌های چوبی محکم‌تر و حرفه‌ای‌تر کمک بیشتری خواهد کرد.

 با ما در ادامه همراه باشید. پیشنهاد می‌کنیم ویدئو منتشر شده در این مقاله را تماشا کنید تا بهتر آموزش ساخت اتصال نیم و نیم را یاد بگیرید.

تماشای آنلاین ویدئو آموزش اتصال نیم و نیم چوب با فارسی بر

تماشا این ویدئو در برخی اپراتور ها با ترافیک نیم بها محاسبه می شود!

 اتصال نیم و نیم چیست؟

 اتصال نیم و نیم در زبان انگلیسی به نام Half-Lap Joint شناخته می‌شود. شاید بتوان اتصال چوب نیم و نیم را یکی از پرکاربرد ترین اتصال ها دانست.

 به زبان ساده اتصال نیم و نیم اتصالی بین دو پروفیل چوبی است که به نصف تقسیم و به هم متصل شده‌اند تا سطحی هم‌سطح ایجاد کنند.

 یکی از مهم‌ترین مزایای اتصال نیم و نیم است که بعد از اتصال نیاز به میخ و پیچ نخواهید داشت و چسب چوب یک پیوند ناگسستنی و عالی ایجاد خواهد کرد.

پیشنهاد آیچوب: آموزش اتصال کام و زبانه و فاق و زبانه چوب

 آموزش اجرای اتصال نیم و نیم چوب

 برای اجرای اتصال نیم و نیم به دو قطعه چوب نیاز دارید که از نظر ضخامت هم اندازه باشند. هرچند که اگر اختلاف ضخامت وجود داشته باشد می‌توان با محاسباتی اتصال را درست انجام داد.

 باتوجه‌به اینکه این آموزش برای سطوح مبتدی است، باید ضخامت چوب‌ها هم اندازه باشد…

 ابزار موردنیاز برای اتصال نیم و نیم، فارسی بر اسلایدی است. البته ما در آموزش‌های دیگر به آموزش اتصال نیم و نیم با اور فرز و اره دست نجاری نیز خواهیم پرداخت.

 برای شروع تخته‌ها را در هر زاویه‌ای که دوست دارید روی‌هم قرار دهید و با استفاده از مداد محل برخورد دو تخته‌ها را علامت‌گذاری کنید. در واقع هر دو تخته باید با استفاده از مداد علامت‌گذاری شوند.

آموزش اتصال نیم و نیم چوب

 در مرحله بعد ضخامت دقیق و میلی‌متری دو تخته را اندازه‌گیری کنید و عدد به‌دست‌آمده را تقسیم بر دو کنید. سپس روی هر دو پروفیل عدد به‌دست‌آمده را علامت‌گذاری کنید.

 با علامت‌گذاری در این بخش، عمق برش یا بهتر است بگوییم باربرداری مشخص می‌شود.

 تنظیمات فارسی بر برای اتصال نیم و نیم

 تنظیمات فارسی بر برای اتصال نیم و نیم

 

 مرحله بعد از علامت‌گذاری چوب، تنظیم فارسی بر برای برش چوب است. نکته اول اینکه باید از فارسی بر های اسلایدی برای ایجاد اتصال نیم و نیم استفاده کنید و فارسی بر های ثابت مناسب این کار نیستند.

 البته اگر اره میزی نجاری دارید، پیشنهاد می‌کنیم از اره میزی استفاده کنید که به‌مراتب راحت‌تر و ایمن‌تر است.

 همه فارسی بر های اسلایدی یک پیج محدودکننده عمق برش دارند. این پیچ معمولاً در کنار فارسی بر قرار دارد و قابل‌تنظیم است.

تنظیم عمق برش فارسی بر

 باتوجه‌به گرد بودن تیغه فارسی بر و عقب بودن گونیا نسبت به تیغه، باید تغییراتی در گونیا فارسی بر انجام دهیم. برای شروع، یک قطعه چوب پرتی در کنار گونیا قرار دهید تا قطعه کار جلوتر از حالت استاندارد برش شود.

 عرض قطعه پرتی باید حداقل ۵ سانتی‌متر باشد تا برش مؤثر داشته باشیم.

 درصورتی‌که از قطعه کار پرتی استفاده نکنید، برش به‌صورت یکنواخت انجام نمی‌شود و با چالش روبرو خواهید شد!

 در مرحله بعد باید تنظیمات مربوط به عمق برش را انجام دهید. قطعه چوب موردنظرتان را در کنار تیغه فارسی بر قرار دهید و تیغه را به‌آرامی به پایین هدایت کنید تا نوک دندانه تیغه به لبه محل خط‌کشی نزدیک شود.

پیشنهاد آیچوب: نحوه اجرای زاویه‌های بسیار دقیق با فارسی‌بر | ویدئو فارسی

 اتصال نیم و نیم

 نکته مهم در مورد تنظیم عمق برش این است که حتماً مراقب تنظیم عمق باشید. به‌هیچ‌عنوان عمق باربرداری نباید بیشتر از اندازه استاندارد باشد.

 درصورتی‌که عمق برش کمتر از حالت استاندارد باشد، می‌توان باربرداری را دوباره انجام داد؛ اما اگر بیشتر از مقدار استاندارد باشد، هیچ راه بازگشتی وجود ندارد! پس مراقب باشید…

 حالا نوبت برش‌کاری با فارسی بر است. فارسی بر را در زاویه موردنظرتان تنظیم کنید. دی این اتصال زاویه اریب نداریم و زاویه موردنظرمان ۹۰ درجه است.

آموزش اتصال نیم و نیم با فارسی بر

 ابتدا زمانی که هنوز دستگاه خاموش است، مسیر برش‌کاری را مشخص و بررسی کنید.

 معمولاً محل دقیق برش تیغه به‌اندازه‌ای هست که خط کشیده شده با مداد باقی بماند.

 ابتدا دو طرف خط را برش دهید تا در فضایی که باقی‌مانده است به‌راحتی برش‌کاری را انجام دهید. برش کاری باید به‌گونه‌ای انجام شود که در هر بار برش کاری، بخشی از چوب را برش دهید (تیغه هر بار ۳ میلیمتر از چوب را برداشت می‌کند)

آموزش اتصال چوب با فارسی بر

 مراقب حرکت‌های دست خود برای برش چوب باشید. زمانی قطعه کار را به چپ و راست حرکت دهید که تیغه بالاتر از سطح چوب باشد تا موجب کیک بک (Kickback) نشود.

 بعد از اتمام برش کاری در صورت وجود پرز و تراشه، با استفاده از سنباده محل برش کاری را تمیز کنید.

 تخته دوم هم باید دقیقاً به همان روش تخته اول، برش شود.

 بعد از اتمام کار دو تخته را روی‌هم قرار دهید و یک‌بار محل اتصال را چک کنید. اگر محاسبات درست باشد هیچ برآمدگی و فرورفتگی نباید در کار باقی بماند.

آموزش اتصال نیم و نیم چوب

 همان‌طور که در بالا اشاره کردم، درصورتی‌که نیاز به باربرداری بیشتر باشد، به‌اندازه موردنیاز پیچ تنظیم عمق برش فارسی بر را کمی ببندید تا به عمق موردنظر برسید.

 در مرحله بعد هر دو قطعه چوبی را به چسب چوب آغشته کنید و تحت‌فشار پرس کنید (با گیره). در صورت تمایل هم می‌توانید با میخ یا پیچ محل اتصال را محکم‌تر کنید. هرچند که نیاز به این کار نیست.

پیشنهاد آیچوب: نکته‌های ایمنی فارسی بر نجاری چیست؟

 منبع: آیچوب

برای ثبت نظر لطفا وارد اکانت خود شوید ( عضویت رایگان است )