ایمنی کار با ابزار, فارسی‌ بر

نکته‌های ایمنی فارسی بر نجاری چیست؟

نکته‌های ایمنی فارسی بر نجاری

ایمنی فارسی بر نجاری به دلیل خطرناک بودن این دستگاه بسیار مهم و حیاتی است. شما با استفاده از فارسی بر نجاری امکان برش چوب را تحت زاویه و بادقت بالا خواهید داشت.

درصورتی‌که کوچک‌ترین خطایی در زمان استفاده از فارسی بر داشته باشید، ابتدا به خودتان و در مرحله بعد به قطعه کار و در مرحله بعد به ابزار آسیب وارد خواهد شد.

 باتوجه‌به اینکه این دستگاه در صنعت چوب بسیار پرکاربرد است، در این مقاله به موضوع ایمنی فارسی بر نجاری خواهیم پرداخت. البته موارد مطرح شده در این ویدئو و مقاله برای سایر ابزارها هم کاربرد دارد.

پیشنهاد آیچوب: آموزش ۰ تا ۱۰۰ کار با فارسی بر (مبتدی | حرفه ای)

 تماشا ویدئو ایمنی فارسی بر

 تماشا این ویدئو در برخی اپراتورها با ترافیک نیم‌بها محاسبه می‌شود.

 نکات ایمنی و چک لیست ایمنی فارسی بر

 دو نکته در مورد ایمنی فارسی بر باید در نظر داشته باشید. مورد اول اینکه بخش بزرگی از آسیب‌های فارسی بر مربوط به آسیب دست هست و بخش دیگر مربوط به آسیب پرتاب قطعه کار به سمت اپراتور!

 همچنین باتوجه‌به تحقیقات به‌عمل‌آمده بیشترین دلیل آسیب در فارسی بر نجاری محکم نبودن فارسی بر روی میز کار و برش قطعات بسیار کوچک با فارسی بر است.

 طبق آمارهای به‌دست‌آمده در سراسر ایالات متحده، حدوداً سالانه ۶۸۰۰ جراحات ناشی از اره‌های میتر به وجود می‌آید.

پیشنهاد آیچوب: آموزش نحوه کار با فارسی‌ بر نجاری برای تازه‌کارها| 12 نکته طلایی

 در ادامه به لیست موارد ایمنی که در زمان کار با فارسی بر باید رعایت کنید را توضیح خواهیم داد.

 ۱. قبل از کار با دستگاه فارسی بر اطلاعات دستگاه و امکانات و روش کار با آن را مرور کنید. حتماً قبل از استفاده از دستگاه، اطلاعات موجود در کاتالوگ را کامل و باحوصله مطالعه کنید.

 شرکت‌های تولیدکننده باتوجه‌به خصوصیات دستگاه تولیدی خود توضیحاتی را در کاتالوگ (دفترچه راهنما) درج می‌کنند که مطمئناً مناسب شما خواهد بود.

 ۲. از نظر شکل ظاهری فارسی بر را بررسی کنید تا شکستگی و لقی خرابی نداشته باشد. عملکرد سیستم‌های حرکتی فارسی بر را بدون روشن‌کردن دستگاه چک کنید.

آموزش کار با فارسی بر نجاری

برش چوب با فارسی بر

 معمولاً پیچ‌های مورداستفاده برای برش اریب (Bevel) شل می‌شوند و در این حالت امکان برخورد تیغه با بدنه دستگاه وجود دارد.

 ۳. اتصالات و پیچ‌های دستگاه را بررسی کنید که درست محکم شده باشند تا در زمان برش حرکت اضافی نداشته باشند.

 ۴. از پوشیدن لباس گشاد و آویزان در زمان کار با فارسی بر پرهیز کنید. اگر موی سر یا ریش بلند دارد، حتماً با کلاه موها را جمع کنید تا به داخل تیغه کشیده نشود!

 ۵. از محافظ گوش و عینک محافظ در زمان کار با فارسی بر استفاده کنید. پرتاب‌شدن قطعه کار به سمت بدن و صورت یکی از مهم‌ترین دلایل آسیب به نجارها است.

 ۶. مراقب گونیا دستگاه باشید تا لقی نداشته باشد و حتی در مسیر برش تیغه قرار نگیرد. معمولاً وقتی گونیا به سمت راست (تیغه) کشیده می‌شود، امکان برخورد با تیغه در برش اریب (Bevel) را خواهد شد.

 ۷. از تیغه مناسب برای فارسی بر استفاده کنید. تیغه باید متناسب با نوع چوب و برای دستگاه فارسی بر طراحی شده باشد.

تیغه مناسب برای فارسی بر

انواع تیغه فارسی بر

 تیغه کراس‌کات (Crosscut) گزینه مناسب برای فارسی بر است. ما در نوشته‌های پیشین در مورد تیغه مناسب فارسی بر توضیح داده بودیم.

پینشهاد آیچوب: معرفی انواع تیغه های مورد استفاده در فارسی بر

 همچنین باید باتوجه‌به نوع متریالی که برش می‌دهید نوع تیغه را انتخاب کنید. به‌عنوان‌مثال تیغه MDF و چوب متفاوت از هم هستند.

 ۸. مراقب باشید در مسیر برش تیغه، میخ و سنگ و منگنه و هرگونه جسم دیگر وجود نداشته باشد. در مرحله اول برخورد تیغه با سنگ به تیغه آسیب می‌رساند و در مرحله بعد امکان پرتاب‌شدن آن نیز وجود دارد.

 ۹. هرگز به تیغه در حال چرخش دست نزنید. برای تمیزکردن و فان و هر حالت دیگری به‌هیچ‌عنوان به تیغه در حال چرخش دست نزنید.

 ۱۰. اجازه دهید سرعت تیغه به حداکثر عدد ممکن برسد و بعد شروع به برش‌کاری کنید. در صورت رعایت‌نکردن این مورد امکان ایجاد کیک بک (kick Back) افزایش پیدا می‌کند. در این حالت هم به شما و هم به اپراتور آسیب وارد می‌شود.

 بعد از برش‌کاری صبر کنید تیغه از حرکت بایستد و بعد دستگاه رو بالا بکشید.

 ۱۱. برش‌کاری را حتماً با دو دست انجام دهید. برش کاری بدون دست (Free hand) سرانجام خوشی ندارد. حتماً با دست خود قطعه کار را به کف میز فارسی بر و گونیا بچسبانید.

پیشنهاد آیچوب: اصلی‌ترین دلیل خطای همه فارسی‌برهای نجاری را پیدا کردیم!

 ۱۲. وقتی فارسی بر روی زمین هست با آن کار نکنید. ارتفاع استاندارد فارسی بر و میز کار فارسی بر باید به‌اندازه‌ای باشد که میز کار فارسی بر در راستای کمر (کمربند) اپراتور باشد.

 ۱۳. در زمان برش کاری چوب، دست را از مسیر حرکت تیغه دور نگه دارید (دست باید حدود ۲۰ سانتی‌متر از تیغه دور باشد).

 ۱۴. در هر بار برش کاری با فارسی بر فقط یک عدد قطعه کار را برش دهید.

 ۱۵. قطعات کوچک‌تر از ۲۰ سانتی‌متر را با فارسی بر برش نکنید. یا اینکه شابلون بسازید

 ۱۶. قطعه چوب‌هایی که دارای گره شل (مرده) هستند را در مسیر تیغه قرار ندهید.

 درصورتی‌که دستگاهی مشکل دارد یا قابل‌استفاده نیست، یک تگ یا کاغذ هشدار به آن بچسبانید و دیگران را از خرابی دستگاه آگاه کنید.

منبع: آیچوب

برای ثبت نظر لطفا وارد اکانت خود شوید ( عضویت رایگان است )