معرفی ابزار

دریل بتن کن چیست؟ راهنمای خرید بتن کن در ایران!

خرید بتن کن

بتن کن ابزاری است که از آن برای سوراخ‌کاری و تخریب دیوار و بتن و دیگر مصالح استفاده می‌شود. انتخاب بهترین مدل بتن کن و شناخت قابلیت‌ها و محدودیت‌های آن به شما کمک خواهد کرد تا در جای درست از ابزار درست استفاده کنید.

 متأسفانه بسیاری از دوستان ما در آیچوب به‌واسطه عدم آشنایی با محدودیت‌های دستگاه‌هایی مانند بتن کن و دریل چکشی و چکش تخریبی آشنا نیستند و انتخاب درستی در زمان خرید بتن کن ندارند.

در این نوشته دید درست و حرفه‌ای به بتن کن پیدا خواهید کرد. با ما در ادامه همراه باشید. پیشنهاد می‌کنیم ویدئو منتشر شده در این مقاله را تماشا کنید. همچنین اگر سؤالی در مورد بتن کن دارید در قسمت دیدگاه‌های همین نوشته با ما در میان بگذارید.

تماشای آنلاین ویدئو بتن کن چیست و چه کاربردی دارد؟

تماشا این ویدئو در برخی اپراتور ها با ترافیک نیم بها محاسبه می شود!

 

بتن کن چیست؟

 دریل بتن کن ابزاری است که با استفاده از آن امکان سوراخ‌کاری و تخریب سطوح بتنی و گچی و… را با سرعت و قدرت بسیار بالا خواهید داشت. در زبان انگلیسی به این دستگاه (Rotary Hammer) گفته می‌شود. همان‌طور که از نام انگلیسی دستگاه پیداست، بتن کن در واقع نوعی چکش چرخنده است.

 قابلیت چرخش این چکش سنگین به آن امکان سوراخ‌کاری سطوح مختلف بتنی و… را می‌دهد.

 در بتن کن امکان نصب مته‌ها و قلم‌های مختلف تخریب و سوراخ‌کاری را خواهید داشت. ساختار بتن کن به‌گونه‌ای طراحی شده است که با چرخش و ضربه‌های چکشی هم‌زمان عملیات سوراخ‌کاری را در سریع‌ترین زمان ممکن انجام می‌دهد.

بتن کن چیست؟

 ساختار بتن کن برای سوراخ‌کاری‌های مداوم و سنگین و سخت طراحی شده است. برای این دستگاه فشار و تعداد بالا سوراخ‌کاری معنایی ندارد و برای کارهای سخت و سنگین طراحی شده است. لوله‌کش‌های گاز و تخریبچی‌های ساختمان و برق‌کارها جزو استفاده‌کنندگان اصلی این دستگاه هستند.

 البته رعایت استانداردهای کار با دستگاه و زمان‌بندی درست روشن و خاموش‌شدن آن در بلندمدت به طول عمر بیشتر بتن کن کمک خواهد کرد.

 این دستگاه دوکاره است. در واقع شما می‌توانید عملیات سوراخ‌کاری یا عملیات تخریب را به‌صورت جداگانه انجام دهید. یک سلکتور (انتخابگر) بر روی بدنه دستگاه وجود دارد که امکان انتخاب تغییر حالت کاربری دستگاه را خواهید داشت.

 در یکی از حالت‌ها دستگاه سوراخ‌کاری را همراه با ضربه (حرکت چکشی / چرخشی) انجام می‌دهد. همچنین اگر حالت چکشی را انتخاب کنید، فقط به قلم ضربه وارد می‌شود تا امکان تخریب را داشته باشید.

پیشنهاد مطالعه بیشتر: نکته‌های ایمنی کار با دریل چکشی برقی و سوراخ‌کاری با دریل چیست؟

بتن کن مناسب چه کاری است؟

 یکی از کاربردهای بتن کن سوراخ‌کاری سطوح مختلف سیمانی و گچی و… است. علاوه بر سوراخ‌کاری سطوح، امکان لایه‌برداری از سطوح سیمانی و گچی و برداشتن کاشی و تخریب دیوار را هم با استفاده از این ابزار خواهید داشت.

مدل‌های مختلف بتن کن چیست؟

 بتن کن هم مانند بیشتر ابزارها در مدل‌های مختلف تولید می‌شود. تنوع مدل‌های بتن کن‌ها و دریل‌های چکشی را می‌توان در قدرت، وزن، برقی یا شارژی بودن، توان ایجاد ضربه و… دانست.

بتن کن چگونه کار می‌کند؟

 

خرید بتن کن

 

 در بیشتر مدل‌ها بتن کن نیروی موردنیاز خود برای چرخش مته و ایجاد ضربه از طریق موتور به میل‌لنگ و نیروی میل‌لنگ را به پیستون منتقل می‌کنند.

 در اثر حرکت روبه‌جلو پیستون، فشار هوا ایجاد می‌شود و این فشار هوا پیستون دوم را به حرکت در می‌آورد و به سر قلم یا مته برخورد می‌کند. در این دستگاه انرژی چکشی که به مته وارد می‌شود، به‌مراتب قوی‌تر از دریل‌های چکشی است. همین امر موجب افزایش سرعت در سوراخ‌کاری و تخریب می‌شود.

 البته این مورد را هم مدنظر داشته باشید که سیستم ضربه زن در مدل‌های مختلف متفاوت است؛ اما در بیشتر مدل‌ها از همین سیستم استفاده می‌کنند.

 بتن کن‌ها ممکن است دور بالا (RPM) نداشته باشند؛ اما تمرکز آنها بر روی ایجاد نیروی بیشتر و ضربات سنگین در زمان سوراخ‌کاری یا تخریب است.

 رابط بین مته و گیربکس سه نظام است.

سیستم اس دی اس (SDS)

 سه‌نظام در بتن کن‌ها عموماً از نوع SDS یا 5 شیار (SDS MAX) است؛ اما ممکن است باتوجه‌به طراحی دستگاه، متفاوت باشد. سیستم اس دی اس (SDS) به شما این امکان را می‌دهد که تعویض قلم‌ها و مته‌ها را سریع و آسان انجام دهید.

پیشنهاد مطالعه بیشتر: آموزش سوراخ کردن دیوار با دریل ساده و چکشی برای تازه‌کارها

راهنمای خرید بتن کن دیوار و کف

 یکی از مهم‌ترین معیارها برای انتخاب دریل بتن کن، قطر سوراخ و حفره‌های موردنظرتان است. همان‌طور که می‌دانید بتن کن‌ها در قطر مته‌هایی که می‌توانید نصب کنید محدودیت دارند. هر دستگاهی محدوده حفاری بهینه مخصوص به خود را دارد.

 همچنین باید به وزن دستگاه هم توجه ویژه‌ای داشته باشید. اگر قرار باشد تخریب را در قسمت دیوار انجام دهید، باید مدل‌هایی از بتن کن را انتخاب کنید که وزن کمی داشته باشند.

 انتخاب مته یا قلم برای بتن کن‌ها بسیار مهم است. شما باید برای رسیدن به نتیجه‌ای بهتر در زمان سوراخ‌کاری یا تخریب، باید از مته‌های باکیفیت استفاده کنید.

 معمولاً در بتن کن‌ها از مته‌ها و قلم‌های بلند برای سوراخ‌کاری و تخریب استفاده می‌شود که طول این مته‌ها می‌تواند تا ۱ متر هم برسد.

مته مخصوص بتن کن

 بتن کن‌ها مجهز به سیستم الکترو پنوماتیک هستند. این ترکیب با انرژی ضربه‌ای بالا تضمین می‌کند که سخت‌ترین سوراخ‌کاری‌ها و تخریب را با کمترین فشار انجام می‌دهید و نیاز نیست بیش از حد به خودتان فشار وارد کنید.

 نیروی ضربه و چکش بر حسب انرژی (joules) ژول بیان می‌شود. هرچه عدد ژول بالاتر باشد سوراخ‌کاری‌های سنگین سریع‌تر و راحت‌تر انجام خواهد شد.

 در صورتی که قصد سوراخ‌کاری‌های سبک و تخریب‌های سطحی انجام دهید، پیشنهاد می‌کنیم از بتن کن‌هایی با توان ۴ تا ۶ ژول استفاده کنید.

 همچنین در صورتی که قصد سوراخ کاری‌های سنگین و استفاده طولانی‌مدت و حرفه‌ای دارید، خرید بتن کن بین ۸ تا ۱۰ ژول به شما پیشنهاد می‌شود.

 در پایان هم برای تخریب‌های سنگین و طولانی‌مدت، انتخاب بتن کن‌هایی با توان حدودی ۲۰ ژول پیشنهاد می‌شود. البته بتن کن‌هایی با این توان وزن نسبتاً سنگینی دارند و مناسب تخریب دیوار نیستند.

 امکاناتی مانند سیستم ضدلغزش و کلاچ اتوماتیک و دیمر تنظیم سرعت از دیگر آپشن‌هایی است که می‌تواند در خرید شما تأثیرگذار باشد.

پیشنهاد مطالعه بیشتر: راهنمای خرید انواع دریل گیربکسی، دریال شارژی و دریل سیمی در بازار ایران

کلام پایانی آیچوب

 شناخت بتن کن به شما کمک می‌کند که دید درست برای انتخاب مناسب‌ترین بتن کن داشته باشید. در بخش انتخاب بتن کن هم توضیح دادیم که مهم‌ترین ملاک برای انتخاب بتن کن توان (ژول) دستگاه است. هرچه توان بیشتر باشد؛ امکان باربرداری و سوراخ کاری‌های سنگین‌تر را خواهید داشت.

 البته باید به وزن دستگاه هم توجه داشته باشید. هرچه وزن دستگاه بیشتر باشد، تخریب دیوار سخت‌تر خواهد بود و شما مجبور هستید وزن بیشتری از دستگاه را تحمل کنید.

پرسش و پاسخ:

چه بتن کنی مناسب تخریب دیوار است؟

یکی از مهم ترین معیار ها برای انتخاب بتن کن، وزن آن است. برای تخریب دیوار های بتنی باید به دنبال بتن کن سبک وزن اما با توان ژول بالا باشید. هرچه توان ژول بتن کن بیشتر باشد، قدرت تخریب بیشتری خواهد داشت.

تفاوت بتن کن و چکش تخریبی چیست؟

در چکش تخریبی پیستون های دستگاه با وارد کردن ضربه به قلم اماکان تخریب های سنگین را فراهم می کنند؛ اما در بتن کن ها در کنار عملیات ضربه زنی، امکان چرخش سه نظام دستگاه نیز وجود دارد. به عبارتی هم می توان تخریب و هم می توان سوراخ کاری را به صورت همزمان انجام داد.

 منبع: آیچوب

 (لطفاً از مقالات آیچوب کپی نکنید و خودتان برای یادگیری و ترجمه و جمع‌آوری وقت بگذارید)

پیشنهاد مطالعه بیشتر: نکته‌ها و راهنمای خرید دریل شارژی

برای ثبت نظر لطفا وارد اکانت خود شوید ( عضویت رایگان است )