mdf, آموزش, رنگ‌کاری

آموزش رنگ کردن ام دی اف خام و MDF روکش از 0 تا 100

دوره آموزشی رنگ کار ماهر

 نحوه رنگ‌کردن ام‌دی‌اف خام یکی از موضوعاتی است که بیشترین پرسش‌ها را در بین کاربران و بازدیدکنندگان آیچوب دارد. ام‌دی‌اف خام به لحاظ ساختار فیزیکی آن، رنگ را به‌شدت جذب می‌کند و این موضوع باعث ایجاد مشکل در رنگ کاری آن می‌شود؛ اما با رعایت چند نکته می‌توان این مشکلات را حل کرده و انواع رنگ را روی‌ام دی اف خام اجرا نمود.

 در دوره آموزشی «رنگ‌کار ماهر» آموزش کامل رنگ ام‌دی‌اف خام و ام‌دی‌اف روکش به روش‌های مختلف در اختیار شما علاقه‌مندان به حوزه رنگ چوب قرار گرفته است. این دوره آموزشی ویدئویی ۲۱ ساعته تمامی نیازهای شما برای رنگ‌کردن چوب را برآورده می‌کند.

 اهمیت رنگ‌کردن ام‌دی‌اف خام علاوه بر ایجاد زیبایی و محافظت از آن، ارزش‌افزوده فوق‌العاده‌ای هست که از به لحاظ مادی به وجود می‌آورد.

 ما در این نوشته قصد داریم تا آموزش رنگ‌کردن MDF خام و روش‌ها و نکاتی که باید قبل از آغاز نقاشی‌ام دی اف خام به آن دقت داشته باشید را بررسی کنیم.

در این آموزش تمام نکات رنگ کاری ام‌دی‌اف خام از زیرسازی تا اجرای رنگ و طرح موج مصنوعی را قدم‌به‌قدم و مرحله‌به‌مرحله آموزش داده‌ایم. لطفاً تا پایان آموزش با آیچوب باشید.

ام دی اف چیست و چرا عده‌ای با رنگ کردن آن مشکل دارند؟

دسترسی سریع : پنهان

 درگذشته نجارها برای ساخت محصولات چوبی صفحه‌ای باید الوارهای چوبی را به تخته‌های نازک تبدیل می‌کردند و بعد این تخته‌ها را کنار هم چسبانده تا صفحه چوبی ایجاد کنند.

در این صفحات به دلیل ناهمگن بودن چوب‌ها و هم کشیدگی و واکشیدگی الیاف چوب با جذب و دفع رطوبت، مشکلاتی نظیر ترک و شکاف، پیچیدگی و تابیدگی در صفحات به وجود می‌آمد.

 باگذشت زمان صفحات چوبی وارد بازار کار شد که در آن رفتارهای چوب ماسیو (چوب خالص و یکپارچه) اصلاح و خنثی شد. امروزه تخته لایه‌ها، ام‌دی‌اف ها و تخته خرده چوب‌ها (نئوپان) از پرکاربردترین صفحات هستند.

تخته لایه چوبی چیست؟

 تخته لایه‌ها صفحاتی هستند که برای ساخت آن‌ها به روش‌های مختلف، الوارهای چوبی و گرده‌بینه‌ها به لایه‌های نازک در حد 2 تا 3 میلی‌متر تبدیل می‌شوند. سپس این لایه‌های چوبی در دستگاه چسب زن به چسب آغشته شده و به‌صورت تار و پودی روی‌هم پرس می‌شوند.

 زمانی که الیاف چوب در جهت خلاف یکدیگر روی‌هم پرس می‌شوند بسیاری از مشکلات چوب ماسیو مانند ترک و شکاف در آن‌ها خنثی می‌شود. چوب ماسیو به چوب توپر و یکپارچه گفته می‌شود.

تخته نئوپان چیست؟ (تخته فشرده چوبی)

 برای ساخت تخته خرده چوب یا همان نئوپان، انواع چوب مانند شاخه‌های هرس شده درختان، تنه بی‌کیفیت درختان که نمی‌تواند به الوار صنعتی تبدیل شود و حتی قطعات چوبی دورریز کارخانه‌های چوب مورداستفاده قرار می‌گیرد. در فرایند تولید این صفحات ابتدا چوب‌ها وارد دستگاه خردکن رفته و به‌صورت چیپس در می‌آیند.

 سپس وارد دستگاه دیگری شده و قطعات چیپس شده به خرده چوب تبدیل می‌شوند. این خرده چوب‌ها از یک الک بزرگ عبور کرده و خرده چوب‌های خیلی ریز از خرده چوب‌های درشت‌تر جدا می‌شوند.

 در مرحله بعد این خرده چوب‌ها توسط اسپری به چسب آغشته شده و به‌صورت لایه‌بندی روی‌هم ریخته می‌شوند. در لایه‌های میانی خرده چوب‌ها درشت‌تر بوده و هر چه به سطح نزدیک می‌شود خرده چوب‌ها ریزتر می‌شوند.

در این حالت یک کیک آماده شده است که با عبور از بین غلتک‌هایی ضخامت آن کم شده و درنهایت با فشار بسیار بالا و حرارت روی‌هم پرس می‌شوند تا تخته خرده چوب به دست بیاید.

تخته نئوپان چیست

 

ام دی اف خام چیست و چرا جذب رنگ بالایی دارد؟

 فرایند تولید ام‌دی‌اف نیز بسیار شبیه به ساخت تخته خرده چوب است. با این تفاوت که در این صفحات خرده چوب‌ها وارد دستگاه ریفاینر شده و به الیاف چوب تبدیل می‌شوند. الیاف چوب در این حالت به‌صورت کرکی درآمده و در ادامه مراحل توسط اسپری به چسب آغشته شده و باز هم به‌صورت لایه‌بندی روی‌هم ریخته می‌شود.

 کیک حاصل از الیاف چوب با ضخامت تقریباً 25 سانتی‌متر از بین غلتک‌هایی عبور کرده و در هر مرحله ضخامت آن کم می‌شود. درنهایت این کیک الیاف که ضخامت آن کم شده زیر پرس رفته و با فشار بسیار زیاد و حرارت روی‌هم پرس شده و به ضخامت لازم در می‌آید.

در مرحله بعد تخته ام‌دی‌اف از دستگاه سنباده عبور کرده و با پرداخت سطح، ضخامت آن به‌دقت لازم می‌رسد.

 بنابراین ام‌دی‌اف از الیاف چوب ساخته می‌شود و باتوجه‌به اینکه دو سطح آن با سطح پرس تماس داشته مغز آن کرکی‌تر بوده و هر چه به سطح نزدیک‌تر می‌شود الیاف فشرده‌تر می‌شوند. در اثر سنباده کاری، سطح ام‌دی‌اف صاف شده؛ اما مقطع آن در اثر برش به‌صورت کرکی در می‌آید.

 در رنگ‌کردن ام‌دی‌اف خام بزرگ‌ترین مشکلی که وجود دارد جذب رنگ است. ام‌دی‌اف به دلیل اینکه از الیاف چوب ساخته شده؛ مانند پنبه رنگ را به خود جذب می‌کند و این اتفاق بیشتر در قسمت مقطع ام‌دی‌اف و در محل برش صورت می‌گیرد. برای حل این مشکل در ادامه مطلب توضیحاتی را ارائه می‌دهیم.

 

پیشنهاد مطالعه بیشتر: معرفی انواع رنگ مخصوص چوب

 

مهم‌ترین نکات در مورد رنگ کاری ‌ام دی اف خام چیست؟

 همان‌طور که اشاره شد ام‌دی‌اف خام از الیاف چوب که روی‌هم پرس شده ساخته شده است و به دلیل این موضوع نمی‌توان آن را خودرنگ (در خودرنگ، رنگ و بافت چوب زمینه پس از رنگ‌شدن دیده می‌شود) رنگ کاری کرد.

 برای رنگ‌کردن ام‌دی‌اف خام بدون شک باید از روش رنگ پوششی استفاده کنید. در این حالت دیگر اثری از ورق ام‌دی‌اف مشخص نیست و با هر رنگی که دوست دارید می‌توانید چوب را رنگ کنید.

 بیشتر سازه‌های ام‌دی‌اف اطراف شما به روش پوششی رنگ شده‌اند.

کیفیت‌های مختلف ام دی اف خام

ام‌دی‌اف ها دارای کیفیت‌های گوناگونی هستند و همچنین با قرارگیری در فضای مرطوب سطوح آن پرزدار می‌شود؛ بنابراین برای رنگ‌کردن کارهایی که با ام‌دی‌اف خام ساخته شده‌اند باید سطوح توسط دست یا با ماشینِ سنباده لرزان پرداخت شود.

نوع پرداخت و شماره سنباده بستگی به کیفیت سطح ام‌دی‌اف دارد.

 

آموزش رنگ کردن ام دی اف

جلوگیری از جذب رنگ توسط ام دی اف خام

 برای جلوگیری از جذب رنگ توسط ام‌دی‌اف خام می‌توان به دو روش عملکرد. درصورتی‌که بتونه‌کاری با بتونه مل و سریش به‌خوبی و باکیفیت انجام شده باشد، می‌توان از اجرای دو تا سه دست سیلر بر روی‌ام دی اف استفاده کرده و سپس روی آن انواع رنگ‌ها را اجرا نمود.

 اما برای بالارفتن کیفیت کار و همچنین آب‌گریز کردن سطح ام‌دی‌اف می‌توان بعد از اجرای بتونه مل و سریش و پرداخت آن از بتونه فوری استفاده کرد و تمامی سطح را توسط این بتونه پوشش داد.

 درصورتی‌که این بتونه‌کاری به‌درستی انجام شود، با اجرای یک دست رنگ روغنی یا رنگ فوری خودرویی می‌توانید کار ساخته شده از ام‌دی‌اف خام را در مقابل رطوبت و آب تا حد مطلوبی مقاوم کنید.

 این روش برای رنگ‌کردن محصولاتی که از صفحات pvc ساخته شده‌اند نیز کاربرد دارد.

 

آموزش مراحل رنگ کردن ام دی اف خام

در ادامه به مراحل رنگ کردن ام دی اف خام می پردازیم. با ما در ادامه همراه باشید.

 

سنباده کاری و پرداخت ام دی اف خام

 باتوجه‌به نکاتی که در قسمت بالا به آن اشاره شد برای شروع رنگ کاری محصولاتی که با ام‌دی‌اف خام ساخته شده‌اند، ابتدا باید تمامی سطوح بسته به کیفیت سطح ام‌دی‌اف سنباده کاری و پرداخت شود.

 برای سنباده کاری این نوع محصولات نیازی به استفاده از ماشین پوست نیست و با ماشین سنباده لرزان و تخته‌پوست به‌راحتی می‌توان تمام سطح کار را پرداخت نمود.

 سنباده کاری در قسمت مقاطع ام‌دی‌اف که دارای پرزهای زیادی است، باید بادقت و حوصله بیشتری انجام شود.

همچنین قسمت‌های ابزار خورده با دستگاه اور فرز هم باید توسط سنباده دستی به‌خوبی پرداخت شود. درصورتی‌که سطح ام‌دی‌اف کیفیت مطلوبی داشته باشد سنباده کاری با دست یا تخته‌پوست کفایت می‌کند.

سنباده کاری و پرداخت ام دی اف خام

 

بتونه کاری ‌ام دی اف خام به روش بتونه مل و سریش

 برای بتونه‌کاری سطوح ابتدا باید بتونه ساخته شود. باتوجه‌به اینکه برای رنگ‌کردن ام‌دی‌اف خام از رنگ‌های پوششی استفاده می‌شود به همین منظور نیازی به ساختن بتونه رنگی نیست.

 بنابراین باتوجه‌به حجم کار مقداری مل را روی یک سطح صاف برای ساخت بتونه بریزید. سپس به میزان 10 در صد حجم مل به آن پودر سریش اضافه کنید.

این مقدار سریش حدودی است و درصورتی‌که کمتر از این مقدار استفاده شود بتونه پس از خشک‌شدن گیرایی خوبی نخواهد داشت و با کوچک‌ترین تماس سنباده برداشته می‌شود.

اجرای رنگ پوششی روی‌ام دی اف خام

باتوجه‌به این موضوع باید دقت کنید که رنگ ام‌دی‌اف خام باید کاملاً پوششی (در رنگ کاری پوششی سطح چوب پس از رنگ کاری کاملاً پوشانده شده و چوب زمینه دیده نخواهد شد) باشد و در صورت نیاز برای ایجاد طرح بر روی آن می‌توان از طرح موج مصنوعی چوب و یا طرح‌های مختلف با ابزارهای مختلف روی آن استفاده کرد.

آموزش اجرای رنگ پوششی روی‌ام دی اف خام

 

 درصورتی‌که سریش بیش از مقدار لازم باشد بتونه سخت شده و سنباده کاری آن با دست دشوار می‌شود. این موضوع برای بتونه‌کاری قسمت‌های ابزار خورده بسیار مهم است؛ چون سنباده کاری این قسمت‌ها به‌طورکلی کمی دشوارتر است.

 بعد از اضافه‌کردن سریش به میزان لازم پودرها را باهم ترکیب کنید و سپس با اضافه‌کردن آب و با استفاده از کاردک پودر را به یک خمیر نرم تبدیل کنید.

 برای این منظور پودر را در یک نقطه جمع کنید و میان آن را بازکرده و آب بریزید. کمی صبر کنید تا آب جذب پودر شود و بعد با استفاده از کاردک ازیک‌طرف شروع به ورز دادن پودر خیس شده کنید.

با ورز دادن خمیر متوجه سفت یا شل بودن آن می‌شوید و درصورتی‌که خمیر سفت شد با اضافه‌کردن آب و ورز دادن دوباره آن را شل کنید و درصورتی‌که خمیر خیلی شل شد به آن کمی پودر مل اضافه کنید.

 خمیر به‌دست‌آمده باید حسابی ورز داده شود تا زمانی که وقتی روی سطح کار کشیده می‌شود ذرات درشتی در آن باقی نمانده باشد. حالا یک کیسه پلاستیکی روی بتونه بکشید تا خشک نشود.

آموزش ساخت بتونه چوب

 

 بعد از آماده‌شدن بتونه با استفاده از لیسه و کاردک کم‌کم از بتونه برداشته و روی کاردک و لیسه ورز بدهید. سپس بتونه را توسط لیسه روی سطح کار بکشید و اضافه آن را جمع کنید. این کار را روی تمام سطح کار تکرار کنید تا تمام سطح توسط بتونه پوشیده شود.

 مقدار باقی‌ماندن بتونه روی سطح کار بستگی به کیفیت سطح ام‌دی‌اف دارد. به طور مثال اگر بتونه‌کاری روی سطح نئوپان انجام شود باید سطح را طوری با بتونه‌کاری پوشش دهیم که پس از سنباده‌زنی هم‌سطح نئوپان دیده نشود.

 پس از بتونه‌کاری سطح باید لبه یا همان مقاطع ام‌دی‌اف و قسمت‌های ابزار خورده به‌صورت ماستیک (پوشش کامل) بتونه‌کاری شود. بتونه‌کاری این قسمت‌ها باید بادقت انجام شود و همچنین بتونه کمی با ضخامت بیشتر نسبت به سطح زده شود.

 

پوشش مقطع ام دی اف خام با بتونه مل و سریش

مورد دیگری که باید به آن دقت شود این است که‌ ام دی اف خام در قسمت مقطع دارای خلل و فرج زیادی است و قبل از رنگ کاری باید این قسمت را توسط بتونه مل و سریش بتونه کاری نمود.

 

آموزش رنگ کاری چوب

 

 در نقاط اتصال مقطع به سطح ام‌دی‌اف، مقطع در کنار سطح قرار می‌گیرد و در این ناحیه امکان اختلاف سطح وجود دارد؛ بنابراین قبل از بتونه‌کاری با استفاده از ماشین سنباده لرزان یا تخته‌پوست به‌صورت دستی این ناحیه را کاملاً هم‌سطح کرده و بعد به‌صورت ماستیک بتونه‌کاری را در تمامی سطح انجام دهید و به‌خصوص خلل‌وفرج واقع در مقطع را به‌خوبی پر کنید.

 درصورتی‌که قسمت‌هایی از کار موردنظر توسط ماشین اور فرز ابزارزنی شده باشد، محل ابزار خورده؛ مانند مقطع ام‌دی‌اف پرزدار می‌شود و قبل از هر اقدامی باید سطح فرز خورده توسط سنباده، پرداخت شده و سطح آن در حد امکان صاف و صیقلی شود.

 سپس توسط بتونه مل و سریش و با استفاده از انگشت یا لاستیک فشرده تمامی سطح آن بتونه‌کاری شده و بعد از خشک‌شدن پرداخت شود. همچنین بعد از پرداخت در صورت نیاز بتونه‌کاری تجدید شود تا کیفیت کار بهتر شود.

پرداخت بتونه خشک شده روی‌ام دی اف خام

آموزش رنگ چوب

 

 پرداخت بتونه توسط تخته‌پوست و سنباده دستی به‌راحتی انجام می‌شود. برای سنباده کاری با دست می‌توان از سنباده 120 و 150 استفاده کرد.

 سنباده کاری مقاطع ام‌دی‌اف بهتر است با تخته‌پوست انجام شود تا سطحی کاملاً تخت به دست بیاید. بعد از پرداخت و سنباده کاری تمامی سطح را با فشار، باد بگیرید تا گرد حاصل از سنباده کاری از روی کار برداشته شود.

در این مرحله در صورت نیاز نقاط لازم را تجدید بتونه کنید و دوباره پرداخت کنید. هر چه برای بتونه‌کاری و پرداخت سطح زمان و دقت صرف کنید کیفیت رنگ خروجی بهتر خواهد شد.

 

اجرای انواع رنگ روی‌ ام دی اف خام

 بعد از بتونه‌کاری که مهم‌ترین کار برای رنگ‌کردن ام‌دی‌اف خام است وارد مرحله اجرای رنگ می‌شویم. در این مرحله می‌توان انواع رنگ‌ها را روی‌ام دی اف اجرا نمود.

 رنگ‌های فوری مخصوص چوب، رنگ‌های فوری خودرویی، رنگ‌های اکریلیک و پایه آب و رنگ‌های روغنی رنگ‌هایی هستند که به‌صورت پوششی می‌توان روی‌ام دی اف اجرا نمود. در ادامه مراحل اجرای هر یک از این رنگ‌ها را توضیح می‌دهیم.

مراحل رنگ کردن ام دی اف خام با انواع رنگ فوری مخصوص چوب

 همان‌طور که اشاره شد مهم‌ترین مشکل در رنگ کاری ام‌دی‌اف خام نفوذ رنگ در ام‌دی‌اف و پرزدار شدن آن است؛ بنابراین برای رفع این مشکل در اجرای رنگ‌های فوری باید از سیلر برای پر کردن منافذ استفاده کنیم.

سیلر از دسته رنگ‌های فوری است و مانند یک بتونه مایع منافذ را پوشش داده و مانع جذب رنگ به ام‌دی‌اف می‌شود.

 سیلر در اندازه‌های یک‌کیلویی، گالنی و 20 لیتری موجود است و می‌توانید باتوجه‌به حجم کار سیلر را تهیه کنید.

 

آموزش مراحل رنگ کردن ام دی اف خام

 

ساخت سیلر برای ام دی اف خام

 برای رقیق کردن سیلر از تینرهای فوری استفاده می‌شود. تینرها با شماره‌های 10000 و 12000 و 15000 و 20000 و با حجم‌های مختلف وجود دارند. شماره‌بندی تینرها بر اساس قدرت حل‌کردن رنگ است به‌طوری‌که هر چه عدد بیشتر می‌شود رنگ راحت‌تر در تینر حل می‌شود.

 نکته‌ای که در اجرای سیلر وجود دارد این است که هر چه سیلر بیشتر در چوب یا ام‌دی‌اف نفوذ کند کیفیت نهایی رنگ بهتر خواهد شد و برای این منظور بهتر است از تینرهای قوی مثل 15000 استفاده شود.

 

میزان ترکیب سیلر با حلال تینر

 برای رقیق کردن سیلر باید به‌اندازه دو تا سه برابر حجم آن تینر اضافه کنیم. پس به مقدار لازم سیلر را در ظرفی بریزید و به‌اندازه لازم به آن تینر اضافه کنید و ترکیب را به‌خوبی هم بزنید.

 برای اطمینان از غلظت لازم برای اجرای سیلر همزن را وارد ظرف کنید و با خارج‌کردن همزن باید تمام سیلر رقیق شده به‌راحتی از روی همزن به داخل ظرف برگردد و هیچ سیلری روی همزن باقی نماند.

 شاید در این حالت احساس کنید که هیچ سیلری روی کار نمی‌نشیند؛ اما این‌طور نبوده و با اجرای آن متوجه نقش سیلر خواهید شد. برای اجرای سیلر و رنگ‌های دیگر می‌توانید از قلم‌مو و یا پیستوله استفاده کنید. در صورت داشتن فضای مناسب و لوازم حتماً از پیستوله استفاده کنید تا کیفیت خروجی کار بهتر شود.

 

آموزش اجرای سیلر و کیلر

 

تعداد اجرای سیلر (دست) روی‌ام دی اف

 سیلر باید حداقل دو تا سه دست و در هر دست به تعداد دو یا سه بار پاشش تکرار شود. در هر دست باید زمان کافی به آن داده شود که به‌خوبی خشک شده و تینر آن تبخیر شود.

 به طور مثال اگر یک کمد در حال رنگ‌شدن باشد از یک سمت شروع به سیلر پاشی کنید و پس از تمام‌شدن سطوح دوباره به نقطه اول برگردید و پاشش را تکرار کنید. سپس اجازه دهید تا سیلر کاملاً خشک شود. این عملیات یک‌دست اجرای سیلر است.

 

نکات سنباده کاری سیلر پس از اجرا

 باگذشت 2 تا 3 ساعت سیلر خشک شده و سطح کار کاملاً زبر می‌شود؛ بنابراین در هر دست اجرای سیلر پس از خشک‌شدن باید از یک سنباده نرم مثل 220 تا 400 استفاده کرده و سطح کار را به‌آرامی سنباده کاری کنید.

 در این حالت سطح کار کاملاً صاف و سر می‌شود که به آن اصطلاحاً صابونی‌شدن سطح می‌گویند. دقت کنید که سنباده کاری نباید طوری باشد که سیلر روی سطح کار برداشته شود و فقط باید سطح آن صابونی شود.

 نکته دوم این است که هنگام پاشش سیلر در قسمت‌های مقطع ام‌دی‌اف که جذب رنگ بیشتر است دقت شده و در صورت نیاز تکرار با پاشش بیشتر انجام شود.

 باید توجه داشت که سیلر نباید لایه زیادی روی کار ایجاد کند. با سنباده کاری سیلر گرد سفیدی ایجاد می‌شود که در هر مرحله باید توسط یک دستمال یا فشار باد از روی سطح برداشته شود.

اجرای رنگ روی‌ ام دی اف خام

 بعد از اجرای سیلر و صابونی‌شدن سطح می‌توان انواع رنگ‌های فوری پوششی را روی سطح ام‌دی‌اف اجرا نمود. رنگ‌های فوری پوششی تنوع رنگی زیادی دارند که از ترکیب این رنگ‌ها با یکدیگر نیز طیف رنگی بیشتری به دست می‌آید. این رنگ‌ها نیز با تینرهای فوری رقیق شده و روی سیلر اجرا می‌شود.

 برای رقیق کردن این رنگ‌ها به نسبت یک‌به‌یک تینر اضافه کنید و سپس کم‌کم با اضافه‌کردن تینر رنگ را به غلظت لازم برسانید. سپس رنگ را روی سطح کار اجرا کنید.

درصورتی‌که در کار با پیستوله مهارت لازم را داشته باشید با اجرای یک‌دست رنگ می‌توانید به‌خوبی سطح کار را پوشش دهید. در این یک دست می‌توانید؛ مانند سیلر رنگ را در دو مرحله روی سطح کار تکرار کنید.

 درنهایت می‌توانید از یک وارنیش مانند کیلر، پلی استر یا کیلر خودرویی برای پوشش نهایی و یا براق نمودن سطح کار استفاده کنید.

در این قسمت به این نکته توجه کنید که در صورتی می‌خواهید یک پوشش نهایی روی کار اجرا کنید حتماً با یک سنباده خیلی نرم مثل 400 سطح رنگ پوششی را به‌آرامی سنباده بزنید تا کاملاً صاف شده و اگر پرز ایجاد شده باشد با سنباده کاری برداشته شده و کیفیت خروجی بهتر شود.

اجرای رنگ روی‌ ام دی اف خام

 

رنگ کردن ام دی اف خام با انواع رنگ فوری خودرویی

 رنگ‌های فوری خودرویی نسبت به رنگ‌های فوری مخصوص چوب دارای کیفیت بهتری هستند و به‌علاوه می‌توان کیلر مخصوص رنگ‌های خودرویی را در آن ترکیب نمود. با این کار می‌توان درنهایت رنگ موردنظر را پولیش نموده و کاملاً صیقلی و براق نمود.

از این شیوه رنگ‌کردن برای رنگ کاری محصولات پی‌وی‌سی هم استفاده می‌شود.

 برای استفاده آر رنگ‌های فوری خودرویی نیز بعد از اجرای بتونه باید از یک پیش رنگ برای جلوگیری از جذب و نفوذ رنگ به منافذ ام‌دی‌اف استفاده کرد. در این حالت نیز می‌توان از سیلر برای پر کردن منافذ استفاده نمود.

 همچنین درصورتی‌که بخواهیم سطح کار تا حدودی در مقابل رطوبت و آب مقاوم شود می‌توانیم از بتونه فوری برای پوشش‌دهی سطح به‌جای سیلر استفاده کنیم.

برای این منظور بتونه فوری را توسط تینر فوری تا حدودی رقیق کرده و روی سطح کار بپاشید و تمام سطح را پوشش بدهید. سپس از سنباده 220 استفاده کرده و سطح کار را سنباده بزنید.

 برای به‌دست‌آوردن کیفیت بهتر می‌توان اجرای بتونه را تکرار کرده و این بار با سنباده نرم‌تر و به‌صورت پوست‌آب سطح کار را سنباده کاری کنید تا سطوح کاملاً صیقلی شوند.

 

رنگ کردن ورق‌های پی وی سی (PVC)

 از ورق‌های PVC برای ساختن محصولاتی که با آب و رطوبت زیادی سروکار دارند؛ مانند ظرف‌شویی‌های روشویی استفاده زیادی می‌شود.

 برای رنگ‌کردن محصولاتی که با پی‌وی‌سی ساخته می‌شوند ابتدا مقاطع و حفره‌ها با بتونه مل و سریش یا بتونه کناف بتونه‌کاری شده و سپس روی آن از بتونه فوری به‌صورت پاششی استفاده می‌شود.

 بعد از اجرای بتونه فوری در صورت نیاز می‌توان از کاردک و بتونه فوری سفت برای لکه‌گیری استفاده کرد. به طور مثال اگر یک حفره باقی‌مانده باشد می‌توان به‌راحتی آن را پر کرد.

 بعد از پوشش سطح توسط بتونه فوری می‌توان رنگ موردنظر را رقیق کرده و روی کار بپاشید. رنگ‌های فوری خودرویی، خودشان رنگ نهایی هستند؛ اما برای به‌دست‌آوردن کیفیت بهتر می‌توان از کیلر‌های خودرویی برای براق‌تر کردن و مقاوم کردن رنگ استفاده کرد.

 

آموزش رنگ کردن ام دی اف خام با رنگ‌های روغنی

 برای رنگ‌های روغنی هم بعد از اجرای بتونه مل و سریش از بتونه فوری به‌عنوان زیر کار استفاده کرده و می‌توان بعد از اجرای بتونه فوری از انواع رنگ‌های روغنی برای رنگ‌آمیزی سطح استفاده نمود.

 برای این منظور می‌توان رنگ روغنی را با تینر روغنی و یا بنزین رقیق کرده و روی سطح کار توسط قلم‌مو یا پیستوله اجرا کنید.

 نکته‌ای که در مورد رنگ‌های روغنی وجود دارد این است که رنگ‌های روغنی نسبت به رنگ‌های فوری دیرتر خشک می‌شوند و در مرحله اجرا باید به ضخامت لایه رنگ دقت شود. اگر لایه رنگ ضخیم ایجاد شود احتمال شره (چکه) کردن و سرخوردن رنگ وجود دارد.

آموزش رنگ کردن ام دی اف خام به روش موج مصنوعی چوب

آموزش موج مصنوعی روی چوب

 

 ام‌دی‌اف خام خود طرح و نقشی ندارد و باید از رنگ‌های پوششی بر روی آن استفاده شود؛ بنابراین می‌توان از طرح‌های مختلف با پاشش دانه‌های درشت رنگ و به‌صورت رنگ متضاد، طرح سنگ ایجاد نمود و یا به استفاده از لایه‌های رنگ ایجاد رنگ پتینه کرد.

 یکی از روش‌های پرکاربرد برای ایجاد طرح بر روی رنگ‌های پوششی ایجاد طرح موج مصنوعی چوب است.

 برای ایجاد این طرح نیاز به شابلون طرح موج مصنوعی چوب است. شابلون طرح موج مصنوعی از جنس لاستیک است و آن را می‌توان از رنگ‌فروشی‌ها تهیه کرد.

 برای ایجاد طرح بر روی رنگ پوششی می‌توان از رنگ‌های فوری خیلی رقیق شده و یا شاپان استفاده کرد. باید به این نکته توجه شود که در صورت اجرای اشتباه طرح در اجرای با شاپان فرصت جبران وجود دارد؛ اما در اجرای با رنگ فوری کار سخت می‌شود.

 مراحل کار به این صورت است که باید زمینه کار توسط رنگ پوششی رنگ شده و کاملاً خشک شود. سپس با استفاده از یک دستمال نرم شاپان را روی سطح کار بکشید و بعد شابلون موج مصنوعی را مرحله‌به‌مرحله و کنار هم روی سطح کار بکشید تا موج چوب روی سطح کار نقش ببندد.

 شابلون موج مصنوعی مقطعی نیم‌گرد دارد. برای اجرای موج بر روی سطح ابتدا لبه شابلون را روی کار گذاشته و همراه با کشیدن، شابلون را روی مقطع به گردش در آورید. در مرحله بعد شابلون را کنار طرح ایجاد شده روی صفحه قرار دهید تا موج بعدی را آغاز کنید. برای اینکه موج‌ها متنوع شوند هر بار از یک ناحیه متفاوت از مقطع شابلون شروع کنید.

 با تکرار طرح روی سطح و در کنار هم طرح موج مصنوعی چوب روی تمام سطح ایجاد می‌شود؛ بنابراین در پایان می‌توانید از یک وارنیش مانند کیلر، پلی استر یا کیلر خودرویی به‌عنوان رنگ نهایی استفاده کنید.

 

آموزش پلی اورتان

 

آموزش رنگ کردن ام دی اف خام با رنگ‌های اکرلیک و پایه آب

 برای رنگ‌کردن ام‌دی‌اف خام با رنگ‌های اکریلیک به دلیل اینکه چسبندگی بین رنگ‌های اکریلیک و فوری وجود ندارد نمی‌توان از سیلر استفاده کرد.

 بنابراین بعد از اجرای بتونه مل و سریش بر روی‌ام دی اف رنگ اکریلیک را به طور مستقیم روی کار اجرا کنید.

 در اینجا دست‌اول رنگ نقش سیلر را ایفا می‌کند و با استفاده از یک سنباده نرم سطح کار را سنباده کاری کنید تا پرزها از بین بروند.

 سپس دست‌های بعدی رنگ را اجرا کنید تا سطح کار کاملاً پوشیده شود. درنهایت برای تثبیت رنگ می‌توان از یک وارنیش مانند کیلر، پلی استر و یا کیلر خودرویی بر روی رنگ اکریلیک استفاده کنید.

 

در انتها متذکر می‌شویم که رنگ کاری چوب و مصنوعات چوبی یک علم و یک فن است که نیازمند آموزش و کسب تجربه و مهارت است. آموزش فوق به‌منظور راهنمای کار برای عزیزانی است که دارای ابزار موردنیاز و مهارت اولیه استفاده از ابزار در این حوزه هستند و به دوستانی که فاقد این دو مقوله باشند رنگ کاری ام‌دی‌اف را پیشنهاد نمی‌کنیم

 

منبع: آیچوب

 

102 نظر در “آموزش رنگ کردن ام دی اف خام و MDF روکش از 0 تا 100

  1. علی گفت:

    سلام و عرض ادب ی مبل برای خودم ساختم با چوب روسی . زیر دسته ها را با ام دی اف خام طرح در آوردم حالا اگر بخوام شاپان بزنم به چوب روسی ها ام دی اف نمگیره و تقریبا دو رنگ در میاد به نظر شما باید هم چوب روس ها و هم ام دی اف را کلا سیلر کاری کنم بعد همه را یکدست رنگ روغنی بزنم تا یکدست بشه ؟ 2- آیا جوهر رنگ فندقی را در کیلر بریزم و دو سه دست بزنم اونم با قلم مو آیا رنگ چوب روسی با ام دی اف یکدست میشه یا دو رنگ در میاد و اصلا جوهر با کیلر پوشش داره ؟

  2. شیدا گفت:

    سلام
    بنده یک خانم خانه دار هستم که میخوام کمد ام دی اف قهوه ای که دارم رو رنگ سفید بزنم
    ام دی اف کمد خام نیست، رنگ داره، البته لبه ها طوریه که انگار یه لایه روی چوب چسبونده شده ولی بقیه جاها این لایه دیده نمیشه و انگار روی چوب رنگ نازکی زده شده…
    آیا میتونم از رنگ های نیتروسلولزی استفاده کنم ؟
    آیا به سنباده زنی سطح نیاز هست؟
    من هیچ تخصصی در زمینه رنگ و چوب ندارم، ممنون میشم راهنماییم کنید که آیا این کار عملی هست یا خیر؟

    1. آیچوب گفت:

      سلام شیدا گرامی
      لطفا از مطلب زیر استفاده کنید و با مزایا و معایب تغییر رنگ آشنا بشید:
      چگونه رنگ سرویس، مبلمان و وسایل چوبی را تغییر دهیم؟

  3. مهدی گفت:

    سلام خسته نباشید
    من برای رنگ ام دی اف مراحل زیر رو اعمال کردم
    1-بتونه ماستیک 2-بتونه فوری 3- سیلر 4-رنگ مشکی فوری مات 5-کیلر مات
    از اونجایی که کیلر خیل زود لکه به خودش میگرفت به جای کیلر پلی اورتان استفاده کردم برای روکش نهایی
    اما هنگامی که اعمال کردم زیر کار یه جاهایی انگاار تکه شد، مثل اینکه که چیزی زیر کار هست میخواستم راهنمایی بفرمایید تا بتونم مشکل رو حل کنم

    1. آیچوب گفت:

      سلام مهدی عزیز
      نیاز به اجرای کیلر مات نبود
      بعد از مشکی فوری از کیلر پلی اورتان استفاده می کردید و تمام…

      1. مهدی گفت:

        سلام ممنونم که وقت میذارید و به سوالها جواب میدید
        من تو سوالم هم خدمتتون عرض کردم به جای کیلر بعنوان روکش نهایی از پلی اورتان استفاده کردم شاید بد بیان کردم داخل سوال
        یعنی بعد از رنگ پلی اورتان رو اعمال کردم
        تو مقاله ای خوندم که باید فاصله زمانی سیلرو رنگ فوری چوب و پلی اورتان 5 روز گذشته باشه تا کاملا خشک بشه چون زیر کار پلی اورتان نیست
        من این زمان رو اعمال نکرده بودم حالا نمیدونم این موضوع درست هستش یا نه و باید امتحان کنم اگر نکته دیگری به نظر شما هست که کمک میکنه خوشحال میشم راهنمایی بفرمایید
        و یک مشکلی که داشتم این بود که تو هیچ کدوم از مراحل حالت پوست پرتقالی روی کار ایجاد نمیشه اما روکش پلی اورتان رو نتونستم خوب در بیارم و حالت پرتقالی شد
        آیا اعمال پلی اورتان شگرد خاصی نیاز داره؟
        تشکر

        1. آیچوب گفت:

          سلام مهدی عزیز
          زمان 5 روز نیاز نیست برای رنگ ها اینچنینی… 8 تا 12 ساعت کفایت می کنه.
          اختمال میدم رنگ زیرین خیلی ضخیم بود که پلی اورتان به این رنگ آسیب رسوند.
          یا اینکه پلی اورتان رو ضخیم اجرا کردید.
          اگرتاریخ انقضا رنگ ها درست هست، به نظرم به دنبال مشکل در روش پاشش باشید

    2. پوریا اقایی گفت:

      زیر کارتون چرب بوده یا مخزن باد داخلش چربی گرفته باید از فیلتر رطوبت گیر برا سر پیستولله. و چربی زدا مخصوص کیلر خودرویی حلال میشه باهم استفاده کنید و حتما مخزن بشورید یک نمونه چربی زدا هم هست برای قبل پاشش گ زیر کار با دسمال نانو یا پارچه کبالت روی سطح کار میتونید بکشید استفاده کنید کارتون دیگه ترک نمیخوره درضمن پاشش ضخیم و بیش از سه دست یا پشت سر هم پاشیدن رنگ و کیلر یا پیلی اورتان سبب ترک خوردن میشه ۲۴ساعت زمان بدید دست کم برای هر پاشش

  4. الی گفت:

    سلام
    من بعنوان یک فرد کاملا غیر تخصصی میخوام فرچه دست بگیرم و یک سطح ۴ در ۴ ام دی اف خام رو رنگ سفید بزنم. در حدیکه از فاصله حدود ۴ متری به شکل یک دیوار سفید دیده بشه. تاکید میکنم بی هیچ ظرافت و حساسیتی. لطفا بفرمایید بدون بتونه و سیلر و اینجور مسائل از چه رنگی استفاده کنم.
    سپاس

  5. الی گفت:

    سلام
    من به عنوان یک فرد غیر متخصص واسه اولین بار فرچه دست بگیرم و یک سطح ام دی اف خام رو فقط در حدی که رنگ‌سفید بگیره، رنگ کنم. تاکید میکنم اصلا کار حساس و مهمی نیست و فقط میخوام این سطح از فاصله ۴ متری سفید دیده بشه.
    لطفا راهنمایی کنید

    1. آیچوب گفت:

      سلام الی گرامی
      با سنباده 220 روی ام دی اف رو سنباده کاری کنید. بعد رنگ سفید فوری یا روغنی رو روی کار با قلم مو اجرا کنید.
      ((این روش به هیچ عنوان استاندارد نیست))

  6. میلاد ب گفت:

    سلام . بنده با ضایعات ام دی اف خام تعدادی کار دستی ساختم مثل جا شکلاتی و جعبه پذیرایی و …
    تجربه ی رنگ آمیزی نداشتم . کارهای اولم رو با رنگ اسپری و رنگ روغن و قلمو اجرا کردم نتیجه خوبی نگرفتم . البته قبلش بتونه و سمباده زدم . ولی رنگ به راحتی به ناخن بلند میشه و خط و خش میفته . متن این صفحه رو خوندم . خیلی کامل بود و چیز های زیادی یاد گرفتم . فقط یه خواهشی داشتم اگر ممکنه راجع به رنگ کاری ام دی اف خام با رنگ مولتی سورفیس راهنماییم کنید . اینگه آستر و زیرسازی میخواد یا نه . و اینکه بعد از خشک شدن با فشار کم ناخن یا ضربه کوچک کندهو زخمی میشه یا نه .. ممنون از لطف شما

    1. آیچوب گفت:

      سلام
      بله زیر سازی می خواد
      دوره رنگکار ماهر آیچوب آموزش کامل رنگ کاری چوب هست که می تونید مطالعه کنید

  7. الی گفت:

    خیییییییییلی ممنونم از همه آموزشها و توضیحاتتون. عالی هستید
    ممنون از وقتی ک میذارید برای آموزش و پاسخ ب پرسشها. بی نهایت سپاس.

    1. آیچوب گفت:

      سپاس از همراهی و حمایت شما

  8. میثم گفت:

    سلام خسته نباشید
    من کارم سرویس خواب هس لطفا یه راهی بهم پیشنهاد بدین که راحتر بتونم درزهای cnc شده ام دی اف رو که جذب رنگ بالایی دار ه حلش کنم.

    1. آیچوب گفت:

      سلام میثم عزیز
      می تونید سنباده توپی بسازید تا به راحی بتونیدقسمت های داخل کار رو سنباده کاری کنید. اگر پرداخت رو مناسب انجام بدید، جذب کمتری انجام میشه
      راهکار خاصی تا به امروز سراغ نداریم برای این بخش ها

      1. میثم گفت:

        میتونم کربنات را با اکرلیک قاطی کنم و رو کار بپاشم؟

        1. آیچوب گفت:

          اطلاعی در مورد این روش یا ترفند ندارم متاسفانه

      2. پوریا اقایی گفت:

        باز هم معذرت .
        میتونیم سنباده ۲۸۰ بزنیم وبعد استر فوری پر حجم خودرویی استفاده کنیم در همه مراحل جواب میده هم ب عنوان بتونه هم پوشش سریع و نفوذ پذیری کار

    2. مجید سیاحی گفت:

      من چسب‌چوب بی‌رنگ رو کمی با آب رقیق میکنم (تاکید میکنم: فقط کمی رقیق) و اون رو با قلم‌مو یا غلتک رنگ‌آمیزی یا حتی یه تیکه اسفنج معمولی (همون ابر) در ۲ لایه (یا بیشتر) با فاصله‌ی نیم ساعت (یا حتی کمتر) به قسمت‌های برش‌خورده‌ی ام‌دی‌اف میزنم و این باعث میشه نه تنها اون حالت تخلخل کاملاً پوشونده بشه ، بلکه مقاومت فیزیکی لبه‌ها هم افزایش پیدا کنه. به امتحانش می‌ارزه…

      1. سلام خسته نباشید
        استاد عزیز mdf دوبل شده لبهاش با چه بتونه ای گرفته میشه که ترک نخوره

        1. آیچوب گفت:

          درود بر شما
          معمولا از بتونه مل و سیریش استفاده میشه
          البته با چسب چوب و خاک اره نرم هم ترکیب کنید.
          بعدش با بتونه فوری پوشش میدید و تمام

  9. جواد مقامی گفت:

    درود بر اهالی عزیز آی‌چوب ❤

    ۲ تا سوال :

    ۱. مراحل رنگ‌آمیزی ام‌دی‌اف خام با رنگ اکریلیک رو به ترتیب میگم ببینید آیا درست متوجه شدم یا خیر؟ اول: بتونه مل و سریش برای لبه‌ها ، دوم: یک دست رنگ‌آمیزی (بعنوان سیلر) ، سوم: سنباده‌کاری نرم ، چهارم: رنگ‌آمیزی نهایی ، پنجم: اِعمال کیلر

    ۲. من امکان استفاده از پیستوله رو ندارم. میشه رنگ اکریلیک رو با غلتک مخصوص رنگ‌آمیزی بزنم؟

    پیشاپیش بابت پاسخ‌گویی شما بی‌نهایت سپاسگزارم ❤

    1. آیچوب گفت:

      سلام دوست عزیز
      وقت شما بخیر
      بله، درسته
      می تونید با قلم مو هم روی کار اجرا کنید و نیاز به پیستوله نیست.

  10. رضا مولوی گفت:

    ایا ام دی اف خام وخوب که تبدیل به کمد یا کابینت…شده میشه بدون زیر کاری بتونه.یا سمباده.سیلر با یک دست یا دو دست پاشش اونو اورد در سطح با کیفیت و مطلوب؟

    1. آیچوب گفت:

      خیر
      باید زیر سازی انجام بدید

  11. مسعود گفت:

    آقا شخصا مدیونتون هستم تا ابد. واقعا ممنون که انقد به کارتون متعهد هستید و اینقدر سریع و درست جواب میدید سوالات ما رو. زنده باشید همیشه.

  12. مسعود گفت:

    سلام و درود فراوان. یک سوال، آیا از مل و سریش واسه تصحیح نواقص( مثل لب پریدگی یا خطای کوچک تیغ اره یا هرگونه ناهمترازی) میشه استفاده کرد یا باید از بتونه استفاده بشه؟آیا در درازمدت یا ضربه منجر به شکستگی بتونه نمیشه؟( مخصوصا در لبه ها)

    1. آیچوب گفت:

      سلام مسعود
      تا حدودی قابلیت استفاده دارد اما نباید انتظار معجزه از مل و سریشم داشته باشید
      امتحان کنید اگر پاسخ لازم را نگرفتید ترکیب گچ کناف و آب و چسب چوب را امتحان کنید

  13. ابراهیم گفت:

    درود بر دوستان آیچوبی گرامی
    میخواستم اره میزی es بخرم .اگر کسی اطلاعاتی راجع به این اره دارد یا با آن کار کرده ، لطف کنید مطلب بگذارید. سپاسگزارم

  14. ناصر گفت:

    منظورم از رنگی که در عکس هست، رنگ بدنه هواپیما هست.
    در این رنگ از چه تکنیکی استفاده شده. یا اگه این رنگ بوسیله‌ی ماشین زده شده و یا هر روش دیگری ، چطور می‌تونیم همچین تم و رنگی رو بر روی ام‌دی‌اف خام ایجاد کنیم.
    لینک عکس رو مجدد می‌زارم.
    https://www.pinterest.com/pin/267119821627959890/
    ممنون بابت وقتی که می‌زارید.

    1. آیچوب گفت:

      سلام ناصر عزیز
      می تونید از روغن گیاهی مخصوص چوب استفاده کنید. مخصوصا برای اسباب بازی کودکان…

      ۴ نکته مهم که قبل از ساخت و خرید اسباب بازی چوبی باید بدانید!

  15. sadegh گفت:

    سلام دوباره با آیچوب عزیز
    سنباده کاری خوب انجام می شه با بتونه فقط مشکل رنگ آخر دارم.یعنی فقط رنگ های فوری اینجوری می شه.لطفا راهنمای کنید.ممنون

  16. sadegh گفت:

    بتونه مل و سریش.ولی زیرکار خوب می شه بدونه عیب و ایراد وقتی رنگ آخر می زنم این جوری می شه.یعنی مال باد زیاد هست یا باید رنگ تینر بیشتر اضافه کنم.لطفا راهنمای کنید.

    1. آیچوب گفت:

      شاید بعد از بتونه اکریلیک خوب سنباده کاری نمی کنید.

  17. sadegh گفت:

    سلام
    خسته نباشید آیچوب عزیز
    یه مشکلی برای من پیش آمده در رنگ کردن رنگ فوری رنگ که می زنم.بعد از بتونه کاری و سنباده زنی .کار زبر می شود و صاف و براق نمی شه.زبر می شود و کار دانه دانه ریز می شه روش.مشکل از کجاست.ممنون می شم راهنمای کنید

    1. آیچوب گفت:

      سلام صادق عزیز
      چه بتونه ای روی کار اجرا می کنید و به چه روشی؟

      1. sadegh گفت:

        بتونه مل و سریش..زیرکار خوب می شه همه چیز خوب فقط وقتی رنگ می پاشم رنگ برات و صاف نمی شه یعنی مشکل از باد پمپ هست یا رنگ ها باید تینر بیشتر بریزم.قبل از این که رنگ بزنم زیرکار سنباده خوده خوب و صاف ولی وقتی رنگ می زنم اینجوری می شه..ممنوم می شم راهنمای کنید

        1. آیچوب گفت:

          سلام صادق عزیز
          این مشکل می تونه به دلایل مختلف به وجود بیاد از جمله اینکه زیر کار درست در نیومده یا سیلر رو درست اجرا کردید یا خوب سنباده کاری نکردید و …

      2. sadegh گفت:

        با بتونه همه کاره آماده اکرولیک هم استفاده کردم بازم موقه رنگ به مشکل خوردم

        1. E گفت:

          سلام
          من فکر میکنم رنگت کمی سفت هست و وقتی که به سطح می نشیند به همان حالت سفت و زبر باقی میماند

        2. امیر گفت:

          با سلام و خسته نباشید خدمت شما
          واسه رنگ کردن میز ام دی اف ابتدا یک دست بتونه سفید فوری با پیستوله پاشیدم بعد چندین دست رنگ روغنی سفیر ک با تینر روغنی رقیق کردمو اجرا کردم .بعد از دو روز خشک شدن حالا ک میخام کیلر روش اجرا کنم کیلر دونه دونه میشه و خیلی زبر میشینه میخاستم اگ میشه راهنماییم کنین اشکال کار از کجاست؟
          چون بتونه مل و سریش نزدم اینطوری شده
          یا اشکال از پاشش کیلرم هست؟ کیلر مارک بیتاک هست
          خیلی ممنونم

        3. آیچوب گفت:

          سلام امیر عزیز
          ابتدا باید بتونه ماستیک اجرا می کردید
          بعد حداقل سه دست بتونه فوری
          بعد از رنگ سفید فوری استفاده کنید
          بعد نیم پلی استر بپاشید.

        4. پوریا اقایی گفت:

          سلام دوست عزیز سری پیستوله خوبی نداری سر پیستوله سه تنظیم ساتا بگیر با سوزن ۱/۴بپاش زاویه دست یکنواخت صاف فاطله دهنه پاشش تاکار ۱۵سامت و سعی کن دست ثابت بگیر رفت برگشت پاشش با قدم و حرکت بدن باشه درجه باد روی ۲/۵ تنظیم پیستوله باید عمود باشه یعنی رو کاغذ رنگ ک میپاشی باید یک خط عمود بندازه اگه گرد باشه یا دون دون میشه یامات و زبر درضمن مقدار خشک کن بیش از حد مشخص شده سبب میشه ک زمان پاشش رنگ خشک بشه و دونه دار بشه هوای مرطوب سرما و گرما هم از قبیل همین مشکل هست

  18. بهنام گفت:

    من برای رنگ کاری)مخصوصا زیر کار . قبل از رنگ نهایی( یک روش خیلی راحت تر و سریع تر استفاده میکنم که خیلییییییی(بیشتر از ۱ سال) ازمون و خطا کردم تا بهش رسیدم :
    اول از همه سنباده کاری کار قبل از اعمال استری هست
    بعد از اون که مهمترین قسمت هست به اینصورت هست که
    به نسبت ۲ به ۱ رنگ اکلریک درجه ۲ رو با رنگ پلاستیک ترکیب میکنین
    و یک ۴ لیتری سیلر استارتر الوان رو با اب ترکیب میکنین (یک ۲۰ لیتری رو کامل با اب ترکیب کنین) سپس از ۲۰ لیتری که شامل سیلر استارتر اکلریک و اب هست به عنوان رقیق کننده برای ترکیب رنگ پلاستیک و اکلریک استفاده کنین و یک نکته مهم هم هست که باید مقطع های ام دی اف رو ۲ بار اعمال استری کنین که کاملا پر بشه (دقت داشته باشین زیاد رقیق نکنین در حدی که با پیستوله بشه اعمال کرد ) بعد از اعمال استری باید بزارین گاملا خشک شه که قابل سنباده کاری باشه . بعد از اون با سنباده ۱۸۰ یا ۲۲۰ سنباده کاری کنین و سپس رنگ نهایی رو اعمال کنین که من خودم رنگ اکلریک یا رنگ فوری میزنم
    امیدوارم این مطلب مفید باشه برای دوستان

    1. پوریا اقایی گفت:

      داداش این روش بعد از حرارت و سرما و نم اب پوسته میکنه تمام رنگ بعد از یک یا دو سال بسته ب نوع اب هوا داره. روش اشتباهی برای رنگ کاری چوب ولی ارزون قیمت در میاد

      1. آیچوب گفت:

        دوست گرامی
        کجای آموزش گفته شده این رنگ برای فضای باز یا محل های مرطوب هست؟
        ذات ام دی اف برای چنین جاهایی نیست.

  19. احمد گفت:

    مطلب عالي بود. لطف شما مستدام.

  20. احمد گفت:

    كارتون حرف نداره. براي همه دست اندر كاران تهيه و ارائه مطالب مفيد و كاربردي شما آرزوي سلامتي و شادي و ادامه اين روند رو دارم. بنده شخصا از مطالب سايت شما بسيار بهره برده ام.
    پايدار باشيد

    1. آیچوب گفت:

      سلامت باشید احمد عزیز
      سپاس از حمایت و همراهی شما

      1. محسن بیری گفت:

        سلام واسه رنگ ام دی اف خام این مراحل درسته؟ اول سیلر بعد سنباده بعد بتونه فوری با پیستوله بعد سنباده بعد رنگ دیگه از مل و سریش استفاده نکنیم؟؟؟

        1. آیچوب گفت:

          درود بر شما
          چندین روش داره
          بهتره از بتونه مل و سیریش برای ماستیک کردن کار استفاده کنید

برای ثبت نظر لطفا وارد اکانت خود شوید ( عضویت رایگان است )