ساخت جاشمعی چوبی با چوبهای دورریختنی یکی از تفریحهای یک نجار و حتی یک علاقهمند به چوب است. در این مقاله به آموزش ۰ تا ۱۰۰ ساخت جاشمعی با استفاده از چوبهای دورریختنی خواهیم پرداخت. با ما در ادامه همراه باشید.
در این آموزش تلاش کردیم تا با حداقل هزینه و حداقل ابزار بتوانید جاشمعی چوبی با چوبهای دور ریختنی را بسازید. این مقاله و تصاویر به لطف آقای احمدرضا رنجبر نژاد تهیه شده است. از لطف ایشان سپاسگزاریم.
تبدیل چوبهای دور ریختی و آماده برای آتشگرفتن به لوازم چوبی ارزشمند، یکی از باارزشترین کارهایی است که یک استادکار میتواند آن را انجام دهد.
ساخت جاشمعی با چوب های دور ریختنی و پرتی
در پروژههایی که با چوبهای دور ریختنی و پرتی ساخته میشوند، ابعاد استاندارد و… معنای چندانی ندارند. گاهی اوقات مجبور میشوید سازههای نامتعارف بسازید. مهم این است که از چوبهای دور ریختنی نهایت استفاده را ببرید!
در این پروژه چوب به ابعاد ۸ * ۵ تقسیم و تبدیل شد. شما میتوانید باتوجهبه ابعاد چوب موردنظرتان از ابعاد دیگری استفاده کنید. با استفاده از فارسی بر نجاری برش چوبها را انجام دهید.
برش کاری چوب های پرتی با فارسی بر نجاری
پس از برش چوب باید آن را سنبادهکاری کنید و ایرادات ظاهری و پستیوبلندی آن را از بین ببرید. با استفاده از سنباده برقی یا همان پولیشر میتوانید ورقهای چوبی را سنباده کاری کنید.
روی پد دستگاه سنباده ۱۰۰ مخصوص چوب نصب کنید و سنباده کاری را انجام دهید.
پیشنهاد میکنیم از مقالههای مربوط به آموزش رنگ برای سنباده کاری اصولی و اجرای رنگ استفاده کنید. بعد از سنباده کاری و پرداخت ابتدایی چوب، نوبت به علامتگذاری و سوراخکاری قطعه چوبها میرسد.
پیشنهاد آیچوب: ویژگی های چوب روسی یا چوب نراد چیست؟ نجاری با چوب نراد
سوراخ کاری چوب برای ساخت جاشمعی چوبی
برای سوراخکاری اصولی، ابتدا با استفاده از متر مرکز چوبها را به دست آورید و با استفاده از مداد علامتگذاری کنید. در مرحله بعد با استفاده از مته مخصوص چوب شماره ۵ مرکز چوبها را سوراخ کنید.
در مرحله بعد یک عدد میله برای هم محور کردن ورقها در داخل سوراخها قرار دهید تا صفحهها را در مانند طرح تصویر بسازید. در صورتی که ایدههای بهتری برای چیدمان چوبها دارید، مشکلی برای تغییر نخواهید داشت.
پیشنهاد میکنیم حتماً برای انجام چنین کارهایی خلاقیت داشته باشید و امضای خودتان را در کارهایتان داشته باشید.
پرس چوب با چسب چوب
مرکز چوبها را به چسب چوب آغشته کنید و چوبها را رویهم بچینید. در مرحله بعد با استفاده از پیچدستی نجاری یا گیره نجاری چوبهای چیده شده را پرس کنید و اجازه دهید این پرس تا حدود ۴ ساعت باقی بماند.
پیشنهاد آیچوب: ۳۳ ایده خلاقیت با چوب های دور ریختنی برای ساخت لوازم جدید
پس از اتمام پرسکاری، چسب چوب باقیمانده را با استفاده از دستمال نمناک پاک کنید. در نظر داشته باشید که اگر چسب چوب در جای خود باقی بماند، دیگر بهسادگی پاک نمی شود. حتی پس از پاککردن با دستمال خشک هم در مرحله اجرای رنگ لکههای چسب خودنمایی خواهند کرد.
رنگ کاری جاشمعی چوبی
مرحله رنگ کاری هم کاملاً بهصورت سلیقهای انجام می شود. در این پروژهها که احتمالاً شما ابزار مناسب ندارید، پیشنهاد میکنیم از روغن گیاهی مخصوص چوب برای رنگکردن جاشمعی چوبی استفاده کنید.
در نوشتههای پیشین توضیح داده بودیم که مزایای روغن گیاهی مخصوص چوب چیست.
در این آموزش آقای رنجبر نژاد از شاپان بهتنهایی استفاده کردند که از نظر رنگ کاری، اصولی نیست. پیشنهاد میکنیم بههیچعنوان از شاپان بهتنهایی استفاده نکنید.
در صورتی که علاقه دارید از رنگهای براق شیمیایی استفاده کنید، بهترین روش، رنگکاری با متد سیلر و کیلر است. ما در آیچوب آموزش کامل رنگ کاری چوب را منتشر کردهایم.
البته شما میتوانید از دوره آموزشی رنگکار ماهر هم بهعنوان یک راهنمای حرفهای رنگ چوب هم استفاده کنید.
پیشنهاد آیچوب: آموزش ساخت جاشمعی چوبی با چوب گردو
منبع: آیچوب
سلام ممنون از مطالبتون جناب رنجبر اگر حتی المکان بتونید یه فیلم کوتاه از شرح کار تهیه کنید سوالات دوستان خیلی کمتر میشه و وقت با ارزش شما هم گرفته نمیشه ممنون از آیچوب عزیز.
سلام جناب بهپور
از ابتدای امسال با ارتقا امکانات هاستینگ آیچوب امکان انتشار ویدئو فراهم شده است
آقا محمد ممنون از بزرگواريتون.
مهيار لطف دارين.اگه دسته دستگاه ميني رو كه معمولا از دو طرف دستگاه قابل نصبه در نيارين،دستگاه كمي كج ميشه ولي به دسته تكيه خواهد كرد و همون طور كه اشاره هم كردم،با دست ديگه تمام مدت استفاده بايد دستگاه رو مهار كنين.با احتياط امتحان كنين قلقش به دست مياد.شما اگه از تخته هاي آماده و گندگي شده استفاده كنين نيازي به دستگاه گندگي نخواهيد داشت ولي اين به سطح كاربري شما بستگي داره.مبتدي ها شايد ولي اگه قرار باشه كار بيشتري انجام بشه ديگه دستگاه گندگي از اركان كار درودگري هست.براي آموزش،فني حرفه اي شهرتون يا كارگاههاي نجاري.هنوز هم شاگردي كردن و نوش جان كردن خاك كارگاه بهترين روش هست.اگه هم خودتون فني باشين با نگاه كردن به دستگاه و خوندن راهنماي فارسي تقريبا متوجه خواهيد شد.فقط مهمترين قسمتش شايد اين باشه كه تيغه رو شل روي دستگاه نبندين و به دستگاه مسلط باشين و كار رو هم درست فيكس كنين.
سلام آقای رنجبرنژاد عزیز دست خوش. خیلی خوب و عالی
سلام جناب رنجبر گرامی
ممنون از راهنمایی شما و امیر عزیز
متن نگارش شما بسیار جالب و نکات ریز و لطیفی رو در نوشته ها لحاظ میفرمایید .
این دستگاه گندگی برای کاربری تقریبا مبتدی ولی علاقه مند لازمه ؟
من هرچی توی این سایت پر محتوی میگردم بیشتر ابزار میخرم ولی هنوز نتونستم یک کار رو کامل کنم …..!!
آیا تهران جایی هست که کار با اورفرز رو آموزش بدن یا باید توی نت بگردم
دستمال مچاله زیر دستگاه رو اینجوری فهمیدم که دستگاه رو به پشت روی زمین میخوابونیم ، بعد دستمال رو میزاریم زیرش ، ولی من میخوام امتحان کنم سر مینی فرز به یکی از سمتها چپ یا راست میره و خطرناکه ابتکاری یه تکه یونولیت فشرده زیرش گذاشتم بازم علاوه بر روشن کردن باید محکم به زمین گرفته بشه
ممنون از توضیحاتتون
مهيار سلام.
ارادت داريم امير خان.استفاده ميكنيم از تجربياتتون.عرض به حضور آقا مهيار كه امير خان درست ميگن و يه روش فيكس كردن كار اينه ولي به شرطي كه كار در پايين باشه و زياد هم كوچيك نباشه و البته براي رو(سطح كار).براي قطعات كوچيك مثل اين بنده با توجه به اينكه اون موقع اور فرز و ماشين پوست نداشتم،و با توجه به كوچكي قطعات،بر عكس عمل كردم.صفحه سنباده رو روي ميني فرز بستم و ميني فرز رو روي ميز قرار دادم به نحوي كه صفحه رو به بالا بچرخه.براي راه نرفتن و جلوگيري از لغزش ميني فرز(دور ميني فرز 11000 يعني چند برابر ماشين پوست هاست.)زيرش يه تيكه پارچه مچاله شده قرار دادم كه اين ميشه يه جورايي همون ترمز فرش،منتها براي دستگاهتون.حالا قطعات رو (كه البته بهتر هست قبلا” گندگي و هم ضخامت شده باشن) به اندازه هاي مورد نظر بريده و قطعات چهار گوش رو يكي يكي تو دست ميگيريم و با دست ديگه دستگاه رو مهار ميكنيم و با احتياط و دقت فراوون اونها رو به صفحه در حال چرخش نزديك ميكنيم.اول رو(سطح)و دوم نر قطعات(ضخامت)رو سنباده ميزنيم.با اين كار من نه از ماشين پوست استفاده كردم نه از اور فرز.كار راه مي افته ولي توجه داشته باشين كه در اين حالت دستتون به صفحه در حال چرخش خيلي نزديكه و بايد خيلي مواظب باشين.به محض اولين اشتباه مقداري از پوست مبارك دست سنباده ميخوره كه يه بار هم واسه اينجانب پيش اومد و هي، همچين دردش بد هم نبود.تا خوب شد يكي دو هفته طول كشيد!يه راه ديگه هم اگه با تعداد قطعات يكسان و بيشتر سر و كار دارين اينه كه روي يه تيكه تخته مثلا ام دي اف خام با چهار تا تخته ديگه يه قالب به اندازه قطعات خودتون درست كنين به شكلي كه قطعات به صورت فيت توش قرار بگيرن و از چهار طرف مهار بشن.حالا يه ترمز صنعتي دارين كه براي سري كاري مناسبه و به قطعه مسلط خواهيد بود.البته شابلون رو طوري بسارين كه ضخامت قطعات از ضخامت ديواره هاي شابلون بيشتر باشه و ديواره سنباده نخوره.براي فرز كاري قطعات كوچيك هم خيلي احتياط كنين چون احتمال پس زدن و پرتاب قطعات زياده.طرز كار با اور فرز رو حتما از يه فرد وارد ياد بگيرين.دور اين دستگاه بالاست و ميتونه حوادث ناجوري به بار بياره.موفق باشين.
جناب رنجبر سلام
یه سوال داشتم میشه بگید چجوری با مینی فرز اونها رو سمباده زدید که انقدر صاف و یک دست هستند ؟
من دستگاه پولیش توسن دارم ولی برای سنباده زدن باید حتما کارهای کوچیک رو با گیره به میز یا چیزی ببندم والا درمیره تازه اگر هم در نره مثل کار شما یک دست نمیشه .
البته من اورفرز رونیکس هم دارم (ولی خیلی کارکردن با اون رو بلد نیستم) و فکر کنم که با اورفرز راحت تر بشه این کار رو انجام داد .
ممنون میشم راهنمایی بفرمایید
@مهیار,
سلام
ضمن عذر خواهی از استاد رنجبرنژاد یه توصیه خدمت دوستان دارم برای سنباده کاری زیر قطعه کارتون از ترمز فرش استفاده کنید هم جلوی حرکت کار رو میگیره هم کار زخمی نمیشه
ممنونم
سلام با مته گازور و یا برگی 40 میلیمتری جای وارمر ایجاد می کنن
ياس گرامي سلام.اون فرو رفتگي رو با مته هالوژن يا مته گردبر در آوردم و توش رو هم با مغار خالي كردم.اين مته ها به صورت سري تو بازار موجودن.شايد تكي هم بفروشن.سايزهاي مختلف هم داره كه بر حسب قطرشمعي كه مورد نظرتونه انتخاب ميكنين.البته اگه اين مته ها هم نباشه قبل از چسبوندن قطعات به همديگه ميتونين دايره رو با اره مويي هم دربيارين كه در اينصورت عمق سوراخ ديگه در اختيار شما نخواهد بود ولي توي همچين كاري مشكل زيادي ايجاد نميكنه و قابل قبوله.استفاده از نئوپان براي جنين كارهايي هرچند غير ممكن هم نيست ولي به دليل بافت درشت نئوپان قابليت ابزارخوريش كمتره.ام دي اف(خام يا رنگ خورده)به دليل بافت ريزتر و يكنواخت ترش شايد مناسب تر باشه.
سلام اقای رنجبر. با تشکر از شما بابت اطلاعاتی که در اختیارمون گذاشتید.من هم مثل شما عاشق کار با دور ریختنی هام. یه سوال دارم اون فضای قرار گیری شمع توی مربع بالایی که یه فرو رفتگی دایره ایی هست توی خونه می شه درست کرد؟ اگه بله، با چه وسیله ایی می تونم این کار رو انجام بدم.اگه ماده اولیه کارم نئوپان باشه هم راهنمایی ام کنید.ممنونم.
علي آقا لطف دارين.اين يك سوءال كليه و پاسخ به اون مشكل.همه چيز بستگي به خودتون داره.اول بايد ببينيد كه واقعا به اين كار علاقه دارين؟دوم اينكه اگه به اولين مشكل برخوردين كار رو رها نميكنين و روحيه حل مشكل رو دارين؟اگه اينها براتون حل شد بايد ببينين در چه سطحي و چه شاخه اي ميخواين كار كنين.ابزارهاي نجاري و قيمت اونها براي سطوح و شاخه هاي مختلف يكسان نيست.مثلا”اره گرد دستي 100 الي 150 هزارتوماني هم داريم.تو همون سايز تا حدود 600 الي 700 هزار توماني و شايد بيشتر هم داريم.كيفيت و قيمت برندهاي مختلف فرق داره.اگه از نظر مالي مشكل ندارين كه بهترين كار تهيه ابزارهاي باكيفيته كه البته گرون تر هستن.ولي نه اينكه با ابزار ارزون تر نشه كار كرد.فقط شايد توي حجم زياد كار دوام كمتري داشته باشن امابراي كارهاي تكي و خانگي جواب ميدن.سالها پيش از استاد فرزاد دانشمند كه انشاءا… هميشه سالم باشن راجع به تهيه گيتار همين سوءال رو كردم ايشون فرمودن “با ژيان نميشه رفت تا شمال؟من كه رفتم و شد!.”
البته بسياري از ابزارهاي برقي كه امروزه استفاده ميشه فقط راحتي و سرعت كار رو افزايش ميده وگرنه ابزارهاي دستي غير برقي با همون شرح وظايف هم وجود داره كه درود گران قديمي تر اونها رو ميشناسن.اگه فرصت بشه در آينده با هماهنگي مديريت سايت به مرور سعي ميكنم به اندازه دانش خودم برخي از ابزارهاي امروزي و معادل ديروزي اونها رو معرفي كنم.مطلب طولاني شد ولي براي كسي كه اول راهه و ممكنه با يه كم راهنمايي ساده مسير زندگيش عوض بشه، مي ارزه.پيروز باشيد.
آقا کارت خیلی درسته
خیلی لذت بردم
از سایت آی چوب و مدبرانش بابت مطالب پر محتوایی که دارید تشکر می کنم
به نظرم همینکه آقای رنجبر نژاد اینقدر خلاقیت دارند خیلی مهمه
یه سوال
آقای رنجبرنژاد اگر لوازم مورد نیاز نجاری رو بخوام تهیه کنم چقدر هزینه میبره؟
با اجازه آقای رنجبر نژاد
خانم ناهید از نجاری چوب اتصال دوبل 10 و یا 12 تهیه کنید به اندازه ای که می خواین چوب ها از هم فاصله داشته باشن برش بدید و مرکزشون کمی بزرگ تر از میله ای که محور کار هست سوراخ کنید مثلا اگه محور همین الکترو 3 هست شما با مته 4.5 اونهارو سوراخ کنید و بین طبقات قرار بدین
کلا گارانتی و خدمات فروش تو ایران مناسب نیست.چند وقت پیش میخ کوب بادیم از دستم افتاد قطعه خروج هواش شکست نه شرکت تیول(نمایندگی ماکیتا) این قطعه رو داشت نه تعمیرگاه مرکزی ماکیتا گفتن برو یکماه دیگه تماس بگیر شاید برامون بیاد.آینهل و محک هم که خیلی جالب هستن من یه اره فلکه 8 اینچ آینهل دارم اوایل تیغه هاش 4500 تومان می فروختن بعد از مدتی رسید به 15 تومان در صورتی که همون موقع تیغ اتریشی اره فلکه 60 حدودا 30 تومان بود و در ضمن پرسنل برخورد خوبیم نداشتن.تنها شرکتی که خدماتش نسبتا خوبه شرکت رونیکس هست که میاد درب منزل دستگاه تحویل می گیره و بعد از رفع مشکل میاره تحویل میده
سلام ناهيد.البته سوءال واضح نيست.ولي ميشه از صفحات كوچيك به ضخامت مثلا همون نيم سانت به روشي كه در بالا نشون داده شد در بين صفحات استفاده كرد.حالايا گرد يا چهارگوش.ولي نميدونم قشنگ ميشه يا نه.امتحان كردين خبرشو به ما هم بدين اگه با عكس بود كه بهتر.روش ديگه اينه كه از مربع هاي دوم به بعد و محترم درخواست كنيم كه همونجا تو هوا به فاصله نيم سانت از همديگه وايسن.وگرنه يارانه شون قطع ميشه!فك كنم ديگه تا ابد جرات نكنن بيفتن.(واسه خنده.ميبخشيد.)در هر صورت من يه آماتورم.سءال سخت نپرسين كه ندونم اينجا مثل لبو سرخ شم.پيروز باشين.
امير جان
الهي آمييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييين.
[email protected]
آقا ماني اگه اطلاعات دقيقي در اين باره دارين خوشحال ميشيم به ما هم منتقل كنين.بالاخره حسن اين پستها همينه ديگه.
صادق گرامي،ممنون از تشويقتون.باعث دلگرميه.من هم به نوبه خودم از مديريت سايت تشكر ميكنم.فضاي خوبي براي علاقه مندا فراهم كردن كه براي همه خوبه.
گارانتی دستگاه های آ ا گه خنده دارترین گارانتی تو دنیاس!!
سلام ممنون از شما . یک سوال داشتم اگه بخواهیم صفحات با فاصله های کم از هم قرار داشته باشن مثلا نیم سانت، از چه روشی میشه استفاده کرد ؟ ممنون میشم راهنمایی کنید
بله آقای رنجبر نژاد حتی شنیدم باطری آ ا گ بهش می خوره امیدوارم که بازار ابزار ایران هم سر و سامان پیدا کنه.اگه ممکنه ایمیلتون به من بدین
[email protected]
جناب رنجبر نژاد و مدیر محترم سایت
دست جفتتون درد نکنه من عاشق اینجور پستهام
خداقوت و ممنون از زحمات شما عزیزان
وارد كنندش همون شركتيه كه ا ا گ رو وارد و پشتيباني ميكنه.فكر نكنم اينقدر هم بي اعتبار باشه.البته من دوتا گرفتم كه باتري هاشون هم به هم بخوره.تمام مشخصات فني اون هم از رقباي فعليش تو بازار سر تره.حالت چكش هم داره.من تحقيق كردم ديدم تو اين كلاس درحال حاضر بهترينه.فقط 25 ماه ضمانت داره كه حتي بوش و دي والت هم بيشتر از 12ماه توسط شركتهاي مربوطه ضمانت نميكنن.البته نگراني شما هم تو اين اوضاع غير منطقي نيست.
راستش منم می خواستم بگیرم اما ترسیدم بعدا باطریش گیرم نیاد
ممنون امير جان.بله تو كلاس خودش فوق العاده هستش.
آقا خیلی خوبه.راستی اون دریل شارژی میلواکی با آدم حرف میزنه