چند وقت پیش چالشی در کامنت های یکی از پستهای یوتوب آیچوب داشتیم که فلان برند آمریکایی است یا خیر و کلی کش مکش سر کیفیت ابزارهای آلمانی و آمریکای پیش آورد.
این دعوای کامنتی بهانهای شد برای تحقیقی که نتیجه اون رو در این مقاله نوشتم.
در این تحقیق بزرگترین برندهای تولید ابزار دستی و برقی و شارژی آمریکایی رو بررسی کردم و احتمالاً تعجب میکنید که خیلی از این برندهای به ظاهر رقیب، یک صاحب دارند و رقابت های اون ها بازارگرمی بیش نیست!
با بزرگترین شرکت ابزار آمریکا و قدیمیترین اون ها شروع کنیم.
تماشای آنلاین ویدئو برندهای آمریکایی تولید ابزار در ایران!
تماشا این ویدئو در برخی اپراتور ها با ترافیک نیم بها محاسبه می شود!
پیشنهاد آیچوب: لیست ابزار مورد نیاز برای کارگاه نجاری
شرکت Stanley Black & Decker Stanley آمریکا
شرکت Stanley Black & Decker Stanley که در سال 1920 در آمریکا با ادغام دو شرکت Stan lee’s Blot Factory و Stanley Rule and Level تأسیس شد که به صورت مستقل توسط دو پسر عمو با نامهای فردریک تران استنلی و هنری استنلی راه اندازی شده بودند.
این شرکت یا بهتر بگویم این هولدینگ بزرگ صاحب بسیاری از برندهای نام آشنا تولید انواع ابزار دستی و برقی و شارژی مانند دیوالت (Dewalt)، بلک دکر (BlackDecker)، استنلی (Stanley)، مگ تولز (Magtools)، بوستیج (Bostitich)، کرفتس من (Craftsman)، پورترکیبل (Porter Cable)، ایروین (IRWIN) و… است که بسیاری از این ابزارها به هم در آمریکا و هم در دیگر کشورها تحت لایسنس این برندها تولید میشوند.
مدیر عامل این هلدینگ آقای James M lorry هست که با 57 هزار کارمند در همه برندهای زیر مجموعهاش در سال 2017 در آمد اعلام کرد که به درآمد 12.7 میلیارد دلار رسیدهاند.
شرکت Techtronic Industries TTI آمریکا
این کمپانی در سال 1985 و در تگزاس آمریکا تأسیس شد. این شرکت صاحب بیش از 12 برند ابزار و لوازم جانبی چون میلواکی (Milwaukee)، رایوبی (RYOBI)، هوم لایت (Homelite)، آاگ (AEG) و امپایر (Empire) هستند که جزو برندهای بزرگ و نام آشنایی حتی برای ما در ایران هستند.
شرکت TTI بیش از 5600 کارگر در سراسر دنیا دارد و در سال 2017 درآمد 3.5 میلیارد دلاری را در آمریکا اعلام کرده است.
(برای مقایسه کل صادرات صنایع دستی ایران کمتر از 300 میلیون دلار در سال است!)
پیشنهاد آیچوب: معرفی ۸ برند بزرگ ساخت اسباب بازی چوبی در دنیا
شرکت رابرت بوش Robert Bosch GmbH آلمان (در آمریکا)
کیه که بوش رو نشناسه! نمادی از کیفیت و ماندگاری ابزارها در ایران با رنگ آبی معروف بوش.
شرکت بوش در سال 1886 در آلمان تأسیس شد و امروز دفتر مرکزی بوش در اشتوتگارت آلمان است. بوش صاحب بیش از 11 برند تولید ابزار و لوازم جانبی و دستی است که احتمالاً از شنیدن اسم بعضی از آنها متعجب خواهید شد.
بوش (Bosch)، فرود (Freud)، درمل (Dremel)، رتوزیپ (Rotozip)، او تی سی (OTC) و… از برندهای معروف شرکت بوش در دنیا هستند.
بوش در آمریکای شمالی بیش از 35 هزار نفر کارمند و کارگر دارد و با توجه به سوابق مالی در آمد سالانه بوش نزدیک به 16 میلیارد دلار در سال است.
برندهایی که نام بردم توسط بوش ثبت شدهاند اما اصالت آمریکایی دارند و با این نام در آمریکا شروع به کار کردند و از این دیدگاه این برندها هم آمریکایی هستند.
شرکت KKR & Co. Inc آمریکا
این شرکت صاحب برند معروف متابو (Metabo) و شرکت های دیگری چون هیکوکی (Hikoki) و هیتاچی (Hitachi) است که پس از خرید شرکت هیتاچی آن را به Metabo HPT تغییر نام داد.
اطلاعات زیادی از این شرکت در دسترس نیست اما هیکوکی همان محصولات هیتاچی است که تحت برند جدیدی در حال فعالیت بین المللی است.
شرکت چفرون (Chevron) آمریکا
از بین برندهایی که این شرکت دارد دو برند اسکیل (Skil) و فلکس (Flex) و اسیکل ساو (Skilsaw) برای ما ایرانیها شناخته شده تر است. این شرکت بر خلاف شرکت های دیگری که معرفی کردم فعالیت متنوعی علاوه بر ساخت ابزار دستی و برقی و شارژی دارد و تمرکز اصلی آنها روی استخراج و فرآوری نفت خام است.
شرکت امرسون (Emerson) آمریکا
این شرکت مالک چند برند است که از بین آنها برند ریجید (RIDGID) برای ایرانیها شناخته شده است. از خصوصیات این برند گارانتیهای مادام العمر و به صرفه بودن قیمت ابزارها است (البته در ایران قطعاً به این صورت نیست!).
برندهای مستقل تولید ابزار
از بین برندهای مشهور و بزرگ سه برند ماکیتا (Makita)، فاین (Fine) و هیلتی (Hilti) جزو برندهای تولید کننده ابزاری هستند که زیر مجموعه شرکت بزرگتری نیستند.
آیا ابزار تولید چین بی کیفیت هست؟
نه الزاماً!
در ایران بیشتر از کاربری و کیفیت ابزار به برند و کشور سازنده توجه میشه. به نظر ما در آیچوب دیدگاه درستی مخصوصاً برای خرید ابزار نیست ولی نمیشه کیفیت ابزار ساخته شده در بعضی از کشورها یا بعضی برندها رو ندیده گرفت.
پیشنهاد آیچوب: Made in P.R.C ساخت کدام کشور است؟
چین کارخانه جهان است و انجام تولید تمام یا بخشی از پروسه ساخت در چین به دلیل قوانین مالیاتی آسان و نیروی کار ارزان و ماهر یک برگ برنده است و حتی برندهای بسیار بزرگی مانند اپل و سامسونگ و بوش و دیوالت و میلواکی هم در چین تولیدی دارند.
سفارش دهنده ابزار به چین است که میتواند در درجههای کیفی مختلف سفارش ساخت دهد که قطعاً روی کیفیت تأثیر گذار است.
بنابراین چینی بودن حتماً به معنی بی کیفیت بودن نیست و چینی ها هر چیزی را به سفارش و هر قیمتی میسازند.
اگر ابزارها در چین تولید نمیشد قیمتی که برای خرید بسیاری از ابزارها پرداخت میکنیم بسیار بیشتر میشد.
آیا تولید کننده ابزار ایرانی داریم؟
پاسخ به این سؤال یک نه تقریباً بزرگ است! دوستانی ادعای ساختن دارند اما در عمل بخشی از قطعات یک یا چند نوع ابزار را تولید میکنند و در مواردی دیده شده این تولید هم نمایشی بوده برای دریافت برخی تسهیلات.
بیشتر توان تولید در چین صرف میشود و چندان با صرفه نیست که در ایران با توجه به شرایط اقتصادی به شدت غیر قابل پیش بینی تولید صورت پذیرد.
شرکت ها یا سازنده ابزار هستند و یا سفارش دهنده ابزار هستند و تحت برند و نظارت کارخانه و شرکتی دیگر ابزار تولید میکنند. تمام شرکت های ایرانی برند ابزار مانند رونیکس، توسن، آروا، هیوندا، محک، آینهل از این نوع شرکت ها هستند و کارخانهای اختصاصی برای تولید ندارند.
این شرکت ها برای تولید ابزار به شرکت های بسیار بزرگ سازنده ابزار سفارش ساخت میدهند و در این سفارش رنگ و برند شرکت ها و بسته بندی خاص آنها انجام میشود. قطعاً در این پروسه انتخاب قطعات با کیفیت تر موجب گرانتر شدن محصول نهایی میشود.
پیشنهاد آیچوب: تاریخچه بوش از آغاز تا کنون در جهان و ایران
منبع: آیچوب
برای ثبت نظر لطفا وارد اکانت خود شوید ( عضویت رایگان است )