ظروف

معایب ظروف چوبی چیست؟ | محدودیت استفاده از ظروف چوبی

نکات خرید ظروف چوبی

 خرید ظروف چوبی یکی از چالش‌های پیش روی علاقه‌مندان به ظرف چوبی است. ظرف چوبی از گذشته تا به امروز در آشپزخانه‌های ما حضور دارند. از ظروف چوبی پر استفاده می‌توان به کاسه چوبی، بشقاب چوبی، سینی چوبی، قاشق چوبی و… اشاره کرد.

 سرو سالاد در داخل یک کاسه چوبی زیبا، مطمئناً برای شما و مهمانانتان لذت‌بخش خواهد بود. اولین نکته در مورداستفاده از ظروف چوبی، حس طبیعی بودن و لذت در دست‌گرفتن یک وسیله ۱۰۰ درصد طبیعی و زنده است!

 به‌واسطه علاقه عموم مردم به استفاده از ظروف چوبی و سنتی، غذاخوری‌های سنتی و حتی فست فودهای مدرن هم از ظرف چوبی استفاده می‌کنند تا مشتریان حس بهتری در زمان میل‌کردن غذا داشته باشند. باتوجه‌به تولید و استفاده گسترده از ظرف چوبی سؤالاتی در ذهن هر فرد کنجکاوی نقش می‌بندد.

سؤال‌های اصلی این‌ها هستند که آیا ظروف چوبی مناسب سرو غذا هستند؟ معایب و مزایا ظرف چوبی چیست؟ رنگ مناسب ظرف چوبی چیست؟ و سؤالاتی دیگری که شاید تابه‌حال به آن فکر نکرده‌ایم و یا اینکه پاسخی برای آن نداشته‌ایم. با ما در ادامه همراه باشید تا به بررسی این موضوع بپردازیم.

 همان‌طور که می‌دانید بیشتر ظروف مورداستفاده در آشپزخانه‌ها از جنس شیشه، چینی و فلز هستند. ساختار این ظروف به‌گونه‌ای است که به‌راحتی با آب و مواد شوینده شسته می‌شوند و کمترین فضا برای باقی‌ماندن لکه و چربی بر روی آن‌ها وجود دارد. همین امر موجب می‌شود که ظروف این‌چنین موردتوجه عموم قرار بگیرد.

 اما شاید شما دوست داشته باشید از ظروف چوبی در رستوران یا خانه خود استفاده کنید. حس طبیعی بودن و اصالت همیشه برای انسان‌ها جذاب بوده و هست. به همین دلیل ظروف چوبی مخاطب‌های مخصوص به خود را دارد.

 بهتر است بدانیم که ظروف چوبی دارای محدودیت‌هایی هستند و تولیدکننده‌ها و استفاده‌کننده‌های آن باید نسبت به محدودیت‌های پیش روی خود آگاهی داشته باشند.

پیشنهاد آیچوب:

دوره آموزش ساخت ظرف چوبی طرح برگ | آیچوب

تماشا ویدئو نکته های خرید ظروف چوبی

 

تماشا این ویدئو با ترافیک نیم بها محاسبه می شود!

 

ظروف چوبی برای سرو غذای گرم نیستند!

 نکته اولی که به‌عنوان یک تولیدکننده، فروشنده یا استفاده‌کننده باید در نظر داشته باشید این هست که نباید غذا و مایعات گرم را در درون ظروف چوبی سرو کرد.

 تولیدکنندگان خارجی از کاسه‌های چوبی تحت عنوان کاسه سالاد هم یاد می‌کنند و این فرهنگ کاملاً نهادینه شده است که نباید از ظروف چوبی برای سرو غذاهای گرم استفاده کرد. هرچند که شاید برخی این کار را انجام دهند؛ اما عموم مردم انتظاری برای سرو غذای گرم در داخل ظروف چوبی ندارند.

 در ایران فضا کمی متفاوت است. باتوجه‌به نبود اطلاعات برخی فروشندگان (به‌اشتباه) و برخی خریداران (به‌خاطر نبود اطلاعات و آگاهی) از این ظروف برای سرو غذاهای گرم استفاده می‌کنند و در برخی موارد مشکلاتی برای فروشنده و خریدار به وجود می‌آید.

 برخی سودجوها هم با انتشار کلیپ‌هایی تأکید بر ضد آب بودن و مناسب‌بودن ظروف چوبی برای سرو غذا و مایعات گرم دارند. شاید بتوان در ظروف چوبی به مدت و تعداد دفعات کم غذای گرم سرو کرد؛ اما واقعیت اینجاست که ظرف چوبی مناسب سرو غذای داغ نیست.

رنگ مناسب ظروف چوبی چیست؟

 نکتهٔ دومی که در زمان بررسی ویژگی‌های هر ظرف چوبی باید به آن توجه داشته باشید، مسئله رنگ ظرف چوبی هست. چوب در حالت خام به‌خاطر وجود خلل‌وفرج زیاد و باز بودن آوندهای آن، همیشه جذب‌کننده موادی مانند مایعات و ذرات ریز هست و این ذرات در طولانی‌مدت در درون همین سوراخ‌ها و درزها نگه می‌دارد.

 باقی‌ماندن طولانی‌مدت مواد غذایی در میان سوراخ‌های آوند چوب، موجب فاسدشدن آن‌ها و ایجاد کپک و باکتری می‌شود.

 با دانستن این مورد باید به دنبال پاسخ این سؤال بود که بهترین پوشش برای ظروف چوبی چیست؟

 در کشورهای پیشرفته سالیان سال است که از رنگ‌های طبیعی و مخصوص ظروف چوبی برای رنگ‌کردن ظرف چوبی استفاده می‌شود

 اما در ایران همچنان بسیاری از تولیدکننده‌های ظرف چوبی از رنگ‌های شیمیایی و سرطان‌زا (سیلر و کیلر و نیم پلی‌استر و روغن‌جلا و پلی ارتان و…) برای پوشش ظروف چوبی استفاده می‌کنند!

پیشنهاد آیچوب:

روغن گیاهی چوب چیست؟ بهترین روغن برای چوب | ویدئو فارسی

روغن مخصوص ظرف چوبی

 متأسفانه برخی از تولیدکننده‌ها به دلیل ناآگاهی از وجود روغن‌های گیاهی مخصوص چوب و برخی به خیال اینکه روغن گیاهی گران‌تر است، سم خالص را به خورد خریدار می‌دهند.

باتوجه‌به اینکه در زمان خرید اصل بر اعتماد به فروشنده است و اطلاعاتی هم از استانداردهای ساخت ظروف چوبی ندارد، خریدار به‌اجبار اقدام به خرید این ظروف بی‌کیفیت می‌کند.

توجه:

یکی از ویژگی های رنگ های شیمیایی براق بودن آن ها است!‌ اگر ظرف چوبی براق بود، شک نکنید از رنگ شیمیایی برای پوشش آن استفاده شده است. روغن های گیاهی طبیعی به هیچ عنوان نمی توانند براق باشند.

مهم‌ترین نکته در زمان خرید ظرف چوبی چیست؟

 شما به‌عنوان یک خریدار وظیفه دارید در زمان خرید ظروف چوبی از فروشنده بپرسید که رنگ اجرا شده روی ظرف تولیدی چیست؟ اگر فروشنده عنوان کرد که از ((سیلر، کیلر، نیم پلی استر، روغن‌جلا چوب، پلی اورتان و…)) استفاده کرد، فوراً محل را ترک کنید! و به‌هیچ‌عنوان این رنگ‌های سرطان‌زا را به رسمیت نشناسید.

 در این نوشته این‌گونه فرض می‌کنیم که شما از روغن گیاهی مخصوص چوب استفاده کرده باشید. حال سؤال این است که اگر از روغن چوب استفاده کردیم، چه مواردی را باید رعایت کنیم؟

 روغن گیاهی هم محدودیت‌های مخصوص به خود را دارد و نمی‌توان همان رفتاری که با ظروف شیشه‌ای و چینی دارید، با آن ظروف چوبی رنگ شده با روغن گیاهی داشته باشید.

بهتر است بدانیم که در هر سازه‌ای با محدودیت‌هایی روبرو هستیم و هیچ محصولی کامل نیست. اگر دوست دارید از یک ظرف چوبی شیک و ارزشمند و طبیعی استفاده کنید، پس باید محدودیت‌های آن را هم بپذیرید.

خرید ظرف چوبی

 در مورد رنگ‌های گیاهی مخصوص چوب هم محدودیت‌هایی وجود دارد. شما نمی‌توانید نامحدود از ظروف چوبی استفاده کنید.

روغن گیاهی مخصوص چوب در حال حاضر بهترین گزینه برای پوشش ظروف چوبی است؛ اما شرکت‌های تولیدکننده روغن گیاهی مخصوص چوب محدودیت‌هایی برای رنگ‌های خود در نظر گرفته‌اند و نمی‌توان بی‌محابا از ظروف چوبی استفاده کرد.

 روغن‌های گیاهی مخصوص چوب به‌خاطر استفاده از مواد طبیعی در فرمول تولیدشان مقاومت چندانی در برابر دمای زیاد آب ندارند. آب جوش به ساختار این روغن‌ها آسیب می‌رساند و بخشی از آن در آب ترکیب می‌شود.

 به عبارتی شما آب جوش ترکیب شده با روغن را می‌نوشید. در این حالت حداقل خوشحال هستید که مواد شیمیایی و سرطان‌زا جذب بدنتان نشده است. حال تصور کنید اگر رنگ شیمیایی بود چه اتفاقی در بدنتان رخ می‌داد؟

 در یک مثال می‌توانیم این‌گونه توضیح دهیم که اگر یک لیون چوبی را با آب جوش پر کنید، بعد از حدود ۱۵ دقیقه، ذرات چربی روی آب ایجاد می‌شود که نشانهٔ ازهم‌گسیختگی ساختار رنگ است. البته در مراحل بعد این مقدار چربی کمتر می‌شود تا رنگ کامل از بین برود.

پیشنهاد آیچوب:

پوشش و رنگ مناسب و مخصوص ظروف چوبی چیست؟

خرید اینترنتی ظروف چوبی ارزان

چه ظروف چوبی مناسب سرو غذا هستند؟

 در حال حاضر ظروف چوبی مختلفی مانند قاشق و کاسه و بشقاب و سینی و لیوان برای سرو غذا وجود دارند و در ایران هم تولیدکننده‌های خوبی ازاین‌دست ظروف تولید می‌کنند.

حال سؤال اینجاست که هر یک از این ظرف‌های چوبی مناسب چه فضایی هستند و چگونه باید از آن‌ها مراقبت و نگه‌داری کرد؟

 واقعیت کارایی ظروف چوبی این هست که باید از آن‌ها برای سرو غذای سرد و میوه و خشکبار و آجیل و سالاد و… استفاده کنید. نباید چوب را در معرض تنش و تغییرات دمایی زیاد قرار داد تا آسیبی به ساختار آن وارد نشود.

 کوکسا هم یکی از انواع جذاب و دوست‌داشتنی لیوان‌های چوبی است که به‌خاطر شکل ظاهری و ابعاد آن به‌عنوان یک اکسسوری شیک و مدرن و جذاب امروزه مورداستفاده قرار می‌گیرد.

 این لیوان‌های چوبی بسیار زیبا هستند و معمولاً سازنده‌ها تلاش می‌کنند با ایجاد فرم‌های جذاب در قسمت دستگیره آن، زیبایی بیشتری به کوکسا ببخشند.

 از لیوان‌های چوبی برای نوشیدن مایعات استفاده می‌شود. نکته اینجاست که نباید مایعات گرم مانند قوه و چای را در این لیوان‌ها سرو کرد. کاسه و بشقاب و قاشق چوبی از دیگر ظروف چوبی پرکاربرد هستند.

 در استفاده از این ظروف چوبی هم باید نکات بهداشتی و ایمنی را در نظر داشت. تصور کنید با یک قاشق چوبی آغشته به رنگ شیمیایی اقدام به پخت غذای گرم کنید. مطمئن باشید در اثر حرارت آتش، رنگ به غذای شما نفوذ خواهد کرد.

چگونه از ظرف چوبی استفاده کنیم

 

خرید اینترنتی ظروف چوبی

 در فضای اینترنتی ایران هم مانند سایر کشورها شرکت‌ها و افراد زیادی در زمینه تولید ظروف چوبی فعالیت دارند. نکته مهم در زمان خرید ظرف چوبی ارزان یا گران‌قیمت پوشش به‌کاررفته در آن است.

برخی تولیدکننده‌ها از رنگ‌های شیمیایی (سیل رو کیلر و نیم پلی استر و تمام پلی استر و پلی اورتان) برای پوشش ظروف چوبی استفاده می‌کنند.

 خرید ظروفی که با رنگ‌های شیمیایی پوشش داده شده‌اند را به‌هیچ‌عنوان پیشنهاد نمی‌کنیم. حالا اگر از روغن‌های گیاهی استفاده کرده باشند، باید بپرسید از چه روغنی استفاده کرده‌اند. به‌عنوان‌مثال روغن‌زیتون و روغن بزرک برای استفاده صنعتی مناسب نیست و اساساً فروشنده‌ها و تولیدکننده‌های ظروف چوبی نباید از این پوشش استفاده کنند.

 همیشه پیشنهاد کرده‌ایم که از روغن گیاهی مخصوص چوب صنعتی استفاده کنید که هم ماندگاری دارند و هم استانداردهای لازم برای اجرا روی ظروف چوبی…

پیشنهاد آیچوب:

۲۹ ایده ساخت ظرف چوبی، قاشق چوبی، بشقاب چوبی و کاسه چوبی

پس از خرید ظروف چوبی به چه نکته‌هایی توجه کنیم؟

 * به‌هیچ‌عنوان غذای ظروف چوبی را با ماکروویو گرم نکنید.

 * برای شستن ظروف چوبی به‌هیچ‌عنوان از ماشین ظرف‌شویی استفاده نکنید.

 * از ایجاد تنش‌های دمایی شدید و گرم‌شدن بیش از حد ظرف چوبی بپرهیزید.

 * هرگز ظرف چوبی را طولانی‌مدت در آب غوطه‌ور نکنید و اجازه ندهید آب را جذب کند؛ چون موجب ایجاد ترک و اعوجاج در آن خواهد شد.

 * پیشنهاد می‌کنیم در بشقاب غذاهای سرد و زیر ۴۰ درجه سانتی‌گراد سرو کنید. اگر غذای نیمه گرم در ظروف چوبی سرو کردید، اجازه ندهید بیشتر از ۲۰ دقیقه ماندگاری غذا به طول بکشد. سرو برنج و خورشت در این ظروف پیشنهاد نمی‌شود.

 * در هنگام شستن ظروف چوبی از فرچه پلاستیکی و مایع ظرف‌شویی استفاده کنید. پس از شستن ظرف چوبی با مایع و آب گرم، آن را با حوله خشک کنید و اجازه دهید ۲ ساعت در هوای آزاد خشک شود تا تمامی رطوبت آن از بین برود.

 * برای ازبین‌بردن باکتری‌های احتمالی موجود بر روی ظرف چوبی، سرکه سفید را به نسبت ۱ به ۵ با آب ترکیب کنید و این محلول را روی ظرف آغشته کنید. اجازه دهید محلول ۱۰ دقیقه روی ظرف باقی بماند تا اثر کند. پس از آن با حوله خشک، رطوبت باقی‌مانده را پاک کنید.

 * اگر ظرف چوبی رنگ و زیبایی اولیه خود را از دست داد، با استفاده از سنباده ۴۰۰ یا ۶۰۰ کل کاسه را سنباده‌کاری کنید و به چوب خام برسید.

در مرحله بعد گردوخاک را از روی کاسه پاک کنید و کاسه را با آب گرم بشویید و دوباره با حوله تمیز خشک کنید. پس از ۷۲ ساعت و کسب اطمینان از خشک‌شدن نهایی، یک‌لایه روغن گیاهی مخصوص ظروف چوبی روی کار اجرا کنید.

رنگ کردن ظروف چوبی

آیا ظروف چوبی برای سرو غذا امن هستند؟

 اظهارنظر در مورد اینکه آیا ظروف چوبی برای استفاده امن هستند، وابسته به موارد مختلف است. طبق گزارش‌های آژانس امنیت غذایی (FSA)، استفاده از ظروف چوبی هیچ منع قانونی ندارد. رعایت نکته‌هایی اشاره شده در بالا در زمان استفاده از ظروف چوبی موجب استفاده ایمن و بدون هیچ خطری می‌شود.

 شستشویی درست و استاندارد ظروف چوبی و عدم استفاده از غذاها و مایعات گرم در این ظروف، مانع از ایجاد آسیب به استفاده به ظرف چوبی و استفاده‌کنندگان از آن می‌شود.

به‌عنوان‌مثال یکی از محققان آزمایشی در مورد تفاوت خطرات بین تخته‌گوشت پلاستیکی و چوبی انجام داد. نتیجه آزمایش نشان داد که چوب حتی می‌توان بی‌خطرتر از پلاستیک باشد.

 گیلاس، افرا، گردوی سیاه گزینه‌های بهتری برای ساخت ظروف چوبی هستند.

سخن پایانی خرید ظرف چوبی

 اگر قرار باشد جمع‌بندی در مورداستفاده از ظروف چوبی داشته باشیم، بهتر است ابتدا به فلسفه استفاده از ظروف چوبی توجه کنیم.

ظرف چوبی یک اکسسوری تزئینی هست که به‌عنوان یک بخش تزئینی در سر سفره یا آشپزخانه می‌توان از آن استفاده کرد. باتوجه‌به ساختار این ظروف و اهمیت رعایت بهداشت، مجاز به سرو غذاهای گرم در داخل ظروف چوبی نیستیم.

 نکتهٔ پایانی در مورد ظروف چوبی این هست که به رنگ این ظروف باید توجه ویژه‌ای داشت. مسئولیت رنگ ظروف چوبی بر عهده تولیدکننده‌ها هست و بار قانونی و اجتماعی زیادی بر دوش آن‌ها است. امیدواریم با رعایت این نکات از داشتن ظرف چوبی ارزشمندتان لذت ببرید.

 لطفاً شما هم تجربیات خود از خرید ظروف چوبی با ما در میان گذارید.

منبع: آیچوب

25 نظر در “معایب ظروف چوبی چیست؟ | محدودیت استفاده از ظروف چوبی

  1. 09168567581 گفت:

    با عرض سلام و خسته نباشید به نظرتون اگه تولیدی ظروف چوبی را بزنم از نظر درآمد زایی بصرفه هست یا نه
    در مورد تولیدی اگه توضیح بدین ممنون میشم

    1. Khorami گفت:

      درود بر شما دوست عزیز

      نکته مهم در مورد این کسب و کار ها بازار فروش هست

      اگر بتونید بازار پیدا کنید، تولید ظروف چوبی هم درآمد داره

  2. اکبر گلی گفت:

    سلام وقتتون بخیر
    یک سوال داشتم من تازه به تولید ظروف چوبی کردم و از چوب توسکا استفاده میکنم وقتی یک قطعه چوب رو باcnc کف تراشی میکنم بعد ظروفی که تولید میشه مثلا بعد یک روز ظرف رو روی یک سطح صاف می زارم لق میزنه تاب برمیداره ممنون میشم راهنمایی کنید

    1. آیچوب گفت:

      درود بر شما
      دلیلش این هست که چوب هنوز کامل خشک نشده و با لایه برداری، خشک میشه و رطوبت از دست میده و دفرمه میشه

  3. ماجده گفت:

    سلام وقتتون بخیر باشه
    یه پارچ پیرکس در بامبو دارم که بعد از یه ماه استفاده ازش، درش آب به خودش جذب کرده و ترک خورده و بوی بدی میده که آب توی پارچ رو هم بد بو میکنه. کاری هست که بشه انجام داد که این مشکل حل بشه یا اینکه دیگه قرار نیست درست بشه؟
    تو اون پارچ هم بجز آب چیز دیگه‌ای نریختم
    ممنونم ازتون

    1. آیچوب گفت:

      درود بر شما ماجده
      متاسفانه برخی تولید کننده ها اصلا به فکر سلامتی بقیه نیستند

      این مورد رو چند جا دیدم
      احتمالا درب رو با شاپان یا هر ماده شیمیایی دیگه رنگ کردن که اینطوریه

      درب رو با سنباده چوب سنباده کاری کنید تا هر لایه ای روی اون هست از بین بره
      بعد درب رو با مایع ظرفشویی چند بار بشویید و اجازه بدید توی آفتاب خشک بشه
      اگر درست نشد مجبورید قرار بدید داخل آب جوش و بذارید ۱۰ دقیقه بمونه (ممکنه در این حالت چوب دفرمه بشه)

  4. سحر گفت:

    سلام. سینی های چوبی که تو بازارن رو بگیرم خوبن؟با شستن خراب نمیشن؟ممنون میشم راهنمایی کنید

    1. آیچوب گفت:

      سلام سحر گرامی
      مدل های مختلف و با کیفیت های مختلف در بازار موجود هستند.
      اطلاعی از کیفیت اون ها ندارم
      در اینستاگرام پیج های خوبی تولید کننده ظروف چوبی هستند و از روغن گیاهی هم استفاده می کنند.

  5. لی لی گفت:

    آیا روغن همل دوجزئی که یکی از آن هاردنر است برای پوشش ظروف چوبی مناسب است؟ کارایی هاردنر در این مورد چیست؟ آیا میتوان آن را حذف کرد؟؟؟

    1. آیچوب گفت:

      سلام لی لی گرامی
      لطفا از کارشناسان فروش همل بپرسید.

  6. مهندس گفت:

    سلام و عرض ادب؛
    من 3 نوع چوب درخت آلوچه، کاج و بید رو از روستا تهیه کردم.
    با این چوب ها بخوام برای مشتری قاشق چوبی یا لیوان و … درست کنم آیا خطری براشون نداره.
    برای بیشتر از پول واقعا جون و سلامت مردمم اهمیت داره. مثلا درخت کاج آیا خطری نداره اگه برای پخت و پز و سرخ کردنی قاشقش رو مشتری توی ماهی تابه اینا قرار بده؟

    1. آیچوب گفت:

      سلام مهندس عزیز
      خیر، خطر خاصی نداره
      بیشتر باید در زمینه پوشش ظروف چوبی مراقب باشید. پیشنهاد می کنیم از نوشته زیر استفاده کنید:

      ناگفته های خرید ظروف چوبی چیست؟ چگونه از ظرف چوبی استفاده کنیم؟!

      1. مریم گفت:

        سلام
        من تو لیوانم چن بار اب جوش ریختم و بعد ازون دیگه ابو نگه نمیداره همش چکه میکنه آب از روزنه هاش

        1. آیچوب گفت:

          درود بر شما
          لیوان های چوبی مناسب سرو مایعات داغ و جوشیده نیستند.

  7. مهرانه گفت:

    سلام برای ساخت ملاقه و ظروف چوبی مثل کاسه و لیوان به کدوم دستگاههای نجاری احتیاجه برای شروع این کار چه ابزاری رو باید تهیه کنم

    1. آیچوب گفت:

      سلام
      بستگی به نوع کار متفاوت هست
      دستگاه اتوماتیک یا نیمه اتومات برای ساخت ملاقه وجود ندارد
      ساخت هر ساختنی نیاز به ابزار خودش داره
      اگر تیراژ باشه این ابزار می تونه متفاوت باشه
      برای ظروف چوبی و لیوان حداقل یک دستگاه خراطی نیاز دارید

  8. Mj گفت:

    با سلام و خسته نباشید خدمت شما . یه سوال داشتم اگر جواب بدین ممنون میشم . میدونم چوبهای زیادی واسه درست کردن ظروف چوبی تو بازار هست ولی بغیر گردو و راش چه چوبهای دیگه ای مناسبتر از بقیه اس . واسه کوکسا و اردو خوری و قاشق

    1. آیچوب گفت:

      سلام
      توت و اقاقیا بافت خوبی برای کوکسا دارند. در برابر آب هم مقاومت بالایی دارند

  9. مونا گفت:

    امکان ساخت ظروف چوبی با چوب روسی هم هست؟و استفاده از رنگ های روغنی ،کوالیتی مناسب رو برای ظرف با چوب روسی فراهم میکند؟

    1. آیچوب گفت:

      درود بر شما مونا
      هرچند که چوب روسی (نراد) نرم تر از چوب گردو یا بلوط یا راش و … هست. اما می تونید برای ساخت ظرف از این چوب استفاده کنید و محدودیتی ندارید.
      روغن نمی تونه مقاومت فیزیکی چوب رو افزایش چندانی بده؛ اما کمک کننده هست.

  10. مهدی طاهری @taheriyazdi گفت:

    بنظرم طبیعی‌ترین فینیش برای ظروف غذای چوبی استفاده از روغنهای طبیعی خشک شونده هست. البته مختص افرادی است که وقت برای تیمار هر چند وقت یکبار ظرف را داشته باشند.
    البته بیان سرطانزا بودن رنگهای غیر طبیعی وقتی کاملا خشک شده باشند جای بررسی بیشتری دارد. اینکه خشک شدن کامل یک رنگ ان را ایمن میکند از جهت سلامتی؟ اینکه ایا تکه‌های ریز رنگ خشک شده اگر همرا غذا خورده شود مشکلی ایجاد میکند؟ و…
    با تشکر از مطلب خوب شما

  11. شاهین گفت:

    سلام، روغن کنجد و بعدش واکس موم و عسل میشه استفاده کرد مشکلی نداره؟ من استفاده کردم ولی وقتی شستم یا با دستمال خیس پاک کردم به سفیدی زد،دلیلش چیه؟ راهی داره سفید نشه؟

    1. آیچوب گفت:

      درود بر شما شاهین عزیز
      این روش رو تا به حال اجرا نکردیم.
      پیشنهاد می کنیم در مورد روشی که توضیح دادید، از مطلب زیر استفاده کنید:
      پوشش و رنگ مناسب ظرف چوبی چیست؟

      1. Iran_ghanvat گفت:

        درود بر شما. لیوان های چوبی ساختم تو پیجم هستند. Mag . برای داخل لیوان و ماندگاری در برابر جذب رطوبت و هنچنین واترپرو کردنش از رزین اپوکسی استفاده کردم . برای بیرونش از روغن های گیاهی . این نوع لیوان ها برای نوشیدنی مثل ابجو استفاده میشه . قابل توجه اینکه رزین اپوکسی پس از سخت شدن به هیچ عنوان با مواد دیگری ترکیب نخواهد شد .

    2. مهدی طاهری @taheriyazdi گفت:

      تجربه‌ای از این روش ندارم و صرفا یک حدسی را بیان میکنم که جای بررسی دارد.
      روغن کنجد از جمله روغنهای خشک شونده‌ای که در محصولات چوبی استفاده میشود نیست. حتی اگر روغن خشک شونده هم استفاده شود، استفاده بلافاصله از موم بنظرم درست نیست ، چون روغنها نیازمند اکسیژن هستند تا خشک بشوند و موم جلوی این تبادل هوایی را میگیرد. باید موم را بعد از اعمال روغن خشک شونده و رعایت زمان خشک شدن ان اعمال کرد.
      احتمالا اب باعث پاک شدن موم شده ان هم روی سطح چوبی که چرب بوده و روغن خشک نشده بوده.

برای ثبت نظر لطفا وارد اکانت خود شوید ( عضویت رایگان است )