آموزش, اره, اره دیسکی/گردبر, برش‌کاری

10 ترفند تجربی کار با اره دیسکی نجاری برای تازه کارها

آموزش کار با اره دیسکی نجاری

 ویدئوی فارسی نکات تجربی کار با اره دیسکی (اره گردبُر) را در این پست آیچوب آموزش دادیم. پیشنهاد می‌کنیم اگر تازه‌کار هستید و تجربه کافی از دستگاه اره دیسکی ندارد حتماً این آموزش را بادقت ببینید.

 نکاتی که با وجود اهمیت بسیار بالا حتی توسط افرادی که سال‌ها با این ابزار کار می‌کنند هم دانسته یا ندانسته رعایت نمی‌شود.

 همین که در حال مطالعه این مقاله هستید؛ یعنی نسبت به استاد نماها و مدعیانی که نه‌تنها کار با ابزار را درست نمی‌دانند؛ بلکه به زخم‌ها و انگشت‌های بریده شده خود افتخار نیز می‌کنند کیلومترها جلوتر هستید و گام‌های حرفه‌ای شدن را بسیار بلندتر و سریع‌تر از آن‌ها در حال برداشتن هستید.

 ابتدا تعریفی داشته باشیم از اره دیسکی نجاری

اره دیسکی نجاری چیست و چه برش هایی انجام می‌دهد؟

 اره دیسکی (به انگلیسی: Circular saw) یک اره با تیغ دایره‌ای است که به‌صورت پرتابل و توسط دودست استفاده می‌شود. این اره می‌تواند برش‌هایی دقیق، غیر منحنی با عمق قابل‌تنظیم را در زاویه‌هایی محدود و روی سطوح صاف مانند ورق‌های چوبی و پروفیل‌های چوبی ایجاد کند.

 به لحاظ ساختاری نیز شامل یک موتور است که باواسطه چرخ‌دنده و در مواردی میل‌گاردان و دنده حلزونی به محور اسپیندل متصل به تیغ ارتباط دارد.

با چرخش موتور که توان خود را از برق شهر یا باتری (موارد بادی، هیدرولیک و بنزینی هم وجود دارد) می‌گیرد تیغ گردان به حرکت درآمده و با درگیرشدن تیغ چرخان با قطعه کار توسط کاربر ایجاد برش می‌کند.

 این اره در زبان فارسی با نام‌های دیگری چون اره بشقابی، اره دایره، اره گرد، اره گرد بر و اره سینی شناخته می‌شود که به نظر می‌رسد باتوجه‌به نام انگلیسی آن اره ایکسی یا اره گرد نام شایسته‌تری برای آن باشد.

ویدئوی آموزش نحوه استفاده از اره دیسکی (گرد بر) نجاری

در این ویدئو تمام نکاتی که در این مقاله آمده است را بسیار ساده و با کمک تصاویر مختلف آموزش دادیم و تلاش کردیم با توضیحات کامل و ساده آموزش این ابزار پرکاربرد به درستی انجام شود.

 

تماشا این ویدئو با ترافیک نیم بها محاسبه می شود!

نحوه دست گرفتن اره دیسکی چگونه است؟

 کیک بک یا پرتاب اره به سمت عقب در اره دیسکی بسیار رایج است و به دلایل مختلفی اتفاق می‌افتاد.

 برای به‌حداقل‌رساندن آسیب ناشی از کیک بک دسته اره دیسکی را با دست راست خود نگه دارید و دست دیگر را روی دسته کمکی اره قرار دهید.

 با این شیوه دست‌گرفتن هم در هر لحظه امکان خاموش‌کردن اره را دارید و هم در صورت کیک بک می‌توانید از برخورد اره به بدن خود تا حد بسیار زیادی جلوگیری کنید.

قبل از بریدن با اره دیسکی فکر کنید!

یاد بگیرید قبل از برش‌دادن با اره ایکسی نقشه‌ای ذهنی از عمق و طول برش داشته باشید. کورس حرکت اره و جابه‌جایی بدن و هنگام برش و طول سیم و.. را محاسبه کنید.

تنظیم عمق برش اره دیسکی

قبل برش کردن اره ایکسی با بررسی کنید

قبل از شروع برش سلامت دستگاه، کابل برق، تیغ و سوئیچ را بررسی کنید که سالم باشند. قبل از هر برشی حتماً چک کنید که همه پیچ‌های مربوط به تنظیم عمق برش و تنظیم زاویه اریب سفت و محکم باشند.

برای برش ها حتماً از تکیه گاه مناسب استفاده کنید

خطر کیک بک در اره دیسکی همیشه محتمل است و دو دلیل عمده دارد که شایع‌ترین آن در تنگنا قرارگرفتن بدنه تیغ توسط چوب است که باید با تکیه‌گاه مناسب از آن جلوگیری کنید.

 قطعه کار را طوری مهار کنید که هنگام برش در اثر وزن خود و فشار و وزن اره دیسکی باعث قفل‌شدن تیغ اره دیسکی نشود.

آموزش برش با اره دیسکی

از لبه میز به‌عنوان تکیه گاه استفاده کنید

 در برش‌هایی که قرار است تکه کوچی از کار را جدا کنید می‌توانید از لبه میز برای چنین برش‌هایی استفاده کنید. توجه کنید که قسمتی که روی میز قرار می‌گیرد نباید از قسمتی که برش می‌کنید کوچک‌تر باشد.

 موارد توضیح داده شده متنی را می‌توانید با دیدن ویدئو بسیار ساده‌تر یاد بگیرید.

ترفند مهم برش ورق با اره دیسکی

 برش ورق‌ها یکی از اساسی‌ترین کاربردهای اره دیسکی است و اگر کارکرده باشید متوجه خواهید که مهارکردن ورق‌کار بسیار دشواری است.

 بهترین روش پیشنهادی برای برش ورق‌ها استفاده از زیر کار فومی است که ورق‌های آن را می‌توانید در بازار خرید کنید. این ورق‌ها هم تکیه‌گاه بسیار خوبی هستند و هم امکان برش دقیق و ایمن ورق را فراهم می‌کنند.

ترفندهای کار با اره دیسکی

استفاده از قید و گونیا برای برش دقیق با اره دیسکی

اگر برش دقیقی نیاز دارید می‌توانید از یک تراز یا پروفیل فلزی یا چوبی که کاملاً چهار تراش و صاف است استفاده کنید. این قید یک تکیه‌گاه برای کفی اره دیسکی است که امکان ایجاد برش دقیق در یک راستای مستقیم را به شما می‌دهید.

خطرناک ترین روش برش با اره دیسکی

خطرناک‌ترین اشتباهی که هنگام برش با اره دیسکی مخصوصاً از طرف تازه‌کارها اتفاق می‌افتد کج کردن اره دیسکی به سمت چپ و راست است. این حرکت معمولاً ناخواسته و به دلیل عدم تسلط کامل به مسیر برش رخ می‌دهد که موجب یکی از خطرناک‌ترین انواع کیک بک و پس‌زدن ابزار به سمت کاربر می‌شود.

اگر اره دیسکی از خط برش خارج شد چه کار کنم؟

 اگر به هر دلیلی اره ایکسی از خط برش مستقیم خارج شد به‌هیچ‌عنوان سعی نکنید با حرکت اره به چپ و راست سعی در اصلاح مسیر کنید.

 این حرکت احتمال کیک بک اره گرد بر یا اره دیسکی را به‌شدت بالا می‌برد. در عوض درحالی‌که اره روشن است مقدار کمی در حد چندسانتی متر اره را بسیار آرام به سمت عقب بکشید و دوباره اره را در مسیر مستقیم برش قرار دهید.

آموزش کار با اره دیسکی نجاری

فاصله لبه گونیا تا تیغ اره دیسکی را متر بزنید

 پس از خرید اره دیسکی فاصله دو طرف کفی اره دیسکی با دو طرف تیغ اره دیسکی را اندازه‌گیری کنید و با برچسب روی اره دیسکی یادداشت کنید.

 این فاصله هنگام استفاده از قید باید از اندازه اصلی کم یا به آن اضافه شود.

 در این پست بخش اول از دو قسمت نکاتی که یک کاربر غیرحرفه‌ای اره دیسکی بداند را آموزش دادیم و در قسمت دوم این آموزش نکات حرفه‌ای‌تری را یادآوری کردیم که دیدن آن مخصوصاً برای تازه‌کارها ضروری است.

 پیشنهاد می‌کنیم توضیحات کامل را در ویدئو اختصاصی آیچوب دنبال کنید.

منبع: آیچوب

5 نظر در “10 ترفند تجربی کار با اره دیسکی نجاری برای تازه کارها

  1. 09127871224 گفت:

    چقدر عالی و کاربردی، واقعا دمتون گرم

    1. Khorami گفت:

      سپاس از شما

  2. Mehri گفت:

    درود استاد.
    بسیار شیوا و دلسوزانه توضیح و آموزش میدید کار با ابزارها رو .
    کاملن مشخص هست که هدف و نیتتون خیر و قصدتون صرفَن فقط آموزشِ صحیحِ کار با ابزار آلات برای آماتورهاست.
    لذت بردم از این ویدئو.
    آره دیسکی برای منی که جثه و دستان ظریفی دارم ، همیشه یک ابزار وحشی و خطرناک به حساب می‌آمد.
    نکات با ارزشی رو یاد گرفتم ازتون و ترسم برای کار با این آره کاملن از بین رفت.
    چقدر هم حرفه‌ای و با کیفیت فیلمبرداری و ادیت می‌کنید ویدئوها رو.

    1. آیچوب گفت:

      درود بر شما
      ممنونم از همراهی شما

    2. آیچوب گفت:

      درود
      خوشحالیم که مفید بوده برای شما

برای ثبت نظر لطفا وارد اکانت خود شوید ( عضویت رایگان است )