رنگ‌کاری چوب, مواد مصرفی صنعت چوب

روغن گیاهی چوب چیست؟ بهترین روغن برای چوب | ویدئو فارسی

اجرای روغن گیاهی روی چوب

  روغن گیاهی چوب یکی از پوشش‌های مورداستفاده در رنگ‌کاری چوب است. مواد مختلفی به‌عنوان رنگ چوب و روش‌های مختلفی برای رنگ‌کاری چوب در حال حاضر در صنعت چوب مورداستفاده قرار می‌گیرند که روغن گیاهی مخصوص چوب یکی از این روش‌ها است.

در سال‌های گذشته از مواد شیمیایی مانند سیلر و کیلر و نیم پلی‌استر برای پوشش چوب استفاده می‌شد؛ اما در سال‌های اخیر استفاده از روغن گیاهی صنعتی مخصوص چوب هم رونق گرفت.

 

اجرای روغن گیاهی روی چوب

 

 همان‌طور که می‌دانید یکی از اولین موادی که برای پوشش چوب در سال‌های گذشته استفاده می‌شد، همین روغن‌های گیاهی مانند روغن بزرک (بزرک)، روغن کنجد، روغن کتان و… بوده‌اند. نکته اینجاست که استفاده از این روغن‌های گیاهی به‌صورت خام و فراوری نشده، مشکلاتی برای سازه چوبی ایجاد می‌کرد.

 شرکت‌های تولیدکننده رنگ چوب، اقدام به تولید نسل جدید پوشش چوب کردند که در ایران آن‌ها را با نام روغن گیاهی مخصوص چوب می‌شناسیم.

 خصوصیت اصلی این روغن‌ها، همان گیاهی بودنشان است. تفاوت اصلی اینجاست که تولیدکننده‌ها با ایجاد تغییراتی در آن‌ها ایرادات رایج در روغن‌های قدیمی مورداستفاده بر روی چوب را برطرف کرده‌اند. در ادامه به توضیح بیشتر در این مورد می‌پردازیم.

 

رنگ گیاهی چوب چیست؟ | بررسی معایب و مزایا

 

تماشا این ویدئو در برخی اپرراتور ها با ترافیک نیم بها محاطبه می شود!

 

پیشنهاد آیچوب: آموزش ۰ تا ۱۰۰ رنگ چوب و MDF

 

روش های رنگ کردن چوب

 از گذشته تا به امروز روش‌های مختلفی برای رنگ‌کردن چوب و سازه‌های چوبی وجود داشته است. به‌عنوان‌مثال می‌توان به استفاده از روغن‌های گیاهی مانند روغن گردو و روغن کنجد و روغن بزرک و… اشاره کرد. البته از روغن‌های حیوانی هم برای پوشش چوب استفاده می‌شد!

 پس از مدرنیته هم‌رنگ‌های شیمیایی به روش‌های قدیمی اضافه شدند و انقلابی در صنعت رنگ ایجاد کردند. این بار شما می‌توانستید طیف گسترده‌ای از تم رنگ‌های مختلف را در شرایط مختلف و باتوجه‌به نوع سازه روی کار اجرا کنید.

 در صنعت چوب هم از رنگ‌هایی مانند سیلر و کیلر و نیم پلی‌استر برای رنگ‌کردن سازه‌های چوبی استفاده می‌شد که این مدل رنگ‌ها محدودیت‌های مخصوص به خود را دارد. یکی از مهم‌ترین معایب این رنگ‌ها، مشکل اجرای آن‌ها روی سازه‌های در معرض آب و رطوبت و اشعه UV است.

 مخترعین دوباره به روش‌های قدیمی بازگشتند و نسل جدید روغن‌های گیاهی را به بازار عرضه کردند. در این مقاله به توضیح در مورد روغن‌های گیاهی خواهیم پرداخت. همچنین پیشنهاد می‌کنیم ویدئو منتشر شده در این مقاله حتماً تا پایان تماشا کنید.

 

بهترین روغن برای چوب

 در ایران مدل‌های مختلف روغن برای چوب به بازار عرضه شده است. از شرکت‌های بزرگ تولیدکننده رنگ چوب گرفته تا افراد مدعی که در انبارخانه خود ادعای تولید روغن گیاهی چوب را دارند. خوشبختانه ما در آیچوب شرکت‌های مختلف تولیدکننده و عرضه‌کننده روغن گیاهی چوب را معرفی کردیم.

 پیشنهاد می‌کنیم ویدئو منتشر شده در همین مقاله را تماشا کنید تا اطلاعات کافی در مورد شرکت‌های عرضه‌کننده روغن گیاهی دریافت کنید.

ما در مقاله ای جداگانه به معرفی روغن گیاهی مخصوص چوب مونوکوت پرداخته ایم که ویژگی های این محصول مورد بررسی قرار گرفته است.

روغن گیاهی چوب چیست؟

 روغن گیاهی مخصوص چوب در حال حاضر یکی از محبوب‌ترین روش‌ها برای پوشش نهایی چوب است. این روغن‌ها برخلاف رنگ‌های شیمیایی طرح و نقش چوب را تغییر نمی‌دهند و زیبایی چوب همچنان حفظ می‌شود. روغن چوب طبیعت و اصالت و شخصیت چوب را حفظ می‌کند.

 روغن چوب یک ماده طبیعی هست که پس از اجرا بر روی چوب، در خلل‌وفرج آن نفوذ می‌کند و به عبارتی جذب چوب می‌شود. همان‌طور که می‌دانید رنگ‌های صنعتی (وارنیش‌ها) عموماً بر روی چوب یک‌لایه محافظ تشکیل می‌دهند و عملکرد آن‌ها مانند روغن گیاهی چوب نیست.

 

موارد استفاده از روغن گیاهی چوب چیست؟

 روغن گیاهی چوب همان‌طور که از نامش پیداست، برای پوشش نهایی یا همان عملیات فینیشینگ چوب کاربرد دارد. مهم نیست چقدر با اصول رنگ‌کاری چوب آشنا باشید؛ همین‌که حداقل‌های آشنایی با رنگ و اجرای رنگ را بشناسید، می‌توانید از این رنگ چوب استفاده کنید.

 مهم‌ترین خصوصیت روغن گیاهی مخصوص چوب، اجرای آسان آن است. برای اجرای روغن گیاهی چوب محدودیت خاصی ندارید و بر روی سازه‌های مختلف می‌توانید آن را اجرا کنید.

 شما می‌توانید از روغن چوب برای رنگ‌کردن آلاچیق چوبی، رنگ‌کردن پرگولا چوبی، رنگ‌کردن چوب‌فرش چوبی، رنگ‌کردن کف‌پوش چوبی، رنگ‌کردن درب چوبی، رنگ‌کردن دیوارپوش چوبی، رنگ‌کردن اسباب‌بازی چوبی، رنگ‌کردن ظرف چوبی، رنگ‌کردن میز و صندلی چوبی و… استفاده کنید.

 

روغن برای جلوگیری از ترک چوب

 یکی از مشکلاتی که برای الوار و تنه‌های چوب پیش می‌آید، ترک چوب است. ترک چوب در اثر از دست دادم رطوبت و آب تنه است. زمانی که چوب رطوبت خود را از دست می‌دهد متراکم می‌شود و در این حالت ترک ایجاد می‌شود.

 اگر بتوانیم سرعت خشک‌شدن چوب را کاهش دهیم، احتمال ایجاد ترک را کاهش می‌دهیم. این کار معمولاً با استفاده از کاهش سرعت ازدست‌رفتن آب با استفاده از روش‌های خاص هست که در مقاله‌های زیر به آن اشاره کردیم.

 حال سؤال اینجاست که آیا با استفاده از روغن می‌توان جلوی ترک چوب را گرفت؟ جواب خیر است!

 شما نمی‌توانید از روغن برای جلوگیری از ترک چوب استفاده کنید. پیشنهاد می‌کنیم مقاله‌های بالا را مطالعه کنید.

 

زدن روغن سوخته به چوب

  یکی از تکنیک‌های قدیمی و صنعتی حفاظت از چوب، زدن روغن‌سوخته به چوب است. معمولاً از این روش زمانی استفاده می‌شود که نیاز باید چوب را در پروژه‌های ساختمانی و صنعتی در برابر آب و رطوبت مقاوم کنید.

معمولاً در پروژه‌های بتن‌ریزی روغن‌سوخته را روی چوب می‌ریزند تا بتن به قالب چوبی نچسبد. در پروژه‌های دیگر به‌هیچ‌عنوان پیشنهاد نمی‌کنیم از روغن‌سوخته استفاده کنید. روغن‌سوخته بسیار خطرناک و آتش‌زا و بد بو است.

برای پروژه‌های داخل ساختمان هم به‌هیچ‌عنوان پیشنهاد نمی‌کنیم از روغن‌سوخته استفاده کنید. با سلامتی خود به این سادگی بازی نکنید.

رنگ ظروف چوبی چه خصوصیاتی باید داشته باشد؟

 بیشتر رنگ‌های گیاهی بهداشتی و سالم هستند. شرکت‌های تولیدکننده روغن گیاهی مخصوص چوب، از مواد طبیعی و گیاهی برای ساخت رنگ استفاده می‌کنند و با تغییرات اندکی مواد عالی فرار (VOC) که جزء اصلی رنگ‌های شیمیایی هستند را کم یا حذف کرده‌اند.

 اگر درزمینهٔ تولید ظروف چوبی فعالیت دارید، روغن گیاهی مخصوص چوب در حال حاضر تنها گزینه مناسب پیشروی شما برای رنگ‌کاری کاسه و بشقاب و سینی و… چوبی هست.

 ما در آیچوب به موضوع رنگ مناسب ظروف چوبی پرداختیم و به شما پیشنهاد می‌کنیم به‌عنوان یک فروشنده و حتی خریدار ظروف چوبی، این نوشته را مطالعه کنید.

رنگ پارکت و کف پوش

رنگ کردن پارکت چوبی با روغن گیاهی مخصوص چوب

 پارکت و کف‌پوش چوبی هم مانند هر سازه دیگری، نیاز به پوشش مناسب دارند. باتوجه‌به اینکه پارکت چوبی یا کف‌پوش چوبی مدام در معرض سایش است، نیاز به رنگی دارد که جذب چوب شود و خش‌پذیری کمتری داشته باشد.

 درگذشته از رنگ‌هایی مانند سیلر و کیلر و نیم پلی‌استر و روغن‌جلا برای پوشش پارکت و کف‌پوش استفاده می‌شد. این پوشش‌ها باتوجه‌به اینکه روی چوب یک‌لایه تشکیل می‌دهند، به‌راحتی هم در اثر سایش خش می‌گیرند و از بین میرند.

 روغن گیاهی مخصوص چوب باتوجه‌به اینکه جذب چوب می‌شوند و پیوند مولکولی برقرار می‌کند، کمتر و دیرتر خش می‌گیرد و مقاومت بیشتری نسبت به رنگ‌های شیمیایی دارد.

 

رنگ فضای خارجی و نما ساختمان

رنگ کردن چوب نما ساختمان با روغن گیاهی مخصوص چوب

 یکی از معضلات پیشروی سازندگان آلاچیق و پرگولا و کف‌پوش فضای باز و اجراکنندگان نما چوبی ساختمان، رنگ مناسب فضای باز است. روش‌های قدیمی رنگ‌کاری چوب در فضای باز مشکلاتی را برای سازه چوبی ایجاد می‌کند.

 مهم‌ترین ایراد این هست که رنگ پس از مدتی پوسته می‌شود. این مشکل به دلیل وجود فیلم در ساختار رنگ‌های شیمیایی هست. درواقع فیلم باعث براق شدن کیلر و نیم پلی‌استر و… می‌شود.

 رنگ گیاهی مخصوص چوب بر روی چوب لایه ضخیمی مانند وارنیش‌ها تشکیل نمی‌دهد. این رنگ‌ها با چوب پیوند مولکولی برقرار می‌کنند و یک‌لایه بسیار نازک روی چوب ایجاد می‌شود.

 این لایه در برابر اشعه یو وی مقاومت بالایی دارد و همچنین به‌خاطر خاصیت روغنی بودن آن مانع از جذب آب به چوب می‌شود.

 نکته اینجاست که برخی فروشنده‌ها از این رنگ‌ها به‌عنوان رنگ‌های ضد آب نام می‌برند که کلمه درستی نیست. بهتر هست به‌جای واژه ضد آب از واژه آب‌گریز استفاده کنیم. این رنگ‌ها نمی‌توانند چوب را ضد آب کنند؛ اما می‌توانند آن را آب‌گریز کنند.

ما در مقاله ای جداگانه به موضوع نگهداری از سازه های چوبی فضای باز پرداخته این که در ویدئویی کامل به روش های نگهداری از چوب در فضای باز اشاره کردیم.

 

رنگ بندی روغن‌های گیاهی چگونه است؟

 رنگ گیاهی چوب هم مانند بسیاری از رنگ‌های شیمیایی دارای رنگ‌بندی مختلف هست. حتی شما با ترکیب رنگ‌های مختلف یک برند می‌توانید به رنگ جدید هم دست پیدا کنید.

 به‌عنوان‌مثال با ترکیب رنگ سفید و قرمز می‌توان به رنگ صورتی رسید. نکته اینجاست که نمی‌توان و نباید ترکیب رنگ نمانام‌های مختلف را با هم انجام داد و فقط باید رنگ‌های مختلف یک برند را باهم ترکیب کرد.

 با اینکه روغن‌های گیاهی از نظر ساختار بسیار شبیه به هم هستند؛ اما در جزئیات و ساختار فنی با هم متفاوت هستند.

 

مزایا روغن گیاهی مخصوص چوب چیست؟

رنگ کردن ظرف چوبی با روغن گیاهی مخصوص چوب

روغن گیاهی دارای خصوصیت‌های و مزایایی هست که دانستن آن به شما کمک می‌کند تا با دیدی باز از این رنگ‌ها استفاده کنید. در ادامه به معرفی مزایا رنگ گیاهی می‌پردازیم.

رنگ چوب طبیعی چه ویژگی هایی دارد؟

 روغن‌های گیاهی مخصوص چوب از طبیعت گرفته شده‌اند و ساختار طبیعی و سالم دارند. اگر تولیدکننده ظروف چوبی، اسباب‌بازی چوبی و لوازم سیسمونی کودک باشید، باید از رنگ و پوشش مناسب این سازه‌های چوبی استفاده کنید.

 همان‌طور که می‌دانید رنگ‌های شیمیایی مانند سیلر و کیلر و نیم پلی‌استر بسیار خطرناک و سرطان‌زا هستند.

 اگر مجبور به استفاده از رنگ‌های شیمیایی نیستید، برای سلامت خودتان و مشتریانتان ارزش قائل شوید و از رنگ‌های گیاهی مخصوص چوب استفاده کنید. نگران هزینه‌های اجرای روغن گیاهی نباشید.

 این روغن‌ها هزینه کمتری نسبت به رنگ‌های شیمیایی دارند. ما در آیچوب به بررسی این موضوع پرداخته بودیم. لطفاً این مطلب را مطالعه کنید.

 

رنگ ضد آب چوب یا آبگریز!

 امروزه استفاده از چوب در فضای خارجی در مورد استقبال عموم قرار گرفته است و در جای‌جای شهر ما می‌توانیم شاهد وجود سازه‌های چوبی، آلاچیق چوبی، نمای چوبی، چوب‌های ترمو، المان‌های شهری چوبی، پارکت‌های چوبی و… باشیم.

 اگر توجه کرده باشید در بیشتر این موارد در روزهای ابتدایی نصب، سازه‌های چوبی نمایی بسیار زیبا و شکیل دارند؛ اما پس از گذشت روزها و ماه‌ها مشاهده می‌کنید که آن سازه زیبا به‌شدت فرسوده و کهنه شده است.

 بعد از بررسی دقیق و کارشناسی به این نتیجه خواهید رسید که پوشش مناسبی برای این سازه چوبی انتخاب نشده است.

آب گریزی روغن گیاهی مخصوص چوب

 اساساً باتوجه‌به اینکه برخی اساتید رنگ‌کار اطلاعات به‌روز و درست از مبحث رنگ چوب ندارند به انتخاب روش‌های قدیمی و تجربی و دم‌دستی روی می‌آورند. به‌عنوان‌مثال استفاده از رنگ‌های شیمیایی که دارای یک لایه فیلم محافظ بر روی چوب هستند به‌هیچ‌عنوان ممکن نیست بتوانند در مقابل اشعه UV و تغییرات دمایی کارایی و استقامت کافی داشته باشد.

 حتماً در اطراف خود سازه‌هایی چوبی دیده‌اید که رنگ آن پوست شده یا ترک دارد… این مشکل به‌خاطر این است که یک لایه ضخیم از رنگ روی چوب ایجاد شده و در اثر تنش‌های دمایی و فیزیکی چوب، لایه رنگ آسیب می‌بیند. روغن‌های گیاهی باتوجه‌به جذبی بودنشان این‌چنین مشکلاتی برایشان به وجود نمی‌آید و به‌هیچ‌عنوان پوست نمی‌شوند.

ترمیم آسان و بازسازی رنگ چوب

 در این سال‌ها که در فضای مجازی مشغول ارائه محتوا و آموزش برای علاقه‌مندان به مباحث رنگ چوب هستیم بیشتر از ۷۰ درصد پرسش‌های مربوط به مشکلات رنگ چوب حول محور ترمیم رنگ‌های آسیب‌دیده می‌باشد.

 ترمیم رنگ‌هایی که پایه و اساس آن شیمیایی باشد شما را مجاب می‌کند برای ترمیم آن از رنگ‌های شیمیایی استفاده کنید. برای اجرای رنگ‌های روغنی یا سلولوزی باید تجربه، وقت، تجهیزات و امکانات کافی برای ترمیم رنگ داشته باشید.

 اینجاست که با انبوهی از سؤالات و مشکلات روبرو خواهید شد و در پایان هم باتوجه‌به نبود هیچ‌گونه تجربه درزمینهٔ رنگ چوب راهی ندارید به‌جز صرف زمان و هزینه‌های چندبرابری برای رنگ‌کاری دوباره لوازم چوبی خانه خودتان…

 پس باید به دنبال راهکاری مناسب برای جلوگیری از بروز این گونه مشکلات در آینده و حال حاضر باید باشید. روغن مخصوص چوب این محدودیت‌ها را ندارند و شما برای تجدید رنگ نیاز نیست تجربه و تجهیزات خاصی داشته باشد. حتی با یک قلم‌مو هم می‌توانید رنگ‌کاری دوباره را انجام دهید.

 یکی از مزایای روغن‌های گیاهی مخصوص چوب این هست که به‌راحتی می‌توانید قسمت‌های آسیب‌دیده رنگ را از نو با همان رنگ قبلی رنگ‌کاری کنید.

 

زمان و هزینه برای اجرای رنگ چوب

 امروز در سراسر دنیا باتوجه‌به فراگیرشدن آموزش‌ها و وجود فضای مجازی دسترسی به اطلاعات، تجربیات و آموزش‌های دیگران بسیار آسان شده است به‌عنوان‌مثال ما در آیچوب همیشه تلاش می‌کنیم شما را با آموزش‌ها و ترفندهای مباحث مربوط به صنایع چوب، رنگ چوب و ابزار چوب آشنا کنیم.

 با در دسترس قرارگرفتن آسان اطلاعات برخی ترجیح می‌دهند خودشان فعالیت‌های فنی مربوط به خود را انجام دهند و در بیشتر موارد با صرف هزینه‌های بسیار کم برای خرید ابزار این امر امکان‌پذیر است.

 رنگ چوب هم دور از این مسئله نیست برخی دوست دارند عملیات رنگ‌کاری را خودشان اجرا کنند و پروژه‌هایی که به‌صورت خویش ساز در کارگاه خانگی، پارکینگ و انبار خانه خود ساختند، به‌راحتی و بدون دردسر رنگ کنند و هزینه‌های سنگینی برای رنگ‌کاری سازه چوبی خودپرداخت نکنند.

 همان‌طور که می‌دانید استفاده از رنگ‌های شیمیایی نیازمندی وجود تجهیزات مناسب این کار است که برای داشتن آن باید یک هزینه حداقلی در نظر داشته باشید. اما روغن مخصوص چوب حتی با یک دستمال تنظیف هم قابل اجراست.

اگر دوست دارید سرعت اجرای روغن گیاهی مخصوص چوب را بررسی کنید، پیشنهاد می کنیم به مقاله ای که در مورد روش سفید کردن رنگ چوب با روغن گیاهی منتشر کرده ایم را مطالعه کنید.

 

تنوع رنگی روغن گیاهی چوب

انتخاب تم رنگ‌های مختلف

 یکی دیگر از محدودیت‌هایی که در استفاده از رنگ‌های شیمیایی وجود دارد دسترسی محدود به تم رنگ‌های مختلف است. اجازه دهید با ذکر یک مثال بیشتر به این موضوع بپردازیم.

 شما برای ساخت رنگ فندقی بر روی چوب نراد یا همان سفید روسی در ابتدا باید با استفاده از جوهرها یا شاپان و ترکیب این مواد باهم به رنگ موردعلاقه خود دست یابید امکان دارد در روند کار به رنگ موردنظرتان نرسید.

 در این حالت مجبور هستید در مراحل پایانی با همرنگی این مشکل را حل کنید. در این سال‌ها باتوجه‌به فعالیت ما درزمینهٔ رنگ چوب هنوز با نمونه شیمیایی که در بازار ایران موجود باشد مواجه نشدیم که بدون نیاز به انجام این مراحل یک رنگ آماده، نهایی و استاندارد تحویل دهد.

 همیشه اساتید در این سال‌ها مجبور بودند با ترکیب رنگ‌های مختلف به رنگ موردنظر خود برسند؛ اما با ورود رنگ‌های گیاهی و روغن گیاهی مخصوص چوب به بازار ایران، مشکل انتخاب رنگ کاملاً مرتفع شده است.

 در کاتالوگ شرکت‌های معتبر شما با طیف وسیعی از تم رنگ‌های مختلف روبرو هستید که حتی اگر رنگ موردنظر شما هم در کاتالوگ موجود نبود با ترکیب رنگ‌های موجود خواهید توانست به رنگ موردنظرتان برسید.

 باز همین‌جاست که روغن مخصوص چوب به کمک شما می‌آیند و بدون نیاز به هیچ‌گونه تجربه رنگ‌شناسی و کار با رنگ‌های مختلف و ترکیب آن‌ها باهم می‌توانید به تم رنگ موردنظرتان دست یابید.

 

بهترین روغن برای چوب کدام است؟!

 بهترین روغن برای چوب روغن‌های گیاهی مخصوص به چوبی هستند که استانداردهای بین‌المللی برای استفاده بر روی چوب فضای داخل ساختمان و چوب فضای خارج ساختمان را داشته باشند.

 این روغن‌ها از روغن‌های طبیعی مانند بزرک و کنجد و… ساخته می‌شوند؛ اما معایب روغن‌های طبیعی سنتی را ندارند. ما در آیچوب بهترین روغن برای چوب را معرفی کرده‌ایم و پیشنهاد می‌کنیم کلمه ((روغن گیاهی)) را در آیچوب جست‌وجو کنید.

 

آیا رنگ‌های شیمیایی مناسب نیستند؟!

 این‌ها بخشی از تفاوت‌های رنگ‌های شیمیایی با روغن مخصوص چوب می‌باشد و می‌توان به موارد دیگر هم اشاره کرد. اشاره به این نکات به معنی نفی رنگ‌های شیمیایی و عدم کارایی مناسب آن نیست؛ بلکه محدودیت‌های است رنگ‌های شیمیایی برای استفاده در برخی پروژه‌ها ایجاد می‌کنند.

 مطمئناً همه پروژه‌ها شبیه به هم نیستند و هر رنگی کارکرد و کاربرد مخصوص به خود را دارد. نمی‌توانید انتظار داشته باشید یک محصول به همه نیازها و همه صنایع پاسخ دهد.

 شاید کسی دوست داشته باشد رنگ اجرا شده بر روی سازهٔ چوبی حالت شیشه‌ای و براق داشته باشد اینجاست که روغن چوب مناسب این کار نیست (هرچند که برخی روغن‌ها حالت براق و شفاف به کار می‌دهند؛ ولی توانایی ایجاد یک لایه شیشه‌ای بر روی کار را ندارند).

 در مثالی دیگر، برای رنگ‌کاری سازه‌هایی که با MDF خام ساخته می‌شوند شما راهی ندارید جز این که از رنگ‌های شیمیایی استفاده کنید.

 روغن گیاهی مخصوص چوب به‌هیچ‌عنوان نمی‌توانند گزینه مناسبی برای پوشش ام‌دی‌اف خام باشد. اینجاست که در انتخاب رنگ باید شرایط و نوع نیاز را در نظر بگیرید.

 

اجرای روغن گیاهی روی چوب

روغن های گیاهی مخصوص چوب بازار ایران

مونوکوت (Monocoat)

 طرح ایوان نماینده شرکت”مونوکوت” در ایران و جمهوری آذربایجان می‌باشد. این شرکت پیشرو بلژیکی تولیدکننده مرغوب‌ترین روغن‌های طبیعی برای سطوح چوبی (فضای داخلی و بیرونی) می‌باشد.

 چوب یک محصول طبیعی ناب است و سزاوار محافظت و نگهداری به بهترین شکل!

 در این راستا، شرکت “مونوکوت” متعهد است تا با تحقیق و پژوهش بهترین و مرغوب‌ترین محصولات سازگار با محیط‌زیست را تولید نماید. روغن‌های این شرکت دارای مشخصات بی‌رقیبی هستند. مواد اولیه طبیعی بکار گرفته شده، پیوند مولکولی بسیار محکمی با سلول‌های فیبر چوب برقرار می‌کند.

 روغن‌های این شرکت با تکنولوژی پیوند مولکولی ضمن ایجاد پیوندی بسیار قوی با مولکول‌های چوب در عرض چند ثانیه، بافت طبیعی چوب را نیز حفظ می‌نماید.

 روغن‌های “مونوکوت” قابل‌استفاده در فضاهای داخلی و خارجی بوده و تنوع رنگ بی‌نظیری را دارا هستند.

 

منبع: آیچوب

205 نظر در “روغن گیاهی چوب چیست؟ بهترین روغن برای چوب | ویدئو فارسی

  1. غزل گفت:

    سلام
    من یک میز چوبی (چوب روس) دارم و روش هیچ رنگ و موادی نیست و کاملا خام هست
    الان میخوام کمی رنگش تیره بشه، مات باشه و بشه با اب و دستمال تمیزش کرد چون الان نمیشه

    میشه لطفا راهنماییم کنید مراحل کار رو و اینکه از چه محصولاتی به چه ترتیبی استفاده کنم تا میزم علاوه بر زیبایی دوام هم داشته باشه؟

    1. آیچوب گفت:

      درود بر ما
      شما می تونید از روغن گیاهی مخصوص چوب استفاده کنید
      روش کار هم با توجه به نوع محصول متفاوت هست

  2. نورا گفت:

    سلام وقتتون به خیر .من تاز شروع کردم با کار با چوب لطفا راهنمایم کنید ممنون.برای اینکه ظروف چوبی مث سینی و بشقاب وغیره ضدآب بشن فقط لازمه که روغن گیاهی بزنیم ؟

    1. آیچوب گفت:

      درود بر شما نورا
      لطفا این مقاله را در سایت آیچوب جستجو کنید:

      ناگفته های خرید ظروف چوبی چیست؟ چگونه از ظرف چوبی استفاده کنیم؟!

  3. میلاد گفت:

    سلام و ممنون بابت اطلاعات عالیتون
    بنده دارم یه پرگولا برای خودم میسازم که چهار چوبش از تنه ی سپیدار هست
    برای محافظت در برابر حشرات و بارندگی و کلا آفات چه کاوری رو پیشنهاد میکنید؟

    پیشاپیش ممنونم

    1. آیچوب گفت:

      درود بر شما
      باید از همین روغن های گیاهی مخصوص چوب استفاده کنید

      1. aref گفت:

        سلام ودرود خدمت شما
        با تشکر از اینکه تجربیات و دانش تون رو در اختیار مخاطبان قرار میدید
        سوالم اینه که واسه قفس چوبی ظریف میتوان فقط از رنگ گیاهی استفاده کرد و بتونه کاری انجام نداد؟
        و اینکه رنگ گیاهی بهتره یا رنگ ترکیبی (فوری )واسه کار من ؟
        ممنون

        1. آیچوب گفت:

          درود بر شما
          بله
          مشکلی نداره
          ولی بهتره ایرادات رو با بتونه پوشش بدید

  4. علیرضا پیشه ورز گفت:

    بادرود،الان من رنگ مشکی می‌خوام باید چکار کنم

    1. آیچوب گفت:

      درود بر شما
      روغن گیاهی مشکی موجود هست

  5. علیرضا پیشه ورز گفت:

    بادرود،کاش درمورد بسته بندی،قیمت ورنگ بندی یا کد محصولات ووزن اونها هم توضیحاتی میدادید،الان من رنگ مشکی می‌خوام باید چکار کنم

    1. آیچوب گفت:

      درود بر شما
      لطفا به پیج اینستاگرام مونوکوت ایران پیام بدید
      همه اطلاعات رو برای شما ارسال می کنند

  6. امیرکیا گفت:

    سلام. ممنون از اطلاعات خوبتون و 2 سؤال:
    1_ نظرتون راجع به اینکه بعضیا میگن باید بعد از اعمال روغن گیاهی هم سمباده نرم بکشیم چی هست؟!
    2_ اینکه میگن روغن گیاهی بعد از یه مدت نیاز به ترمیم داره درسته یا نه؟ اگه اره آیا میشه با روغنهای گیاهی مثل کتان یا زیتون این کار رو انجامش داد یا نه؟

    1. آیچوب گفت:

      سلام امیر عزیز
      1. بعد از اجرا نیاز به سنباده کاری نیست؛ اما برخی دوستان این کار رو انجام میدن و دوباره روغن اجرا می کنند. بازم بهتره از شرکت تولید کننده بپرسید
      2. همه رنگ های دنیا بعد از چند سال نیاز به ترمیم داره. این ترمیم با توجه به نوع سازه و شرایط آب و هوایی و مقدار سایش متفاوت هست. روغن هایی مثل زیتون و … مناسب ترمیم نیستند. همیشه کار رو چرب نگه می دارند.

      1. امیرکیا گفت:

        خیلی ممنونم.
        یعنی از از روغن های طبیعی که در دسترس همه هست هیچ کودومش واسه ترمیم خوب نیست؟
        این واکس چوب هایی که می فروشن واسه ترمیم مناسبه؟ یا دست آخر بریم سراغ همون روغنی که بار اول زده شده و تجدیدش کنیم؟

        1. آیچوب گفت:

          سلام امیرکیا عزیز
          شما می تونید از این روغن ها برای ترمیم خودشون استفاده کنید.

  7. زهرا گفت:

    سلام. خیلی ممنونم بابت سایت خوبتون.
    من تازه دارم مطالعه می‌کنم در مورد رنگ‌کاری چوب برای کارهای پدرم که آماتور شروع کرده اسباب‌بازی می‌سازه.
    این روغن گیاهی رو باید در مرحله ی آخر و بعد از سمباده اولیه، بتونه و تعمیرات، سمباده ثانویه انجام داد. و پرایمر یا چیزی زیر کار لازم نیست بزنیم؟

    1. آیچوب گفت:

      سلام
      در این مورد خیلی واضح توضیح دادیم
      هم در متن هم در کامنت ها
      مطالعه کنید

برای ثبت نظر لطفا وارد اکانت خود شوید ( عضویت رایگان است )