یکی از مشکلاتی که بیشتر اساتید در هر حرفهای با آن مواجه خواهند شد، سرقت ابزار و اموالشان هست.
به سرقت رفتن ابزار و تجهیزاتی که بابت آن پول پرداخت کردید و زحمت زیادی بابت بهدستآوردن آن کشیدهاید، یکی از بدترین خاطرات هر فردی میتواند باشد.
ازآنجاییکه ما هم در کارگاه خود ابزار و تجهیزات سبک، گرانقیمت و قابلحمل داریم، تصمیم گرفتیم در کنار تمامی تدابیری که برای امنیت کارگاه خود در نظر گرفتهایم، صندوقی فلزی برای ابزار سبک در نظر بگیریم تا احتمال سرقت ابزار را پایینتر بیاوریم و کمی خیالمان راحت باشد.
با ما در ادامهٔ مطلب همراه باشید تا مراحل ساخت این صندوق را مشاهده نمایید.
برای شروع با یکی از اساتید جوشکار در این زمینه مشورت کردیم و اطلاعاتی در زمینهٔ ساخت این صندوق به دست آوردیم. بعد از مراجعه به فروشگاه، ورق فلزی ۲۰۰ * ۱۲۰ سانتیمتر را با استفاده از دستگاه خم، به شکل U خم زدیم.
باتوجهبه ابعاد ورق که ارتفاع ۲ متری داشت، تلاش کردیم ابعادی را برای صندوق در نظر بگیریم که کمترین پرتی را داشته باشد. ازاینرو صندوقی به طول ۱۲۰ سانتیمتر و عرض ۶ سانتیمتر و ارتفاع ۷۰ سانتیمتر را برای ساخت، در نظر گرفتیم.
بابت خرید، برش و خمکاری ورقها ۱۶۰ هزار تومان پرداخت کردیم. ۱۴۰ هزار تومان بابت ورق و ۲۰ هزار تومان بابت برش و خمکاری… وزن صندوق تا به اینجای کار ۶۰ کیلو شد.
ورقهای برش شده و لولا و جای قفل را برای استاد کارمان آماده کردیم و ایشان شروع به ساخت صندوق کردند. متأسفانه از شروع ساخت عکس نگرفتم، اما موفق شدم تصاویری گویا و خوب، برای شما فراهم کنم.
سازهٔ U شکل که آمده بود. ما دو طرف U را که خالی مانده بود را با استفاده از ورقهای برش داده شده، جوش دادیم و باکس ما تقریباً شکل خود را به دست آورد و باید به جزئیات آن میپرداختیم.
همانطور که در تصاویر میبینید صندوق شکل اصلی خود را به دست آورده و درب، به بدنه لولا شده و تقریباً آماده است.
پیشنهاد آیچوب: چگونه صندوقچه چوبی بسازیم؟ آموزش تصویری و قدم به قدم ساخت صندوقچه چوبی
سه طرف از لبههای درب بالايي را به اندازهی 5 سانتيمتر خم کرديم تا امکان استفاده از ديلم براي خم کردن ورق وجود نداشته باشد.
در قسمتی که لولا خور بود، امکان خم زدن ورق وجود نداشت. ازاینرو با استفاده از قوطی ۲ در ۲ قسمت مربوط به لولاها را پوشش دادیم تا سارق محترم امکان استفاده از پیچگوشتی و دیلم برای باز کردن جعبه را نداشته باشد.
لولاها را مستقیم به ورق متصل نکردیم، برای همین از ورقهای کمکی استفاده کردیم و به عبارتی ورق را دوبل کردیم تا کیفیت و امنیت کار بالاتر رود.
با استفاده از قوطی ۲ در ۲ دورتادور قسمت بالای صندوق را کلاف کردیم تا ایستایی صندوق بیشتر شود. توجه داشته باشید که قوطیها را ۲ سانتیمتر از لبهٔ صندوق فاصله دادیم تا قوطیهای بالایی و پایینی در اثر بستهشدن درب با هم برخورد نداشته باشند.
در وسط درب هم دستگيره نصب کرديم. براي دستگيره هم از ورق دوبل استفاده کرديم.
بعد از اتمام نصب لوازم و ورقها، تمامی نقاطی را که با جوشهای سطحی متصل کرده بودیم را کامل جوشکاری کردیم و به عبارتی محکمکاری کردیم تا حتی قطرات آب هم امکان ورود به صندوق را نداشته باشند.
متأسفانه یکبار در اثر طوفان شدید و بارندگی، لوازمی که جعبه نداشتند، خیس شدند و با مکافات بسیار، لوازم را سرویس کردیم. ازاینرو ضد آب بودن صندوق برای ما مهم بود.
پس از اتمام جوشکاری نوبت به نصب جای قفل رسید. شما میتوانید بست قفل را آماده از ابزار یراق فروشها تهیه کنید این بستها از ورق ۴ میلیمتر و قوی تهیه شدهاند.
پیشنهاد آیچوب: ۴۳ ایده برای تولید جعبه چوبی کادو
بست بالای نصب شده و باتوجهبه اختلاف سطح پیشانی درب و بدنهٔ اصلی، حدود ۳ میلیمتر اختلاف وجود داشت که با استفاده از یک ورق پشتیبان ۳ میلیمتری، این مشکل حل شد.
همانطور که در تصویر میبینید، بست بالایی و پایینی بسیار خوب و بدون مشکل، در یک راستا قرار گرفتهاند تا برای قفل زدن مشکلی نداشته باشیم.
برای اینکه امکان برش قفل را برای دزدان ازخدابیخبر کمی مشکلتر کنیم، به این فکر افتادیم که محفظهای فلزی برای قفل درب در نظر بگیریم تا دسترسی به قفل وجود نداشته باشد.
تا آنجایی که در برخی موارد شنیده این که از اسیدهای مخصوص برای ازبینبردن سیستم داخلی قفل استفاده میکنند.
در این جعبه قفل به صورتی بسته میشود که ورودی مربوط به کلید رو پایین قرار میگیرد و اگر سارق عزیز قصد استفاده از اسید داشته باشد را با مشکل مواج خواهد کرد.
در ابتدا باکسی به شکلی که مشاهده میکنید را به ابعاد ۱۵ ۱۵ ۱۵ ساختیم؛ اما پس از نصب تستی بر روی درب به این نتیجه رسیدیم که فضایی زیادی برای قفل وجود دارد.
تصمیم برای این شد که دسترسی به قفل را کمی مشکلتر کنیم. برای همین عمق باکس محافظ قفل را به ۹ سانتیمتر تغییر دادیم. در این حالت قفل بهسادگی بسته نمیشود؛ اما ارزشش را دارد.
همانطور که در تصوير مشاهده میکنید، با توجه به اختلاف 3 میلیمتری درب با بدنه، 3 میلیمتر اختلاف خواهيم داشت.
براي همين قسمتهای اضافه باکس را برش داديم.
برای جابهجایی این صندوق به دستگیره نیاز داشتیم که از لوله ۲ گاز به طول ۲۰ سانتیمتر و ۲ عدد زانوی ۹۰ درجه گاز استفاده کردیم.
باز هم از ورقهای دوبل براي استقامت بيشتر استفاده شد.
پس از اتمام کار متوجه شدیم درب صندوق کمی تغییر حالت داده، برای همین از دو عدد قوطی برای حفظ حالت کمک گرفتیم که بسیار عالی شد.
به مرحلهٔ رنگکاری صندوق رسیدیم.
با استفاده از بنزین و پارچهٔ کهنه، چربیها و کثیفیهای ورق را پاک کردیم و بعد از خشکشدن سطح، آستری ضدزنگ را با استفاده از پیستوله پاشیدیم.
بعد از خشکشدن ضدزنگ، از رنگروغنی هم برای پوشش پایانی استفاده کردیم.
پس از پایان میتوانید برای امنیت بیشتر، صندوق را ستون فلزی جوش کنید یا اینکه به زمین یا دیوار، پیچ و رولپلاک کنید.
در پایان ریز هزینههای ساخت این صندوق ضدسرقت:
ورق: ۱۴۰ هزار تومان
برش و خمکاری: ۲۰ هزار تومان
لولا و بست قفل: ۸ هزار تومان
زانو: ۲ هزار تومان
رنگ: ۱۰ هزار تومان
قوطی و لوله: ۲۰ هزار تومان
دستمزد جوشکار: ۷۰ هزار تومان (کیلویی ۱۰۰۰ تومان)
وزن نهایی: ۷۰ کیلوگرم
جمع کل: ۲۷۰ هزار تومان
امیدواریم این مطلب موردتوجه شما قرار گرفته باشد.
مطمئن هستیم راههای زیادی برای ساخت صندوق ضدسرقت وجود دارد؛ اما ما این صندوق را باتوجهبه شرایط و نیاز خود ساختیم.
پیشنهاد آیچوب: آموزش ساخت جعبه پیچ قابل حمل (ارگانیزر پرتابل)
منبع: آیچوب
سلام . شما خودت اینو برای ما درست میکنی ؟
اگه اره چدر هزینش میشه
درود بر شما
خیر
در زمینه فروش فعالیت نداریم
سلام بنده میسازم ،فقط تهران
شاد اباد
۹۱۲******
عالی.یه دونه حتما میدم بسازن اما اون روپوش قفل رو که زدین چطوری میشه قفل انداخت روش؟
سلام سامان عزیز
ما از قفل کتابی کوچک استفاده کردیم.
سلام من کارگاه جوشکاری دارم وازکارهای خاص خیلی خوشم میاداینکارشمادرعین سادگی خیلی خوب وتمیزوظریف بود کاش سایت یاکانالی بودکه همکاران ایده های خوبشون به اشتراک میذاشتن
دمتون گرم
درود بر شما علی عزیز
به زودی این بستر رو برای به اشتراک گذاری نمونه کار ها فراهم می کنیم.
من یکی ازش میخوام
میشه بگید همین بنده خدا یکی عین همین رو برای من بسازه؟
متاسفانه دوستمون در دسترس نیست.
سلام
خدا پدر هوابرش رو بیامرزه
اینو خیلی راحت و بیصدا باز میکنه
باید براش سیستم امنیتی حساس به حرارت و میکروسوئیچ باز شدن در و آژیر هم بزارید تا دزده بترسه در بره
البته این سییتم خیلی ساده هم هست و سنسور حساس به حرارت و میکرو سوئیچ هم زیر 1000 تومن قیمتشونه، یکی باشه کمی الکترونیک بلد باشه حله
کل سیستم امنیتیش شامل مدار اصلی و سنسورها و آژیر و باتری و … با 70 تا 100 تومن جمع میشه
سلام
جعبه ابزار هست دوست عزیز صندوق بانک مرکزی نیستا
سلام. پیشنهاد خوبی بود برای ساخت جعبه ابزار مخصوصا برای کسانی که بیشتر کار سیار انجام میدن بسیار مناسب برای اتومبیل های وانت.
اما طراحی این چنین صندق برای ابزار مناسب نیست، برای مثال ابزاری مانند ابزار جوشکاری و یا نجاری با چیدن روی هم”تلنبار” برای خود ابزار هم مناسب نیست مخصوصا زمانی که ابزاری رو بخواید که زیر همه قرار گرفته!
مناسب بود صندقی با ارتفاع کم و طول و عرض بیشتر طراحی میکردید” البته برای جعبه با در بالای مثل همین صندق شما” و تقسیم بندی داخلی اون.
و یا “صندقی با درب کمدی” ارتفاع و طول بیشتر و عرض کمتر.
پیشنهاد دوست عزیزمون محمد هم برای طراحی قفل داخلی هم خیلی خوب بود.
سلام
ممنون از اموزش و ارائه گزارش.
به عنوان ایده عرض میکنم. میشه طوری ساخت که قفل از داخل بسته بشه.
کلید ساز های میگن اگر اقا دزده حرفه ای با هر دو دست همزمان به قفل دسترسی داشته باشه، اون قفل جز باز شدن راهی نداره.