آموزش فنی, ساخت جعبه چوبی, محصولات چوبی

آموزش ساخت جعبه پیچ قابل حمل (ارگانیزر پرتابل)

آموزش ساخت جعبه چوبی

 ساخت جعبه پیچ چوبی یکی از چالش‌های ذهنی من بود!

 مدت‌ها بود که برای دسته‌بندی پیچ‌هایی که استفاده می‌کردم مشکل داشتم. باتوجه‌به اینکه کارهامو تو حیاط انجام میدم، محل ثابتی برای نگهداری و دسته‌بندی پیچ‌ها نداشتم و بنابراین نمی‌توانستم قفسه ثابتی برای اینها که هرازگاهی به تعدادشان افزوده می‌شد درست کنم.

 با این وضعیت کاری که می‌کردم نگهداری پیچ‌ها در انواع و اقسام قوطی‌های خالی بود و به‌محض خالی‌شدن مثلاً قوطی چای یا شربت و ازاین‌قبیل، باتوجه‌به اینکه از یک ماه قبل اینها رو با تیزبینی هرچه‌تمام‌تر، شناسایی کرده بودم، در لحظه تمام‌شدنشان مثل قرقی (نوعی پرنده شکاری که به‌چابکی مشهور است) فرود آمده و اینها رو شکار می‌کردم.

 برای مصارف بنده و بسیاری از کسانی که به‌صورت پرتابل کار می‌کنند ازجمله نصاب‌ها، ارگانایزر های کیفی بهترین گزینه به نظر می رسن. چندی پیش آقا امیر یک مدل قفسه ثابت رو در سایت منتشر کرده بودن ولی به دلایلی که عرض کردم، برای کار من مناسب نبود.

 یک نمونه‌های پلاستیکی از ارگانایزرهای کیفی هم در اینترنت دیده بودم که به‌طورکلی بد نبودن ولی علاوه بر اینکه زیاد محکم نبودن، دوست داشتم اینو خودم درست کنم.

مراحل کار رو برای شما میذارم شاید به درد شما هم بخوره و البته باز هم از همان تکه چوب‌های بازیافتی که از سرگرمی‌های موردعلاقه من هست.

تجهیزات مورد نیاز برای ساخت جعبه پیچ چوبی

ابتدا چوب ها را رنده و گندگی کنید تا کاملا صاف و یکنواخت و قائمه شوند.

 

گندگی کردن چوب

گندگی کردن چوب

 

سپس چوب را به اندازه دلخواه برش دهید و آماده اجرای مراحل بعد شوید. این اندازه ها بستگی به ابعاد مودر نظرتان برای ساخت جعبه چوبی دارد.

بعد از برش‌کاری با فارسی بر یک‌بار کلاف رو به‌صورت موقتی کنار هم قرار میدیم تا ببینیم اندازه‌ها در واقعیت با اندازه‌هایی که تو ذهنمان بودن تناسب دارد یا نه. شاید تغییرشان دادیم.

پیشنهاد آیچوب: آموزش اتصال نیم و نیم چوب با فارسی بر + ویدئو

 

آموزش ساخت جعبه چوبی

برش چوب با فارسی بر

 

 من برای صفحه کفی، دیواره‌ها رو کنشکاف یا شیار زدم تا بعد، ورق رو که در اینجا نئوپان پنج میله در اینها جا بدم و پشت کار هم خوب بشه. می‌شد این کار رو هم نکرد و ورق رو در پشت کار با استفاده از منگنه هم فیکس کرد.

 یا مثلاً” با دوراهه کردن هم همین کار رو انجام داد. سلیقه ایه ولی من فکر می‌کنم این‌طوری بهتر میشه، به شرطی که ابزارش رو داشته باشی. (با اور فرز یا اره میزی یا اره دیسکی هم میشه. دیم‌ها رنده دستی برای این کار هم وجود داشت که دیگر پیدا نمی‌شود)

 

ساخت جعبه چوبی

شیار زدن چوب

دیواره‌های وسط رو هم پس از سرهم کردن کلاف، بسته به نیازمان که چند عدد باشد اندازه‌گیری می‌کنیم و به ترتیبی که می‌بینیم خط‌کشی و سپس برش. در اینجا من از اره مویی استفاده کردم. از عمود بر یا اره فلکه‌ای هم می‌شد و حتی اره دستی.

 

آموزش مرحله به مرحله ساخت جعبه چوبی

برش چوب با ازه مویی

 

پیشنهاد آیچوب: اره مویی برقی چیست؟ حل مشکل تیغ گیر اره مویی برقی

 

یک بار دیواره های ساخته شده را به صورت موقتی آزمایش کنید.

 

آموزش ساخت جعبه ابزار

 

پس از اطمینان از درستی اندازه‌ها، اتصالات رو با چسب چوب و پیچ‌دستی یک هم پرس می‌کنیم و از بیرون کار هم با مته خزینه و پیچ کار رو تقویت می‌کنیم. در اینجا زیاد سعی بر پنهان‌کردن پیچ‌ها نیست؛ چون ابزار هست و اولویت اولش زیبایی نیست.

 

آموزش ساخت جعبه ابزار

 

 باید دقت کرد که تمام دیواره‌ها با کلاف دورتادور، کاملاً” هم سطح باشد تا صفحه درب هنگام بسته‌شدن به‌خوبی روی اینها قرار بگیره و درز اضافه‌ای باقی نمونه. در این حالت با بلندکردن جعبه در هنگام حمل (به‌صورت ایستاده) پیچ‌ها مخصوصاً ریزتر هاشون با پیچ‌های خانه‌های مجاور مخلوط نمی شن و نظم حفظ خواهد شد.
برای درب من از همان نئوپان پنج میل استفاده کردم. اولاً به دلیل اینکه از قبل داشتمش (بازیافت) و ثانیاً از ورق‌های سه میل محکم‌تر بود (برای کف و درب).

 ابتدا یک کلاف در نظر گرفتم و با دوراهه کردن دورتادور کلاف، ورق رو با کلاف دور تا دورش هم سطح کردم. به‌این‌ترتیب، درب کاملاً روی بدنه خواهد نشست و درز اضافی نخواهیم داشت.

قید وسط درب هم جهت تقویت درب، روی ورق با چسب چسبانده شده و این کلاف هم با پیچ از بیرون تقویت شده.

 

چسباندن کلاف چوب

 

و باز هم کلاف و صفحه رو با چسب چوب با هم به شکل یکپارچه در میاریم. برای دستگیره هم من به این شکل که می‌بینیم عمل کردم.

کمی هم ضخیم‌تر طراحی‌اش کردم که تحمل وزن رو به‌خوبی انجام بده؛ چون اگر قرار شد خانه‌ها با حداکثر ظرفیت از پیچ پر بشن، جعبه سنگین خواهد شد.

 

آموزش ساخت جعبه پیچ و مهره

 

برای طرفین جعبه هم دو تا دسته درنظر گرفتم که به صورت افقی هم قادر به جابجایی جعبه باشیم و در شکل مشخص هست.

و سنباده کاری.

 

آموزش ساخت جعبه پیچ و مهره

سنباده کاری چوب

 

این طرح عقاب رو هم جهت زیبایی با اره مویی برقی برش دادم و روی درب با چسب چوب چسباندم. ضمناً باعث تقویت بیشتر صفحه نیز خواهد شد.

گوشه‌های دستگیره‌ها رو هم با سنباده‌کاری (برقی یا دستی) کمی گرد می‌کنیم تا دست رو اذیت نکنند.

پیشنهاد آیچوب: آموزش کار با سنباده گرد لرزان | بهترین ابزار رنگکار چوب

 

آموزش ساخت ارگانیزر چوب

 

 برای دستگیره، تمام قطعات با چسب چوب به بدنه پرس‌شدن و برای پشتیبانی نهایی از دو عدد پیچ (که در شکل دیده میشه) با مهره و واشر (در داخل جعبه) استفاده کردم تا مجموعه دستگیره روبه پشت کلاف وصل کنم که دیگر از این بابت خیالم راحت باشد.

آموزش نجاری حرفه ای

 کل کار رو هم یک‌دست سیلر و کیلر (اسپری کیلر که فکر کنم زیاد مرغوب نبود) زدم. هرچند اینجا هدف زیبایی نبود. برای لولای درب هم من از لولا قدی استفاده کردم و برای چفت هم از چفت‌های صندوقی

 

پیشنهاد آیچوب: آموزش رنگ کاری چوب و MDF

 

آموزش ساخت جعبه چوبی

آموزش ساخت جعبه چوبی

 

 این جعبه شامل بیست خانه جدا برای بیست سایز پیچ و از این قبیله. تعداد خانه‌ها و سایز جعبه بر حسب نیاز قابل‌تغییر و البته اینهایی که ابزار حرفه‌ای ندارند، با ابزار دستی هم می تونن ازش درست کنند.

آموزش ساخت ارگانایزر چوب

آموزش ساخت ارگانایزر ابزار

ساخت ارگانیزر چوبی

آموزش ساخت جعبه چوبی

 فقط زمان بیشتری لازم هست؛ ولی شدنیه. برخی از ابزارها تو بازار هست و میشه خرید. برخی هم بر حسب نیاز ساخته میشه و شاید تو بازار پیدا نشه کرد، ولی چیزی که مسلمه، اینه که وقتی وسیله‌ای رو خود آدم درست می کنه، حسی داره که با خریدنش این حس به دست نمی‌اید،

 در ضمن در اینجا باز هم تعدادی از چوب‌های مستعمل به یک وسیله به‌دردبخور در کارهای فنی تبدیل شد.

 بدرود.

 

منبع: آیچوب

27 نظر در “آموزش ساخت جعبه پیچ قابل حمل (ارگانیزر پرتابل)

  1. م گفت:

    ببخشید استاد یه سوال دیگه هم دارم . برای کفش نمیشه باز هم چوب گذاشت یعنی چند تا چوب رو به هم وصل کرد. چرا همیشه کف کشوها و کلا کف ها یا فیبر می ذارن یا نئوپان؟

    1. آیچوب گفت:

      سلام دوست عزیز
      بله، می تونید چوب کار کنید؛ اما مشکل اینجاست که هزینه بیشتر خواهد شد.
      فیبر بسیار ارزان تر از چوب هست.

  2. م گفت:

    سلام سایتتون عالیه. هر بار میام یه نکته یاد می گیرم. من میخام شروع کنم مبتدی ام خونگی. تو شهرستان دور افتاده.
    یه سوال داشتم استاد. برای فیکس کردن محکم مهره های چوب (مهره روپیچ تو پیچ) یا همون مهره های fix به انگلیسی، از چه چسبی استفاده کنم. سایت های خارجی می گن از یه چسبی به اسم اپوکسی با یک کد خاص و چند تا چسب دیگه با کد خاص چسب قرمز و … . خواستم بپرسم معادلش تو ایران چی هست؟ با چسب 123 میشه این کار رو کرد یا نه با چه چسبی بهتره؟ (در اصل چسبی باید باشه که مهره فلزی رو توی چوب برای همیشه فیکس کنه یعنی چسب فلز به چوب)

    1. آیچوب گفت:

      سلام دوست عزیز
      چسب اپوکسی در ایران داریم؛ اما اگر در دسترس نبود از چسب 123 استفاده کنید.

  3. مریم گفت:

    با سلام من یک تابلوی معرق دارم .خواستم ببینم شما رنگ می کنید

    1. آیچوب گفت:

      سلام
      خیر

  4. احمدرضارنجبرنژاد گفت:

    خانم شقایق
    ممنون از شما.

  5. شقایق گفت:

    سلام
    کار خیلی قشنگیه و ارزشش وقتی بیشتر میشه که بدونی این کار از چوب های بازیافتی و در ظاهر به درد نخور ساخته شده.
    مطمئنا استفاده از یه همچین جعبه دست سازی خیلی لذت بخش تر از جعبه های مشابه آمادست.
    خسته نباشین

  6. نوید گفت:

    سلام، به نظر منم که عالی بود، یکی از نقاط قوت پروژه به نظرم یادگیری ضمنی نحوه مونتاژ چوب، کار با دستگاه ها و کارایی اونهاست که برای افراد آماتوری مثل خودم خیلی باارزشه!
    خیلی از آیچوب ممنونم…

  7. ورزشكار گفت:

    با سلام
    عالی
    دست مریزاد و تشکر

  8. ali.a گفت:

    سلام خیلی قشنگه. اگه براتون امکانش هست آموزش ساخت میز بیلیارد رو هم قرار بدید. ممنونم

    1. امیر گفت:

      @ali.a,
      سلام.میز بیلیارد هم با توجه به اندازه هم با توجه به فرم قرارگیری سبدها و هم فرم کلی میز تنوع بسایر زیادی داره و با توجه به کار سنگینی که داره نمیشه به این شکل آموزش داد

  9. احمدرضارنجبرنژاد گفت:

    آقا محمود صفا از نگاه خودتونه ولی بله من به گل و درخت هم علاقه دارم و دور و برم یه چیزایی میکارم.همش که نباید درخت رو ببریم.یه چیزایی هم میشه کاشت.

  10. احمدرضارنجبرنژاد گفت:

    دارکوب کرافت گرامی سلام.
    لطف دارین.اتفاقا” از شنیدن نظرات دوستان باتجربه مثل شما خوشحال هم میشم.واقعیت اینه که این هرچند یه کاردستی کوچیک بود ولی من برای اینجور چیزها قبل از اجرا اول فکرامو میکنم که گاهی زیاد هم طول میکشه.بعد روی کاغذ جند ورژن مختلف رو از اون کار ترسیم میکنم ولی نه با اندازه گذاری بلکه فقط یه طرح کلی.به قول نقشه کشها اسکیس.مثلا” برای دستگیره تا آخرین مراحل،قصدم این بود که دستگیره با قسمت بالای کلاف همسطح باشه(مثل کیفهای درل و از این قبیل) ولی در اونصورت فضایی بیشتر از یه خونه رو به هدر میداد.به خاطر همین در آخرین مراحل نقشه عوض شد.در مورد فارسی بر کردن قاب درب هم تو یکی از اسکیسها درب رو با قاب فارسی بر رسم کرده بودم ولی یکی به دلیل سلیقه شخصی و دیگری به دلیل اینکه به این شکل میتونستم با پیچهای بلند و چسب چوب کلاف محکم تری داشته باشم ،این حالت رو انتخاب کردم و با فارسی کردن کلاف قاب به اندازه حالت فعلی نمیتونستم محکمش کنم.البته روشهایی هست برای محکم کردن قاب ولی همونطور که عرض کردم سلیقه شخصی هم توی تصمیم آخر تاثیر گذار بود.از شما چه پنهون من قاب عکسهایی هم ساختم که توشون عمدا” از فارسی بری استفاده نکردم.امروزه سلایق کمی درحال تغییره و بسیاری از اتصالات که در درودگری میشناسیم و من و شما میدونیم محکم تر هم هست ولی مصرف کننده متاسفانه چیز دیگه ای رو میپسنده که از نظر یه استادکار اتصالات محکم یا زیبایی نیست.این که میگم غریضیه و براش ازم دلیل نخواین و اون اینه که اتصال اینطوری حالت فانتزی تری به یه جعبه ابزار میده .در مورد صفحه رو :ما گاهی به نئوپان کم محلی میکنیم.شاید بیشترشون درست هم باشه ولی اگه با آگاهی باشه،یه جاهایی نئوپان قشنگ هم هست مخصوصا” اون دونه درشت هاش که به نظر بنده خیلی شیک هم هستن ولی باید به جا از اون استفاده بشه.من اتفاقا” تخته پنج لا هم داشتم.و اون عقابها رو هم از همونها بریدم و اگه دقت کرده باشین پوسته رویی رو هم برای اینکه لایه زیرینش با کلاف هماهنگ تر بود (کرم رنگ)برداشتم.و این رنگ کرم تو یه پس زمینه تیره تر بهتر خودشو نشون میده و نئوپانی رو که که داشتم امتحان کردم دیدم بهش میخوره و شاپان هم لازم نیست.تو اینجور چیزا برای من حرف آخر رو نگاه کردن نهایی میزنه و این تفاوت نگاه هاست که محصول کار نفرات مختلف رو از هم متمایز میکنه.وگرنه ابزار رو کم یا بیش همه دارن ولی خروجی کار یکسان نیست.البته اینم عرض کنم که این یه کار کوچیکه ولی به شکلهای مختلف میشه اجراش کرد که هرکدومشون میتونه جالب باشه ولی این دفعه اینجوری شد و به فرموده شما اگه دفعه دیگه ساختم شاید بهتر هم بشه ولی به قول آیچوب به هر حال این یه جعبه ابزاره و اگه زیادی خوشگل بشه دیگه میشه جعبه لوازم آرایشی و دیگه به درد این کار نخواهد خورد.اما نظرات دوستانی مثل شما همیشه برای بنده آموزنده و سازنده هست.ممنون از توجه شما.

  11. احمدرضارنجبرنژاد گفت:

    آهان از اون لحاظ.آقا ما هرچی از شماها یاد میگیریم انتقال میدیم.حالا گاهی فرصت نمیشه و فواصلش طولانی میشه.

    1. امیر گفت:

      @احمدرضارنجبرنژاد,
      نه آقا نفرمایید من به شخصه هنوز اول راهم

  12. احمدرضارنجبرنژاد گفت:

    مجید عباسی
    شما بزرگوارید.سپاس.صبح مطالبو دیدم ولی امکان تایپ نداشتم.

  13. احمدرضارنجبرنژاد گفت:

    آقا امیر ممنون از لطف شما.حالا آقا این تبریکا برای چی بود 🙂 (خخخخخخخ)
    بچه که بودیم ،علاوه بر اینکه امکاناتی رو که بچه های امروزی دارن نداشتیم،یه چیز دیگه هم بود و اون اینکه وقتی مثلا” یه کفش نو میخریدیم و میرفتیم مدرسه،بخاطر نو بودنش همش فکر میکردیم که خلق کاراشونو تعطیل کردن و واستادن دارن ما رو نگاه میکنن و اینجوری احساس خوبی نداشتم.چاره کار رو هم پیدا کرده بودیم و اون این بود که عمدا” یه کاری میکردم که یه کم خاک و خلی بشه و اونجوری دیگه مشکل حل میشد و میرفتیم رو روال عادی زندگی مون!!!در این مورد هم که اولا “این نظر لطف شما و دوستانه و گرنه آنچنان چیزی هم نیست،یه ابزاره و بس.حالا نو بودنش رو هم میشه با همون روش دوران کودکی خودم(مثلا با یه مشت خاک اره یا یکی دوبار به اینور و اونور کوبیدنش و یا از طبقه سوم ساختمون به پایین پرت کردنش!!!)حل کرد.بعد دیگه میشه با خیال راحت به عنوان جعبه ابزار ازش استفاده کرد که زیاد قیافه نگیره!(خخخخخ)عزیزی امیر جان.

    1. امیر گفت:

      @احمدرضارنجبرنژاد,
      سلام.برای شروع مجدد فعالیت آموزشی با دستگاه ها و ابزارهای جدید

  14. احمدرضارنجبرنژاد گفت:

    عرض ادب جناب هادی.نظر لطفتونه.البته توطئه هایی هم شد که با هوشیاری اینجانب مرتفع گردید!مثلا” در حین برش اون عقابها پسرم گیر داده بود که یکیشونو باید بدی بچسبونم رو صندوق اسباب بازیم!به خانم هم تعهد کتبی دادیم که آقا این جعبه به درد شما نمیخوره بعدا “یه چیز جالبتر و البته مناسب کار شما واستون درست میکنم.

  15. احمدرضارنجبرنژاد گفت:

    ممنون آقا میثم.بله اگه فنی کارین و پیچ زیاد دارین،میتونه خیلی بدرد بخور باشه.

  16. محمود گفت:

    چه حیاط باصفایی دارید

  17. دارکوب کرفت گفت:

    دست شما درد نکنه جناب رنجبر نژاد
    خیلی مرتب و خوب و ترتمیز هست مخصوصا طرحی که رو درش هست حال کردم خدایی
    اما یه مطلبی دوست دارم عرض کنم اگر چه در حدی نیستم که بخوام نظری بدم در مورد کارها ، صرفا تو عالم رفاقت با شناختی که از جناب رنجبر نژاد عزیز دارم میگم که ایشالا در جدیدی باز بشه تو نظر دادن در مورد کارها البته نه اینکه عیب گذاشته بشه چون معمولا هر جا کاری می بینیم فقط تعریفه و این باعث میشه ادم به کاستی های کارش شناخت پیدا کنه چرا که این شناخت باعث افزایش کیفیت کار میشه. من الانم مطمئنم اگر ایشون دوباره تصمیم بگیرن چنین جعبه ای بسازن بعضی جاهاش تغییر میدن چون هرکسی وقتی کاری انجام میده تجربه تازه ای به دست میاره.
    درسته که این جعبه جنبه تزیینی نداره اما من فکر میکنم بهتر بود رو نئوپانی که استفاده کردین روکش چوب بچسبونین یا به شکل طرح چوب رنگش میکردین چون در کنار نقش چوب، نئوپان تو ذوق میزنه. همینطور گوشه های در به شکل فارسی بر آماده میکردین به جلوه حرفه ای تری میداد. باز هم دستتون درد نکنه و ممنون که وقت گذاشتین و از مراحل کارتون عکس گرفتین.

  18. مجید عباسی گفت:

    سلام
    عالیه من همیشه خوشحال میشم که آیچوب از این قبیل پستها میزاره
    واقعا زیباست ممنون از زحماتتون امیدوارم اینگونه پست ها بیشتر بشه

  19. امیر گفت:

    جناب رنجبرنژاد تبریک،تبریک به شما تبریک به من تبریک به آیچوب تبریک به همه خیلی جعبه جالبیه اما من که دلم نمیاد تو این جعبه پیچ بریزم

    1. آیچوب گفت:

      @امیر,
      😀

  20. میثم گفت:

    آقا عالی بود.
    حتما یکی میسازم.

برای ثبت نظر لطفا وارد اکانت خود شوید ( عضویت رایگان است )