میخکوب بادی نجاری یکی از ابزارهای پر استفاده در صنعت چوب است. اگر یک کارگاه نجاری دارید یا قصد راهاندازی کارگاه نجاری را داشته باشید خرید میخکوب بادی یکی از اولویتهای شما خواهد بود.
با استفاده از میخکوب بادی شما امکان اتصال دو قطعه چوبی را به هم خواهد داشت این دو قطعه چوبی با استفاده از میخهای سوزنی شکل و در برخی میخکوبها با استفاده از میخهای بزرگ پالتی به یکدیگر متصل میشوند.
شناخت دقیق و درست میخکوب بادی به شما کمک میکند تا توانایی استفاده درست و اصولی از این ابزار را داشته باشید.
تا زمانی که اطلاعات کافی از ابزار مورد استفادهتان را نداشته باشید ممکن است به دستگاه یا خودتان آسیب برسانید. در این نوشته تلاش میکنیم شما را با میخکوب بادی، طرز کار آن و بخشهای مختلف آن آشنا کنیم.
با ما تا انتهای این مقاله همراه باشید و درصورتیکه این مقاله مفید بود آن را برای همکاران و دوستانتان هم ارسال کنید.
همچنین پیشنهاد میکنم ویدئو کامل ما از معرفی میخکوب بادی را در همین صفحه یا کانال یوتیوب آیچوب تماشا کنید.
میخکوب بادی نجاری چیست؟
همانطور که در بالا اشاره شد میخکوب بادی ابزاری است که با استفاده از میخ دو قطعه چوبی را بهصورت موقت یا دائمی به هم متصل میکنید. از نام میخکوب بادی مشخص است که این ابزار با استفاده از نیروی باد یا بهتر بگوییم فشار هوا کار میکند.
در واقع میخکوب بادی بهتنهایی هیچ کاربردی ندارد و برای راهاندازی آن نیاز به فشار هوای کافی نیاز دارید.
فشار هوای مورد نیاز برای راه اندازی میخکوب بادی از طریق کمپرسور هوا تأمین میشود همانطور که میدانید کمپرسور هوا یکی از ابزارهای بسیار پرکاربرد در صنعت چوب است. شما میتوانید دستگاههایی مانند میخکوب بادی، منگنه کوب بادی، سنباده زن بادی، پیستوله و دیگر ابزارها را با استفاده از کمپرسور هوا به کار بیندازید.
اگر به مبحث کمپرسور هوا و توضیحات مربوط به آن علاقهمند هستید پیشنهاد میکنیم نوشتههای پیشین ما در مورد کمپرسور هوا را مطالعه کنید.
پیشنهاد آیچوب: مثل حرفه ای ها با میخکوب بادی نجاری کار کنید! آموزش میخکوب بادی…
میخکوب به انگلیسی
در زبان انگلیسی میخکوب با نام Nail gun شناخته می شود. البته با توجه به مدل های مختلف میخکوب بادی نجاری، نام های دیگری هم برای این دستگاه وجود دارد.
فشار هوای مورد نیاز برای راه اندازی میخکوب بادی
فشار هوای موردنیاز برای راهاندازی میخکوب بادی باتوجهبه نوع میخکوب متفاوت است. در واقع شما باید باتوجهبه توضیحاتی که شرکت تولیدکننده در قسمت کاتالوگ میخکوب بادی ارائه میکند اقدام به تنظیم فشار هوای کمپرسور هوا کنید. بهعنوانمثال فشار هوای موردنیاز برای راهاندازی اغلب میخکوبهای بادی حدود ۱۲۰ psi یا حدود ۷ تا ۸ بار است.
البته در مدلهای معروف به میخکوبهای نامرئی به فشار هوایی نزدیک به ۸۰ psi نیاز دارید. همچنین در دستگاههایی مانند میخکوبهای پالت به فشار هوای حدود ۱۵۰ psi نیاز دارید.
برای تنظیم فشار هوای خروجی باتوجهبه اعدادی که در کاتالوگ دستگاه درج شده فقط کافی است پیچ تنظیم فشار هوای خروجی در کنار مانومتر کمپرسور هوا را بچرخانید تا فشار مورد نیاز را کم یا زیاد شود.
انتقال فشار هوا از کمپرسور از طریق شیلنگ هوا امکانپذیر است. این شیلنگها در مدلهای مختلفی در بازار موجود هستند که یکی از پرکاربردترین مدلها در صنعت چوب شیلنگهای فنری هستند.
ویدئو شناخت میخکوب بادی
بخشهای مختلف میخکوب بادی
میخکوب بادی هم مانند سایر دستگاهها بخشهای مختلفی دارد. در قسمت پایین میخکوب بادی یک ورودی هوا وجود دارد که محل اتصال شیلنگ هوا به آن است. فشار هوا از طریق این ورودی به پیستون و سایر متعلقات موجود در قسمت بدنه اصلی میخکوب بادی منتقل میشود.
پیستون، تیغه و سایر متعلقات موجود در داخل میخکوب دستبهدست هم میدهند تا میخهای موجود در خشاب میخکوب بادی به سمت نقطه مورد نظر شلیک شود.
بهتر است بگوییم در زمان در دست گرفتن میخکوب بادی باید همان حس و حال کار با تفنگ جنگی را متصور شویم.
در برخی میخکوبها در قسمت بالای دستگاه یک خروجی هوا وجود دارد که بخشی از هوا را خارج میکند. همچنین در برخی مدلها خروجی هوا در زیر دستگیره و در کنار ورودی هوا وجود دارد که این فضا با توجه به طراحی شرکت میتواند متفاوت باشد.
ماشه میخکوب بادی
در روبروی دستگیره میخکوب بادی یک ماشه وجود دارد که با فشردن آن دستور شلیک را صادر میکنید. در این حالت میخکوب بادی در کسری از ثانیه اقدام به خارجکردن میخ از داخل خشاب میکند. حالا میتوانید بهتر متصور شوید که یک میخکوب بادی تا چه حد میتواند خطرناک باشد.
تلاش کنید زمان در دستگرفتن میخکوب بادی بههیچعنوان انگشتان به سمت ماشین نرود. فقط زمانی از ماشه استفاده کنید که قصد کوبیدن میخ به سمت قطعه کار را داشته باشید.
پیشنهاد آیچوب: آموزش میخکوب بادی | 13 اشتباه عجیب یک تازه کار!
ضامن ایمنی میخکوب بادی نجاری
شرکتهای تولید کننده برای جلوگیری از شلیکهای ناخودآگاه به سمت اپراتور یا افراد حاضر در کارگاه در قسمت جلوی میخکوب یک ضامن قرار دادند که فقط در صورت فشرده شدن میخکوب بر روی سطح، ماشه را آماده به شلیک میکند. حتی با وجود این ضامن هم پیشنهاد میکنیم به هیچ عنوان دستگاه را به سمت دوستان و همکاران خود نگیرید.
تجربه ثابت کرده است که گاهی اوقات همین ضامن به دلایل مختلف درست عمل نمیکند و ممکن است دیگر کارایی نداشته باشد و میخ به سمت شما شلیک شود.
خشاب میخکوب بادی
یکی دیگر از بخشهای میخکوب بادی خشاب آن است. خشاب محل قرارگیری میخها است شما میتوانید میخها در طولهای مختلف را در داخل خشاب قرار دهیم و سوزن منگنه بعد از هر بار شلیک یک عدد از این میخواری را از دستگاه خارج میکند.
خشاب میخکوب بادی در ظرفیتهای مختلف تولید میشود و شما میتوانید با توجه به ظرفیت اعلامی شرکت تولید کننده اقدام به قرار دادن میخ در داخل خشاب کنید.
معمولاً بر روی خشاب میخکوب بادی یک نشانگر وجود دارد که بعد از خالی شدن مخزن خشاب، این نشانگر تغییر رنگ میدهد. پیشنهاد میکنیم برای صرفه جویی در زمان خود به هیچ عنوان بیش از ظرفیت اعلامی شرکت میخ در داخل خشاب قرار ندهید. قرار دادن میخ بیش از ظرفیت دستگاه باعث خرابی فنرهای خشاب میشود.
در صورت خرابی فنر خشاب، میخ به سمت سوزن حرکت نمیکند.
پیشنهاد آیچوب: ۸ نکته مراقبت از میخکوب بادی + ترفند افزایش عمر میخکوب نجاری
پیشانی فوقانی میخکوب بادی
یکی دیگر از بخشهای میخکوب بادی پیشانی فوقانی آن است. این بخش معمولاً به دو صورت کلیکی و پیچیده طراحی شده است. در واقع در صورتی که میخ به هر دلیلی در زمان شلیک شدن در این بخش گیر کند، شما میتوانید با باز کردن پیشانی فوقانی میخ گیر کرده را از محل خود خارج کنید.
در دستگاههای قدیمی میتوانستید با باز کردن چندین پیچ به این بخش دسترسی داشته باشید؛ اما در مدلهای جدید برای کاهش زمان سرویس و نگهداری از دستگاه، میتوانید با باز کردن قفل کلیکی میخکوب بادی اقدام به سرویس آن کنید .
پیچ تنظیم عمق میخ در میخکوب بادی نجاری
یکی دیگر از امکانات جذاب دیگری که در مدلهای جدید میخکوب بادی میتوانید پیدا کنید، بخش تنظیم شلیک میخ است. در واقع شما میتوانید با استفاده از این پیچ مقدار مورد نیاز برای فرو رفتن میخ در داخل چوب را تنظیم کنید.
این پیچ زمانی کاربرد دارد که شما با توجه به نوع پروژه خود تصمیم میگیرید که تاج میخ هم سطح با لبه کار باشد یا این که تاج میخ چند میلیمتر در داخل چوب بیشتر فرو رود تا بتوانید در مراحلی مانند بتونه کاری قسمت سوراخ شده را پوشش دهید.
سخن پایانی شناخت میخکوب بادی
امیدوارم تا به اینجای کار اطلاعات کافی در مورد بخشهای مختلف میخکوب بادی به دست آورده باشید. شما هم اگر تجربهای در مورد میخکوب بادی دارید در قسمت کامنت های همین نوشته با ما در میان بگذارید.
همچنین اگر دوست دارید مقالات بیشتری در مورد میخکوب بادی مطالعه کنید در قسمت جستجوی وبسایت آیچوب کلمه میخکوب بادی را سرچ کنید تا به منابع بی نظیری از آموزش کار با میخکوب بادی و نکتههای نگهداری از آن دست پیدا کنید.
اگر این مقاله را مناسب برای همکاران و دوستان خود دانسته لطفاً آن را با همکاران خود به اشتراک بگذارید.
پیشنهاد آیچوب: شناخت انواع میخ میخکوب بادی | سایز میخ میخکوب بادی چند است؟!
منبع: آیچوب
برای ثبت نظر لطفا وارد اکانت خود شوید ( عضویت رایگان است )