گیره نجاری در انواع مختلفی تولید و به بازار عرضه میشود. شاید برخی دوستان استفاده از گیره در نجاری را در حد نگهداشتن یک یا چند قطعه کار در کنار هم بدانند؛ اما همیشه یک استاد نجار خلاق به ترفندهای جدید میاندیشد. در این نوشته مجموعهای جذاب از ترفندهای کار با گیره نجاری را برای شما گردآوری نمودهایم.
با ما همراه باشید تا از این ایدههای جذاب لذت ببرید مطمئناً شما هم با دیدن این تصاویر به فکر خلق یک ایده جدید خواهید بود.
نگه داشتن ورق چوبی با گیره نجاری
اگر نیاز هست یک ورق چوبی را بهصورت افقی ثابت نگهدارید، یکی از ترفندها، استفاده از چند گیره بهصورت همزمان است. دو گیره پارالل را به زیر قطعه کار ببندید و با استفاده از دو پیچدستی نجاری گیره پارالل را به میز کار یا خرپا نگهدارید.
به همین سادگی با استفاده از چهار گیره نجاری میتوانید یک قطعه از بخش نر کار روی میز فیکس کنید.
سوهان کاری قطعات پیچیده با تنگ نجاری
نگهداشتن قطعههای مارپیچ و منحنی و باریک کار سختی است. درصورتیکه نیاز هست قطعات اینچنینی را سنبادهزنی، سوهانکاری نمایید، از روش ابداعی Richard Chowin استفاده کنید. در این روش قطعه را به تنگ نجاری ببندید و سپس تنگ را با گیره دیگر به میز کار متصل کنید.
البته اگر تنگ در اختیار ندارید، میتوانید قالبی شبیه به تنگ بسازید. نکته اینجاست که برای استفاده از این روش باید گیره بسیار قوی و میز کار سنگین داشته باشید.
افزایش طول تنگ نجاری با این ترفند!
تنگ لولهای نجاری یکی از انواع گیره نجاری مورداستفاده در صنعت چوب هست. همانطور که میدانید گیره لولهای نجاری یا همان تنگ نجاری دارای لوله در سایزهای مختلف است. ممکن است در پروژهای نیاز به استفاده از تنگ در طول بلند داشته باشید.
در این حالت پیشنهاد میشود ابتدا و انتهای لوله تنگ را رزوه کنید و با استفاده از بوشن فلزی لوله این دو قطعه را به هم متصل کنید. با این ترفند از ایجاد هزینههای اضافی هم جلوگیری خواهید کرد.
پیشنهاد آیچوب: گیره گونیا مدریت [گونیا کردن چوب و فلز با دقت بالا]
جلوگیری از آسیب زدن فک گیره نجاری
اگر دوست ندارید فکهای فلزی گیره به سازههای چوبی ارزشمند شما آسیبی وارد نکند، میتوانید از یک ترفند ساده استفاده کنید. موکت یا نمد را بهاندازه سر فک برش کنید و با استفاده از چسب صنعتی به هم بچسبانید. در این حالت نگران ایجاد آسیب روی چوب در اثر بستن گیره نجاری نخواهید بود.
ساخت قفسه گیره انبر ماهی
اگر از گیره انبری استفاده میکنید و تعداد آن زیاد هست، پیشنهاد میکنیم از یک ارگانیزر مخصوص این گیره استفاده کنید. ساختار این ارگانیزر بسیار ساده هست و نیاز به توضیح بیشتری نیست. با این روش از پراکندگی گیرهها، گم شدنشان و آسیب احتمالی جلوگیری خواهید کرد.
اگر گیره کوتاه دارید و مناسب برای استفاده در فضاهای بلند نیست، میتوانید با استفاده از پلای وود طول کار گیر گیره را افزایش دهید. البته ای روش مناسب ایجاد فشارهای زیاد و سنگین نیست.
ایده نصب گیره زیر میز نجاری
فضای زیر میز کار معمولاً فضای غیرقابل استفاده است. شما میتوانید با استفاده از دو قید چوبی گهوارهای برای تنگ نجاری بسازید و آنها را زیر میز نگهدارید. برای اینکه لوله در جای خود ثابت بماند، میتوانید به ازای هر لوله یک انحنا ایجاد کنید تا تنگها دقیقاً در یک راستا قرار بگیرند.
استفاده از گیره گونیا برای گونیا کردن دو قطعه کار
یکی از راههای نگه داشتن قطعهها بهصورت ۹۰ درجه در کنار هم استفاده از گیره گونیا هست. اگر به گیره گونیا دسترسی ندارید، میتوانید از چسب کاغذی استفاده کنید.
در این ایده گیره وجود نداشت؛ اما گزینه بسیار مناسبی برای نگه داشتن دو قطعه فارسی بر شده در کنار هم هست.
این تکنیک برای نجارهایی که درزمینهٔ ساخت قاب چوبی فعالیت دارند، بسیار مناسب است. شما میتوانید با استفاده از پلای وود چهار قطعه چوبی مربع برش دهید.
مرکز این مربعها را با استفاده از مته به قطر دو سانتیمتر سوراخ کنید. در مرحله بعد با استفاده از فارسی بر مانند تصویر مکعب را برش دهید.
ترفند استفاده از گیره نجاری
اگر دستگیره پیچ دستی نجاری زبر و ناخوشایند است، میتوانید با استفاده از قطعههای پلاستیکی مانند انگشتی دستکش پلاستیکی و دسته فرمان دوچرخه یا هر قطعه نرم پلاستیکی دیگر این بخش را پوشش دهید.
هرچه دستگیره پیچ دستی نجاری نرمتر باشد، از ابزار راحتتر استفاده خواهید کرد.
پیشنهاد آیچوب: تنگ نجاری چیست؟ بررسی بهترین تگ دستی نجاری ایران
ترفند جلوگیری از خرابی تنگ نجاری با چسب چوب
در زمان پرس ورقهای چوبی با تنگ نجاری، معمولاً چسب چوب بر روی لوله تنگ چکه میکند. باقی ماندن چسب بر روی لوله مانع از حرکت درست فک متحرک در راستای لوله میشود. شما میتوانید با استفاده از یک لوله پلاستیکی، مانع از خرابی لوله تنگ لولهای شوید.
ایده نگهداری از گیره های نجاری در سقف
یکی دیگر از ترفندهای نگهداری از گیره انبری نجاری، استفاده از سپری آلومینیومی یا چوبی است. اگر سقف فضای کار شما کوتاه است، سپری را به سقف پیچ کنید. همچنین در این روش قابلیت پیچ نمودن سپری به دیوار را هم خواهید داشت.
در صورتی که سقف کارگاه بلند است، این ایده را روی دیوار اجرا کنید.
جلوگیری از خرابی قطعه کار در اثر فک پیچ دستی نجاری
همانطور که میدانید تنگ نجاری فشار بسیار زیادی ایجاد میکند. فشار زیاد ممکن است به چوب آسیب وارد کند. شما میتوانید با استفاده از یک قطعه فوم از فرورفتگی چوب جلوگیری کنید.
البته گیره لولهای مدریت محصول شرکت آداک آرو ابزار پدهای پلاستیکی محافظ دارد که مانع از ایجاد آسیب به قطعه کار میشود.
ایده ساخت شابلون ۹۰ درجه با استفاده گیره نجاری
در این تصویر بهخوبی روش ساخت شابلون برای نگه داشتن دو قطعه فارسی شده قابلدرک هست. با استفاده از چهار گیره چوبی میتوان به نتیجه رسید.
این ایده کمی پیچیده و زمان بر است و در زمان های خاص می توانید از این ایده استفاده کنید.
پیشنهاد آیچوب: معرفی انواع گیره دستی نجاری (پیچ دستی، گیره اتوماتیک، تنگ نجاری و…)
ساخت گیره رومیزی با استفاده از تنگ نجاری
اگر گیره رومیزی در اختیار ندارید، با این ترفند میتوانید تگ لولهای را به گیره رومیزی تبدیل کنید. این گیره فشار را از بالا به پایین وارد میکند. البته با توجه به دهانه کار گیر کوتاه، نمیتوان انتظار داشت که به نتیجه دلخواه رسید.
استفاده از تنگ نجاری برای نگه داشتن گیره نجاری
اگر گیره لولهای را به کناره میز نجاری پیچ کنید، از آن میتوانید بهعنوان دست سوم از آن استفاده کنید. برای انجام این کار باید به دو نکته توجه داشته باشید.
میز باید به اندازه کافی قوی سنگین باشد. همچنین در زمان سوراخ کاری باید به فاصله مناسب محل نسب پیچ ها هم دقت داشته باشید.
همانطور که در تصویر مشاهده میکنید، میتوانید با استفاده از خمیر بازی و بدون نیاز به گیره قطعات بسیار کوچک و مینیاتوری چوبی را پرس کنید.
پیشنهاد آیچوب: نقد و بررسی گیره های اتوماتیک مدریت [پیچ دستی اتوماتیک]
ترفند استفاده از گیره سی کلمپ
اگر در نظر دارید رنگ اجرا کنید، میتوانید با استفاده از سی کلمپ (C Clamp) یک دستگیره موقتی ایجاد کنید. مطمئنا گیره در این حالت کثیف می شود. حتما پس از اتمام کار گیره را با حلال مناسب تمیز کنید.
در صورتی که رنگ روی رزوه های گیره باقی بماند، باز و بست آن بسیار مشکل خواهد بود.
ایده آویزان کردن تنگ لوله ای از سقف
از این ایده زمانی می توانید استفاده کنید که فضای کافی در کارگاه نجاری ندارید. اگر امکان رزوه کردن لوله وجود ندارد، می توانید با سوراخ کردن انتهای لوله به راحتی قلاب را به آن نصب کنید.
خلاقیت در استفاده از گیره نجاری
با استفاده از یک گیره و یک شابلون به این شکل میتوانید قالب ساخت هست ضلعی بسازید. گاهی میتوان با یک ایده خلاقانه و شابلون ساده در سریعترین زمان ممکن طرح موردنظر را اجرا کرد.
یکی از مهم ترین مزایای استفاده از گیره نجاری، جلوگیری از ایجاد آسیب به دست اپراتور است. شاید بستن گیره اندک زمانی بیشتر باشد، اما بدون قطع نشدن دست شما اولیت بیشتری نسبت به زمان انجام کار دارد.
پیشنهاد آیچوب: معرفی و بررسی گیره نواری مینیاتوری kakuri ژاپن + ویدئو
لطفاً شما هم ایدههای کاربردی خود درزمینهٔ استفاده متفاوت از گیره و پیچ دستی نجاری را با ما در میان گذارید.
منبع: آیچوب
زنده باشيد
زنده باشید.
خیلی کارآمد هستن.
عاشق تنگ لوله ای و گیره های اتوماتیک هستم میخوام تعداد بالا حدود ۵ میلیون تومن از این گیره ها بخرم ولی میترسم که گیره های مِدریت کیفیت خوبی نداشته باشن و کلی ضرر کنم . میشه راهنمایی کنید. همیشه سعی میکنم جنسایی بخرم که یه عمر با کیفیت برام کار کنن اگه گرون تر باشن اشکال نداره.
ممنون از وب سایت عالیتون
درود بر شما جواد عزیز
گیره های مدریت و به خصوص تنگ لوله ای مدریت و گیره سری اس بسیار قدرتمند هستند.
تنگ رو اگر با لوله مانیسمان خریداری کنید، براتون یک عمر کار می کنه و چندین تن فشار میتونید وارد کنید.
یک سال گارانتی دارند و خیالتون بابت پشتیبانی راحته.