اینورتر جوشکاری هیوندای یکی از مدلهای اینورتر جوشکاری موجود در بازار ایران است. در این مقاله و ویدئو به بررسی و معرفی این اینورتر جوشکاری هیوندای MMA 200 P پرداختیم.
جوشکاری را میتوان فرایندی جداناشدنی از صنعت امروز نامید. در صنعت چوب و نجاری نیز کمتر کارگاهی را میتوان یافت که نیازی به جوشکاری قطعات فلزی در ساخت فرینچرهای چوبی، سازهها و زیر سازیها پیدا نکرده باشد.
در این پست آیچوب اینورترهای جوشکاری را بهعنوان ابزاری سبک و کارآمد جهت جوشکاری معرفی میکنیم و در ادامه معرفی خواهیم داشت از یک اینورتر استاندارد قابلخرید در بازار ایران و فروشگاهی اینترنتی معتبر و قابلاطمینان برای خرید این اینورتر را معرفی خواهیم کرد.
اینورتر جوشکاری چیست؟
روشهای مختلفی برای جوشدادن قطعات فلزی به هم در صنعت وجود دارد که یکی از رایجترین آنها جوشکاری قوس الکتریک یا بهاصطلاح جوش برق است.
در این روش دو قطعه فلز توسط عبور جریان بالای برق و ایجاد حرارت در فاصله هوایی بین قطعه کار و الکترود (قوس الکتریکی) ذوب میشود و الکترود بهعنوان پرکننده موجب اتصال قطعات فلزی خواهد شد.
اینورتر پس از ترانسهای جوشکاری، موتورهای جوش و رکنی فایر های جوش آخرین تکنولوژی جوشکاری قوس الکتریک است.
در تمام روشهای بالا اصول کار بر پایه کاهش ولتاژ و افزایش جریان برای ایجاد قوس الکتریکی است که نقطه مشترک همه آنها وزن بالای آن باتوجهبه استفاده از ترانسفورماتور یا موتور ژنراتورهای مخصوص است.
اینورترها با پیشرفت تکنولوژی الکترونیک صنعتی و ورود ترانزیستورها و عناصر نیمههادی با قابلیت تحمل ولتاژ بالا و سرعت سوئیچینگ بسیار بالا مانند ماسفتها، GBT و IGBTها بهمنظور سبک و قابلحمل کردن ابزار جوشکاری ساخته شده اند.
ویدئوی معرفی و جعبه گشایی اینورتر جوشکاری هیوندای MMA-200p
ایده ساخت اینورتر جوشکاری چیست؟
به زبانی خیلی ساده ما برای جوشکاری ولتاژ را کاهش و جریان را افزایش میدهیم و برای این کار سادهترین راه استفاده از ترانسفورماتور است.
پتانسیل الکتریکی که اولیه و ثانویه ترانسفورماتور تولید میکند طبق یک رابطه ریاضی بهصورت (E = 4.44fBSW) بیان میشود که دراینبین مقادیر B و S و W مساحت هسته آهنی و مساحت سیم پیچ و مقدار چگالی شار هستند که همگی را میتوان با تقریب خیلی خوب جزو ساختار فیزیکی ترانسفورماتور به شمار آورد.
برای کوچک و سبک کردن ترانس باید حجم هسته و سیم پیج را کاهش داد که طبق رابطه بالا با این کاهش قدرت ترانسفورماتور هم کم خواهد شد.
بنابراین تنها مولفه ای که می توان روی آن مانور داد مقدار F یا مقدار فرکانس است. پس اگر فرکانس را بتوانیم افزایش دهیم می توانیم حجم ترانسفورماتور را به شکل قابل توجهی کاهش دهیم.
برای افزایش فرکانس نیازمند تکنولوژی عناصر الکترونیک قدرت هستیم که در بیست سال گذشته پیشرفت خوبی داشه است. به این المان ها به اصطلاح سوئیچینگ گفته می شود. کلیدی را تصور کنید که در یک ثانیه نیم میلیون بار خاموش رو روشن شود!
از این ایده در بسیاری از منابع تغذیه موسوم به سوئیچینگ یا حتی آداپتورهای شارژ گوشی هم استفاده می شود و بسیار رایج است.
اینورتر جوشکاری چگونه کار می کند؟
همانطور که در بالا نوشتیم ایده ساخت اینورتر داشتن دستگاههای جوشکاری با قابلیت اطمینان و کیفیت بالا اما سبک بوده است. دستگاههای جوش قبل از اینورتر بسیار سنگین بودند و بهعنوان نمونه یک ترانس جوش قوس الکتریک 100 آمپری بیش از 70 کیلو وزن داشت؛ اما یک اینورتر 200 آمپر اکنون کمتر از 8 کیلو وزن دارد.
بهصورت خیلی ساده در اینورترهای جوشکاری ولتاژ متناوب (220 ولت تکفاز یا 380 ولت سهفاز با فرکانس 50 یا 60 هرتز سینوسی) وارد دستگاه میشود و توسط یک بورد تغذیه (رکنی فایر) ابتدا توسط پلهای یکسو ساز تمام موج یک سو و سپس نویز آن توسط مجموعهای از خازنها گرفته و فیلتر میشود تا به ولتاژی مستقیم (DC) با اندازه تعیین شده (مثلاً 300 ولت) برسیم.
این ولتاژ در مداری دیگر توسط عناصر الکترونیکی قدرت مانند MOSFET یا IGBT تبدیل به ولتاژ متناوب دیگری اما این بار با فرکانس بسیار بالاتر (100 هزار هرتز) و به شکل مربعی تبدیل میشود. به این قسمت واحد سوئیچینگ یا اینورتر گفته میشود و هسته اصلی همه اینورترهای جوشکاری است.
جریان و ولتاژ متناوب فرکانس بالای تولید شده توسط واحد سوئیچینگ پس از عبور از ترانسهای با حجم کوچکتر هسته فریتی تغییریافته و اندازه ولتاژ آن به حدود 60 ولت کاهش مییابد.
اما این ولتاژ هنوز متناوب و دارای فرکانس بالایی هست که در اینورتر این جریان و ولتاژ وارد بخش دیگری که شامل دیودهای شاتکی فوقسریع فرکانس بالا (Ultra fast) هست شده و تبدیل به جریانی مستقیم و بدون نوسان در خروجی برای جوشکاری میشود.
با این توضیح نام اینورتر اشاره به بخشی از این دستگاه دارد که جریان مستقیم را به سیکلهای متناوب با فرکانس بالا تبدیل میکند.
مهم ترین مزایای اینورتر جوشکاری چیست؟
اینورترها از آغار پیدایش با رشد فناوری هم رشد سریعی داشتند و ارزانتر و بسیار کارآمدتر شدهاند. از مزایای اینورترها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
بسیار سبک با قابلیت حمل بالا در مقایسه با دیگر روشهای جوشکاری
قابلیت استفاده خانگی و نیمهصنعتی
مصرف انرژی بسیار پایین نسبت به دیگر روشهای جوشکاری
امکان کنترل بسیار دقیق و آنی به دلیل طراحی خاص اینورترها
پایداری در ایجاد قوس و جوشکاری به دلیل قابلیت مانیتور و کنترل جریان و ولتاژ خروجی
ایجاد امکان جوشکاری بهوسیله انواع الکترودهای رتیلی و قلیایی و سلولوزی
راندمان و بهرهوری اینورترهای جوشکاری بیش از 85% هست و این در مقایسه با راندمان 40 تا 50 درصدی ترانسهای جوشکاری بسیار قابلتوجه است.
قابلیت استفاده از قطب مستقیم و معکوس در جوشکاری
محدودیت های اینورتر جوشکاری؟
بزرگترین محدودیت اینورترهای جوشکاری مانند همه ابزار الکترونیکی افزایش حرارت است که آن را میتوان با رعایت سیکل کاربری از اینورتر موردتوجه قرارداد.
هر چه جریانی که از اینورتر خارج میشود کمتر باشد. حرارت محیط پایینتر باشد میتوانید مدتزمان بیشتری بهصورت مداوم از اینورتر استفاده کنید.
باتوجهبه دو مورد بالا اینورترهای جوشکاری امروزی برای صنایعی که بهصورت مدام از دستگاههای جوش استفاده میکنند باتوجهبه سیکل کاربری آن مناسب نیست و معمولاً برای کارهای خانگی، نصبها و شرایط نیمهصنعتی پیشنهاد میشود.
همچنین ساختار پیچیدهتر و هزینه تعمیر و نگهداری بیشتر را هم میتوان از معایب ذاتی اینورترها دانست که باتوجهبه مزایای آن معمولاً صرفنظر میشود.
چالش های خرید اینورتر جوشکاری در بازار ایران چیست؟
طبق بررسیهای ما بیش از 70 برند مختلف انورتر جوشکاری در کشور موجود است. از برندهای مطرح و پر سابقه در ایران تا برندهای زیرپلهای که این روزها فراوان شده است.
در بررسیهای صورتگرفته توسط آیچوب بازار داغی از ابزارهای بانه ای، کپی یا به اصلاح طرح برند (مثلاً طرح بوش یا طرح میلواکی) وجود دارد که با تیپ خاطر (!) با نام برند اصلی فروخته میشوند.
این برندها تماماً به سفارش در چین و یا واردات کیت از چین و ساخت در ایران انجام میشود و باتوجهبه حاشیه سود بسیار بالایی که برای فروشنده دارد این روزها فراوان شدهاند.
اینورترهای جوشکاری که حتی بهاندازه یک پاور ساده کامپیوتر قطعات و ملزومات ندارند؛ اما با قیمتهای گزافی به خریدار ناآگاه تحمیل میشوند. در بررسی بسیاری از این اینورترها مواجه میشویم با قطعات الکترونیکی بسیار ارزان و کمتوانی که حتی به حداقلها هم بسنده نکرده و برای بالابردن حاشیه سود از همه چیز زدهاند.
پیبردن به صحت ادعای فروشنده و یا بررسی ظاهری اینورتر جوشکاری هنگام خرید بسیار دشوار هست؛ اما سه پیشنهاد اساسی میتوان داشت:
پیشنهاد نخست خرید از برندهایی هست که امتحان خود را در سالهای گذشته پس دادهاند و معمولاً از طرف تعمیرکاران حرفه یا اساتید باتجربه جوشکاری پیشنهاد میشوند.
دوم خرید از برندهایی هست که گارانتی معتبری ارائه میدهند و سالهاست نام آنها را در بازار ابزار میشنویم.
و پیشنهاد سوم عدم اعتماد به ادعاهای فروشنده است! شاید برخورنده و توهینآمیز به نظر آید؛ اما بهعنوان یک تکنیک خرید همیشه ادعاهای فروشنده را در آخرین اولویت خرید خودتان قرار دهید.
دیدگاه اولیه و پیشفرض که ما از بازار این ابزار به آن رسیدیم خوب نیست و عنصر اطمینان خریدار به محصول با آنچه که باید باشد کیلومترها فاصله دارد.
برای خرید دستگاه جوش به چه نکاتی باید توجه کرد؟
مهمترین نکته برای خرید اینورتر جوشکاری قبل از خرید برآورد نوع جوشکاری هست که نیاز دارید. باتوجهبه جریانی که برای جوشکاری موردنیاز هست و الکترودی که از آن استفاده میکنید میتوانید اینورتر مناسب را انتخاب کنید.
پس از رسیدن به حداکثر جریان موردنیاز به سیکل کاری دستگاه توجه کنید. سیکل کاری دستگاه عددی هست که به درصد بیان میشود. مثلاً در مورد اینورتر جوشکاری هیوندای مدل MMA-200P این عدد 60% هست و این معنی را میدهد که بهازای هر 6 دقیقه کار مدام با دستگاه باید به مدت 4 دقیقه به آن استراحت دهید برای خنکشدن عناصر الکترونیکی اینورتر.
همچنین در هنگام خرید به عوامل دیگری مانند آپشنهای اضافه دستگاه همچنین امکان اجرای جوش TIG یا وجود پورت تورچ و… میتوانید توجه کنید که در صورت وجود موجب افزایش قیمت اینورتر خواهد شد.
بهغیراز نکات فنی اشاره شده حتماً توجه داشته باشید که ابزار دارای گارانتی معتبر و حداقل ۶ماهه باشد.
جریان مناسب برای الکترودهای مختلف جوشکاری چیست؟
از دیگر نکات بهرهوری درست از اینورتر توجه بهتناسب جریان با سایز الکترود هست. جریان مناسب را میتوانید از جدول زیر برای الکترودهای مختلف انتخاب کنید:
بهترین برند دستگاه جوش اینورتر کدام است؟
برندهای زیادی از بازار ایران فعالیت میکنند که تعداد آن به بیش از 70 برند میرسد که در مورد کمتر ابزار دیگری این تعداد برند مختلف در ایران دیده شده است.
از برندهای اروپایی، چینی، تایوانی و ایرانی در بازار موجود است که برند “هیوندای” را میتوان یکی از باسابقهترین برندها در این موضوع نامید.
معرفی اینورتر جوشکاری هیوندای مدل MMA-200P
اینورتر جوشکاری هیوندای مدل MMA-200P یک اینورتر با حداکثر جریان 200 آمپر تحت لایسنس کره جنوبی و در چین ساخته میشود.
در این اینورتر از عناصر الکترونیک قدرت IGBT بهجای ماسفت استفاده شده است که کیفیت بهتری نسبت به سایر دستگاههای مجهز به ماسفت دارد و امکان جوشکاری با قابلیت جوشکاری الکترود و جوشکاری TIG را به آن داده است.
این دستگاه برای جوشکاری الکترودهای پایه اسیدی تا قطر 5 میلیمتر کاملاً مناسب بوده و از مزایای آن میتوان به جوشکاری قدرتمند و بسیار نرم، وزن سبک، قوس پایدار، ولتاژ بیباری بالا و تعادل مناسب قدرت قوس اشاره کرد.
اینورتر جوشکاری هیوندای MMA-200P در نهایت کارکرد خود جریانی معادل با 41 آمپر مصرف میکند و میتواند جریان خروجی 200 آمپر با ولتاژ بیباری 65 ولت را تأمین کند.
سیکل اسمی این اینورتر 60% است. به این معنی که در صورت استفاده از حداکثر جریان 200 آمپری بهصورت مدام از این اینورتر باید بهازای هر 6 دقیقه کارکرد مدام دستگاه به مدت 4 دقیقه به آن استراحت دهید.
اما طبق مشخصات این دستگاه در صورت استفاده از جریان 155 آمپر میتوانید بدون هیچگونه وقفه ساعتها با این اینورتر خوشساخت کار کنید.
مزایای اینورتر جوشکاری هیوندای مدل MMA-200P
استفاده از قطعات الکترونیک باکیفیت و طراحی صنعتی
مناسب برای جوشکاری الکترودهای پایه اسیدی
امکان جوشکاری الکترود تا سایز 5 میلیمتر
سیکل اسمی 60% باکیفیت جوش 85%
دارای کلید تغییر وضعیت جوشکاری برق و جوش تنگستن
ولتاژ بیباری بالا و تعادل مناسب قدرت قوس الکتریکی
جوشکاری آسان، پوشش کمجوش یا جوشکاری یکنواخت با جریان ثابت
دارای کیتهای کنترلی قوی برای محافظت از دستگاه
مصرف برق پایین با قابلیت صرفهجویی در مصرف برق
کلاس حفاظتی IP21S و کلاس عایقی F
جعبه گشایی اینورتر جوشکاری هیوندای MMA-200P
اینورتر جوشکاری هیوندای مدل MMA-200P در یک بستهبندی کارتنی با ابعاد 47*24*31 سانتیمتر قرار گرفته است که پس از گشودن آن، در کنار اینورتر میتوانید یک عدد ماسک جوش کاری تاشو، برس سیمی و شیشه جوش کاری، کابل اتصال با طول 110 سانتی متر و کابل انبر با طول 190 سانتی متر و قطر 20 میلیمتر را ببینید.
همچنین دفترچه راهنمای فارسی اینورتر و کارت گارانتی 365 روزه هیوندای تولز در این جعبه قرار داده شده است.
بدنه دستگاه به جز در پنل جلویی کاملاً فلزی با رنگ معمول آبی ابزار هیوندای است. در پنل جلویی و در قسمت پیشانی دستگاه دو عدد ولوم برای تنظیم جریان جوشکاری و تنظیم قدرت قوس الکتریکی دیده میشود که در بین آنها کلید دوحالته انتخاب جوش کاری الکترود با نام MMA و جوش تنگستن TIG قرار داده شده است.
در پایین پنل جلویی ترمینال خروجی مثبت و منفی از جنس فلز برنج قرار داده شده است که امکان اتصال گیره اتصال و انبر را فراهم میکند. همچنین شمارنده دیجیتال اندازه آمپر نیز در قسمت بالای پیشانی پنل جلو قرار گرفته است.
پنل پشتی اینورتر 200 آمپر MMA-200P هیوندای نیز شامل فن مکنده هوا و کلید صفر و یک روشن و خاموش دستگاه میشود.
پلاک خوانی مشخصات اینورتر جوشکاری هیوندای MMA-200P
همه اینورترها دارای مشخصات خاصی هستند که میتوان با خواندن آنها به اطلاعات مفیدی پی برد. پلاک مشخصات این اینورتر در پنل پشتی دستگاه نصب شده است:
طبق اطلاعاتی که روی این پلاک نوشته شده است؛ این اینورتر دارای سیکل کاری 60% در 200 آمپر و سیکل کای 100% در 155 آمپر هست که برای بسیاری از کارهای خانگی و کارگاهی سبک ایدهآل است.
نگاهی به قطعات داخلی اینورتر جوشکاری MMA-200P
پس از بررسی پلاک مشخصات کنجکاو شدیم تا صحت ادعای هیوندای را بررسی کنیم و ببینم که آیا قطعات بهکاررفته در ساخت این اینورتر آیا با مشخصات ذکر شده در پلاک همخوانی دارد یا خیر.
از تعداد بورد شروع میکنیم که این مدل از انواع سه بورد است که شامل بورد رکتی فایر یا تغذیه، برد اصلی و بورد یکسو کننده و خروجی میشود. در کنار آن بوردهای کوچکتری برای تغذیه بوردها، بورد درایور IGBTها و بوردهای کنترلی و مانیتورینگ دیده میشود.
در بورد رکتی فایر باتوجهبه جریان خروجی 200 آمپری دستگاه، میتوان گفت هیوندای سنگ تمام گذاشته است. استفاده از دو پل دیودی جریان بالا نصب شده روی هیتسینک و استفاده از 6 خازن 470 میکروفاراد 300 ولت طراحی درست این اینورتر را نشان میدهد.
پس از تغذیه به سراغ برد سوئیچینگ رفتیم که از دو ردیف ۴تایی IGBT با شناسه 40N60 در آن استفاده شده بود. با جستجوی دیتاشیت این IGBT بهراحتی میتوان پی برد که هر یک از این IGBTها توانایی عبور 40 آمپر (بهصورت لحظهای) را دارند.
میتوان نتیجه گرفت که این بورد توانایی تحمل جریان لحظهای برابر با 320 آمپر را دارد که با درنظرگرفتن توان کاری 65% برای IGBT به عدد 208 آمپر میرسیم که کاملاً ادعای 200 آمپر سازنده را تأیید میکند.
در ادامه و در بورد خروجی هم از 8 عدد دیودهای شاتکی فوقسریع باکیفیت با شناسه D92-02 استفاده شده است که باتوجهبه اطلاعات دیتاشیت آن کاملاً متناسب با توان این اینورتر است.
استفاده از هیتسینکهای آلومینیمی بزرگ در سرتاسر برود و استفاده از فن 24 ولت پر سرعت کمک بزرگی به سالم ماندن دستگاه در برابر اضافه حرارت خواهد شد.
با بررسی بیشتر دیتاشیت IGBT استفاده شده در این اینورتر دریافتیم که این عنصر میتواند در دمای تا 150 درجه سانتیگراد هم کارکرد داشته باشم.
طراح بهصورت هوشمندانهای در کنار موارد حفاظتی دیگر از یک ترمیستور BR-B2D در کنار هیتسینگ بورد سوئیچینگ استفاده کرده است تا در صورت افزایش دما به 70 درجه سانتیگراد جلوی افزایش بیش از حد دمای عنصر را گرفته و با خاموشکردن جریان خروجی و روشنکردن فن باعث خنکسازی اینورتر شود.
برداشت ما پس از بررسی اینورتر جوشکاری هیوندای مدل MMA-200P
باتوجهبه بررسیهایی که انجام شده و مقایسه قطعات به کاربرده شده در ساخت این اینورتر میتوان گفت که اینورتر جوشکاری هیوندای مدل MMA-200P یک ابزار مفید و بادوام با طراحی مناسب برای بسیاری از پروژههای خانگی و کارگاهی سبک و نیمهسنگین است.
این اینورتر توان کارایی دائم با جریان خروجی 155 آمپر و کارکرد با سیکل کاری 65% برای 200 آمپر را دارد که پاسخگوی بسیاری از فعالیتهای جوشکاری خواهد بود.
گارانتی اینورتر جوشکاری هیوندای
هیوندای با اطمینان از کیفیت اینورتر جوشکاری تولید شده، آن را با گارانتی یکساله ابزار هیوندای در ایران عرضه میکند. برای اطلاعات کامل از گارانتی میتوانید با شماره زیر تماس بگیرید:
021-61055 (داخلی 305)
خرید اینورتر جوشکاری هیوندای
برای خرید آنلاین اینورتر جوشکاری هیوندای مدل MMA-200P می توانید از فروشگاه اینترنت کیف ابزار اقدام کنید:
برای خرید مستقیم این ابزار از کیف ابزار اینجا کلیک کنید
منبع: آیچوب
برای ثبت نظر لطفا وارد اکانت خود شوید ( عضویت رایگان است )