در این نوشته بهصورت تصویری آموزش ساخت نیمکت بتونی که قابل استفاده در فضای باغ و پارک است را برای شما فراهم نمودیم. با ما در ادامهی مطلب همراه باشید.
برای ساخت این نیمکت بتونی نیاز به چند ورق ام دی اف (MDF) یا لترون دارید که بتوانید قالبی برای این نیمکت بسازید. علت انتخاب ام دی اف یکدست بودن و لغزنده بودن سطح ورق هست که میتونه عملیات جدا سازی ملاط خشک شده با ورق به سهولت انجام به گیره و مشکلی ایجاد نکنه. معمولاً در گذشتهای نه چندان دور ساختمانهای بتونی از قالبهای چوبی که آغشته به روغن سوخته بودند استفاده میشد. اما خوشبختانه با استفاده از قالبهای فلزی، سرعت و دقت بیشتری به کار داده شد و عملیات قالب کاری و بتن ریزی بسیار راحتتر و باکیفیتتر انجام میشه.
برای شروع باید بدونید که چه اندازهای مد نظر شماست؟
طول، عرض، ارتفاع، ضخامت
این اندازهها را تعیین کنید و بر اساس اون نقشهای برای کار خودتان تهیه کنید.
بعد از مشخص شدن اندازهها، ورقها رو برش کاری کنید و به هم متصل کنید تا شکل مورد نظرتان به دست به یاد. به نظرم اگر دوست دارید ورقهای خراب نشه و یا اینکه آب رو از قسمت نری ورق به خودش جذب نکنه, از چسب آکواریوم برای آب بندی قسمتهای برش شده استفاده کنید تا بتونید این اسکلت رو برای تعداد دفعات بیشتری استفاده کنید.
پس از اتمام برشکاری و ساخت اسکلت اصلی، حالا نوبت به ساخت میله گردهای تقویتی نیمکت هست تا بتونه عمر بیشتری به سازه بده و استحکام بالایی به اون به بخشه. پس نیاز به کمی میله گرد دارید که میتویند میله گردهای طولی رو ۱۶ و میله گردهای عرضی رو ۸ انتخاب کنید. میله گردها رو بر اساس نقشهی زیر برش کاری کنید و باسیم مفتول به هم ببندید. (نیاز به جوشکاری نیست)
پیشنهاد آیچوب:
پیشنهاد آیچوب:
بعد از نصب میله گردها در داخل باکس, باکس را کامل ببندید تا محفظهای برای خروج ملاط وجود نداشته باشه. همچنین میتونید با استفاده از چسب نواری، درزگیری کنید تا خیالتان از این بابت راحت باشه.
با استفاده از تکههای چوب، دور تا دور باکس رو پوشش بدید تا فشار ناشی از وزن ملاط، سازه رو از هم نپاشونه. نکتهی مهم اینجاست که بهگونهای با میله گردها رو به داخل باکس فیکس کنید که از بالا و پایین و چپ و راست، به بدنه برخورد نکته و کاملاً در وسط باکس معلق باشه.
بعد از خشک شدن ملاط که میتونه تا ۳ یا ۴ روز طول بکشه, بهآرامی صفحات رو از هم جدا کنید. دقت داشته باشید که برای استحکام هرچه بیشتر سازه، بهتره که تا چند روز بهصورت رندوم روی نیمکت بتونی آب بپاشید تا استحکام سازه بیشتر بشه.
امیدوارم این مطلب مورد توجه شما قرار گرفته باشه.
پیشنهاد آیچوب:
آموزش ساخت نیمکت چوبی منحنی برای فضای باز
گردآوری و تنظیم: www.ichoob.ir
دوست عزیز تنوع در نوع روکش زیاد هست روکش ممکنه طبیعی باشه یا فناوری باشه یا ملامینه یا لترون یا های گلوس و …
بله.ام دی اف با این نوع روکش به اختصار ام دی اف روکش دار گفته میشه
نه دوست عزیز نداریم اما ام دی اف هم با این روکش هست
سلام.Cedarwoodcraft جان,جنس خود تخته ها که کاملا مشخصه از خرده چوبهای فشرده شده که به اصطلاح نئوپان نامیده میشه هست.مگه تخته که کلا از ملامین باشه هم داریم؟در بازار نئوپان با روکش ملامین رو به اختصار با نام ملامین میشناسن.
سلام.آقا مسعود ملامین جنس روکش این تخته هاست نه جنس خود تخته ها
@Cedarwoodcraft,
آره به این نکته توجه نکرده بودم.
روکش ملامین درسته…..
درود.مطلب جالب بود.خسته نباشيد.دليل اينكه آب پاشي باعث استحكام كار ميشه اينه كه سطح بيروني بتون به دليل اينكه در معرض هوا و نور خورشيده خيلي زود تر از قسمتهاي دروني خشك و در نتيجه منقبض ميشه.حال اينكه اين كاهش حجم در داخل با اين سرعت اتفاق نمي افته.درنتيجه پوسته بيروني كه حالا كوچكتر شره راهي نداره جز اينكه كمي كش بيادو اين در بتون به دليل ماهيتش امكان نداره.بنابر اين بجاي كش اومدن تركهايي در سطحش ايجاد ميشه(پوست تركوندن!) تا اين كاهش سطح رو جبران كنه و در بتون،ترك اثر مخربي داره و بتون ترك خورده از نظر مهندسي مردود به حساب مياد.پس براي اينكه به قسمتهاي دروني فرصت داده بشه تا با سرعت كمتر خودشون خشك بشن تنها راه اينه كه با آب دهي لايه بيروني بهش فرصت از دست دادن سريع آب و زود تر خشك شدن و كاهش سطح و حجم رو نديم و براي اين كار بسته به عمق بتون تا چند روز بايد سطح بيروني بتون رو مرطوب نگه داشت تا كار به صورت يكپارچه خشك بشه.با اين روش يه بتون بدون ترك و اصولي خواهيم داشت.حالا از اين به بعد با علم به اين موضوع به ساختمونهايي كه دور و برتون ساخته ميشه و اسكلت بتوني اونها از اسكلت فلزي هم زود تر برپا ميشه دقت كنين و ببينين چند تاشون اين نكته رو بخصوص در طبقات مرتفع تر رعايت ميكنن در حالي كه رعايت نكردنش تاثير بسيار زيادي در دوام و استحكام ساختمون در طول زمان و بخصوص زلزله ها داره.اينجورياس كه بساز و بفروشي تو اين مملكت پر سود ترين كاره چون كسي كه واقعي نظارت نميكنه.قيمت هم كه تصاعدي زياد ميشه.گارانتي هم كه يه شوخي بزرگه تو سرزمين ما و……و…….و……!
salam,in varaghha “mdf” nist.inha “melamin” hastan
@masoud,
کاملا درسته