شقایق:
با سلام
بعضی از کاربران آیچوب علاقه داشتند تا در مورد نجاری اطلاعاتی از پایه گفته شود. امیدوارم این مطلب به کارشان بیاید و بتوانند از آن استفاده کنند.
خوشحال میشوم دوستان موارد فراموش شده را یادآوری کنند.
برای شروع کار با چوب چند مهارت اولیه را باید به دست آورد که من سعی میکنم به مهمترینهای آن اشاره کنم
۱) خلاقیت: به نظر من هنر نجاری بیشتر از هر چیزی به خلاقیت نیاز دارد. این نکته زمانی بیشتر به چشم میاید که قرار است این هنر را خود شخص و با ابزار محدود یاد بگیرد. پس هم باید یاد بگیرد از کمترین ابزار بیشترین استفاده را ببرد، هم یاد بگیرد در حین کار مشکلات پیش روی خودش را با تلاش و ابتکار حل کند.
۲) اندازه گیری: اولین قدم برای ساخت هر وسیلهای اندازه گیری و به دست آوردن ابعاد تکههای چوبه.
هر وسیله چوبی با توجه به طرح مورد نظر، مثل یک پازل از قطعات مختلف درست شده؛ که با اندازه گیری دقیق درنهایت کاری تمیز و زیبا خلق میشود.
۳) برش: برش صاف و منظم مهارتی است که فقط با تمرین و دقت به دست میاید و در زیبایی نهایی کار نقش خیلی مهمی دارد، چون حتی آگه اندازه گیری دقیقی داشته باشیم ولی برش را بی دقت انجام بدیم در موقع سر هم کردن کار به مشکل بر میخوریم.
۴( اتصالات: قطعات چوب به روشهای گوناگونی به هم وصل میشوند تا وسیله مورد نظر را شکل بدهند. یاد گرفتن تمام این روشها بستگی به ابزار در دسترس فرد دارهد. هرچه فرد ابزارآلات مجهزتری داشته باشد میتواند تنوع بیشتری در کارش بدهد چون این اتصالات علاوه بر استحکام سازه در زیبایی آن هم نقش مهمی دارند؛ اما با سادهترین روشها و ابزارها هم میشود با انتخاب مناسبترین اتصال کار را شروع کرد.
پس یک نمای کلی از نجاری میتواند شامل ۵ کار باشد:
اول ما طرح را انتخاب میکنیم. مثلاً اگر یک کتابخانه بخواهیم، باید بدانیم ابعاد کلی کار با توجه به فضای نصبمان چقدر باشد، ارتفاع طبقاتمان با توجه به کتابهایی که داریم چقدر باشد و مانند اینها. دوم انتخاب مواد اولیه با توجه به کار مورد نظر ما میتوانیم از انواع چوبهای طبیعی و صنعتی استفاده کنیم.
تخته سه لا، تختههای چندلا، ام دی اف، نئوپان و چوبهای درختی مواد موجود هستند که ما با شناخت دقیقمان از طرح یکی از آنها را انتخاب میکنیم.
سوم ما به طرح اشراف کامل داریم، چوب مورد نیازمان را هم تهیه کردیم حالا نوبت یک اندازه گیری خوب است.
نکتهای که در اندازه گیری خیلی مهم است، دقت به ضخامت چوب است که حتماً باید در ضمن محاسبات به آن توجه کرد تا کار تمیز انجام شود.
چهارم ما در موقع برش نتیجه تمام زحمات مرحله قبل را میبینیم. پس با یک برش خوب و با دقت شاید بشود گفت تا نصف راه پیش آمدهایم.
پنجم سر هم کردن کار، با استفاده از چسب چوب و یکی از روشهای اتصال. گاهی چسب تنها کفایت میکند اما در اکثر مواقع باید به روشی چوبها را به هم چفت کرد.
در بعضی موارد و استفادههای خاص میشود از وسایلی مثل لولا و چفتهای فلزی برای وصل قطعات به هم کمک گرفت.
در نهایت به نظرم پرکاربردترین شعار در نجاری میتواند این باشد که «یا راهی خواهم یافت یا راهی خواهم ساخت» آگه این جمله را به خاطر داشته باشیم قادریم هر وسیلهای را بسازیم.
ممنون از توجهتان
پیشنهاد آیچوب:
قبل از شرکت در دوره آموزش نجاری باید به چه نکتههایی توجه کنید؟!