در این پست آیچوب چهار نکته مهم قبل از خرید اسباب بازی چوبی را بررسی می کنیم. نکته هایی بسیار مهم که قبل از خرید اسباب بازی چوبی باید بدانید تا خریدی سالم و ایمن برای کودکان خود داشته باشیم.
اسباب بازی ها چهارمین اقلام هزینه ای پس از غذا، مسکن و پوشاک هستند! بله جای تعجب دارد اما این آمار کاملاً واقعی است.
در فرانسه سه هفته پس از لغو محدودیت های کرونایی، بخش اسباب بازی با وجود افزایش قیمت شاهد رشد فروش 44 درصدی بود.
درمیان اسباب بازی های متنوع و بی شماری که در این مارکت بزرگ وجود دارند، در چند سال گذشته شاهد علاقه بیشتر فروشگاه ها به فروش اسباب بازی های چوبی هستیم. اسباب بازی هایی که نمادی از طبیعت، پاکی و احترام به محیط زیست هستند.
اما مراقب باشید! اسباب بازی چوبی همیشه به معنای کیفیت و سالم بودن نیست. در این مقاله آیچوب نکاتی که قبل از خرید اسباب بازی های چوبی باید بدانید را با شما به اشتراک میگذاریم.
پیشنهاد آیچوب: آموزش ۰ تا ۱۰۰ ساخت اسباب بازی چوبی (مبتدی و حرفه ای)
هر چوبی چوب اسباب بازی چوبی نیست!
کودک ما مخصوصاً در سنین تا سه سال علاقهای غریزی به در دهان گذاشتن اجسام دارد که در اسباب بازی های چوبی که شهره به سالم بودن است اهمیت ویژهای پیدا میکند؛ اما داستان به این سادگی نیست!
در ایران بسیاری از اسباب بازی های چوبی وارداتی و از چین است و در موارد زیادی دیده شده که برای کسب سود بیشتر اسباب بازی ها با ام دی اف و لترون ساخته می شوند.
مواد خام ام دی اف و لترون از خمیر و یا چیپس چوب است که با استفاده از چسب هایی مانند فرمالدهید (به انگلیسی: Formaldehyde) به هم چسبیده شدهاند. گازهای متصاعد شده از این چسب ها بسیار خطرناک است و سرطان زا بودن آن سال هاست که اثبات شده است.
(فکت: وقتی وارد خانه ای میشوید که به تازگی ام دی اف نصب کرده است احتمالاً سوختگی چشم و یا خارش مخاط بینی را حس خواهید کرد که اثر همان گاز سمی متصاعد شده از ام دی اف است)
پیشنهاد اکید داریم که هنگام خرید اسباب بازی چوبی از طبیعی بودن چوب آن اطمینان حاصل کنید و دقت کنید که بسیاری از اسباب بازی هایی که با رنگ پوشش داده شدهاند ممکن است با همین متریال خطرناک برای کودکان ساخته شده باشد.
حتی در استفاده از چوب های طبیعی هم بعضی از چوب ممکن است باعث ایجاد حساسیت های تنفسی و خارش در پوست بچه ها شود و پیشنهاد میشود اسباب بازی های چوبی خرید کنید که از چوب هایی مانند بلوط، راش، افرا، صنوبر، کاج روسی ساخته شده باشند.
البته تشخیص چوبی که اسباب بازی از آن ساخته شده است نیاز به تجربه و مهارت بالایی دارد مخصوصاً که اکثراً اسباب بازی را با رنگ های پوششی رنگ میکنند که تشخیص نوع چوب را بسیار سخت تر میکند.
پیشنهاد میکنیم با توجه به عدم وجود استاندارد اجباری با موضوع سلامت اسباب بازی در ایران از فروشندگان معتبر اسباب بازی چوبی را خرید کنید.
پیشنهاد آیچوب: لیست ابزار راه اندازی کارگاه اسباب بازی چوبی برای فروش
رنگ مناسب اسباب بازی های چوبی
رنگ اسباب بازی شاید مهم تر از جنس و متریالی باشید که اسباب بازی با آن ساخته میشود.
رنگ و پوشش اسباب بازی آخرین مرحله ساخت اسباب بازی و اولین لایه ای از اسباب بازی چوبی است که کودک آن را لمس میکند.
دو نوع رنگ در اسباب بازی ها استفاده میشود؛ رنگ های نقش نما یا جوهری و رنگ های پوششی.
در رنگ های نقش نما رنگ چوب تغییر میکند اما هنوز رگه های آن کاملاً مشخص است و اثر و نقش چوب کاملاً پیدا است.
در رنگ های پوششی فارغ از اینکه نقش و طرح اولیه چوب چه باشد کل سطح چوب با رنگی دلخواه پوشش داده میشود.
در هر دو نوع رنگ استاندارد ایمنی کودک باید رعایت شده باشد که رایج ترین این استاندارها استاندارد کد EN-71 اروپا است. این استاندارد رنگ هایی که برای ساخت اسباب بازی مناسب است را مشخص میکند.
رنگ های رایج در ایران برای اسباب بازی های چوبی روغن های گیاهی مخصوص چوب و رنگ های پوششی اکرولیکی پایه آب با وارنیش مخصوص هستند که در برندهای معتبر تولید کننده استفاده میشود.
هنگام خرید اسباب بازی آن را بو کنید اگر بوی تندی مانند بوی استون و تینر و یا بوی مشتقات نفتی را حس کردید نشان از رنگ غیر سالم استفاده شده در اسباب بازی دارد.
این رنگ ها معمولاً آلوده به سرب هستند که با وجود ممنوعیت در بسیاری از کشورها اما هنوز هم در ایران تولید میشود.
پیشنهاد آیچوب: آموزش طراحی و ساخت اسباب بازی چوبی با CNC | دانلود طرح
تشخیص به کار بردن رنگ های استاندارد برای خریدار اسباب بازی بسیار مشکل است و تنها راه حل برای اطمینان از آن خرید از برندهای معتبر ساخت اسباب بازی است.
طراحی و ساخت ایمن اسباب بازی چوبی
از نکته های طراحی اسباب بازی کودک توجه به کودک محور بودن اسباب بازی چه به لحاظ کاربری و جذابیت و چه به لحاظ ایمنی اسباب بازی است.
در خرید اسباب بازی دقت کنید که هیچ قطعه جدا شدنی از اسباب بازی که قابلیت بلعیده شدن دارد نباید وجود داشته باشد.
در مواردی که چنین قطعات کوچکی وجود دارد باید توسط تولید کننده اسباب بازی به بدنه اصلی اسباب بازی کاملاً چسبیده شده باشد طوری که جدا شدنی توسط کودک نباشد.
در اسباب بازی هایی مانند دوخت چوبی که سوزن چوبی جزو قطعات قابل بلعیدن است باید توسط نخ هایی به بدنه اصلی اسباب بازی بسته شود که قابل بلع نباشد.
کودک پس از یک سالگی تمایل زیادی برای پرت کردن اسباب بازی ها دارد. به همین دلیل بین حجم و وزن اسباب بازی باید تعادلی منطقی توسط سازنده ایجاد شود که در اثر پرتاب و یا افتادن اسباب بازی آسیبی به کودک وارد نشود.
این تعادل با انتخاب چوب با چگالی مناسب به دست می آید که میتواند با انتخاب چوب های با چگالی کمتر مانند نراد روسی و صنوبر اسباب بازی های سبک تری ساخت و با انتخاب چوب هایی مانند راش و بلوط و چنار اسباب بازی را سنگین تر کرد.
لبه های اسباب بازی های چوبی نباید تیز یا لبه دار باشد. تمام قسمت های اسباب بازی باید توسط ابزار پرداخت لبه و یا سنباده پخ زده شوند تا در اثر برخورد با بدن کودک ایجاد برش یا ضربه نکند.
اسباب بازی مناسب سن کودک خرید کنید
اسباب بازی ها را میتوان به لحاظ جنسیت در پنج دسته بندی جای داد:
اسباب بازی های کاملاً دخترانه، اسباب بازی های کاملاً پسرانه، اسباب بازی های تقریباً پسرانه، اسباب بازی های تقریباً دخترانه و اسباب بازی های خنثی به لحاظ جنسیت.
اسباب بازی های پسرانه بیشتر نمایانگر حس رقابت و کمی خشونت هستند اما اسباب بازی های دخترانه تمرکز بیشتری روی نظم، مهربانی و خانه داری دارد.
اسباب بازی های خنثی بیشتر فکری و چالشی است و جزو پرفروش ترین اسباب بازی های چوبی است.
همچنین سطح دشواری اسباب بازی ها را با سن کودک خودتان تطبیق دهید. اسباب بازی های بیش از حد دشوار و چالشی کودک را خیلی زود خسته میکند و نسبت به اسباب بازی دلزدگی ایجاد میکند.
هنگام خرید حتماً از فروشنده رنج سنی مناسب کودک را از ایشان بپرسید.
مطلب پیشنهادی: دانلود رایگان نقشه اسباب بازی چوبی ساده و متحرک
نگهداری و تمیز کردن اسباب بازی های چوبی
چوب به صورت طبیعی آنتی باکتریال است اما به سادگی اسباب بازی های پلاستیکی تمیز نمیشود.
برای تمیز کردن اسباب بازی های چوبی میتوانید از محلول رقیق شده سرکه سفید یا سرکه سیب با آب به نسبت یک به یک (نصف لیوان آب + نصف لیوان سرکه) استفاده کنید و اسباب بازی را با دستمال آغشته با این محلول تمیز کنید.
برای خشک شدن سریع تر میتوانید اسباب بازی را برای مدت کمی (کمتر از نیم ساعت) در آفتاب ملایم قرار دهید تا هم زودتر خشک شود و هم باکتری های بیشتری از بین رفته باشد.
همچنین میتوانید از محلول آب و صابون (با PH پایین) برای تمیز کردن اسباب بازی استفاده کنید.
برای تمیز کردن اسباب بازی های چوبی هرگز آن را زیر شیر آب قرار ندهید.
منبع: آیچوب
برای ثبت نظر لطفا وارد اکانت خود شوید ( عضویت رایگان است )