تینر, رنگ‌کاری چوب, مواد مصرفی صنعت چوب

تفاوت تینر فوری و تینر روغنی چیست؟ | تفاوت تینر 10000 و 20000

تینر فوری و تینر روغنی چیست

 تفاوت تینر فوری و تینر روغنی یکی از پرسش‌های رایج برای علاقه‌مندان به رنگ چوب است. تینر فوری و تینر روغنی دو ماده حل‌کننده در صنعت رنگ هستند. تینر فوری و تینر روغنی از نظر شکل ظاهری بسیار شبیه به هم هستند؛ اما از نظر کاربرد تفاوت‌هایی دارند.

 متأسفانه برخی علاقه‌مندان به رنگ، به دلیل عدم آشنایی با تینر فوری و تینر روغنی موجب ایجاد خسارت مالی و زمانی می‌شوند. به همین دلیل در این نوشته به این موضوع مهم می‌پردازیم. با ما در ادامه همراه باشید.

 لطفاً با معرفی آیچوب به دوستان خود و درج دیدگاه از ما حمایت کنید.

 

تینر چیست؟

تینر مایع شیمیایی است که معمولاً از این مایع برای رقیق کردن رنگ‌ها استفاده می‌شود. تینر در کنار رقیق کردن رنگ، به افزایش سرعت تبخیر رنگ هم کمک می‌کند. تینر در انواع مختلفی مانند تینر فوری، تینر روغنی، تینر پلی‌اورتان، تینر اپوکسی و… در بازار موجود است.

 

تماشا ویدئو بررسی تفاوت های تینر فوری و روغنی

 

تماشا این ویدئو برای شما با ترافیک نیم بها محاسبه می شود

 

 

کاربرد تینر روغنی چیست؟

  به زبان ساده تینر روغنی یکی از انواع تینر است که از آن برای حل‌کردن یا رقیق کردن رنگ‌های روغنی استفاده می‌شود. رنگ‌های روغنی (آلکیدی) هم یکی از انواع رنگ است که معمولاً از این رنگ‌ها عموماً برای پوشش سطوح فلزی استفاده می‌شود. به‌عنوان‌مثال درب ورودی فلزی حیاط خانه شما احتمالاً با رنگ‌روغنی رنگ شده است.

کاربرد تینر روغنی

 برای رقیق کردن (حل‌کردن) رنگ روغنی هم از تینر روغنی استفاده می‌شود. البته از گذشته تا به امروز اساتید رنگ‌کار برای حل‌کردن رنگ‌های روغنی از بنزین به‌جای تینر روغنی استفاده می‌کنند. یکی از مهم‌ترین دلایل استفاده از بنزین به‌جای تینر روغنی، مدت‌زمان بالای خشک‌شدن تینر روغنی است. در ادامه بیشتر به این موضوع می‌پردازیم.

 

کاربرد تینر فوری چیست؟

 تینر فوری هم یکی از حلال‌های مورداستفاده در صنعت رنگ است که از آن برای حل‌کردن رنگ‌های فوری استفاده می‌شود.

از نمونه‌های رنگ‌های فوری می‌توان به سیلر و کیلر و نیم پلی‌استر و رنگ‌های خودرویی (فوری) اشاره کرد که از این پوشش‌ها در رنگ چوب استفاده می‌شود.

سیلر و کیلر هم یکی از پرکاربردترین رنگ های مورد استفاده در صنعت چوب است. در صورتی که به موضوع رنگ چوب علاقه دارید، پیشنهاد می کنیم از دوره آموزشی رنگکار ماهر استفاده کنید تا علمی و حرفه ای رنگ چوب را آموزش ببینید.

پیشنهاد آیچوب:

آموزش ۰ تا ۱۰۰ رنگ چوب و ام دی اف با رنگکار ماهر

کاربرد تینر فوری

تینر فوری حلالیت بسیار بیشتری نسبت به تینر روغنی دارد. به عبارتی این تینر به‌محض در معرض هوا قرارگرفتن، شروع به بخارشدن می‌کند.

 در ادامه به بررسی تفاوت‌های تینر فوری و تینر روغنی می‌پردازیم.

پیشنهاد مطالعه بیشتر: آموزش رنگ کردن چوب با سیلر کیلر

تفاوت‌های تینر فوری و تینر روغنی چیست؟

در این بخش به‌صورت تیتر وارد به تفاوت‌های تینر روغنی و تینر فوری می‌پردازیم

 

تفاوت‌ تینر فوری و تینر روغنی

 

تفاوت رنگ تینر فوری و روغنی

تینر روغنی و تینر فوری هر دو شبیه به آب هستند و هیچ رنگ مشخصی ندارند؛ اما یک تفاوت اندکی بین این دو هست. تینر فوری کاملاً شفاف و شبیه به آب هست و تینر روغنی کمی مات و کدر است و زردی دارد. تأکید می‌کنیم که این تفاوت بسیار ناچیز است و تشخیص آن نیاز به تجربه دارد.

بوی تینر فوری و بوی تینر روغنی

 بوی تینر فوری و تینر روغنی تفاوت زیادی با هم دارند. باتوجه‌به اینکه امکان انتقال تجربه مربوط به بوی تینر به‌صورت متن وجود ندارد، تلاش می‌کنیم با مثال به این موضوع بپردازیم.

 تینر فوری بویی شبیه به بوی استون (لاک‌پاک‌کن) دارد؛ اما تینر روغنی بویی شبیه به بوی نفت دارد. یکی از مهم‌ترین ایرادات تینر روغنی همین بوی شبیه به نفت آن است و به همین دلیل نقاش‌ها از بنزین استفاده می‌کنند. درصورتی‌که رنگ روغنی را با تینر روغنی ترکیب کنید، تا روزهای زیادی بوی رنگ و تینر در محل باقی خواهد ماند و بسیار اذیت‌کننده است.

بهترین تینر برای رنگ روغن

بهترین تینر برای رنگ روغن، تینر روغنی است. اما تجربه ما اثبات کرده است که فقط باید از تینر برای رنگ روغنی استفاده کنید. تینر روغنی دیر خشک می شود و بسیار بد بود است. اما بنزین این دو مشکلات را ندارد.

تفاوت تینر فوری 10000 و 20000

تینر فوری ۱۰۰۰۰ و ۲۰۰۰۰ از نظر شکل ظاهری کاملا شبیه به هم هستند. اما یکی از مهم ترین تفاوت های آن ها سرعت تبخیر شوندگی آن ها است. تینر فوری ۲۰ هزار سریع تر از تینر ۱۰ هزار تبخیر می شود.
در رنگ چوب از تینر ۱۰ هزار برای ترکیب با کیلر و نیم پلی استر و از تینر ۲۰ هزار برای سیلر (در فصل سرما و زمستان) استفاده می شود.

 

 

چربی تینر فوری و روغنی

این بخش کمی تخصصی است! زمانی که انگشت دستتان را به تینر روغنی آغشته می‌کنید و مالش می‌دهید، کمی چربی دارد؛ اما تینر فوری چرب نیست و خیلی زود بخار می‌شود.

 

تینر فوری و روغنی

 

سرعت تبخیر تینر روغنی و تینر فوری

 تینر فوری خیلی زود تبخیر می‌شود و به‌خاطر همین سرعت تبخیر بالا، وقتی پوست به تینر فوری آغشته می‌شود احساس سرما می‌کنید.

 تینر روغنی سرعت تبخیرش بسیار پایین است و یکی از دلایلی که اساتید از بنزین به‌جای تینر روغنی برای حل‌کردن رنگ استفاده می‌کنند، همین مورد است.

 تینر فوری را نمی‌تواند در هر درجه از حرارت پایینی اجرا کرد؛ ولی تینر روغنی را در درجه‌های پایین نیز می‌شود اجرا کرد.

 

عوارض تینر فوری

 در زمان کار با تینر فوری بسیار بااحتیاط عمل کنید. اگر حساسیت تنفسی داشته باشید، بوی این تینر به سیستم تنفسی شما آسیب می‌رساند. پوست برخی افراد به مواد شیمیایی و به‌خصوص تینر بسیار حساس هست و باعث ایجاد زخم و اگزما پوستی می‌شود.

 استفاده از تینر فوری در فضای بسته بسیار خطرناک هست و حتماً باید با استفاده از فن یا جریان هوا (باز کردن درب و پنجره) به تخلیه سریع گاز تینر کمک کرد.

 در هنگام استفاده از تینر فوری حتماً عینک و دستکش و ماسک بپوشید.

 اشتعال‌زایی تینر فوری به‌مراتب بالاتر از تینر روغنی هست و به‌هیچ‌عنوان نباید تینر را در معرض جرقه و آتش و حرارت و نور شدید آفتاب قرار داد.

جمع بندی پایانی برای خرید تینر فوری و تینر روغنی

نکته اساسی در مورد خرید تینر روغنی و تینر فوری را هیچ‌وقت فراموش نکنید. برای حل‌کردن رنگ فوری فقط و فقط از تینر فوری و برای حل‌کردن رنگ روغنی از تینر روغنی (بهتر از آن بنزین) استفاده کنید.

 

منبع: آیچوب

 

 

7 نظر در “تفاوت تینر فوری و تینر روغنی چیست؟ | تفاوت تینر 10000 و 20000

  1. رضا فاضل خواه گفت:

    با سلام و احترام
    از اینکه باعث افزایش اطلاعات عمومی مردم می شوید و بنده را سپاسگزار و ارادتمندیم🙏 و این نشانه اطلاعات علمی شما را میرساند

    1. آیچوب گفت:

      درود بر شما
      سپاس از شما

  2. saeidmohasseli گفت:

    سلام خدمت اساتید محترم و خداقوت. ببخشید میشه رنگ های روغنی رو با تینر فوری استفاده کرد؟ یعنی حلال رنگ روغنی تینر فوری باشه؟

    1. آیچوب گفت:

      سلام دوست عزیز
      رنگ روغنی رو با بنزین ترکیب کنید یا تینر روغنی

    2. خانم نصاری گفت:

      سلام ببخشید من می‌خوام رنگ های مختلف در خانه درست کنم و از چه موادهاای استفاده کنم که رنگ برای رنگ کردن کوزه و گل و همه چی

      1. آیچوب گفت:

        درود بر شما
        در مورد رنگ کوزه اطلاعاتی ندارم

        1. روح الله گفت:

          سلام دوست عزیز
          این کار نیاز به تجربه و شناخت رنگ ها دارد. برای ظروف گلی می توانید از رنگ های روغنی استفاده کنید به شرطی که ظرف گلی مصارفی مانند ظرف میوه و یا لیوان آب نداشته باشد چون برای سلامتی مضر است.
          از رنگ های اکریلیک پایه آب هم می توانید استفاده کنید که هم تنوع رنگ دارد و هم سریع تر از رنگ روغنی خشک میشه.
          این تجربه شخصی من بود‌. امیدوارم مفید واقع شده باشه.

برای ثبت نظر لطفا وارد اکانت خود شوید ( عضویت رایگان است )