ابزارهای فرز, معرفی ابزار, مینی فرز, ویدئو

مینی فرز چیست و چه کاربردی دارد؟ + ویدئو معرفی مینی فرز

مینی فرز چیست و چه کاربردی دارد؟

  مینی فرز یکی از مدل‌های فرز موجود در بازار است. همان‌طور که از واژه Mini در ابتدای اسم این نوع از فرزها مشخص شده، این مدل از فرز در دسته فرزهای کوچک به‌حساب می‌آید.

مینی فرز در صنایع مختلف کاربرد دارد که یکی از مهم‌ترین کاربردهای آن، استفاده در صنعت فلز است. البته به‌واسطه ابزارک‌ها و صفحه‌های مختلفی که برای مینی فرز ساخته شده است، امکان استفاده در شرایط مختلف را خواهید داشت.

به‌عنوان‌مثال در صنعت چوب از مینی فرز برای باربرداری چوب (با ابزارک‌های خاص) استفاده می‌شود.

در این مقاله به این پرسش پاسخ خواهیم داد که مینی فرز چیست؟ با ما در ادامه همراه باشید. پیشنهاد می‌کنیم ویدئو منتشر شده در این صفحه را تماشا کنید تا اطلاعات کاملی از مینی فرز به دست آورید.

 

کلید خاموش و روشن مینی فرز

 

مینی فرز چیست؟

 مینی فرز یا Mini Angle Grinder یکی از کوچک‌ترین مدل‌های فرز موجود در بازار است. به‌واسطه زاویه ۹۰ درجه‌ای قرارگیری صفحه در این دستگاه، به آن Angle یا (زاویه) گفته می‌شود.

 احتمالاً فرز آهنگری یا فرز سنگ‌بری یا سنگ فرز را دیده‌اید. مینی فرز نمونه کوچک‌تر شده فرز آهنگری است. معمولاً طراحان ابزار باتوجه‌به بازخوردی که از مخاطب‌های خود می‌گیرند، اقدام به طراحی ابزار در سایزهای مختلف می‌کنند.

 مینی فرز هم به‌واسطه طراحی و ساختار کوچک‌ترش، مزایای زیادی به استفاده‌کننده از آن می‌دهد.

 

تماشا آنلاین ویدئو شناخت مینی فرز (فرز کوچک)

تماشا این ویدئو در برخی اپراتورها با ترافیک نیم بها محاسبه می‌شود!

 

کاربرد مینی فرز چیست؟

از مینی فرز می‌توان برای کارهای مختلفی مانند برش انواع فلزات، پرداخت و سنگ زنی سطوح مختلف، باربرداری چوب، تمیز کاری و فرچه کشی و سوراخ کاری هم استفاده کرد.

مینی فرز به واسطه ابعاد کوچکش مناسب برای کارهای ظریف و پیچیده است. وزن سبک آن هم به شما کمک می‌کند که در جایگاه های مختلف بتوانید از این ابزار استفاده کنید.

به عنوان مثال افرادی که برای ساخت مجسمه های چوبی نیاز به ابزار داشته باشند، یکی از بهترین گزینه ها مینی فرز است تا باربرداری راحت تر انجام شود.

 

تفاوت مینی فرز با سنگ فرز

مینی فرز و فرز آهنگری از نظر شکل ظاهری و کاربرد بسیار شبیه به هم هستند؛ اما تفاوت هایی هم با هم دارند.

اندازه مینی فرز تقریباً نصف اندازه فرز آهنگری است و همین امر باعث می‌شود تا وزن بسیار کمتری هم داشته باشد.

یکی دیگر از تفاوت های بین فرز آهنگری و مینی فرز، امکان نصب صفحه در قطر کمتر یا بیشتر است.

در فرز آهنگی امکان نصب صفحه تا قطر ۲۵ سانتی متر را خواهید داشت؛ اما در مینی فرز این قطر به ۱۲ سانتی متر کاهش می‌یابد.

ما در نوشته های پیشین به تفاوت های بین مینی فرز و سنگ فرز پرداختیم.

قفل کن مینی فرز

 

انواع مینی فرز

مینی فرز یا فرز کوچک در مدل های مختلف به بازار عرضه می‌شود. در ادامه به معرفی هر یک از آن ها می‌پردازیم.

 

مینی فرز برقی سیمی

 شناخته شده ترین مدل مینی فرز، نوع سیمی آن است. شما می‌توانید با استفاده از برق شهری این دستگاه را به کار بی اندازید. بیشتر اساتید از این مدل در کارگاه خود استفاده می‌کنند.

تا زمانی که مینی فرز سیمی به برق متصل باشد، می‌توانید از آن استفاده کنید. وجود سیم در این ابزار به شما کمک می‌کند تا به صورت پایدار از مینی فرز استفاده کنید؛ اما وجود همین سیم محدودیت هایی هم برای شما ایجاد می‌کند. سیم کمی دست و پا گیر است و همیشه در هنگام کار با دستگاه باید مراقب وجود سیم باشید.

 

مینی فرز شارژی

مدل شارژی مینی فرز هم تولید شده است که از باتری های شارژی رایج موجود در بازار نیرو می‌گیرند. موتور این مدل از مینی فرزها متفاوت از مدل های برقی (برق شهری) است. در صورتی که معمولاً بر روی نردبان یا داربست از مینی فرز استفاده می‌کنید، پیشنهاد می‌کنیم که از مدل شارژی استفاده کنید.

همچنین توصیه می‌کنیم برای داشتن انرژی پایدار تر و استفاده طولانی تر از مینی فرز شارژی از باتری با ظرفیت بالا استفاده کنید تا نگرانی بابت از دست دادن زود هنگام شارژ نداشته باشید.

ما در نوشته های پیشین به معرفی معایب و مزایای ابزار شارژی و سیمی پرداخته بودیم. پیشنهاد می‌کنیم از نوشته زیر استفاده کنید.

تفاوت مینی فرز و سنگ فرز

 

مینی فرز بادی یا پنومتیک

مینی فرز ها در مدل های بادی هم طراحی و تولید شده‌اند. متأسفانه در بازار ایران این مدل ها کمتر مورد استفاده قرار می‌گیرد. در مجموع می‌توان گفت ابزار بادی در بازار ایران با اقبال خوبی مواجه نشده است.

مینی فرز بادی یکی از بادوام ترین مدل های مینی فرز است که استهلاک بسیار پایینی دارد. از مینی فرز های بادی برای پروژه هایی استفاده می‌شود که نسبتاً ظریف هستند و به دقت بالایی نیاز دارند.

برای استفاده از مینی فرز بادی به منبع پر فشار هوا (کمپرسور هوا) نیاز دارید. مینی فرز بادی از نظر وزن سبک تر سایر مدل ها است. با استفاده از ماشه موجود روی این مدل ابزار می‌توانید سرعت دستگاه را کم و زیاد کنید.

 

بخش های مختلف مینی فرز

مینی فرز هم مانند دیگر ابزارها دارای بخش های مختلف است؛ اما تنظیمات پیچیده‌ای ندارد. یک شستی وظیفه خاموش و روشن کردن دستگاه را بر عهده دارد. در برخی مدل ها یک غلتک دیمر هم برای تنظیم سرعت چرخش موتور وجود دارد که امکان استفاده برای برش مواد مختلف را خواهید داشت.

در قسمت بالای گیربکس یک قفل کن گیربکس وجود دارد که با استفاده از آن می‌توانید در زمان تعویض تیغه، گیربکس را قفل کنید تا محور هرزگردی نکند.

 

قاب محافظ مینی فرز

 

در دو طرف پوسته گیربکس هم دو سوراخ رزوه دار وجود دارد که امکان نصب دسته حمل مینی فرز با توجه به نوع برش و چپ دست و راست بودن را خواهید داشت.

یک قاب محافظ هم در همه مینی فرز ها وجود دارد که از اپراتور در زمان کار با دستگاه و برش محافظت می‌کند.

 

مدل های موتور مینی فرز

مینی فرز ها در مدل های برقی (سیمی و شارژی) دارای موتور های متفاوتی هستند. موتور مینی فرز های سیمی از نوع AC هستند که تنوع زیاد و استهلاک کمتری دارند.

مشخصات مینی فرز

 

در مدل های شارژی از موتور DC استفاده می‌شود. در مدل های شارژی یا DC از موتور های براشلس (بدون زغال) استفاده می‌شود. این مدل موتورها نیاز به تعویض زغال ندارند و گرمای کمتری در زمان کار ایجاد می‌کنند.

 

منبع: آیچوب

2 نظر در “مینی فرز چیست و چه کاربردی دارد؟ + ویدئو معرفی مینی فرز

  1. کاربر گفت:

    سلام ،ویدیو مربوط به آموزش ها در کدام قسمت بارگزاری شده ؟؟؟ فقط متن مقاله ها و آموزش ها موجوده

    1. Khorami گفت:

      درود ب رشما
      ویدئو در پاراگراف دوم (بالای صفحه) موجود هست
      پیشنهاد می کنیم فیلتر شکن رو خاموش کنید

برای ثبت نظر لطفا وارد اکانت خود شوید ( عضویت رایگان است )