ساخت جاشمعی چوبی با چوب های دور ریختنی یکی از تفریح های یک نجار و حتی یک علاقه مند به چوب است. در این مقاله به آموزش ۰ تا ۱۰۰ ساخت جاشمعی با استفاده از چوب های دور ریختنی خواهیم پرداخت. با ما در ادامه همراه باشید
در این آموزش تلاش کردیم تا با حداقل هزینه و حداقل ابزار بتوانید جاشمعی چوبی با چوب های دور ریختنی را بسازید. این مقاله و تصاویر به همیت آقای احمد رضا رنجبر نژاد تهیه شده است. از لطف ایشان سپاسگزاریم.
تبدیل چوب های دور ریختی و آماده برای آتش گرفتن به لوازم چوبی ارزشمند، یکی از با ارزش ترین کارهایی است که یک استاد کار می تواند آن را انجام دهد.
ساخت جاشمعی با چوب های دور ریختنی و پرتی
در پروژه هایی که با چوب های دور ریختنی و پرتی ساخته می شوند، ابعاد استاندارد و… معنای چندانی ندارند. گاهی اوقات مجبور می شوید سازه های نامتعارف بسازید. مهم این است که از چوب های دور ریختنی نهایت استفاده را ببرید!
در این پروژه چوب به ابعاد ۸ * ۵ تقسیم و تبدیل شد. شما می توانید با توجه به ابعاد چوب مورد نظرتان از ابعاد دیگری استفاده کنید. با استفاده از فارسی بر نجاری برش چوب ها را انجام دهید.
پیشنهاد آیچوب:
آموزش نحوه برش سری کاری با اره فارسی بر نجاری | ویدئو فارسی
برش کاری چوب های پرتی با فارسی بر نجاری
پس از برش چوب باید آن را سنباده کاری کنید و ایرادات ظاهری و پستی و بلندی آن را از بین ببرید. با استفاده از سنباده برقی یا همان پولیشر می توانید ورق های چوبی را سنباده کاری کنید.
روی پد دستگاه سنباده ۱۰۰ مخصوص چوب نصب کنید و سنباده کاری را انجام دهید. پیشنهاد می کنیم از مقاله های مربوط به آموزش رنگ برای سنباده کاری اصولی و اجرای رنگ استفاده کنید. بعد از سنباده کاری و پرداخت ابتدایی چوب، نوبت به علامتگذاری و سوراخ کاری قطعه چوب ها می رسد.
پیشنهاد آیچوب:
چگونه از سنباده گرد لرزان استفاده کنیم؟! بهترین روش برای سنباده کاری
سوراخ کاری چوب برای ساخت جاشمعی چوبی
برای سوراخ کاری اصولی، ابتدا با استفاده از متر مرکز چوب ها را به دست آورید و با استفاده از مداد علامتگذاری کنید. در مرحله بعد با استفاده از مته مخصوص چوب شماره ۵ مرکز چوب ها را سوراخ کنید.
در مرحله بعد یک عدد میله برای هم محور کردن ورق ها در داخل سوراخ ها قرار دهید تا صفحه ها را در مانند طرح تصویر بسازید. در صورتی که ایده های بهتری برای چیدمان چوب ها دارید، مشکلی برای تغییر نخواهید داشت. پیشنهاد می کنیم حتما برای انجام چنین کارهایی خلاقیت داشته باشید و امضای خودتان را در کارهایتان داشته باشید.
پرس کاری با چسب چوب
مرکز چوب ها را به چسب چوب آغشته کنید و چوب ها را روی هم بچینید. در مرحله بعد با استفاده از پیچ دستی نجاری یا گیره نجاری چوب های چیده شده را پرس کنید و اجازه دهید این پرس تا حدود ۴ ساعت باقی بماند.
پس از اتمام پرس کاری، چسب چوب باقی مانده را با استفاده از دستمال نمناک پاک کنید. در نظر داشته باشید که اگر چسب چوب در جای خود باقی بماند، دیگر به سادگی پاک نمی شود. حتی پس از پاک کردن با دستمال خشک هم در مرحله اجرای رنگ لکه های چسب خودنمایی خواهند کرد.
پیشنهاد آیچوب:
چگونه از چسب چوب حرفه ای استفاده کنیم؟! آموزش ترفندهای کاربردی نجاری
رنگ کاری جاشمعی چوبی
مرحله رنگ کاری هم کاملا به صورت سلیقه ای انجام می شود. در این پروژه ها که احتمالا شما ابزار مناسب ندارید، پیشنهاد می کنیم از روغن گیاهی مخصوص چوب برای رنگ کردن جاشمعی چوبی استفاده کنید.
در نوشته های پیشین توضیح داده بودیم که مزایای روغن گیاهی مخصوص چوب چیست.
در این آموزش آقای رنجبرنژاد از شاپان به تنهایی استفاده کردند که از نظر رنگ کاری، اصولی نیست. پیشنهاد می کنیم به هیچ عنوان از شاپان به تنهایی استفاده نکنید.
در صورتی که علاقه دارید از رنگ های براق شیمیایی استفاده کنید، بهترین روش، رنگکاری با متد سیلر و کیلر است. ما در آیچوب آموزش کامل رنگ کاری چوب را منتشر کرده ایم. البته شما می توانید از دوره آموزشی رنگکار ماهر هم به عنوان یک راهنمای حرفه ای رنگ چوب هم استفاده کنید.
پیشنهاد آیچوب:
آموزش رنگ کردن چوب به روش سیلر و کیلر و نیم پلی استر
منبع: آیچوب