آشنایی با انواع چوب, آموزش, تکنیک‌های کار با چوب

آموزش پاك كردن شيره درخت از لباس + ویدئو فارسی

ترفند های پاک کردن صمغ چوب

 پاک‌کردن صمغ چوب یا همان شیره درخت یکی از چالش‌های پیشروی اساتید نجار و رنگ‌کار چوب است. در فصل سرما و در دمای پایین صمغ درخت به‌صورت یک بخش شیشه‌ای و محکم و در فصل گرما و در دمای بالا، مانند عسل از درخت به بیرون روانه می‌شود.

نکته‌ای که در مورد صمغ و شکاف‌های صمغی وجود دارد این هست که این صمغ به‌راحتی ازبین‌رفتنی نیست.

 حتی ممکن است بعد از گذشت ده‌ها سال هم از چسبندگی و خاصیت آن کم نشود و به‌محض فراهم‌شدن شرایط، از چوب به بیرون روانه شود. در این مقاله تجربیات خود از پاک‌کردن شیره درخت را به شما به اشتراک خواهیم گذاشت. با ما در آیچوب همراه باشید.

 صمغ درخت کاج معمولاً لزج، نیمه‌مایع، شفاف و به رنگ‌های زرد مایل‌به‌سبز یا قرمز عقیقی است. طعم این صمغ تلخ و بوی آن تند است. مطمئناً طعم و بوی صمغ درخت برای شما آزاردهنده نخواهد بود؛ اما چسبندگی این شیره درخت کاج واقعاً عذاب‌آور و غیرقابل‌تحمل است.

 اگر از چوب درخت کاج (نراد، یولکا، ساسنا) برای ساخت سازه‌های چوبی استفاده می‌کنید، حتماً با چوب‌هایی مواجه شده‌اید که شیره روان و یا حفره‌های رزینی دارند. شاید شما به‌عنوان نجار با شیره درخت و چسبندگی آن مشکلی نداشته باشید؛ اما در مرحله رنگ چوب و یا حتی پس از آن این مایع دردسرساز خواهد بود.

 با این توضیح و اهمیت ازبین‌بردن صمغ درخت، به معرفی راهکارهای ازبین‌بردن صمغ و شیره درخت می‌پردازیم. با ما در ادامه همراه باشید.

ویدئو چگونه شیره درخت را از روی چادر مشکی پاک کنیم؟

تماشا این ویدئو در برخی اپراتور ها با ترافیک نیم بها محاصبه می شود!

 

پیشنهاد مطالعه بیشتر: پاک کردن رنگ چوب در خانه و با کمترین ابزار

 

روش‌های پاک کردن صمغ چوب

روش‌های مختلفی برای پاک‌کردن صمغ چوب وجود دارد که در ادامه به بررسی هر یک از این روش‌ها خواهیم پرداخت.

استفاده از الکل صنعتی برای از بین بردن شیره درخت

 الکل صنعتی یکی از ایمن‌ترین روش‌ها برای پاک‌کردن صمغ درخت است. اگر صمغ روی چوب باشد، می‌توانید پارچه‌ای تمیز را به الکل آغشته کنید و چندین بار روی صمغ بکشید تا به‌تدریج پاک شود.

هرچه الکل بیشتری روی صمغ بماند، این مایع چسبناک زودتر حل می‌شود.

 گاهی صمغ روی چوب نیست و در داخل حفره‌های چوب جا خوش کرده است. اگر این حفره‌های را تخلیه نکنید و مراحل رنگ‌کاری را انجام دهید، پس از چند سال مشاهده خواهید کرد که در اثر گرمای زیاد، شیره درخت حتی از رنگ هم عبور می‌کند و به بیرون از مغز چوب روانه می‌شود.

 برای خالی‌کردن حفره‌های صمغ درخت، ابتدا الکل صنعتی را با استفاده از سرنگ به داخل حفره‌های دارای صمغ تزریق کنید و سپس کار را به‌صورت دمر رو به زمین کنید تا کاملاً صمغ خالی شود. هر چه الکل بیشتر روی صمغ بماند، میزان حل‌شدن شیره بیشتر خواهد شد.

 شما می‌توانید از الکل برای پاک‌کردن صمغ درختی که روی پارچه، لباس، فرش، دست و… ریخته شده است هم استفاده کنید و یکی از ایمن‌ترین روش‌ها هست. البته الکل به‌شدت به حرارت و شعله آتش و جرقه حساس است و باید بسیار مراقب باشید.

در صورتی که الکل در دسترس ندارید، پیشنهاد می کنیم از تینر فوری استفاده کنید.

پیشنهاد آیچوب:

تینر فوری چیست؟ | معرفی انواع تینر فوری

پاک کردن صمغ چوب نراد

استفاده از حرارت مستقیم برای پاک کردن صمغ

 ابتدا محل‌هایی را که دارای صمغ است با مداد علامت‌گذاری کنید و سپس چاقو یا هر فلز نازک دیگری را با استفاده از حرارت مستقیم سرخ‌کرده و داخل حفره پر از صمغ وارد کنید. به‌محض برخورد فلز گداخته شده با شیره درخت، مشاهده خواهید کرد که دود سفیدرنگی از حفره خارج می‌شود و حتی گاهی شیره می‌جوشد.

 در این روش مقداری از صمغ بخار می‌شود و مقدار دیگری به بیرون از حفره می‌ریزد. شما می‌توانید با یک پارچه، بلافاصله صمغ‌های بیرون ریخته شده را تمیز کنید. اگر این کار را سریع انجام ندهید، شیره سخت خواهد شد و به‌راحتی پاک نمی‌شود.

 این روش معمولاً توسط اساتید حرفه‌ای مورداستفاده قرار می‌گیرد و سرعت بیشتری در صمغ زدایی خواهید داشت.

پاک کردن صمغ درخت کاج با گازوئیل!

 در کارگاه‌های نجاری، معمولاً از گازوئیل استفاده می‌شود. شما می‌توانید چند قطره گازوئیل را روی سطوحی که به صمغ آغشته شده، بریزید و پس از چند ثانیه با پارچه محل موردنظر را پاک کنید.

 استفاده از گازوئیل برای داخل خانه و قسمت‌هایی که با پوست برخورد دارد توصیه نمی‌شود. از گازوئیل یا نفت می‌توانید برای پاک‌کردن صفحه اره میزی، اره نواری، گندگی و دیگر ابزارها استفاده کنید.

 مشکل این روش برای پاک‌کردن شیره درخت از روی لباس این است که گازوئیل بوی بدی دارد و ممکن است رنگ لباس را از بین ببرد.

پاک کردن صمغ درخت کاج

 

استفاده از سشوار برای پاک کردن شیره درخت

 جهت خالی‌کردن صمغ چوب از سشوار هم می‌توان استفاده کرد. سشوار صمغ خشک شده را از حالت جامد به مایع تبدیل می‌کند و پاک‌کردن آن راحت‌تر خواهد بود.

سشوار را با دمای زیاد به حفره رزینی نزدیک کنید و شیره بیرون‌آمده را با استفاده از کاردک یا پارچه پاک کنید.

 این روش کمی زمان بر و پر هزینه هست. استفاده از سشوار به‌عنوان روش آخر به شما پیشنهاد می‌شود. ممکن است گرمای زیاد سشوار بافت بیرونی چوب را بسوزاند و چوب تغییر رنگ دهد.

 برای پاک‌کرده چسب درخت از روی لباس این گزینه را پیشنهاد نمی‌کنیم و مناسب کارهای صنعتی است.

پیشنهاد آیچوب:

آموزش پاک کردن رنگ با استفاده از سشوار

پاک کردن صمغ چوب با حرارت

پاك كردن صمغ درخت از لباس

 ممکن است مقداری از صمغ درخت به لباس شما بچسبد. در این حالت فقط کافی است مقداری الکل صنعتی را بر روی صمغ درخت اسپری کنید و اجازه دهید صمغ با الکل ترکیب شود و چسبندگی خود را کم‌کم از دست دهد. هرچه صمغ بیشتر خیس بماند، زودتر خاصیت چسبندگی را از دست می‌دهد. به همین دلیل باید مدام با الکل چسب را مرطوب کنید تا صمغ حل شود.

 همچنین می‌توانید با استفاده از پشت چاقو، صمغ درخت را از روی لباس بردارید. اگر می‌خواهید این کار سریع‌تر انجام شود، چند قطره گازوئیل روی صمغ بریزید و منتظر باشید تا صمغ حل شود. پس از آن لباس را با پودر ماشین لباس‌شوئی بشویید؛ چون گازوئیل بوی بدی دارد.

لطفا شما هم تجربه و دانش خود از چگونگی پاک کردن شیره درختان را در قسمت دیدگاه های همین نوشته با ما در میان گذارید.

منبع: آیچوب

پیشنهاد مطالعه بیشتر: ۱۵ راهکار برای از بین بردن بوی رنگ در کمترین زمان

34 نظر در “آموزش پاك كردن شيره درخت از لباس + ویدئو فارسی

  1. م.ب گفت:

    این طرح های مشبک بسیار عالین ممنونم از شما به خاطر این طرح ها

  2. امیر گفت:

    سلام
    برای صمغ گیری چوب گردو مخصوص سنتور از چه روشی استفاده کنیم که صدا گیر نباشد. باتشکر

    1. آیچوب گفت:

      سلام
      از روش الکل استفاده کنید.

  3. محمد صرامي گفت:

    با سلام و عرض ادب و ارادت
    مشتاقانه منتظر مطلب شناخت ذات چوب هستم

    1. آیچوب گفت:

      @محمد صرامي,

      سلام جناب صرامی
      سپاس از شما بزرگوار.

  4. آیچوب گفت:

    جناب رادین سلام همونطور که دوستان خوبمون در آیچوب هم توضیح دادند به مجرد افزایش دما صمغ چوب روس روان میشه در مورد خشک کردن چوب باید خدمتتون عرض کنم که در روش خشک کردن های صنعتی فقط رطوبت سطحی چوب گرفته میشه وچوب هرگز کاملا” خشک نمیشه ما خودمون وقتی چوب میخریم معمولا”بین دوتا سه ماه چوب را میخوابونیم تا کاملا” مغز خشک بشه در مورد تاب برداشتن تخته ۱۶ میل باید خدمتتون عرض کنم که دوست عزیز اولا”تخته نیمه خیس رو ۱۶ میل کردید باید تاب برداره تازه بیشتر هم تاب بر خواهد داشت حداقل ۱۵روز دست نگه دارید در ثانی شما به جای اینکه تخته مثلا” با قطر ۳سانت بخرید مقداریش رو پوشال کنید دراین بین انرژی ،هزینه وزمان رو اتلاف کنید خب مستقیما” تخته ۱۶میل آماده که اتفاقا” در بازار هست رو میگرفتید یه مسأله که دوستان خوب آیچوبی هم راجع بهش کمی گفتند شناخت چوبه اگه ذات چوب رو نشناسی بدون تعارف کلاه سرت رفته انشاءا.. به کمک دوستان خوبم در آیچوب مطلب جامع وکاملی در مورد شناخت ذات ونوع چوب روسی ونحوه خشک کردنش را بزودی برای علاقه مندان به چوب آماده خواهیم کرد موفق باشید

    1. عباس گفت:

      درود بر شما

  5. مهدی گفت:

    ممنونآیچوب از راهنمایی کاملتون.
    اطلاعات بسیار مفیدی بود.

  6. رادین گفت:

    سلام
    من نراد صنعتی خشک شده خریدم
    اما باز توش صمغ بود
    آیا طبیعی است یا باید صمغ خارج میشد؟
    ونیز وقتی من تخته 16 میل کشیدم کمی تاب برداشت
    آیا طبیعی است یا کاملا خشک نشده است؟
    شرکت گفت 4 روز در خشک کن میگذاریم آیا می باید بیشتر با شد ؟
    با تشکر

    1. امیر گفت:

      @رادین,
      سلام.توی بازار چند برند چوب خشک کن رفته هست شاید معروف ترینش SLP باشه اما باز همینا هم کمی رطوبت و گاهی صمغ دارن و تاب برداشتن چوب با اون ضخامت طبیعی هست

    2. آیچوب گفت:

      @رادین,
      سلام
      اینکه از چوب خشک شده صمغ خارج بشه عادیه.گرمای هوا صمغ رو روان میکنه.
      الوار ها از بخش های مختلف تنه ی درخت برش داده میشه که شما باید الوار متناسب با کاری که مد نظظر دارید انتخاب کنید.باید یک مطلب در این زمینه آماده کنم.
      در مورد چگونگی خشک کردن چوب اطلاعاتی ندارم.

  7. آیچوب گفت:

    سلام آقا مهدی روغن برزک رو میتونید از عطاری ها یا رنگ فروشی ها تهیه کنید به وفور هم یافت میشه پودر امبرا،که در زبان عامیانه بهش امرا میگن و برای ساخت بتونه ازش استفاده میشه در تمام رنگ فروشیها موجوده پودر امرا برای اینه که شما رنگتون را قهو ه ای کنید چون از دیر باز رنگهای فندقی وگردویی بیشتر محبوبیت داشته واگه نخواستید میتونین استفاده نکنین اما محصول نهایی طوری به نظر میرسه که انگار هیچ رنگی نخورده که البته اون هم در بعضی از موارد سلیقه خاص خودش رو میطلبه به هر حال حق انتخاب با خودتونه در ضمن تلفظ صحیح روغن وپودر رو با استفاده از حروف لاتین نوشتم که در هنگام تهیه اس با مشکل روبه رو نشید موفق باشید ,OMRA_BARZAK

  8. مهدی گفت:

    آیچوب از حوصله ای که در راهنمایی به خرج دادید کمال تشکر را دارم.فقط اگه امکان داره محل تهیه روغن برزک و پودر انبرا را هم معرفی کنید.
    ممنون

  9. عباس مرجانی گفت:

    باتشکر از اقای رنجبرنژاد و هادی بنده نکات ایمنی رو فراموش کردم بگم و ممنونم که شما ها گفتین
    و دوست عزیزم اقا مهدی من مدتی هست که دیگه کار چوب نمی کنم و رفتم داخل زمینه برق قدرت ولی لیسانس چوب دارم قبلا برای چوب روسی از کروزوئوت استفاده می کردند

  10. آیچوب گفت:

    با سلام خدمت شما آقا مهدی ممنون از اینکه سوالتون رو واضح کردید ببینید دوست عزیز برای شما دو راه وجود داره یکی اینکه از منداب استفاده کنید به این ترتیب که روغن خالص برزک تهیه کنید و اون رو با پودر امبرا مخلوط کنید تا به رنگ دلخواه برسید سپس خوب بهم بزنید واز صافی عبور دهید وبعد با دستمال به کار بکشید وپس از ۲۴ ساعت دوباره این کار رو تکرارکنید این روش قدمت چندین هزار ساله داره ومختص ایران باستان بوده در صفحه اصلی راجع بهش مفصل توضیح دادم طرز تهیه منداب به سبک سنتی کار بسیار سختیه هم نیازمند تجربه است وهم یکسری موادی که امروزه بسیار کمیابه، ولی استفاده از همین روش هم حداقل دو دهه از کار محافظت میکنه نمونه زنده اش رو هم میتونید تشریف بیارید شهر ما کاشان در خانه های تاریخی مشاهده کنید در یکسری از این خانه ها که در سال ۱۳۷۲ مورد مرمت قرار گرفت بنده از همین روش برای درها وپنجره ها و مابقی سازه های چوبی استفاده کردم که علاوه بر تأیید میراث فرهنگی مدت ۲۲ساله که این رنگ در برابر عوامل جوی وهوای کویری کاشان استقامت کرده وروش دوم اینکه از تکنیک سند بلاست بهره بگیرید که اون هم مقاومت چوب رو بسیار زیاد افزایش میده به هر حال حق انتخاب با شماست واگه مشکلی داشتید بنده در خدمت هستم موفق باشید

  11. مهدی گفت:

    ضمن تشکر از جناعالی ٬ از اینکه سؤالم مبهم عذرخواهی میکنم.
    در واقع من از چوب روس برای ساخت پرگولا استفاده کردم ولی از هیچگونه مواد محافظی برای اون استفاده نکردم.لطفا اگه ممکنه بیشتر راهنمایی کنید.
    با سپاس

  12. آیچوب گفت:

    با سلام خدمت شما دوست عزیز قبل از هر چیز دونستن یه مطلب الزامیه و اون هم اینکه شما در چه مقطعی می خواهید از چوب نگهداری کنید مثلا”زمانیکه تخته یا الوار هست یعنی نگهداری چوب خام یا اینکه میخواین کیفیت رنگ رو ارتقاء بدین اگر به صورت خام میخواین نگهداری کنید بهترین روش اینکه الوارها رو با فاصله از زمین روی هم بچینید ودر بین هر ردیف از تخته ها با گذاشتن تکه چوبی فاصله ایجاد کنین تا جریان هوا گردش داشته باشه ضمن اینکه مکان نگهداری چوب روسی باید عاری از رطوبت باشه واما درمورد استفاده از روغن هیدرولیک باید به عرضتون برسونم که انجام این نوع کارها کاملا”اشتباهه اولا”باعث میشه چوب اشباع بشه وخاصیت رنگ پذیریش رو از دست بده وثانیا”اینکه روغن با نفوذ در بافت نرم و باقی موندن در بافت سفت باعث ایجاد لکه های چربی در سطح چوب میشه که دردسرهای زیادی را به همراه داره وسوم اینکه دانسیته روغن هیدرولیک خیلی بالاست وچون در زمان تولیدش از کربنات پتاسیم استفاده شده همین مساله باعث میشه که فشار بسیار بالایی به چوب وارد بشه اون هم چوب روس که هیچ استقامتی نداره که بطور ناگهانی یا چوب کج میشه یا شکاف در اون ایجاد میشه واگر زمانی بخواهید سطح چوب را از وجود روغن پاک کنین تقریبا”این کار غیر ممکنه بهترین روش برای ارتقاء استقامت رنگ استفاده از سیلر صنعتیه که در صفحه عمومی آموزش رنگ چوب طریقه ساختش رو به صورت کامل توضیح دادم والبته اگر بیشتر از این موارد تجربه ای میخواین سوالتون را بازتر وکاملتر مطرح کنین تا راحت بشه مشکل رو بر طرف کرد موفق باشید

  13. barooni گفت:

    با سلام
    لطفا اگه ممكنه اطلاعاتي راجع به نحوه نگهداري چوب روس و پوششهاي مرتبط با ان جهت بالا بردن دوام انها در اختيار ما قرار دهيد.
    و آيا از روغن هيدروليك ميتوان به عنوان محافظ استفاده كرد؟
    باتشكر

  14. احمدرضارنجبرنژاد گفت:

    با سلام به دوستان البته آیچوب به گمونم هنوز فرصت نکردن به این قسمت سر بزنن و انشاءا… وقتی براشون مقدور شد بیشتر از راهنماییشون استفاده خواهیم کرد.با تشکر فراوان از جناب عباس مرجانی احساس میکنم باید یه مطالبی در حد سواد اکابری خودم به توضیحات این سرور گرامی اضافه کنم.از اونجایی که خیلی از بازدید کنندگان مطالب این سایت افرادی فاقد تجربه عملی هستن یا تجارب کمی دارن،گاهی راهنمایی اگه به طور نیمه کاره باشه و موارد ایمنی و احتیاطی مربوطه یادآوری نشه،ممکنه حوادثی بوجود بیاد که جبرانش از انجام ندادنش بسیار گرون تر تموم میشه.مستحضرید که آمونیاک یکی از مواد شیمیایی بسیار مضر بحساب میاد و از نظر زیست محیطی نیز بسیار توصیه به اجتناب از استفاده کردنش میشه و در صنایع هم بسیار سعی در جایگزینی اون با مواد دیگه میشه.در اینجا هم البته بحث بالا در رابطه با رفع صمغ مزاحم چوب هست ولی مقوله استفاده از آب اکسیژنه و آمونیاک ذر رابطه با احیای رنگ چوب هست که بر اثر هوازدگی اتفاق می افته.
    آمونیاک ماده ای هست با مزه و بوی بسیار تند و نافذ که تنفس بخار اون بخصوص در فضای بسته به دستگاه تنفسی آسیب وارد میکنه و اگه این بخارات در چنین محیطی غلیظ بشن باعث آسیب به بینایی و ششها و نهایتا”خفگی خواهد شد و وظیفه همه ما اینه که به طور مناسب اطلاع رسونی کنیم تا مبادا افرادی که آگاهی ندارن،کار دست خودشون و بقیه بدن.در هر صورت هر جا که چنین عملیاتی لازم شد،کاربر ابتدا باید از ماسک تنفسی و عینک ایمنی و دستکش رنگ کاری استفاده کنه وگرنه آسیبهای آمونیاک جدی هست.در ضمن برای این کار اساتید فن میگن که آمونیاک باید به نسبت یک به سه با آب مقطر رقیق بشه.آب اکسیژنه(در اینجا غلظت اون رو 30 درصد توصیه کردن) به دلیل داشتن یه مولکول اضافی اکسیژن،یونیزه هست و با نفوذ به چوب باعث فعل و انفعال شیمیایی در سطح چوب که تغییر رنگ داده میشه و بعد از یکی دو مرحله آغشته کردن سطح چوب با اون(همونطوری که دوست گرامیمون فرمودن)در مرحله بعد با آغشته کردن این سطح با آمونیاک رقیق شده،باعث نفوذ بیشتر آب اکسیژنه در عمق بیشتری از چوب میشیم.بعد از دقایقی این مواد بر هم اثر خواهند کرد و رنگ چوب به طور محسوسی تغییر خواهد کرد.در ضمن این مراحل(استفاده از آمونیاک) رو برای بیرنگ کردن چوب بلوط توصیه نمیکنن جون باعث ایجاد لکه های تیره روی اون میشه و روشهای دیگه ای داره که گمونم دیگه اونها رو باید جناب هادی واسمون بگن.البته دانش رنگ کاری چوب بنده بسیار اندکه و اینجا خیلی چیزا رو دارم یاد میگیرم.یه وقتایی یه چیزایی هم ما پرتاب کردیم،شما آبشار زدنو فراموش نکنین بازی گرم شه داداش!!!با تشکر مجدد از جناب مرجانی و اینکه یه وقت عرایض بنده باعث ایجاد سوءتفاهم نشه قربان.اینها بده بستون اطلاعاته.پیروز باشید.

  15. آیچوب گفت:

    دوست عزیزم جناب مرجانی وسایر عزیزان سلام ممنون از توضیح خوبتون پیشنهادی داشتم براتون همان طور که مستحضر هستید آمونیاک ماده سمی بسیار خطرناکیه که کار کردن با اون مستلزم استفاده از تجهیزات ایمنی خاصیه وهمچنین برای افراد مبتدی فوق العاده خطرناکه و طبق آخرین اخبار موجود سازمان جهانی بهداشت تولیدش را تهدیدی جدی برای محیط زیست اعلام کرده وخیلی از کشورها تولید نمیکنند مثلا” در موتور یخچال دیگه از گاز آمونیاک خبری نیست وبه جاش از گاز fereoon استفاده میشه شما دوست عزیز هم میتونید برای درست کردن اسید چوب به جای آمونیاک از پودر نشادر استفاده کنید کاملا بی بو و بی خطره فقط,سرعت عملش,چیزی حدود ده دقیقه کمتر از آمونیاکه موفیق باشید

  16. داركوب گفت:

    خیلی ممنون از توضیحات استادهادی و همینطور
    شرح تکمیلی جناب مرجانی . متشکر که اجاده دادید
    از تجربیاتتون استفاده کنیم .

  17. عباس مرجانی گفت:

    سلام دوستای گلم این که می گم برای بردن رنگ چوب وشفاف شدن چوب وهمچنین صمغ چوب هست
    اول روی سطح چوب یک دست رنده لیسه ای بزنید بعد اب اکسیژنه بزنید تا سلول های چوب زنده بشن و تمام پرزهای ان بیاد بالا بعد دوباره لیسه کاری رو انجام بدین و بعد از اون دوباره اب اکسیژنه چند دقیقه که گذشت یکم امونیاک روی سطح چوب بریزین به طور یک نواخت چند بار این کار رو انجام بدین تا سطح چوب کاملا شفاف و مانند آینه بشه این کار رنگ دانه های داخل چوب و صمغ ها رو از بین می بره وسطحی عالی به دست میاد

    1. آیچوب گفت:

      سلام جناب مرجانی
      توضیح خوبی بود
      تشکر

  18. امیر گفت:

    مرسی خیلی خوب بود فکر نکنم کسی باشه که این مشکل و تجربه نکرده باشه

  19. دارکوب کرفت گفت:

    ممنون از توضیح آیچوب

  20. احمدرضارنجبرنژاد گفت:

    استاد بسیار مفید و کارآمد بود.سپاس از شما به خاطر زحمتی که کشیدید.

برای ثبت نظر لطفا وارد اکانت خود شوید ( عضویت رایگان است )

[dm-modal]