ایمنی کار با چوب و تجهیزات و ایزارهای صنعت چوب

چرا باید کارگاه خود را بیمه مسئولیت کنید؟!

بیمه مسئولیت در کارگاه نجاری

 بیمه مسئولیت یکی از انواع قراردادهای بیمه‌ای است که برای هر نجار یا کارگاه نجاری لازم و مهم است که از آن استفاده کند.

امروزه شرکت‌های بیمه در همه بخش‌های زندگی ما حضور دارند و تقریباً هیچ فردی نیست که با خدماتی که شرکت‌های بیمه به ما ارائه می‌دهند آشنا نباشند.

 هرچند که ممکن است شما هم مثل ما از بیشتر خدماتی که شرکت‌های بیمه به‌خصوص تأمین اجتماعی ارائه می‌کنند راضی نباشید؛ اما بهتر است بدانید همین خدماتی بیمه ضعیف هم در برخی موارد مرهمی بر دردهای شما خواهند بود.

بیمه مسئولیت چیست و چه کاربردی برای نجار ها دارد؟

یکی از خدماتی که شرکت‌های بیمه به شما ارائه می‌کنند بیمه مسئولیت مدنی کارفرما هست. اگر شما یک کارگاه دارید و یا اینکه مشتریان شما به کارگاه مراجعه می کنند؛ لازم است به موارد زیر آگاهی داشته باشید.

فرض کنید شما یک یا چند کارگرد در کارگاه خود دارید ودر اثر یک حادثه به کارگر یا افرادی که در کارگاه حضور دارند آسیب وارد شد. اجازه دهید شما را در چند موقعیت قرار دهیم:

پیشنهاد آیچوب: مضرات MDF برای ساخت سازه‌های چوبی چیست؟

آسیب دیدن کارگر در کارگاه

تصور کنید که در کارگاه خود مشغول به کار هستید و همکاران و شاگردان شما هم در کارگاه پا به پایتان کار می‌کنند ممکن است در اثر یک اشتباه به یکی از کارگران شما آسیب وارد شود.

همان‌طور که میدانید آسیب‌هایی که دستگاه‌های نجاری و ابزار نجاری ممکن است به بدن افراد وارد کنند معمولاً آسیب‌های سنگین و بسیار خطرناک است.

در این اتفاق مثبت این است که شما فرد آسیب دیده را به بیمارستان یا مراکز بهداشتی ببرید و هزینه‌های مربوط به درمان کارگر خود را شخصاً پرداخت کنید.

اگر این اتفاق رخ دهد و کارگرانتان از شما شکایت نکنند و طول درمان و دیه عضو آسیب دیده خود را از شما نخواهد شما خوش شانس بوده‌اید.

آسیب دیدگی در کارگاه نجاری

 

آسیب دیدگی کارگر حق طلب

تصور کنید در کارگاه خود مشغول به فعالیت هستید و یکی از همکاران یا کارگران شما در کارگاه نجاری یا هر کارگاه دیگر در اثر بی‌احتیاطی یا هر دلیل دیگری به‌شدت آسیب ببیند.

در این حالت وظیفه شما این است که کارگرتان را به مرکز بهداشتی یا بیمارستان منتقل کنید و موارد درمانی مربوط به آسیب را طی کنید.

این جاست که اگر کمی بدبینانه به موضوع نگاه کنیم کارگر شما پس از بهبودی نسبی با مراجعه به مراجع قضایی تمامی حقوق مربوط به طول درمان هزینه درمان و دیه عضو آسیب دیده را از شما دریافت خواهد کرد.

با این حساب شما باید اندوخته خود را تمام و کمال و بیشتر از حد انتظارتان به کارگر پرداخت نمایید.

آسیب دیدگی مراجعان کارگاه یا کارخانه

تصور کنید که در کارگاه خود مشغول به فعالیت هستند و یکی از دوستان مشتریان و یا حتی یک فرد غریبه وارد کارگاه می‌شود و در اثر بی‌احتیاطی خودش با یکی از دستگاه‌ها و اشیاء موجود در کارگاه برخورد می‌کنند آسیب می‌بیند.

اینجاست که طبق قانون وظیفه شماست تمامی خسارات وارد شده به فرد را حتی اگر مقصر خودش باشد پرداخت کنید.

آسیب دیدگی کارگران روز مزد

تصور کنید در حال ساخت و ساز یا بازسازی ساختمان خود هستید و از یکی از اساتید درخواست می‌کنید که جهت انجام اموری مانند کابینت کاری، لوله کشی آب، سنگ کاری، کاشی کاری، گچ کاری، و …. در محل کار یا ساختمان شما حضور یابد و موارد فنی را انجام دهد.

ممکن است این فرد در اثر سهل انگاری خودش آسیب ببیند اینجاست که شما طبق قانون باید تمامی خسارات و هزینه‌های پزشکی و دیات مربوط به فرد آسیب دیده را از جیب مبارک پرداخت کنید.

در این موارد که شرکت‌های بیمه راه‌حلی را پیش روی شما می‌گذارند تا شما را در مقابل اتفاقات این‌چنینی بیمه کنند. در ادامه شما را بیشتر با این مباحث آشنا خواهیم کرد.

پیشنهاد آیچوب: خطرناک ترین دستگاه های نجاری را بشناسید! انگشتان بریده نجار…

 

بیمه مسئولیت در کارگاه نجاری

 

بیمه مسئولیت مدنی کارفرما در قبال کارگران چیست؟

تعریف ۱

بر اساس ماده یک قانون مسئولیت مدنی ایران (مصوب ۱۳۳۹) کلیه کارفرمایان نسبت به جبران خسارات وارده به کارکنان و کارگران که ناشی از حوادث حین کار باشد و منجر به صدمات جسمانی و جانی شود، مسئول هستند.

این بیمه نامه مسئولیت مدنی بیمه گذار را در مقابل کارکنان تحت پوشش بیمه قرار می‌دهد. تمامی کارگران شاغل در محدوده کارگاه اعم از کارگران ساختمانی، عمرانی، خدماتی، صنعتی و تولیدی تحت پوشش این بیمه نامه خواهند بود.

به‌موجب این بیمه نامه هزینه‌های پزشکی و غرامت فوت و نقص عضو کارگران براثر حوادث ناشی از کار تحت پوشش قرار می‌گیرد.

تعریف ۲

بیمه مسئولیت، بیمه‌ای است که به‌موجب آن بیمه گر متعهد می‌شود که هر گاه بیمه گذار در زمان مشخص به سبب تخلفی از تعهد خود ملزم به پرداخت خسارتی به نفع متعهد (زیان دیده) آن عقد گردد، بیمه گر آن خسارت را بپردازد.

در خصوص بیمه مسئولیت مدنی حوادث ناشی از کار عبارت است از مسئولیتی که کارفرما در صورت مقصر بودن خودش از یکی از شرکت‌های بیمه خریداری می‌نماید یا به عبارت دیگر مسئولیت خود را در مقابل کارگران به شرکت بیمه واگذار می‌نماید.

بیمه مسئولیت چه پوشش‌هایی دارد؟

در زمان پر کردن فرم بیمه نامه توسط شما در شرکت بیمه مواردی از شما پرسیده می‌شود و شما می‌توانید با انتخاب آن میزان پوشش دهی و کیفیت بیمه نامه خود را مشخص نمایید.

اگر شما پوشش‌های پایه بیمه مسئولیت را انتخاب کنید مشخص است که هزینه بیمه نامه شما کم خواهد شد اما اگر کمی حساسیت به خرج دهید و پوشش‌های بیشتری از حالت استاندارد فرم پیشنهاد بیمه را انتخاب کنید، کمی به مبلغ هزینه بیمه شما اضافه خواهد شد اما با پرداخت مابه تفاوت اندکی خیالتان را از بابت اتفاقات سنگین راحت خواهید کرد.

بخش‌های مهم در بیمه نامه مسئولیت مدنی کارفرما در قبال کارگران

شما می‌توانید با انتخاب بخش تعدد دیات، شرکت بیمه را موظف کنید تا در صورتی که به فرد آسیب دیده صدمات شدیدی وارد شده باشد تمامی خسارت را پرداخت کنند به عبارتی اگر شخصی سقوط کرده باشد و قطع نخاع گردد، به‌جای اینکه یک دیه کامل دریافت کنند دو برابر دیه یک فرد بالغ به او تعلق می‌گیرد.

 

بیمه نامه مسئولیت مدنی کارفرما در قبال کارگران

شما در بیمه نامه مسئولیت می‌توانید صدمات جانی که خارج از ساعت اداری وارد میشوند را جبران کنید.
در این بیمه نامه مسئولیت بیمه گذار ناشی از صدمات جسمانی وارد شده به کارکنان بدون رأی دادگاه و با احراز مسئولیت بیمه گذار جبران می‌گردد.
صدمات جسمانی وارده به اشخاص ثالث جبران خواهد شد.
بیمه نامه مسئولیت در دو نوع بی نام و با نام صادر می شود
بیمه نامه‌های بی‌نام برای کارفرمایی مناسب است که کارکنانش متغیر است.

مثلاً یک کارگاه ساختمانی یا یک کارگاه نجاری که کارکنانش به‌صورت روزمزدی و مقطعی کار می‌کنند بهتر است که از بیمه بی‌نام استفاده کند.

چرا که ممکن است کارکنان امروز با فردا متفاوت باشد و در این صورت اگر از بانام استفاده کند باید هر روز لیست کارکنان خود را به بیمه گر اعلام کند و الحاقیه صادر شود و …

اما وقتی بیمه نامه بی‌نام باشد، دیگر نیازی به تشریفات اضافی نیست.

البته در صورت بروز خسارت در بیمه بی‌نام، رابطه کارگر و کارفرما باید قابل اثبات باشد و حادثه در محل کارگاه و ناشی از قصور و اشتباه کارفرما باشد.

برخی افراد فکر می‌کنند اگر بیمه بی‌نام تهیه کنند می‌توانند هر حادثه‌ای برای هر شخصی که رخ دهد، در این بیمه نامه بگنجانند و از بیمه گر خسارت دریافت کنند که این تصوری اشتباه است.

در هر صورت؛ اگر لیست کارکنان ثابت یا حداقل بخشی از کارکنان ثابت است، پیشنهاد می‌شود که لیست کارکنان در بیمه نامه قید شود و برای کارکنان متغیر از بیمه بی‌نام استفاده شود.

اگر واحد صدور کمی سلیقه به خرج دهد، این دو حالت را در یک بیمه نامه صادر می‌کند.
در صورتی که نشانی کارگاه یا جایگاه محل کار کارگر یا کارمند مشخص باشد، بیمه گذار می‌تواند نسبت به تعداد نفرات متغیر به‌صورت بی‌نام درخواست صدور دهد.
در صورتی که نام کارکنان یا کارگران در زمان صدور بیمه نامه ارائه شود (بانام)، حق بیمه به میزان ۱۵ درصد کاهش خواهد یافت.

نکته های قانونی در مورد بیمه مسئولیت کارفرما در قبال کارکنان چیست؟

حادثه ناشی از کار را تعریف چیست؟

حادثه ناشی از کار عبارت است از اتفاق یا پیامدی که در جریان انجام کار پدید آمده و با صدمات شغلی مرگبار یا غیر مرگبار همراه هست.

مسئولیت کیفری بروز حادثه بر عهده کیست؟

مسئولیت کیفری حادثه، حسب نظر بازرسان کار یا کارشناسان رسمی دادگستری و بر اساس رأی قضایی بر عهده مقصر یا مقصرین حادثه است.

حسب ماده ۹۵ قانون کار مسئولیت اجرای مقررات و ضوابط فنی و بهداشت کار بر عهده کارفرما یا مسئولین واحدهای موضوع ذکر شده در ماده ۸۵ این قانون خواهد بود.

هر گاه بر اثر عدم رعایت مقررات مذکور از سوی کارفرما یا مسئولین واحد، حادثه‌ای رخ دهد، شخص کارفرما یا مسئول مذکور از نظر کیفری و حقوقی و نیز مجازات مندرج در این قانون مسئول است.

پیشنهاد آیچوب: دلیل کیک بک در اره میزی چیست؟! بررسی یک حادثه واقعی

 

چنانچه افراد کمتر از ۱۵ سال در کارگاه دچار حادثه شوند مسئولیت قانونی به عهده چه کسی هست؟

 

نجاری کودکان

مطابق ماده ۷۹ قانون کار به کار گماردن افراد کمتر از ۱۵ سال تمام ممنوع است و چنانچه حادثه‌ای رخ دهد به‌موجب تبصره ۳ ماده ۲۹۵ قانون مجازات اسلامی وارد کننده خسارت مسئول است.

در صورت ورود افراد متفرقه به کارگاه بدون اجازه کارفرما و بروز حادثه مقصر کیست؟
مطابق ماده ۱۰ آئین نامه حفاظتی کارگاه‌های ساختمانی، کارگاه ساختمان باید به‌طور مطمئن و ایمن محصور و از ورود افراد متفرقه و غیرمسئول به داخل آن جلوگیری به عمل آید.

همچنین نصب تابلوها و علائم هشداردهنده که در شب و روز قابل رؤیت باشد در اطراف کارگاه ساختمانی ضروری است. در صورت وقوع چنین اتفاقی کارفرما نیز مقصر خواهد بود و به‌صورت کلی کارفرما در محدوده کارگاه دارای مسئولیت قانونی هست.

در صورتی که کارفرما وسایل ایمنی را در اختیار کارگر قرار دهد و بر اثر عدم استفاده از وسایل ایمنی حادثه‌ای در کارگاه رخ دهد، مقصر کیست؟
به‌موجب تبصره ۲ ماده ۹۵ قانون کار چنانچه کارفرما یا مدیران واحدهای موضوع ماده ۸۵ این قانون برای حفاظت فنی و بهداشت کار وسایل و امکانات لازم را در اختیار کارگر قرار داده باشند و کارگر باوجود آموزش‌های لازم و تذکرات قبلی بدون توجه به دستورالعمل و مقررات موجود از آن‌ها استفاده ننماید و همین عامل از علل بروز حادثه باشد کارفرما در این خصوص مسئولیتی نخواهد داشت.

کارفرمایان چه مسائل ایمنی را باید رعایت کنند تا در زمان وقوع حادثه مقصر شناخته نشوند؟
کارفرمایان و مسئولان کلیه واحدهای موضوع ماده ۸۵ این قانون مکلف‌اند بر اساس مصوبات شورای عالی حفاظت فنی برای تأمین حفاظت و سلامت و بهداشت کارگران در محیط کار، وسایل و امکانات لازم را تهیه و در اختیار آنان قرار داده و چگونگی کاربرد وسایل فوق‌الذکر را به آنان بیاموزند و در خصوص رعایت مقررات حفاظتی و بهداشتی نظارت نمایند.

افراد مذکور نیز ملزم به استفاده و نگهداری از وسایل حفاظتی و بهداشتی فردی و اجرای دستورالعمل‌های مربوط به کارگاه می‌باشند، چنانچه موارد فوق توسط کارفرمایان به نحو مثبت و مطلوبی انجام گردد در صورت وقوع حادثه مقصر نخواهند بود.

سخن پایانی

در پایان به شما پیشنهاد می کنیم اگر صاحب یک کارگاه هستید، و فرد یا افرادی در کارگاه شما مشغول به فعالیت هستند، حتما به یکی از دفاتر بیمه ای (فرقی ندارد چه بیمه ای) مراجعه کنید و محل زندگی یا محل کار خود را بیمه مسئولیت بی نام یا بانام کنید.

((شما هم اگر تجربه ای در این زمینه دارید، لطفا در قسمت دیدگاه های همین مطلب، به اشتراک بگذارید.))

پیشنهاد آیچوب: آیین نامه ایمنی کارگاه صنایع چوب و رنگ کاری و MDF

گردآوری و تنظیم: آیچوب

2 نظر در “چرا باید کارگاه خود را بیمه مسئولیت کنید؟!

  1. سازابزار گفت:

    درود بر شما مطلب بسیار مفیدی بود

    1. آیچوب گفت:

      درود
      سپاس از شما

برای ثبت نظر لطفا وارد اکانت خود شوید ( عضویت رایگان است )