پیچ بند شارژی یکی از ابزارهای بسیار پرکاربرد در صنعت و به خصوص صنعت چوب است. همانطور که از اسم این دستگاه پیداست از پیچ بند ها و به خصوص پیچ بند شارژی برای بستن انواع پیچ استفاده میشود.
ممکن است شما به عنوان یک خویشساز یا حتی یک فرد تازه کار در صنعت قصد خرید پیچ بند را داشته باشید. به همین جهت در این نوشته به شما توضیح خواهیم داد که پیچ بند شارژی دقیقاً چه ابزاری است و چه کاربردی دارد.
همچنین به محدودیت ها و معایب و مزایا پیچ بند خواهیم پرداخت.
پیشنهاد میکنیم برای درک بهتر کارایی پیچ بند، ویدئو فارسی و اختصاصی آیچوب از معرفی پیچ بند شارژی را تماشا کنید.
با ما در ادامه همراه باشید…
تماشا آنلاین ویدئو پیچ بند شارژی چیست
تماشا این ویدئو در برخی اپراتور ها با ترافیک نیم بها محاسبه می شود!
انواع مختلف پیچ بند موجود در بازار
پیچ بند ها در مدل های مختلف دستی و بادی و شارژی و سیمی در بازار موجود هستند. شما میتوانید با توجه نوع نیاز خود اقدام به خرید پیچ بند کنید.
ما در نوشته های دیگر آیچوب انواع پیچ بند را به صورت جداگانه هم معرفی کردهایم؛ اما در این نوشته به صورت اجمالی به معرفی انواع پیچ بند خواهیم پرداخت.
تمرکز ما در این مقاله به معرفی ماهیت دریل شارژی و معرفی بخشهای مختلف آن و امکانات پیچ بند است.
مطلب پیشنهادی:
ایمپکت درایو چیست؟ پیچ بند ضربه ای چه کاربردی دارد؟
پیچ بند بادی
ابزار بادی در صنعت همیشه طرفداران مخصوص به خود را دارند. یکی از مهم ترین ویژگی های ابزار بادی یا پنوماتیک یا نومتیک، هزینه استهلاک بسیار پایین آنها است.
ابزار بادی در کنار قابلیت ها و مزایای بسیار خوبشان، محدودیت هایی هم ایجاد میکنند. مهم ترین محدودیت ابزار بادی، نیاز به وجود منبع پرفشار هوا (کمپرسور هوا) است.
به عبارتی اگر قرار باشد از ابزار بادی استفاده کنید، باید یک کمپرسور هوا هم در کنارش وجود داشته باشد. اساساً اگر قرار باشد برای پروژه هایی خارج از محیط کارگاه خود بروید، این مدل پیچ بند مناسب کار شما نیست.
اگر دقت کرده باشید، در شرکت های خودرو سازی و خطوط تولید معمولاً از پیچ بند های بادی استفاده میشود.
پیچ بند سیمی
یکی دیگر از مدل های پیچ بند، مدل سیمی آن است. این پیچ بند بسیار شبیه به پیچ بند شارژی هست و برای استفاده از آن باید سیم دستگاه را به پریز برق متصل کنید. معمولاً این مدل پیچ بند ها ارزان تر از پیچ بند شارژی هستند.
با توجه به اینکه برای استفاده از این پیچ بند باید دستگاه را به پریز برق متصل کنید، محدودیت هایی دارید. محدودیت برای تأمین برق و محدودیت برای بستن، استفاده از پیچ بند سیمی را با چالش مواجه کرده است.
پیچ بند دستی
اگر با نجاری در سال های گذشته آشنا باشید، حتماً پیچ بند های شارژی قدیمی را دیدهاید. این پیچ بند ساختار بسیار جالبی دارد که استفاده از آن نیاز به تجربه زیاد دارد.
ساختار پیچ بند دستی بسیار ساده است. همین سادگی بیش از حد، استفاده از آن را سخت و پیچیده کرده است. یکی از مهم ترین مشکلات کار با پیچ بند دستی سرعت بسیار پایین بستن پیچ و مشکل در کنترل درست آن است.
به همین دلیل پیچ بند های دستی دیگر منسوخ شدهاند و کاربردی ندارند.
پیچ بند شارژی
پیچ بند شارژی به روز ترین نسل پیچ بند ها در صنعت است. پیچ بند شارژی در مدل های مختلفی مانند دریل پیچ بند شارژی، ایمپکت درایو یا پیچ بند شارژی ضربه ای و پیچ بند شارژی چکشی طراحی و تولید شده است.
شما میتوانید با توجه به نوع نیاز خود اقدام به خرید پیچ بند شارژی کنید.
در این مقاله و ویدئو سه مدل از مدل های پرکاربرد پیچ بند شارژی مورد استفاده در صنعت را به شما معرفی خواهیم کرد.
البته در مقالههای منتشر شده گذشته هم این محصولات را جداگانه معرفی کرده بودیم. پیشنهاد میکنیم کلمه ((پیچ بند)) را در آیچوب سرچ کنید.
در ادامه این مقاله بیشتر به موضوع پیچ بند شارژی خواهیم پرداخت.
بخشهای مختلف پیچ بند شارژی
پیچ بند شارژی هم مانند ابزارهای دیگر دارای بخشهای مختلف است. وقتی تازه پیچ بند را در دست خود میگیرید، کلیدها و سلکتور های دستگاه ممکن است شما را گمراه کند. ما در این ویدئو/مقاله به معرفی همه بخشهای پیچ بند شارژی میپردازیم.
معمولاً این بخشها به رنگی متفاوت از رنگ بدنه پیچبند طراحی میشوند. شما میتوانید با تغییر حالت هر یک از این بخشها عملکرد دستگاه را تغییر دهید.
در ادامه هر یک از این بخشها را به شما معرفی خواهیم کرد. این بخشها در بیشتر پیچ بند ها مشابه هست و نهایتاً یک یا دو آپشن کم و زیاد دارند.
ما تلاش میکنیم این قابلیت ها را در هر سه دستگاه به شما معرفی کنیم تا دید بهتری نسبت به مدل های متنوع موجود در بازار داشته باشید.
بدنه اصلی پیچ بند شارژی
پیچ بند شارژی هم مانند همه دستگاه ها یک بدنه اصلی دارد که در داخل این بدنه موتور به عنوان قلب تپنده دستگاه جای گرفته است.
در قسمت داخل بخش دسته دریل هم فضای خالی وجود دارد که امکان نصب باتری در داخل آن را خواهید داشت. البته در برخی مدل ها باتری در زیر بدنه نصب میشود.
جنس بدنه پیچ بند های شارژی از پلاستیک عایق دوبل است. این پلاستیک مقاوم در کنار قدرت و کیفیت بالا، مانع از برق گرفتگی کاربر در اثر اتصال بدنه قطعات الکترونیکی (در مدل های سیمی) میشود.
البته باید در نظر داشته باشید که ولتاژ پیچ بند های شارژی ۱۲ تا ۲۴ ولت هستند. این عدد در بدترین حالت برخورد دست به قطعات الکترونیکی هیچ آسیبی به انسان نمی رساند.
بر روی این بدنه قطعات دیگری نصب شده است که در ادامه به معرفی هر یک از آنها می پردازیم.
مطلب پیشنهادی:
تفاوت پیچ بند شارژی و دریل شارژی چیست؟ کدام یک بهتر است؟!
باتری دریل شارژی
باتری ابزار شارژی از ترکیب باتری های قلمی شکل کوچکتری به نام سلول تشکیل شده که با کنار هم قرار گرفتن آنها کنار هم ولتاژ و ظرفیت باتری را میسازند.
وقتی ابزار شارژی می خرید دو مؤلفه ولتاژ و عدد آمپر ساعت به شدت از طرف سازنده ابزار تبلیغ میشود؛ اما این دو به چه معناست؟
هر چه عدد ولتاژ بالاتر باشد یعنی ابزار قدرت بیشتری دارد و توان بیشتری در خروجی میتواند داشته باشد؛ مثلاً پیچ بند 24 ولتی پیچ های سنگین تری نسبت به پیچ بندهای 9 ولتی میتواند ببندد.
ظرفیت باتری با واحد AH نوشته میشود که هر چه این عدد بزرگتر باشد به معنی زمان کار کردن طولانی تر با ابزار شارژی است.
مثلاً اگر دو پیچ بند 24 ولتی داشته باشیم که یکی 2 آمپر ساعت و دیگری 4 آمپر ساعت باشد و با هر دو بخواهیم یک نوع پیچ ببندیم، دریلی که عدد آمپر ساعت بزرگتری دارد میتواند پیچ های بیشتری را ببندد.
سلکتور تنظیم سرعت پیچبند شارژی
بیشتر دریل های شارژی دارای یک سلکتور دو حالته تنظیم سرعت هستند. این سلکتور یا انتخابگر وظیفه افزایش یا کاهش سرعت موتور را بر عهده دارد.
معمولاً این سلکتور در قسمت بالای بدنه (بالای موتور) وجود دارد و عدد ۱ و ۲ روی آن درج شده است. در صورتی که سلکتور را روی عدد ۱ قرار دهید موتور با سرعت پایین و در صورتی که روی عدد ۲ قرار دهید موتور با سرعت بالا به چرخش در میآید.
لازم به توضیح است که این سلکتور به صورت مکانیکی عمل میکند. این سلکتور با تغییراتی که در گیربکس پیچ بند ایجاد میکند، باعث تغییر سرعت و گشتاور دستگاه میشود.
در ویدئو منتشر شده در این نوشته با مثال در مورد رابطه گیربکس پیچ بند و گیربکس ماشین و در مورد رابطه گشتاور و سرعت توضیح دادیم.
ماشه دیمر پیچ بند دستگاه
با استفاده از این ماشه میتوانید دستگاه را فعال یا غیر فعال کنید. در واقع وقتی این ماشه را فشار میدهید، دستور فعال شدن و چرخش موتور صادر میشود و موتور شروع به چرخش میکند.
نکته مهم در مورد این ماشه دیمردار بودن آن است. هرچه این ماشه را در پیچ بند شارژی بیشتر فشار دهید، سرعت دستگاه بیشتر میشود. شما به لطف این دستگاه امکان تنظیم سرعت دستگاه برای سوراخ کاری یا بستن پیچ های مختلف را خواهید داشت.
در ویدئو روش کار با این ماشه و تأثیر آن در عملکرد دستگاه را مشاهده میکنید.
تغییر جهت چرخش موتور پیچ بند شارژی
در قسمت بالای ماشه یک سلکتور وجود دارد که سه حالت دارد. با تغییر حالت این سلکتور امکان تغییر جهت حرکت موتور از چپ گرد به راستگرد را دارید.
برای اینکه سرعت عمل کافی برای تغییر جهت چرخش پیچبند را داشته باشید، این سلکتور در نزدیکترین قسمت نسبت به انگشت های شصت و اشاره شما قرار گرفته اند.
سلکتور تغییر جهت حالت وسط هم دارد. در صورت که قصد قفل کردن ماشه را داشته باشید، این سلکتور را در حالت وسط قرار دهید. در این حالت ماشه به صورت مکانیکی قفل میشود و دیگر دستگاه روشن نمیشود.
سه نظام دریل شارژی
در قسمت نوک بدنه دریل شارژی یک سه نظام وجود دارد که این بخش وظیفه نگه داشتن آچار پیچ بند و مته و ابزارک های مختلف را بر عهده دارد.
این سه نظام ها از نوع خودکار هستند و برای باز و بست آنها نیاز به آچار ندارید. تقریباً همه دریل های شارژی از این سه نظام بهره میبرند.
در قسمت نوک سه نظام شاخک هایی وجود دارد که وظیفه نگه داشتن ابزارک ها را بر دوش می کشند. به این بخش چاک سه نظام گفته میشود.
البته در پیچ بند های ضربه ای مدل نگهدارنده متفاوت است که در ویدئو به آن اشاره کردهایم. این پیچ بند ها از ابزار گیر شش گوش HEX بهره میبرند.
یقه تغییر حالت پیچ بند
در پشت سه نظام دو یقه (سلکتور) وجود دارد. با چرخاندن یکی از این یقه ها امکان تغییر کاربردی دستگاه را دارید. به عنوان مثال تغییر کاربری دستگاه پیچ بند به حالت هایی مانند سوراخ کاری یا پیچ بندی یا سوراخ کاری دیوار…
در برخی دستگاه ها فقط یک یقه وجود دارد که تغییر کاربری و تغییر محدودیت در گشتاور دستگاه را با همین یقه میتوانید انجام دهید.
در برخی پیچ بند های شارژی دیگر این عملکرد به صورت جداگانه و توسط سلکتور های مختلف انجام میشود. در ویدئو مدل های مختلف ابزار های پیچ بندی را معرفی کردهایم.
مطلب پیشنهادی:
مفهوم گشتاور و پیچ بند و ایمپکت در دریل شارژی چیست؟
محدود کننده گشتاور پیچ بند
یکی دیگر از قابلیت های دستگاه پیچ بند، امکان محدود کردن گشتاور دستگاه است. این قابلیت فقط مخصوص حالت پیچ بندی است و در حالت دریل هیچ کاربردی ندارد.
شما میتوانید با توجه به نوع سازه و نوع پیچ و مقداری که دوست دارید پیچ سفت شود، این سلکتور را تغییر جهت دهید.
بر روی این سلکتور اعدادی درج شده است. هرچه عدد انتخابی کمتر باشد، یعنی گشتاور کمتری به پیچ وارد میشود و در نتیجه پیچ کمتر سفت میشود و برعکس.
در ویدئو در مورد این بخش کامل توضیح دادیم و نمونه هایی از بستن پیچ روی چوب را با هم بررسی کردیم.
چراغ LED
یکی دیگر از امکانات بیشتر پیچ بند های شارژی موجود در بازار، چراغ ال ای دی آن است. این چراغ به محض فشردن ماشه دستگاه روشن میشود.
در برخی مدل ها این چراغ چند ثانیه بعد از رها کردن ماشه خاموش میشود.
جمع بندی پایانی
با توجه اینکه در این نوشته نگاه ما توضیح به تازه کار ها و علاقه مندان به استفاده از دریل بوده است، پیشنهاد می کنیم به ویدئو منتشر شده در این مقاله توجه ویژه ای داشته باشید و آن را تماشا کنید.
منبع: آیچوب
سلام و وقت بخیر
وقتی سه نظام دریل شارژی قفل میکند باید چکار کنیم؟
درود بر شما
احتمالا پیچ داخل سه نظام شل شده و اومده بالا
این مورد رو چک کردید؟