نحوه کار با دریل شارژی یکی از درخواست های همراهان عزیز ما در آیچوب بوده است. با توجه به اهمیت استفاده درست از پیچ بند شارژی و هر ابزار دیگری، باید به موضوع آموزش توجه ویژهای داشت.
در این ویدئو و مقاله به آموزش کار با پیچ بند شارژی برای افراد تازه کار خواهیم پرداخت. پیشنهاد میکنیم از ویدئو موجود در این صفحه استفاده کنید تا به صورت ویدئویی و با جزئیات بیشتر آموزش ببینید.
همچنین در وبسایت آیچوب تعداد زیادی ویدئو آموزشی با موضوعات مختلف کار با ابزار و آموزش رنگ چوب و آموزش نجاری منتشر شده است.
با ما در ادامه همراه باشید…
تماشا آنلاین ویدئو نحوه کار با دریل شارژی
تماشا این ویدئو با ترافیک نیم بها محاسبه میشود!
با توجه به اینکه ممکن است تازه به جمع ما اضافه شده باشید، بهتر است با این ابزار آشنا شوید.
پیچ بند شارژی چیست؟
پیچ بند شارژی ابزاری است که با استفاده از آن میتوان انواع پیچ های دو سو و چهار سو و سر مته و… را بر روی سطوح مختلف و متریال مختلف بست.
همانطور که از اسمش پیداست از این ابزار برای بستن انواع پیچ استفاده میشود. البته میتوان از پیچ بند برای سوراخ کاری با مته هم استفاده کرد؛ اما در این آموزش هدف ما آموزش درست و اصولی و استاندارد بستن پیچ با پیچبند شارژی است.
بخش های مختلف پیچ بند شارژی چیست؟
ما در مقالات گذشته بخش های مختلف پیچ بند شارژی را به شما معرفی کرده بودیم. پیشنهاد میکنیم ویدئوهای پیشین آیچوب در مورد پیچ بند شارژی را تماشا کنید.
به طور کلی پیچ بند شارژی دارای بخشهایی مانند باتری و سلکتور تنظیم سرعت و یقه محدود کننده گشتاور ماشه تنظیم سرعت و… است.
در ویدئوهای قبلی به توضیح در مورد این بخش ها پرداخته بودیم و از تکرار مجدد آنها در این مقاله خودداری میکنیم.
پیشنهاد میکنیم از مقاله زیر برای کسب اطلاعات حرفه ای و درست در مورد پیچ بند شارژی استفاده کنید:
پبشنهاد آیچوب:
تفاوت پیچ بند شارژی و دریل شارژی چیست؟ کدام یک بهتر است؟!
آموزش ۰ تا ۱۰۰ کار با پیچ بند شارژی
در این آموزش ما فرض را بر این میگیریم که شما اطلاعات کافی و درست از پیچ بند شارژی ندارید. تلاش میکنیم از پایه و کامل به نحوه کار با دریل شارژی و سوراخ کاری با پیچبند شارژی بپردازیم.
برای اینکه از پیچ بند شارژی استفاده کنید باید با بخش های مختلف آن آشنایی داشته باشید.
پیچ بند شارژی از یک بدنه اصلی تشکیل شده است که با قرار دادن باتری به محل مخصوص به آن، امکان راه اندازی دستگاه را خواهید داشت.
یکی دیگر از بخش های دستگاه ماشه راه انداز و تنظیم سرعت دستگاه است. در بخش های دیگر پیچ بند شارژی سلکتور تنظیم سرعت و یقه های مربوط به محدود کننده گشتاور پیچ بند شارژی (ترکمتر) وجود دارد.
ما در نوشته های پیشین از ۰ تا ۱۰۰ به معرفی بخش های مختلف پیچ بند شارژی پرداختیم. پیشنهاد میکنیم از مقاله و ویدئو موجود در لینک زیر استفاده کنید.
پیشنهاد آیچوب:
پیچ بند شارژی چیست؟ پیچ بند شارژی چه معایب و مزایایی دارد؟
روش استفاده از باتری دریل شارژی چگونه است؟
همانطور که از اسم دریل شارژی پیداست، این دستگاه به وسیله باتری های شارژ شونده (شارژی) کار میکنند و نیروی خود را از طریق این باتری هم تأمین میکنند. پس دانستن روش استفاده از باتری ها اهمیت زیادی دارد.
در نوشته های پیشین در مورد باتری شارژی با شما صحبت کرده بودیم. پیشنهاد میکنیم این آموزش را از دست ندهید. باتری ها در مدل های مختلف تولید میشوند. پیشنهاد میکنیم اطلاعات خود را در مورد باتری های شارژی بالا ببرید.
پیشنهاد آیچوب:
معرفی انواع باتری شارژی مورد استفاده در ابزار شارژی صنعتی
همیشه به عنوان یک استفاده کننده از ابزارهای شارژی، باید به مقدار شارژ باتری ابزار شارژی و روش درست شارژ این باتری ها توجه داشته باشید.
در ویديو اختصاصی آیچوب انواع باتری ها را به شما نمایش دادیم. خوشبختانه شرکت های تولید کننده ابزار، باتری شارژی را بسیار ساده و کاربر پسند طراحی کردهاند. با حداقل آشنایی به ابزار میتوانید از این باتری ها استفاده کنید.
شما باید قبل از استفاده، باتری را کامل شارژ کنید تا بتوانید مدت زمان بیشتری از ابزار شارژی استفاده کنید.
باتری را در شارژر قرار دهید و اجازه دهید کامل شارژ شود.
معمولاً بر روی باتری ها شارژی دو عدد لامپ وجود دارد. لامپ قرمز به این معناست که باتری در حال شارژ است و لامپ سبز به این معناست که باتری فول شارژ شده است.
به محض اینکه چراغ سبز را مشاهده کردید، باتری را از شارژر جدا کنید. از این به بعد هرچه باتری بیشتر در دستگاه باقی بماند، تأثیری در کارکرد دستگاه ندارد.
پس از نصب باتری به دستگاه، ابزار آماده به کار است و باید مابقی مراحل را انجام دهید!
پیشنهاد میکنیم ویدئو منتشر شده در این مقاله را تماشا کنید تا اطلاعات بیشتری از روش کار با پیچ بند شارژی را به دست آورید. این مقاله چکیده ویدئو اختصاصی آیچوب است.
تنظیمات ابتدایی دریل شارژی برای سوراخ کاری چگونه است؟
پس از نصب باتری به دستگاه، دریل شارژی آماده به کار است. در واقع با فشردن ماشه، موتور و سه نظام شروع به حرکت میکند.
قبل از شروع به کار باید تصمیم بگیرید تنظیمات دستگاه را چگونه انجام دهید. حتماً میدانید که تنظیمات سوراخ کاری با دریل و تنظیمات مربوط به بستن پیچ با هم متفاوت است.
اگر تنظیمات مربوط به پیچ بندی را انجام دهید، سوراخ کردن با مته به درستی انجام نمیشود و اگر تنظیمات مربوط به سوراخ کاری را انجام دهید، پیچ بندی به صورت استاندارد انجام نمیشود.
چطور دریل شارژی را برای سوراخ کاری چوب و فلز آماده کنیم؟
برای سوراخ کاری نیاز به تنظیمات عجیب و خاص نیست. فقط کافی است یقه سلکتور حالت دریل پیچ بند شارژی را روی علامت مته قرار دهید.
در این حالت ترکمتر (بهتر است بگوییم محدود کننده گشتاور) غیر فعال میشود و موتور بدون اینکه محدودیتی در چرخش داشته باشد، شروع به چرخیدن میکند.
سلکتور حالت چپگرد / راستگرد را در حالت راست گرد قرار دهید. در این حالت مته سوراخ کاری را درست انجام میدهد. به هیچ عنوان در حالت چپ گرد سوراخ کاری را انجام ندهید. در این حالت مته تیزی و خاصیت خود را از دست میدهد.
در مرحله بعد باید با توجه به نوع متریال، سرعت چرخش سه نظام را تنظیم کنید. عموماً پیچ بند های شارژی یک سلکتور دو حالته دارند. با قرار دادن سلکتور روی عدد ۱ (یک) سرعت چرخش سه نظام کاهش و با قرار دادن سلکتور روی عدد ۲ (دو) سرعت چرخش سه نظام افزایش مییابد.
شما باید با توجه به نوع مته و نوع استراتژی برای سوراخ کاری این اعداد را تغییر دهید.
معمولاً برای سوراخ کاری فلز عدد ۱ و برای سوراخ کاری چوب عدد ۲ انتخاب میشود.
در مرحله بعد سوراخ کاری را شروع کنید. ما در نوشته های پیشین در مورد آموزش سوراخ کاری فلز با استفاده از دریل شارژی صحبت کرده بودیم.
تنظیمات ابتدایی پیچ بند شارژی برای بستن پیچ چگونه است؟
خوشبختانه در مورد استانداردهای بستن پیچ با استفاده از دریل شارژی در نوشته های پیشین صحبت کرده بودیم. یک ویدئو کامل و عالی برای بستن پیچ به صورت حرفه ای…
برای تنظیم حالت پیچ بندی باید بعد از نصب باتری، یقه سلکتور تنظیم حالت دستگاه را روی علامت پیچ قرار دهید. در این حالت یقه محدود کننده گشتاور فعال میشود. شما میتوانید با استفاده از این یقه گشتاور یا قدرت وارد شده از طرف موتور را محدود کنید.
این یقه با تغییرات مکانیکی که در گیربکس پیچ بند شارژی انجام میدهد، مانع از ایجاد فشار زیاد در زمان بستن پیچ میشود.
اعداد نوشته شده روی دریل شارژی بسیار مهم هستند. در حالت پیچ بندی، هرچه این عدد کمتر باشد، گشتاور (قدرت) کمتری به آچار پیچ بند و پیچ وارد میشود.
معمولاً برای بستن بورد های الکترونیکی عدد گشتاور بسیار کم انتخاب میشود تا فشار زیاد باعث شکستن بورد و قطعات پلاستیکی ابزار برقی نشود.
برای بستن پیچ چوب معمولاً عدد گشتاور را بیشتر انتخاب میکنند تا حداکثر فشار به پیچ وارد شود. باز هم تأکید میکنم که مقاله و ویدئو مربوط به نحوه بستن پیچ با پیچ بند شارژی را تماشا کنید.
پیشنهاد آیچوب:
روش استاندارد بستن پیچ روی چوب چیست؟ چطور چوب را پیچ کنیم؟!
چه زمانی سرعت چرخش پیچ بند شارژی را تغییر دهیم؟
سرعت پیچ بند یکی از مقادیر مهمی است که باید به آن توجه ویژه ای داشته باشید. کنترل سرعت به دو روش انجام میشود. شما میتوانید با تغییر حالت سلکتور تنظیم سرعت، سرعت چرخش سه نظام را تغییر دهید.
همچنین میتوان با استفاده از مقدار فشاری که به ماشه دریل شارژی وارد میکنید، سرعت چرخش موتور را تغییر دهید.
در زمان بستن پیچ به تنظیم دقیق سرعت چرخش سه نظام نیاز خواهید داشت. در واقعه با ماشه دیمردار دریل شارژی میتوانید با حداقل سرعت ممکن پیچ را ببندید یا باز کنید. همچنین میتوان سوراخ کاری را هم با حداقل سرعت انجام داد.
یکی از مهم ترین کارهایی که به عنوان یک استفاده کننده از دریل شارژی باید انجام دهید، تنظیم دقیق سرعت دستگاه است.
نحوه قرار دادن مته داخل سه نظام دریل شارژی
یکی دیگر از کارهایی که به عنوان یک استفاده کننده از دریل شارژی باید در نظر داشته باشید، نحوه قرار دادن درست مته یا آچار پیچ بند در داخل چاک سه نظام است.
برای قرار دادن مته در داخل سه نظام، ابتدا باید دهانه چاک سه نظام را کمی بیشتر از قطر آچار یا مته باز کنید. سپس مته را دقیقاً در مرکز سه نظام قرار داده و یقه سه نظام را بچرخانید تا دندانه های چاک سه نظام بسته شود و مته را محکم در جای خود نگه دارد.
برای باز کردن مته هم فقط کافی است یقه سه نظام را بچرخانید تا دندانه های چاک از هم باز شود و مته رها شود.
شما میتوانید به صورت دستی یقه را بچرخانید و یا اینکه از موتور برای باز و بست سریع سه نظام استفاده کنید.
نحوه سرویس و تمیز کاری دریل شارژی
سرویس و نگهداری از دریل شارژی هم در کنار نحوه استفاده از دریل شارژی اهمیت دارد. در مقالهای جداگانه به موضوع نگهداری و سرویس دریل شارژی صحبت خواهیم کرد؛ اما دانستن نکات کلی خالی از لطف نیست.
مراقب باشید پیچ بند شارژی با آب و گرد و خاک در تماس نباشد. بعد از اتمام کار حتماً مته یا آچار پیچ بند را از جای خود خارج کنید.
در مرحله بعد باتری را از محل خود خارج کنید و در داخل کیف دستگاه قرار دهید.
در مرحله اول بهتر است با فشار بادپاش، گرد و خاک احتمالی داخل دستگاه را تمیز کنید. سپس با استفاده از یک دستمال خشک دستگاه را تمیز کنید و در جای خود قرار دهید.
در مورد روش نگهداری اصولی از باتری دستگاه هم در مطلبی جداگانه پرداختیم و پیشنهاد میکنیم این مطلب را مطالعه کنید.
نکته های پایانی پس از اتمام کار با دریل شارژی
امیدواریم اطلاعات خوبی در مورد نحوه استفاده از دریل شارژی به دست آورده باشید. پیشنهاد میکنیم برای درک بهتر آموزش ها به صورت ویدئویی، در قسمت بالای این مقاله ویدئو اختصاصی آیچوب را تماشا کنید.
همچنین در صورتی که اطلاعات بیشتری در مورد این دستگاه دارید در قسمت دیدگاه های این نوشته با ما در میان بگذارید.
منبع: آیچوب
کپی کار ها لطفاً رعایت کنید! تمامی متن های این مقاله حاصل سال ها تجربه نویسنده است. به هیچ عنوان بابت کپی کردن مقاله راضی نیست!