آموزش

معرفی انواع موریانه چوب + راهکار نابودی موریانه جوب خوار

راهکار نابودی موریانه جوب خوار

 موریانه چوب و حشره‌های چوب‌خوار یکی از عواملی هستند که چوب و لوازم چوبی را تهدید می‌کنند. این حشرات از زمان وجود یک درخت تا زمانی که درخت تبدیل به الوارهای چوبی و الوارهای چوبی تبدیل به سازه‌های چوبی می‌شوند، ممکن است چوب را مورد حمله قرار دهند.

 از گذشته تا به امروز اساتید و نجارها سازه‌هایشان مورد هجوم این حشرات موذی قرار می‌گرفت و آن‌ها هم راهکارهای متفاوتی را برای ازبین‌بردن این حشرات موذی مورداستفاده قرار داده‌اند تا مانع از نابودی لوازم چوبی شوند.

در این نوشته در نظر داریم انواع موریانه چوب و حشرات چوب‌خوار را به شما معرفی کنیم همچنین راه‌هایی را برای ازبین‌بردن این حشرات موذی به شما معرفی کنیم با ما در ادامه این مطلب همراه باشید…

پیشنهاد مطالعه بیشتر: نکات کلیدی در انتخاب و خرید چوب مناسب برای پروژه‌های نجاری

پیشنهاد مطالعه بیشتر: چوب روسی چیست؟ قیمت چوبی روسی؟ ۰ تا ۱۰۰ چوب نراد روسی!

پیشنهاد مطالعه بیشتر: معرفی انواع چوب مناسب فضای باز

موریانه چوب

 موریانه‌ها از لحاظ مشخصات بیولوژیکی و شکل ظاهری شبیه به هم هستند و در رنگ‌های سفید قهوه‌ای روشن و سیاه دیده می‌شوند. موریانه‌ها از نور فراری هستند و در هوای آزاد زندگی و رفت‌وآمد نمی‌کند. موریانه‌ها به‌صورت دسته‌جمعی و اغلب در سوراخ‌ها و تونل‌هایی که در چوب یا خاک ایجاد می‌کند سکونت دارند.

 موریانه‌ها حشراتی ریز، آرام و بسیار خطرناک هستند؛ چون به‌آرامی و بدون جلب‌توجه انسان ممکن است پایه‌های یک خانه چوبی را به‌کلی ویران کنند و خسارت‌های زیادی به بار آورند.

موریانه‌ها به سه گروه تقسیم می‌شوند

 موریانه‌هایی که در زیر خاک زندگی می‌کنند

 موریانه‌هایی که در چوب خشک زندگی می‌کنند

 موریانه‌هایی که در چوب تر زندگی می‌کنند

 موریانه‌هایی که در زیر خاک زندگی می‌کنند نسبت به دو گروه دیگر بسیار خطرناک‌تر هستند. غذای اصلی این موریانه‌ها عمدتاً چوب است که به‌وسیله موریانه‌های کارگر تأمین می‌شود.

 این گروه از موریانه‌ها تقریباً به انواع درختان سوزنی‌برگ و پهن‌برگ حمله می‌کنند؛ اما چوب‌هایی مانند سرخ‌دار، سرو تالاب و برخی از کاج‌ها مانند نراد دوام نسبتاً بالایی نسبت به این حشرات دارند.

 این موریانه‌ها از طریق مجاری بسیاری که در داخل زمین ایجاد می‌کند به پایه‌های ساختمان‌های چوبی نفوذ می‌کنند و به عبارتی اصلی‌ترین بخش ساختمان که پایه‌های آن است را به نابودی می‌کشاند.

 به‌طورکلی بیش از ۲۰۰۰ گونه موریانه وجود دارد که حدود ۸۰۰ گونهٔ آن‌ها چوب‌خوار هستند در ایران نیز دو گونه موریانه شناخته شده است. یکی در منطقه شمال به نام هودوترمس Hodotermes و دیگری در جنوب به نام آناکانتوترمس Anacanthotermes است.

پیشنهاد آیچوب:

۸ نکته مهم برای استفاده از چوب در فضای باز و مشکل آب با چوب!

راه‌های مبارزه با موریانه‌های چوب‌خوار

 *بهترین روش برای حفاظت از چوب ساختمان‌های چوبی بستن راه‌های مخفی ورود آن‌ها به داخل ساختمان است. به عبارتی باید ساختمان را به‌گونه‌ای بسازید که هیچ منفذی برای ورود حشره به داخل ساختمان وجود نداشته باشد.

 فونداسیون اصلی ساختمان باید از بتن یا مصالحی مانند آجر سنگ یا بلوک‌های سیمانی ساخته شود و این مصالح باید برای موریانه‌ها نفوذناپذیر ساخته شود. درصورتی‌که ساختمان دارای زیر زمین است باید کف آن را با بتن پوشش دهید. پایه‌های چوبی که در زیر ساختمان نصب می‌شود باید داخل بتن و چندسانتی متر بالاتر از کف کار گذاشته شود.

 فاصله بین تخته‌ها باید به نحوی رعایت شود که هوا به‌راحتی در بین آن تهیه شود و از جمع‌شدن رطوبت جلوگیری شود. با این کار از رشد قارچ‌ها و موریانه‌ها جلوگیری خواهید کرد.

 * شما می‌توانید پس از ساختن اسکلت خاک را با محلول‌های شیمیایی مانند کلر دین ضدعفونی کنید. این کار زمانی تأثیر خواهد داشت که عملیات ضدعفونی‌کردن بعد از ساخته‌شدن فونداسیون انجام شود.

 *روش دیگر برای جلوگیری از نفوذ موریانه‌ها اشباع کردن چوب است. اشباع کردن چوب‌ها با استفاده از محلول‌های شیمیایی ضدقارچ و ضد حشره یکی از بهترین روش‌ها برای ضد موریانه کردن چوب است

 *چوب‌های اضافه و خاک چوب را بهتر است از اطراف ساختمان دور کنید انبارکردن این‌گونه مواد به مدت طولانی در اطراف خانه باعث تشکیل کلونی‌های بزرگ موریانه خواهد شد.

 *درصورتی‌که در مبلمان سوراخی از موریانه پیدا کردید، مقدار زیاد نمک را با آب ترکیب کنید و با سرنگ (آمپول) آب نمک را به داخل سوراخ تزریق کنید تا لارو داخل سوراخ از بین برود. البته احتمالاً این لارو، یکی از چندین لارو موجود در سازه است.

موریانه از کجا میاد؟

 موریانه‌ها به دو حالت وارد چوب می‌شوند.

 ۱. عموماً موریانه‌ها در تنه درخت وجود دارند و بعد از برش درخت و ساخت سازه چوبی توسط نجار همچنان داخل چوب هستند. این موریانه‌ها معمولاً یک سال بعد از ساخت سازه از آن بیرون می‌آیند.

 ۲. برخی موریانه‌ها از بیرون به چوب نفوذ پیدا می‌کنند. معمولاً این موریانه‌ها به قسمت رنگ نشده چوب حمله می‌کنند. برای همین همیشه پیشنهاد می‌کنیم برای حفاظت از سازه چوبی حتماً آن را رنگ کنید.

 قسمت‌های داخلی مبلمان چوبی پارچه‌ای و پشت کمد که رنگ نشده‌اند فضای خوبی برای حمله موریانه از بیرون هستند.

موریانه ام دی اف

 این موریانه‌ها نسل عجیب‌وغریب موریانه‌ها هستند که متأسفانه به ورق ام‌دی‌اف هم رحم نمی‌کنند. این موریانه‌ها از بیرون به سازه حمله می‌کنند و ورق ام‌دی‌اف به‌هیچ‌عنوان آلوده نیست. تلاش کنید با سم‌پاشی قسمت زیر و پشت سازه چوبی از رشد بیشتر آن‌ها جلوگیری کنید.

 در آیچوب گزارش‌های زیادی از حمله موریانه به کابینت ام‌دی‌اف داده شده است.

 

چگونه سوراخ‌های چوب و محل موریانه را برطرف کنم؟

حل مشکل سوراخ موریانه در چوب

 

 پرسش شما:

 در مورد یک‌تخته چوب افرا، به ضخامت ۷ سانتی‌متر و طول ۲ متر و ۴۰ سانتی‌متر که قرارِ به میز تبدیل بشه با این نکته که وسطش، حفره‌ای به طول ۷۰*۴۰ سانتی‌متر هم دارم.
دو تا موردی که نگرانم کرده:
۱. اطراف حفره سوراخ‌هایی بود که قبلاً بود روی چوب بود و به نظرم جای موریانه بود، اما الآن حفره‌های ریز تازه‌ای می‌بینم که داخلش پر از خرده چوب هست و معلومِ موریانه‌خورده.
آیا میتونم با استفاده از تینر یا در مرحله سیلر کیلر زدن اونا از بین ببرم یا احیاناً با سمی روند خورده شدن چوب توسط موریانه رو متوقف کنم یا کلاً باید بی‌خیال این چوب بشم

 ۲. از حفره تا یکی از لبه‌های چوب یک ترک‌خوردگی وجود داره، آیا به غیر بتونه که رنگ داره، با چیز دیگری میتونم حفره پر کنم مثل چسب چوب یا رزین یا قیر البته در این مورد استقامت ماده هم برای من مهم تره که بتونه استحکام به چوب ببخشد، چیزی هست که هم بی‌رنگ باشه و هم دارای استقامت؟

 پاسخ آیچوب:

 قبل از هر چیز برای پر کردن ترک‌ها و سوراخ روی سطح چوب موردنظرتان یک کاردک مل رو با یک قاشق غذاخوری سریش و یک قاشق چسب چوب و دو قاشق خاک‌اره نرم الک شده و آب و در صورت لزوم پودرهای رنگی ترکیب کرده و بتونه موردنظر را با لیسه کاردک روی کار اجرا کنید.

 پس از خشک‌شدنش و سنباده‌کاری کافی یک‌دست سیلر به کار بزنید پس از خشک‌شدن سیلر این بار بتونه‌ای رو با ترکیب یک کاردک مل نصف قاشق سریش و در صورت لزوم پودرهای رنگی بسازید و کار رو بتونه کنید.

 بعد از خشک‌شدنش تمام سطح کار رو با سنباده ۲۲۰ سنباده کنید و فقط به سنباده‌کاری محل‌های بتونه شده اکتفا نکنید پس از اتمام سنباده‌کاری کار رو عاری از گردوخاک کرده و یک‌بار دیگه سیلر اجرا کنید و دوباره بتونه و سنباده و برای بار سوم فقط یک‌دست سیلر اجرا کنید و بتونه نیاز ندارد.

 بعد هم یک سنباده نرم و در پایان هم پلی‌استر البته این روش خودرنگ هست و اگر احیاناً خواسته باشید کارتون رنگی مانند فندقی و گردویی و.. داشته باشه روشش فرق میکنه و کاملاً هم‌خیالتان از بابت موریانه و آفت و سوراخ‌ها راحت باشه و یک توصیه هم برای شما داشتم سعی کنید در زمان انتخاب چوب از چوب‌های باخته استفاده نکنید.

پیشنهاد آیچوب:

آموزش رنگ کردن چوب با سیلر کیلر + نقاشی چوب ۰ تا ۱۰۰

حل مشکل موریانه و سوراخ‌های روی چوب

 سلام

 در مورد یک تخته چوب افرا، به ضخامت ۷ سانتی‌متر و طول ۲ متر و ۴۰ سانتی‌متر که قراره به میز تبدیل شود با این نکته که وسطش، حفره‌ای به طول ۷۰*۴۰ سانتی‌متر هم دارم
دو تا موردی که نگرانم کرده

 ۱. اطراف حفره سوراخ‌هایی بود که قبلاً بود روی چوب بود و به نظرم جای موریانه بود، اما الآن حفره‌های ریز تازه‌ای می‌بینم؟ که داخلش پر از خرده چوب هست و معلومه موریانه‌خورده
آیا می‌توانم با استفاده از تینر یا در مرحله سیلر کیلر اونا از بین ببرم یا احیاناً با سمی روند خورده شدن چوب توسط موریانه را متوقف کنم یا کلاً باید بی‌خیال این چوب بشم

 ۲. از حفره تا یکی از لبه‌های چوب یک ترک‌خوردگی وجود دارد، آیا به غیر بتونه که رنگ دارد، با چیز دیگری می‌توانم حفره پر کنم مثل چسب چوب یا رزین یا قیر البته در این مورد استقامت ماده هم برام مهم تره که بتونه استحکام به چوب ببخشد، چیزی هست که هم بی‌رنگ باشد و هم دارای استقامت؟

 پاسخ:

 با سلام

 قبل از هر چیز برای پر کردن ترک‌ها و سوراخ روی سطح چوب موردنظرتان یک کاردک مل را با یک قاشق غذاخوری سریش و یک قاشق چسب چوب و دو قاشق خاک‌اره نرم الک شده و آب و در صورت لزوم پودرهای رنگی ترکیب کرده و بتونه موردنظر را با لیسه کاردک به کار بزنید.

 پس از خشک‌شدنش و سنباده‌کاری کافی یک دست سیلر به کار بزنید پس از خشک‌شدن سیلر این بار بتونه‌ای را با ترکیب یک کاردک مل، نصف قاشق سریش و در صورت لزوم پودرهای رنگی بسازید و کار را بتونه کنید و بعد از خشک‌شدنش تمام سطح کار را با سنباده ۲۲۰ سنباده کنید و فقط به سنباده‌کاری محل‌های بتونه شده اکتفا نکنید.

 پس از اتمام سنباده‌کاری گردوخاک موجود روی سازه را پاک کنید و یک‌بار دیگر سیلر بزنید و دوباره بتونه و سنباده و برای بار سوم فقط یک دست سیلر اجرا کنید. اگر نیاز به بتونه‌کاری نیست، یک دست سنباده نرم و در پایان هم پلی استر را اجرا کنید.

 البته این روش خودرنگ هست و اگر احیاناً خواسته باشید کارتان رنگی مانند فندقی و گردویی و… داشته باشد. روش کمی فرق می‌کند و کاملاً هم‌خیالتان از بابت موریانه و آفت و سوراخ‌ها راحت باشد و یک توصیه هم برای شما داشتم سعی کنید در زمان انتخاب چوب از چوب‌های باخته استفاده نکنید موفق باشید.

پیشنهاد آیچوب:

آموزش تغییر رنگ چوب قهوه‌ای به سفید یا هر رنگ دیگری!

سوسک‌های چوب‌خوار

 سوسک‌های چوب‌خوار هم به چوب‌های تازه قطع شده و هم به چوب‌های خشک سوزنی‌برگان و پهن‌برگان حمله می‌کند. سوسک‌های شاخ دراز و سوسک‌های آمبروزیا Ambrosia از جمله حشراتی هستند که علاقه شدید به چوب دارند.

سوسک‌های چوب‌خوار

سوسک‌های آمبروزیا معمولاً چوب را سوراخ‌سوراخ می‌کنند و این سوراخ‌ها مکان مناسبی برای رشد قارچ است این حشرات را ((حشرات چوب‌های تازه)) نیز می‌نامند. یکی از روش‌های مبارزه با این سوسک سم‌پاشی گرده‌بینه‌های تازه قطع شده برای جلوگیری از حمله قارچ‌ها و حشرات است.

 زمانی که گرده‌بینه‌ها کمی خشک شدند شرایط برای تغذیه حشراتی مانند لیکتوس ها و بوسترکیدها مناسب می‌شود. این حشرات درون آوندهای درشت پهن‌برگان تخم‌ریزی می‌کنند.

لارو این حشرات دالان‌هایی به قطر یک و نیم تا دو میلی‌متر ایجاد می‌کنند و بافاصله‌های مشخص دالان را با پودر نرم‌چوب پر می‌کند. شفیره این سوسک‌ها در پایان تابستان به حشره کامل تبدیل می‌شود از چوب خارج می‌گردد.

 مهم‌ترین حشرات چوب‌خوار که خسارت‌های زیادی را به چوب وارد می‌کنند عبارت‌اند از:

سوسک‌های معمولی مبلمان یا آنوبیوم

 سوسک‌های آنوبیوم معمولاً در مبلمان پله‌های چوبی و دیگر لوازم تزئینی چوبی و در شرایط آب‌وهوایی سرد و مرطوب زندگی می‌کنند. سوسک ماده بر روی سطح ناصاف و ناهموار چوب ۴۰ تخم می‌گذارد و تخم‌ها بعد از ۵ هفته تبدیل به لارو می‌شوند.

سوسک‌های مبلمان یا آنوبیوم

 لاروها ۳ تا ۵ سال در درون چوب زندگی می‌کنند و پس از گذشت این زمان در نزدیکی سطح چوب به شفیره تبدیل می‌گردند. شفیره‌ها هم بعد از ۶ تا ۸ هفته به حشره کامل تبدیل می‌شود و با ایجاد سوراخ بر روی سطح چوب از آن خارج می‌گردند. این سوسک بیشتر بومی مناطق کشورهای حاشیه دریای مازندران است.

سوسک‌های پودر کننده چوب

سوسک‌های پودر کننده چوب

 

 این سوسک معمولاً در مناطق گرمسیر به بیرون چوب حمله می‌کنند و باتوجه‌به ارزش غذایی چوب و نوع آب‌وهوا آن از چند ماه تا دو سال زنده می‌ماند. این سوسک‌های چوب‌خوار معمولاً فقط به چوب پهن‌برگان حمله‌ور می‌شوند.

 این سوسک‌ها فقط یک سال زنده هستند و سوسک ماده در درون آوندهای چوب حدود ۵ تخم می‌گذارد و لاروها پس از سه هفته از تخم خارج می‌شوند. آن‌ها معمولاً بین ۱۰ تا ۱۱ ماه زنده می‌ماند و فقط از نشاسته چوب تغذیه می‌کنند و با سلولز کاری ندارند.

 مرحله شفیرگی این سوسک‌ها ۲ تا ۴ هفته زمان می‌برد و سوسک کامل از اواخر اردیبهشت تا مهرماه از چوب خارج می‌شود.

سوسک شاخ‌دار خانگی

سوسک شاخ‌دار خانگی

 

 سوسک شاخ‌دار خانگی به مهمان موذی خانه معروف هستند و بیشتر در کشورهای اروپایی و آفریقای جنوبی و آمریکا فعالیت دارند. خسارت و صدماتی که این سوسک به نسبت دو نوع قبلی وارد می‌کند به‌مراتب بیشتر است.

 حشره ماده در هر چرخه زندگی حدود ۲۰۰ تخم در درزها و شکاف‌های چوب می‌گذرد سوسک شاخ‌دار خانگی به نسبت دیگر سوسک‌ها بزرگ‌تر است و لارو آن حدود ۳ سانتی‌متر طول دارد. این نوع سوسک بین ۳ تا ۶ سال زنده می‌ماند و به زندگی خود در چوب ادامه می‌دهند.

زنبور چوب‌خوار

زنبور چوب‌خوار

 

 این حشره ((سیرکس)) نام دارد. نه‌تنها لارو زنبور چوب‌خوار چوب را نابود می‌کند، بلکه خود حشره هم می‌تواند به‌راحتی پوشش یا پولیش روی چوب را از بین ببرد و به داخل چوب نفوذ کند.

 برای مبارزه با این زنبور چوب‌خوار چوب‌های حساس به این زنبور را باید بلافاصله بعد از قطع‌کردن با محلول‌های شیمیایی مخصوص سم‌پاشی کنید. سم‌پاشی حتی پس از خشک‌شدن چوب‌ها هم ممکن است تأثیرگذار باشد.

 یکی دیگر از روش‌های مبارزه با این زنبور استریل یا ضدعفونی‌کردن چوب‌های تازه قطع شده با بخار آب در ۱۳۰ درجه فارنهایت تحت شرایط رطوبت نسبی قابل‌کنترل برای مدت ۲ ساعت است. همچنین قراردادن چوب باضخامت کم در محلول‌های نفتی حاوی ماده حشره‌کش برای مدت ۳ دقیقه هم در جلوگیری از آلودگی مؤثر خواهد بود.

 این زنبورها حدود دو سال یا بیشتر زندگی می‌کنند و برای زنده‌ماندن به حدود ۱۵ درصد رطوبت نیاز دارد. در ساختمان‌های مدرن و امروزی که رطوبت چوب کمتر از ۱۵ درصد است، شرایط زندگی برای این نوع از حشرات مناسب نخواهد.

موریانه چند روز زیر آب زنده می ماند؟

 موریانه‌ها یا همان لارو حشرات تا دو روز در زیر آب زنده می‌مانند و پس از آن در اثر کمبود اکسیژن و غذا، از بین می‌روند.

 در این نوشته تلاش کردیم تعدادی از حشراتی که به چوب آسیب می‌رساند را به شما معرفی کنیم. نکته بسیار مهمی که در زمان خرید چوب‌های جنگلی و بومی باید در نظر داشته باشید این است که بهتر است بدانید درخت یا تنه‌ای که خریداری می‌کنید در چه فصلی برش داده شده است.

 معمولاً درختانی که در اوایل زمستان برش می‌شوند امکان وجود حشره و نار در داخل آن‌ها کمتر است؛ اما درختانی که در بهار یا تابستان بریده می‌شوند به‌احتمال زیاد به یکی از این حشرات آلوده هستند.

 یکی از درختانی که در مقابل این حشرات بسیار مقاوم است، چوب نراد یا سفید روسی است این چوب از گونه درختان کاج است و به‌واسطه مقاومت بالایی در مقابل حملات حشرات و موریانه‌ها در شمال کشور بسیار مورداستفاده قرار می‌گیرد.

 از روش‌های مبارزه با موریانه یا حشرات در داخل چوب می‌توان به روش‌های قدیمی و معمول که در بین نجارها متداول است اشاره کرد. یکی از این روش‌ها واردکردن گازوئیل یا نفت به داخل دالان‌های ایجاد شده توسط لارو است. اگر بتوانید مواد نفتی مانند گازوئیل را از طریق این سوراخ‌ها به لارو حشره برسانید مطمئن باشید که این موجود به‌راحتی از بین خواهد رفت.

شما هم اگر تجربه یا راهکاری برای از بین بردن این حشرات دارید لطفاً در قسمت دیدگاه‌های همین نوشته با ما و دیگر بازدیدکنندگان در میان بگذارید.

منبع: آیچوب

181 نظر در “معرفی انواع موریانه چوب + راهکار نابودی موریانه جوب خوار

  1. 09124972745 گفت:

    سلام من داخل رخت خواب باغمون که همیشه ازش استفاده نمیکنم شاید هفته ایی یک بار هم به زور استفاده بشه امروز اومدم دیدم بالای بالشت هامون مدفوع سیاه تقریبا کمتر از یک سانت هست بعد که لحاف و زدم کنار یه موجود سفید و بی رنگ که مشخص نبود اصلا چی هست بود مرده بود و خشک شده بود من اصلا نفهمیدم چی بود این موجود از مدفوعی که بالا تخت بود کوچیکتر بود بعد روی تشکم همون جا که مدفوع کرده بعضی جاها زرد شده یه چیز عین ادرار میشه راهنمایی کنید اصلا این چی هست ؟؟بعد من ویلامو تازه بازسازی کردم تقریبا یک ساله همه جا هم چوب به کار بردم از نما تا کف
    ممنون میشم راهنماییم کنید 🙏🏻🙏🏻

  2. 09187886225 گفت:

    سلام خسته نباشید یه مدت کنار گاز من حشره خیلی ریزی هست کوچیک ترهاش سفید بزرگترش سیاه وقتی دست میبری بکشیشون میپرن ناپدید میشن دوباره پیدا میشن حتی اسپری حشره کشم ریختم ولی از بین نمیرن کابینتمم ام دی اف ولی ۴ ساله کابینت کردم زیاد کهنه نیستن میشه کمکم کنید شهری هستم که مراکز سم پاشیم ندارن ….

  3. 09198058085 گفت:

    سلام من بسیار با چوب کار میکنم و تغریبا هیچ چیزی به عنوان ریشه کن کردن حشرات چوب وجود نداره ،این خصلت چوبه که به مرور زمان از داخل کرم میزاره اونم بخاطر خاک و ریشه و تغذیه درخته ،پس اگر دنبال سمی میگردین که کلا این حشرات و نابود کنه باید بگم که خودتون و خسته میکنین و عمر اون وسیله رو کم میکنین
    فقط میتونین با سم پاشی و شوک دادن گرما و سرما به چوب و سرکه وجوش شیرین زدن و آب نمک تراپی خیالتون و راحت کنین ولی باز هم نمیتونین مطمئن باشین که جواب میده .چون این حشرات هم مثل ما مقاوم میشن
    اسپری کردن وایتکس یا تینر فوری هم یکی از راهکارهاست به شرطی که بهش حساسیت نداشته باشین
    در کل که با چوب زیاد سرو کله نمیشه زد

  4. مسعود گفت:

    سلام
    من یه ساعت چوبی خریدم که الان متوجه شدم که داخلش سوسک پودر کننده چوب بود همونی که عکسش گذاشته بودین با حشره کش مارک کامن سمپاشی کدرمش و دو روز بعد دیدم که یکی زیر همون مرده و ۲تای دیگه هم چند متر اونطرفتر همه وسایل چوبی رو حشره کش موریانه زدم
    الان بعد لز حدود ۲۲ روز دوباره کمی خاک اره از همون ساعت چوبی ریخته و من دوره اسپری‌های کامن زدم خیلی زیاد به نظر شما دیگه باید چه کاری کنم
    حتی تمام چوبهای مبل و پارچه زیر مبل هم زدم
    ممنون میشم راهنمایی کنید

    1. آیچوب گفت:

      درود بر شما مسعود عزیز
      حشره ها داخل چوب هستند و کاری نمی تونید انجام بدید
      باید منتظر بمونید تا دونه دونه بیان بیرون
      همینکه اطراف رو سمپاشی کردید عالیه

  5. علیرضا گفت:

    سلام وقت بخیر
    الان دو سه روزی میشه ک دور تا دور میز تلوزیون لبه فرش شراتی خیلی خیلی ریز با تعداد خیلی زیاد رنگ قهوه ای شب که میشه یهو پدیدار میشه چندبار سم ریختم جمعشون کردم دوباره فردا صبحش همون تعداد و همون شکلی همونجاها هستن. شما میدونید اینا چی هستن؟

    1. آیچوب گفت:

      درود بر شما
      تخم این حشرات قبلا در چوب وجود داشت و میتونه هزاران تخم باشه
      باید تحمل کنید و به سم پاشی ادامه بدید

  6. Shim گفت:

    سلام وقتتون بخير
    حدود يك سالى هست كه از داخل چوب دراور كه رنگ خورده صداى خرچ خرچ مياد به طورى كه اخر شب صدا خيلى زياد ميشه ولى هيچ سوراخى روى چوب ديده نميشه و هيچ نرمه چوبى دورش نميريزه
    امكان داره كه موريانه باشه؟

    1. آیچوب گفت:

      درود بر شما
      ۱۰۰ درصد موریانه هست
      باید تحمل کنید
      راهکار مشخصی وجود نداره

  7. شاهان زمانی گفت:

    سلام کابینتامون موریانه داره بعد ازون تو اتاق خواب روی رخت خواب ها لوله زدن مثل تونل خاکی چیکار کنم رختخوابامو؟ میخوایم اینجا بریم است باهامون میان ؟ امکانش هست تخمشون تو وسایل بمونه تو رو خدا راهنمایی کنین

    1. آیچوب گفت:

      سلام دوست عزیز
      ابتدا حشره رو به سم فروشی نشون بدید تا سم مناسب اون رو به شما بده
      بعد محیط رو کامل سم پاشی کنید.
      بعدش باید ببینید این ها کجا زندگی می کنند و کابینت رو باز کنید و از جاش خارج کنید.

  8. zohre گفت:

    سلام. دوست من برای من، چند وسیله ی پوبی خریده و اخیرا توی خونه اش موریانه دیده. موریانه در کمد هاشون بوده. اگه وسایل من اونجا نبوده باشن، بازم احتمال داره در وسایلم موریانه رفته باشه؟ چطوری وسایلم رو چک کنم؟ ممنونم

    1. آیچوب گفت:

      سلام زهره گرامی
      اگر وسایل شما رنگ شده باشه، احتمال نفوذ موریانه خیلی کمه؛ اما پیشنهاد می کنیم از اسپری سوسک کش و حشره کش استفاده کنید.

  9. سمان گفت:

    سلام وقت بخیر
    مبلمانم چوبیه از قسمت تاج مبل؛ مدام صدای خرج خرچ میاد.
    ۶ ماه خریدم و خونه هم کلید اول هست
    اصلا علامتی از سوراخ شدگی یا خورده شدگی یا تغییر ظاهر و.. نداره. تو خونه هم حشره و.. نداریم.
    این صدای موریانه است؟ چه راه حلی داره؟
    از راهنماییتون پیشاپیش ممنونم

    1. آیچوب گفت:

      سلام سمان
      اگر سوراخ رو پیدا کردید، در داخل سوراخ آب نمک تزریق کنید تا شاید به موریانه برسه و بمیره
      در غیر این صورت باید منتظر باشید تا خودش بیاد بیرون…

      1. سمان گفت:

        ممنونم از اینکه به سوالم پاسخ دادین..
        ببخشید متوسط چقد طول میکشه تا موریانه چوب رو سوراخ کنه و بیرون ییاد؟ زمانیکه خودش بیرون بیاد بازم آب نمک باید تزریق کرد یا سم دیگه ای داره؟
        خیلی ممنون میشم ب این سوال هم پاسخ بدین.

        1. آیچوب گفت:

          سلام سمان گرامی
          حدود دو ماه طول میکشه بیاد بیرون
          ممکنه چند سال هم زندگی کنه
          نمیدونم جایگزین آب نمک چی هست.

  10. Smn گفت:

    سلام وقتتون بخیر. من چند وقتیه که از در حموم صدای خورده شدن چوب می‌شنوم و گاهی دونه های سیاهی ازش می‌ریزه ولی هیچ اثری از خود حشره ندیدم میتونه موریانه باشه؟
    چه راهکاری پیشنهاد میکنید؟

    1. آیچوب گفت:

      سلام
      محیط کار رو سمپاشی کنید و اگر سوراخی وجود داره، با سرنگ و آب نمک این سوراخ رو پر کنید تا حشره نابود بشه
      البته شانس زیادی ندارید متاسفانه

      1. 09351569620 گفت:

        سلام وقت بخیر : یه سوال داشتم میخوام بدونم کرم چوبخوار گچ هم سوراخ میکنن؟؟ ما در گیلان زندگی می‌کنیم و الان یک سال هستش خونه ساختیم و سقف آن از چوب هستش کرم‌های چوبخوار دیگه امان ما رو سیاه کردن از سقف گچ رو میخورن ومیفتن زمین الیته داخل چوب هستن اما نمیدونم چرا گچ رو هم سوراخ می‌کنن ؟؟ لطفا راهنمایی کنین که باید چیکار کرد

        1. Khorami گفت:

          درود بر شما
          در داخل چوب کرم وجود داشت و این کرم ها الان رشد کردن و میان بیرون
          اگر میتونید از قسمت بالا سقف رو سم پاشی کنید
          در غیر این صورت راهکار دیگه ای نیست.
          یا باید چوب مناسب انتخاب می کردید یا اینکه چوب رو رنگ می کردید
          البته به نظرم قبلا لارو داخل چوب بوده

برای ثبت نظر لطفا وارد اکانت خود شوید ( عضویت رایگان است )