رپورتاژ آگهی

مهاجرت به استرالیا با نجاری | مصاحبه با نجاری ایرانی در استرالیا

مهاجرت نجار و کابینت کار به استرالیا

در چند گفتگویی که با بابک راد داشتیم پرسش‌های زیادی در آیچوب دریافت کردیم با موضوع مهاجرت با حرفه نجاری به استرالیا. ازاین‌رو از بابک راد دعوت کردیم که در یک لایو اینستاگرامی با موضوع مهاجرت با حرفه نجاری از ایران به استرالیا مهمان ما باشد.
این نوشته آیچوب نسخه متنی این گفتگوی ما با بابک راد است.

بابک راد کیست؟

دسترسی سریع : پنهان

 بابک راد یک ایرانی مهاجر ساکن ملبورن استرالیا است که چند سال گذشته را به‌عنوان نجار در استرالیا مشغول به کار بوده است. در این مصاحبه در مورد چندوچون مهاجرت نجار ایرانی به استرالیا، آماده‌شدن و پیش‌زمینه‌های مهاجرت و کاریابی پس از مهاجرت گفتگو داشتیم. در این گفتگو بابک از تجربیات مهاجرت خود و حرفه نجاری در استرالیا می‌گوید.
لازم به ذکر است که بابک راد مشاور مهاجرت نیست و در این گفتگو فقط تجربیات خود را در اختیار اشتراک می‌گذارد.

– آیچوب :

بابک جان سلام. خیلی خوشحالیم که بار دیگر و با گفتگوی دیگر با شما هستیم. پرسش‌های زیادی داشتیم پس از دو مصاحبه قبلی در مورد مهاجرت. لطفاً از مهاجرت نجار به استرالیا و تجربیات خودت در این مسیر بگو.

بابک راد:

 سلام خدمت شما و همراهان آیچوب و کسانی که ما را همراهی می‌کنند، امیدوارم حال همگی خوب باشد. سؤالاتی از من در خصوص مهاجرت پرسیده شد که در این فرصت تلاش می‌کنم به آن‌ها پاسخ دهم تا دوستانی که قصد مهاجرت به استرالیا دارند، نسبت به آن آگاهی داشته باشند.
نکته اول اینکه اداره مهاجرت استرالیا دارای یک‌سری قوانین حفاظت شده است که نمی‌توان آن را به‌صورت عام بیان کرد.

 پروسهٔ مهاجرت دارای چالش‌های زیادی هست، شخص مهاجرت کننده باید نکته‌های زیادی را در نظر بگیرد، ابتدا به این موضوع فکر کند که آیا می‌تواند سال‌ها دور از خانواده زندگی کند؟! شاید سؤال ساده‌ای به نظر بیاید؛ اما باید بدانید که خیلی موضوع مهمی است.
به طور مثال من 10 سال است که به کشورم (ایران) نرفته‌ام و هنوز بعد این همه‌سال نتوانستم با این دلتنگی کنار بیایم.
موضوع مهم دیگری که شخص باید به آن توجه کند برنامه‌ریزی است. برنامه‌ریزی زمانی، برنامه‌ریزی مکانی و از همه مهم‌تر برنامه‌ریزی مالی از جمله مواردی است که برای مهاجرت به استرالیا باید به آن توجه داشته باشیم.

تماشا آنلاین مصاحبه آیچوب با بابک راد

 

تماشای این ویدئو برای شما با ترافیک نیم بها محاسبه می شود!

-آیچوب:

آیا تسلط به زبان انگلیسی و داشتن مدرک زبان تأثیری در مهاجرت نجار به استرالیا دارد؟

– بابک راد:

 مدرک زبانی که همه کشورها به‌عنوان مدرک معتبر آن را می‌پذیرند، چند مورد هست که به سه نمونه از آن‌ها اشاره می‌کنم:
یکی از آن‌ها مدرک آیلتس (ELT) است که تمام کشورهای انگلیسی‌زبان و حتی کشور آفریقای جنوبی و هنگ‌کنگ و سنگاپور و…از شما قبول می‌کنند.
مدرک دیگری که می‌شود به آن اشاره کرد مدرک تافل (TOEFL) هست که در امریکا کاربرد دارد. TPE مدرک دیگری است که به برای تعیین سطح زبانی کاربرد دارد.
دو نوع مدرک آیلتس به نام General IELTS و IELTS Academic هم وجود دارد. آیلتس دانشگاهی مناسب سطوح بالا هست؛ اما برای نجاران معمولاً General IELTS مورد تأیید قرار می‌گیرد. سطح آیلتس جنرال راحت‌تر از آکادمیک و نمرهٔ هر دوی آن‌ها 0 تا 9 هست.

-آیچوب:

آیا با نمره زبان بالا مشکل زبان را در استرالیا نخواهیم داشت؟

بابک راد:

این نکته را هم باید در نظر گرفت که برای شخصی که جویای کار هست نمره زبان خوب ملاک نیست. در بازار کار مهم‌ترین قسمت این است که بتوانید راحت حرف بزنید، یعنی بتوانید سفارش بگیرید، اندازه‌ها را به‌درستی در پشت تلفن یا ایمیل متوجه بشوید. چراکه لهجهٔ استرالیایی، یکی از سخت‌ترین لهجه‌های زبان انگلیسی در دنیا است.

-آیچوب:

گرفتن مدرک آیلتس چقدر طول می کشد؟

– بابک راد:

برای شخص مهاجرت کننده که بخواهد زبان را یاد بگیرد، 1 الی 2 سال را باید صرف یادگیری زبان کند تا نمره آیلتسی که به دست می‌آورد برای اداره مهاجرتی کشور استرالیا مطلوب باشد.

-آیچوب:

حداقل نمره آیلتس برای مهاجرت نجار به استرالیا چند هست؟

بابک راد:

حداقل نمره موردنیاز 5/5 یا 6 است که بازهم بستگی به کشور و امتیازات شخص درخواست‌کننده و ارزیابی اداره مهاجرت دارد. به‌عنوان‌مثال اگر شخص متأهل باشد و دارای سابق کار باشد و نمره مدرک زبان آن بیشتر از 6 باشد، امتیاز بالاتری می‌گیرد.

-آیچوب:

آیا مدرک فنی و حرفه ای برای مهاجرت نجار به استرالیا مهم هست؟

بابک راد:

بعد از مدرک زبان، مهم این است که شخص فنی کار، مدرک فنی و حرفه‌ای داشته باشد که این مدرک ادامه کار را آسان‌تر می‌کند.

-آیچوب:

برای مهاجرت به استرالیا نجاری بهتر هست یا کابینت سازی؟

بابک راد:

 اگر می‌خواهید در استرالیا به‌راحتی کار پیدا کنید بهتر است به دنبال مدرک کابینت‌سازی باشید. در کابینت‌سازی می‌توانید هم به‌صورت انفرادی و یا زیر نظر شرکت، سازمان و کارگاه‌های مختلف کار کنید.
آن دسته از افرادی که می‌خواهند Carpentry یا نجاری انجام دهند نمی‌توانند به‌راحتی و مستقیم کاری را شروع کنند. مگر اینکه دوست یا آشنا در این عرصه داشته باشند، چون مدرک carpentry در ایران وجود ندارد و فقط Woodworking و درودگری هست که با carpentry فرق می‌کند.
نکته مهم دیگر این است که شخص مهاجرت کننده حتماً باید یک منبع درآمد ثابت دیگری هم داشته باشد تا بتواند از پس مخارج زندگی در استرالیا بربیاید. پس از تأمین هزینه‌ها شروع به خرید تجهیزات نجاری و اجاره یک کارگاه خانگی کوچک کند و کم‌کم راه خود را به Woodworking تغییر دهد.
اما اگر کسی مدرک کابینت‌سازی داشته باشد، به‌راحتی می‌تواند از طریق اداره کاریابی کار پیدا کند؛ مگر اینکه مشکل زبان داشته باشد. کسانی که مشکل زبان دارند نمی‌توانند به‌راحتی کار پیدا کنند که در بالا به این موضوع اشاره شد.

مهاجرت به استرالیا با نجاری

 

 بازار چین هم در استرالیا هم مانند ایران بسیار فعال است. فروشگاه‌هایی مثل Ikea, Kmart, Target, Le Cornu, fanatics furniture و خیلی از فروشگاه‌های دیگر که متأسفانه 80% آن‌ها ساخت چین هستند.
یکی از دلایل گسترش این فروشگاه‌ها این است که اسباب‌اثاثیه ساخت استرالیا قیمت بالایی دارد و هرکسی قادر به خرید آن نیست. به طور مثال یک صندلی معمولی باکیفیت متوسط روبه‌پایین در فروشگاه آیکیا قیمتی بین 25 الی 30 دلار دارد؛ اما اگر همان صندلی را با ساخت استرالیا سفارش دهید قیمت آن حدود 100 دلار می‌شود.
حالا بهتر است با این تفاسیر به این موضوع فکر کرد که آیا به‌صرفه هست که شخص مهاجر با هزینه‌های زیاد، یک صندلی بسازد به امید این که بتواند از این راه کسب درآمد کند؟!

-آیچوب:

 ممنونم بابک راد عزیز. موضوعی که برای آیچوب مهم هست و باید گفته شود این است در آیچوب قصد تشویق به مهاجرت را نداریم، باتوجه‌به سؤالاتی که از ما پرسیده شد، این گفتگو را برقرار کردیم و سعی داریم به سؤالات پاسخ دهیم و بیشتر راه را برای آن دسته از دوستانی که قصد مهاجرت دارند روشن کنیم.
به‌شدت معتقدیم هیچ سرمایه‌ای بالاتر از نیروی کار ماهر و باتجربه نیست و ازدست‌دادن این نیروی ماهر فقدانی جبران‌نشدنی است. اما گمان می‌کنیم راه برای انتخاب آزاد هست و سعی می‌کنیم این راه را برای عزیزانی که قصد مهاجرت دارند تاحدامکان روشن‌تر و نزدیک‌تر به واقعیت نشان دهیم.

-آیچوب:

آیا در استرالیا هم مانند ایران دوره های فنی و حرفه ای برای یادگیری هست؟

بابک راد:

فنی حرفه‌ای استرالیا به‌اختصار TAF نامیده می‌شود و یک دورهٔ یک الی سه سال برگزار می‌کند. برای آن دسته از افرادی که در فنی حرفه‌ای مشغول به فراگیری حرفه هستند در حین اشتغال به تحصیل، اشتغال به کار هم دارند؛ یعنی هم‌زمان می‌توانند به‌عنوان کارآموز در کنار نجار، ساختمان‌ساز و…مشغول به کار شوند.

-آیچوب:

هزینه مهاجرت به استرالیا چقدر است؟

بابک راد:

خب در خصوص این بحث نمی‌توان نرخی تعین کرد، به دلیل اینکه بسیار متغیر است. مثلاً شخصی می‌تواند از طریق وکیل اقدام کند و یا اینکه خودش اقدام به مهاجرات کند

نکته اینجاست که مهاجرت با چه نوع ویزایی؟!

-آیچوب

درمورد انواع ویزای مهاجرت به استرالیا اطلاعی دارید؟

بابک راد:

 انواع ویزا برای مهاجرت به استرالیا وجود دارد و همان‌طور که گفته شد باید با وکیل در این مورد صحبت کرد. چند ویزای معروف برای مهاجرت می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
ویزا سرمایه‌گذاری بلندمدت و کوتاه‌مدت
ویزای کار 90
ویزای کار 189
ویزای دانشجویی
ویزای State Sponsor Visa که یک استان یا شهر شما را پشتیبان می‌کند و طبق قوانین اداره مهاجرت استرالیا شما موظف هستید به مدت 2 سال در آن ایالت زندگی کنید و بعد از 2 سال به شهر دلخواه خود بروید.
یک مورد ویزای دیگر هم به اسم Sponsorship Visa که اگر یک فرد آشنا ساکن در استرالیا باشد، همه کارهای ویزای شما را در اداره مهاجرت انجام می‌دهد و شما را پشتیبان و حمایت می‌کند که هزینهٔ کمتری دارد بعد از آن برای شما دعوت‌نامه ارسال می‌کنند.
در این روش آن فرد اذعان می‌کند که شما قرار است برای ایشان کار کنید که این روش آسان‌تر از روش‌های قبلی هست و حتی گاهی ممکن است……. زبان هم احتیاجی نداشته باشید.
آن شخص می‌تواند کابینت‌ساز، نجار، سوپرمارکتی، راننده‌تاکسی، شخصی که برای خودش کسب‌وکار و بیزینسی داشته باشد که به شما احتیاج پیدا کند و از این طریق برای شما ویزا بگیرد.

-آیچوب:

برای مهاجرت با وکیل اقدام شود یا شخصا اقدام کنیم؟

بابک راد:

ترجیح من این است که شخص از طریق وکیل مهاجرت اقدام کند. چون شخصی بخواهد به‌تنهایی اقدام بکند ممکن است معرفی کردن، ارزیابی کردن مدارکش به مشکل بر بخورد، اما وکیل بدون هیچ مشکلی همه مدارک را با گرفتن مبلغی انجام می‌دهد که این مبلغ بستگی به شخص و وکیل مورد نظر دارد. حداقل هزینه را می‌توان 5 هزار دلار استرالیا در نظر گرفت.

-آیچوب:

سؤال بعدی دوستان این است که آیا در استرالیا دفتر کاریابی وجود دارد؟ چطور باید به دنبال کار گشت؟

بابک راد:

 موضوع کار پیداکردن در استرالیا کار راحتی نیست. شخصی که از طریق ویزای کار یا Sponsorship اقدام بکند هم به این راحتی نیست که اول به شهر موردنظر برود و بعد دنبال کار بگردند. ممکن است مشکلی پیش بیاید و از پس‌انداز خود استفاده کند. یکی از دلایلی که پیشنهاد می‌کنم از طریق وکیل مهاجرتی اقدام کنند همین موضوع هست.
وکیل اداره مهاجرتی به شما می‌گوید که کدام ایالت به چه کاری احتیاج دارد که مثلاً کابینت‌سازی در شهر Northern Territory خوب هست. آیا راضی به مهاجرت در این شهر هستید؟!
کسی که خودش بخواهد دنبال شغل بگردد ممکن است سال‌ها دنبال کار بگردد، مخصوصاً اگر زبان خوب و آدم آشنا نداشته باشد. این کار بسیار سخت و پیشنهاد نمی‌شود.
یک سری برنامه و وبگاه‌هایی وجود دارد به اسم Indeed، Jora و Gumtree. در برنامه Gumtree شما می‌توانید دنبال کار بگردید، اگر محصولی دارید می‌توانید به فروش برسانید، خرید و اجاره‌خانه و… که مشابه آن در ایران هم وجود دارد. در Facebook Marketplace کمتر شغل و بیشتر خریدوفروش صورت می‌گیرد.
کسی که خودشان کارفرما هست ABN دارد یعنی Australian Business Number. درواقع این شماره به معنای خویش‌فرما بودن شخص است.
راه دیگر درخواست کار، برای شرکت‌های کابینت‌سازی است. چون در استرالیا خیلی از شرکت‌ها دنبال کابینت‌ساز هستند.

-آیچوب:

متوسط هزینه زندگی در استرالیا حدوداً چقدر است؟

بابک راد:

 بحث هزینه زندگی چیزی نیست که بشود عدد مشخصی را گفت، قطعاً خرج و مخارج هر فردی با یکدیگر متفاوت است. خیلی از موارد را باید در نظر گرفت به طور مثال شما باید حدود 2000 دلار هزینه خوردوخوراک و هزینه خانه را در نظر بگیرید. همچنین اجاره‌خانه به‌شدت گران است.
معمولاً یک‌سوم، یک‌دوم، بعضی از اشخاص هم که خانه گران‌قیمت می‌گیرند سه‌چهارم حقوقشان را اجاره‌خانه می‌دهند. این موضوع ممکن است برای افرادی صدق و برای بعضی دیگر صدق نکند. این موضوع هم باید در نظر گرفت که شخص پول بیمه ماشین، مالیات و… هم باید در نظر بگیرد.

 

مهاجرت کابینت کار به استرالیا

 

-آیچوب:

آیا داشتن مدرک کابینت سازی درجه 2 برای کار در کارگاه‌های کابینت سازی استرالیا کافی است؟

بابک راد:

من اطلاعی در این رابطه ندارم، اما می‌توانند به سایت اداره مهاجرت استرالیا مراجعه کنند.

-آیچوب:

آیا می‌شود با فروختن ظروف چوبی و دکوری‌های چوبی در استرالیا کسب درآمد کرد؟ وام یا کمک هزینه‌ای برای شروع این کارها داده می‌شود؟

بابک راد:

کسی که برای کار مهاجرت می‌کند بهتر است قبل از مهاجرت از طریق برنامه‌های معرفی شده اقدام به درخواست کار کنند تا حقوقی دریافت کند و از طریق آن بتواند تجهیزاتی برای خود آماده کند و بعد از آن کارهای آماده فروش خود در برنامه‌های مثل Facebook Marketplace، Ebay و… به اشتراک و فروش بگذارد.

-آیچوب:

برای استارت کارهای شخصی، با توجه به رزومه کارهای ایران، امکان وام گرفتن وجود دارد؟

بابک راد:

 بله می‌شود، شرایط در بانک‌ها و شرکت‌های مختلف متفاوت است. مثلاً در بانک دولتی، وام خرید خانه 4%، وام خرید خودرو 6% و وام راه‌اندازی کسب‌وکار 8%. افرادی هم هستند که واسطه بین بانک و شخص وام‌گیرنده هستند و سودهای 8%، 10%، حتی 25% هم می‌گیرند که اصلاً توصیه نمی‌شود.
بانک از شخص وام‌گیرنده سؤال‌هایی می‌پرسد با این موضوع که چه چیزی می‌خواهید بسازید؟ آیا از فروش آن‌ها اطمینان دارید؟ با جواب‌دادن به چنین سؤال‌هایی و با درنظرگرفتن مسائلی به شما وام می‌دهند.
نکته مهم در خصوص وام‌گرفتن این است که شخص وام‌گیرنده باید پشتوانه مالی داشته باشد و یک یا دو بار حداقل مالیات را پرداخت کرده باشد. هرچه درآمد بالاتر باشد، نرخ مالیات هم‌افزایش پیدا می‌کند.

-آیچوب:

آیا سابقه بیمه هم در مهاجرت مهم است؟

– بابک راد:
سابقه بیمه یکی از مهم‌ترین موردهایی است که باعث افزایش امتیاز شما می‌شود و شما حداقل باید یک سال سابقهٔ بیمه داشته باشید.
– آیچوب:
سپاس از شما بابک راد عزیز و سپاسگزاریم از فرصتی که برای این گفتگو قرار دادید.
– بابک راد:
من هم از شما به دلیل فرصتی که در اختیارم قرار دادید تشکر می‌کنم و برای شما در تیم آیچوب و دنبال‌کنندگان شما آرزوی بهترین‌ها را دارم.

متن فوق حاصل گفتگوی یک‌ساعته ما با بابک راد، نجار ایرانی ساکن استرالیا بود. امیدواریم این سلسله مباحث موردتوجه شما قرار گرفته باشد و تصمیمات بهتری برای مهاجرت به استرالیا یا ماندن در ایران بگیرید.

2 نظر در “مهاجرت به استرالیا با نجاری | مصاحبه با نجاری ایرانی در استرالیا

  1. رشید گفت:

    با سلام خدمت دست اندر کاران سایت پربار آی چوب
    بنده به تازگی سبک جدیدی از کار با چوب را راه اندازی کرده ام که از مقاطع چوب به صورت شش ضلعی در کنار هم استفاده می‌شود که در این روش به علت وجود سر آوندهای چوب پس از زدن روغن جلایی مورد نظر به سرعت جذب چوب شده و باید چندین بار این کار را تکرار کرد تا بتوان چوب را جلا داد که باعث مصرف زیاد رنگ
    خواهد شد.
    آیا راهکاری هست که بتوان رنگ کمتری مصرف کرد؟ و یا از نفوذ رنگ به درون آوندها جلوگیری کرد؟
    آیا میتوان از لاک و الکل برای لایه اول و از جلای چوب بر روی آن به عنوان اایه نهایی استفاده کرد؟

    1. آیچوب گفت:

      درود بر شما رشید عزیز
      بله، این مورد رایج هست.
      پیشنهاد می کنیم با سیلر سنگین تر قسمت های نر کار رو پوشش بدید تا جذب رنگ نداشته باشید.

برای ثبت نظر لطفا وارد اکانت خود شوید ( عضویت رایگان است )

[dm-modal]