اره فارسی بُر چه برش هایی را می تواند انجام دهد و روش اجرای هر کدام چگونه است؟ در این آموزش 4 نوع برش با فارسی بر را یاد می گیرید.
فارسی بر (به انگلیسی Miter saw) از ابزارهای بسیار مهم نجاری است که هیچ نجاری را بدون داشتن حداقل یکی از آنها نمیتوان تصور کرد. در این مقاله تمام برش هایی که با یک فارسی بر نجاری میتوانید انجام دهید را معرفی میکنیم و به صورت عملی اجرا میکنیم. در ویدئویی که برای این مقاله تهیه کردیم میتوانید اطلاعات کاملی را دریافت کنید.
چند نوع برش در نجاری داریم؟
دو نوع برش عمده در نجاری و کار با چوب وجود دارد؛ برش هایی که در آن سرعت برش مطرح هست و انتظار دقت از آن نداریم و برش هایی که در آن دقت حرف اول را میزند.
ابزارهایی مانند اره رام بر (به انگلیسی: Saw mill)، اره چکشی (به انگلیسی:Jig saw)، اره زنجیری (به انگلیسی:Chain saw) و اره فلکه (به انگلیسی:Band saw) جزو دسته اول و ابزارهایی مانند اره دیسکی (به انگلیسی: Circular saw)، اره میزی (به انگلیسی:Table saw)، اره دورکن و اره فارسی بر (به انگلیسی:Miter saw) جزو دسته دوم هستند.
آموزش ویدئویی انواع برش در فارسی بر نجاری
در ویدئوی زیر برش های مهم نجاری و شیوه اجاری آن را توضیح دادیم.
تماشای این ویدئو با ترافیک نیم بها محاسبه می شود
فارسی بر نجاری چیست؟
فارسی بر یک ابزار برشی دقیق است برای ایجاد برش های کوتاه، صاف و غیر منحنی و تحت زاویه در روی چوب یا در پهنای آن. در فارسی بر قطعه کار همیشه ثابت است و تیغه اره از بالا یا پایین به سمت قطعه کار حرکت میکند.
برش هایی که در فارسی بر انجام میشود معمولاً برش نهایی و پایانی است. این برش ها برش هایی دقیق و بدون خطا هستند که پس از بریده شدن توسط فارسی بر وارد پروسه اسمبل (سر هم بندی) و ساخت سازه یا فرنیچر نهایی میشوند.
پیشنهاد آیچوب:
بررسی تأثیر فشار دست در تغییر زاویه برش فارسی بر!
انواع فارسی بر موجود در بازار
سه نوع فارسی بر با توجه به نوع برشی که انجام میدهد در بازار موجود است:
فارسی بر های ساده یا بازویی (basic or standard mitersaw)
سادهترین نوع فارسی بر که قابلیت برش به پهلو یا برش کشویی را ندارد و جزو ارزانترین های بازار هست اما با توجه به قطعات متحرک کمتر دقت بسیار خوبی در برش ها دارد.
پیشنهاد میشود اگر در کاربری فارسی بر نیازمند به حالت کشویی و یا برش به پهلو نیستید حتماً از این نوع فارسی بر خرید کنید چرا که ذاتاً دقت بسیار بالاتری دارند و بسیار کمتر نیاز به کالیبره شدنهای دائم دارند.
فارسی بر های کامپوند (Compound Mitre Saw)
بسیار شبیه به فارسی برهای ساده هستند با این تفاوت که امکان برش های تحت زاویه به پهلو در دو یا یک طرف را دارند. فارسی بر های کامپوند هم مانند انواع ساده دقت بالاتری نسبت به انواع کشویی دارند که امکان برش های زاویه دار به پهلو را هم فراهم کردهاند. این نوع فارسی بر کاربری خوبی در نصب زهوار و انواع قرنیز چوبی PVC دارد.
فارسی برهای کامپوند اسلایدی (Sliding Compound Mitre Saw)
کاملترین انواع فارسی بر که علاوه بر امکان زاویه زدن در روی چوب و پهنای آن امکان برش های اسلایدی برای داشتن طول برش بلند را هم فراهم میکنند؛ اما اگر اسلایدی بودن به کار شما نمیآید خرید آن را به دلیل خارج شدن از کالیبره و نیاز همیشگی به تنظیم مجدد توصیه نمیکنیم.
پیشنهاد آیچوب:
راهنمای خرید فارسی بر نجاری از ۰ تا ۱۰۰ (مراقب اشتباهات رایج باشید!)
انواع برش در فارسی برهای نجاری چیست؟
برش در فارسی برها را میتوان به چهار دسته تقسیم بندی کرد که در ادامه به توضیح هر یک میپردازیم.
برش در عرض یا کراس کت (Cross cut) فارسی بر
در این برش فارسی بر قطعه کار بدون هیچ زاویهای برش میخورد؛ یعنی نه زاویهای روی چوب داریم و نه زاویهای در پهنای چوب. یک خط صاف و بدون زاویه روی چوب ایجاد میشود.
سادهترین نوع برش است که بیشترین کاربرد را در همه فارسی برها دارد. در کراس کات طول و عمق برش اهمیت بیشتری پیدا میکند.
برش فارسی بر یا مایتر کات (Miter cut)
یکی از مهمترین برش ها در فارسی بر است که حتی نام این ابزار هم بهواسطه ایجاد چنین برشی بر آن نهاده شده است. در این نوع برش تیغه فارسی بر یا بهتر بگوییم بازویی که تیغه به آن متصل است در زاویه صفر درجه و سینی فارسی بر سمت چپ یا راست با اهرمی که دارد حرکت داده میشود و زاویه مورد نظر پس از برش ایجاد میگردد.
این زاویه در دو طرف چپ و راست فارسی بر قابل اجرا خواهد بود اما با توجه به ساختار دستگاه معمولاً محدود به 65 درجه به راست و حدود 45 تا 55 درجه در زاویه زدن به چپ هستیم. توجه داشته باشید که با ساختن گجت هایی و استفاده از ترفندهایی امکان برش با هر زاویهای را خواهیم داشت.
برش زاویه دار در ضخامت چوب یا بِوِل کات (Bevel cut) با فارسی بر
در این نوع برش صفحه برش فارسی بر (برش Miter cut) روی صفر درجه و بازویی که تیغه به آن متصل است به پهلوی چپ یا راست حرکت میکند و امکان برش زاویه دار در ضخامت، پهنا یا به اصطلاح نر چوب را با ما میدهد. این نوع برش نیز محدودیت هایی در اندازه زاویه به پهلوها داریم که با توجه به محصولات موجود در بازار زاویه های بیشتر از 47 درجه در این نوع برش نداریم.
نکتهای که هنگام خرید میتوانید به آن توجه کنید محدودیت زاویه برش به پهلوی بیشتر در فارسی برهایی هست که موتور آنها در سمت راست قرار داد که به دلیل وجود پوسته موتور این محدودیت ایجاد شده است.
به همین دلیل دو نوع فارسی بر برای چنین زاویه هایی در بازار موجود است؛ فارسی برهای موسوم به Single bevel cut که تنها از سمت چپ برش Bevel انجام میدهد و نوعی دیگر مشهور به Dual bevel cut که در هر دو پهلوی چپ و راست امکان برش را دارد.
برش ترکیبی (Compound cut) با فارسی بر
برش ترکیبی همانطور که از نامش پیداست ترکیبی از دو نوع برش است. برش های Bevel cut و Miter cut که به صورت همزمان اجرا میشود. در این برش هم یک زاویه در صفحه فارسی بر داریم و هم یک زاویه روی بازوی فارسی بر. این برش مخصوصاً در نصب قرنیز و زهوارها و ساخت آلاچیق بسیار کاربرد دارد.
پیشنهاد آیچوب:
قبل از خرید فارسی بر نجاری این مقاله را بخوانید!
جمع بندی پایانی
در این مقاله تلاش کردیم با ساده تین تعریف ممکن به انواع برش ها در فارسی برهای نجاری بپردازیم. پیشنهاد میکنیم برای دریافت اطلاعات بیشتر و مشاهده عملی برش ها و تفاوت هر یک، حتماً ویدئویی که در این مقاله قرار دادیم را دیدن بفرمایید.
پاسخگوی سؤالات شما در کامنت های این مقاله هستیم.
منبع: تیم آیچوب
برای ثبت نظر لطفا وارد اکانت خود شوید ( عضویت رایگان است )
ورود / ثبت نام