دریل ایمپکت درایو را می توان یکی از انواع دریل یا پیچ بند دانست که نمونه های شارژی آن هم در بازار ایران به فروش می رسد. شاید شما با طرز کار و سیستم ایمپکت درایو ها آشنا نباشید؛ اما می توانیم به عنوان مثال می توانیم بکس بادی مورد استفاده در آپاراتی ها را به عنوان یکی از نمونه های impact Drive به شما معرفی کنیم. در این نوشته به بررسی impact drill driver یا همان دریل ایمپکت درایو های مورد استفاده در صنعت چوب خواهیم پرداخت. نمونهی پر استفاده این دستگاه، مدل شارژی آن است که در نجاری و صنعت چوب برای بستن پیچ های بلند در چوب های سخت مورد استفاده قرار می گیرد.
دریل ایمپکت درایو یا دریل ضربه زن چیست؟
دریل ایمپکت را شاید بتوان نمونه ارتقا یافته دریل های پیچ بند های معمول مورد استفاده در بیشتر کارگاه های صنعتی دانست. مهمترین وظیفه دریل ایمپکت این است که با ایجاد ضربه های بسیار ریز و چرخش های کوتاه، عملیات بستن پیچ در مصالح سختی مانند چوبهایی با تراکم بالا به سادگی انجام دهد.
دریل ضربه زن، نمونه پیشرفته دریل پیچ بند است. دریل پیچ بند و دریل ایمپکت (دریل ضربه زن) وظیفه و عملکرد یکسانی دارند. هر دو شبیه به هم هستند و امکان بستن پیچ در هر متریانی را دارند. البته دریل ضربه زن عملکرد بهتری در بستن پیچ در چوب های سخت و محکم دارد. به عنوان مثال برای بستن پیچ های چوبی ۱۰ سانتی متری یا بلند تر در چوبهایی مثل بلوط یا راش، دریل ایمپکت گزینه مناسبی است. اگر تجربه بستن پیچ در این چوب ها را داشته باشید، حتماً با مشکلات بستن پیچ با دریل های شارژی آشنا هستید. حتی در برخی پیچ بند های شارژی ضعیف، دستگاه دیگر قدرت چرخش ندارد!
در هنگام بستن پیچ با دریل ضربه ای، مدام صدای بلندی به گوش شما می رسد که ناشی از ضربه های چکشی این دستگاه است. ممکن است در یک ثانیه ده ها بار ضربه های چکشی به پیچ وارد شود که البته بستگی به سرعت دستگاه با توجه به تنظیمات شما دارد. در برخی مدل ها تعداد ضربه تا ۴۰ بار در ثانیه هم انجام می شود.
مطلب پیشنهادی:
نکته های مهمی که قبل از خرید دریل و پیچ بند شارژی باید بدانید!
تفاوت عملکرد دریل پیچ بند معمولی با دریل impact Drive چیست؟
مهمترین تفاوت این دو دستگاه این است که در دریل های پیچ بند معمولی فقط عمل چرخش محور با استفاده از موتور و گیربکس انجام می شود؛ اما در ایمپکت درایو، همزمان با عمل چرخش، ضربه های چکشی هم به پیچ وارد می شود. حتی چرخش موتور هم به صورت یکنواخت نیست و به صورت ضربه های ریز انجام می پذیرد. با این توضیح می توان گفت که در گردش هم ضربه وجود دارد.
مزیت استفاده از پیچ بند ضربه ای چیست؟
* پیچ بند ضربه ای با توجه به سیستم عملکردش، به دستان اپراتور فشار زیاد وارد نمی کند.
* در هنگام بستن پیچ های سخت، لبه پیچ هرز نمی شود که در این حالت به آچار و پیچ آسیب وارد نمی شود.
* در دریل های معمولی برای جلوگیری از لغزش آچار پیچ بند بر روی تاج پیچ، باید به خودتان و دستگاه فشار زیادی وارد کنید؛ اما در دریل ایمپکت درایو با توجه به ضربه های مکرر، این مقدار فشار نیاز نیست.
* دریل ضربه ای حتی در موقع باز نمودن پیچ ها هم کمترین آسیب را به پیچ و آچار وارد می کند و این یک مزیت است.
* ایمپکت درایو گشتاور بسیار بالاتری نسبت به دریل های معمولی ایجاد می کند و همین امر به بستن پیچ در اجسام سخت، بسیار کمک می کند.
* اندازه دریل های ضربه ای کمی کوچک تر از پیچ بند های معمولی است که استفاده از آن در فضا های کوچک را آسان تر می کند.
مطلب پیشنهادی:
معایب دریل ایمپکت چیست؟
* قیمت دریل ضربه ای بیشتر از دریل های معمولی است.
* در هنگام کار با دریل ایمپکت صدای بیشتری تولید می شود.
* مناسب برای سوراخ کاری دقیق نیست.
دریل ضربه ای مناسب چه کارهایی نیست؟!
* دریل ضربه ای به هیچ عنوان برای عملیات سوراخ کاری مناسب نیست و در نهایت به نتیجه دلخواه دست نخواهید یافت. دریل های معمولی با توجه به اینکه ضربه وارد نمی کنند، دقت و سرعت بیشتری در سوراخ کاری دارند.
* دریل معمولی دارای سَری است که با باز رو بسته شدن ناخن های آن امکان استفاده از انواع مته در اندازه های مختلف را خواهید داشت؛ اما در impact drive drill شما محدود به استفاده از آچار های مشخصی هستید.
* در دریل های معمولی امکان تنظیم سرعت چرخش در دو حالت سنگین و سریع را دارید؛ اما در دریل ضربه ای تنظیم سرعت فقط از طریق کلید دستگاه امکان پذیر است.
* در پیچ بند شارژی (در حالت صحیح) مکانیسمی بنام تورک متر وجود دارد که با انتخاب عدد مناسب تورک متر دستگاه برای بستن یک پیچ از حدی که ما مشخص میکنیم بیشتر به پیچ نیرو وارد نکند و از هرز شدن پیچ یا بریدن آن جلوگیری میشود. در دریل ضربه ای این امکان وجود ندارد و اپراتور با توجه به نیاز و تشخیص خود باید عملیات بستن پیچ را متوقف کند.
مطلب پیشنهادی: آموزش و نکته های سوراخ کاری دیوار با دریل
نکته های مهم که باید قبل از خرید دریل ایمپکت باید بدانید!
در پایان می توان گفت دریل پیچ بند (شارژی – سیمی) و دریل ضربه ای، هر دو مکمل هم هستند و نمی توان یکی را به دیگری ترجیح داد. هر کدام جایگاه و قابلیت های منحصر به فرد خود را دارند. شما باید با توجه به نوع نیاز خود، برای خرید دریل ایمپکت یا خرید پیچ بند شارژی اقدام کنید.
پیچ بند ایمپکت برای بستن پیچ های سنگین بسیار مناسب است. به عنوان مثال اگر در زمینه ساخت سازه های سنگین چوبی یا ساخت آلاچیق چوبی یا ساخت خانه چوبی فعالیت دارید، پیشنهاد ما این است که حتماً در کنار پیچ بند شارژی، از پیچ بند ایمپکت شارژی هم استفاده کنید.
تقریباً می توان گفت وجود هر دو دستگاه در هر کارگاهی نیاز هست؛ اما اگر بودجه کافی ندارید، ابتدا پیچ بند شارژی معمولی خرید کنید و در مرحلهی بعد دریل ضربه ای تهیه نمایید.
این مطلب را از دست ندهید:
پیشنهاد خرید دریل پیچ بند شارژی تا یک میلیون تومان (دی ۹۸) + ویدئو
ویدئویی کوتاه از نحوه عملکرد پیچ بند ایمپکت درایو
امیدواریم این نوشته مورد توجه شما قرار گرفته باشد. اگر شما هم تجربه ای از خرید دریل ضربه ای و استفاده از آن دارید، لطفاً در قسمت دیدگاه های این نوشته با ما در میان گذارید.
سلام برای من سوال شده، واقعا متوجه نشدیم….
با عرض سلام
بسيار خوشحالم از آشنايي با مجموعه شما و مطالب بدردخور منتشر شده مجموعه. بسياري از اين مطالب در نتيجه يك عمر كار و پرداخت هزينه بسيار زياد حاصل خواهد شد.
موفق باشيد
سلام
سپاس از همراهی شما با آیچوب
سلام، آیا دریل ایمپکت میشه همون دریل چکشی؟ یا یک نوع دیگه اشت؟
سلام
توضیح دادیم در متن
واضح نبود؟!