کمپرسور هوا بی صدا یا کمپرسور هوا سایلنت یکی از مدلهای کمپرسور هوا موجود در بازار است که هنوز اطلاعات جامع و مفیدی از معایب و مزایای این دستگاه در دسترس نیست.
دانستن دلیل ساخت این نوع از کمپرسورهای هوا و معایب و مزایا آن برای فعالان صنعت چوب و بهخصوص همراهان آیچوب حتماً جذاب خواهد بود.
بنا به درخواست یکی از همراهان آیچوب، در این نوشته با بررسی معایب و مزایا و کاربرد کمپرسور هوا سایلنت یا بی صدا میپردازیم. با ما همراه باشید.
کمپرسور هوا سایلنت چیست؟
همانطور که از نام این نوع از کمپرسورهای هوا پیداست، این کمپرسور هوا بی صدا هست یا اینکه بهتر است بگوییم صدای کمتری نسبت به کمپرسورهای معمولی دارد. شاید برای شما سؤال باشد که عملکرد کمپرسور هوا بی صدا چگونه است؟! طراحان این ابزار از چه روشی برای تولید این ابزار استفاده کردهاند؟!
کمپرسور هوا بی صدا با نام کمپرسور بدون روغن هم شناخته میشوند. بدون روغن به این معنا نیست که از هیچ روغنی در آن استفاده نمیشود! بلکه اینطور بهتر است بگوییم که فرایند تزریق روغن برای یکبار (دائم) در محیط کارخانه و در زمان ساخت دستگاه انجام میشود.
برخلاف کمپرسورهای روغنی، در این دستگاه دیگر نیاز به تعویض روغن و سرویس مجدد دستگاه نیست. همین امر موجب میشود که استهلاک این دستگاه کمی بیشتر از کمپرسورهای روغنی است.
پیشنهاد آیچوب:
کمپرسور سایلنت یا کمپرسور بی صدا چیست؟ چه معایب و مزایایی دارد؟
کمپرسور هوا بی صدا مناسب چه کسانی است؟
اگر شما یک خویش ساز، نجار خانگی، نصاب یا حتی پزشک باشید، خرید کمپرسور هوا سایلنت یکی از گزینههای پیش روی شما است. همانطور که از نام این دستگاه پیداست، کمپرسور سایلنت بی صدا هست و در زمان کارکرد، صدای بسیار کمی به گوش خواهد رسید.
اگر با کمپرسورهای معمولی موجود در بازار کار کرده باشید، حتماً با صدای آزاردهنده و ممتد این دستگاه آشنا هستید. با توجه اینکه معمولاً این دستگاه ساعتها و یا دقایق زیادی روشن هست، صدا آنهم بهمرور زمان آزاردهنده خواهد شد.
به همین دلیل بیشتر شرکتها و اساتید نجار از محفظه عایق صدا برای کاهش صدای کمپرسور هوا استفاده میکنند.
پیشنهاد آیچوب:
برای کاهش صدای کمپرسور هوا چه کارهایی انجام دهیم؟
خرید کمپرسور هوا به چه کسانی پیشنهاد میشود؟
پزشکانی (مخصوصاً دندان پزشکان) که از ابزارهای پنوماتیک / نومتیک / بادی استفاده میکنند
نصابهای پروژههای ساختمانی که مجبورند در آپارتمانها نصب انجام دهند و همسایهها همیشه از آنها شاکی هستند.
نجارهایی که در خانه نجاری میکنند و صدای کمپرسور هوا موجب آزار دیگران خواهد شد.
اساتید و هنرمندانی که حوصله سر و صدای زیاد ندارند و محیط بسیار آرام را ترجیح میدهند.
رنگ کارهای خانگی که نیاز به اجرای رنگ با ابزارهایی مانند قلم براش و پیستوله بادی هستند.
مشاغل خانگی که به فشار هوا نیاز دارند.
مزایا کمپرسور هوا سایلنت چیست؟
علی رقم آنچه احتمالاً فکر میکنید، کمپرسور هوا قدرت و توانایی کافی برای تأمین فشار هوای موردنیاز شما را دارد. فقط باید در زمان انتخاب گنجایش مناسب، دقت کافی داشته باشید.
با توجه به بی صدا بودن این کمپرسورها، هیچ آسیبی به گوشهای شما نمیرسند و ایمن کار انجام میدهید. کمپرسورهای بدون روغن برای محیطهای تمیز کاربرد زیادی دارند و همچنین یکی از مزایای استفاده از این نوع کمپرسور قابل استفاده بودن در هوای سرد است.
علاوه بر این، طراحی این نوع کمپرسور این اجازه را میدهد تا روی سطوح ناهموار مانند پشت بام از آن استفاده شود.
پیشنهاد آیچوب:
معرفی و بررسی کمپرسور هوا سایلنت هیوندای 1550 AC + ویدئو
آلودگی کمتر هوای خروجی!
شاید برای شما جالب باشد که کمپرسور هوا بی صدا چرا باید آلودگی کمتری داشته باشد؟! این دستگاهها معمولاً به ازای هر ۲۵ لیتر گنجایش، یک موتور دارند؛ یعنی برای یک دستگاه با مخزن ۱۰۰ لیتری، ۴ موتور در نظر میگیرند.
تقسیم مکش هوا بین ۴ موتور بهصورت مجزا، موجب کاهش صدای دستگاه خواهد شد.
پیستونهای موجود در این موتورها بهگونهای تنظیم شدهاند که مکش یکنواخت داشته باشند.
موتور این دستگاهها از نوع القایی (دینامی) است و بهتنهایی صدا ندارد، این سیستم مکش و سیلندر مکنده هوا هست که صدای زیاد تولید میکند.
در کمپرسور بدون روغن، هیچ روغنی وجود ندارد و به همین دلیل احتمال نفوذ روغن به داخل دستگاه وجود ندارد. همانطور که میدانید، یکی از مشکلات کمپرسورهای هوا سیلندری، خرابی سیلندر پس از چند سال و نفوذ روغن به داخل مخزن است.
شما در کمپرسور هوا بی صدا اینچنین مشکلات را نخواهید داشت.
میخکوب و منگنه کوب شارژی یا بادی؟!
برخی اساتید به خاطر صدای زیاد کمپرسور هوا از ابزارهای شارژی مانند میخکوب شارژی استفاده میکنند. این میخکوبها چند مشکل اساسی دارند:
وزنشان بالا است
قیمت بیشتری دارند
استهلاک بیشتری به نسبت ابزار بادی دارند.
پیستوله شارژی یا بادی؟!
اگر مجبور باشید در خانه رنگ اجرا کنید و این کار را همیشه انجام میدهید و صدای کم دستگاه برای شما اهمیت دارد، شاید خرید پیستوله برقی یکی از گزینههای پیش روی شما باشد. شاید در نگاه اول هزینه کمتری پرداخت خواهید کرد؛ اما اجرای رنگ با پیستوله باید و کمپرسور هوا بی صدا بهمراتب نتیجه بهتری در بر خواهد داشت.
در زمان خرید کمپرسور سایلنت به چه نکتههایی توجه کنیم؟
گنجایش ظرف را بر اساس اندازه موردنیاز خود انتخاب کنید. انتخاب کمپرسور هوا با توانی کمتر از فشار موردنیاز، موجب خرابی ابزار و ایجاد فشار زیاد به دستگاه، استهلاک زودهنگام و دیگر مشکلات خواهد شد. مخزن بزرگتر، هوای بیشتری را در خود ذخیره میکند و تعداد دفعات کمتری روشن و خاموش میشود.
پیشنهاد آیچوب
۱۶ راهکار برای افزایش طول عمر کمپرسور هوا + ویدئو
صدای کمپرسور هوا چقدر کمتر است؟
حد مجاز بلندی صدا ۶۵-۶۰ دسیبل است که بیشتر از آن صدای بلند محسوب میشود. اکثر کمپرسورهای هوا بی صدا شدت صدای زیر ۷۵ دسیبل دارند.
بهعنوان مثال در محصولات تولیدی یک شرکت، شدت صدای کمپرسور مدل سوپر سایلنت، ۳۰ دسیبل است. بیشتر مقدار صدا در این سری از کمپرسورها ۷۵ دسیبل است که نمونهها بدون روغن این عدد را به ثبت رساندهاند. در مدلهای با روغن، شدت صدا حدود ۲۰ دسیبل کاهش مییابد و به ۵۵ دسیبل هم میرسد. پس در هنگام خرید کمپرسور هوا بی صدا به این نکته توجه ویژهای داشته باشید.
کمپرسورهای هوا بی صدا در بازار ایران بازه قیمتی بین ۳ میلیون تا ۶ میلیون تومان دارند. لطفاً قبل از خرید کمپرسور هوا نکتههای فنی و ظرفیت آن را بررسی نمایید.
جمع بندی نکته های پایانی
قیمت کمپرسور هوا بی صدا کمی بیشتر از کمپرسور بادی بیشتر است.
مصرف برق هر دو کمپرسور هوا معمولی و بی صدا یکسان است.
در هر دو کمپرسور در اثر فشار آب تشکیل می شود.
توان تولید هوا در هر دو دستگاه یکسان است و تفاوتی با هم ندارند.
کمپرسورهای روغنی برای مدت طولانیتر کار می کنند؛ اما صدای بسیار زیادی دارد.
کمپرسورهای بدون روغن نیاز به تعویض روغن ندارند؛ ولی باید به طور مرتب فیلتر هوا آنها تعویض شود.
کمپرسور باد بدون صدا سبک تر از مدل روغنی است.
همچنین اگر نیاز به اطلاعات بیشتری در مورد کمپرسور هوا دارید، ما در آیچوب مطلبی در همین زمینه منتشر کرده بودیم. همیشه اطلاعات خود را بهروز نگهدارید.
پیشنهاد آیچوب:
کمپرسور هوا چیست؟ + نکته های مهم خرید کمپرسور هوا !
منبع: آیچوب