ابزار اسکچ آپ :
با سلام
در نوشته ی پیشین ، نرم افزار اسکچ آپ را برای طراحی سازه هایی سه بعدی معرفی نمودیم . در این آموزش شما با بخش های مختلف این نرم افزار و ابزار های کاربردی آن آشنا خواهید شد . همچنین در پایان این نوشته می توانید فیلم آموزشی آشنایی با ابزار های sketchup را تماشا کنید . با ما همراه باشید .
برای کار با نرم افزار در مرحله ی اول نیاز است نوار ابزار پیشفرض موجود در صفحه نمایش را با نام getting started ببندید .
بعد از این کار از منوی view به قسمت toolbars وارد شوید و با استفاده از منوی کرکره ای ، نوار ابزار های Style -Lage tools set – Standard – View – را انتخاب کنید ( تیک بزنید )
بعد از این مرحله در اولین گام باید تنظیمات واحد ترسیم را در بخش Model info تنظیم نمایید .
در قسمت units در بخش format گزینه ی Decimal انتخاب کنید و دقت اندازه گیری را روی دو رقم بعد از اعشار تنظیم کنید ( .۰۰ )
در بخش بعدی ، واحد اندازه گیری را از متر به سانتی متر تغییر دهید . به این ترتیب تمامی مراحل ترسیم نقشه بر مبنای سانتی متر انجام میگردد .
معرفی نوار ابزار اسکچ آپ :
ابزار ترسیمی :
ابزار line یا خط : ابزاریست برای ترسیم خطوط صاف در فضای سه بعدی نرم افزار که با استفاده از این ابزار امکان ترسیم انواع اشکال هندسی وجود دارد . قابلیت منحصر به فرد این ابزار در آموزش های بعدی ارائه خواهد شد .
ابزار freehand یا خط کشی دستی : با استفاده از این ابزار خطوط نامنظم قابل ترسیم می باشد که با استفاده از کلیک ماوس ، خط نهایی بر مبنای حرکت آزادانه ماوس ایجاد میگردد .
ابزار Rectangle یا مستطیل : ابزاریست برای ایجاد سطوح چهار ضلعی مانند مربع یا مستطیل که به دو روش دستی و مقدار دهی قابل ترسیم می باشد .
ابزار Rotated Rectangle مربع ، مستطیل زاویه دار : با این ابزار میتوانید چهار ضلعی مورد نظر را در امتداد زاویه دلخواه از سطح مورد نظر ، ترسیم کنید .
ابزار Circle با دایره : به وسیله ی این ابزار امکان ایجاد دایره با وارد کردن اندازه شعاع آن وجود دارد . همچنین میتوانید به صورت دستی ترسیم دایره را انجام دهید .
ابزار Polygon یا چند ضلعی : با استفاده از این ابزار می توانید اشکال ۳ ، ۴ ، ۵ و … تا بینهایت ضلع را ایجاد نمایید . برای این منظور بعد از کلیک نمودن بر روی آیکون مورد نظر ، تعداد ضلع های مد نظرتان را وارد نمایید و چند ضلعی را بکشید .
ابزار Arc یا کمان : با کمک این ابزار می توانید کمانی با شعاع مورد نظر را با مشخص کردن نقطه ی ابتدایی و انهایی آن ایجاد کنید .
ابزارهای ویرایشی :
ابزار Push , Pull یا فشردن ، کشیدن : با این ابزار می توانید سطح انتخاب شده را در امتداد محور خودش جابجا نمایید .
ابزار Move یا جابجایی : هر شی اتخاب شده را با این ابزار می توانید در امتداد محور های دلخواه جابجا نمایید .
ابزار Rotate یا چرخش : ابزاریست برای چرخاندن ( خط ، سطح ، یا حجم ها ) مختلف انتخاب شده .
ابزار Follow Me یا حرکت سطح در امتداد مسیر : برای انتقال سطوح در راستای مسیر دلخواه از این ابزار استفاده می شود.
ابزار Scale یا مقیاس : با این ابزار می توان مقیاس اشیا انتخاب شده را به کمک نقطه های پیرامونی داده شده تغییر دهید .
ابزار Offset یا تغییر اندازه محیط : با استفاده از این ابزار می توانید مرز محیط سطوح انتخاب شده را به سمت داخل یا بیرون جابجا نمایید .
ابزارهای اندازه گیری :
ابزار Tape Measure Tool یا اندازه گیری : برای اندازه گیری اشکال مختلف و خطوط ترسیم شده در محیط نرم افزار ، از این ابزار استفاده می شود . توجه داشته باشید که اندازه ی گرفته شده با این ابزار ثبت نمیشود و فقط برای مشاهده کاربر می باشد .
ابزار Dimension یا اندازه گذاری : با کمک این ابزار اندازه هر شی یا سطح و خطی قابل نمایش می باشد . تنظیمات مربوطه به اندازه گیری در قسمت Model info قابل دسترسی می باشد .
ابزار Protarctor یا نقاله : ابزاریست برای سنجش زاویه بین دو خط و …… همچنین برای کشیدن خطچین کمکی زاویه دار می توان از این قسمت استفاده کنید .
ابزارهای Camera :
این بخش مربوط به کنترل دید ما نسبت به پروژه در نرم افزار می باشد که یکی از قابلیت های منحصر به فرد نرم افزار Sketchup است . با استفاده از ابزار های این بخش در کوتاه ترین زمان ممکن ، امکان گشت و گذار بین اشیا کشیده شده را فراهم می نماید.
ابزار Pan یا جابجایی دو بعدی نما : این ابزار امکان حرکت دو بعدی در فضای نرم افزار را با حرکت ماوس به سمت بالا ، پاین ، چپ و راست فراهم کرده است .
ابزار Orbit با چرخش زاویه دید : به کمک این ابزار می توانید حرکت دوار در محیط نرم افزار داشته باشید که به این ترتیب در کوتاه ترین زمان ممکن زاویه ی دید دلخواه را برای ادامه کار به دست آورید .
ابزار Zoom یا بزرگنمایی : بعد از انتخاب این ابزار و فشردن کلید ماوس با حرکت بالا و پایی ماوس بزرگنمایی و کوچکنمایی انجام می شود.
ابزار Zoom window یا بزرگنمایی پنجره ای : با استفاده از این ابزار بزرگنمایی در محدوده انتخاب شده صورت می پذیرد .
ابزار اسکچ آپ
ابزار Zoom extents یا بزرگنمایی در گستره دید : با انتخاب این ابزار در هر جای فضای نرم افزار و در میان هر یک از جزئیات پروژه طراحی شده باشید ، با یک کلیک بزرگنمایی تا مشاهده تمامی اجزا ترسیم شده میسر میشود .
ابزار اسکچ آپ
ابزار Previous یا بازگشت به آخرین بزرگنمایی : همانطور که از نام این ابزار پیداست ، با انتخاب گزینه به بزرگنمایی آخر بر میگردید.
ابزار Select یا انتخاب : در نرم افزار اسکچ آپ به سه روش انتخاب صورت میپذیرد .
روش اول : باز کردن پنجره انتخاب از چپ به راست
روش دوم : باز کردن پنجره از راست به چپ
روش سوم : سه کلیک پیاپی
برای مشاهده جزئیات بیشتر این قسمت به بخش آموزشی ویدئویی که انتهای این نوشته مراجعه کنید .
ابزار اسکچ آپ
ابزار Eraser یا پاکن : با یک کلیک می توانید خطوط یا شکل های مورد نظر را پاک کنید .
ابزار Paint Bucket یا سطل رنگ : از این ابزار جهت رنگ نمودن شکل ها یا ایجاد بافت بر روی آنها استفاده می شود .
ابزار اسکچ آپ
ابزارهای استایل :
با استفاده از این ابزار و انتخاب گزینه های موجود در این بخش ، حالت نمایش سطوح شکل های طراحی شده را تغییر می دهیم و به طور مثال از حالت رنگی یا بافتدار به حالت بی رنگ یا X ray ( شفاف ) تغییر می دهیم .
با انتخاب هر گزینه می توانید تاثیر آن را در نوع نمایش سطوح شکل ها مشاهده کنید و حالت دلخواه را انتخاب نمایید .
ابزار اسکچ آپ
ابزار های View : با کمک گزینه های نوار ابزار های View می توانید پروژه ی طراحی شده را از نمای جلو ، پشت ، بالا ، راست ، چپ و سه بعدی تماشا کنید .
ابزار های استاندارد :
در این قسمت کارهای متداول مانند ذخیره سازی فایل ها ، کپی ، بازگشت به گذشته و … را انجام دهید .
توضیحات بیشتر این آموزش ، در فایل ویدئویی می توانید تماشا کنید . دیدن این فیلم ۲۶ دقیقه ای را از دست ندهید و دیدگاه خود را در مورد این آموزش ارسال نمایید .
در آموزش های بعدی به صورت پروژه محور ، آموزش استفاده از این نرم افزار در صنایع چوب و MDF را انتشار خواهیم داد .
سلام چطوری میتونم قطعات کوچکی رو که طراحی میکنم با ابعاد واقعی پرینت کنم ؟ هر طوری پرینت میکنم درست در نمیاد ، تمام تنظیمات مربوط به باکس پرینت رو هم زیر و بالا کردم باز هم نشد میشه راهنمایی کنید !
درواقع میخام با همون مقیاسی که طراحی کردم پرینت کنم ولی درست در نمیاد
من از اسکچاپ ۲۰۲۰ استفاده میکنم
ممنون
سلام این اپلیکیشن واسه موبایل هستش؟اگه هست که عالی ، اگه نه چند تا نرم افزار بهم معرفی کنید که واسه گوشی باشه که بتونم طراحی کمد و کابینت رو با گوشی انجام بدم ، با تشکر فراوان
سلام کوشا
بله، اپلیکیشن موبایلی اسکچاپ هم هست.
سلام چطوری میتونم قطعات کوچکی رو که طراحی میکنم با ابعاد واقعی پرینت کنم ؟ هر طوری پرینت میکنم درست در نمیاد ، تمام تنظیمات مربوط به باکس پرینت رو هم زیر و بالا کردم باز هم نشد میشه راهنمایی کنید !
درواقع میخام با همون مقیاسی که طراحی کردم پرینت کنم ولی درست در نمیاد
من از اسکچاپ ۲۰۲۰ استفاده میکنم
ممنون
با سلام و خسته نباشید خدمت شما و گروه زحمت کشتون بسیار عالی بود میشه اموزشهای بعدی این برنامه رو هم زود تر اپلود کنید ؟ اموزشهاتون خیلی مفید هستند
سلام
حتما منتشر می کنیم
سلام و خدا قوت
از آموزش تصویری طراحی کابینت بسیار سپاس گذارم
فقط سوالم اینه که من طراحی را انجام دادم ولی اندازه ها را برای برش چطور به دست بیارم؟
آیا نرم افزار میتونه خودش کل اندازه ها را تفکیکی به من بده یا باید تک تک خودم اندازه ها را دربیارم؟
ممنون میشم از راهنمایی شما
درود بر شما علی عزیز
اطلاعی در مورد این مورد ندارم متاسفانه
فکر می کنم افزونه ای برای اینکه موجود باشه. همکاری که این آموزش رو تهیه کردند، در حال حاضر فعالیت ندارند متاسفانه…
سلام
لطفا اگر راه حل استخراج اندازه ها رو فهمیدین راهنمایی کنین منم در این مورد موندم
ممنون
سلام و سپاس از آموزش خوبی که در سایت قرار دادین.
شما آموزش طراحی کابینت هم خواهید داشت؟
درود بر شما جناب سلیمی عزیز
خیر
در این زمینه فعالیت نداریم.
بسیار عالی و مفید ..از طراحی کابینت هم آموزش بزارید خیلی خوب میشه
تشکر میکنم ازتمام زحماتتون
با سلام و عرض تشکر از مطالب مفیدتون.
متأسفانه لینک دانلود کار نمیکنه؛ خواهش می کنم بررسی بفرمایید.
سلام دوست گرامی
ضمن عذرخواهی بررسی خواهد شد
سلام. اومدم پنج ستاره به این پست بدم ستاره اول رو لمس کردم دیدم نوشت امتیاز شما ثبت شد !!!! شما توی کل سایت های مشابه وطنی یه دونه اید !! بخوام همه خوبی هاتون رو بنویسم مثنوی هفتاد من کاغذ میشه ، اون استاد عزیزی که آموزش رو انجام داده هم یه دونه است ! حرف نداشت کارش ، بالای هشتاد درصد کسایی که آموزش های اینچنینی رو اونم بصورت غیر رایگان ارایه میدن لحن گفتار همشون عاقل اندر سفیه و پر از غرور و حالت من بلدم شما گاگولها هیچی بارتون نیست هست ! اما مدرس شما مثل خودتون بود ، لحن شیوا ، دوستانه ، متین و ساده و بازم درست عین خودتون در آموزش سخاوتمند…. خدا برای عشاق نجاری شما حفظ کنه….دم شما گرم ….بدرود
درود بر شما علی عزیز
سپاس از لطف و دیدگاه پرمهر شما
لینک دانلود فعال شد .